Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. samuli66

  Rekisteröitynyt:
  26.04.2015
  Viestejä:
  98
  Niin HP valehtelee kuten aina, eikä tuo pidä paikkaansa. Kun HP häviää oikeudessa HP joutuu maksamaan kaiken ja mitään kuluja ei todellakaan tule voittajalle. Mitään ei tarvitse HP:lle selvittää ja kaikissa jutuissa joissa HP on hävinnyt on HP joutunut maksamaan itse omat kulunsa ja myös vastapuolen eli voittajan. Suomessa kun hävinnyt maksaa aina kaiken oikeudenkäynneissä. Selvittäminen kun ei mitään auta kun vaihtoehdot ovat HP:n puolelta maksa tai joudut markkinaoikeuteen. Eiköhän kaikille ole selvä, että 99,99% kirjeiden sisällöstä on pelottelua, uhkailua ja valehtelua. Aikaisemminhan HP valehteli, että vaikka toinen voittaisi joutuisi muka maksamaan HP:n kaikki kulut. Miten asia on käytännössä menny on se, että kaikissa jutuissa, joissa HP on hävinnyt on se joutunut itse maksamaan omat kulunsa ja myös voittajan kaikki kulut. Tuo on vain pelottelu valhetta HP:n puolelta, että saadaan ottamaan yhteyttä ja saamaan todisteita yhteyttä ottaneita vastaan, jotka sitten viedään markkinaoikeuteen. Älkää maksako ja älkää ottako yhteyttä.
   
  Viimeksi muokattu: 09.05.2017
 2. G-MIES JERRY COTTON

  Rekisteröitynyt:
  20.03.2001
  Viestejä:
  10 629
  Tähän voisi @DrVatanen tai joku muu oppinut kertoa enemmän mutta "häviäjä maksaa kaiken" ei ole mikään automaatio. Voisi kuvitella, että tässä viitataan tilanteeseen, jossa kirjeen saaja ei tee elettäkään auttaakseen tilanteen selvittämistä, jolloin oikeus päättää "kohtuullistaa" toisen osapuolen kulut vaikka vastaajan syyttömäksi toteaisikin.
   
 3. Tohtori Tuho

  Rekisteröitynyt:
  05.10.2016
  Viestejä:
  14
  Sain yksityisviestin eilen rekisteröityneeltä käyttäjältä. Ihan asiallinen kysely, kannattaako maksaa vai ei.
  Lähinnä ihmetyttää, että miksi kysyä meikäläiseltä (langassa "muutama" aktiivisempikin mukana")?
  + meikäläisen kirjoituksista oleellinen info selvinnee, eli miksi kysyä sitä erikseen yksärillä?
  Trolli kalassa? Ehkä. Ehkä ei.

  Oma toistaiseksi vallan mainiosti toiminut ohje:
  Älä maksa & älä ota yhteyttä!
   
 4. samuli66

  Rekisteröitynyt:
  26.04.2015
  Viestejä:
  98
  Kirjeensaajalla ei ole mitään laillista velvollisuutta auttaa asian selvittämisessä yhtään. Eli siitä ei tule mitään seurauksia lain mukaan. Markkinaoikeus ei tee sellaisia "kohtuullistamis" päätöksiä. Olihan yhdessä HP:n kirjeessä, että oliko se 7 vai 14 päivää aikaa antaa selvitys tai joutuu maksamaan HP:n kaikki kulut vaikka voittaisi. Luonnollisesti tuo on todistettu jo käytännössä valheeksi. Mihin lakipykälään HP edes tuon perustaa, kun sellaista ei ole olemassakaan, että jos et suostu kirjeessä olevaan sovintoehdotukseen. On sinun itse selvitettävä asia HP:n kanssa. Tai muuten muka automaattisesti joudut maksamaan HP:n kulut vaikka voittaisit.
   
  Viimeksi muokattu: 09.05.2017
 5. tadaa! Banned

  Rekisteröitynyt:
  04.05.2017
  Viestejä:
  144
  HP tarkoittanee sitä että joudut ehkä maksamaan omat kulusi?

  Jeppe Clausen Njord Law:sta oli antanut seuraavan selityksen henkilötietojen siirtämisestä Suomesta:

  "Päämiehemme Copyright Collections on viime keväänä hakenut kyseistä päätöstä toisen lakifirman avulla. Tehtävät liittyen tekijänoikeuksien valvontaan päämiehemme puolesta ovat tämän jälkeen siirtynyt meille, koska meillä on paljon asiantuntemusta näissä asioissa, sekä Tanskasta kokemusta. Henkilötietolaki sallii henkilötietojen siirtämistä Euroopan Unionin sisällä."

  Ehkä henkilötietolaki menee Markkinaoikeuden päätöksen edelle?
   
  Viimeksi muokattu: 09.05.2017
 6. TaxiM Banned

  Rekisteröitynyt:
  12.12.2012
  Viestejä:
  1 652
  Ei se ole mistään mäihästä kiinni. Asian vieminen oikeuteen maksaa tuhottomasti ja kun kirjetrollit tekevät tätä kirjebisnestä rahan takia niin ei ne tietenkään vie yhden yhtä tapausta oikeuteen millään mututuntumalla. Ja jos et reagoi kirjeeseeseen mitenkään niin heillä ei ole mitään intoa viedä summamutikassa ketään oikeuteen, koska todisteita ketään tiettyä ihmistä vastaan ei ole.

  Että nyt tarkkana noiden "paska mäihä" -ilmaisujen kanssa.
   
 7. G-MIES JERRY COTTON

  Rekisteröitynyt:
  20.03.2001
  Viestejä:
  10 629
  Sori, näin tosiaan itsekin ajattelin. Ei niin, että voittaja maksaa häviäjänkin kulut. Ja vaatii varmasti sitä, että on yhteistyökyvytön oikeuden kanssa, ei sitä, että jättää vastaamatta kirjeisiin.
   
 8. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 492
  HP:n kirjeessä ei lue, että tuollaisessa tilanteessa joutuu maksamaan vastapuolen kulut vaikka voittaisikin. Siellä puhutaan omien kulujen maksamisesta. Laissahan on tosiaan kohtuullistamispykälät, joita voidaan soveltaa esimerkiksi silloin, kun juttu on oikeuden mielestä sellainen, ettei sitä olisi periaatteessa kannattanut tuoda oikeuden ratkaistavaksi lainkaan - eli summa tai vahinko josta tapellaan on kohtuullisen mitätön, sellaista mitä nyt vaan sattuu joka päivä eikä niistä kukaan normaali nosta meteliä.

  Se, mistä HP ei erikseen korosta, on tietysti se, että sama toimii luonnollisesti myös toisin päin - vain omansa voi joutua maksamaan vaikka häviäisikin.

  Tekijänoikeusjutuissa mikään ei estäisi noita pykäliä soveltamassa juurikin tuollaisissa Flintin keissinkin tapaisissa tapauksissa, kun yksittäiseen teokseen kohdistuva vahinko on muutamia kymppejä - mutta korostetaan nyt vielä, ettei niitä ole mikään pakko soveltaa. Todennäköistä on, että oikeus otti tässä huomioon sen, että vastaavia tekoja tapahtuu kuitenkin lukumääräisesti niin paljon, että niiden aiheuttamat kokonaistappiot eivät välttämättä ole pelkällä olankohautuksella kuitattavissa. Eli se signaali, minkä kohtuullistaminen olisi voinut siinä tilanteessa lähettää, ei välttämättä olisi ollut tekijänoikeuksien suojan kannalta edullinen.

  Noin niin kuin yleisesti ottaen, oikeus ei voi kieltää mitään sellaista, mikä on laillista - poislukien tilanteet, joissa on kyse laissa erikseen määrätyistä pakkokeinoista. Sellaisia ei noihin MAOn päätöksiin kuitenkaan liity, eli tällöin laki muodostaa luonnollisen poikkeuksen tuohon ehtoon olla siirtämättä, ja EU-maiden sisällä näitä tietoja - tai ainakin osia niistä - saa sitten vissiinkin lähetellä.
   
 9. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  5 177
  Saitko sen päätöksen luettavaksi millä perusteella tammikuussa näitä kirjeitä massoittain lähettivät vain muutama päivä mahdollisesta havainnosta ja kaikki samalla kellonajalla? Minulle eivät sitä päätöksen diaarinumeroa suostuneet antamaan ja niille, ketkä olivat omien tietojeni mukaan yhteyksissä ja selittäneet, että on aivan mahdotonta, että heidän IP-osoitteestaan olisi mitään jaettu muuton tms. syyn takia ja asian selvittämiseksi haluavat tilata omat tietonsa markkinaoikeudesta, olivat kohteliaasti vastanneet, että väärä hälytys, mutta sitä diaarinumeroa, minkä perusteella olivat tämän kirjeen lähettäneet, eivät olleet kertoneet.

  Jos sinulla on tämä diaarinumero varmasti tiedossa tähän tammikuun kirjerupeamaan, niin laitatko sen tiedoksi, niin tilaan päätöksen ja laitan kotisivuilleni luettavaksi, koska tästä tulee edelleen tiedusteluja, kun ovat huhtikuussa huomautuskirjeitä lähetelleet niille, jotka eivät ole reagoineet tammikuun kirjeeseen mitenkään.
   
 10. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 155
  Käsittääkseni HP vetoaa lakipykälään, jonka mukaan oikeudenkäynnin kustannukset voivat tulla myös sen voittajan maksettavaksi, jos hän on toiminnallaan aiheuttanut tarpeettoman oikeudenkäynnin. Eli siis HP:n tulkinnan mukaan vastaamatta jättäminen tarkoittaisi että aiheuttaa turhan oikeudenkäynnin, vaikka sattuisikin olemaan syytön. Tämä pelottelutaktiikka lisättiin kirjeisiin sen jälkeen kun HP sai Aavialta turpaan.

  Markkinaoikeuden päätös ei tuossa tapauksessa sanonut mitään siitä mihin tietoja voidaan luovuttaa. MK-Lawn hakemuksessa hakija oli sanonut, ettei niitä siirretä Suomen ulkopuolelle, mutta päätöksessä ei tuohon otettu kantaa.
   
  Viimeksi muokattu: 09.05.2017
 11. zizler

  Rekisteröitynyt:
  13.11.2016
  Viestejä:
  29
  Kaikki tuttavani jotka ovat saaneet kirjeen ovat iäkkäitä ja ovat olleet yhteyksissä eka kirjeen jälkeen meilitse HP:hen kiistäen väitetyn jaon kun eivät osaa edes torrent softia käyttää. Yleensä sähköpostiin on tullut vastaus tyyliin "ei ole riittävä selitys annettu ja kalastellaan lisätietoja". Kirjeen saaneet eivät ole vastanneet jatkokyselyihin ja ovat saaneet 3 kirjettä.
   
 12. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 155
  Minulla ei ole mitään tietoa Njordlawn kirjeistä, tiedän ainoastaan sen mitä olen tässä langassa siitä lukenut. Ilmeisesti jotain todella ihmeellistä sähellystä tapahtui tammikuussa. Kommentoin nyt ainoastaan tietojen luovuttamista Suomen ulkopuolelle MK-Lawn hakemuksen perusteella tehtyjen yhteystietojen kanssa, eikä siinä hakemuksessa mitään sellaista rajoitusta ollut. Hakemus jota kommentoin oli niin ikään vaan jonkun liittämä tähän lankaan.

  EDIT: Eli siis MK-Lawn päätös johon viittasin oli linkattu tässä jdee:n viestissä: https://murobbs.muropaketti.com/posts/1718296980/ (diaarinumero 2015/353).
   
  Viimeksi muokattu: 09.05.2017
 13. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  5 177
  Ok, käsitin, että olit saanut tuon tammikuun kirjeisiin liittyvän päätöksen käsiisi. Ilmeisesti Njord Law ei sitä jostain syystä halua kertoa, joten te jotka saatte sieltä kirjeen, laittakaa selonteko, miksi ette ole voineet tähän asiaan syyllistyä ja pyytäkää asian selvittämiseksi markkinaoikeuden diaarinumero, jotta voitte tilata omat tietonne MAO:sta.
   
 14. Pukki

  Rekisteröitynyt:
  09.05.2017
  Viestejä:
  2
  Eilen tuli toinen kirje, jossa uhataan oikeustoimilla, jos en heti maksa summaa. Ensimmäisen kirjeen mukaan he eivät enää kysele perään, jos summan maksaa. Olen ollut yhteydessä ja yrittänyt selittää, että tietokoneeltani ei edes löydy kyseistä(popcorn time) ohjelmaa. Liittymä on salasanalla suojattu. Mitä vaihtoehtoja minulla on?
   
 15. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 155
  Minusta tuo on ihan riittävä selvitys. Jos popcorntimeä ei ole ja tiedät että olet syytön niin voit nukkua yösi rauhassa. Ja koska olet tehnyt selvityksen, ei HP voi pelotella sillä että joutuisit muka maksamaan oikeudenkäyntikulut vaikka voittaisit. Eli älä tee mitään, enintään voit sanoa tehneesi selvityksen ja kiistäneesi teon ja asia on osaltasi loppuunkäsitelty.
   
 16. VPoro

  Rekisteröitynyt:
  19.11.2004
  Viestejä:
  60
  Jos on rajaton määrä resursseja, mikä jottei. Jokainen valitus korkeimpaan oikeuteen maksaa 1 000 € (mikäli KKO ei ota asiaa käsittelyyn) tai 2 000 € (mikäli KKO ottaa asian käsittelyyn)... (lähde: HE 29/2015 ja Tuomioistuinmaksulaki §2)
   
 17. Pukki

  Rekisteröitynyt:
  09.05.2017
  Viestejä:
  2
   
  Viimeksi muokattu: 26.05.2017
 18. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 492
  Et ole. Se seisoo ihan laissa. Eikä sinulla ole myöskään mitään velvoitetta alkaa kämppistesi tekemisiä kirjekoijareille selvittämään. Voit siis antaa asian olla.
   
 19. twigman

  Rekisteröitynyt:
  01.08.2016
  Viestejä:
  227
  Jos asut kimppakämpässä niin ihan sama oletko itse jakanut vai onko kämppiksesi jakanut, HP ei sitä voi mitenkään saada selville jos et itse sitä möläyttele. Vastaukseksi hedmannille olisi voinut riittää vain "Asun kimppakämpässä jossa on kämppisten kanssa jaettu yhteinen netti."
   
 20. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  5 177
  Tuolta löytyy nuo maksut 1.1.2016 alken.

  Tuossa sanotaan: "Korkeimmassa oikeudessa (KKO) oikeudenkäyntimaksu nousee kaikissa asiaryhmissä pääsääntöisesti 500 euroon. Muille kuin yksityishenkilöille oikeudenkäyntimaksu on 2000 euroa silloin, kun muutosta haetaan markkinaoikeuden ratkaisemaan asiaan."

  Eli jos saat operaattorisi tekemään markkinaoikeuden päätökseen valituslupahakemuksen, sen maksaa sille 2000 euroa, joka ei lienee iso summa heille, mutta yksityisihmiselle 500 euroa taasen on jo iso lovi, varsinkin kun tietää, ettei ole asianosainen itseään koskevassa asiassa. Toisaalta jos olet oikeutettu oikeusapuun, maksua ei peritä.
   
 21. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 155
  Käsittääkseni summat ovat 500 € ja 1000 € (http://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2015/20151455). Eli 500 euroa per käsittely, ja valituksessa on kaksi vaihetta, valitusluvan myöntäminen ja itse valitus? Vai olenko ymmärtänyt jotain väärin?

  Tuo oli muuten hyvä pointti. No yhden valitusluvan nyt voi tehdä vaikka omasta pussista jos sillä saataisiin KKO:n ennakkopäätös jolla trollaus loppuu, mutta massavalitukset tulisivat tosiaan aika kalliiksi. Valitukset voisi myös keskittää esim. HP:n tekemiin hakemuksiin, joissa on ~1000 IP-osoitetta. Tulonmenetykset trolleille voivat olla helposti yli sen pari tonnia.

  Mietintämyssy takaisin päähän.

  EDIT: Tuomioistuinmaksulaissa sanotaan "Muutoksenhaussa markkinaoikeuden ratkaisemaan asiaan korkeimmassa oikeudessa ja korkeimmassa hallinto-oikeudessa maksu on samansuuruinen ja määräytyy samojen perusteiden mukaan kuin markkinaoikeudessa." Eli jos markkinaoikeudessa hakemusasiana olleessa asiassa on oikeudenkäyntimaksu 250 euroa, niin onko maksu siis 500 vai 250 euroa?

  EDIT2: Kysyin tarkennusta KKO:lta, odottelen vastausta.
   
  Viimeksi muokattu: 09.05.2017
 22. hubahaba

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2017
  Viestejä:
  135
  Minusta olet tehnyt virheen ottamalla yhteyttä noihin kiristäjiin. Heitä ei kiinnosta pätkääkään oletko syyllinen vai syytön. Sinua ohjaillaan joko kirjeitse, asiakasalvelusta tai jopa soittavat. Yrittävät saada jotain irti millä pääsevät kiristämään. Pelkkä IP ei riitä todisteeksi.
  He tietävät että syyttömistäkin saa maksamaan kun vetelee oikeista naruista. Harvalla on voimia ruveta taistelemaan vastaan hankkimalla lakimiehiä, eikä ole varaakaan. Harva mitään syyttömyyttä pystyy todistamaan eikä myöskään toisin päin.
  Toi porukka on kivenlujia rikollisia, jotka tekee vanhaa mafiabusinesta. On ostettu "velat" ja nyt kiristetään. Ei ole merkitystä tosiaan oletko syyllinen vai syytön. Ainoastaan sillä on merkitystä että paljonko kilahtaa tilille.

  Suomen valtio ei ole vielä reagoinut riittävästi. Eli tämä on näennäisesti laillista toimintaa. Mutta kuten sanottu niin täysiä roistoja. Jos sulla on tietoja vaikka keskusteluista miten ovat suhtautuneet kun sanot miten asiat on tai yleensä yhtään mitään niin pistä tänne jakoon. Ota pois vaan jutut jotka yhdistää vaikkapa kirjeissä sinuun. Enemmin tai myöhemmin toi porukka pitää saada vankilaan ja rikoksella saatu hyöty palautettua huijatuille.
   
 23. Keijo86

  Rekisteröitynyt:
  05.05.2014
  Viestejä:
  1
  Onko HP jotain alarajaa summistä mitä lähtee oikeuteen viemään?
   
 24. Mikkos

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2004
  Viestejä:
  8 103
  Summilla ei ole mitään merkitystä. Vain ns. varmat tapaukset menee eteenpäin jos menee ja niiden ainoa tarkoitus on pelotella muut maksamaan.
   
 25. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 492
  Tai oikeammin sanottuna varmoilta vaikuttavat, kuten Aavian juttu osoitti. Kertoo kyllä kuinka heikolla pohjalla trollit oikeasti oikeudessa luistelevat, jos etukäteen suhteessa vahvaksikin arvioidusta keissistä voi tulla känikkään.

  Haastaisivat nyt oikeasti kourallisen sijasta vaikka sen sata tai edes muutaman kymmenen ihmistä vuodessa, niin nähtäisiin kuinka 99 prosenttia noista jutuista päättyy vastaajan voittoon, kun mitään näyttöä varsinaisesta tekijästä ei lopulta ole. Mutta eiväthän ne sitä kaikista suurista sanoista huolimatta tee, koska kyseisellä lopputulemalla voisi olla ikävän negatiivinen vaikutus ihmisten maksuhalukkuuteen.
   
  Viimeksi muokattu: 09.05.2017

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti