Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

 1. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 077
  Sain sekä vittuilua että uhkailuja. En vain ala niitä julkisesti vatvomaan. Jos olet niin kiinnostunut HP:n vastineista, voit vaikka waretella black sailsia ja kokeilla itse miten kohteliaita Jonin ja pikku apulaistensa kirjeet ovat.
   
 2. Japi 111

  Rekisteröitynyt:
  13.03.2016
  Viestejä:
  372
  " Eli jos poliisi epäilisi sinua murhasta ja kutsuisi kuulusteluun, et viitsisi vaivautua kuulusteluissa kiistämään, vaan menisit oikeuteen.:rolleyes::eek: Jokainen tavallaan, ei siinä mitään, jos on lusikalla annettu, ei kannata kauhalla vaatia. Kuitenkin sen verran olet valmis uhraamaan asialle, että kohkaat murossa:D "

  Eikö se nyt ole hiukan eri asia jos virkavalta kutsuu kuulusteluun.
  En vastaile kiristyskirjeisiin, en myöskään vastaile nigerialaiskirjeisiin.
  Täällä en kohkaa, vaan kun asia itseäkin koskee niin tosiaankin asiaa täällä seuraan.
   
 3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä
 4. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 218
  Eiks toi "olen syytön" ole vähän niin kuin lähtökohtana myös silloin kun lähdetään selvittämään riitaa oikeuteen? Tämän ilmoittamalla ei oletettavasti ole valmis sopimaan asiaa maksamalla sovittua summaa ja silloinhan mennään katsomaan mitä mieltä markkinaoikeus on riita-asiasta, mikäli kantaja niin katsoo parhaaksi.

  Tilanne on kyllä sikäli kinkkinen, että lakitoimisto uhkaa oikeudella ja vaatii vastausta ja selvitystä asiaan. Tämän selvityksen antaminen taas ilman lakimiestä taitaa olla huonoakin huonompi idea, koska oikeuteen mentäessä kantaja pystyy hyödyntämään tätä tietoa sitten helposti. Koska Turre alkaa tarjoamaan sovittelupalvelun lisäksi selvittelypalvelua, jossa muotoillaan lakimiehen avustuksella pätevä vastine kirjeen lähettäjälle jo ennen oikeudenkäyntiä?

  Mutta itse jättäisin siis edelleen yhteydenotot kokonaan väliin trollien suuntaan. Jos eivät itse kykene valvonnallaan osoittamaan syyllistä, niin eipä se ole kirjeen saajan vika.
   
  Viimeksi muokattu: 25.04.2017
 5. soclose

  Rekisteröitynyt:
  17.12.2015
  Viestejä:
  55
  Näin maallikkona voisi ymmärtää, että muotoilu "Crystalis Entertainment UG (haftungsbeschränkt) saa käyttää sille edellä mainituin tavoin luovutettavia yhteystietoja ainoastaan selvittäessään ja esittäessään sille televisiosarjojen tuotantoyhtiöltä siirtyneitä oikeuksia koskevia Suomen tekijänoikeuslakiin perustuvia vaatimuksia Suomessa." sulkisi pois kaikenlaisen yhteystietojen yhdistelyn muihin asioihin ym. vinkit muille. Lainaus on MAO:n webbikalasta löytyvästä päätöksestä mutta oletan, että samanlainen muotoilu löytyy yhtä tietojenluovutuspäätöksistä.

  Eri asia sitten mitä voi tehdä koska MAO:ta ei juuri näytä kiinnostavan miten hakija noudattaa sen päätöksiä.
   
  Viimeksi muokattu: 25.04.2017
 6. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 077
  Olet ymmärtänyt MAO:n päätöksen oikein.

  Mutta se pitää myös sisäistää, että yhteystietojen käyttö tai luovutus ei kuulu markkinaoikeudelle, koska se on tietosuojarikos tai henkilötietorikos, eikä sillä ole vaikutusta tekijänoikeuskanteisiin.
   
 7. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 340
  Todella mukavaa, jos nimimerkki päästiäinen on onnistunut selvittämään asiansa NjordLaw'n kanssa niin hyvin, että kirjeen lähettäjä on ilmoittanut asian olevan loppuunkäsitelty.

  Mutta - ei kannata tosiaankaan väittää kyseisen kokemuksen pohjalta, että kaikkiin kirjeenlähettäjiin kannattaa olla yhteyksissä. Tuon kokemuksen pohjalta - jos nyt oletamme sitä paikkansa pitäväksi - sitä voi halutessaan kokeilla vain NjordLaw'n kanssa.

  HP ei tiettävästi ole vapauttanut ketään vastuusta yhteydenoton myötä. Se kuitenkin saattaa olla vähän ylimitoitettua väittää, että kaikki heidän vastauksensa olisivat pelkkää vittuilua ja uhkailua. Itse asiassa heidän kohdallaan yleisin vastaus näyttää olevan sisällöltään suunnilleen: "Kiitos yhteydenotosta. Olemme vieneet selvityksenne päämiehemme tiedoksi. He päättävät, miten asiassa toimitaan."

  ...ja sitten sama löysässä hirressä roikkuminen jatkuu. Eli mieltä rauhoittavana toimeenpiteenä yhteydenotto on ollut plusmiinusnolla, mitä nyt sen lisäksi on ehkä mennyt paljastamaan itsestään jotain sellaista, mitä trolli voi mahdollisesti käyttää hyödyksi kun valitsee haastettuja. (Toki trolli voi myös antamiesi tietojen pohjalta päätellä, että tätä on turha haastaa, mutta sitä he eivät yhteydenottajalle kerro.)
   
  Viimeksi muokattu: 25.04.2017
 8. päästiäinen Banned

  Rekisteröitynyt:
  08.03.2017
  Viestejä:
  35
  Ja sinä tiedät tämän mistä? Aivan et mistään, kunhan taas mutuilet ja keksit omasta päästäsi. Tässäkin ketjussa taitaa olla Hatanmaan haastattelu, missä hän mainitsee, että on ollut tapauksia joissa kirje on mennyt syyttömille. Mistäs Hatanmaa tämän tietäisi? Ovat itse selvittäneet? Tuskin, vaan kirjeensaaja on ollut yhteydessä heihin.
   
 9. päästiäinen Banned

  Rekisteröitynyt:
  08.03.2017
  Viestejä:
  35
  Ei kiitos, en wareta ja Black Sailsin kaltaisen paskan katsomisen jätän sellaisille joiden ÄO on kengännumero. Vastauksesi perusteella olet syyllinen jakamiseen, joten mitä mussutat?
   
 10. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 340
  Ihan ensimmäiseksi suosittelen avaamaan Nykysuomen sanakirjan ja tarkistamaan, mitä tarkoittaa sana "tiettävästi".

  Toiseksi, jos sinä tiedät, että HP on vapauttanut jonkun vastuusta pelkän kiiston pohjalta, niin ole hyvä ja kerro kokemuksesi, mielellään siten että asian voi vahvistaa. Voimme sitten muuttaa väittämän muotoon "tiettävästi HP:kin on vapauttanut kirjeensaajia vastuusta yhteydenoton pohjalta".

  Kolmanneksi, elä viitti räyhätä. Modesedät lukevat tätä ketjua aika tiiviisti.
   
  Viimeksi muokattu: 25.04.2017
 11. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 077
  Päättelit väärin. On kyllä aika paksua, että joku joka ainakin väittää itsekin saaneensa kirjeen perusteetta vetää perusteettomia johtopäätöksiä muista kirjeensaajista. Onnea jatkamallasi tiellä, en tuhlaa enää aikaasi.
   
 12. RouVix

  Rekisteröitynyt:
  08.01.2009
  Viestejä:
  1 423
  Eiköhän se ole tuon agressiivisuuden ja kirjoitustyylin perusteella selvää, että päästiäinen on trolli. Ei ehkä TO-trollitrolli, mutta trolli kuitenkin.

  En epäile, etteikö tanskanpojat olisi lähettäneet kerrotun mukaista viestiä. Turha siitä on kuitenkaan noin pitkälle vietyjä johtopäätöksiä vetää. Syyttömällä (tai oikeastaan syylliselläkään) ei ole oikeastaan mitään hyvää syytä reagoida kirjeisiin.
   
 13. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  887
  kaikki nää "OTTAKAA JONIIN YHTEYTTÄ NIIN VÄLTYT 100% HAASTEELTA" ovat trolleja. älkää ottako yhteyttä, kuulostaa että on aika vähän yhteydenottajia kun pitää houkutella.
   
 14. hubahaba

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2017
  Viestejä:
  135
  Tossa hävityssä jutussa oli yritetty sovittelua ja tarjottu jopa tietokonetta tutkittavaksi. Nyt meillä on todellinen guru joka iskenyt näille luun kurkkuun. Kerro päästiäinen miten todistit syyttömyytesi. Ihan vapaasti saat haukkua perää meitä jos se parantaa mieltäsi. Vähän asiaa kuitenkin mukaan ensin.

  http://usvi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/231016-kiristyskirjefirma-hedman-partnerssille-turpaan-
  markkinaoikeudessa

  Tossa oli ilmeisesti joku kanssa ehkä saanut todistettua, ei ainakaan ole haastettu vielä oikeuteen.

  http://usvi.puheenvuoro.uusisuomi.f...n-uhri-800-kilometrin-paassa-tapahtuma-aikaan
   
 15. yrttipuu

  Rekisteröitynyt:
  30.01.2017
  Viestejä:
  76
  Kyselin MAOsta kaikkia havaintoja jotka liittyi kirjeessä olevaan IP-osoitteeseen, vaikka olen täysin varma ettei siellä voi olla enempää kuin yksi (tosin ei sitä kukaan tiedä mitä kaikkea tekaistua todistetta sieltä löytyy), koska en ole syyllistynyt edes siihen. Lyhyesti sanottuna laittoivat viestin, että tule itse katsomaan paikan päälle jos kiinnostaa. No enpä taida jaksaa lähteä Helsinkiin kuitenkaan..
   
  Viimeksi muokattu: 25.04.2017
 16. Zuah

  Rekisteröitynyt:
  02.09.2008
  Viestejä:
  77
  Juuri näin. MOT-ohjelmassa esiintynyt kaveri sai sovittua haasteen scamboxin kanssa ja sai vielä korvauksia asianajokuluihin. Kuitenkin HP muisti kirjeellä tämän jälkeen.
   
 17. Hiukkassuodatin

  Rekisteröitynyt:
  12.01.2017
  Viestejä:
  37
  Pidän itsestäänselvänä, että syy noihin jo tiukahkoiksi vaateiksi yltyneisiin yhteydenottopyyntöihin on pelkästään kirjefirman työn merkittävä vaikeutuminen ilman niitä. Ja hermostuneet reaktiot tälläkin palstalla viestivät siitä, että muron ohjeistus on alkanut saavuttaa kohteensa konkreettisin seurauksin.

  Kirjeensaajan kannalta yhteydenotosta tuskin on mitään hyötyä. Se tuskin missään tilanteessa vaikuttaa lopputulokseen mitenkään, mutta helpottaa ratkaisevasti kirjefirmojen haarukointia. Elleivät kirjeensaajat oma-aloitteisesti tee itseään koskevia selvityksiä, on kirjefirmoilla kyllä melko epätoivoinen suo tarvottavanaan.
   
 18. Yxakka

  Rekisteröitynyt:
  22.04.2017
  Viestejä:
  23
  Nyt vaikenen tällä palstalla, koska en voi kommentoida mitään itse lataamiseen liittyvää, koska sitä puolta en tunne. Syy kiinnostukseeni palstaa kohtaan on, koska tiedän muutamankin ihmisen, joka on kirjeen saanut ja kuinka sekaisin elämä voi mennä. Ensimmäiset ajatukset: "tämä tuhoaa loppuelämäni, ihan sama jos heittäydyn varattomaksi ja elän sossun tuilla, en osaa todistaa syyttömyyttäni" jne. Menee aikaa ennen kuin mieli rauhoittuu ja voi jatkaa elämää normaalisti. Toivottavasti ei jollekin herkälle se viimeinen niitti. Mielestäni syyllisiä ovat ne, jotka nettiin jotakin laitonta ladattavaksi laittavat, siis noin maalaisjärjellä ajatellen. Olen työelämässä ollessani joutunut soveltamaan erästä tiettyä lakia, eikä koskaan sen henkilön vahingoksi, joka oli joko itsestään tai hänen hyväuskoisuudestaan muita ihmisiä kohtaan johtuen tilanteeseen saattanut. Ilkeilyä tällä palstalla näyttävät saavan osakseen - en sanoisi tyhmemmät - vaan asioita huonommin tuntevat sekä oikeutta ja kohtuutta puolustavat henkilöt. Te jotka olette asiaan perehtyneet, Edna ja muut kaltaisensa, jatkakaa! Aion seurata palstaa jatkossakin ja vanhakin voi vielä jotain oppia ja tuo tekninen puolikin alkaa vähitellen avautua.
   
 19. hubahaba

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2017
  Viestejä:
  135
  Viimeisessä oikeusjutussa lainattua pohdintaa Uuden suomen artikkelista:

  "Hedman Partners pitää lähettämiään kirjeitä tekopyhästi "mahdollisuutena sovintoon" tekijänoikeuden loukkausasioissa. Syytetyn yrittäjän vastineessa kuitenkin kerrotaan, että yrittäjä on ehdottanut, että Hedman Partners voisi tarkistaa epäillyt tietokoneet näin halutessaan. Näin ei kuitenkaan koskaan tapahtunut. Tämä vahvistaa entisestään käsitystäni siitä, että kiristyskirjetoiminta on raakaa bisnestä, jossa "sovittelua" ei oikeasti haluta tehdä."


  Tossa oli kauniisti sanottu mikä on pelin henki. Eli ottamalla yheyttä ei voi voittaa
  Varmasti on jo useita itsemurhia tehty näitten kirjeiden takia. Ei tämä mikään leikin asia ole.

  Ite ihan vasta maksoin hoitamani ikäihmisen kiristyskirjeen omasta pussista. Oli menettänyt omaisen joka paino päälle. Tuulesta temmattu "hyväntekeväisyys" uhkasi perinnällä maksamattomasta laskusta. Oli helppo kaivaa todisteet ja tehdä reklamaatio. Tällä ei ollut merkitystä kuten yleensäkään kiristäjillä. Vaaraa oikeudesta ei olisi ollut mutta kiristyskirjeet olisi jatkuneet. Henkisesti melkein jo romahti kun yritin patistaa poliisin ja kuluttaja-asiamiehen palkeille.
  Jouduin tekemään peliliikkeen että itse maksoin ja toivoin että asia jää siihen. Tämmöinen olisi voinut kaataa henkisesti hänet. Tressitaso nousi ihan kohtuuttomasti asiasta jota ei pystynyt käsittelemään.

  Yrityspuolella 130.000 vedätetään turhilla laskuilla jotka toimii samalla kiristyssysteemillä. Maksut pyörii 10-20 miljoonan välillä vuosituotoissa. Eli täysin perusteettomilla. Aiheuttaa useita konkursseja ja elämien tuhoutumisia.
  Yksityispuolella tämmösten HP firmojen takia mennään luvuissa heittämällä ohi. Eli maksupuolella kokonaisuudessa liikutaan varmaankin vuositasolla 30-60 miljoonan businekssa.
  Eli uhriluku täytyy olla massiivinen millä mittarilla tahansa kohdistuu se talouteen, mielenterveyteen tai ihan mihin ongelmiin.
   
 20. peternorth

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2015
  Viestejä:
  298
  Itse satun tuntemaan yhden, joka lähetti Adultialle vastineen, jossa kielsi ladanneensa koskaan yhtään mitään. Uskon 100%:n varmaksi, ettei tämä henkilö ole mitään koskaan ladannut. Tuskin tietää edes mikä torrent on. Ilmeisesti oli huonosti tehty vastine, kun kirjeitä tuli siitäkin huolimatta, eli ei siitä ollut ainakaan siinä mielessä mitään hyötyä. Tosin tuosta voisi olla silloin hyötyä, jos kävisi niin huono tuuri, että napsahtaisi haaste, koska ainakin on yrittänyt kieltää asian. Itse en henkilökohtaisesti suosittele pitämään trolleihin päin mitään yhteyksiä. Poikkeuksena on vain se mahdollinen haaste.
   
 21. RouVix

  Rekisteröitynyt:
  08.01.2009
  Viestejä:
  1 423
  Ottamatta kantaa siihen, onko tarinasi totta vai keksittyä, niin maksamalla et saa aikaiseksi muuta kuin kirjebisneksen jatkumista ja sitäkautta sitä samaa ahdinkoa, jolta yritit läheisesi pelastaa.
   
 22. hubahaba

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2017
  Viestejä:
  135
  Ei ole merkitystä uskooko mun tarinoita vai ei. Vastaavia tapauksia on tuhansia ja uusia tulee kokoajan. Eli puhutaan kuitenkin konkreettisista asioita jotka on yleisessä tiedossa.
  Mutta olet oikeassa että tuin rikollista toimintaa. Ei ole mitään puolustusta. Halusin päästä vain vähällä ja tukea omaistani. Mulla on huono omatunto siitä vieläkin.
   
 23. bloodgod

  Rekisteröitynyt:
  25.11.2015
  Viestejä:
  25
  Eli vaaraa oikeudenkäynnistä ei ollut, mutta perinnällä uhkaillaan. Kyllä tämä tarina taitaa olla nyt keksitty.
   
 24. constructor

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Viestejä:
  379
  Mikäli syytön ottaa yhteyttä kirjeen lähettäjään ja kiistää teon, hänen kannattaa myös tarjota mahdollisuutta tutkia kaikki kodin päätelaitteet korvausta vastaan.

  Asia muuttuu tietenkin monimutkaisemmaksi, jos koneelta löytyy jälkiä Torrenteista, vaikka ei juuri niistä, jonka jakamisesta syytetään. Tuskin sitä pelkästään jotakin freewarea on jaettu. Luulen että tässä on syy voimakkaalle mielipiteelle olla reagoimatta kirjeeseen.

  Jos yhteyden oton jakeen kirjeitä tulee, on rikosilmoituksen tekemiselle ja muille toimille huomattavasti enemmän pohjaa kuin tapauksessa, että yhteyttä ei ole otettu. Epäillyn asema on myös mahdollisessa oikeudenkäynnissä edullisempi, onhan hän tarjonnut mahdollisuutta selvittää tilanne. Ei ole suuri ihme, että poliisi ei reagoi rikosilmoituksiin tilanteessa, jossa kirjeen saaja ei ole edes yrittänyt selvittää kiistaa toisen osapuolen kanssa.

  Varsinkin kun Avian keissin jälkeen muutenkin näyttötaakka on suurenemaan päin, niin tässä asetelmassa syytön voi nukkua yönsä varmastikin rauhallisemmin kuin tapauksessa että olisi jättänyt vastaamatta.

  Kannattaa myös muistaa, että valtiovallankin ohje on ottaa yhteyttä vastapuoleen, kuten missä tahansa riita-asiassa.

  Ihmettelen myös suuresti, miten täällä voidaan vetää analogia maksukehotusten ja Nigerialaiskirjeiden välille. Nigerialaiskirjeiden tapauksessa käsittääkseni tarjotaan jotain etuisuutta (lähes) vastikkeetta suhteessa mahdolliseen etuisuuteen.
  https://fi.wikipedia.org/wiki/Nigerialaiskirjeet

  Itse sanoisin että syyttömän kirjeen saajan asema ei ainakaan huonone, mikäli ottaa yhteyttä. Perustelut yllä.

  Joku varmaan vastaa tähän viestiin, että olen trolli ja koittaa näin torpedoida vaihtoehtoisen näkemyksen.

  Tämän ja parin edellisen viestini tarkoitus on vain ja ainoastaan tuoda tarkemmin esiin myös muita vaihtoehtoja kuin heittää kirje roskiin, koska niiden eduista tällä palstalla ei ole pahemmin puhuttu.
   
 25. hubahaba

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2017
  Viestejä:
  135
  Sun näkemys ei kuulosta vaihtoehtoiselta kun siinä ei ole oikein älyllisiä perusteluita.

  Todella hienoa että tuot tätä näkökantaa. Ensinnäkään noita ei kiinnosta tutkia pätkääkään koneita kun siitä aiheutuu kustannuksia ja kukapa todisteita antaisi heille. Tietokoneita myös vaihdtaan usein ja isolla joukolla ei edes tätä mahdollisuutta edes ole. Joten ihan järjetön esimerkki. Millä yleensä pystyy todistamaan syyttömyyden. Harvalla niin hyvä tuuri on että näyttää ulkomaanreissu just oikeaan aikaan yms. Hyvin harva voi todistaa yhtään mitään.

  Ainut epäselvä kohta onko epäillyn asema jotenkin eri jos on ollut yhteydessä ennen oikeudenkäyntiä. Tuskin tämä on peruste tuomioon vaikka ehkä papereissa voi näkyäkkin osana tapahtumakulkua.
  Laskujen kohdalla on syytä tehdä reklamaatio jos ne on perusteettomia. Se helpottaa jatkoprosessia ja kyllä eri asia kuin tämmöinen.

  Ota tämä haasteena ja pistä fiksuja perusteluja miksi kannattaa ottaa yhteyttä noihin koijareihin. Keskustellaan ja mietitään onko syytä muuttaa toimintatapoja itsekukin kohdallaan.
   
 26. Jormanenn

  Rekisteröitynyt:
  23.02.2016
  Viestejä:
  25
  Omasta mielestäni kaikki näkemykset ovat tervetulleita. Syy voimakkaalle mielipiteelle olla reagoimatta kirjeeseen on se näkemys, että kirjeeseen vastaamisesta ei ole mitään hyötyä. On kuitenkin selvää että ei heillä ole mitään aikomusta asiaa sovitella tai selvitellä rikkomuksia, se pieni osa ihmisiä jotka putoavat tähän haaste muottiin varmasti haastetaan.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti