Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. tadaa! Banned

  Rekisteröitynyt:
  04.05.2017
  Viestejä:
  144
  Ketjussa on monesti toisteltu "muistakaa että tommi haaja ei ole lakimies", sen vuoksi että Adultian kirjeessa ei ole allekirjoituksessa mitään titteliä, ja on haluttu korostaa että haastetta ei-lakimieheltä ei voi tulla.

  Mutta:

  Tommi Haaja, Helsinki Law Review päätoimittaja 2011
  Tommi Haaja, Korkeimman Hallinto-Oikeuden tiedotuspäällikkö 2006

  Satunnainen Ohikulkija lisäksi tiedotti jossain vaiheessa että oikeustieteellisessä oli opiskellut Tommi Haaja, joka varmasti ei ollut Adultian työntekijä.

  Oletko varma että gradun kirjoittanut on nimenomaan Tommi Petteri Haaja, Adultian toimitusjohtaja?

  Itse aina veikkailen huvikseni (melko varmasti väärin) että on ollut Korkeimman Hallinto-Oikeuden tiedotuspäällikkö, koska kollega Pentti Viljakainen oli aikoinaan Markkinaoikeuden asiantuntija, ehkä molemmat eläkeläisiä?
   
  Viimeksi muokattu: 11.05.2017
 2. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 446
  Nyt menee käsitteistö iloisesti sekaisin. Ketjussa on todettu, että Tommi Haaja ei ole asianajaja, eli Suomen asianajajaliiton jäsen. Lakimies Haaja kyllä on, sitä ei ole kukaan ihmetellyt.
   
 3. tadaa! Banned

  Rekisteröitynyt:
  04.05.2017
  Viestejä:
  144
  Asia selvä, anteeksi erehdykseni.
   
 4. G-MIES JERRY COTTON

  Rekisteröitynyt:
  20.03.2001
  Viestejä:
  10 629
  Tuskinpa tuolla nyt huutoäänestyksellä tehdään päätöksiä, joten siitä, että Jonilla on kaksi hämärmpää tyyppiä rinnallaan ei välttämättä ole trolleille mikään etu. Eiköhän muutkin (EFFI) juoni takajoukkojensa kanssa asiat kokouksen ulkopuolella eikä niinkään kokouksissa itsessään. Sitä ihmettelen, että EFFI ei sinne kunnon lakimiestä lähettänyt vaan tällaisen... eikös tämä ole niitä piraatteja? En epäile näiden teknistä osaamista mutta ei ole vielä tullut vastaan piraattia, joka olisi ulosannoltaan erittäin vakuuttava ja osaisi puhua täsmällisesti oikeilla ja oleellisilla termeillä. Lakiasioistahan tässä kuitenkin pohjimmiltaan on kyse.
   
 5. hubahaba

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2017
  Viestejä:
  135
  Oikeudenhaltijoita edustava toimitusjohtaja Tero Koistinen (Suomen Filmikamari ry), viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Marcus Wiklund (Sanoma Oyj) ja musiikintekijä Markus Nordenstreng.
  Eli tämä porukka ajaa tekijänoikeus asiaa.

  Eli eiköhän Jonin rinalla ole toi kuuden kopla. 3 neutraalia tais olla. Ja sit mikä lie kuluttajia puolustava joku. Pari vakiojäsentä ja PJ. Vakiojäsenten puolista ei tietoa, alustavasti voi pistää neutraaleihin.

  Jos idea oli käydä käsiksi tekijänoikeuskirjeisiin niin näkeehän se jo kokoonpanosta että se ei tarkoituskaan.

  Eri asia kutsua keskustelemaan eri osa puolia ja asiantujat sitten tekee päätöksen. Tämä on semmonen hepponen epämääräinen läjä jossa varmaankin lähinnä keskitytään miettimään miten turvataan tekijän oikeudet jatkossa. Toki siinä sivussa sitten jotain pientä kuluttajan suojaakin voi parannella näön vuoksi.
   
 6. G-MIES JERRY COTTON

  Rekisteröitynyt:
  20.03.2001
  Viestejä:
  10 629
  Kuten sanoin, ei tuo porukka voi huutoäänestyksellä lakeja sanella. Kirjeiden vastustajien ongelma on se, että jengi on niin kusi sukassa, että ajatus jostain julkisesta mielenilmaisustakin vetää munat turpeeseen niin kuka tuonne nyt sitten olisi vielä voitu lähettää? EFFI:n edustajakin on käytännössä piraattipuolueesta, jota tuskin poliittisena puolueena tuonne olisi kutsuttu mitään tahoa edustamaan. Joku ritva intternetistä? Ehkä, jos kirjeen saajat järjestäytyisivät jotenkin ja sellaisen edustajakseen valitsisisvat.
   
 7. hubahaba

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2017
  Viestejä:
  135
  Siis perushöttö. Tekijänsuoja asiantuntijoita, lakimiehiä ja euroopan lainsäädäntöä tuntevia. Ehkä kuluttajavirastosta yms. Neuraatseja fiksuja ihmisiä. Tämä porukka sitten kutsuu kuultavaksi tarpeellisen määrän tarvitsemiaan näkökulmia.
   
 8. hubahaba

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2017
  Viestejä:
  135
  Kauheen vaikea tietää mikä on hyvävelikerhojen näytösluontoista toimintaa. Itsellä oli tuttu tutkija valtiolla. Siis näitä jotka väsäsi mustaa valkoisella perustutkimusta kylmää factaa päätösten pohjaksi. En muista enää tarkkaa mut perusidea että osalla puolueiista oli 2 ihmisen edustus samassa virastossa. Eli ne kävi lukemassa heitä kiinnostavat aihealueet. Jos tutkimustulokset oli heille epämieluisia niin käskettiin tuhota tulokset. Eli virkamieskunta katsoi että mitä tietoa poliitikkojen on hyvä edes saada tiedettäväksi.

  Jokainen voi arvailla omalta osaltaan kuinka tosissaan tuolla kokoonpanolla halutaan ajaa mitä asiaa.
   
 9. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 752
  Kyllähän tuo kokoonpano kysymyksiä herättää, mutta tavoitteet ovat kuitenkin hyvät, joten voisiko ajatella niin, että sinne on kirjetrollit otettu mukaan, jotta tajuaisivat ettei näin voi toimia, vaan siihen tullaan vaikka lainsäädännöllä puuttumaan: "Opetus- ja kulttuuriministeriö on asettanut nk. tekijänoikeuskirjetyöryhmän selvittämään, miten tekijänoikeuksien valvontaan olisi mahdollista kehittää alan hyviä käytäntöjä turvaamaan tekijänoikeuskirjeiden vastaanottajien asema. Työryhmä selvittää myös alaa koskevaa lainsäädäntöä."

  Hankala tietää, mutta te ketkä olette Anna Vuopalaan yhteyksissä, niin laittakaa vähän infoa, miten hän tätä kokoonpanoa perustelee. Kuitenkin se on selvä, ettei mihinkään tappiomielialaan ole syytä, koska tämäkin on yksi edistysaskel kohti trollivapaampaa yhteiskuntaa, johon jokainen voi omalla aktiivisuudellaan vaikuttaa.

  ----

  Eilen oli puhetta Teliasta, että päätökseen 107/17 olisi tehty valitus. Siitä ei vielä ole tarkempaa tietoa, mutta tuossa tuo MAO:n päätös luettavaksi.

  Sitten lukijoita voi kiinnostaa DNA:n valituslupahakemus ja valitus kokonaisuudessaan. Sen voi lukea tästä.

  Toinen valituksen alaisista päätöksistä on tässä. Voi olla, että KKO:n tuomareita voi pikkuisen hymyilyttää, kun lueskelee noita leffojen nimikkeitä;)
   
 10. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 446
  Edelleen, kannattaa sitäkin miettiä, kun tuo kolmikko tuolla on, että tässähän on nyt viimeinkin loistava tilaisuus nostaa kissa pöydälle myös sellaisten asioiden osalta, joiden kommentointi joissain muissa yhteyksissä (kuten vaikka oikeudessa) voidaan mahdollisesti kuitata epärelevanttina foliohattuiluina. Eli avata keskustelu vaikkapa virkkeellä, "Puhuttaisiinko hetki näistä teidän päämiehistä..."

  Ja sitten tuoda esiin näitä pöytälaatikkovyyhtejä, lokiepäselvyyksiä, muiden maiden oikeusjutuissa tapahtuneita käänteitä, jne jne. Tuo kutalekolmikko ei voi siitä tilanteesta karkuun juosta, eikä myöskään mennä sen "ei kommentoida näitä asioita julkisuudessa" -selityksen taakse piiloon, koska kyse ei ole mistään julkisesta paneelista.

  Eikä tuo mitään numeraalista määräylivoimaa vastapuolelta tarvitse, vaikka yksikin edustaja riittäisi ihan hyvin kunhan sillä vaan on tarpeeksi kulmahammasta.

  Pääasia on, ettei siellä ole meitä trolleja vastustavia edustamassa mitään nimimerkki hubahaban kaltaisia kavereita, joiden mielipide näkyy olevan heti paukusta, että "v-u tuollainen vesitetty paneeli mitään saa aikaan". Ei saakaan, jos asenne on tuo. Minä sen sijaan näen tuossa aika ison kasan tilaisuuksia. Nyt pitää vaan toivoa, että Ahto ja kumppanit älyävät niihin tarttua.
   
 11. Teerex

  Rekisteröitynyt:
  23.01.2017
  Viestejä:
  57
  Erittäin hyvin sanottu DrVatanen. Ei saa menettää toivoa vaikka välillä tuleekin epätoivon fiiliksiä. Eteenpäin vaan. Olisikohan mahdollista tehdä ehdotuksia esiin otettavista asioista (siis joku tunnetusti täysjärkinen supliikkipersoona jolla on sana tahdikkaasti hallussaan). Siis henkilö joka hallitsee aihepiiriä ja osaa käyttäytyä. Tuo ulkomaisten lonkeroitten aihepiiri on ehdottomasti yksi asia. Tekninen luotettavuus valvonnan suhteen toinen. Ym. Ym. Vai pitäisikö luottaa, että homma hoituu. Kyllä vastapuolikin lobbaa minkä ehtii.
   
 12. sirace

  Rekisteröitynyt:
  05.10.2009
  Viestejä:
  978
  Vatanen, tuo vaatii mielestäni enemmän kuin yhden kirjeidesaajien edustajan työryhmään, tarvitaan momenttia ettei kyseenalaisten asioiden keskustelua vaienneta enemmistön (3-1) turvin.
   
 13. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 446
  Edelleen, se ei ole mikään äänestyspaneeli, jossa enemmistöllä olisi merkitystä.
   
 14. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 098
  Työryhmän kokoonpano on mitä on. Positiivista on, että edes jotain tehdään, ja voidaan toivoa että tuo kolmen kopla on lähinnä kuunteluoppilaina koska työryhmän kuvauksessa kuitenkin painotetaan että asiaa tarkastellaan kirjeen vastaanottajien oikeusturvan kannalta.

  Sinänsä oudoksun sitä, että valvontafirmojen edustajia tarvitaan kolme. HP edustaa Tecxipiota, Haaja maverickEyetä tai Guardaleytä (?), ja Viljakainen .. ketä? Jos valvontafirmojen taustalla ovat joka tapauksessa samat tekijät, tarvitaanko muka kolmen hengen edustusto heidän puoleltaan?
   
  Viimeksi muokattu: 11.05.2017
 15. jmmm

  Rekisteröitynyt:
  08.02.2017
  Viestejä:
  12
  Mulle tuli kans se tammikuun rytäkän kirje ilman diaarinumeroa ja nyt huhtikuun lopussa tuolla samalla nrolla kirje jossa oli sama elokuva mutta vuosi 2015. Tilasin MAOsta tiedot.
  Molemmissa sama asianumero mutta tammikuun kirjeessä sama IP kun tuossa 2015 väitetyn jaon kirjeessä. Tammikuussa oli jo eri IP, sen sain facen tiedoista tarkastettua täältä saamien neuvojeni mukaan.
  On tämä kyllä raskasta, en ole vastannut kiristäjille mitään. Myös nuo exelit kuin lapsen tekemiä ja kaikki numerot aivan eri joka sarakkeessa, kyllä ne täällä ainakin ihan samanlaisina tulee, miten voi tuollaiset taulukot mennä läpi..

  Jaaha tähän ei näköjään tullut oikeaa lainaustakaan..mutta kyseessä sama diaarinumero kuin kysymykseen vastattu.
   
  Viimeksi muokattu: 11.05.2017
 16. hubahaba

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2017
  Viestejä:
  135
  Kiristyskirjeiden kannalta jos katsoo tommosta työryhmää niin lottovoittohan se taas on. Markkinatilannehan muuttuu kokoajan. Eli kiristyskirjeiden elinkaarta tuskin on jäljellä missään skenaariossa kovinkaan pitkää aikaa nykymuodossa. Voisi kuvitella että pari vuotta ja homma kuihtunut kasaan jokatapauksessa taloudellisen mielekkyyden näkökulmasta. Nyt tuli tukkaan viimeksi oikeudessa ja sulaa hullutta haastaa pelkän IP:n perusteella enää ketään haastella.

  Eli toi homma pyörii mielikuvilla että on laillisella asialla. Ihmiset maksaa oli syyllisiä tai syyttömiä kun kiristyskeinot on niin kovat.
  Eli mitä valtio tekee. Se tekee työryhmän ja ottaa asiantuntijaksi kiristäjät. Eli tämä vuosi menee heittämällä ettei oteta mitään kantaa. Ensivuonna tästä annetaan sitten jotain höpöhöpö juttua ulos, varmaan jotain rajoituksiakin. Sitten siitä se etenee sitten joskus päättäväviin elimiin ja varmaan ehkä joskus jopa lain muutoksiakin.

  Perusidea on että nää kiristäjät saa kupata nyt markkinoita rauhassa. Gloryholet on putsattu aikoja sitten kun jotain reagointia tulee. Nettimaailmakin ehtii muuttua muutamassa vuodessa niin ongelmakohdatkin on varmaan taas ihan erinlaiset sitten.
   
 17. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 446
  Työryhmän tarkoituksenahan on ministeriön omien sanojen mukaan muodostaa yhteiset pelisäännöt sille, miten tekijänoikeusvalvonnasta saataisiin kaikkien osapuolten kannalta asiallista. Melkein hölmömpäähän se olisi, jos työryhmä jotain päättäisi ja sitten lähettäisi asiaa sivusta seuranneille kirjepajoille terveisiä, että sovittiin tällaista keskenämme, viitsisittekö alkaa noudattaan. Mikään pakko ei tietenkään olisi, koska työryhmässä sovitut toimintasäännöt eivät ole lakeja. Eli että on mitään toivoa saada nämä lakiketkut sitoutetuksi samaan kelkkaan, niin ei kai siinä muu auta kuin kutsua ne saman pöydän ääreen.

  Tosin työryhmän tavoitteita voi jossain määrin pitää herttaisen naiiveina. Sillä aika varmasti Saksan ketkut - eli Jonin ja kumppaneiden päämiehet - antavat piut paut mokomille komiteamietinnöille, varsinkin jos niiden seuraamisella saattaisi olla negatiivisia vaikutuksia kassavirtaan. Millään muullahan niitä ei taideta saada kuriin kuin lainsäädännöllä ja tuomareiden ukaaseilla.

  Että enemmänkin tuon työryhmän suurimpana antina voi olla se, että sillä saadaan päättäjät suhtautumaan trollaustoimintaan vielä vähän kriittisemmin - varsinkin jos tuolta mukana olevalta lakikettukolmikolta saadaan nyhdettyä kommentteja myös sellaisiin asioihin, mitä nämä eivät kauhean mielellään kommentoi.
   
 18. Yxakka

  Rekisteröitynyt:
  22.04.2017
  Viestejä:
  31
  Ei voi kuin ihmetellä, miten paljon olette saaneet kaivetuksi taustatietoja näistä trollifirmoista. Todellakin, jos sieltä ministeriön työryhmästä löytyisi joku, jolla olisi halua/osaamista/uskallusta ruveta asian tätä puolta selvittämään. Ja tämä kirjeiden lähettely pitäisi jäädyttää sinne asti, kunnes asiassa joku selvyys saadaan aikaan.
  Myös uudella nuorella oikeusministerillä olisi mahdollisuus hieman puhdistaa ammattikuntansa mainetta ja vaikuttaa tämän likaisen rahastuksen loppumiseen. Sampo Terho mainitsi myös radiohaastattelussa, että kulttuuriministerinä hänelle kuuluvat mm. tekijänoikeusasiat - mikä lie hänen kantansa asiaan..
  Toivottavasti myös toteutuu tämä työryhmän aikomus "arvioida lainsäädännön muutostarpeita sekä seurata tekijänoikeusvalvontaan liittyvien asioiden kehitystä Euroopan unionissa ja kansainvälisesti."
  Hyviä olette epäkohtien penkomisessa - seuraan jatkossakin.
   
 19. G-MIES JERRY COTTON

  Rekisteröitynyt:
  20.03.2001
  Viestejä:
  10 629
  Tää on just sitä ketjun tukahduttamista paskalla, joka ei tuo mitään mutta hävittää kaiken asian, joka puolestaan tuo sitten turhia viestejä, joissa kysellään asian perään.

  Jos sulla on jotain muuta kuin mielikuvia siitä, että toiminta on laitonta niin mene hyvä mies poliisin pakeille ja tuo tietosi ilmi. Sä heittelet helpon oloisesti termejä kiristäjä, rikollinen jne mutta koita nyt tajuta, että laki ja lain tulkinta voi olla huonoakin mutta tuollainen kirjoittelu ei tuo kuin valheellisia kuvitelmia, että tässä olisi joku helppo "hedarit häkkiin" ratkaisu nurkan takana.
   
 20. hubahaba

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2017
  Viestejä:
  135
  Elä sitten itse pistä yhtä tyhjänpäiväistä tekstiä vai loppuuko kriittisyys itseesi. Tunnet varmaan itsesi fiksuksi kun osaat kertoa kuinka muiden pitää ajatella ja toimia.
   
 21. G-MIES JERRY COTTON

  Rekisteröitynyt:
  20.03.2001
  Viestejä:
  10 629
  Mä en varmasti ole ainoa, jonka mielestä tämän ketjun voisi vähitellen jakaa kahteen. Asiaketjuun, johon postataan oikeaa tietoa, uutisia ja lakiin pohjautuvaa faktaa. Paskaketjuun, jossa vauhkoillaan, vaahdotaan, panikoidaan, hätäpaskotaan ja yleisesti postataan viestejä, joiden sisältö on "moi, sain itekin tällaisen kirjeen enkä oo mitään jakanu enkä viitsinyt edes avauspostausta ja paria sivua lukea". BeeGeesitkin mahtuisi jälkimmäiseen, ihan hyvää poppiahan se on.
   
 22. Saa Riittää!

  Rekisteröitynyt:
  25.04.2017
  Viestejä:
  79
  G mies, rauhoitupas poika nyt vähäsen. Kyllä Jane&Joe on tuonut jo paljonkin esille asiaa joita lukemalla (jos et viitsi itse etsiä) voi saada laajemman kuvan koko homman hengestä.
   
 23. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 752
  Ok, hyvä, että ne nyt sentään laittavat päätöksen, minkä perusteella ovat ihmisen yhteystiedot saaneet.
   
 24. G-MIES JERRY COTTON

  Rekisteröitynyt:
  20.03.2001
  Viestejä:
  10 629
  Mulla ei ole mitään Jane & Joe:n postauksia vastaan. Ne on osa sitä asiaa. Sen sijaan saman vatvominen, jonkun muun toimeen tarttumisen (äänekäs) odottelu, panikointi sekä tunnepohjainen reagointi ja syyttely on juttuja, jotka hukuttaa sen asian aina monen sivun taakse ja siten ruokkivat lisää tauhkaa.
   
 25. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 752
  Sinulla on täysi oikeus kertoa mielipiteesi, kuten meillä kaikilla muillakin. Täällä modet valvoo ja jos tulee ylilyöntejä, niin kyllä he huomauttavat. Kukaan toinen kirjoittaja ei voi olla täällä ajatuspoliisina. Ei kannata alkaa jankkaamaan muutamien kanssa, koska siinä menee vaan hermot ja provosoituu, ja saa lopulta itse bannit.

  Korvaoo on laittanut kommenttiinsa hyvän ohjeistuksen: "Pienenä vinkkinä, jos osallistut keskusteluun, koita välttää turhia viestejä, varsinkin turhiin viesteihin vastaamista, jotta lanka pysyisi asiallisena eikä täyttyisi itse asiaa peittävällä hutulla. Aina parempi vaihtoehto estää (ignore) joku täysin asiaton keskustelija, kuin alkaa jankkaamaan aiheen ohi."
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti