Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Satunnainen ohikulkija

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2016
  Viestejä:
  477
  Muistetaan nyt, että tekijänoikeusrikkomus ja tekijänoikeusrikos ovat kaksi eri asiaa. Tekijänoikeusrikoksessa syyteoikeus vanhenee viidessä vuodessa. Tässä tapauksessa HP panttaa tietoja sillä verukkeella, että "me ehkä mahdollisesti jossain vaiheessa viedään asia poliisin tutkittavaksi". Tällöin ilmoitus tehtäisiin takuuvarmasti tekijänoikeusrikoksesta - olkoonkin että parin leffan jakaminen noin maalaisjärjellä ajatellen tarkentuisi tutkinnan edetessä automaattisesti pelkäksi rikkomukseksi. Tässä nimenomaisessa tapauksessa sillä ei kuitenkaan ole väliä, kun tuota ei käytännössä päästä kokeilemaan.

  Edit: Mielenkiintoista on se, hyväksyykö tietosuojavaltuutettu tietojen panttaamisen perusteeksi tuon, että asia on mahdollisesti tarkoitus saattaa tutkittavaksi jossain vaiheessa, vaikka siihen on jo pari vuotta ollut aikaa. Jäämme odottelemaan.
   
  Viimeksi muokattu: 08.05.2017
 2. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  904
  suomessa vain lapsiporno taitaa olla laitonta ladattavaa. kyllä torrentteja joka ikisen lain mukaan saa ladata muttei jakaa! ei tekijänoikeudellinen sisältö ole "laitonta".... ikinä ollutkaan ellei salassapito sopimuksia ole tehty.
   
 3. Headman&Shoulders

  Rekisteröitynyt:
  08.05.2017
  Viestejä:
  1
  Terve vaan kaikille, muistaakos kukaan kauan meni suunnilleen päätökseen tuossa 7.2. ratkaisun saaneessa casessa? Flintillähän se oli ~2kk.
  Mietin vain, että jos tuota 2kk voi pitää mitenkään suuntaa-antavana, niin eikös kohta luulisi tulevan ratkaisu siitä maaliskuun(?) istunnosta?
   
 4. innosepi

  Rekisteröitynyt:
  21.04.2017
  Viestejä:
  22
  Näkeekö jostain kuinka monta haastetta MAOssa käsitellään viikkoa kohti ja kuinka moni näistä sovitaan ennen istuntoa?
   
 5. Saa Riittää!

  Rekisteröitynyt:
  25.04.2017
  Viestejä:
  79
  Mielenkiintoista onkin nähdä milloin poliisilla pettää pokka, kun heitä härskisti käytetään tässä bisneksessä hyväksi uhria pelotellakseen.

  Ja kirjeissähän poliisilla uhkaa myös Adultia.
   
 6. Gyro

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2007
  Viestejä:
  567
  Näin ihan mielenkiinnosta muuten vanheneeko nämä hommat jossain vaiheessa? Vai voidaanko kysellä perään esimerkiksi 10 vuoden takaisista latauksista? Pitääkö tuo 2 vuotta paikkansa myös siis markkinaoikeuden osalta? Vai miten se näissä menee?
   
 7. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 153
  Ei varmaan netissä näe, mutta markkinaoikeus saattaa antaa listan jos siltä kysyy. Haasteitahan ei kuitenkaan tehdä viikkotahtia, vaan hyvin harvakseltaan. Vuodessa saattaa olla kourallinen keissejä.

  Yhteystietojen luovutushakemuksia tehdäänkin sitten paljon tiheämmin. Keskimäärin 200-250 kpl vuodessa.ää
   
 8. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 153
  Kolme vuotta taisi olla yksityisoikeudellisille riita-asioille.
   
 9. DXpert

  Rekisteröitynyt:
  01.03.2017
  Viestejä:
  71
  Käytännössä tulevaan aikaan eli tulevaisuuden hypoteettiseen tapahtumaan tässä yhteydessä kuin muussakaan ei voida vedota! Jos rikosilmoitusta ei ole tehty, tähän ei siis voida vedota - roskaa. Tapahtuu - tai ei tapahdu, tehdään - tai ei tehdä. Jos ilmoitusta mahdollisesta rikoksesta ei ole tehty ennen tietojen pyyntöpäivää, tämän tekemisellä myöhemmin ei ole merkitystä asiaan. HP:n nuoren juristin olisi ehkä kannattanut käydä tiheämmin niillä oikeusteorian tunneilla ...

  Ja olen myös vähän epäileväinen, voiko tähän asiaan yleensäkään vaikuttavasti vedota "rikostutkimuksella" ja mikä muutoin estää HP:n itsensä hävittämästä tietoja? Enpä siis usko, että tietoja kovinkaan paljon löytyy.

  Juridisesti näyttäisi siis, että tässä yritetään kieltää "vastapuolelta" mahdollisesti tärkeiden todisteiden hankinta hänen omaa, mahdollista puolustustaan varten. Pitäisikö tehtä rikosilmoitus ja pyytää poliisi takavarikoimaan firman tietokoneet ja tarkastamaan niiden sisältö? Syynä puolustukselle tärkeiden tietojen tulevaisuudessa tapahtuva mahdollinen hävittäminen ... eihän sitä koskaan voi tietää.

  Tärkeä pointti siis "mahdollisessa oikeudenkäynnissä": vastapuolen edustaja on toistuvasti kieltäytynyt antamasta puolustukselle sen tarvitsemia tärkeitä tietoja, joita tarvitaan puolustusta varten. Tämän voisi laittaa sinne samaan "listaan" kuin tuo tietokoneen tutkimisesta kieltäytyminen. No - tämä vähän leikkimielisenä loppuna ... mutta totta toinen puoli kuitenkin.
   
 10. Jane & Joe

  Rekisteröitynyt:
  25.04.2017
  Viestejä:
  35


  Kevin Marcus = MK-LAW , Marcus on Asianajotoimisto MK-Law:n perustaja.
  MK-LAW karhusi 650 euroa Dollars Buyers Club LLC:n nimissä jo 2014.

  Dame Edna:
  Nuo Njord Law:n kirjeet voivat perustua siihen, että MK-Law luopuessaan tästä trollibisneksestä antoi Njord Law:lle kaikkien saamiensa ihmisten yhteystiedot. Toisin sanoen, nämä ovat saaneet kirjeidensaajien tiedot MK-Law:lta, joka on aikanaan hakenut päätöstä MAO:lta. Nyt on sitten tämän "teknisen profiloinnin" avulla nähty, että aikoinaan saatujen yhteystietojen perusteella näiden ihmisten IP-osoitteet näkyvät siellä vakoilulistalla ja siksi kirjeet on lähetetty näihin osoitteisiin.

  Crystal Bay Corporationia on käytetty ainakin MK-Law:n hakemuksissa.
  Hyvin mahdollista että Crystal Bay Corporation kusetus löytyy muistakin markkinaoikeuden hakemuksista/päätöksistä, tuo on täällä tullut vastaan.

  Asiamiehenä on alunperin toiminut MK-Law, asianajajana Marcus Kevin. Myöhemmin asiamieheksi on vaihtunut Njord Law. Tiedot on siirretty Tanskaan, vaikka hakemuksessa nimenomaan lukee:

  "Hakija hakee liittymien yhteystietoja vain Suomessa käytettäväksi. Hakija ja tämän asiamies sitoutuu myös olemaan luovuttamatta tällä hakemuksella saatuja henkilötietoja Suomen ulkopuolelle"

  Päätöksen on hyväksynyt markkinaoikeustuomari Sanna Holkeri.
   
 11. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 153
  Tulipa mieleen keino, jolla trollausta voitaisiin hidastaa: mitä jos joku alkaisi tehtailemaan valituksia jokaisesta tietojenhakupyynnöstä? Valituksen perustelu voi olla esim. sama kuin DNA:lla, tai sitten vaikka näytön vajavaisuus tai muu sellainen. Valituslupahakemuksen kun rustaa, se on pakko käsitellä vaikka loppujen lopuksi se hylättäisiinkin. DNA:n valituksessa lupaa haettiin 5.12.2016, ja lupa myönnettiin 24.2.2017. Käsittelyajat valitusluville ovat siis melkein kolme kuukautta. Jos jokaista päätöstä saadaan viivästettyä kolmella kuukaudella, tarkoittaa se että osa yhteystiedoista joita kysellään ei olekaan enää tallessa kun päätöksestä vihdoin tulee lainvoimainen. Lisäksi trollit eivät voi venyttää hakemusten tekemistä yhtä pitkään, koska lain mukaan operaattoreilla on säilytysvelvollisuus vain 9kk ajan. Nykyisetkin käsittelyajat taitavat olla vähintään kolmen kuukauden luokkaa.

  Keksiikö joku, miksi tämä ei toimisi?
   
 12. Jane & Joe

  Rekisteröitynyt:
  25.04.2017
  Viestejä:
  35
  Noh - kuinka ollakaan : Mr Achache tuppaa jälleen Suomeen:

  Filmian päämieshän on jälleen Achachen firma Copyright Collections/Copyright Management Services, eli kyseinen mies/hänen firmansa on toiminut nyt suoraan ainakin kolmen kirjefirman kautta Suomen markkinoilla eli MK-Law, Njord Law ja Filmia.
   
 13. constructor

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Viestejä:
  507
  Mistä ja milloin henkilö A saa tietää, että hänen IP osoitteensa on listalla, jolle on haettu MAO:n n kautta henkilötietoja? No kiristyskirjeestä tietenkin.
  Tässä vaiheessa henkilötiedot on jo saatu. Voiko päätöksestä vielä valittaa?
  Voisiko tiedon IP osoitteensa listalla olosta saada tietoonsa jotenkin aiemmin?
   
 14. Jane & Joe

  Rekisteröitynyt:
  25.04.2017
  Viestejä:
  35

  --------


  Osuukohan yhtään oikeaan , jos päätelisi, että NjordLaw Legal Services:n yksi toimistoista sijaitsisi Karibialla, Saint Martinin saarella ?!Sen niminen toimisto siellä kuitenkin on. Saari on Hollannin hallinnoima alue.

  Toimialaan kuuluu mm. paikallisten ja off-shore toimistojen luominen.

  Saarella asustaa hurjat 75 000 asukasta - joitten asioiden hoitamiseen tarvitaan 9 (yhdeksän ) lakifirmaa!
  Ja 16 (kuusitoista ) firmaa jotka antavat taloudellista konsultaatiota näille 75 000:lle asukkaalle.
  Ja 14 (neljätoista ) tilitoimistoa.  Vääjäämättä tällainen liittyy talousjärestelyihin.
  ---
  Nordlaw is a management consultancy firm providing professional legal and management advice to businesses and individuals on Dutch or French side of Sint Maarten / Saint Martin island.
  We speak English, French and Dutch!
  Management consultancy on contracts, banking procedures, taxation, creation of a company, business licences etc  http://www.legalservicesstmaarten.com/

  ----edit korjattu asukasluku
   
  Viimeksi muokattu: 09.05.2017
 15. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  5 170
  Njord Law:han tosiaan tammikuun lopussa lähetteli kirjeitä, jotka olivat parin päivän viiveellä lähetetty ja kaikissa sama latausaika 27.1.2017 klo 00:00. Niistä ei löytynyt diaarinumeroa edes, jotta olisi omat tietonsa voinut tilata markkinaoikeudesta. Ilmeisesti ihmiset, jotka olivat sinne yhteyksissä saivat asian sovittua, koska Njord Law ei ollut hakenut tietoja markkinaoikeudesta, niin se vetäytyi asiassa. Poliisikin oli tässä ohjeistanut, että selvittää asia ensin Njord Law:n kanssa ja jos se ei auta, niin sitten heihin yhteyttä.

  Tämä MK-Law lienee ensimmäisiä tässä trollibisneksessä Suomessa? Sitä ei kannata missään nimessä unohtaa ja varsinkin kun tiedot on luovutettu Suomen ulkopuolelle vastoin markkinaoikeuden määräystä.
   
 16. Kheissi

  Rekisteröitynyt:
  09.03.2017
  Viestejä:
  2
  Onko mitään tietoa että lähettävätkö HP:n iloinen väki useamman kirjeen ennen kuin alkavat markkinaoikeuteen vetämään, vai onko menettely että "jaa ei vastannut/maksanut, heitetään noppaa jos olisi vaikka syyllinen ja lähdetään oikeuteen"?
   
 17. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  904
  onko pena hävinnyt markkinoilta totaalisesti kun ketään ei ole ilmoittautunut "z-nationin" jakamisesta sekavan kirjeen saantia
   
 18. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 153
  Miksi valituslupaa haettaessa pitäisi tietää, että on listalla? Eihän sitä kukaan lue, ennen kuin sitten kolmen kuukauden päästä. Jos silloin KKO sanoo että valituslupaa ei anneta, koska ei ole asiavaltuutta, niin sillä saataisiin silti 3kk lisää käsittelyaikaa.

  Toisaalta, jos valittaja on esimerkiksi Elisan asiakas, niin sittenhän kaikista Elisalle tehdyistä hakemuksista voisi valittaa sillä perusteella että saattaa olla listalla. Homman ideahan olisi se, että kaikki hakemukset saataisiin blokattua, ei se että kyttäisi vain omaa IP-osoitetta.

  Päätökset voisi kysyä MAO:lta esim. kerran kuussa könttänä. "Voitteko meilata mulle kaikki tietojenluovutuspäätökset jotka tehty viimeisen 30 päivän aikana, kiitos?". Valitusaika on 60 päivää joten silloin ehtisi hyvin laittaa valituslupahakemuksia eteenpäin.
   
  Viimeksi muokattu: 09.05.2017
 19. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 153
  Tuossa päätöksessä ei ollut mainintaa siitä, etteikö tietoja saisi luovuttaa suomen ulkopuolelle. Jos siitä haluaisi valittaa niin pitäisi kaivella joku lakiteksti jossa niin määrättäisiin, ja tietysti pitäisi tietää että itse on niiden listalla vielä mikä voi olla hankalaa jos MK-Law on lopettanut toiminnan Suomessa. Ja kenestä tässä tapauksessa edes voisi tehdä kantelun?
   
  Viimeksi muokattu: 09.05.2017
 20. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 153
  HP taitaa lähettää kaksi kirjettä: ensimmäisen pidemmän sepostuksen, ja sitten parin kuukauden päästä toisen jossa sanotaan että "olemme aloittaneet oikeustoimien valmistelun, maksa heti tai panokset kovenee!". Sanamuoto voi olla uhkaava, mutta se sama kirje lähtee tuhansille eikä siitä voi päätellä onko mitään valmistelua aloitettu. Mulle lähettivät toisen kirjeen, vaikka olin ollut yhteydessä ja kieltänyt teon, eli se tulee aika varmasti kaikille jotka eivät ole maksaneet eka rundilla.

  En ole kuullut, että HP lähettäisi kolmatta kirjettä. HP pyrkii noudattamaan parempaa lakimiestapaa kuin vaikka Adultia/Filmian Tommi Haaja, joka pommittaa kirjeillä kymmenenkin kertaa, joten en henkilökohtaisesti usko että kolmatta kirjettä sieltä tulee, paitsi kenties siinä tapauksessa että samalle henkilölle esitetään korvausvaatimuksia uusista teoksista.
   
  Viimeksi muokattu: 09.05.2017
 21. zizler

  Rekisteröitynyt:
  13.11.2016
  Viestejä:
  29

  Tiedän useita ihmisiä jotka ovat saaneet hp:ltä 3 kirjettä ja sen jälkeen loppuu lähettely. Ekassa kirjeessä ilmoitetaan väitetty jako ja toisessä kirjeessä että emme ole saaneet maksusuoritustanne tai muuta selvitystä asiasta. Kolmannessa kirjeessä uhkaillaan haasteen valmistelusta Markkinaoikeuteen, mutta voi vielä maksaa niin välttyy siltä.
   
 22. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 153
  Kiitän tarkennuksesta. Tietoni perustuivat vain omaan käsitykseeni. Itse asiassa kuvauksesi perusteella HP pisti minun tapauksessani suoraan sen "kolmannen" kirjeen ja skippasi toisen, ehkä siksi koska tein vapaaehtoisesti niille selvityksen.

  Uusi hypoteesini on, että HP laittaa kaksi kirjettä jos ensimmäiseen vastaa, ja kolme jos siihen ei ole vastannut?
   
  Viimeksi muokattu: 09.05.2017
 23. TaxiM Banned

  Rekisteröitynyt:
  12.12.2012
  Viestejä:
  1 652
  Kaverille tullu Hedmanilta kaks kirjettä jo kuukausia sitten. Ei ole ottanut yhteyttä, ei ole maksanut eikä ole tullut mitään seuraamuksia. Samat uhkailut oikeustoimien valmistelusta lukee kaikille Suomessa lähetettävistä kirjeistä että eipä siitä kannata ressiä ottaa. Paskapuhetta ne on, pelkkää maksamaan pelottelemista. Jos ei ite tunnusta tai osoita sormella syyllistä (mikä sekään ei mitään todista) niin kirjetrolleilla ei ole mitään hajua kuka mitäkin on tehnyt tai onko kukaan ja siksi mitään pelkoa jatkotoimenpiteistä ei ole. Kaverinkin taloudessa on sen verran paljon populaa naapurit ja me ystävät änäri-iltoinemme mukaanlukien että normaalilla järjellä kyllä tajuaa ettei siitä porukasta voi mitenkään tietää kuka muka olisi jotain ladannut/jakanut.

  Mut lähettäkääs hei Hedmannet silti sille kolmaskin kirje, ehkä se sit maksaakin teille pyytämänne suojelurahat :D Aina kannattaa yrittää, kis kis ;)
   
  Viimeksi muokattu: 09.05.2017
 24. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 222
  Jeppehän selitti asian joskus aikoinaan, kun häneltä tiedusteltiin miten yhteystiedot on saatu, vaikka Njord oli siinä kohtaa jättänyt vasta hakemukset sisään markkinaoikeuteen. Ja tosiaan Copyright Collections oli hakenut yhteystiedot ja kirjeen postittaja oli siinä sitten vaihtunut välissä.

  --

  Tossa vielä se nimimerkki Dimetyylin saama sähköposti. Tämä näköjään nousee aina aika ajoin täällä esille uudestaan:

  "Hei,

  Olemme panneet merkille toiveenne lisätiedoista. Vaikka päätös Markkinaoikeudelta on teleoperaattorin ja elokuvatuottajan välillä, niin haluamme tietenkin olla mahdollisimman avoimia. Olemme sen takia liittäneet kopion Markkinaoikeuden päätöksestä Dnro 2015/353.

  Päämiehemme Copyright Collections on viime keväänä hakenut kyseistä päätöstä toisen lakifirman avulla. Tehtävät liittyen tekijänoikeuksien valvontaan päämiehemme puolesta ovat tämän jälkeen siirtynyt meille, koska meillä on paljon asiantuntemusta näissä asioissa, sekä Tanskasta kokemusta. Henkilötietolaki sallii henkilötietojen siirtämistä Euroopan Unionin sisällä.

  Tätä asiaa voidaan käsitellä loppuun, jos te vastaatte kirjeiden kysymyksiin sähköpostiviestissä, jossa annatte etu- ja sukunimenne.

  Ystävällisin terveisin

  Jeppe Brogaard Clausen"

  https://murobbs.muropaketti.com/threads/hedman-partnersilta-kiristyskirje.1213329/page-286

  --

  Tossa muuten kun Jeppe haluaisi noita vastauksia kysymyksiin, niin tiedot näistä vastauksista menee tietysti myös Jepen päämiehelle, joka postittelee kirjeitä Suomessa useamman eri firman kautta. En tiedä onko sillä sinänsä käytännön merkitystä, mutta ehkäpä, jos siellä luodaan jonkinlaisia profiileita tietyistä käyttäjistä?

  Kysymykset kirjeessä on siis:

  "1. Onko taloudellanne langatonta internetyhteyttä ja salasanaa siihen?
  2. Oletteko itse tai ovatko muut henkilöt taloudessanne katsoneet tai yrittäneet katsoa elokuvaa xxx kyseisenä ajankohtana?"

  Ja kun Njordilla ollut tapana heittää näitä "asia tällä selvä" viestejä, niin noitahan voisi joku pitää vaikkapa tietojenkalastelukirjeinä :)

  Vai mikä käytännön idea siinä voisi olla, että Njord haluaa nämä tiedot, kun se ei kaikesta päätellen itse ole edes valmistelemassa minkäänlaisia oikeudenkäyntejä? Vaikkakin tällainen oikeudenkäynti olisi kyllä mielenkiintoinen nähdä, jos kantajana olisi tosiaan Copyright Collections/Management Services ja valvonnan suorittaja Maverickeye ja kuka sieltä tulisi todistamaan.
   
  Viimeksi muokattu: 09.05.2017
 25. innosepi

  Rekisteröitynyt:
  21.04.2017
  Viestejä:
  22
  Neljäs kirje, jos käy huono mäihä on sitten MAOsta? Kuinkahan paljon tässä vaiheessa hedarit ovat keksineet laittaa lisää korvattavaksi?

  HP tuossa ensimmäisessä kirjeessä kertoo että vaikka kirjeen saanut todettaisiin syyttömäksi niin vastapuolen kulut tulevat silti maksettavaksi, näin siis jos ei ole selvittänyt tilannetta. Aivan älytöntä.
   
  Viimeksi muokattu: 09.05.2017

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti