Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

 1. RouVix

  Rekisteröitynyt:
  08.01.2009
  Viestejä:
  1 422
  E: Sori, kyse olikin kirjeensaajista. Eipä mittään.

  Mutta siis, ei kai tuo MAO:n hakemusmaksu/operaattoreiden kulujen korvaaminen ole kuin osa niistä "kuluista" joita trollit väittävät tästä kärsineensä? Eli kai ne sitten luikertelevat väräjästä sillä, että valvonnasta koituu joka tapauksessa kuluja, vaikka ne MAO:n kanssa asioimisesta koituvat kulut voikin ehkä jyvittää vain yhdelle oikeudenomistajalle?
   
  Viimeksi muokattu: 21.04.2017
 2. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  3 150
  Kirjeensaajana tekisin rikosilmoituksen petoksen yrityksestä hakea korvausta markkinaoikeudesta asioimisesta, vaikkei näin olla tehtykään toisen päämiehen osalta. Lisäksi tietosuojavaltuutetulle kantelu tietojen luovutuksesta ilman markkinaoikeuden lupaa, jonka lisäksi Anna Vuopalalle tieto kirjeestä kaikkine sivuineen sekä markkinaoikeuden päätös.
   
 3. Mikkos

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2004
  Viestejä:
  8 103
  Mitään yhteystietoja ei MAOn mukaan ole luovutettu kolmansille osapuolille:
  Scanboxin asiamies, joka myös edustaa Crystalista, on markkinaoikeuden päätöksen nojalla saanut tietoonsa kenen käytössä puheena oleva IP-osoite on ollut. Asiamies on kertonut Crystalikselle, että siihen kohdistuneiden oikeudenloukkausten tekijä on asiamiehen tiedossa, mutta vastaajan henkilötietoja ei ole luovutettu Crystalikselle. Crystalis on ilmoittanut asiamiehelleen haluavansa esittää omat vaatimuksensa yhdessä Scanboxin esittämien vaatimusten kanssa. Scanbox ei siis ole vastaajan väittämällä tavalla luovuttanut vastaajan henkilötietoja Crystalikselle.
   
 4. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  1 352
  Tuo ei ole "MAO:n mukaan", vaan se on kantajan mielipide. MAO ei ottanut mitään kantaa asiaan koska IP-osoite oli riidaton. Sitä paitsi tietosuojarikkomus ei kuulu markkinaoikeudelle muutenkaan.
   
  Viimeksi muokattu: 21.04.2017
 5. Satunnainen ohikulkija

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2016
  Viestejä:
  477
  Kyse ei nyt ollut tuosta, vaan tästä:
  Edit: Eli siis Aavian keississä kantajina olivat sekä Scanbox että Crystalis. MAO oli aiemmin määrännyt yhteystiedot luovutettavaksi pelkän Scanboxin teoksen loukkaamisen johdosta. (Johon siihenkään niitä oikeuksia ei sitten lopulta ollut, mutta se on jo toinen juttu.)
   
  Viimeksi muokattu: 21.04.2017
 6. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  3 150
  Saahan Hedman Partners vapaasti toteuttaa itseään miten haluaa.:D
   
 7. RouVix

  Rekisteröitynyt:
  08.01.2009
  Viestejä:
  1 422
  Noh, rikoslaki sanoo:

  1 § (24.8.1990/769)
  Petos

  Joka, hankkiakseen itselleen tai toiselle oikeudetonta taloudellista hyötyä taikka toista vahingoittaakseen, erehdyttämällä tai erehdystä hyväksi käyttämällä saa toisen tekemään tai jättämään tekemättä jotakin ja siten aiheuttaa taloudellista vahinkoa erehtyneelle tai sille, jonka eduista tällä on ollut mahdollisuus määrätä, on tuomittava petoksesta sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.

  Petoksesta tuomitaan myös se, joka 1 momentissa mainitussa tarkoituksessa dataa syöttämällä, muuttamalla, tuhoamalla tai poistamalla taikka tietojärjestelmän toimintaan muuten puuttumalla saa aikaan tietojenkäsittelyn lopputuloksen vääristymisen ja siten aiheuttaa toiselle taloudellista vahinkoa. (13.6.2003/514)

  Yritys on rangaistava.

  Olisihan se tietyllä tavalla tyydyttävää, mutta tuskin (suomen oikeuslaitoksen tuntien) sakot tätä trollibisnestä kuitenkaan lopettaa.
   
 8. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  1 352
  Jos sakkotuomiolla tai vaikka pelkällä huomautuksella saadaan HP muuttamaan toimintatapojaan niin se olisi kuitenkin osavoitto sillä jos trollit joutuvat hakemaan eri asiakkaiden tiedot erllisellä hakemuksella, se vaikeuttaa prosessia ainakin jonkin verran.
   
 9. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 226
  Todetaanpa nyt pöytäkirjaan, etten minä ole neuvonut tätä enkä ketään muutakaan kirjeensaajaa olemaan tekemättä mitään. Sanoin, että asiaa voi penkoa jos siihen riittää intoa ja viitseliäisyyttä (mikä on aina hyvä asia, pienetkin pisarat voivat auttaa), mutta on väärin luoda sellainen kuva, että se olisi muka jotenkin *pakko* tehdä - koska oikeastihan se ei liikauta sen yksittäisen kirjeensaajan saumoja tulla haastetuksi puoleen eikä toiseen.

  Jos on sitä energiaa tapella kollektiivisesti hyvän asian puolesta, niin ei kun sekaan vaan. Kaikki pollat ovat tarpeen. Mutta on myös oltava sen verran humaani, että on ymmärrettävä, ettei kaikilla riitä asiaan aika, stressinsietokyky tai ymmärrys. Sellaiset saavat minun puolestani vapaasti istahtaa sivuun - kunhan eivät tee sitä mitä trollit tahtovat, eli maksa kirjettä. Se on kuitenkin aina ja loppupeleissä se kaikkein tehokkain tapa, jolla trollien elämä tehdään ikäväksi. Voihan se nääs olla niinkin, että jos joku alkaa kuvittelemaan, että tässä pitää oikeasti alkaa tappelemaan ja lähettelemään selvityspyyntöjä ties minne, niin se on helpompaa vaan nostaa kädet pystyyn ja maksaa se summa, että asia on poissa päiväjärjestyksestä.
   
  Viimeksi muokattu: 21.04.2017
 10. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  3 150
  Jokainen tekee tietenkin niin kuin parhaaksi näkee, mutta suurta vaivaa ei ole tilata tietonsa markkinaoikeudesta. Varsinkin niiden, joiden kirjeessä on useamman oikeudenomistajan teoksia.

  Tuossa vielä MOT-ohjelmasta Hedman Partnersin osalta: "Kiinteät kustannukset 400 euroa oikeudenomistajaa kohti aiheutuvat oikeudenloukkaukseen käytetyn liittymän yksilöimisestä eli teknisen asiantuntijan palveluista, markkinaoikeudessa asioinnista, oikeudellisen asiantuntijan käyttämisestä ja teleoperaattorin kuluista IP-osoitteiden selvittämiseksi. Jokaisesta loukatusta teoksesta aiheutuu lisäksi nimikekohtaiset 50 euron kustannukset nimikkeitä koskevan loukkauksen selvityksestä aiheutuvista teknisistä ja oikeudellisista selvitystöistä." http://yle.fi/aihe/artikkeli/2017/04/10/lakitoimistot-vaitonaisia-maksetuista-hyvitysmaksuista

  Jos markkinaoikeuden päätöksistä ei löydy kuin yhden oikeudenomistajan hakemus, niin on selvää valhetta, että markkinaoikeudessa oltaisiin asioitu, kun päätösten mukaan ei olla. Lisäksi teleoperaattorin kuluja IP-osoitteiden selvittämiseksi ei ole voinut tulla, kun niitä ei olla edes haettu.

  Tilaamalla omat tietonsa ja selvittämällä asiat tekee itselleen palveluksen, jotta ymmärtää, että minua oikeasti ollaan huijaamassa. Tämän kun tajuaa, luulen että näppäimistölle ei ole vaikeuksia mennä ja jatkaa asian eteenpäin viemistä omalta osaltaan.
   
 11. häxäboy98

  Rekisteröitynyt:
  10.02.2017
  Viestejä:
  16
  Arvaa miten paljon jotain virkamiesAnnaa napostelee saada sinulta viesti?
  Veikkaa asteikolla 1-10?
   
 12. korot ja kulut

  Rekisteröitynyt:
  29.01.2017
  Viestejä:
  165
  Flintin kirjeessä sivulla 1. on osoitetiedot saatu pelkästään Crystalikselle ja "muiden loukkausten osalta tekniset jäljet ovat yhtenevät. "

  Mainitaan vain diaarinumero 2015/55.

  Haasteeseen oli kuitenkin laitettu myös Scanboxille diaarinumero 2015/118, jota kirjeessä ei oltu kerrottu.

  -> kirjeissä ei koskaan ole kerrottu kaikkea ja voi ihan hyvin olla muitakin diaarinumeroita kuin kirjeessä mainittu, tai sitten ei ole, kenpä tietää ...
   
  Viimeksi muokattu: 21.04.2017
 13. häxäboy98

  Rekisteröitynyt:
  10.02.2017
  Viestejä:
  16
  Edellinen neuvo oli, että poliisille rikosilmoitus, valitus oikeuskanslerille, oikeusministerille, avialle, tietosuojaasiamiehille, asianajojaliitoille, tuurelle, neljälle riippumattomalle lakimiehelle, piraattipuolueelle ja ylelle. Onko tämä Anna nyt uusi hyvis joka muuttaa lain ja sen tulkinnan oikeusoppineilla?
  pitäisikö meidän lähettää hänelle parhaita paloja tästä ketjusta?
  Olen jo tosi sekaisin näistä kaikista neuvoista.
  Olen säästänyt kaikki kirjeet ja juonut teetä jo monta iltaa.
   
 14. hubahaba

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2017
  Viestejä:
  134
  Jos ei tuu suht pikaisesti jotain päätöksiä viranomaisilta niin tää homma repeää varmasti. Kymmenien miljoonien gloryhole käytössä ketkä vaan ensiksi ehtii kahmimaan. Näitä nigerialaiskirjeen tyyppisiä lähettelijöitä tulee pirusti lisää vielä. Jotkut on maksaneet tiettyjen jaksojen katsomisesta rahaa. Sillä saa HP:lta ehkä hetken rauhaa mutta suurin osa muista tullaan perimään entistä innokkaammin varsinkin jos tiedetään teidät maksajiksi.
  Nostan hattua niille jotka viittii viedä tätä asiaa eteenpäin, arvokasta työtä.
   
 15. hubahaba

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2017
  Viestejä:
  134
  Esimerkiksi HP kun pääsee vauhtiin. Sille alkaa kerääntyä vahvat asiakastiedot. Voi perustaa vaikka tytäryhtiön jonnekkin veroparatiisiin jota ei voi heihin yhdistää ja vaikka voisikin niin varmaankin ihan sama. Kohta varmaan 20.000 rekisteri kerättynä maksaneista. Näistä ajo ja kopiokone laulamaan. Kulut nolla ja jos vaikka 70 % maksaa 600 se tekee 8.400.000 euroa. Tsittsink.. Ei edes monen tunnin duuni kun ostaa postittamispalvelut ja tietohaut menee jo rutiinilla.
   
 16. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  3 150
  Jos et tiedä mitä tehdä, niin silloin on parempi olla tekemättä mitään.

  Sepä se ja kuten ollaan nähty, tieto liikkuu trollilta toiselle täysin hallitsemattomasti, niin vaikka maksat jollekulle ja teet sen kanssa sopimuksen, niin et voi välttyä siltä, että kohta pukkaa toiselta kirjettä, kun olet helppo uhri.

  Kyllä siellä viranomaiset koko ajan tämän kanssa tekevät töitä, mutta tuskallisen hidasta on. Painetta vaan sinnepäin, kuka jaksaa.
   
 17. yrttipuu

  Rekisteröitynyt:
  30.01.2017
  Viestejä:
  74
  Anna Vuopala kyseessä. No siis ajattelin vain noudattaa @Dame Edna vinkkejä. Jos häntä ei kiinnosta nämä kiristyskirje keissit niin turhaan viestiä sille laitan. Mutta miten tämä asia sinua nyt liikuttaa?
   
 18. duracell66

  Rekisteröitynyt:
  21.01.2017
  Viestejä:
  41
  Tää homma loppuis kun kaikki lopettais jakamisen
   
 19. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  3 150
  Nimenomaan hallitusneuvos Anna Vuopalaa kiinnostaa. Hän hoitaa tätä asiaa ja pyrkii parantamaan kirjeensaajien asemaa ja oikeusturvaa. http://minedu.fi/artikkeli/-/asset_publisher/tekijanoikeuden-valvontakirjeet-puhututtavat
   
 20. TaxiM Banned

  Rekisteröitynyt:
  12.12.2012
  Viestejä:
  1 652
  Mistä tiedät? Edelleen MAO:lle voisi lähettää itse tekemänsä listan IP-osoitteista, joiden perään on keksinyt eri tiedostojen parvia yhdistelemällä kokonaisyleisöjä ja keskiarvoparvia. Ja koska MAO ei välitä tekijänoikeuslaista jossa sanotaan että yhteystiedot voi luovuttaa vain niiden vaadittujen osalta, ketkä merkittävissä määrin ovat saattaneet tiedostoja muiden saataviin niin edelleen automaattisesti saisi satojen tuhansien suomalaisten yhteystiedot petoskirjetehtailua varten haltuunsa.

  Ei sillä ole mitään merkitystä onko kukaan ladannut tai jakanut mitään kun yksityisyydensuoja murtuu Suomessa tätä nykyä ilman ensimmäistäkään todistetta.
   
 21. yrttipuu

  Rekisteröitynyt:
  30.01.2017
  Viestejä:
  74
  Tarkoitat varmaan, että kun ei parvissa enää näy suomalaisia IP-osoitteita. Se on ihan sama lataatko vai jaatko vai oletko kenties muuten vaan siellä parvessa tekemättä mitään, kirje tulee joka tapauksessa. Ja monen kohdalla eivät ole koskaan olleet parveissa saati ladannut mitään ja silti kirje tulee. Jos joku suomalainen IP-osoite näkyy vinkuintiassa ja se sattumalta yhdistyy jonkun suomalaisen liittymään niin kirjettä pukkaa.. No taidan jo liioitella.. Tai näin ainakin olen käsittänyt asian kun juttuja lukenut.

  Toisaalta ei tuokaan välttämättä poista ongelmaa, niinkuin @TaxiM yllä mainitsi.
   
  Viimeksi muokattu: 21.04.2017
 22. hubahaba

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2017
  Viestejä:
  134
  Toi valokuvaoikeudetkin on oikeestaan aika mielenkiintoinen aluevaltaus. Niin kauan kuin voi määritellä kulut itse uhkailemalla oikeudella se voi olla tosi tuottavaa. En ole perillä näistä tietokoneohjelmista mutta varmaan ainakin kohta voi tehdä ohjelman mikä metsästää kuvia. Tärään tyyliin faceen kavereille että nyt mennään ens kesänä Epsanjaan. Turre lähettää 800 kululaskun ja korvausvaatimuksen espanjalaiselta kuvaajalta jonka on löytänyt ohjelman avulla.
  Tää on ihan loputon systeemi repiä rahaa markkinoilta. En tiedä tekijänoikeuden piirii kuuluu mutta vastaavaa systeemiä vois kehitellä vaikka mihin.
   
 23. duracell66

  Rekisteröitynyt:
  21.01.2017
  Viestejä:
  41
  siis kaikki on ihan keksittyä
   
 24. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  831
  https://fightcopyrighttrolls.files.wordpress.com/2014/03/ilnd-067013909183.pdf

  Norbertin todistus liittyen Excipion käyttämän ohjelman lähdekoodiin ja kuinka salainen se on. Vain kolmella henkilöllä on mahdollisuus päästä käsiksi kyseiseen lähdekoodiin.

  Tässä tietysti herättää heti epäilyksen se, että ohjelman koodaaja Michael Patzer on Guardaleyn miehiä. Ja Maverickeyen miehet on myös yhtä lailla Guardaleyn miehiä. Ja silti kyseinen ihmesofta olisi vain Excipion käytössä.
   
 25. häxäboy98

  Rekisteröitynyt:
  10.02.2017
  Viestejä:
  16
  Kiinnostaako ketään virkamiesta oikeasti saada 80 samansisältöistä kirjettä tai oikeuden mustattua paperia jossa näkyy IP? vähän kuin tämän palstan viestejä lukiessa - yhen kun on nähnyt ne on kaikki nähnyt.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti