Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. iNdo

  Rekisteröitynyt:
  09.07.2005
  Viestejä:
  4 340
  Ihan selvyyden vuoksi, Turre (Legal) on firma, ei henkilö.
   
 2. ooceepappa

  Rekisteröitynyt:
  02.12.2007
  Viestejä:
  533
  Joo, on kyllä kannattavaa toimintaa. Epäilen että tässä mennään ns. Ruotsin malliin, jolloin tämä loppuu. Suomen päättäjät ja oikeusjärjestelmä ovat niin helvetin fossiileita että näiden tahojen mielestä on ihan ok. kiristää sadoilta tuhansilta kansalaisilta rahaa ja pitää heitä syyllisinä rikokseen aivan helvetin heppoisin perustein.
   
 3. RouVix

  Rekisteröitynyt:
  08.01.2009
  Viestejä:
  1 421
  Jäitä hattuun nyt taas. Suomen päättäjät ja oikeusjärjestelmä eivät ole pitäneet vielä ketään syyllisinä rikokseen. Muutama on tuomittu tekijänoikeusrikkeestä hyvityksiin.

  Kun se kerran on niin vaikeaa ymmärtää, niin kertauksena: yhteystietojen luovutuksen yhteydessä ketään ei syytetä mistään, ketään ei tuomita mihinkään ja kenenkään rikoksia tahi rikkomuksia ei arvioida lainkaan.
   
 4. MrDevon

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2017
  Viestejä:
  11
  Tuli vaan mieleen, että jos niin huonosti käy, että tulee kirje markkinaoikeudelta. Onko markkinaoikeudessa vaaditut korvaukset vieläkin kirjeissä vaadittuja suurempia, vain ovatko ne luokkaa 50e jakso, 100e elokuva + oikeudenkäyntikulut siihen asti? Onko prosessissa mahdollista sopia asia heti alkuunsa vaaditulla summalla? Lisäksi, jos riitauttaa kulut, niin voiko kulut vain kasvaa alunperin vaaditusta summasta, jos katsotaan, että kulujen selvittämiseksi on käytetty asianajajien työaikaa?
   
 5. Oikeusvaltio100Vuotta

  Rekisteröitynyt:
  11.04.2017
  Viestejä:
  29
  Todellakin oli trollien vedätystä koko dokumentti. Nixun expertti vielä muka esittelemässä, että tässä torrent-tiedosto, mutta en voi painaa lataa nappia, koska silloin syyllistyn laittomuuksiin. Aivan varmasti hän on tietokoneihmisenä pienen ikänsä ladannut kotona kaikkea mahdollista netistä.

  @iNdo : tiedämme varsin hyvin että Herkko on verhoillut huijaustoimintansa Turre-firmaksi, jotta toiminta kuulostaisi virallisemmalta. Samoin Joni on verhoillut toimintansa Hedman&Partners nimikkeen alle.

  Uskottavan kuuloinen nimi keksitty tarkoituksella, mutta veikkaan että ketään Hedmania ei ole edes olemassa.

  @RouVix: ei ole mitään syytä laittaa jäitä hattuun ottaen huomioon kuinka laajamittaista tuskaa ja piinaa tämä on kansalaisissa aiheuttanut, ja touhu näyttää vielä jatkuvan, laajenevan ja pahenevan tästä.
   
  Viimeksi muokattu: 17.04.2017
 6. Haltzu

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2011
  Viestejä:
  170
  Taitaa olla jotain 5-10k luokkaa tuo hintalappu jos haluaa sopia siinä vaiheessa kun haaste kilahtaa postiluukusta.

  Kyllä ne kulut voivat kasvaa, ja kasvavatkin. Se on sitten eri asia, että kuka tai ketkä ne kulut lopulta määrätään maksamaan. Ei taida olla MAOssa ollut vielä yhtäkään tapausta jossa syyllisyyttä ei riitauteta, vaan riitautetaan ainoastaan hyvityksen ja/tai valvontakulujen suuruus ja/tai se kenen "valvokulut" tulisi ylipäätään maksaa.
   
  Viimeksi muokattu: 17.04.2017
 7. Oikeusvaltio100Vuotta

  Rekisteröitynyt:
  11.04.2017
  Viestejä:
  29
  @MrDevon : Älä todellakaan maksa mitään. Silloin juuri vahvistat ja tuet tämän kiristystoiminnan jatkumista Suomessa. Eikä kuluja voi riitauttaa ilman, että loppujen lopuksi joudut maksamaan vielä enemmän. Se on tämänhetkinen Markkinaoikeuden päätös.
   
 8. Oikeusvaltio100Vuotta

  Rekisteröitynyt:
  11.04.2017
  Viestejä:
  29
  Luin läpi @RouVix :n 200 tuoreinta postausta Murossa ja ainoa johtopäätös on, että hän on trollien asialla täällä, tekee sen kyllä hyvin ovelalla tavalla.
   
 9. RouVix

  Rekisteröitynyt:
  08.01.2009
  Viestejä:
  1 421
  Kyllä on syytä laittaa jäitä hattuun. Tämänkin asian vastustaminen toteutuu huomattavasti helpommin, kun pitäytyy faktoissa. Jos vaan näkee tuulimyllyjä kaikkialla, niin ratsastaa helposti ohi maalin.

  Asia selvä. Itse en pidä kovin ovelana sitä että koittaa edes vähän käsitellä tätä koko asiaa muutenkin kuin pyhän jihadin sokaisemana.
   
 10. constructor

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Viestejä:
  520
  On kyllä hienoa, että MOT käsitteli tätä tekijänoikeusasiaa. Jotenkin kuitenkin ohjelmasta jäi valju kuva.


  Tässä kun muistelee mitä kaikkea murolaisten ja muiden kanssa on yritetty niin näyttäisi siltä, että juuri mitään konkreettista ei voida saada aikaan, jotta toiminta loppuisi:

  - MAO:n ylin tuomari on sanonut, että mitään lakimuutosta ei ole tulossa.

  - MAO:n linja käsitellyissä tapauksissa on muuttumaton

  - MAO määrää IP-osoitteita jaettavaksi trolleille merkittävyyskynnyksen perusteella, jota arvioidaan tekijänoikeusien haltijan kannalta. Tällöin lähes jokainen jako on MAO:n kannalta merkittävä

  - Poliisi ei ota tutkittavaksi rikosilmoituksia

  - Kuluttaja-asiamies ei nosta ryhmäkannetta

  - Operaattorit jakavat kiltisti kaikki IP tiedot mitä MAO määrää

  - Liikenne- ja viestintäministeriönkin lusikka on sopassa; IP osoitteiden luovuttamisen perusteita tutkitaan työryhmässä. Työryhmän toimikausi on 20.3.2017 – 16.6.2017, jonka jälkeen saadaan varmaan jonkinlainen raportti. Jos IP tietojen saamista operaattorilta vaikeutettaisiin, miten tapahtuisi tekijänoikeuksien valvonta? Tuskin tekijänoikeuksien haltijan jäisivät sivusta seuraamaan. Parhaassakin tapauksessa IP tiedot olisi saatavilla mutta lyhyemmän ajan koska lakimuutosta ei näytä olevan tulossa.


  Suomessa ei ainakaan näytä olevan tapahtumassa samaa kuin Ruotsissa (asianajotoimistot vetäytyivät troolauksesta negatiivisen julkisuuden takia). Suomessa päinvastoin trollien toiminta on kiihtymään päin, uusia yrittäjiä ja toiminimiä tulee.


  Suurimpana saavutuksena näen tietoisuuden lisääntymisen mutta tällä ei toimintaa lopeteta koska maksajia löytyy aina, ja sekin luku on esiintyneissä postauksissa ollut kasvamaan päin viime aikoina.


  Kaikkihan sen tajuaa, että nuo MAO:ssa hävinneen maksettavaksi tulevat valvonta- ja todistelukulut pitäisi ihan ensimmäisenä saada alas pelotevaikutuksen poistamiseksi. Tämä on käsittääkseni lähes mahdotonta, koska kirjeessä voi pyytää mitä haluaa ja MAO taas on jo hyväksynyt todistelun kulujen suuruusluokan oikeuskäsittelyssä muutamaan kertaan. Ainoastaan KKO:n ennakkopäätös tai lakimuutos voi muuttaa tämän linjan.


  Mikäköhän tässä trollien vastaisessa taistelussa pitäisi seuraavan konkreettisen tavoitteen olla, kun jo lähes kaikkea on yritetty, ja paljon on saavutettukin?
   
 11. Oikeusvaltio100Vuotta

  Rekisteröitynyt:
  11.04.2017
  Viestejä:
  29
  @constructor kiteyttää ylläolevassa viestissä kokonaisuuden erittäin hyvin. Jos minun aikaisemmat postaukset lukee, joita ei ole paljon ja liityin ihan vasta, niin siellä on selkeät suunnitelmat miten edetään.

  @RouVix on täällä vain hämäämässä ja antamassa kuvaa että kiristäminen olisi millään tavoin laillista.

  Jättäkää hänen kommentit täysin huomioimatta ellei hän pysty jollakin tavalla todistamaan, että hän ei ole trollien asialla. Silloin vedän sanani julkisesti takaisin.
   
  Viimeksi muokattu: 17.04.2017
 12. peternorth

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2015
  Viestejä:
  337
  Toi MOT:n ohjelma varmasti lisäsi monien halukkuutta jättää nämä kiristyskirjeet omaan arvoonsa. Tietysti siinä ei otettu kantaa minkälaisia hämärämiehiä tuolla häärää pyramidin huipulla ja miten paljon on jotain muuta jengiä ottamassa omalla nimellään osumaa siellä keskiportaissa. Puhumattakaan sitten noista hyvin hämäristä yrityspuolen kuvioista. Mutta uskoisin, että tuosta ohjelmasta oli silti paljon hyötyäkin.

  Kyllä se fakta vaan edelleenkin on se, että trollien pitäisi jäädä nuolemaan näppäjään sen sijaan, että monet vain taipuvat silkan uhkailun alla maksamaan. Mikään muuhan tätä bisnestä ei täältä aja pois. Se ei näköjään tunnu oikein viranomaisiakaan kiinnostavan, jos pari rivikansalaista menettää yöunensa, kun nehän on vain maksuvaatimuksia, eikä laskuja. Ja se varmaan myöskin heikentäisi maksuhalukkuutta jos se yli puolet tajuaisi, että vaara joutua haastetuksi on hyvin pieni. Ei tässä taida paljon muuta mahdollisuutta olla kun keksiä lisää keinoja informoida ihmisiä. Tietysti se on yksi suurimmista ongelmista, ettei jotkut edes itse vaivaudu ottamaan asioista selvää. Suomalaiset on liian suoraselkäistä ja rehellistä jengiä.:)
   
 13. Oikeusvaltio100Vuotta

  Rekisteröitynyt:
  11.04.2017
  Viestejä:
  29
  @constructor : Nimenomaan, tekijänoikeusvalvontaa tulee ja pitääkin harjoittaa Suomessa täysin vapaasti, ja aikaisemmissa viesteissäni toin esille ehdotuksen miten se tehdään.

  Mutta ei niin, että nämä tietyt yksityishenkilöt käärivät sen varjolla taskuunsa valtavia summia rahaa.

  Markkinaoikeus mokasi tämän nyt pahasti, kun eivät havanneet asian todellista luonnetta, ja miettineet miten tekijänoikeusvalvonta tulisi järkevästi järjestää Suomessa.

  Nyt heillä on enää hankala tehdä sitä, kun se tarkoittaisi samaa kuin he julistaisivat oman aikaisemman toimintansa virheelliseksi.

  Huomasivat kuitenkin mokanneensa Flintin keisissä ja keksivät Aavian keississä ovelat perustelut asianajotoimistojen häviöksi, ettei tarvitsisi myöntää aikaisempaa mokaa plus vähän toppuutella kiristäjiä. Mukamas asia oli tekstitysten puuttumisesta kiinni.

  Siksi on erittäin tärkeän yleisen edun vuoksi, ja nimenomaan oikeuslaitoksen luottamuksen ja legitimiteetin palauttamisen kansalaisten silmissä sekä yhteiskuntarauhan nimissä jonkun laitettava piste touhulle.

  @peternorth : Uskon, että niitä kansalaisia, jotka ovat menettäneet yöunensa ja mielenterveytensä ja joutuneet elämään stressin ja ahdistuksen kanssa, ja kihisevät puhdasta vihaa on aika paljon. Ja tämä pätee myös maksaneisiin, viitaten esimerksi MOT-ohjelman jämsäläisen lentokoneasentaja Sakari Tapolan juttuihin ja olemukseen, jolta vaadittiin 8500 euroa "hyvitys-" ja oikeudenkäyntikuluja.
   
  Viimeksi muokattu: 17.04.2017
 14. Satunnainen ohikulkija

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2016
  Viestejä:
  477
  Näissä kirjeissä nyt vain ei millään tavalla ole kyse kuluttaja-asiamiehen toimialaan liittyvistä asioista, joten nuo ryhmäkannehöpötykset voisi ihan suosiolla unohtaa - varsinkin kun aihe on käsitelty tässä ketjussa kymmeniä kertoja läpi jo aiemmin. Vaikea sitten sanoa, tarkoitatko "selkeillä suunnitelmilla" noita fantasioita Herkko Hietasen ja Joni Hatanmaan vankilatuomioista vai harhaisia kuvitelmia siitä, miten vuosina 1975 ja 2004 perustetut lakitoimistot ovat alunperinkin kiristyskirjebisnestä varten perustettuja.
  Eiköhän tämänkin luulisi jo olevan tässä vaiheessa selvää: Moraaliset ja eettiset seikat sivuun, tämä bisnes on laillista. Se, että sen ei mahdollisesti omasta mielestä pitäisi olla, ei asiaa muuksi muuta. Vaikken kaikkia @RouVix 'n näkemyksiä ja tulkintoja jaakaan, ovat hyvin perustellut ja faktoihin pohjautuvat ketjun yleisestä hymistelylinjasta poikkeavat viestit omasta mielestäni enemmän kuin tervetulleita jo ihan ketjun informatiivisuutta ajatellen. "Kyllä tämä minusta on aivan väärin eikä näin pitäisi olla" tuntuu varmasti itsestä sellaiselta asialta joka on pakko saada sanoa jossakin moneen kertaan ääneen, mutta mitään lisäarvoa se ei tähänkään ketjuun tuo - varsinkaan kun sadat muut käyttäjät ovat hokeneet sitä samaa täällä päälle tuhannen sivun verran kahden vuoden ajan.
   
  Viimeksi muokattu: 17.04.2017
 15. twigman

  Rekisteröitynyt:
  01.08.2016
  Viestejä:
  227
  Tästä olisi hyvä saada esimerkkitapaus jossa haasteen saaja myöntää tapauksen mutta suostuu maksamaan vain 50-100e/teos.
   
 16. Satunnainen ohikulkija

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2016
  Viestejä:
  477
  Crystaliksen ja Scanboxin todistelut vastaajaa vastaan olivat identtiset, eikä kyseessä ollut Crystaliksen kohdalla kyse "tekstitysten puuttumisesta". Toisin sanoen Scanboxin vaatimukset olisi hylätty joka tapauksessa. Nämä nyt vain käsitellään keissi kerrallaan, ja eri tapauksissa on eroavaisuuksia. Ei ole olemassa mitään mystistä "joko tuomitaan kaikki tai ei ketään" -linjaa. Päätökseen asti käytyjä oikeustapauksia on tähän mennessä edelleen se kaksi kappaletta, joista toisessa vastaaja hävisi, toisessa voitti. Kyllä ne perustelut ihan siitä päätöksestä ovat luettavissa.
   
 17. Oikeusvaltio100Vuotta

  Rekisteröitynyt:
  11.04.2017
  Viestejä:
  29
  @haltsu ja @twigman: Nimenomaan. Jos itse kiristämistä saada jostain ihmeen syystä tehtyä laittomaksi, on jonkun riitautettava nuo lisäkulut todellisuutta vastaavaksi. Luulen, että trolleilla on toiminnassaan pidettävä sadan tuhannen kirjeen kokonaisinvestointi mielellään sadassa tuhannessa eurossa, ettei kokonaiskustannukset karkaa. He kuitenkin joutuvat maksamaan kirjeet upfront. Eli silloin yhden kirjeen lähettämisen kustannus olisi noin euron.

  Systeemiä pitää muuttaa niin, että ensimmäinen kirje on huomautus/varoitus, mutta jos joutuu maksamaan postituskuluja 10€, niin trollit tienaavat sillä jo miljoonan. 10€-20€ olisi mielestäni sopiva taso, kun siinä on kuitenkin Jonilla ja Herkolla revenue share ulkomaisen yhteistyöverkostonsa kanssa.
   
 18. mugmuug

  Rekisteröitynyt:
  30.05.2009
  Viestejä:
  148
  Ei oo tullu tälläistä kirjettä, mutta sen verran kyselen että missä näitä "luvattomia jakoja" on tapahtunut noin yleisesti ottaen? Henk.koht käytän yhtä suurta "invite only" jonka moni varmasti tietää. Mitään public torrentmestoihin ole koskenut +10vuoteen enkä tule koskemaan. Eli onko ollu yhdessäkää jutussa kyse muista kuin avoimista torrentmestoista jossa haetaan ja jaetaan?
   
 19. constructor

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Viestejä:
  520
  Joo, taisi ne oikeuden päätökset aivan asiallisia, tosin toinen keissi ole vielä lainvoimainen?
   
 20. Oikeusvaltio100Vuotta

  Rekisteröitynyt:
  11.04.2017
  Viestejä:
  29
  Tämä minun postailu on myös informatiivista, koska saadaan myös kaivettua trolleja puolustavat henkilöt esiin tästä ketjusta. Eli tietenkin he, jotka provosoituvat jutuistani kuten @RouVix ja @Satunnainen ohikulkija yllä.
   
  Viimeksi muokattu: 17.04.2017
 21. ?

  Rekisteröitynyt:
  20.06.2007
  Viestejä:
  7 296
  Älä viitsi jauhaa paskaa täällä. Satunnainen ohikulkija on täysin oikeassa. Kyseinen kirjebisnes on todettu oikeudessa ja virkamiesten toimesta täysin lailliseksi eikä sinun lässytys sitä muuksi muuta. Se miten asian moraalisesti tulisi olla on täysin toinen asia. Valheellisilla väittämillä teet vain enemmän hallaa asian kanssa painiville. Pidetään faktat faktoina ja oma moraalisaarna siitä erillään.
   
 22. Oikeusvaltio100Vuotta

  Rekisteröitynyt:
  11.04.2017
  Viestejä:
  29
  @Satunnainen ohikulkija : Minulla ei ole mitään fantasioita Hatanmaan ja Hietasen vankilatuomioista. Ne tulevat sitten, jos oikeus toteutuu.

  Ja miten asianajotoimiston perustamisvuosi liittyy sen luotettavuuteen? Ja jos Joni laittoi Hedman&Partners:n kaupparekisteriin opiskeluaikoina pojankloppina 2004, niin se ei tee siitä vanhaa, kannattaa tutkia ennemmin sitä milloin yrityksellä on ollut toimintaa.
   
 23. Oikeusvaltio100Vuotta

  Rekisteröitynyt:
  11.04.2017
  Viestejä:
  29
  Okei, viimeinen viestini täällä:

  Eli asian ajaminen tässä viestiketjussa näyttää olevan täysin turhaa.

  Trollibisneksen osalliset kuten @? ovat ampumassa kaikkea rakentavaa keskustelua alas.

  Jos joku haluaa tukea toimiani tämän bisneksen tekemiseksi laittomaksi Suomessa, Jonin ja Herkon saattamista tuomiolle, ja rahojen palauttamista rikoshyötynä takaisin kiristetyille ihmisille, niin laittakaa yksityisviestiä.

  Tarkemmin informaatiota asiasta saatte, kun selaatte läpi muutaman viime päivän aikana tänne postaamani viestit.

  Joni ja Herkko: Eli @RouVix, @Satunnainen ohikulkija ja @?. Markkina- ja käräjäoikeudessa tavataan.
   
 24. korot ja kulut

  Rekisteröitynyt:
  29.01.2017
  Viestejä:
  165
  ?

  Hedman Partners valitti Flintin päätöksestä 2.9.2016.

  Aavian tapauksesta Hedman Partners valitti 10.4.2017.

  Kumpikaan tapaus ei ole vielä lainvoimainen?
   
 25. constructor

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Viestejä:
  520
  Näin on.
  Jos oikein muistan niin HP riitautti yksikkö korvaushinnan Flint:n tapauksessa, mutta ei muuta.
  Aavian tapauksessa HP riitautti koko ratkaisun.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti