Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

 1. Riistinrauta

  Rekisteröitynyt:
  11.12.2015
  Viestejä:
  303
  Tuosta täysin samaa mieltä, että tuomarin ei olisi ollut pakko hyväksyä listaa sellaisenaan.

  Siitä päästäänkin sitten siihen mitä muistaakseni Rouvix on täällä sanonut useampaan kertaan, että MAO avasi pandoran lippaan tajuamatta mitä teki kun hyväksyivät ensimmäisen listan. Myöhempi peruuttelu MAO:n puolesta olisi sama kuin sanoa "hups... annettiin tuhansien suomalaisten yhteystiedot vahingossa eteenpäin".

  KKO voisi tuohon järkeä laittaa halutessaan, mutta muistaakseni eka case koski vain hyvitysten määrää.
  Hyvitysten määrän esimerkiksi 50 euroon, tai alemmas asettaminen voisi toimia hyvänä stoppina. Ja ottamalla kantaa siihen, että valvontakulut ei ole oikeutta periä valvotulta taholta.

  Toisaalta se päätös tekisi internet piratismista suomessa aika turvallista touhua, joten jotenkin epäilen KKO:n ainakaan laskevan summaa.
   
 2. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 077
  Kirjeitä tulee luultavasti kaksi kappaletta. Tarkkoja todennäköisyyksiä en voi luvata, mutta

  1) Jos kirjeessä on useamman päämiehen teoksia, haaste lienee todennäköisempi (koska kulut jaetaan päämiesten kesken).
  2) Jos kirje on tullut pian loukkauksen jälkeen (4-8kk) niin voi olla että olet tulilinjalla. Jos välissä on vuosia niin sitten ehkä et.
  3) Jos olet hyvätuloinen, haaste on todennäköisempi kuin jos tuloja ei ole.
  4) Jos waretat paljon ja säännöllisesti, haasteen todennäköisyys on suurempi, kuin satunnaisella latailijalla.
  5) Jos olet nähnyt Ace Controllin tai muita epäilyttäviä mittausmiehiä pihamaalla, tai saanut puheluja joissa kysellään talouden kokoa, tai ovella on käynyt joku myymässä pölynimuireita ja samalla kuikuillut ketä on kotona, niin ehkä olet Jonin tähtäimessä.

  Nämä ovat minun henkilökohtaisia mielipiteitäni eivätkä perustu minkäälaisiin empiirisiin todisteisiin. Jos mikään näistä ei täyty niin tuskin tarvitsee stressata.
   
 3. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 340
  Tässä nimenomaan toimit todisteena sitä, miksi tämä kirjebisnes on trolleille niin tehokasta ja tuottavaa. Virallisen näköinen kirje, uhkaavaa kieltä, jne jne, tulee fiilis että on pakko maksaa. Vaikka todellisuudessa se todennäköisyys joutua haastetuksi on vain jossain piirun verran sen yläpuolella, että nigerialaisen prinssin sähköpostiin lähettämä sijoitusvinkki tuottaa oikeasti miljoonia.

  Ylivoimaisen valtaosan kohdalla kyse on käytännössä roskapostista, eikä sen pitäisi antaa hämätä, että tämä kalasteluyritys kolahtaakin postiluukusta hotmailin sijasta.

  Kirjeessä ilmoitetun deadlinen noudattamatta jättäminen ei ainakaan haasteeseen johda, se on sataprosenttisen varmaa. Haastetut valitaan ihan muilla kriteereillä. Se prosessi ei ole myöskään millään tapaa satunnainen.
   
  Viimeksi muokattu: 24.04.2017
 4. Trollitkuriin

  Rekisteröitynyt:
  04.02.2017
  Viestejä:
  87
  Trollien propaganda on näemmä toiminut. En tietysti näin ulkopuolisena voi luvata, että haastetta ei tule, mutta todennäköisyys on oikeasti äärimmäisen pieni. Alle promillen luokkaa sanoisin.

  Lisäksi maksaminen ei estä toista trollia lähettämästä kirjettä seuraavalla viikolla.

  Tämän kevään haasteet on ilmeisesti jo lähetetty. Joten jos et ole haastettavien joukossa sanoisin, että olet turvassa.


   
 5. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 340
  No, haasteiden jättämisessä ei kyllä ole mitään siirtoikkunoita... että tätä tietoa en oikein mitenkään gospelina julistaisi.

  Muuten viestissäsi oli ihan kelpo todennäköisyyslaskentaa.
   
 6. constructor

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Viestejä:
  379
  Pitää muistuttaa että se "heitä kirje roskikseen" ei ole toiminut kaikilla. Jotkut ovat maksaneet luokkaa 10 k€ kun ovat heittäneet kirjeen roskikseen.

  On suorastaan edesvastuutonta antaa ohje heittää kirje roskiin. Mielipiteitä voi toki aina esittää.
  Totaali syyttömän pitäisi edelleenkin vastata kirjeeseen. Tälläkin pastalla on ollut esimerkkejä että menettelytapa on toiminut.
   
 7. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  3 797
  Totaali syyttömän on vaikea näyttää toteen totaali syyttömyyttään. Ei ole mitään syytä vastata kirjeeseen. Varsinkaan jos on syytön.
   
 8. Hammy

  Rekisteröitynyt:
  25.04.2001
  Viestejä:
  239
  Se 10k maksanut kirje on varmaankin ollut nimenomaisesti sellainen kirje jossa Markkinaoikeus kertoo, että sinut on haastettu?

  Lisäksi, missä ovat nämä esimerkit joissa syytön on ollut yhteydessä lähettäjään ja asia on johtanut johonkin hyödylliseen?
   
 9. päästiäinen Banned

  Rekisteröitynyt:
  08.03.2017
  Viestejä:
  35
  No tässä. Minä olin ja olen edelleenkin syytön. Olin yhteydessä kirjeen lähettäjään, joka totesi heidän tehneen virheen. Jos en olisi ollut yhteydessä, niin prosessi olisi edennyt osaltani. Toki tein myös rikosilmoituksen, jonka tietenkin sittemmin peruin.
   
 10. hubahaba

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2017
  Viestejä:
  135
  Mikäli tiesit olevasi syytön olisit voinut huoletta mennä oikeuteen ja iskeä luun kurkkuun. Noi rosvot iskee jopa kymmeniin tuhansiin syyttömiin. Tässä ole mistään tekijäoikeuksista kysymys. Vaan pienen roistolauman mellastamisesta joitten jäljiltä syntyy järjetön määrä uhreja.
   
 11. hubahaba

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2017
  Viestejä:
  135
  Kuinka paljon sait korvausta heidän aiheuttamasta vaivasta? Normaali syytön ei ymmärrä tietokoneista ja lakijutuista. Eli tarttevat konsultaatiota monen tonnin edestä keskimäärin.
   
 12. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  887
  jaa että jonille soitit ja sanoit että olen syytön ja joni sanoi: selvä, kaikki syntisi ovat anteeksiannettu? haiskahtaa vähän.... onko yhteydenotot tiukassa kun pitää täällä kusetella? trolleihin yhteyden ottaminen on ajanhukkausta, itse olisin mielelläni mennyt maoon ja iskenyt faktat pöytään ja pistänyt jonin maksamaan koko lystin tavalla tai toisella.
   
  Viimeksi muokattu: 24.04.2017
 13. Trollitkuriin

  Rekisteröitynyt:
  04.02.2017
  Viestejä:
  87
  Voitko avata lisää... Mikä tarkalleen ottaen sai trollin vetäytymään. Tämä varmasti kiinnostaa monia palstalaisia. Oliko kyseessä HP? Njord law on tietääkseni luopunut joskus vaateistaan, mutta HP:n osalta en ole tätä kyllä kuullut.
   
 14. mlackke

  Rekisteröitynyt:
  31.03.2004
  Viestejä:
  775
  Tarinasi haiskahtaa pahasti trolille.

  Kerroppa sana tarkasti keskustelu kirjeenlähettäjän kanssa läpi?
   
 15. päästiäinen Banned

  Rekisteröitynyt:
  08.03.2017
  Viestejä:
  35
  Harhaisen mielenterveystapauksen mielestä varmasti trolleja on joka pusikossa. Njorlaw oli minulle kirjeen lähettäjä, mutta kerroppas sinä, oletko sinä saanut kirjeen, eli liikuttaako tämä asia sinua mitenkään?Jos olet saanut kirjeen, oletko syytön?
   
 16. päästiäinen Banned

  Rekisteröitynyt:
  08.03.2017
  Viestejä:
  35
  En vaan laitoin ihan sähköpostia. Opettele nyt herranen aika edes alkeelliset oikeinkirjoitustaidot, se loisi huomattavasti enemmän uskottavuutta, kuin tuollaiset apukoululaisen sepustukset!
   
 17. päästiäinen Banned

  Rekisteröitynyt:
  08.03.2017
  Viestejä:
  35
  En latiakaan, kun en vaatinut. Sinä toki voit vaatia, ihan vapaasti vaan, jos on raha tiukalla.
   
 18. päästiäinen Banned

  Rekisteröitynyt:
  08.03.2017
  Viestejä:
  35
  Miksi olisin halunnut mennä oikeuteen? Oletko jotenkin luonnehäriöinen kun haluat riidellä tyhjästä asiasta tai sitten elämäsi on varsin tyhjää, minulla on elämässäni muutakin tekemistä.
   
 19. ishiguro

  Rekisteröitynyt:
  10.01.2017
  Viestejä:
  208
  Tämä on kiinnostavaa. Saanko pyytää linkkiä aikaisempaan kohtaan ketjussa, josta tästä löytyisi lisätietoja? Kiitos.

  Kun kysyin asiaa edellä, tarkoitin lähinnä jotain niin räikeää, että esim. HP toimittaisi listan maksaneista Filmialle tai toisinpäin.

  Mutta toki jos HP on jakanut tietoja eri päämiestensä välillä, niin kuulostaahan sekin mielenkiintoiselta. Tosin en ihan keksi miten se olisi järkevää. MKO:ltahan pyydetyt tiedot perustuvat siihen mitä leffaa on tiettyyn kellonaikaan tietystä IP:stä jaettu. Jos sen tiedon jakaa toiselle päämiehelle, ei siitä päämies voi hyötyä, koska oikeudessa pitäisi kuitenkin esittää jakamistiedot toisestakin leffasta ja jos MKO ei ole sitä luovuttanut...

  Sen sijaan voi spekuloida, että maksaneista tietojen jakaminen helpottaa muita kirjetrolleja kohdistamaan aktiviteettejä todennäköisiin maksajiin.

  Mutta koska kirjetrollien elokuvavalikoimat ovat toisaalta suppeita (HP) ja toisaalta pornoa/laajoja, näiden lataajien joukoista ei hirveän helposti löydy isoa leikkausta. Hyöty siitäkin jäisi siis olemattomaksi.

  Näinollen pidän tietojen jakamista tarpeettomana.
   
 20. Mosu2016

  Rekisteröitynyt:
  05.02.2016
  Viestejä:
  256
  Siis sait päämieheltä kirjallisena, että hän luopuu vaatimuksista sinua kohtaan? Mielenkiintoista. Eihän päämies tai trolli hyödy yhtään mitään siitä että kirjoittelee kirjeitä sinulle. Samalla he tarjoavat kirjallista todistusaineistoa siitä, että valvontajärjestelmä ei toimi.

  Luulen, että käyttämäsi ilmaisun mukaan, "Jonilla on elämässään muutakin tekemistä" kuin kirjoitella simulle kirjeitä joissa kertoo ettei halua sinulta rahaa.

  Hehän voivat vaan olla viemättä asiaa MAOon, eivät he siihen sinun lupaasi tarvitse.
  Ettei vain olisi käynyt niin, olet saanut asiasta väärän käsityksen?
   
 21. hubahaba

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2017
  Viestejä:
  135
  Sanoit tehneesi rikosilmoituksen, eli tämä on ilmeisesti ollut tosi kova paikka. Vienyt varmasti pirusti aikaa selvitellä yms. Ja sitten olleesi vain sähköpostilla yhteydessä heihin. En oikein ymmärrä vähättelyä. Mutta joo, hienoa että tunnet olevasi asiasi selvittänyt. Valitettavasti noita kerääjiä tulee jatkossa roimasti lisää. Jos nimesi on esiintynyt jossain saat selvitellä vielä monen monta kertaa asiasi, ehkä oikeudessakin jos ei meno tule muuttumaan.
   
 22. mlackke

  Rekisteröitynyt:
  31.03.2004
  Viestejä:
  775
  Hyvä yritys, ;)
   
 23. Mosu2016

  Rekisteröitynyt:
  05.02.2016
  Viestejä:
  256
  Tietojen jako kulkee ihan APMC:n Case Management Systeemin kautta. Lisäselostusta löytyy APMC playbookista tai Aavian keissin MAOn päätöksestä, tai viimeksi linkkaamastani Chris Lynchin vastineesta USAssa.

  Kiteytys: ei päämiehille tarvitse kertoa loukkaajan henkilötietoja, koska päämiehen ei tarvitse tietää niitä. Tiedot yhdistetään suoraan valvontayrityksen tietokannassa.
   
 24. päästiäinen Banned

  Rekisteröitynyt:
  08.03.2017
  Viestejä:
  35
  Ei hyvää päivää, täällä on hullua ja tyhmää sakkia, vaarallinen yhdistelmä.

  Saamani vastaus:

  "


  Paljon kiitoksia viestistänne ja tiedoistanne. Olemme iloisia yhteydenotostanne ja vahvistamme vastaanottaneemme viestinne.

  Olemme huomioineet antamanne tiedot siitä, että te ette ole ladanneet/jakaneet kyseistä elokuvaa.

  Antamienne tietojen perusteella asia voidaan katsoa loppuunkäsitellyksi. Saatamme kuitenkin olla vielä yhteydessä teihin, mikäli tarvetta lisätutkimuksille ilmenee, mutta näiden tietojen valossa siihen ei näyttäisi olevan tarvetta.

  Ystävällisin terveisin,"
   
 25. päästiäinen Banned

  Rekisteröitynyt:
  08.03.2017
  Viestejä:
  35
  Eli sinulla ei ole mitään tekemistä asian kanssa ja yrität pilata ihmisten elämän antamalla jotain apukoululaisen lakivinkkejä ja aivan päättömiä neuvoja?
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti