Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

 1. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 077
  Takuuvarmasti HP tarkistaa luotto- ja verotiedot ennen kuin pistää haastetta menemään kenellekään. Mutta jos joku persaukinen tekisi sovintoehdotuksen, mutta kieltäytyy salassapidosta, saataisiin todelliset hyvityssummat yleiseen tietoon.
   
 2. Satunnainen ohikulkija

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2016
  Viestejä:
  477
  Joo, en itsekään näe kovinkaan todennäköisenä, että yksikään täysin persaukinen tuohon tilanteeseen joutuisi. HP toki saa aina rahansa, mutta päämieshän tuossa takkiin ottaisi, vaikka keissin voittaisi. Ei liene edes imagovoiton arvoista.
   
 3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä
  Polaroid Pop

  Polaroid Pop

  89 €
  -64 %
  Katso
  tuotetiedot
 4. RouVix

  Rekisteröitynyt:
  08.01.2009
  Viestejä:
  1 423
  Sulla taisi mennä kantaja ja vastaaja sekaisin. HP on näissä keisseissä ollut kantaja, väitetty warettaja vastaaja.

  Mutta muuten ihan totta. Jos on ollut sovittelukannalta heti kirjeen saatuaan, voi MAO helpommin päätyä tulokseen että oikeudenkäynti oli turha ja pistää kantajan maksamaan vähintään omat kulunsa. Jos taas on valmis sovitteluun vasta haasteen saatuaan, niin tällöin oikeudenkäynti on ollut tarpeellinen ja vastaaja maksaa myös kantajan kulut. Näin on käynyt varmaan useimmissa niistä keisseistä, joissa asia on sovittu kaikessa hiljaisuudessa.

  Tietysti jokaisen on itse kirjeen saadessaan arvioitava, haluaako tätä taktiikkaa käyttää. Siinäkin on runsaasti vaikka mitä muuttujia ja warettamisen tunnustaminen trolleille voi olla hyvin vaarallista. Mitäs sitten tapahtuu, kun trolli vetää takataskusta tonnitolkulla muutakin waretusdataa?
   
 5. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 077
  Kiitos korjauksesta, meni todellakin väärinpäin. Muokkasin alkuperäisen viestini.
   
 6. reynolds

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2011
  Viestejä:
  259
  Eikös crystalis ja scanbox ole kantajia?
   
 7. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 340
  Niin, jos haluaa pilkun ihan kohdilleen viilata, niin kantajia ovat nimenomaan olleet Crystalis ja Scanbox, ei HP, joka on korrektisti ilmaistuna kantajan edustaja. Vastaavasti sitten vain varsinainen haastettu on vastaaja, ja puolustuksen junailleet Turre ja Aavia ovat olleet vastaajan edustajia.
   
 8. _Akseli

  Rekisteröitynyt:
  26.05.2009
  Viestejä:
  73
  -
   
  Viimeksi muokattu: 25.04.2017
 9. Nhuur

  Rekisteröitynyt:
  24.01.2010
  Viestejä:
  78
  Nyt tuli Adultialta kirje jostain ihme pornopätkästä mitä en ole ladannut, vissiin sama homma kuten on sanottu, kirje säilöön ja voi unohtaa? Perseestä tämä kyllä on, turhaa stressiä kaiken päälle...
   
 10. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 340
  Paljonkin muuttunut niistä hetkistä kun Flint pisti ketjun tulille. Sitä en sitten osaa sanoa, kuinka paljon siitä muutoksesta on nimenomaan tämän murosäikeen ansiota. Voi olla, että valtiovalta olisi herännyt touhun yhteiskunnalliseen kestämättömyyteen ilmankin. Tai sitten ei.

  Poliisikin tutkii yhtä kirjepajaa edelleen. Mutta tutkintoihin nyt vaan menee aikaa, eikä viranomaisilla ole tapana keskeneräisistä paljoa huudella. Mikä hemmetti siinä on, että jos joku asia ei ole jatkuvasti otsikoissa, niin aina löytyy jengiä, joka kuvittelee että se on sitten vissiin kaikessa hiljaisuudessa haudattu?
   
  Viimeksi muokattu: 20.04.2017
 11. yrttipuu

  Rekisteröitynyt:
  30.01.2017
  Viestejä:
  76
  Jahas, talouteen saapui uusi kirje. Päivämäärä ja ajankohta on myös sellainen, että en ole voinut lataa sitä.. En muutenkaan lataa tai jaa mitään. Kaiken kukkuraksi mulla on ollu jo 1,5 vuotta VPN palvelu mm. Netflixin käyttöön jne. Pitää varmuuden vuoksi vaihtaa WLAN salasana. Paperista löytyy diaarinumero, pitää laittaa MAOlle viestiä.

  Rupes vähä pelottaa tää tilanne. En ole hetkeen seurannut tätä palstaa.

  Mitä kannattaa tehdä tai olla tekemättä?
   
  Viimeksi muokattu: 26.04.2017
 12. Mitsunari

  Rekisteröitynyt:
  31.12.2005
  Viestejä:
  403
  1. Hengitä syvään.

  2. ÄLÄ KIRJOITA PANIIKISSA TÄHÄN SIVUUN, VAAN LUE EDES MUUTAMA SIVU ALUSTA JA LOPUSTA.

  3. Hengitä uudestaan syvään ja sisäistä lukemasi.

  4a. Jos aivan kauheasti pelottaa, kaivele itseäsi koskevat 'todisteet' (MAO:sta diaarinumeroilla hakemukset yms, mahdolliset logit esim. Facebookista tai reitittimeltä). Arkistoi saamasi lappu näiden kanssa.

  4b. Laita lappu uusiokäyttöön (ei suositella vessapaperin korvikkeeksi), luonto kiittää.

  5. Hengitä syvään, unohda koko lappu ja jatka elämääsi.
   
  Viimeksi muokattu: 26.04.2017
 13. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 340
  Maksaa ei tietenkään kannata. Loput toimet voi sitten mitoittaa kyseisen toimenpiteen ja oman turnauskestävyyden mukaan. Eli voi joko pyytää MAOsta varmuuden vuoksi kaikki saatavilla olevat tiedot (joille tosin tuskin tulee mitään käyttöä ellei tule haastetta, mitä ei Adultian kyseessä ollessa taida olla tulossa) ja alkaa penkomaan niistä epäselvyyksiä, tai sitten voi laittaa lapun pöytälaatikkoon, ottaa kupin teetä ja unohtaa koko jutun.

  Enkä nyt sano, että jälkimmäinen on jotenkin enemmän suositeltava kuin ensimmäinen, vaan se riippuu ihan siitä, miten paljon itsellä riittää mielenkiintoa penkoa asiaa. Jatkoseuraamusten määrä (eli pyöreä nolla) lienee sama siitä huolimatta, mitä tekee.
   
  Viimeksi muokattu: 20.04.2017
 14. yrttipuu

  Rekisteröitynyt:
  30.01.2017
  Viestejä:
  76
  No kyllähän noi kirjeet pistää fiilikset täysin nolliin. Saa nähdä milloin tupsahtaa kolmannesta teoksesta lappu. Pitää maolle pistää viestii päätöksestä ja logit. Eipä tässä muuta auta. Täytyy nyt vaan rauhoittua mutta minkäs teet kun noita muistutuksia varmaa tulee viikon välein nyt jatkossa. Ekan teoksen kohdalla tuli 1-2 kirjettä per kk tahdilla.
   
  Viimeksi muokattu: 20.04.2017
 15. Mitsunari

  Rekisteröitynyt:
  31.12.2005
  Viestejä:
  403
  Ymmärrettävää kyllä, mutta tämä sama kysymys toistetaan melkeinpä päivittäin: Samat asia käydään uudestaan aina muutaman sivun välein läpi. Jos jokainen threadin löytänyt kirjeellälähestytty olisi lukenut edes tuon ensimmäisen sivun, tämä ketju olisi jotain 10000 viestiä lyhyempi. Asiakin tahtoo välissä kadota siihen saman toisteluun.
   
 16. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 225
  Harmi tosiaan, että näissä viranomaiskäsittelyissä menee pitkään, niin ihmiset epätietoisuudessaan hermostuvat, kun ei mitään uutta kuulu. Sen tiedän, että Anna Vuopala ihan tosissaan on ottanut tämän asian, joten kannattaa sitten kun saat ne omat tietosi laittaa sähköpostia hänelle, niin on mustaa valkoisella minkälaisin perustein on tietosi luovutettu. Myös kirjeen sävy merkitsee, jos syytetään suoraan jakajaksi pelkän IP-osoitteen perusteella.

  Kannattaa sitä turhautumistaan jaksaa vaan purkaa niille viranomaisille, jotka voivat tehdä asialle jotakin.
   
 17. ooceepappa

  Rekisteröitynyt:
  02.12.2007
  Viestejä:
  533
  Mobiiliverkoista: NATin takana olevat laitteet on sitten vuorostaan tunnistettavissa käytössä olevien SIM-korttien perusteella. Samalla periaatteella varmaan menee kuin kiinteätkin liittymät.
  Kuvittelisi tosin että kun koko tukiasema on saman IP:n takana että tuon käyttäjän selvittäminen teettää enemmän työtä operaattorille... :smoke:
   
 18. Satunnainen ohikulkija

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2016
  Viestejä:
  477
  Ei ole ominta alaani, mutta väittäisin, että täysin mahdotontahan se tässä asiayhteydessä on. Se selvitys kun pitäisi tehdä pelkän IP-osoitteen ja kellonajan perusteella ilman mitään muita tietoja.

  Edit: Ja huolimattomasti muotoillulla "täysin mahdottomalla" tarkoitan sitä, ettei operaattori mitään tarkempia selvityksiä käytännössä ala tällaisessa yhteydessä tekemään. Toki prepaid-liittymänkin käyttäjä (tai ainakin maksaja) olisi useimmiten mahdollista viranomaisteitse selvittää, muttei sitä ole mitään järkeä lähteä tekemään. Tuo on kyllä sikäli ihan mielenkiintoista, että miten noiden NATin takana olevien mobiililiittymien kanssa tehdään; luovutetaanko kaikkien sillä hetkellä ko. IP-osoitetta käyttäneiden yhteystiedot, vai todetaanko, ettei liittymän haltijaa kyetä selvittämään.
   
  Viimeksi muokattu: 20.04.2017
 19. yrttipuu

  Rekisteröitynyt:
  30.01.2017
  Viestejä:
  76
  Tarkoitatko nyt sitä monta sivuista pdf tiedostoa jossa on mustattu kaikki muut paitsi oma kohta? Siis kyseinen tieto Anna Vuopalalle.
   
 20. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 225
  Joo, just se. Laita kirje sähköpostilla [email protected] ja selitä kaiken saman kuin tännekin ja laita liitteeksi se PDF, jossa näkyy päätös liitteineen ja sitten se sinun IP-osoitteen kohta. MAO:sta tiedot saatuasi, pyydä operaattoriltasi vahvistus, että pitääkö kirjeen tiedot kohdaltasi paikkaansa, niin voit senkin Vuopalalle sitten kertoa mitä operaattori on vastannut.

  Vuopala kyllä neuvoo, että kiistää kirje kirjallisesti, mutta se on sitten sinun asia, että siedätkö kymmenenkin kirjettä Adultialta, vai alatko peräämään oikeuksiasi. Pääasia, että näistä menee edelleen mahdollisimman paljon palautetta, että jos muu ei auta, niin alkavat muuttamaan lainsäädäntöä.
   
 21. _Akseli

  Rekisteröitynyt:
  26.05.2009
  Viestejä:
  73
  -
   
  Viimeksi muokattu: 25.04.2017
 22. yrttipuu

  Rekisteröitynyt:
  30.01.2017
  Viestejä:
  76
  Laitan samalla sen edellisen päätöksen Annalle niin saa kaksi yhdellä kertaa hoidettua.

  Kysyisin vielä, että kenelle henkilölle laitan operaattorille viestiä näin yleisesti vai suoraan asiakaspalveluu? Ja siis laitanko operaattorille kysymyksenä samat tiedot kuin markkinaoikeuteen? Eli teos, IP, päivä, aika, että pitävätkö tiedot paikkaansa.

  Pahoittelut kun olen näin utelias ja ehkä liian varovainen asian suhteen näillä kysymyksillä, mutta olen suojeluhaluinen persoona. Etten laita mitään raskauttavaa vahingossa eteenpäin, vaikka syytön sitä oltaisikin.

  Niin ja mitähän pitäisi tehdä jos operaattorin tiedot pitää paikkansa? Toki edelleen kiistää mutta.. Hohhoh teen asian varmaan liian hankalaksi.
   
  Viimeksi muokattu: 20.04.2017
 23. Taucalm

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2009
  Viestejä:
  63
  Sama homma. Kaikenlisäksi kyseessä aikuispätkä, jota en ole eläissäni nähnyt. Mutta Adultian mielestä jakanut? Eikö tällainen mene kunnianloukkauksen, että myöskin petoksen puolelle? MAO:sta ei diaarilla löytynyt mitään päätöstä. Yllättäen. Kirjettä ei ole allekirjoitettu vaan printattu allekirjoitus.

  Hyvin kummallista. Laitetaan mappiin öö.
   
 24. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 340
  Voi olla, mutta hiljaisuus ei sitä todista. Lisäksi voin todeta, että luottoni Suomen oikeusjärjestelmään perustuu sille, ettei vastaani ole tullut vielä ainuttakaan viranomaistapausta, josta ei olisi syntynyt minimissään lain vaatimia asiakirjajälkiä. Sen voin ihan mupisematta myöntää, ettei niistä likimainkaan kaikista tosiaankaan aina tiedoteta, ja kyseisten dokumenttien esiin kaivelu voi olla toisinaan työn ja tuskan takana - etenkin sellaisille, jotka eivät täysin hahmota kuinka järjestelmä toimii. Mutta niin kauan kun se tieto on siellä jossain olemassa, luotto systeemiin on paljon banaanivaltiotasoa korkeammalla.
   
  Viimeksi muokattu: 20.04.2017
 25. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 225
  Ei mitään, kysyvä ei tieltä eksy ja samalla muutkin pähkäilijät voivat miettiä, miten menettelevät. Eli laita tosiaan ne kaikki samalla kertaa Vuopalalle.

  Itse olen operaattorin johdolle kirjelmöinyt, mutta asiakaspalvelu sieltä kuitenkin lopulta vastaa. Joillakin operaattoreilla on oma lomakekin tähän, mutta voi sen tehdä vapaamuotoisestikin. Liitä operaattorille myös päätökset, että tämmöisten perusteella tietosi olisi luovutettu kirjeenlähettäjälle.

  Lisäksi jos siinä kirjeessä on paljon muita nimikkeitä, niin kaikista kysely operaattorille, vaikkei niitä MAO:n päätöksissä näkyisikään.
   
 26. Satunnainen ohikulkija

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2016
  Viestejä:
  477
  Jäi nyt hieman auki, mitä toivoisit tämän palstan olevan. Anonyymi keskustelupalsta on aika huono alusta minkäänlaisen suuren kansanliikkeen masinoimiselle, vaan enemmänkin näissä on mielestäni tarkoitus vähän niin kuin... no, keskustella aiheesta. Eli vaikkapa väitellä semantiikasta ja tulkinnoista.

  Väittäisin myös, että suurin osa mitä kirjebisneksen lopettamiseen eteen on tehty (harkintakysmykseksi jää onko se paljon vai vähän) on ainakin välillisesti nimenomaan tämän palstan ansiota. Ihminen kun tänäpäivänä aloittaa sen tiedonhaun lähes aina Googlella, ja tämä ketju on parisen vuotta roikkunut siellä kärkituloksissa kaikilla aiheeseen liittyvillä hakusanoilla. Pitkä, rönsyilevä ja paikoitellen lähes lukukelvoton tämä ketju toki on. Sitä ei käy kiistäminen. Aika nopeasti se ketjun juuri Googlella löytänyt hädissään oleva lukija asiasta kuitenkin jyvälle pääsee tätä ketjua selaamalla, jos kiinnostusta yhtään löytyy. Ruotsissa tuon joukkovoiman sai käsittääkseni melko pitkälti aikaan iltapäivälehdet, jotka hyökkäsivät uutta ilmiötä vastaan melkoisella tarmolla. Olisiko sitten osunut jo aikaisessa vaiheessa perusteeton kirje toimittajalle, mene ja tiedä. Suomessa suunta on mediassa aivan viime aikoja lukuunottamatta ollut täysin päinvastainen, joten eiköhän se ihan hyvä ole, että asiasta yleensä jossakin keskustellaan. Vaikkakin sitten omasta mielestänikin välillä turhan yksipuolisesti.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti