Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

 1. Corle

  Rekisteröitynyt:
  07.11.2005
  Viestejä:
  99
  Meinaat että jos sun 12 vuotias lapsesi polttaisi koulumatkalla köyliön puukirkon niin sinä joutuisit siitä korvausvelvolliseksi?
   
 2. morgandoors

  Rekisteröitynyt:
  08.02.2017
  Viestejä:
  15
 3. Jaake

  Rekisteröitynyt:
  24.08.2001
  Viestejä:
  1 727
  Kaada itelles vaan.
  http://www.sovittelutoiminta.fi/index.phtml?s=36
   
 4. Jormanenn

  Rekisteröitynyt:
  23.02.2016
  Viestejä:
  25
  Mites kun crystalis hakee korvauksia esimerkiksi sarjasta "ash vs evil dead" mutta hetken googleteltuani löysin artikkelin jossa puhutaan sopimuksesta Starz ja C moren välillä.

  "C More Entertainment, Starz Digital, and Starz Worldwide Distribution announced a new multi-year content licensing output agreement that provides C More with the exclusive first-run SVOD and Pay TV rights in Sweden, Norway, Denmark and Finland to a wide collection of upcoming STARZ Original programming and other licensed movie content."

  onko kyseisellä sopimuksella mitään merkitystä mitä tulee tähän crystalikseen? Vai onko tämmöiset sopimukset ihan merkitykseettömiä?

  Lähde: http://www.businesswire.com/news/ho...xclusive-Content-Licensing-Agreement-Upcoming
   
 5. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 218
  Tästä on nyt "ennakkotapaus" viime käsittelystä, kun Aavia ihan järkevästi yritti kyseenalaistaa Crystaliksen oikeuksien olemassaolon ja asiavaltuuden, koska sarjaa esitetään Suomessa toisen tahon toimesta yksinoikeudella. MAO kuitenkin hyväksyi P2P-oikeuden erillisenä jakelukanavana, joten tämä yksinoikeus ei mene päällekkäin Crystaliksen oikeuden kanssa. MAO:n perustelut sille miksi Crystaliksen asiavaltuus pätee:

  "Lisenssisopimuksella on edellä todetuin tavoin luovutettu Crystalikselle yksinomainen oikeus Black Sails -televisiosarjan välittämiseen tai käyttämiseen internetin välityksellä tiedostonjakeluverkoissa, kuten esimerkiksi BitTorrent-vertaisverkossa. Crystaliksella on tämän yksinoikeuden johdosta oikeus esittää vaatimuksia vertaisverkossa luvatta tapahtuvasta Black Sails televisiosarjan jaksojen yleisön saataviin saattamisesta. Asiaa ei anna aihetta arvioida toisin se, ettei Crystalis ole itse jakanut televisiosarjaa Black Sails vertaisverkossa, vaan ainoastaan valvonut oikeudetonta vertaisverkkojakelua. Internetin vertaisverkkojakeluun kohdistuvan käyttöluvan yksinomaisuutta ei anna aihetta arvioida toisin myöskään se, että HBO Nordic -palvelu on tiedotteessaan 8.10.2012 ilmoittanut sopimusjärjestelyistä, joiden perusteella se muun ohella tarjoaa yksinoikeudella Starz Entertainment, LLC:n televisiosarjoja tai se, että HBO Nordic -palvelu on uutiskirjeessään 18.12.2015 ilmoittanut, että Black Sails -televisiosarja on saatavilla vain HBO Nordicilta. Markkinaoikeus katsoo, että HBO Nordic -palvelu on edellä todetussa tiedotteesta ilmoitetulla tavalla maksutelevisiopalvelu, eikä se siten toimi internetin vertaisverkkojakelussa."

  http://www.markkinaoikeus.fi/fi/ind...atekijanoikeudellisetasiat/1486457257268.html
   
  Viimeksi muokattu: 12.04.2017
 6. Jormanenn

  Rekisteröitynyt:
  23.02.2016
  Viestejä:
  25
  Mielenkiintoista, vaikka olen threadia aktiivisesti seurannut niin saattaa olla että on mennyt ohi. Esimerkiksi onko kukaan ollut yhteyksissä tuon Starz Entertainmentin kanssa? Olisi ehkä mielenkiintoista saada heidän mielipide tämmöseen kusetukseen, kuitenkin suhteellisen isosta firmasta on kyse.

  Täytyy varmaan kokeilla kepillä jäätä ja pistää sähköpostia menemään Starzille :)
   
 7. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 218
  Ei ole tainnut kukaan saada vastausta Starzilta asiaan?

  Elisessä MOT:issa oli mainittu näin: "Crystalis Entertainmentistä ei vastata soittopyyntöihin tai sähköpostiyhteentotoihin. Myöskään Crystalikselle valvonnan siirtänyt amerikkalainen tuotantoyhtiö Starz ei kommentoi kirjeitä."

  Crystaliksen oikeus on kuitenkin emoyhtiö Starz Entertainment LLC:ltä. Tossa C Moren jutussa puhuttiin Starz Digitalin, Starz Worldwide Distributionin ja C Moren välisistä soppareista. Myös HBO oli ostanut oikeutensa Starz Digitalilta, kun kyselin joskus heiltä sähköpostilla asiaa. En tiedä onko tällä muuta merkitystä kuin ehkä se, että ei ihan normaalia väylää pitkin ole se oikeus päätynyt Crystalikselle. Toisaalta Crystaliksen oikeus on myös laajempi, kun se taisi kattaa Pohjoismaiden lisäksi myös mm. Iso-Britannian ja Saksan.
   
 8. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 077
  Starz tietää kyllä tasan tarkkaan mistä on kyse, koska Crystaliksen sopimus on kirjoitettu nimenomaan tekijänoikeusvaateiden tekemistä varten, eikä tosiasiallista levitystä.
   
 9. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 218
  Niin kaikesta päätellen Crystalis on itse valvovaan tahoon hyvin läheisesti liittyvä, jos nyt jotain päätelmiä voi vetää esim. Facebook-kaveruuksista. Tecxipion johtoa löytyy Tilman Bandelin kavereista jne. Vähän aikaa noita kaverilistoja tutkimalla huomaa, että aika pitkälle löytyy yhteys Guardaley, Maverickeye, IPP, Tecxipio, Crystalis linjalta ja aina joku on jonkun Facebook-kaveri. Miltei aina asuinpaikkana Karlsruhe, vaikka Guardaleyn ja Maverickin osoitteet virallisesti toisaalla ovatkin.
   
  Viimeksi muokattu: 12.04.2017
 10. B4relyLegal

  Rekisteröitynyt:
  12.04.2017
  Viestejä:
  12
  Itsekin vain ketjua seurannut, mutta MOT:n jälkeen tuli tarve pistää lusikka tähänkin soppaan.

  Yleisesti mainittakoon, että ketju on niin pitkä ettei keneltäkään voi olettaa sen koherenttia hahmottamista muistin sopukoihin, toisaalta välillä jankkauksen sekaan hukkuvat ne mielenkiintoiset argumentit muutenkin.

  Mielestäni MOT onnistui tuomaan esille sen olennaisen, yleensä jossain on jotain mätää kun ei ole halukkuutta haastatteluun.

  Silti harmillista, että tavallaan asiaa yritettiin viestiä rivien välistä, että haastateltu henkilö oli suoraan haastettu, kun muutoin trollit pelastavat henkitoreissaan olevaa postitoimialaa, mutta jäi lyömättä pöytään että liiketoiminnallisesti yksi oikeudenkäynti sadasta on harkittu investointi, lopputuloksesta riippumatta.

  Toistamatta aiemmin todettua, niin edelleen hiertää pahasti kun yksityisille luotiin hallinto-oikeuksiin käsittelymaksut asiakohtaisesti ja vakioveikkausistuimessa, eli kärkissä on samaa sovellettu. Toki tämän saa takaisin voitettuaan jutun tai sen voi vaatia vastapuolelta.

  En keksi miksi MAO ei voisi lainmuutoksen kautta veloittaa vastaavat käsittelymaksut per luovutettu IP ja loukkaus.

  Nämähän toki voi sitten vaatia vastaajalta myöhemmin..

  Kaikki ymmärtävät, että ketjua osaa seurata kaikki lämpöisen perunan kanssa tekemisissä olevat intressipiirit.
   
 11. B4relyLegal

  Rekisteröitynyt:
  12.04.2017
  Viestejä:
  12
  Nämä ovat lopulta kuitenkin vain poliittisia kysymyksiä, haluamatta loukata yhtään invalidia, niin tuntuu ajoittain absurdilta kun puolet uusien yksiöiden pinta-alasta on kylpyhuonetta.

  Tai montako ihmishenkeä säästyy työmatkailijoiden (maksukykyisten) automaattivalvonnalla, suhteutettuna että kameratolppa tai vihreä strobopaku stadin metropolialueella ei huumekuskin perään lähde.

  Tekijänoikeuksilla ja liikenneturvallisuudella on kiva ratsastaa, mutta populismin vois jättää Antero Vartialle ja Timo Soinille.

  Vielä kun keksisi miten tämänkin dilemman viestisi kansalle, jolla ei ole yleisesti kykyä ja intressiä miettiä asiaa kuin asiaa edes puolta minuuttia..
   
 12. Teerex

  Rekisteröitynyt:
  23.01.2017
  Viestejä:
  57
  Viimeinen lause osui naulankantaan. Pääsääntöisesti kukaan ei juuri ajattele muuta kuin Facebook tilin päivitystä tai muuta vastaavaa paxxxa. Kaikki jotka ovat tästä kirjemetkuilusta kiinnostuneet muistakaa, että edelleenkin kannattaa MOTn toimittajalle lähettää infotmaatiota kunhan se on asiallista ja sisältää mielenkiintoisia faktoja.
   
 13. Pretor

  Rekisteröitynyt:
  29.02.2012
  Viestejä:
  379
  Onko joku yllätys, että Soneralta/Telialta ei yksikään johtoryhmäläinen ole vastannut sähköposteihin, joita lähetin ja vaadin myöskin valittamaan asiasta.
  Ainut joka vastasi, oli yleiseen sähköpostiin lähetetty asiakaspalvelija samoine geneerisine vastauksineen.
  Kärjistettynä siis operaattoreiden asenne maksavia asiakkaita kohtaan on täysin haistapaska-linjaa.
  Volyymia noinkin isoilla firmoilla olisi vaikka kuinka paljon laittaa likoon yhteen valitukseen, mutta kun ollaan lampaita.
   
 14. Yritysten tuki Banned

  Rekisteröitynyt:
  27.01.2017
  Viestejä:
  69
  • Varoitus: 1.1 nollapostaus & 3.4 provosoimista.
  B4elyLegal on tajunnut että tämä on tosiaankin vahvasti poliittinen kysymys ja suurempia lakimuutoksia jotka helpottaisi warettamista on aika turha odotella.
  Kirjeiden mukana voisi postittaa toisen pienemmän kirjeen jonka sisällä olisi hiekkaa ja päällä teksti:
  Hiekkaa sosialismin rattaisiin.
  Saksalaisia voi ihan kiittää hyvästä työstä ja esimerkiksi siellä warettaminen on lähes nolla kun liittymän ottanut on suoraan maksuvelvollinen. Valvonnan voivat keskittää VPN käyttäjiin.
   
 15. SigmundFraud

  Rekisteröitynyt:
  15.12.2015
  Viestejä:
  18
  Saksalaisia voi kiittää myös siitä, että turistina voi unohtaa avoimet WLAN:it alkuunsa ja prepaid-korttienkin kanssa on hauskaa kun sen saa vain passia vastaan eikä sitäkään liian helpoksi ole tehty. Siinä on sitä informaation vapautta ihan kylliksi.

  Jotta ei trollin perässä ihan liikaa juokse offtopicin ihmeelliseen maailmaan niin MOT-ohjelmassa oli harmi kun ei seurattu rahaa tarpeeksi pitkälle. Nythän asiasta jäi sellainen kuva, että rahat kulkee suomalaisten evil henchmenien kautta Saksaan, mutta totuushan on taruakin ihmeellisempää.
   
 16. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 225
  Vieläkin pahempaa, ollaan susia lampaitten vaatteissa. Operaattoreilla olisi ollut täysi mahdollisuus viheltää peli poikki jo heti alkuunsa, käyttämällä laillista oikeuttaan valittaa markkinaoikeuden päätöksestä, mutta sitä nämä eivät rahanahneuksissaan tehneet, vaan päättivät tienata asiakkaittensa IP-osoitteilla.

  Mielestäni tämä on erittäin kaksinaamaista ja moraalitonta toimintaa, koska asiakkaan selän takana tehdään asiakkaita vastaan asioita ja kuitenkin kotisivuillaan kertovat eettisestä toimintakulttuuristaan.

  Kuitenkin kannattaa edelleen pommittaa operaattoreita ja nimenomaan johtoa ja vaatia heitä muuttamaan toimintakulttuuriaan oikeasti eettisesti. He kertovat, että asiakas on heille ykkönen, nyt olisi pikkuhiljaa aika alkaa todistamaan tämä fraasi oikeaksi.
   
 17. Icaros667

  Rekisteröitynyt:
  09.04.2017
  Viestejä:
  5
  Sain juuri vastauksen DNA:lta ja edelleen siteeraavat tuota tekijänoikeuslain 60a§:ää. Tosin henkilö, kuka tämän vastauksen minulle antoi, oli tavallinen asiakaspalvelija.

  Olen päättänyt tehdä rikosilmoituksen saamastani kirjeestä, kunhan saan markkinaoikeudelta vastauksen minua koskevista tiedoista. Helvetin hitaasti näyttää tuo heidön toiminta pyörivän.

  Vituttaa.
   
 18. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 225
  Ei minullekaan ole yksikään pomoista vastannut, vaan asiakaspalvelija vastaa siten kuin käsketään.

  Onkohan omien tietojen pyytäminen lisääntynyt, koska aiemmin MAO:sta sai nuo tiedot ihan muutaman päivän sisällä?

  Ei ole ihmekään, että vituttaa. Siihen auttaa parhaiten se, että alkaa aktiivisesti hoitamaan omaa asiaansa.
   
 19. RouVix

  Rekisteröitynyt:
  08.01.2009
  Viestejä:
  1 423
  Öh, voisiko joku tätä vähän avata, että millä tavalla teleoperaattorit tienaavat asiakkaittensa IP-osoitteilla?
   
 20. Mauno-hiiri

  Rekisteröitynyt:
  23.11.2015
  Viestejä:
  176
  Saavat rahaa tietojen antamisesta/etsimisestä. En nyt summaa muista jossain tässä ketjussa asiasta kyllä on maininta
   
  Viimeksi muokattu: 12.04.2017
 21. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 225
  Follow the Money jäi tosiaan vajaaksi, mutta kun ottaa huomioon, että ohjelma on vain puoli tuntia, niin mielestäni siinä jo saatiin avattua asiaa aika hyvin tavalliselle kirjeensaajalle ja muillekin katsojille.

  Olenkin ehdottanut, että MOT tekisi jatko-osan myöhemmin syksyllä, jolloin voisi syvemmin tarkastella näitä kuvioita.
   
 22. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 225
  Anssi Järvisen blogin mukaan se olisi 100€/IP-osoite.

  "IV Lakifirma esittää kerrallaan esimerkiksi parin sadan IP-osoitteen ns. todisteet markkinaoikeudelle, joka määrää Internet-palveluntarjoajia luovuttamaan IP-osoitteiden käyttäjien henkilötiedot. Palveluntarjoajat eli operaattorit laskuttavat palvelustaan asioista hyvin perillä olevan lähteen mukaan yli 100 euroa / kpl."

  En nyt muista onko muita arvioita annettu. Täällä on kyllä ollut entisiä operaattoreiden työntekijöitä keskustelemassa, niin heillä voisi olla tarkempaa tietoa, paitsi näkevätkö laskutuksen? Se on kuitenkin selvä, että operaattorinkin asenne on: "Hei, me tienataan tällä!"
   
 23. Oikeusvaltio100Vuotta

  Rekisteröitynyt:
  11.04.2017
  Viestejä:
  29
  Hei,

  Viitaten aikaisempaan viestiini, olen siis tosissani asiassa, ja asia on myös minulle henkilökohtainen, koska olen saanut kirjeen vaikka en ole ladannut enkä jakanut mitään.

  Oli hyvä, että YLE:n MOT ja Tiina Lundell otti asian käsiteltäväkseen, ja ohjelmassa oli monia kohtia, joista voi saada hiukan valaistusta asian todellisesta luonteesta.

  Mutta oli myös harhaanjohtavia ja asiaa sekoittavia kohtia mukana.

  Ensinnäkin jo dokumentin nimi "leffapiraattien kurinpalautus" antaa täysin väärän kuvan asiasta. Oikeampi olisi ollut esimerkiksi "kiristyskirjebisnes Suomessa".

  Turrea haasteltiin, vaikka hän on kiristyskirjefirmojen kanssa samassa juonessa mukana, ja jakaa heidän kanssaan bisneksen tuottamat rahat.

  Se, että ministeriö on ottanut Turren ja Hatanmaan samaan tilaisuuteen pohdintatilaisuuteen hämäämään heitä toiminnan todellisesta luonteesta, on vähintäänkin kyseenalaista.

  Se lienee poikinutkin yleisen virheelllisen ohjeistuksen, että kiristysfirmoihin kannattaa ottaa yhteyttä, joka vain vahvistaa tämän ulkomailta ja veroparatiiseista organisoidun liiketoiminnan asemaa Suomessa.

  Hallintoneuvos sanoi, että vaikka he muuttaisivat lakia jotenkin, joka nykyprosessein tulisi voimaan varmaan vuosien päästä, eivät he voi vallan kolmijaon vuoksi, voi määrätä Markkinaoikeutta tai muuta oikeuslaitosta noudattamaan sitä.

  Vaikka korkein oikeus joskus vuosien päästä antaa jonkin ennakkoratkaisun asiassa, joka hillitsisi jotenkin kiristämistä, niin mitä siitä hyötyvät ne, jotka ovat olleet ahdistuksen alaisuudessa vuosikausia, menettäneet yöunensa ja mielenterveytensä kiristyksen johdosta?

  Mitä siitä hyötyvät ne, jotka ovat jo maksaneet kiristäjille satojia tai tuhansia euroja täysin perusteettomasti?

  Siksipä viittaan itseeni edellisessä viestissä, että nyt on aika toimia. Yhteydenotot viranomaisiin eivät näytä tehoavan ainakaan riittävän nopealla aikataululla.

  Esimerkkinä kantelut Asianajoliiton valvontalautakuntaan. Laskin, että lautakunnan 28:sta jäsenestä ja varajäsenestä ainakin 26 on lakimiehiä. Luulen, että eivät aivan helposti anna omille kollegoilleen huomautuksia saati varoituksia mistään? Sen tulisi olla puolueeton elin.

  Tämä asia liittyy nyt laajempaankin tässä asiassa esille tulleeseen teemaan, että Suomessa pienellä ihmisellä ei ole varaa vaatia oikeutta itselleen ilman riskiä valtavista oikeudenkäyntikuluista, jotka romuttavat henkilökohtaisen talouden mahdollisesti loppuelämäksi.

  Eli jos tätä asiaa käsiteltäessä julkisen keskustelua aikaan niiden kohtuullistamisesta. Koska tämä liiketoiminta tuo myös tuon yhteiskuntamme ongelman hyvin selkeästi esille.

  Eli jonkun täytyy ottaa taloudellinen riski oikeuden hakemisesta kymmenille / sadoille tuhansille suomalaisille, ja minä ajattelin uhrautua.

  Tällä palstalla on ansiokkaasti käsitelty hyvin yksityiskohtaisesti kiristysliiketoimintaa ja miksi se ei kestä päivänvaloa.

  Ehdotankin, että keräämme kaikki nämä tiedot yhdeksi paketiksi, jonka jälkeen marssin Markkinaoikeuteen haastamaan kaikki kiristysliiketoiminnassa mukana olevat tahot heidän rikoksistaan, kymmenistä tuhansista törkeistä kiristyksista ja törkeistä petoksista suomaisessa yhteiskunnassa.

  Saman tietopaketin kanssa marssin Helsingin käräjäoikeuteen, enkä lepää ennenkuin kiristetyille ihmisille on palautettu rahat takaisin ja kiristysliiketoiminta nykymuodossaan on säädetty rangaistavaksi Suomessa.

  Kuten aikaisemmassa viestissä sanoin, että oikea tapa tekijänoikeusvalvonnalle on, kuten yleensäkin järkevissä asioissa, että ensin lähetetään huomautus/varoitus -kirje, jonka jälkeen yksilön on mahdollista korjata mahdollisesti virheellistä toimintaansa tai selvittää asiaa kirjeen lähettäneen asianajotoimiston kanssa.

  Jos toiminta jatkuu, sitten voi tulla hyvitysvaatimukset kyseeseen. Ja jos edelleen toiminta jatkuu, hyvitysvaatimukset voidaan minun puolestani vaikka kymmen- tai satakertaistaa.
   
 24. vonretee

  Rekisteröitynyt:
  07.04.2017
  Viestejä:
  12
  ryhmäkanne
   
 25. Ripu-Rapu

  Rekisteröitynyt:
  08.02.2017
  Viestejä:
  12
  En ole vielä kerennyt tuota MOTia katsomaan, mutta ilmeisesti siinä ei ollut Aavialta mitään haastattelua/kommentteja?
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti