Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. TaxiM Banned

  Rekisteröitynyt:
  12.12.2012
  Viestejä:
  1 652
  Hyvä hyvä, ollaan siis samaa mieltä. Aiheutit vaan sekaannusta jonka joku satunnainen lukija voi ymmärtää väärin, kun puhuit miten
  Muuten hyvä mut yleinen syyttäjä ei esitä yhtään mitään koska kirjeiden lähettäjä ei uskalla viedä näitä poliisille. Myöskään "syyttävä osapuoli" eli kirjeiden lähettäjä ei osoita mitään koska heillä ei ole todisteita ketään vastaan. Paras mihin he pystyvät on että liittymän omistaja voi olla yksi mahdollinen tekijä, mutta se ei riitä mihinkään. Ainoa keino joutua maksumieheksi on ottaa yhteyttä kirjeen lähettäjään ja tunnustaa heille tai sössöttää vahingossa muuta raskauttavaa.

  Liittymän omistajana ei siis ole edeltävän hepun viestistä huolimatta mitään pelkoa koska ilman tunnustustusta on käytännössä mahdotonta osoittaa todellinen tekijä.
   
 2. Trollitkuriin

  Rekisteröitynyt:
  04.02.2017
  Viestejä:
  87
  Eikös tuossa Aavian tapauksessa oikeus laittanut aika paljon painoarvoa sille, että vastaaja oli tutkituttanut koneensa puolueettomalla taholla?
   
 3. isoveli187

  Rekisteröitynyt:
  09.04.2016
  Viestejä:
  1
  HP:n kirjeessä ei ollut mainintaa luovutuspäätöksestä numeroineen. Laitoin kyselyä MO:lle luovutuspäätöksestä jos sellaista on tehty edes.
   
  Viimeksi muokattu: 09.04.2017
 4. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  5 464
  Eihän ne tietenkään uskalla poliisille viedä, koska muuta näyttöä ei ole kuin joku kuppainen excel-taulukko, jonka perusteella ei voi todistaa mitään. Poliisin sivuilla sanotaan: "Esitutkinnan käynnistämistä varten poliisi tarvitsee mahdollisimman tarkan kuvauksen siitä, mitä on tapahtunut ja ketkä ovat asianosaisia." Eihän nämä trollit edes tiedä kuin korkeitaan liittymän haltijan, eivätkä sitä ketkä ovat hänen yhteyttään käyttäneet.

  Lisäksi siellä sanotaan näin: "Tahallinen väärien tietojen antaminen on rangaistava teko.", eli trollit tietävät, että joutuvat itse edesvastuuseen, jos menevät poliisille tekaistuja taulukoita viemään. http://www.poliisi.fi/rikokset/rikosilmoitus
   
 5. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  5 464
  Kyllä sen siellä pitäisi olla, katso sivulta kolme, niin sieltä pitäisi löytyä.

  Liite kirjeeseen:_____________

  Usein kysytyt kysymykset

  Miten havainto on tehty?
   
  Viimeksi muokattu: 09.04.2017
 6. Default User

  Rekisteröitynyt:
  07.04.2017
  Viestejä:
  33
  TARKENNAN SARKASMINI SUOMEKSI
  OLISI KOHTUUTONTA/MAHDOTONTA mikäli:
  "Syyttäjä kuitenkin osoittaa että SINÄ joka maksat laskua ko liittymästä OLET syyllinen.
  Riippumatta onko liittymä avoin vai ei, käyttäjiä on lähes aina useampi"
   
 7. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  4 690
  MAO:ssa ei ole syyttäjää.
   
 8. Default User

  Rekisteröitynyt:
  07.04.2017
  Viestejä:
  33
  , <--- tuossa ala viilata. :D
   
 9. korot ja kulut

  Rekisteröitynyt:
  29.01.2017
  Viestejä:
  165
  Yle, MOT:

  13 tylyä faktaa piraateista:

  http://yle.fi/aihe/artikkeli/2017/04/07/13-tylya-faktaa-piraateista

  puffi:

  suomalaiset syytettyinä elokuvien laittomasta lataamisesta

  http://yle.fi/aihe/artikkeli/2017/0...yytettyina-elokuvien-laittomasta-lataamisesta

  ___

  ... vaikuttaisi että monipuolisesti käsitellään asiaa, piratismin määritelmä, tekijänokeuskirjeet ja markkinaoikeuden antamat päätökset, Kim Dotcom, jonka Megaupload suljettiin, William Moriarity, joka sai 1,12 miljoonan dollarin "sakon" Leonardo Di Caprion elokuvan laittamisesta jakoon 6 päivää ennen ensi-iltaa, tutkimus: 52% aikuisista on katsonut luvatonta sisältöä netistä, eri maiden piraattipuolueet, tekijänoikeusjärjestöt, Lex Karpela: ”Sitä valmisteltaessa ei osattu huomioida, että valvonta voi paisua näin massiiviseksi.", ulkomainen tapaus jossa 85 vuotias sai kirjeen väkivaltapelin jakamisesta, You Tube, ... jne

  ... foliohattuilut voi unohtaa?
   
  Viimeksi muokattu: 09.04.2017
 10. peternorth

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2015
  Viestejä:
  337
  Lupaavalta vaikuttaa. Tärkeintähän on ainoastaan se, ettei kukaan maksa ja tämä varmasti pistää yhä enemmän ihmisiä miettimään sellaista.
   
 11. Trollitkuriin

  Rekisteröitynyt:
  04.02.2017
  Viestejä:
  87
  Tovottavasti MOT:ssä ymmärretään koko rumban ydin eli kaikki kirjeet lähetetään IP-osoitteen perusteella.

  IP-osoite ei ole henkilötunnus tai sormenjälki, sillä ei kyetä yksilöimään yhtään ketään.

  Juuri tämä tekee toiminnasta niin epäeettistä.

  Kuvitellaan esimerkiksi tilanne, jossa lapsi menee käymään mummolassa ja hänellä on läppäri mukana.

  Lapsi katselee Popcorn timestä koko viikonlopun ajan elokuvia ja isovanhemmille paukahtaa useiden tuhansien eurojen hyvitysvaatimus.
   
 12. Icaros667

  Rekisteröitynyt:
  09.04.2017
  Viestejä:
  5
  Olen nyt lueskellut tätä viestiketjua ja voin onnekseni todeta, etten ole ainoa tällaisen uhkauskirjeen saanut henkilö:

  Minulle tuli nimittäin Filmialta osoitettu kirje (Tommi Haaja allekirjoittajana). Ja minua syytetään elokuvan London Has Fallen jakamisesta vuonna 2016.

  Olen laittanut markkinaoikeudelle selvityspyynnön tästä omasta keissistäni. Tämä varmaan oli ihan oikein tehty? Tiedän 100% varmaksi myös sen, etten todellakaan kyseistä elokuvaa ole ladannut ja/tai jakanut.
  Myös kirjeessä mainittu kellonaika ei täsmää, koska olin töissä kyseisenä ajankohtana.

  Kun saan markkinaoikeudelta vastauksen tapaukseeni, niin mitä sitten kannattaa tehdä? Onko aiheellista vain unohtaa koko kirje tässä kohtaa? Pahoittelut etukäteen jos tästäkin on jo puhuttu tässä ketjussa.
  Vertaistukea vain vailla :/

  Edit: pyysin myös IP tietojani DNAlta, mutta he eivät voineet näitä toimittaa koska tuosta väitetystä ajankohdasta on yli 6kk.
   
  Viimeksi muokattu: 09.04.2017
 13. TaxiM Banned

  Rekisteröitynyt:
  12.12.2012
  Viestejä:
  1 652
  Jos saamasi kirje on mielestäsi sellainen, että siinä annetaan ymmärtää sinun olevan maksuvelvollinen niin suosittelen tekemään poliisille rikosilmoituksen petoksen yrityksestä.

  Todellisuudessahan trollit eivät tiedä eivätkä ole selvittäneet todellista tekijää lainkaan mutta silti yrittävät erehdyttää kirjeensaajia maksamaan heille.
   
 14. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 512
  Tuossa olisi vertaistukea ketjua lueskelleelle kahdelta viime viikolta. Ja lisääkin löytyy varmaan, jos vielä taaemmas lueskelee.

  https://murobbs.muropaketti.com/posts/1718267235/

  https://murobbs.muropaketti.com/posts/1718266291/

  https://murobbs.muropaketti.com/posts/1718266516/

  https://murobbs.muropaketti.com/posts/1718266066/
   
 15. Icaros667

  Rekisteröitynyt:
  09.04.2017
  Viestejä:
  5
  @TaxiM Kirje nimenomaan on juuri tuon sävyinen. Että "suostuvat sovittelemaan 600e hintaan jotta oikeustoimiin ei ruveta". Todennäköisesti teen myös rikosilmoituksen Poliisille,
  kunhan Markkinaoikeus vaan antaa vastauksensa minulle. Ärsyttävää päänvaivaa vaan koko tapaus aiheuttaa, varsinkin kun tiedän tasan tarkkaan olevani syytön.

  Myöskin ajalta 2009-2017 Facebook lokitietoni eivät mainitse samanlaista IP osoitetta, mitä kirjeessä väitetään. Kyseiset syytökset tuntuvat siis olevan hyvin hataralla pohjalla.
   
 16. TaxiM Banned

  Rekisteröitynyt:
  12.12.2012
  Viestejä:
  1 652
  Vaikka IP-osoite olisi oikein niin et silti ole velvollinen maksamaan mitään tai antamaan mitään selvityksiä omasta osallisuudestasi muiden tekoihin. Syyllisenkään ei kannata tuollaisia ylisuuria, keksittyjä valvontakuluja maksaa mutta parempi tässä on keskittyä syyttömiä auttamaan kun kirjeitä niin urakalla heille lähetetään. Jaa mistäkö tiedän? Siitä että kirjeiden lähettäjällä ei ole mitään kristallipalloa, jolla he näkisivät vuoden verran taaksepäin että kuka perheestä, kaveriporukasta tai naapurustosta kyseistä nettiliittymää on juuri sillä sekunnilla käyttänyt. Hyvä arvaus tekijästä ei riitä mihinkään joten siksipä yrittävätkin vain kaikin keinoin pelotella sen ainoan henkilön maksamaan kenen yhteystiedot vain sattuivat saamaan.
   
 17. Default User

  Rekisteröitynyt:
  07.04.2017
  Viestejä:
  33
  Minun ip osoite on ollut oikea FB lokin mukaan.
  London has fallenia en kyllä ole koskaan nähnyt, saati ladannut.
  Muistelen wlanini olleen salasanallinen tuolloin, tosin varmuutta ei ole.
  Käytän tor ohjelmaa mm. linuxin päivitykseen
   
  Viimeksi muokattu: 09.04.2017
 18. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  904
  TOR clientit voi luoda sinusta tor välipalvelimen ja joku on saattanut waretella TOR yhteyden kautta ja siksi olet kirjeen saanut kun sinun ipeesi on parvessa näkynyt.
   
 19. Default User

  Rekisteröitynyt:
  07.04.2017
  Viestejä:
  33
  Näinhän se menee oikeasti, eli aika heppoisilla perusteilla uhkaillaan meitä kaikkia joilla sattuu olemaan nettiliittymä.

  On olemasssa tor ohjelmia jotka skannaa hiljattain trackereillä käyneitä ip osoitteita (MUKAAN LUETTUNA MYÖS LAILLISET LATAUKSET)
  Ohjelma luo sitten vaikka tuhat "erillistä clienttia" itselleen näillä ip:llä saadakseen lisää kaistaa.

  Ilmaisesti viimekesänä oli suomessa sopivasti nopeita DNA yhteyksiä pienellä kuormalla joten jokin pyöräytti jotakin uppi kaistan kautta eteenpäin.
  Teoriaa vahvistaa se että tässäkin juuri nousseessa pyrähdyksessä oli lähes kaikki saman nimisiä tiedostoja.
  Ja kaikkien ajankohta heinäkuussa jolloin suomi lomailee, modeemien ollessa silti päällä kotosalla.

  Trollien toimintatapa on RÖYHKEÄ!!
  HIHIHIHI €€€ :D:D:D  Itse elokuvan nimi "London has fallen" lienee valikoitunut jostain muusta syystä, epäilen liekkö siirretty data edes sisältänyt kyseistä teosta.
  Olisi jopa ironista tämänkin paljastuessa brexit jälkipieruksi jostakin saarivaltioon kohdistuneesta verkkohyökkäyksestä.


  Ja täällä EUvostoliiton mallioppilas suomen oikeuslaitos samaan aikaan ruoskii kansalaisiaan ruotuun antamalla näillä trolleille työkalut. HERÄTKÄÄ JO Nähkää nenäänne pidemmälle.
   
  Viimeksi muokattu: 09.04.2017
 20. linuxisnotunix

  Rekisteröitynyt:
  21.05.2014
  Viestejä:
  442
  Höpö höpö. Virallinen Tor Browser toimii vain asiakasohjelmana, ainakin oletusasetuksillaan. Ja vain jos se ohjelma toimisi exit nodena, niin silloin IP näkyisi trolleille. Lisäksi Default User varmaan tarkoitti BitTorrent-ohjelmaa, eikä Tor.
   
 21. Default User

  Rekisteröitynyt:
  07.04.2017
  Viestejä:
  33
  , <---- tuossa sinullekkin.

  Luuletko että peruskäyttäjä, saati sitten päättäjä tai se käräjätuomari erottaa noita toisistaan. Saati ammattimaisia variaatioita.
  Kyllä on kansankielellä kaikki tor ohjelmia kun ne toimii tor tiedostoilla.


  Onko rar zippiohjelma vai toisinpäin?
  , <---- jätän ton tohon... seuraavalle viilarille.


  Montakohan asiavirhettä MOT tulee sisältämään.
  Voi kun pitäisivät selkokielellä ettei torrent sana leimaannu enempää piraattimörköön.

  Täällä on enimmäkseen eritasoisia it viisaita ihmisiä, toisin kun loppusuomi joka pitäisi saada asiasta tietoiseksi.
  Kyllä niille ny se webasto on vaan webasto, oli se vaikka oikeasti eeberi tms. Yhtenä rintamana ja selkeä viesti.
  Ei meidän kannata keskenään hifistellä.
   
  Viimeksi muokattu: 09.04.2017
 22. latexii

  Rekisteröitynyt:
  01.11.2000
  Viestejä:
  2 781
  Viimeksi muokattu: 10.04.2017
 23. Yommi

  Rekisteröitynyt:
  25.07.2003
  Viestejä:
  201
  Tsekkaapa huviksesi, mitä eroa on Tor-verkolla, Bittorrentilla, torilla ja traktorilla. Vinkki: paljon. Kyseessä ei ole synonyymit, ei edes kansan suussa muodostuneet Webasto-Zamboni-sellaiset.
   
 24. RouVix

  Rekisteröitynyt:
  08.01.2009
  Viestejä:
  1 421
  Koko rumpa, eli se että kirjeet lähetetään IP-osoitteen perusteella, on lain tarkoitus.

  Kannattaa ymmärtää ero yhteystietojen luovutuksen sekä hyvitysoikeudenkäyntien välillä. Yhteystietojen luovutuksen yhteydessä ei ketään ole tuomittu mihinkään hyvityksiin eikä kenenkään syyllisyyttä ole arvioitu.

  Toivotta MOT:ssa ymmärretään koko rumban ydin eli ympäripyöreä lakiteksti sekä kirjeiden syyttävä sävy.

  Kirjeen saatuaan Mummo voi sitten valistaa lapsenlastaan hankkimaan vaikka VPN:än tai hoitamaan waretuksensa jossain muualla, tai ensi jouluna tuleekin risuja uuden nuken sijaan.
   
  Viimeksi muokattu: 10.04.2017
 25. zack1

  Rekisteröitynyt:
  27.10.2015
  Viestejä:
  146
  Tiina Lundell kirjoitti:"Korkeimmassa oikeudessa on vireillä useampi tekijänoikeuskirjeisiin liittyvä valituslupahakemus.". Ei kai niitä ole kuin muutama? Tosin kolmekin on viissin "useampi"?
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti