Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 770
  Oikein. Virkamiehet ovat sitä varten, että jos heille kerrotaan vääryydestä, niin siihen on puututtava. Kun tarpeeksi moni kertoo samasta vääryydestä, niin silloin virkamiehen on alettava oikeasti miettimään mitä asialla voitaisiin tehdä, jotta asia saataisiin oikaistua.

  Jos oikeusministeri sanoo, ettei hän voi asialle mitään, silloin ministerin on alettava miettimään, miksi hän ylipäänsä on oikeusministeri, kun kokee ettei voi tehdä asialle mitään. Hänellä on kaikki mahdollisuudet laittaa virkamiehet valmistelemaan lainmuutosta, jotta lypsäminen estettäisiin lailla.

  Virkamiehet saavat meiltä palkan ja vielä ison semmoisen, siksi meillä on oikeus vaatia, että he tekevät palkkansa eteen sitä työtä, josta heille maksammekin. Huvittaa kun joku täällä säälittelee virkamiestä, jolla on mahdollisuus tehdä asialle jotakin, muttei sääli sitä vanhaa mummua tai pappaa, jota kiusataan tällä trollauksella sekä henkisesti että taloudellisesti.
   
 2. KKK-mies

  Rekisteröitynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  134
  Käyttääkö ne oikeudessa todisteena vain jotain kuvakaappausta jossa näkyy IP-osoite ja joku latauksessa oleva tiedosto?
  Kaikki kuvakaappauksethan on todella helppo väärentää. Eihän kukaan tallenna logeihin omaa nettikäyttäytymistään niin tarkasti että voisi antaa vastatodistusaineistoa.
   
 3. Mitsunari

  Rekisteröitynyt:
  31.12.2005
  Viestejä:
  402
  Näin siis kaikissa muissa, "oikeissa" oikeusistuimissa. MAO:ssa ilmeisesti riittää kun toinen kertoo paremman tarinan. Josset osaa muuta sanoa vastaan kuin "En myönnä", taitaa tulla aika yksipuolinen käsittely.
   
 4. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 104
  Ei, vaan taulukkoa jossa on IP-osoite. Ladattua tiedostoa ei hakemuksessa tarvita lainkaan, sanotaan vaan että sellainen on.

  Näin siis hakemusvaiheessa. Hyvitysoikeudenkäynnissä on tcpdumpilla otettuja pcap-lokeja joissa muka näkyy tiedoston siirtyminen.
   
  Viimeksi muokattu: 23.04.2017
 5. RouVix

  Rekisteröitynyt:
  08.01.2009
  Viestejä:
  1 423
  Ymmärsit väärin. En ole sitä mieltä. En myöskään sanonut, että MAO olisi tutkinut kaikki tuhannet IP:t yksitellen.

  Ei se määrä vaan se laatu. Lakia pitää tulkita juuri niin, kuin MAO on sen tulkinnut koska MAO on se taho, joka sen virallisen tulkinnan tekee. Tai sitten joskus myöhemmin KKO. Sitä odotellessa.
   
 6. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 770
  Tietojenhakemisvaiheessa riittää tuo kuvakaappaus saadakseen ihmisen yhteystiedot. Näin siis toimii markkinaoikeus. Pyysin sieltä alkuperäisen lokitiedoston, jonka perusteella tietoni ovat luovuttaneet ja kansliapäällikko Elisa Kumpula vastasi 3.2.2017 näin:

  "Markkinaoikeuden asianhallintajärjestelmässä on sähköisiä liitteitä vasta 1.2.2016 lukien. Ne ovat yleensä pdf-tiedostoja. Niidenkään kattavuus ei ole 100%, jos asia ei ole tullut vireille sähköisesti. Vuonna 2015 vireille tulleiden asioiden sähköisiä tiedostoja meillä ei siis ole, emmekä voi lähettää teille liitettä pyytämässänne muodossa Excel-tiedostona. Hallinto- ja erityistuomioistuinten uusi sähköinen asianhallintajärjestelmä HAIPA ja sähköinen arkistointi saadaan käyttöön arviolta vuonna 2020. Sen jälkeen tilanteen pitäisi parantua."
   
 7. RouVix

  Rekisteröitynyt:
  08.01.2009
  Viestejä:
  1 423
  Eihän tuossa sanota, etteikö MAO:lla olisi ollut käytettävissään alkuperäisiä tiedostoja asiaa käsitellessään, vaan ettei heillä ole lähettää niitä sinulle.

  Enkä tosin edelleenkään ymmärrä miten siitä excelistä tulisi hullua hurskaammaksi.
   
 8. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 770
  Viimeksi muokattu: 23.04.2017
 9. Oikeusvaltio100Vuotta

  Rekisteröitynyt:
  11.04.2017
  Viestejä:
  29
  En malttanut pysyä pois, kun tuo @meneelujaa : n kommentti ärsytti.

  Tosiaankin tämä on sellainen asia, että minkään yhteisön (online tai offline) perustaminen tämän asian ympärille on haastavaa.

  Mistä tiedämme kuka on trolli ja kuka ei, kun tämänkin säikeen keskustelijoista 90% on trollien edustajia?

  @Jankuttaja yritti jo urkkia minulta yksityisviestillä yksityiskohtia siitä mitä tulen tekemään.

  Jari Lindström, entinen paperikoneenhoitaja oikeusministerinä on alusta lähtien ollut pelkkä vitsi. Mikähän kompetenssi hänellä on toimia ylimpänä oikeudellisena virkamiehenä lainsäädäntö- ja toimeenpanopuolella Suomessa?

  Yhtä hyvä kompetenssi kuin matemaatikko Alexander Stubbilla Euroopan investointipankin varapääjohtajana. Ei osaa edes perusprosenttilaskuja. Urpilaisella oli sama. Valtionvarainministeri ja matematiikan numero vitonen koulussa.

  Tähän pitäisi saada joku isompi yhteisö, puolue tai kansalaisjärjestö mukaan ajamaan tätä asiaa. Sanotaanko vaikka Vasemmistoliitto, kun ovat muutenkin heikoimpien puolella. Tulisi todennäköisesti seuraavissa vaaleissa aika paljon ääniä yli puoluerajojen, tämä pistää ihmisiä niin vihaksi.

  P.S Tuo Turren valokuvakusetus on kyllä aivan loistava keksintö jos se toimii.
   
  Viimeksi muokattu: 23.04.2017
 10. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 104
  No johan nyt on. Itse laitoit tähän ketjuun viestin, jossa pyysit ottamaan yhteyttä yksärillä mikäli joku haluaa auttaa. Sitten kun joku laittaa sinulle yksityisviestin, niin luulet trolliksi. Ymmärrän toki paranoian, koska olen itsekin paranoidi, mutta kun julkisesti vihjailet niin katson että vihjailuun tulee vastata.

  Alla OikeusValtiolle lähettämäni yksityisviesti kokonaisuudessaan.

   
 11. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 222
  Käytännössä sitä tiedonsiirtoa ei todisteta yhteystietoja haettaessa, kun on excel-lista IP-osoitteista ja hakijan sana. Se miten lista on saatu kasaan todistetaan sillä yleisellä "raportilla" siitä miten ohjelma toimii. Eli Simone Richter, Mathias Gärtner, Nigel John Bowes Young ja ketä näitä nyt on jotka antaneet yleisluontoisen todistuksen siitä, että ohjelma on kykenevä nappaamaan IP-osoitteita. Se kun on toimitettu oikeudelle, niin sen jälkeen listat voi käytännössä sisältää ihan mitä tahansa hakija haluaa sen sisältävän.

  Ja lisätään vielä sen verran, että raportilla kaiketi todistellaan myös se että ohjelma on kykenevä nappaamaan niitä koepaloja. Valvova taho kerää IP-osoitteita myös muuten, koska se muodostaa parvista sitä katsojadataa. Tästähän on ihan ne käytännön esimerkit, kun DHT:t pörrää ja valvova taho itsekin tätä datan keruuta mainostaa.
   
  Viimeksi muokattu: 23.04.2017
 12. RouVix

  Rekisteröitynyt:
  08.01.2009
  Viestejä:
  1 423
  :kippis:

  Hienot lähtökohdat sulla tähän keskusteluun.

  Mitäs jos nimimerkkisi mukaisesti todistaisit, ketkä täällä ovat trolleja?
   
 13. Riistinrauta

  Rekisteröitynyt:
  11.12.2015
  Viestejä:
  305
  Pakko tarttua tähän samaan mihin Rouvix jo puuttui.

  Trolleja ovat kaikki joiden otsaan Edna (tai harveneva opetuslapsien rivi) plänttää trolli nimikkeen. Eli aikalailla kaikki joiden mielestä Hedman Partners ei ole antikristuksen työkalu, vaan jotka näkevät Jonin olevan vain palkollinen.
  Tämän lisäksi trollin erottaa siitä, että hän ei automaattisesti hyväksy villeimpiä salaliittoteorioita siitä, miten trollit istuvat Markkinaoikeuden tuomareiden sylissä ja hykertelevät yhdessä tyhmille kansalaisille joilta lypsävät rahaa.

  Trolliksi muuttumisen merkit voit havaita myös itsessäsi mikäli sinussa herää ajatuksia siitä, miten trollit keräävät laitonta listaa saamistaan nimistä, sen sijaan että he hankkisivat puhelinluettelon ja myisivät mieluummin sen ulkomaille. Tai ihan vain jo siitä, jos sinussa herää kysymys "mitä minä teen näillä MAO:sta tilaamillani PDF tiedostoilla?" Tähän ei vielä ole taidettu antaa muuta selitystä kuin se, että näet listasta millä perusteella sinulle on kirje lähetetty. Siis sama peruste minkä tiedot lukevat jo ensimmäisessä saamassasi kirjeessä.

  Jokaisessa meissä asuu pieni, punainen trolli. Kannattaa vaan luovuttaa taistelu heti ja antaa periksi.

  Trollius ei kuitenkaan tarkoita sitä, että hyväksyisit kirjebisneksen. Se vain tarkoittaa sitä, että heität foliohattusi nurkkaan ja et tanssi huutokuoron tahdissa =)
   
  Viimeksi muokattu: 23.04.2017
 14. Oikeusvaltio100Vuotta

  Rekisteröitynyt:
  11.04.2017
  Viestejä:
  29
  @Jankuttaja : vedän tietenkin sanat takaisin mikäli et ole trolli ja kiitän kovasti tuesta. Nyt ei vaan täällä kannata puhua yhtään mitään toimenpiteistä.

  Sovintoehdotus Turrelle:

  Alat tekemään globaalisti tuota valokuvakiristystä ja jätät suomalaiset, maanmiehesi, rauhaan. Suuntaa kaikki resurssit tuohon. Jos tuo breikkaa globaalisti, sinusta tulee paljon rikkaampi kuin suomalaisten rahoilla, ja Suomeen tulee työtä ja verotuloja.

  Photolawyer.com on hyvä domain asialle. Jos konsepti on uusi, oletko hakenut Tekesiltä innovaatiotukea?
   
 15. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 222
  Tecxipiohan on lanseerannut ton kuvapalvelun jo aikoja sitten. Ei ole vaan tainnut saada palvelua vielä toimintaan. imagesonar.de kaiketi osoite, jossa palvelun ollut tarkoitus aueta.

  Tuolla lisää:

  https://www.tecxipio.com/our-brands/
   
  Viimeksi muokattu: 23.04.2017
 16. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 222
  http://aijaa.com/J5mdFt

  Tossa edelleen hyvä paketti liittyen yhteystietojen hakemuksiin, kun vuosivat vähän ylimääräisiäkin liitteitä MAO:sta. Hauskin taitaa olla toi "Liite 4-Asiantuntijalausunto.pdf", jossa Daniel Macek todistelee. En nyt välttämättä edes ihan hiffaa kenen nimissä tällä kertaa, koska Australiassa totesi olevansa Maverickeyen palkkalistoilla. Ja myös se Guardaleyn sähköposti löytyy.

  Vastaavat paketit olisi tietysti mukava nähdä jokaisen hakemuksen tiimoilta.
   
 17. Trollitkuriin

  Rekisteröitynyt:
  04.02.2017
  Viestejä:
  87
  Minusta on myös lapsellista kutsua jokaista eriävää mielipidettä omaavaa trolliksi.

  Itse en myöskään usko mihinkään salaliittoteorioihin.
  Kyse on yksinkertaisesti kansainvälisestä helpon rahan bisneksestä, joka nyt on rantautunut Suomeen.

  Markkinaoikeus on tulkinnut lain halunsa mukaisesti ja vahingossa avannut Pandoran lippaan.
  Itse ainakin haluaisin uskoa, että heitä kaduttaa tekemänsä päätökset.

  Mitä Joniin ja kumppaneihin tulee, he ovat mukana vapaaehtoisesti eli mitkään "he vain tekevät työtään" argumentit eivät minua ainakaan vakuuta.

  Henkilökohtaisesti pidän heitä iljettävinä maan matosina ja toivon, että karman lait pätevät myös heihin.


  Noista MAO:sta saatavista tiedoista: Jos ei muuta, niin tietojen tilaaminen markkinaoikeudesta ainakin vie heiltä resursseja ja auttaa huomamaan päätöksiensä seuraukset.

  Olisi hienoa jos kaikki noin satatuhatta kirjeensaajaa tekisi samoin. Ja myös saman verran rikosilmoituksia.

  En tiedä mitä tapahtuisi, mutta varmasti viranomaiset olisivat hätää kärsimässä--> media kiinnostuisi--> päättäjät kiinnostuisivat--> lisää paineta trollien suuntaan.
   
  Viimeksi muokattu: 23.04.2017
 18. Riistinrauta

  Rekisteröitynyt:
  11.12.2015
  Viestejä:
  305
  Hedmanilta noita Excel tiedostoja ei ilmeisesti ole MAO:n puolelle koskaan päätynyt. Siellä ollessa kyselin, että olisiko mahdollista tutkia kirjaamon koneella alkuperäisiä excel tiedostoja, mutta PDF malliset olivat heidän mukaansa ainoat mitä heille on koskaan annettu. Muilta trolleilta exceleitä olisi löytynyt.

  Tosin PDF -> excel converttereitahan löytyy ja jos joku sellaiseen haluaisi investoida, niin saisi helposti tiedot samoihin kansiin ja rinnakkain vertailtaviksi jos sellaiseen olisi kiinnostusta. Mutta tällä hetkellä "yleinen" ohje taitaa olla vain tilata tiedot omaksi iloksi.
  Ehdotin aiemmin, että tilatuista listoista kerättäisiin yhteinen tietopankki mistä niitä voi tutkia, mutta ehdotus taisi tulla väärältä puolelta aitaa kun sellaista ei vieläkään ole masinoitu.
   
  Viimeksi muokattu: 23.04.2017
 19. Riistinrauta

  Rekisteröitynyt:
  11.12.2015
  Viestejä:
  305
  Kuten Turren edustaja asian ilmaisi. Lakimieheltä on turha kysyä moraalia.
  Ja mitä Joniin tulee, niin hän itse warettajana on hoksannut oivan tavan tehdä rahaa ja kiivetä samalla firmassaan arvoasteikolla ylöspäin uutena juristina.

  Loppupäässä ihan hyvällä asiallahan trollit ovat, mutta heidän käyttämänsä keinot tässä ovat ihan muuta kuin oikeanlaiset.
   
 20. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 458
  En kyllä sanoisi trollien olevan hyvällä asialla, koska heidän motiviinaan ei ole tekijänoikeusvalvonta vaan omien taskujen täyttäminen hyvin kyseenalaisilla keinoilla.

  Tekijänoikeuksien valvonta yleisenä ilmiönä on tietysti sellainen, jossa ei ole paljoakaan vastustettavaa. Eikä sen kanssa tarvitse pehmoillakaan, eli käyttää vain keinoja, jotka olisivat loukkaajan kannalta humaaneja ja mukavia. Nykyisen kaltaisessa menossa vain ovat skaala ja tarkkuus pahasti keturallaan. Eikä trolleja kiinnosta näitä epäkohtia korjata, koska näinkin ilmeisesti tienaa.

  ---

  Ja edelleen, on muuten ihan hemmetin nuijaa heitellä niitä trollisyytöksiä sinne tänne ympäri palstaa vailla sen kummoisempaa todistepohjaa. Ei ole vakavasti otettavan oikeustaistelijan käytöstä sellainen.
   
  Viimeksi muokattu: 23.04.2017
 21. Oikeusvaltio100Vuotta

  Rekisteröitynyt:
  11.04.2017
  Viestejä:
  29
  @Trollitkuriin : tosi hyvin kiteytetty.
  Ja @jdee- : kiitos tiedosta.

  Olisihan se moraalitonta palveluvientiä, mutta vientiä kuitenkin, jota tämä maa kovasti kaipaa.
   
  Viimeksi muokattu: 23.04.2017
 22. Riistinrauta

  Rekisteröitynyt:
  11.12.2015
  Viestejä:
  305
  Tuota ajoin takaa sanoessani, että keinot ovat kaikkea muuta kuin oikeanlaiset.

  Itse TO valvonta on ihan hyvä homma, mutta valitettavasti siitä ei tässä tapauksessa ole kyse.
   
 23. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 458
  Turren valokuvapalvelunkin mätkiminen on sitä samaa nuijan hommaa, koska on vielä auki, mille kohdin asteikkoa se reiluhenkisyydessään asettuu.

  Todettakoon jo nyt, että aika iso ero tähän HP:n ja kumppaneiden kirjebisnekseen on jo siinä, että palvelun kautta on ilmeisesti tarkoitus edustaa sellaisia henkilöitä, jotka ovat ihan itse ottaneet ne kuvat, joita netissä luvattomasti levitellään ja todennäköisesti levittäjän henkilöllisyyskin pystytään aika tarkkaan varmentamaan. Eli meillä on monta pientä yksittäistä toimijaa, jotka osoittavat vaatimuksensa yksittäin yksittäisille ja todennetuille loukkaajille, eikä mitään isoa kyttäyskoneistoa, joka lähettelee poskettomia vaatimuksia sinne tänne paljoa välittämättä, kenen kouriin ne päätyvät, kunhan kassakone kilisee.
   
 24. hubahaba

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2017
  Viestejä:
  135
  Selkeesti jollain on luulo että on jotenkin laillista että tolkuton määrä ihmisiä pitää todistaa syyttömyytensä muutamalle koijarille. Eli voi keksiä päästä tolkuttomat kulut ja lähettää kiristyskirjeitä.
  Nyt on käyty pari oikeudenkäyntiä. Ekassa uutena asiana onnistuivat jonkun idioottituomarin pään sekoittamaan. Toisessa tuli jo turpaan ja nyt kuvio alkaa selkenemään viranomaisille on hyvin vaikea kuvitella että voittoja enää tulisi ilman todella vahvaa näyttöä.
  Eli tämä on käymistilassa. Jos puhutaan että noi tyypit tekee lain mukaan on se vaan tän hetken sallima käymistila kun laintulkinnat hakee uomiansa.
  Toiminta on tullut tiensä päähän jo nykymuodossa. Ongelma on että heillä on vaan resursseja surffata tuolla harmaalla alueella eikä viranomaiset vedä selvää linjausta että näin toimitaan.

  Periaatteessa parasta koko hommalle olisi että menisi vaan lisää oikeuteen. Kuten täälläkin on todettu ja viimeisessä päätöksessä että pitää olla selkeä näyttö että IP:n omistaja on tehnyt. Jos on wlan ja sanoo ettei ole jaellu niin pirullako sitä muuksi todistaa.

  Joko toinen tunnustaa käyttäneensä tai sitten jonkun pidätyksen yhtedessä on takavarikoitu koneet yms.
   
 25. finkbrau

  Rekisteröitynyt:
  06.02.2013
  Viestejä:
  24
  VPN on yksi hassu pieni asia mitä voi opettajat opettaa, ainakin tietoturvan alimmalla tasolla. Muun lisäksi. Yksi askel tietoturvaan. Itse kokeilin huvikseni nyt freedomea. Kaikki IP:t on ihan jossain muualla.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti