Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

 1. nuuskamuikku

  Rekisteröitynyt:
  20.01.2017
  Viestejä:
  30
 2. KingLizard

  Rekisteröitynyt:
  05.08.2016
  Viestejä:
  58
  Mielestäni tuo kylläkin vain todistaa sen, että koko bisness on todellakin pelkkää kirjeiden lähettelyä, jossa kirjeitä massapostitetaan ilman että tietojen oikeellisuutta mitenkään edes tarkastetaan. Eli siis Hedarit eivät edes vaivautuneet poistamaan KO henkilön tietoja järjestelmistään.
   
  Viimeksi muokattu: 10.04.2017
 3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä
 4. RouVix

  Rekisteröitynyt:
  08.01.2009
  Viestejä:
  1 423
  Tuo mitä kirjoitin, oli suunnilleen sanasta sanaan, mitä Ylituomari sanoi.

  Laki on paskasti kirjoitettu, koska siinä tai sen esitöissä ei ole tarkennettu mitä merkittävästi tekijän suojan kannalta tarkoittaa. Markkinaoikeus on kuitenkin se taho, joka arvion tekee. Ellei Korkein Oikeus anna ennakkopäätöstä tai lainsäätäjä tarkenna pykäliä, MAO:n tulkinta on se jolla on väliä. Kirjoitin oman tulkintani aiheesta taannoin, mutten enää löydä sitä. Koetan kaivella vaikka huomenna töissä (töissä on aina hyvin aikaa :P)
   
 5. TaxiM Banned

  Rekisteröitynyt:
  12.12.2012
  Viestejä:
  1 652
  No hyvä herra jankkaaja. Kerropa minulle, onko mielestäsi merkittävä tekijänoikeuden haltijan suojan loukkaus se, että lataat itsellesi sekunnin pätkän 10 vuotta vanhaa elokuvaa ja tulet samalla jakaneeksi sekunnin kymmenyksen tätä samaa pätkää parille muulle hepulle? Koska tuollainenhan nykyään riittää, että kirje lähetetään...ei ees sulle vaan vittu sen liittymän omistajalle mitä siinä käytettiin kun ei ole mitään keinoja tietää että sinä sen perhana teit. Ja sitten siinä kirjeessä yritetään tämä liittymän omistaja erehdyttää maksamaan trolleille rahaa.

  Onko puhtaampaa petoksen yritystä olemassa? "Emme tiedä kuka oikeasti on tehnyt tämän teon mutta vaadimme sinulta rahaa kirjeellä, jossa uskottelemme sinun joutuvan edesvastuuseen siitä teosta, jonka tuntemattomaksi jäänyt taho on tehnyt."
   
 6. RouVix

  Rekisteröitynyt:
  08.01.2009
  Viestejä:
  1 423
  Ei minun mielipiteelläni asiasta ole mitään merkitystä, koska en ole Markkinaoikeuden tuomari.

  Koita nyt jo ymmärtää.
   
 7. DDT

  Rekisteröitynyt:
  01.08.2002
  Viestejä:
  615
  Hyvä juttu, mutta harmittavaksi pintaraapaisuksihan se jää puolessa tunnissa. Vaatisi vähintään tunnin ohjelman, mielellään puolentoista tunnin. Silloin voisi avata merkittävästi enemmän ja paremmin niitä monia paljastavia yksityiskohtia jota tähän limaiseen "bisnekseen" liittyy. Väitän, että tuolloin katsojalle jäisi huomattavasti kriittisempi ja synkempi kuva tästä touhusta, MAO:n ja teleoperaattorien toiminta mukaanlukien.
   
 8. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 340
  Vaikkei itse ohjelmassa näitä esiteltykään, niin MOT on näköjään saanut meidän kotimaisilta kirjepajoilta jotain kommentteja sähköpostitse.

  -Hatanmaa vastailee tuttua jargonia, ilmeisesti aika rutiinilla.
  -Viljakainen vetää vahvaa no comments -linjaa. Salattavaa taitaa olla.
  -Haajan vastauksista taas paistaa, että tätä ketjua on luettu, ja muro on tainnut päästä vähän ihon alle. Terkkuja vaan Tommille. Vielä tulee sinunkin bisneksillesi stoppi.
   
 9. Zat

  Rekisteröitynyt:
  08.10.2002
  Viestejä:
  5 430
  Hyvä oli tuo MOT.
   
 10. Ziconin

  Rekisteröitynyt:
  08.12.2011
  Viestejä:
  10
  Tässä tulee tuo massalla haku relevantiksi, koska nyt voidaan näyttää, että tekijänoikeuden haltijaa on loukattu merkittävissä määrin, kun saadaan esimerkiksi se n. 5000 eri lataajaa saman oikeudenomistajan teokselle/teoksille, yhden lataajan latausmäärä on irrelevantti käytännössä. Jos näitä haettaisiin yksi loukkaaja kerrallaan, en usko että merkittävissä määrin toteutuisi.

  Hämmentävää on edelleen se, että MaO hyväksyy ns. teoreettisen maksimin toteamaan, että kuinka paljon teosta on jaettu. Homma varmaan saa äkäisen päätöksen, jos tuo DNA:n juttu linjataan KKO:ssa niin, ettei operaattorin tarvitse luovuttaa tietoja ilman, että osoitetaan käytännössä toteutuneet latausmäärät.
   
 11. TaxiM Banned

  Rekisteröitynyt:
  12.12.2012
  Viestejä:
  1 652
  Ei pitäisi olla mitään väliä vaikka ziljoona muuta olisi tehnyt jotain. Laki sanoo suoraan että "sellaisesta teleliittymästä, josta tekijän oikeuksien kannalta merkittävissä määrin". Laki vaatii siis että jokainen yksittäinen teleliittymä olisi merkittävä tekijän oikeuksien loukkaaja. Eikö sitä että ziljoona liittymää yhdessä olisi merkittävää.

  Nyt miljoona liittymää niputetaan yhteen ja toivotaan ettei MAO jaksa tehdä lainmukaisia velvoitteitaan selvittää toteutuuko tekijänoikeuslain pykälän 60 a mukainen merkittävä ja yksittäinen loukkaus jokaisen liittymän osalta. Ja kuten kaikki tiedämme niin eihän se MAO ole tosiaan jaksanut. Helpompi sanoa että "joo on ne varmaanki ollu kaikki merkittäviä".
   
 12. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 225
 13. Ziconin

  Rekisteröitynyt:
  08.12.2011
  Viestejä:
  10
  En sano että olet väärässä käytännön tai moraalin tasolla, mutta noin itse ymmärsin tämän markkinaoikeuden tuomarin sanomiset. Eli käytännössä yrityksen oikeuksia suojellaan yksityisen kustannuksella, mikä nyt on yksinkertaistettuna tekijänoikeuden perimmäinen ajatus. Se ei ole oikein ja tämä pykälän nikkarointi kumivasaralla ei ole sen enempää oikein.
   
 14. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  887
  eipä yllätä ettei texcipiosts kuulunut vastausta.... siellä on se pääkusettaja joka sanonut että kukaan ei puhu toimittajille ja joni uskoi.
   
 15. teralt

  Rekisteröitynyt:
  09.06.2007
  Viestejä:
  438
  Kimmolta olisi voinut kysyä minkälainen jakaminen sitten ei ole merkittävää.
   
 16. Qtba

  Rekisteröitynyt:
  08.10.2007
  Viestejä:
  630
  Mistä on tässä DNA:n keississä kyse ja millä aikataululla juttu on? Olen yrittänyt seurata tätä ketjua alusta asti, mutta työstähän tämä käy, eikä ole hetkeen ollut aikaa :D
   
 17. Ziconin

  Rekisteröitynyt:
  08.12.2011
  Viestejä:
  10
  Esimerkiksi uutinen: http://www.tekniikkatalous.fi/tekni...t-tekijanoikeuskirjeita-tehtaileville-6628761

  Tarkemmin en ole itsekkään seuraillut, joku muu voi täsmentää yksityiskohtia.
   
  Viimeksi muokattu: 10.04.2017
 18. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 225
  Paskaa se osaa puhua markkinaoikeuden ylituomarikin pallinsa säilyttääkseen. Pitää olla melko fakiiri, että tuosta saa väännettyä muuta kuin sen, että pitää olla yksittäistapaus ja sellainen teleliittymä, josta on jaettu merkittävässä määrin.

  "Tekijällä tai hänen edustajallaan on oikeus tuomioistuimen määräyksellä salassapitosäännösten estämättä yksittäistapauksessa saada lähettimen, palvelimen tai muun sellaisen laitteen ylläpitäjältä taikka muulta välittäjänä toimivalta palvelun tarjoajalta yhteystiedot sellaisesta teleliittymästä, josta tekijän oikeuksien suojan kannalta merkittävässä määrin saatetaan yleisön saataviin tekijänoikeudella suojattua aineistoa ilman tekijän suostumusta."
   
 19. TaxiM Banned

  Rekisteröitynyt:
  12.12.2012
  Viestejä:
  1 652
  Ja sen jälkeen kysyä jatkokysymys että mitenkä MAO nyt sitten on selvittänyt näiden jokaisen yksittäisen ip-osoitteen osalta, että onko jakaminen ollut merkittävää (tekijän oikeuksien kannalta) vai ei? Koska lakihan sanoo että ainoastaan niiden merkittävien osalta voidaan yhteystiedot velvoittaa luovuttamaan.
   
 20. riittaajo

  Rekisteröitynyt:
  11.01.2016
  Viestejä:
  26
  Juuri ennen ohjelman valmistumista saan Sakari Tapolalta viestin. Hän on saanut Hedman Partnersilta uuden muistutuskirjeen, jossa vaaditaan selvitystä samoista tekijänoikeusloukkauksista, jotka Tapolan lakimies on jo sopinut Hedman Partnersin kanssa.


  Luotettava Turre ja kumppanit

  Että näin
   
  Viimeksi muokattu: 10.04.2017
 21. StudentOfIT

  Rekisteröitynyt:
  11.02.2017
  Viestejä:
  10
  Toimiiko tuo Tilman Bandel asiantutijana Crystaliksella, vai pelkkänä omistajana? Jos toimii asiantuntijana niin on kyllä suhteellisen hämärää, että joku elokuvateatterin omistaja on perillä torrent-tekniikasta :D
   
 22. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 225
  Toivottavasti Tiina Lundell ja MOT aukaisi nyt ihmisten silmiä. Kysymys on siis kansainvälisestä rahastusbisneksestä, jossa kunkin maan lainsäädäntöä hyväksikäyttäen käydään tavallisten ihmisen kimppuun.

  Suomessa markkinaoikeus toimii kumileimasimena. Markkinaoikeudella olisi nykyiseen lainsäädäntöön perustuen ollut mahdollisuus toimia toisin, eli asettua kansalaisen puolelle. Nyt se lukee lakia kuin piru raamattua, eli antaa vallan trolleille kansalaisten perustuslaillisen yksityisyyden suojan unohtaen.

  Tietojamme ei saisi antaa oikeuden määräyksellä paitsi siinä tapauksessa, että meitä epäillään vakavista rikoksista, kuten terrorismista tai muusta valtion turvallisuudesta uhkaavasta todella vakavasta asiasta. Nyt markkinaoikeus on katsonut, että tekijänoikeustrollien vaatimukset menevät kansallisen turvallisuuden sekä kansalaisten yksityisyyden suojan yli.

  Onko kaukaa haettu, että onko tässä hyväveli- tai muusta vastaavasta rakenteellisesta korruptiosta kysymys?
   
 23. Pelihemmo

  Rekisteröitynyt:
  26.01.2017
  Viestejä:
  171
  Niin, määrää ei ole laissa tarkasti määritelty. Vaikka kuinka puhutaankin tekijänoikeuden omistajan kannalta, teleliittymästä tehdyn jakamisen määrästä laissa kuitenkin puhutaan. Samoin Markkinaoikeus perusteli henkilötietohakemukseen suostuessaan merkittävyyteen vaikuttaneen ne huu-haa-päiväkohtaiset yleisömäärät.

  Aivan, lehtijutuissahan on jätetty aivan tuo kansainvälinen ulottuvuus pois. Sanottu kyllä joskus että asianajajat edustavat "elokuvayhtiöitä".

  Vähän sama kuin rahan synnyssä ihmiset eivät ajattele tarpeeksi pitkälle, kuvittelevat vain että raha syntyisi työpaikassa, tai siitä kun tavaraa myydään eteenpäin.

  EDIT:
  Olikos se täällä Muron foorumilla, Hymy-lehden kokoama lista tuomareista, asianajajista ja muista vastaavista jotka kuuluvat vapaamuurareihin? Olihan siellä Hedman Partnersinkin johtaja mainittu. Tottakai lakifirmoilla on hyvä veli -yhteyksiä vaikka millä mitoin! Aivan järkyttävä määrä oli vapaamuurareissa laki-ihmisiä!

  EDIT 2: hopsis meni Rouvixillle tuo kolmas lainaus, vaikka se oli Ednalta. Korjattu.
   
  Viimeksi muokattu: 11.04.2017
 24. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 225
  Vielä tästä rahabisneksestä, kun ihmiset nyt vaan tajuaisivat, että heillä tehdään rahaa. Se raha syntyy vasta siinä vaiheessa kun ihminen maksaa jotakin. Siihen asti sitä rahaa ei ole olemassakaan, se on vaan lukumäärä siinä kirjeessä. Se realisoituu vasta siinä vaiheessa kun joku onneton laittaa trollille rahaa.

  Siksi tuntuu niin käsittämättömältä, että Suomen oikeuslaitos on mennyt tähän mukaan. Voiko oikeasti tuomarit olla noin tolloja vai onko ne voideltu niin hyvin, joko paikkojensa tai golfkerhojensa puolesta, että tekevät mitä vaan?
   
 25. mASENTAJAh

  Rekisteröitynyt:
  15.03.2017
  Viestejä:
  14
  Todella loistava tuo MOT! Lopussa koko kirjekiristyksen sielu oikein aukesi :D ps. Terkkuja Jonille: toi oli upeaaa!!! ja ajoitus täydellinen!
   
  Viimeksi muokattu: 11.04.2017
 26. Testo

  Rekisteröitynyt:
  04.07.2016
  Viestejä:
  148
  Niinpä näkyi. Harmi, ettei saatu haastateltavaksi. Propsit MOT-ohjelman tekijöille vaivannäöstä.

   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti