Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

 1. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 225
  Hei,

  Olemme jo tehneet tietopaketin, jota voi käyttää hyväkseen. Ensimmäisen sivun toisessa kommentissa on kerättynä aineistoa. Sieltä löytyy mm. Grim_Reaperin kirjoitus, jota on jaettu eteenpäin ja se ollut erittäin hyvä liitettäväksi tiedottamiseen, kanteluihin, valituksiin ja rikosilmoituksiin.

  Sinun pitää nyt aloittaa ensin omalta osaltasi tilaamalla ne tietosi markkinaoikeudesta, jonka jälkeen voit tehdä omalta osaltasi rikosilmoituksen poliisille. Se kannattaa tehdä erittäin huolella ja perustellusti, ettei tule bumerangina takaisin.
   
 2. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 077
  Luulen, että MAO:n vastausaikaan vaikuttaa myös se, onko kukaan muu pyytänyt saman päätöksen tietoja aiemmin. Jos ei ole, niin nehän joutuvat tekemään sen anonymisoinnin IP-listalle. Seuraaville vastaajille sen voi lähettää sellaisenaan ja lisätä vain yhden IP-osoitteen tiedot.

  Samaan aikaan kyselyjen määrä on varmasti tosin sekin lisääntynyt.
   
 3. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 077
  Käsittääkseni mahdollinen vain kuluttujariidoissa. Asiakassuhdetta ei taida tekijänoikeusloukkausten tapauksessa olla, paitsi EHKÄ ne jotka ovat maksaneet väärin perustein voisivat vaatia rahojaan takaisin ryhmäkanteella.
   
 4. bloodgod

  Rekisteröitynyt:
  25.11.2015
  Viestejä:
  25
  Ei nyt varmaan ihan kuitenkaan näin. Jossain väläytettiin että ip-osoitteita olisi Suomessa selvitetty jo 100000kpl, se tekisi noilla taksoilla kymmenen miljoonaa euroa.
   
 5. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 225
  Hyvä kun kommentoit, kun onkin pitänyt laittaa tämä mallisi miten voi KKO:ta ja omaa operaattoriaan lähestyä, jos onnistuu saamaan kirjeen siten, että valitusaikaa valitusluvan hakemiseksi ja valituksen tekemiseksi on vielä jäljellä. https://murobbs.muropaketti.com/posts/1718223467/
   
 6. Oikeusvaltio100Vuotta

  Rekisteröitynyt:
  11.04.2017
  Viestejä:
  29
  Olen lukenut tuon tietopaketin ja kaikki tämän viestiketjun 1104 sivua.

  Ryhmävalitus / Ryhmäkanne / Joukkokanne on hyvä vaihtoehto asian ratkaisemiseksi, mutta siinä on riski, että jutun hävitessä, asianajokulut jakaantuvat kaikkien maksattavaksi, jotka allekirjoittavat kanteen.

  Siksi yhden ihmisen (minun) on uhrauduttava.

  Eli asia tulee tehdä niin, että minä otan kannettavaksi kaikki mahdolliset oikeudenkäyntikulut. Sinänsä olisi hyvä, että jos voimme kirjata kanteessa, että tämän kanteen taustalla ja sitä laatimassa ja tukemassa on ollut yli 100 000 kirjeensaajaa, mutta kyseessä kuitenkin "yksilökanne" eli otan kaiken taloudellisen riskin kontolleni.

  Turrellahan on kokemusta joukkokanteista Nokian Renkaiden kanssa. Eli tämä oli toinen rahastusmahdollisuus, jonka Turren Herkko Hietanen keksi.

  Nokialla Renkailla oli jotain hämminkiä rengastestien kanssa, jota pyysivät yleisöltä anteeksi. Turre näki sauman rahastaa siinä (josta eräs professorikin totesi että tämä vaikuttaa puhtaalta rahastusyrityskseltä).

  Hän taivutteli 250 suomalaista hakemaan hänen masinoimallaan joukkokanteella Nokian Renkailta vahingonkorvauksia. Nämä ihmiset eivät olisi edes itse olleet halukkaita hakemaan vahingonkorvauksia. Tapaus muistuttaa hänen kiristyskirjebisneslogiikkaansa paljon. Eli kanteeseen osallistuville annettiin lupaus, että jos en saa hankittua vahingonkorvauksia niin teidän ei tarvitse maksaa mitään minulle.

  Sitten uhkaus joukkokanteella Nokian Renkaille, mutta välittömästi heti korostaen, että voimme sovitella asian niin ette joudu oikeuteen. Nokian Renkaiden asianajajat sanoivat, että emme todellakaan neuvottele mistään.

  Turre vei asian oikeuteen viime kesäkuussa. Mielenkiintoista olisi tietää, ovatko kaikki kanteeseen osallistuneet tietoisia, että jos Turre häviää niin he joutuvat maksamaan mahdollisesti tuhansia euroja tai kymmeniä tuhansia euroja per osallistuja Nokian Renkaiden oikeudenkäyntikuluja? Tästä professorikin oli huolissaan. Turrehan ei hävitessään itse joudu maksamaan mitään.

  Tietääkö kukaan mikä on tuon Nokian Renkaiden kanteen tilanne tällä hetkellä?
   
 7. korvaoo

  Rekisteröitynyt:
  19.03.2003
  Viestejä:
  4 345
  villimpi veikkaus että noita ip osoitteita myydään ja haetaan ihan tuntiliksan perusteella.
   
 8. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 225
  Ei ole tarkempaa tietoa ja tuon voi tulkita miten vaan, onko se per hakemus tai per IP. Joka tapauksessa pointti on siinä, että operaattorit ovat mukana tässä bisneksessä ja tienaavat sillä.
   
 9. RouVix

  Rekisteröitynyt:
  08.01.2009
  Viestejä:
  1 423
  Kannattaa välillä vähän levätäkkin, väsyneenä tulee herkästi hutiloitua.

  Mukana ne siinä toki ovat ja ihan tahtomattaankin. Ennen kuin jotain riippumatonta faktaa on asiasta tarjolla, niin en ehkä menisi syyttelemään teleoperaattoreita noin kovalla kädellä.

  Varmasti operaattorit laskuttavat IP-osoitteiden selvittelystä ja niin niiden kuulukin. Tuohon uppoaa varmasti aika paljon työtunteja niin olisihan se vähän kohtuutonta, etteivät siitä korvausta saisi. Jos sitten lisäävät siihen vähän katetta päälle niin entäs sitten? En pidä sitä kohtuuttomana.
   
  Viimeksi muokattu: 12.04.2017
 10. korot ja kulut

  Rekisteröitynyt:
  29.01.2017
  Viestejä:
  165
  En tiedä, mutta (?)

  "Lakifirma sysää Nokian Renkaiden asiakkaiden ratkaisupyynnöt kuluttajariitalautakunnalle"

  "Turre Legal keräsi verkon avulla yli 300 asiakkaaltaan vaatimukset verkkokaavakkeella. Vaatimukset ovat lähteneet ensin yksilöllisinä Nokian Renkaille ja sittemmin kuluttajariitalautakunnalle."

  http://www.mtv.fi/lifestyle/autot/a...supyynnot-kuluttajariitalautakunnalle/6158598

  Artikkelin mukaan Turre on ensin yrittänyt neuvotella nettikaavakkeen täyttäneille hyvityksiä, ei onnistunut, sitten ryhmäkanne todettiin mahdottomaksi, -> kuluttajariitalautakunta

  Tuskin nettikaavakkeen täyttäneet ovat maksuvelvollisia mistään, korkeintaan prosentit Turrelle hyvityksistä, jos joskus toteutuvat?
   
 11. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 225
  Todella hyvää ajatusta sinulla on, mutta itse vierastan tuota yhden ihmisen (sinun) uhrautumista, mutta tämä on vain minun mielipiteeni. En henkilökohtaisesti halua, että kukaan uhrautuu puolestani, vaan itse kannustan ihmisiä tekemään itse omalta osaltaan kaiken mahdollisen, jotta oikeudenmukaisuus omalla kohdallaan ja sitten tietenkin koko yhteiskunnan tasolla toteutuisi.

  Itse näen tämän hieman toisin, eli jokaisessa yksilössä on oma vahvuutensa, jota se voi käyttää puolustaakseen itseään. Tätä vahvuutta haluaisin jokaisen yksilön käyttävän, enkä niin, että yksi ihminen ottaisi taakan harteilleen puolustaakseen kaikkia kirjeensaajia. Näen siis voiman jokaisessa yksilössä itsessään, joka lähtee oikeutta hakemaan samojen periaatteiden mukaisesti, mitä täällä ollaan puhuttu.

  Tietenkin on olemassa ihmisiä, jotka eivät yksinkertaisesti jaksa ja silloin sinunkaltainen ihminen on paikallaan. Mielestäni niiden, jotka haluaisivat, että lähtisit heidän puolestaan taistelemaan itsesi uhraten, kannattaisi ottaa yksityisviestillä yhteyttä, niin voisitte hioa strategiaa. Toki se on mahdollista täällä julkisestikin, mutta kokemuksesta tiedän, että monille julkisesti asiasta puhuminen on liian arka paikka.
   
 12. Teerex

  Rekisteröitynyt:
  23.01.2017
  Viestejä:
  57
  Juupajuu. Aika vähän ovat ihmiset ilmeisesti olleet omien ip-osoitteitten hakemisesta yhteydessä operaattoreihin. Ihan sitten faktana niin jos asiakkaana haet tietoja niin yksi suurimmista operaattoreista pyytää 150€ jokaiselta alkavalta tunnilta kun hakevat niitä. Sikamaisen halpaa. Juristin alkuko niitä on pantu valkkaamaan? Kyllä siinä vähävaraisemman halut hupenee kun tämän tiedon saa. Se on ilmanmuuta tarkoituskin. Ja tämä on siis ihan julkista tietoa jos viitsii kysyä.
   
 13. korot ja kulut

  Rekisteröitynyt:
  29.01.2017
  Viestejä:
  165
  • Varoitus: 1.1 Nollapostaus.
  Viimeksi muokattu: 12.04.2017
 14. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 225
  Ainakin tämän blogistin kirjoituksen mukaan: "Mikäli haluat rekisteriselosteen tai IP –osoite erittelyn, pyydän sinua vastaamaan minulle tähän sähköpostiin. Yhteyskohtaisen IP –osoite erittelyn hinta on 186 euroa/ alkava tunti, miniveloitus 30 min."
   
 15. epestus

  Rekisteröitynyt:
  21.10.2011
  Viestejä:
  271
  Olen tätä nyt lueskellut vaikka kuinka paljon mutta yksi juttu mietityttää.. onko ketään yksityishenkilöä kuka on jättänyt hedmanssille täysin vastaamatta haastettu oikeuteen tai asiaa muuten viety eteenpäin? Onko siitä tullut tähän mennessä vielä seuraamuksia?
   
 16. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 225
  Uusille kirjoittajille laitan @korvaoo evästyksen: "Pienenä vinkkinä, jos osallistut keskusteluun, koita välttää turhia viestejä, varsinkin turhiin viesteihin vastaamista, jotta lanka pysyisi asiallisena eikä täyttyisi itse asiaa peittävällä hutulla. Aina parempi vaihtoehto estää (ignore) joku täysin asiaton keskustelija, kuin alkaa jankkaamaan aiheen ohi."

  Itsekin olen ignoorannut henkilöitä tässä langassa eli en vastaa mitenkään heidän viesteihinsä, jottei lanka täyttyisi puuduttavalla jankkauksella. Lisäksi näillä jankkaajilla on tapana ajaa ns. vastapuoli siihen tilanteeseen, että nämä sanovat jotakin muron sääntöjen vastaista, niin silloin on helppo hankkia bannit näille.
   
 17. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 225
  Katsoitko tuon MOT-ohjelman? Siinä oli juuri semmoinen henkilö ja kantaja joutui maksamaan kulut. http://yle.fi/aihe/artikkeli/2017/04/10/leffapiraattien-kurinpalautus-kasikirjoitus
   
 18. Jormanenn

  Rekisteröitynyt:
  23.02.2016
  Viestejä:
  25
  Uskon että tätä asiaa miettii hyvin moni tällä hetkellä. Itseäkin mietityttää, että mihin on kadonnut 12 henkilöä jotka hedman väittää vieneen markkinaoikeuteen. Tietenkin yksi näistä voi olla henkilö jota haastateltiin MOTissa, mutta entäs 11 muuta?

  "Tähän mennessä Hedman Partners on vienyt markkinaoikeuteen kaikkiaan 14 tapausta, joista kaksi on päätynyt tuomioon saakka."

  Oma näkemys asiasta on se että kyllä heidän on aika vaikea lähteä haastamaan pelkästään IP osoitteella ja muutamalla väitetyllä sarjan/elokuvan jakamisella. Erityisesti ihmetyttää oman kirjeen kohdalla kuinka pitkä väli on väitettyjen tekojen ja kirjeen lähettämisen välillä.

  Kuitenkin väitetyt teot on +-1-3 kuukautta 2015 joulusta ja kirjeen sain vasta tämän vuoden puolella. Tässä erityisesti haiskahtaa puhtaasti kokeilulta maksavista henkilöistä, kuitenkin 1,5 vuotta väitetyistä jakamisista.
   
  Viimeksi muokattu: 12.04.2017
 19. korot ja kulut

  Rekisteröitynyt:
  29.01.2017
  Viestejä:
  165
  1. Kaksi sovittua tapausta lokakuun 2015 haasteista, sopimukset salaiset 10 vuotta
  2. Flint, MAO 419/16 4.7.2016
  3. Sovittu tapaus, "Doug Aldrich", marraskuu 2016
  4. "Aavia", MAO 55/17, 7.2.2017
  5. MOT-ohjelmassa esiintynyt
  6. 20-21.3.2017 oli Dnro 137/2016 (odottaa ratkaisua?)

  ... lisäksi ketjuun ilmoitettiin että 11.3.2016 haasteen saanut ei ollut vastannut haasteeseen ja oli saanut 17.600 euroa maksettavaksi yksipuolisella päätöksellä, sekä lisäksi on kaksi muuta jotka ovat saaneet yksipuolisen päätöksen (kun eivät vastanneet haasteeseen)

  ... jotain siis puuttuu, mutta yleiskuva tilanteesta on olemassa ..
   
  Viimeksi muokattu: 12.04.2017
 20. Jormanenn

  Rekisteröitynyt:
  23.02.2016
  Viestejä:
  25
  Okei vastasit hyvin kysymykseeni kiitos siitä. Mutta ehkä enemmän ylempää henkilöä kiinnosti se, että onko yleiskuvaa kriteereistä millä ihmisiä haastetaan. Toki saattaa olla että vastausta tähän kysymykseen ei löydä muuten kuin hakemalla hedmanille töihin tai tekemällä lähempää tuttavuutta joniin.
   
 21. epestus

  Rekisteröitynyt:
  21.10.2011
  Viestejä:
  271
  Mielenkiinnolla seuraan miten tämä sitten etenee.. pelottavaltahan tuo kuulostaa että jos ei reagoi mitenkään niin tulee sitten yksipuoleinen päätös ja toistakymmentätuhatta takkiin.
   
 22. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  887
  tuskin joni haastaa ketään vastaamatta jättänyttä enää mihinkään. se kerää tiedot keissiin kun otat yhteyttä. ja se on markkinaoikeus eikä oikeus.... siellä pätee "paras tarina voittaa" eikä "syyllinen häviää".
   
 23. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 340
  Yksipuolinen päätös tarkoittaa sitä, ettei ole reagoinut siihen varsinaiseen haasteeseen, joka siis tulee aniharvoille, ei näihin ensin tuleviin sovittelu/kiristys/kalastelukirjeisiin.

  Jos se varsinainen haaste osuu kohdalle, niin siinä on vielä ihan kunnolla aikaa päättää mitä tehdä, miten reagoida, kenet palkata avuksi, yrittääkö sovitella, jne jne. Jos tuohon jättää reagoimatta, niin se on sitten joko ihan tietoinen päätös tai järkyttävän syvää omaa tyhmyyttä. Tuollaisen yksipuolisen päätöksen takana voi olla esimerkiksi joku elämänsä jo valmiiksi sössinyt, jolla on käytännössä koko omaisuus ulosotossa, eivätkä ne trollien vaatimat tonnit tunnu siihen päälle enää missään.
   
  Viimeksi muokattu: 12.04.2017
 24. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 225
  Tietenkin siinä vaiheessa pitää reagoida, jos tulee kutsu markkinaoikeuteen, mutta kirjeeseen vastaamatta jättäminen ei itsessään johda mihinkään. Teet itsellesi palveluksen, kun tilaat markkinaoikeudesta päätöksen millä perusteilla ovat tietosi luovuttaneet. Jo siitä voit päätellä onko haastamiseen edes edellytyksiä.

  Jos siinä on kahden vuoden takaa Scanbox ollut hakijana ja nyt kirjeeseen lisätty uusia nimikkeitä, niin voi voi kirjeenlähettäjää.. Ei taida tiedot olla haettuna laillista tietä.
   
 25. korot ja kulut

  Rekisteröitynyt:
  29.01.2017
  Viestejä:
  165
  Kaksi tapausta jotka mielestäni ovat varmoja, "ei ottanut yhteyttä kirjeen saatuaan": (ja tietysti lisäksi MOT:issa esiintynyt)

  Sovittu "Doug Aldrich" ja 55/17 "Aavia" saivat kumpikin kirjeen 10.8.2015 postituksesta - Ace-Control oli mitannut kummaltakin wlanin ennen kirjettä 3.8.2015 ja 6.8.2015, sekä uudelleen 24.8.2015 (kun maksua ei tullut).

  Kumpikin vastaajista oli pitänyt avointa wlania (27.2.2016/8.3.2016), haasteen tuloon saakka, sekä jakamista liittymistä havaittiin vielä haasteen jälkeenkin.

  Missään lausumissa, puolustuksen tai kantajien, ei mainita että kumpikaan olisi antanut kirjeen saatuaan Hedman Partnersille mitään tietoja.


  Todistelu:

  1. Wlan on mitattu ennen kirjettä

  2. Vastaajan liittymää on seurattu vielä kirjeen tullessa - vastaaja tekee jotain muutoksia (lopettaa kirjeessä väitetyn teoksen jakamisen, kuten sovitussa tapauksessa), mutta jatkaa samallla teknisellä profiililla jakamista -> kirjeen saaja on myös jakaja

  3. liittymää on pystytty seuraamaan pitkään, esim. "Doug Aldrich" 2012-2016 ja 36.160 havaintoa -> vaikeampi selittää "avoin wlan" tai "kaveri", jos sama ohjelma/laite on jakanut vuosia ja latausten profiili sopii samaan henkilöön, sekä kirjeen tultua tapahtuu muutoksia Hedmanin valvomien teosten osalta mutta jakaminen jatkuu muuten samalla teknisellä profiililla kuin mitään ei olisi tapahtunut.

  ----

  Eihän "Aavia" mennyt läpi markkinaoikeudessa, ei tiedetä kuka jakoi ... oli todistaja siitä että wlan oli avoin keväällä 2015, vaikka Ace:n mielestä suojattu elokuussa 2015.

  ----

  Mutta sellaisia "lörpötellyt Hedmanille" tapauksia, kuin ketjussa on kuviteltu, ei ainakaan julkisuudessa ole ollut, Flint ainoana antoi sähköpostilla "avoin wlan" selityksen, jota sitäkään ei oikeudessa kumottu .. vaan todistelu perustui siihen että 1.187 havaintoa 14 kk ajalta "samalla ohjelmalla" ja kaikki aihetodisteet viittasivat siihen että Flint oli itse jakanut, mikään ei todistanut että joku muu olisi..
   
  Viimeksi muokattu: 12.04.2017

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti