Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  5 242
  Kiitos Proc! Onneksi täällä sentään on parempi kontrolli kuin MAO:ssa.
   
 2. twigman

  Rekisteröitynyt:
  01.08.2016
  Viestejä:
  227
  Jos kirje tuli Hedman partnersilta eikä markkinaoikeudesta niin tuskin on vielä mitään minnekkään viemässä. Peloittelua vain.
   
 3. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  5 242
  Hei! Hyvä kun rekisteröidyit. Huolesi on aivan aiheellinen. Täällä eräs kommentoija kirjoittikin, että hänen oli helppo arvata taloyhtiössä salasanat, kun kaksi viimeistä numeroa oli huoneiston numerot. Siis täysin mahdollista, että kirje tulee, koska nämä nörtit tosiaan osaavat tämän homman.

  Missään vaiheessa kuitenkaan jos kirje tulisi, ei kannata ottaa yhteyttä kirjeen lähettäjään, koska he osaavat onkia tietoja perheestäsi, lapsistasi, lapsenlapsistasi jne. ja vahingossa voit kertoa jotakin semmoista, jota voidaan käyttää sinua vastaan. Muista kuitenkin IP-osoite ei yksilöi tekijää, joten kirjeenlähettäjän pitää todistaa sinun latailusi, eikä suinkaan sinun.

  Ei kannata tässä vaiheessa kuitenkaan huolestua, vaan jatkaa tietokoneenkäyttöä edelleen, koska se helpottaa arjessa. Toivotaan, että saadaan tähän hulluuteen jotakin rotia aikaiseksi!
   
 4. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  904
  kiristystä 99.97% tapauksista. itse sain 6-7kk sitten yhden kirjeen ja en vastannut tai maksanut vaan jäin odottamaan pääsisikö näkemään MAOn kokonaisuudessaan paikan päällä mutta jonilla taisi olla silloin se hävitty aavian case kesken.... eihän sitä tietysti tiedä monta juttua on "salattu" vaan se että ainakin 1 sellainen tapaus on ollut.
   
 5. korot ja kulut

  Rekisteröitynyt:
  29.01.2017
  Viestejä:
  165
  Edit: anteeksi hölmöilyni
   
  Viimeksi muokattu: 23.04.2017
 6. hubahaba

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2017
  Viestejä:
  135
  ,
  Tää ajatusmaailma menee menee niin HP:n kohallaettä jokaisella potentiaalisella asiakkaalla X-määrä arvoa. Niitä voi lainailla toisille ja omille muille firmoille. Keksiä vääriä vaatimuksia jne. Jos saa huomautuksia, sakkoa tai häviää jonkun yksittäisen tapauksen ei sillä ole merkitystä kiristäjille. Järkevä asiakasrekisterin hyötykäyttö saattaa tuottaa useamman sadan prosentin nousen suhteessa sellaiseen käyttäjään joka ei tätä hyödynnä.
  Ainoastaan semmoinen korvaus että joutuisi maksamaan jokaisesta markkinaoikeudesta saatua nimeä kohtaan maksettavaa voisi kertyä korvaussumma millä on väliä.
  Korvausvaatimukset on varmaankin olleet nosteessa ja tarkkaa maksajien määrä ei tiedetä. Sanotaan nyt että vaikka 300 euroa per asiakas maksua keskimäärin saavat.
  En tiedä mitä ne operaattorin kulut on ja kopiokoneella lähetetyt massapostitukset ei paljoa maksa. Asiakaspalvelussa joku tekemässä maksapalvelusopimuksia. Eli kulut liikkuu ehkä joissakin kymmenissä euroissa.

  Eli tämmönen homma ei vaadi oikeastaan mitään vaivaa noilta tekijöiltä kuin saada tehtyä perintäsopimukset elokuvayhtiöiden kautta. Sekin varmaan onnistuu yhen agentin kautta tehtynä muutamilla sähköposteilla. Postitukset ulkopuolelta. Ainut mitä joutuu tekemään on palkata maksuneuvottelija ja muutama oikeusjuttu. Nämäkin oikeusalan ammattilaisilla ei ole iso juttu.

  Jos noi summat mitä heitin on edes suurinpiirtein oikean suuntaisia se kertoo mikä potentiaali tällä kasvaa. Mikään yksitäinen kapula mikä sinne saadaan ei välttämättä merkitse mitään toiminnassa. Periaatteessa kun tulee kilpailijoita jatkossa lisää he voivat yksittäisen asiakkaan markkinapanostukset nostaa kymmenistä euroista jopa lähellä sitä 300 euroa kunnes ei enää tunnu mielekkäältä.

  Markkinoinnin näkökulmasta ei oikeastaan mikään ole ongelma. Vaikka olisit maksanut HP:lle tai jollekkin muulle. Yksittäisen asiakkaan kitinä on merkityksetöntä tuottoprosenttiin varsinkin kun niistä saa vielä lisää tuottoja nopeasti ja helposti. Maksat tai olet maksatta. Tää ei tule loppumaan mihinkään ilman viranomaisten tukea. Jos jostain syystä tilanne ei muutu tai pistetään vihreää valoa tälläiselle toiminalle. Niin hommahan rauhoittuu vasta siinä vaiheessa kun tuotta ei saada riittävästi. Eli se 300 euron rajapyykki saavutetaan ja sinne on oikeasti piiiitkä matka.
   
 7. yrttipuu

  Rekisteröitynyt:
  30.01.2017
  Viestejä:
  76
  Viranomaiset/päättäjät kyllä hoitaa todella hitaasti tätä asiaa, mutta kyllä siellä ilmeisesti kuhisee. En sitten tiedä mitä päättävät. Mutta tuskin vihreä valo jatkuu.

  Ja niinkuin sanoit, periaatteessa tehokkain ja helpoin keino asian lopettamiseen on se, että ihmiset lopettaa maksamisen. Pitäisi jonkun toimesta vaikka lähettää massakirjeenä jokaiselle suomalaiselle (oli saanut kirjeen tai ei) ohjeet miten toimia kirjeen saatua, ja heti ekana mainitaan olla maksamatta. Kopioisi vaikka tuolta etusivulta jonkun ohjeen mustana paperille. Tämä tosin olisi aikaavievää ja kallista.

  Toki jos jotenkin saisi kerättyä alueittain niin paljon jengiä vapaaehtoisena mukaan, että lappua jaettaisiin suoraan postilaatikoihin. Toisaalta ei hassumpi idea, mutta hankalampi toteuttaa.

  Kun tuntuu siltä, että ne jotka maksaa, ei selvitä taustoja tästä hommasta vaan lammastelee. Jos tulisi jotain postitse paperiversiona, on se helpompi lukea kuin internetistä, varsinkin jos kyseessä on henkilö, jolle netin käyttö on vaikeaa.
   
  Viimeksi muokattu: 23.04.2017
 8. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  5 242
  Tässä trollibisneksessä on niin mittava potentiaali käytössä, koska sanojasta riippuen päivittäin vakoilevat 25-100 miljoonaa IP-osoitetta, niin ilman kansalaisten vastarintaa tämä ei tule loppumaan.


  Jos kokoaa vähän käytännön toimenpiteitä mitä itse kukin voi tehdä, niin omasta tilanteestaan riippuen:

  1. Tietoisuuden lisääminen. Kirjoittaa asiasta somessa, kertoo kaverille, naapurille, työkaverille jne., jottei tämä säikähdä kirjeen saatuaan.

  2. Passiivinen vastarinta. Kirjeen saatuaan ei ota yhteyttä kirjeen lähettäjään, ei maksa, mutta säilöö kirjeen varmaan talteen.

  3. Aktiivinen vastarinta. Tilaa omat tietonsa markkinaoikeudesta ja saatuaan ne, on yhteydessä operaattoriinsa, onko tämä luovuttanut kaikki kirjeessä mainitut tiedot.

  4. Vieläkin aktiivisempi vastarinta. Saatuaan kaikki tietonsa, tekee johtopäätökset mihin alkaa eli rikosilmoituksen teko, kantelut eri viranomaisille sekä kirjalliset yhteydenotot eri instansseihin, kuten OKM:n Anna Vuopalaan, omaan kansanedustajaansa sekä kaikkiin muihin tahoihin, jotka voivat asiaan vaikuttaa.
   
 9. hubahaba

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2017
  Viestejä:
  135
  Entisenä yrittäjänä mulla on aika hyvä tatsi tohon viranomaispuoleen. Jos katsoo mitä viimevuosina on saatu aikaiseksi. Esimerkiksi keksityistä perusteettomista laskuista on mennyt paljon yrityksiä nurin. Toimii samalla ideologialla että pitää kysellä lakineuvoja ja vie huomion siltä ansainnalta. Eli sama kuvio kuin aina näissä sivutuotteena avioeroja, hylättyjä lapsia, itsemurhia ja henkilökohtaisia konkursseja. Eli vain lähettämällä perusteettomia vastaavia huomautuskirjeitä laskuista yrityksille saa näin pahaa jälkeä.

  Pikavippi oli selvää koronkiskontaa ja laissa selvät pykälät että ei ole laillista. Kuten kaikki tietää hyvin purskuttaa vaikka luottotiedot on tainnut mennä 200.000 ihmiseltä muista seuraamuksista puhumattakaan.

  Näitä esimerkkejä riittää paljon lisääkin. Kaikissa on yhteistä että asioita pyöritellään virkakoneistossa, tehdään jotain päätöksiä. Hyvin harvoin kuitenkaan niin riittäviä että toimintaa saisi lakkautettua. Ei tule mieleen oikeastaan mitään.

  Tottakai pitää saada pikavippiä tai vaikkapa valvoa ettei ettei laittomasti levitetä. Ongelma on ettei siihen saada tehtyä järkeviä rajavetoja virkamiesprosessissa.
   
 10. hubahaba

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2017
  Viestejä:
  135
  Perustapaus. Mummo X jonka saa melkein sydärin kun kerran vuosikymmenessä tulee maksuhuomautus. Pojanpoika oli 2 -vuotta sitten kuukauden hoidossa kun vanhemmat oli Phuketissa kesälomareissulla. Oli vähän lataillu leffoja.
  Mummo X taidot riittää perustaitoihin eli käydä pankissa.

  Suomen valtion näkemys on että ihan ok että lakifirma haastaa tämän oikeuteen. Sitä ennen tämän mummo X pitäis saada jostain lakiapua ja yrittää ymmärtää koko tilanne. Rahaa ei kuitenkaan ole lakiapuun tai edes maksaa kiristyskirjettä. Tällä on huono omatunto kun 5-vuotta sitten oli tosiaan sähkölasku myöhästynyt melkein viikolla.

  Kukaan ei auta tätä mummelia. Oikeusuhkausia satelee ja jopa haastetaankin. Pahaa tekee edes ajatella millaista vaikutusta tämmöinen tekee mummelin elämän laatuun.
   
 11. Markqq

  Rekisteröitynyt:
  28.10.2008
  Viestejä:
  2 292
  Puhumattakaan monen muun tuhannen ellei kymmenien tuhansien suomalaisten kohdalla. Oli kirjeen saaja lataaja tai ei.
   
 12. valexi

  Rekisteröitynyt:
  06.07.2009
  Viestejä:
  1 444
  Tuosta kansalaisaloitteesta sen verran, että pykälään voisi lisätä kohdan jossa velvoitetaan ensin oikeuksien haltija ottamaan yhteyttä luvattomaan teosten levittäjään ja pyytämään lopettamaan luvaton toiminta. Vasta sen jälkeen jatkotoimenpiteet. Mikäli yhteydenottoa ei ole tehty niin MAO vaan kohauttelee olkapäitään.
   
 13. Mosu2016

  Rekisteröitynyt:
  05.02.2016
  Viestejä:
  256
  Säikeen uusille lukijoille haluan vielä tiedottaa, että Suomen operaatiot ovat vasta jäävuoren huippu koko maailmanlaajuisessa trollitoiminnassa.
  Kyse on kansainvälisestä järjestäytyneestä toiminnasta, jossa Hedman Partners ja Pornotommi toimivat pelkkinä juoksupoikina.
  Nopean melko tuoreen päivityksen englanniksi voi lukea esim:

  https://dietrolldie.com/2017/04/13/...-no-attention-to-that-man-behind-the-curtain/
  https://fightcopyrighttrolls.com/20...-defense-attorney-threatened-to-expose-fraud/

  Lyhyenä yhteenvetona faktat:

  1) Jo vuonna 2014 USAssa oli perusteltuja epäilyksiä että leffat jaettaisiin itse nettiin, ja käytettäisiin tekaistuja IP-listoja ja huijariasiantuntijoita vakuuttamaan valvontadata oikeaksi. (IP:t kerätty pornosaiteilta)
  2) Nyttemmin on paljastunut, että mm. Suomessakin paperilla esiintyneet Daniel Macek (Joka mokasi Australian trollikeissit) on ollut osallisena asiakirjaväärennöksissä joissa käytettiin keksittyä henkilöä "Darren M Griffin" joka olisi työskennellyt torrentvalvontayrityksessä Crystal Bay Corporation
  3) CBC-yhtiössä on myös työskennellyt useita "pelureita", mutta on osoittautunut ettei sitä ole olemassa vaan kyseessä on pöytälaatikkoyritys
  4) Sittemmin on osoittautunut että Griffinin nimeä on käytetty yli 600 oikeustapauksessa USA:ssa. Samoin on käytetty William Gorfeinia, joka hänkin on paljastunut feikiksi.
  5) Suomessakin esiintynyt Michael Patzer on Macekin työkaveri. Patzer yhdistyy useimpiin kusettajafirmoihin suoraan tai "konsulttina".
  6) Trollien vastapuolena on toiminut menestyksekkäästi eräs asianajaja Chris Lynch. Hän on vaatinut oikeudessa nähädä todisteita trollien väitteille. Tällä hetkellä trollit ovat luopuneet jo 11 tapauksesta, kun puolustus on halunnut nähdä todisteet.
  7) Amerikassa oikeudelle menneissä asianajajien laskuissa on ilmennyt epäselvyyksiä ja ylilaskutusta, joka on pyritty perimään oikeusteitse vastapuolelta (mm, identtisiä tuntilistoja käytetty ympäri maata eri tapauksissa). Mielenkiintoiseksi asian tekee se, että laskuja oli osoitetty APMC:lle, ja mainittiin referenssinä ms Aurora Faye eikä oikeudenhaltija. Kiinnostavasti LinkedInin mukaan sama Aurora Faye on Filippiiniläisen "New Alchemy Limited"in "Legal Operations Manager". New Alchemy sattuu olemaan Patrick Achachen yritys. Achachella näyttääkin olevan huijauksen todellinen vetovastuu. Chris Lynch kommentoi: "Sounds like the APMC Prezi presentation I found in 2014 was entirely accurate about Cebu"

  https://prezi.com/b_f7djco81ri/copy-of-themanako123/?webgl=0

  8) Trollien kiristämät raha eivät mene todellisille oikeudenomistajille. mm. Dallas Buyers Club ja Malibu ovat haastaneet trollilakitoimistoja oikeuteen saadakseen rahansa. Rahat nimittäin maksetaan suoraan trollien veroparatiiseihin rekisteröityihin pöytälaatikkofirmoihin. mm. DBC kokee tsensä huijatuksi, kun he ovat esillä negatiivisessä mielessä ympäri maailmaa, ja tekijät eivät hyödy mitenkään.

  https://fightcopyrighttrolls.com/20...-plunder-both-us-citizens-and-rights-holders/
  https://fightcopyrighttrolls.com/20...onal-negligence-and-breach-of-fiduciary-duty/

  9) Jenkeissä on FBI:n tutkinnassa aiemmin ollut toinenkin samankaltainen tapaus "Prenda Law" joka on toiminut samaan tapaan, tosin ei yhtä ammattimaisesti kuin nämä Karlsruhen trollit. Sieltä on nyt tuomiota tulossa, ja toivotaan että FBI siirtää fokuksen näihin Guardaley/IPP/APMC/Excipio/Tecxipio/CD/MaverickEye-firmoihin. Suomen viranomaiset kun eivät jostain syystä näihin juttuihin puutu.

  Johtopäätös: Jenkeissä on pystytty nyt viimeisen 3 vuoden aikana osoittamaan, että Suomessakin trollibisneksessä toimivat henkilöt ovat sotkeutuneet asiakirjaväärennöksiin ja oikeuden harhauttamiseen. Lisäksi todisteita väitetyistä teoista ei ole. On myös epäilyksiä, levittävätkö yritykset leffoja torrenteissa itse, ja omistavatko väitetyt yritykset tekijänoikeuksia ensinkään. Lakitoimiston kuluja paisutellaan, ja laskutus hoidetaan Patrick Achachen omistamien pöytälaatikkofirmojen kautta globaalisti (Filippiinit...Seychellit...Neitsytsaaret...), sen sijaan että rahat menisivät oikeille tekijöille.

  Tälläkin palstalla esiintyy paljon henkilöitä, jotka pyrkivät esittämään, että kuviossa olisi jotain epäselvää, "Emme tiedä mitä todellisuudessa tapahtuu". Tiedämme myös, että trollioppikirjan mukainen toimintatapa on ottaa esiin "foliohattukortti" jolla pyritään ad hominen- argumenteilla leimaamaan vastustaja hörhöksi. Joka tapauksessa todisteita trollien toimintatavasta on vaikka kuinka, paras saatavilla oleva tieto on varmaankin jenkkilakimies Chris Lynchillä joka on tutkinut näiden koijarien toimintaa jo vuosia. USAssa oikeustapauksia on kertynyt niin paljon, että niissä esiintullutta materiaalia tutkimalla on mahdollista saada hyvä kokonaiskuva Karlsruhen trollien toiminnasta. Alla 11. kirje, jonka jälkeen trolli antoi periksi.

  https://www.scribd.com/document/344...17-03-28-Letter-to-Lowe#fullscreen&from_embed

  Kaikki merkit näyttävät siltä, että Suomen operaatiota pyöritetään samalla tavoin kuin muuallakin maailmassa.
   
  Viimeksi muokattu: 23.04.2017
 14. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  5 242
  En tietenkään vastusta kansalaisaloitetta, jos joku semmoista alkaa puuhaamaan, mutta nyt tässä hetkessä jokainen kirjeensaaja tai muuten oikeusturvastaan huolestunut kansalainen voi olla yhteyksissä Anna Vuopalaan, koska hän on jo tuonut esille lainmuutosta mahdollisena keinona, koska laki ei voi sallia lypsämistä.

  Täällä on ollut erittäin hyviä kommentteja ja ne kannattaa saattaa asiaa hoitavan viranomaisen tietoon, joten laittakaa itse sähköpostia tai soittakaa hänelle . Esim. @Yxakka siinä oli asiallisia huomioita seniorikansalaisen kannalta katsottuna. Toisaalta patistetaan senioreita netin käyttöön, mutta toisaalta verkossa vaanii vaaroja. Kyllä lainsäätäjän pitää huolehtia siitä, että ihmiset voivat turvallisesti käyttää nettiä pelkäämättä millä trollilistalla hänen IP-osoitteensa on.

  Tuolta löytyy Anna Vuopalan yhteystiedot: http://minedu.fi/tekijanoikeus/neuvottelukunta
   
 15. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  5 242
  Tässä on niin tärkeä koonti, että tätä voi jokainen levittää somessa tai monistaa ja jakaa eteenpäin, kuten @yrttipuu tuolla edellä jo pähkäili. Tätä on myös hyvä käyttää minkä tahansa kirjeen/valituksen/kantelun liitteenä viranomaisille, jotta he ymmärtäisivät toiminnan todellisen luonteen.

  Laittaisitko @korvaoo tämän myös kommenttiisi, kiitos!:)
   
 16. RouVix

  Rekisteröitynyt:
  08.01.2009
  Viestejä:
  1 423
  Olipas tekstiä kuin suoraan populistin oppikirjasta.

  Niin, että vanhuksia ei saa haastaa oikeuteen? Vai että valtion pitäisi tarjota kaikille eläkeläisille kypärä ja kääriä ne pumpuliin, ettei vaan käy mitään?

  Vai mikä tässä nyt oli hakusessa? Laki on kaikille sama, oli se laki sitten kuinka paska tai huonosti kirjoitettu tahansa.

  Vähän rupee käymää Vuopalaa sääliksi. Noh, itsepähän on kait työnsä valinnut.
   
 17. Trollitkuriin

  Rekisteröitynyt:
  04.02.2017
  Viestejä:
  87
  Ymmärrän pointtisi, että etiikkaa ei aina kannata sekoittaa juridiikkaan.

  Tämä on kuitenkin avoin keskustelupalsta ja täällä pätevät ehkä enemmän "tavallisen ihmisen moraalikäsitykset"
  Ainakin omasta mielestä trollien toiminta ei ole ainoastaan epäeettistä vaan suorastaa iljettävää.

  Tavallisia ihmisiä uhkaillaan poskettomilla oikeudenkäyntikuluilla.
  Ja kyllä tiedän, että juridisesti kirje ei ole vielä tuomioistuimen päätös, vain ainoastaan vapaaehtoinen sovintoehdotus.

  Olet varmasti kuitenkin samaa mieltä, että kirjeiden sävy on äärimmäisen uhkaava ja varmasti monessa aiheuttaa runsaasti stressiä ja ahdistusta.

  Kyseissä esimerkissä kirjeen saaja oli viaton, minusta viattoman ihmisen uhkailu on aina yksiseliteisesti väärin.
  Ja kun kirjeet lähetetään pelkästään IP-osoitteen perusteella, on joukossa aina runsaasti viattomia ihmisiä.

  Nykyinen tilanne on täysin kestämätön.

  Ja tiedän kyllä, että markkinaoikeus voi vapaasti tulkita lakia kuten haluaa, mutta tämä ei tarkoita sitä, että nykytilannetta pitäisi vain hyväksy ja olla hiljaa.

  Nyt on tärkeää, että valitetaan joka suuntaan ja ahkerasti.
  Vaikka esimerkiksi poliisi ilmoittaisi, että kyseessä on riita-asia eikä se heille kuulu, kun rikosilmoituksia tehdään tarpeeksi alkaa varmasti myös heillä pinna kiristmään ja pyytävät ministeriötä puuttumaan tilanteeseen yms.

  Kun kansalainen huomaa yhteiskunnassa olevan jotain mätää, kuuluu ihmisen perusvelvollisuuteen siihen puuttua, kaikilla laillisilla keinoilla.
   
 18. vierailija2

  Rekisteröitynyt:
  11.01.2017
  Viestejä:
  11
  Noni. Jari Lindström on saanut sähköpostia minulta, vastasi ettei voi tehdä asialle mitään. Ja että viimeisin MAO:n päätös antaa ohjeita miten voi toimia todistaakseen syyttömyyttään. Jepulis, kiitos Jari! Sain vaikutuksen ettei välitä asiasta kovin paljon. Tänään mietin hetken jos pitäisi vaan maksaa se kiristyssumma jotta pääsisi HP:sta eroon mutta ne todennäköisestä lähettää uusia kirjeitä jos maksaa. Hm... hankala tilanne.

  Noni, luin MAO:n päätös (missä HP hävisi) ja totesin että täytyy "vain" näyttää/todistaa ettei ole itse jakanut tiedostoja. Eli täytyy näyttää (hankkia vaikka todistajan) että WLAN on ollut avoin ja että asunnossa on ollut muita ihmisiä käyttämässä samaa verkkoa (tai jopa samaa tietokonetta). HP sanoi haastattelussa että ne aikoo panostaa enemmän tähän asiaan joten on varmaan hyvä itsekin valmistautua siihen. Jos on vähänkin epäselvä kuka on oikeasti jakanut niin MAO ei voi hyäksyä HP:n vaatimuksia.

  Laitoin myös sähköpostia Anna Vuopalalle koska hän näyttää ajavan tätä asiaa. Toivottavasti hän tekee jotain tähän kiristysbisnekseen.
   
 19. meneelujaa

  Rekisteröitynyt:
  14.01.2017
  Viestejä:
  97
  Odottelinkin jo tätä. Ihmeen pitkään siinä vaan meni.
   
 20. RouVix

  Rekisteröitynyt:
  08.01.2009
  Viestejä:
  1 423
  Joo, oma moka kun unohdin taas laittaa sen diclaimerin viestin perään että joojoo, kirjeiden sävy on perseestä, ihan niinkun täällä on nyt runsaat tuhat sivua jauhettu. Pidetään sormet ristissä ja toivotaan, että OKM antaa ohjeet kirjeiden sisällölle ja asianajajaliitto alkaa sitä myös valvoa.

  Mummeli on syytön jakoon, mutta laki kuitenkin nimenomaan määrää hänen yhteystietonsa luovutettavaksi. Liittymän omistajana hän on osallinen (ei syyllinen) tapahtumaan ja joutuu sietämään asian selvittelystä seuraavaa haittaa. Uhkailu on perseestä ja laitonta ihan noin muutenkin eikä pelkästään näiden kirjeiden muodossa. Sori kun unohdin sitäkin mantraa toistaa.

  Mikä muuten on tavallinen ihminen? Tai erityisesti, mikä on epätavallinen ihminen? Onko epätavallisten ihmisten trollaaminen jotenkin eettisesti ja moraalisesti hyväksyttävämpää, kuin tavallisten ihmisten?
   
 21. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 155
  1) Julkisuudessa eläkeläisten ja heikompien uhrien tapaukset herättävät enemmän sympatiaa kuin jonkun yksinasuvan insinöörin. Siksi niistä kannattaa pöyristyä äänekkäästi.

  2) Rikosilmoitusta tehdessä, jos ei ole korvausvaatimusta niin poliisi todennäköisemmin jättää tutkimatta. Siksi henkinen kärsimys esim. dementoituneelle vanhukselle tai masennuksesta kärsivälle kannattaa ottaa huomioon.
   
 22. meneelujaa

  Rekisteröitynyt:
  14.01.2017
  Viestejä:
  97
  Varmistan nyt vielä että ymmärsin oikein..olet siis sitä mieltä että MAO on tutkinut kaikki tuhannet ja tuhannet ip-osoitteet ja todennut että "jaettu on, henkilötiedot esiin". Ihan yksitellen, vai onko kyse jostain satunnaisotannasta?
  Nyt kun teitä on jo kaksi, eli sinä ja tuo MAOn ylituomari, jotka lukevat tuon lakitekstin ja sen tarkoituksen tuolla tavoin, niin kiinnostaisi tietää miten se siis pitää tulkita? Se jakajien lukumääräkö sitten on se määräävä tekijä?
  Entä jos ajatellaan asia siten, että 10 000 ihmistä jakaa vaikkapa black sailsin osaa yksi ja siitä yhtä 16 kt:n suuruista osaa..siis kaikilla sama pala jaossa. Onko kyse silloin merkittävästä jaosta, koska "jakajien" määrähän on suuri?
  Kuten joku tuolla aiemmin totesi, niin tässä ei tule mikään muuttumaan, ainakaan ennen kuin joku ylempi taho muuttaa pykäliä. Poliisi, tahi toimittajat, sun muut Lindströmien kanssa jutustelu ei johda mihinkään. Toki tietoisuus lisääntyy ja sitä kautta ehkä joskus jotain tapahtuu.
   
 23. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  904
  muistakaa että jos on "syylinen" niin ei missään nimessä somessa mennä puhumaan omalla nimellä. joni seuraa somea.
   
 24. zack1

  Rekisteröitynyt:
  27.10.2015
  Viestejä:
  146
  Ei sun tartte todistaa mitään, HedmanPartnersin pitää todistaa, että se olit SINÄ.
   
 25. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  5 242
  Tuossa tietenkin tarkoitin, että jakaa tietoisuutta asiasta. Ei se todista mitään syyllisyyttä, jos linkittää vaikka tuota @Mosu2016 koostetta. Omalla nimellään voi kyllä ajaa oikeaksi katsomiaan asioita aivan vapaasti, jos se ei riko Suomen lakia. Tietenkin joku facebook sitten kontrolloi, mitä siellä julkaistaan, mutta nähdäkseni tuossa Mosun jutussa ei ole mitään semmoista, joka olisi fb:n sääntöjenkään vastaista. Jos ei uskalla julkisesti laittaa, niin sitten vaikka kaikille omille ystävilleen yksärillä ja pyytää laittamaan edelleen jakoon.

  Kun nyt otit tuon syyllisyyden esille, niin muistutan vielä, että vaikka olisikin jakanut, ei korvaussummat voi missään nimessä olla 100 tai 1000 -kertaisia tehtyyn vahinkoon nähden.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti