Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

 1. mlackke

  Rekisteröitynyt:
  31.03.2004
  Viestejä:
  775
  Ehkä kumminkin että valvontakulut ovat AINA 0€ tapauksesta riippumatta. Korvauksia voidaan sitten miettiä erikseen.
   
 2. elisad4y

  Rekisteröitynyt:
  12.04.2017
  Viestejä:
  2
  Kuulin näistä uhkauskirjeistä ensimmäisen kerran viime vuonna ja ajattelin, että tokkopa kestää kauaa. Nyt näyttää, että meininki menee vaan entistä hullummaksi ja kansalaisten oikeuksia sorretaan aiempaa rumemmin. En ole itse ladannut enkä näitä kirjeitä vastaanottanut, mutta tuttavien postilootiin on tipahdellut tasaista tahtia jos jonkin sorttista kiristyslappua.

  Kyllähän tämä pistää vihaksi ihan periaatteesta. Räikeää yksityisyyden halventamista ja rahan lypsämistä lain porsaanreikien avulla. Kenelle tässä kannattaisi lähteä ensimmäisenä valittamaan? Operaattorille, ministereille?
   
 3. patarauta

  Rekisteröitynyt:
  20.09.2010
  Viestejä:
  786
  Tuohan voi olla vaarallistakin. Väärälle tyypille vielä vahingossa lähettää kiristyskirjeen... Suomi on pieni maa.
   
 4. Oikeusvaltio100Vuotta

  Rekisteröitynyt:
  11.04.2017
  Viestejä:
  29
  Dame Edna: Kiitos, yhteinen asiahan tämä mitä suurimmassa määrin on, mutta en ole keksinyt mitään muuta tapaa saada touhu loppumaan kuin, että yksi henkilö menee asiassa päätyyn asti.

  mlackke: Hyvä korjaus, "valvontakuluilla" viittasin siis niihin hatusta heitettyihin päällelisättyihin kuluihin, jotka muodostavat ison osan kiristysbisneksen rahaliikenteestä. Niistähän käytetään kirjeissä termiä "valvontakulut" yksilöimättä niitä mitenkään.

  Eli tarkoitan, että huomautus/varoitus-kirjeen jälkeen tulevassa kirjeessä, jos henkilö jatkaa virheellistä toimintaa, voisi olla jotkin maksimissaan yhteensä 50€ toimenpidekulut, jotka olisi eritelty tarkasti mihin mikäkin euro menee.
   
 5. WinkuvaGootti

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  8
  @Oikeusvaltio100Vuotta Osallistun kolehtiin, mikäli sellainen järjestetään! Totrollaus on saatava loppumaan...
   
 6. KingLizard

  Rekisteröitynyt:
  05.08.2016
  Viestejä:
  58

  Muistaakseni homman nimi oli se, että kaveri harjoitti liiketoimintaa asunnostaan käsin ja hänellä oli yksi yksityinen wlan, joka oli suojattu ja toinen wlan asiakkaitaan varten, joka oli avoin. Tämä KO levitys oli tehty sitä avoin wlan:ia käyttäen ja sen takia ei kyetty näyttämään, kuka sen oli tehnyt ja mitä tuohon Ace:n mittaukseen tulee niin muistaakseni vastaajalla oli omien lomiensa tai huoltotöiden takia tämä avoin wlan pois käytöstä mittaushetkellä.
   
 7. Fum

  Rekisteröitynyt:
  11.01.2017
  Viestejä:
  142
  https://www.mikrobitti.fi/2017/04/piraattikirjeet-joutuivat-viranomaisten-syyniin/

  "Toistaiseksi ministeriössä ei nähdä lakimuutoksia ensisijaisena keinona piratismikirjeisiin puuttumisessa. Vuopala ei kuitenkaan sulje niitä pois tulevaisuudessa."


  Minä kyllä laitan nimeni ja osallistun muutenkin joukkokanteeseen, jos sellainen johonkin suuntaan etenee. Paljon on saatu aikaan yksittäisten kansalaisten voimin, mutta kuten tuostakin artikkelista nähdään, ollaan kuitenkin vasta aika alkumetreillä asioiden suhteen. Eikä joukkokanne sulje pois yksittäisten henkilöiden omalta osaltaan tekemiä kanteluita ynnä muita. Mitä enemmän isketään kapuloita rattaisiin, sen parempi.

  e: Niin siis eihän se joukkokanne onnistukaan. Joka tapauksessa tuen @Oikeusvaltio100Vuotta aikomuksia täysin sydämin ja osallistun kolehtiin mikäli juttu etenee, kuulostaa herkulliselta.
   
  Viimeksi muokattu: 12.04.2017
 8. _Akseli

  Rekisteröitynyt:
  26.05.2009
  Viestejä:
  73
  ---
   
  Viimeksi muokattu: 18.04.2017
 9. sirace

  Rekisteröitynyt:
  05.10.2009
  Viestejä:
  955
  Suomessa joukkokanteen voi nostaa vain kuluttajaviranomainen, yksityishenkilöille lainsäätäjtä eivät katsoneet tämän olevan tarpeellista. Miksiköhän?
   
  Viimeksi muokattu: 12.04.2017
 10. Oikeusvaltio100Vuotta

  Rekisteröitynyt:
  11.04.2017
  Viestejä:
  29
  Kiitos tuesta @WinkuvaGootti.

  Operaattorien roolin näen niin, ettei niillä ole mitään intressiä olla luovuttamatta IP-osoitteita, jos saavat vieläpä siitä korvauksen.

  Se on oikeastaan touhun jatkumisen mahdollistava yleinen asenne ollut kaikkien viranomaisten keskuudessa.

  Kenelläkään viranomaisella ei ole pakottavaa intressiä puuttua kiristykseen, koska sitä pidetään lainmukaisena.

  Viestiä on laitettu ansiokkaasti eri tahoihin myös tämän ketjun kirjoittajien toimesta, mutta pelkään pahasti että menee vielä vuosikausia, että asialle tapahtuu mitään. Siksi täytyy tarttua toimeen.

  Minulla on neljä riippumatonta asianajajaa, joiden kanssa keskustelen asiasta. Tarkoitus on siis haastaa kiristämistä harjoittavat asianajotoimistot ja koko heidän kotimainen ja ulkomainen yhteistyöverkostonsa, sekä Markkinaoikeuteen, että Helsingin Käräjäoikeuteen.

  Haasteessa ei sinänsä oteta kantaa kenenkään yksittäisen kansalaisen tapaukseen, onko hän ladannut jotain netistä vai eikö ole, vaan haasteessa on olennaista se, että onko tällainen kansalaisilta rahaa kiristävä toimintamalli Suomessa laillinen.

  Haaste ei vastusta millään tavalla tekijänoikeuksien valvontaa Suomessa, kunhan se tulee tapahtumaan hyvien ja asiallisten käytäntöjen ja yleisen oikeustajun mukaisesti.

  Haaste tulee perustumaan erittäin tärkeään yleiseen etuun, erityisesti sen seuraavaan osamääritelmään:

  - erittäin tärkeä yleinen etu oikeustajunnan loukkaamattomuuden ja sen kautta järjestelmää kohtaan tunnetun luottamuksen ja legitimiteetin merkityksessä
   
 11. _Akseli

  Rekisteröitynyt:
  26.05.2009
  Viestejä:
  73
  ---
   
  Viimeksi muokattu: 17.04.2017
 12. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 225
  Oletko keskustellut asiasta kuluttaja-asiamiehen kanssa, koska vain sillä on oikeus panna vireille ryhmäkanne ja käyttää asianosaisena puhevaltaa?

  Lisäksi tulisi miettiä, mitä vahinkoa tämä on ihmisille aiheuttanut. Mielestäni niille, jotka ovat aiheettomasti maksaneet kirjeessä vaaditun hyvitysmaksun, on aiheutunut taloudellista vahinkoa. Ne, jotka eivät ole maksaneet, ovat toki kärsineet unettomista öistä jne., mutta lähteekö kuluttaja-asiamies näitä amerikan tyyliin ajamaan henkisistä kärsimyksistä?

  Meillä on kuitenkin Suomessa Suomen laki, joten sen mukaan pitää edetä tässäkin. En halua olla ilonpilaaja ja kun intoa on, niin tietenkin kannattaa asiaan puuttua, mutta kannattaa selvittää ensin nämä realiteetit.
   
 13. Hellahermanos

  Rekisteröitynyt:
  24.02.2017
  Viestejä:
  26
  Isot propsit jos oikeesti meinaat haastaa nuo ketkut oikeuteen! Voin pari euroa lahjoittaa myös jos tarvetta on.

  Tilanne on valitettavasti mennyt tällaiseksi, että kansalaisten on itse puolustettava itseään kun kerta ministerit ym tahot eivät pistä tikkua ristiin homman loppumiseksi.
   
 14. teralt

  Rekisteröitynyt:
  09.06.2007
  Viestejä:
  438
  Jos jättää reagoimatta haasteeseen, korvattavaksi määrättävä summa riippuu toki uhkailukirjeen vaatimuksista. Ei se aina ole toistakymmentätuhatta, tuhansia kuitenkin. Eli tuossa yksipuolisessa tuomiossa, jossa maksettavaksi määrättiin se 17 000 ja risat, oli jo kirjeessä vaadittava summa yli 13 000. Eli jotain reilu 4000 tulee lisämaksua kirjeen vaatimuksiin, jos ei nappaa vastata haasteeseen.
  Tuossa linkki aiempaan viestiin aiheesta:https://murobbs.muropaketti.com/posts/1718203501/
   
 15. finkbrau

  Rekisteröitynyt:
  06.02.2013
  Viestejä:
  24
  Mitä olen muutaman kirjeen saaneen kanssa jutellut, niin kaukana ei ole sekään tilanne että Suomessakin ihan oikeasti alkaa pukkaamaan tappouhkauksia. Ihmiset ovat todella kypsiä. Tehtaankadulle on helppo löytää.

  EDIT:
  Tai mitä suomalaista kansanluonnetta tiedän, niin ei välttämättä uhkailla kun menee rajan yli, vaan toimitaan suoraan.
   
  Viimeksi muokattu: 12.04.2017
 16. Narpa

  Rekisteröitynyt:
  27.01.2011
  Viestejä:
  811
  Itse olen saanut useita kirjeitä Adultia / Tommi Haajalta. Ensimmäisessä kirjeessä oli lueteltu xxx-leffojen nimiä, mitä olin mukamas jakanut ja ikinä en ole moisia leffojen nimiä kuullutkaan. Oli niin korneja. Näissä kirjeissä on jokaisessa vaadittu maksettavaksi 1000 euroa. En ole mitenkään reagoinut näihin kirjeisiin, olisiko minun ollut viisainta?
   
 17. Icaros667

  Rekisteröitynyt:
  09.04.2017
  Viestejä:
  5
  Sama hemmo lähettelee Filmian nimissä (samaa firmaa Adultian kanssa) kirjeitä. Itse en ole reagoinut muuten, kuin pyytänyt tosiaan MaOlta omat tiedot omaan tapaukseen liittyen. Tommiin ei kannata missään nimessä olla yhteyksissä millään tavalla.
   
 18. Default User

  Rekisteröitynyt:
  07.04.2017
  Viestejä:
  33
  Pyytämästäsi tiedoista hyödyt mitä?
  Pyytämästäsi tiedoista ilmenee mitä?
  Pyysit ne koska täällä niin käsketään?

  Syytön/syyllinen tietää itsekkin.
  Jos ko. leffa ei ole tuttu niin miksi vaivautua?
   
  Viimeksi muokattu: 12.04.2017
 19. elisad4y

  Rekisteröitynyt:
  12.04.2017
  Viestejä:
  2
  Hattua nostan kyllä jos joku tosiaan laittaa itsensä likoon ja lähtee viranomaisia haastamaan. Kolehdissa mukana!
   
 20. Samppub

  Rekisteröitynyt:
  12.04.2017
  Viestejä:
  1
  https://www.kansalaisaloite.fi/fi

  Olisikohan jollain sana hallussa ja tekisi aloitteen asiasta?
  Onhan tästä saatava loppu, ei siis valvonnasta piratismia vastaan vaan kiristyskirjeiden lähettämisestä näiden huijareiden toimesta!

  Jos joku asiaan täällä pidempään perehtynyt voisi ilmoittautua ennakkoon, jotta tehtäisiin vain yksi aloite eikä kymmentä. Aloitteen jälkeen linkkiä tänne ja nimiä alle.

  Vai olisiko jokin muu joukolla muodostettava paine järkevämpi?
   
 21. patarauta

  Rekisteröitynyt:
  20.09.2010
  Viestejä:
  786
  Tarpeeksi iso porukka kolehtiin mukaan niin summa nuppia kohti ei paljon mitään. Voisin harkita
   
 22. Lukeeel

  Rekisteröitynyt:
  21.09.2016
  Viestejä:
  28
  ..
   
  Viimeksi muokattu: 03.12.2017
 23. B4relyLegal

  Rekisteröitynyt:
  12.04.2017
  Viestejä:
  12
  Pakko tehdä pieni palautus planeetalle nimeltä maa ja takaisin realiteettien pariin.

  Olkoon miten ylevä tahtotila, mutta tämä Suomi100 teksti menee hieman yli.. faktoja, sekä rakentavan asiallista keskustelua ja toimintaa kaivataan, vaahtoaminen ei vie eteenpäin.

  Ja vaikka olen vain tylsä juristi, niin ammattikuntani tiedän niin hyvin, että neljää ei tarvitse konsultoida, jos yksikin hoitaa asiansa.

  Tekstissä särähtää muun vouskauksen ohessa tuo termin asianajaja toisto. Suinkaan kaikki pätevät juristit eivät ole asianajajia, eikä moista pätevyyttä tarvita kannekirjelmien raapustamiseen.

  Voittaa voi vain pelaamalla fiksusti, näkyvyyttä ja huomiota voi saada äänekkäästi vaahtoamalla. Haluamatta latistaa tunnelmaa.
   
 24. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  887
  joo itsekkin voin muutaman kympin laittaa kolehtiin... roistot linnaan!
   
 25. Janishell82

  Rekisteröitynyt:
  17.07.2002
  Viestejä:
  2 745
  Tosi hienoa jos vaikka pistää lanit pystyyn ja joku kavereista laneissa alkaa torrentteja imuttelee leffoja verkon kautta, nin siinähän on sitten kiva selitellä lakitoimistoille että en se minä ollut vaan joku muu.
   
  Viimeksi muokattu: 12.04.2017

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti