Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

 1. Satunnainen ohikulkija

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2016
  Viestejä:
  477
  Ihan offtopicina todettakoon, että eipä se numeron salaiseksi laittaminen paljoa auta, jos sen tekee siinä vaiheessa, kun sitä numeroa on jo kylvänyt ties minne. Mutta itse asiaan liittyen vaikea nyt jotenkin nähdä, miten esimerkiksi Ideko-keittiöiden myyminen liittyisi Hedman Partnersiin millään tavalla. Toki tämäkin on varmasti monen mielestä taas selvä osoitus... jostain. Oma mielikuvitus loppui aika lailla tähän.
   
 2. muumimörkönen

  Rekisteröitynyt:
  06.04.2017
  Viestejä:
  5
  Mainitsinkin tuossa aikaisemmin päälle painavat mielenterveysongelmat ja jouduinkin lähtemään oman kaupunkini Yliopistollisen sairaalan yöpäivystykseen kun ahdistus on niin kova. Paniikkioireita, itkettää vaan enkä saa unta kun asia pyörii mielessä. Sain rauhoittavan lääkkeen ja aamusta takaisin sairaalaan :/
   
 3. sirace

  Rekisteröitynyt:
  05.10.2009
  Viestejä:
  955
  Lähiaikoina kirjeen saaneet DNA asiakkaat. Voitte tarkastaa ip-osoitteen "oikeellisuuden" esim. Facebookista ja joiltakin IP-tiedon näyttäviltä foorumeilta joka säliyttää logeja pidempään kuin 6kk. Edelleen oheistuksena pätee älkää olko missään nimessä yhteydessä kirjeen lähettäjään, säilyttäkää kirje mahdollista petostutkintaa varten.

   
 4. huuhaa99

  Rekisteröitynyt:
  07.04.2017
  Viestejä:
  2
  Moi! Mulle tuli tänään myös tosta london has fallen leffasta toi kirje filmian toimesta....eli haluisin nyt tietoon oonko oikeasti ladannut/katsonut kyseisen leffan, niin mistä/miten sen saan tietoon? Pitääkö tää maksaa jos on oikeesti ladannut sen vai mitä?
   
  Viimeksi muokattu: 07.04.2017
 5. RouVix

  Rekisteröitynyt:
  08.01.2009
  Viestejä:
  1 423
  No kai sä nyt itse tiedät, oletko ladannut tai katsonut sen elokuvan?

  Ihmeellisesti tänne nyt yhtäkkiä pyrähtänyt iso läjä täysin hoomoilasena olevia kirjoittelijoita, joille tuntuu olevan jotenkin ihan mahdotonta lukea tätä ketjua edes pari sivua ennen kuin postaavat. Ylläripyllärinä ette varmastikkaan ole ensimmäisiä samassa tilanteessa kun täälläkin on yli tuhat sivua aiheesta jauhettu.

  Vai onko kyseessä uusi trollien foorum-invaasio :think: Hukutetaan foorumi pelokkaisiin viesteihin jotta muille tulee käsitys että tämä olisi jotenkin vakava juttu?
   
 6. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 225
  Huomenta muumimörkönen, voimahalit virtuaalisesti! Pyydä lääkäriltäsi todistus, että nimenomaan tämä kirjeentulo aiheutti sinulle paniikkioireita. Et ole ensimmäinen, jolle näin on käynyt. Näistä kannattaa informoida virkamiehiä, lähinnä OKM:n hallitusneuvos Anna Vuopala on ottanut asian hoitaakseen. Laita hänelle sähköpostia [email protected], jossa kerrot tarkalleen tilanteesi, niin että hänkin ymmärtää kuinka pahasti tämä kirjebisnes aiheuttaa epätoivoa kansalaisissa.

  Tilaa ne omat tietosi sieltä markkinaoikeudesta, niin näet miten ovat sen tietojenluovutuspyynnön saaneet. Lisäksi jos ei operaattori pysty antamaan sinulle tietoja, tämä on jo yksi osoitus siitä, että kansalaisten oikeusturva ei toteudu, jos ei edes omia tietojaan ole mahdollisuus saada ja ne kuitenkin on luovutettu kolmannelle osapuolelle. Mainitse Anna Vuopalalle vielä tämä, että sinulta ei missään vaiheessa ole kysytty asiasta ennen kirjeentuloa.

  Tsemppiä päivääsi ja muista, ettet ole yhteydessä kirjeenlähettäjään, vaikka sieltä Filmialta saattaa tulla kymmenenkin kirjettä, vaan ota kylmän rauhallinen ote tähän ja ala hoitamaan asiaa virkamiehiin päin. OKM on antanut ohjeen, että ottaa yhteyttä kirjeenlähettäjään, mutta mitä olen tässä yli vuoden ollut mukana, niin yhtään semmoista tapausta ei ole tullut tietooni, että yhteydenotto olisi mitenkään kannattanut. Ainoastaan, jos yksiselitteisesti kirjallisesti ilmoitat, että sinä et ole elokuvaa ladannut saati jakanut, muttet muuta. Soittaa sinne ei kannata, koska nauhoittavat puhelut ja saatat lipsauttaa jotakin semmoista, mikä kääntyy sinua itseäsi vastaan.
   
 7. huuhaa99

  Rekisteröitynyt:
  07.04.2017
  Viestejä:
  2
  Asia on selvä, mutta siis jos minun ip-osotetta ei ole käytetty tollon mulla ei oo mitään hätää? Jos taas on niin voi kuumotella hetken, että menee eräpäivä maksusta ja tulee muistutuskirje, ja sen jälkeen asiaa ei enään käsitellä?
   
 8. Teerex

  Rekisteröitynyt:
  23.01.2017
  Viestejä:
  57
  Rouvix, saatat olla oikeilla jäljillä. Jotenkin merkillistä että yht äkkiä noita onnettomia tulee pulpahtaa. Ei ole suuri vaiva selata foorumia pikkuhiukan ennen kuin alkaa kyselemään. Täyttävät sivut älyttömällä jutulla. En tarkoita todella todella hädissään olevia mutta niitä "kyllä mie niiieleni pahoitin kun luin tällaasesta epäkohasta, nyy otan pillerin". Paras oli se "italialainen" hemmo. Terveisiä vaan sinne Italian aurinkoon.
   
 9. twigman

  Rekisteröitynyt:
  01.08.2016
  Viestejä:
  198
  Itse luulen et nämä uudet käyttäjät ovat ihan legittejä "asiakkaita". Tässähän on todistettavasti aina käynyt siten että kun yksi kirjeensaaja ilmoittautuu niin heti perään tulee 3-10 kirjeensaajaa lisää saman asian tiimoilta. Tiedä vaikka kiristäjät ovat yhdessä ostaneet kirjeiden tulostuspalvelun jostain ja kaikki tulostetaan kerralla.
  On ihan normaali reaktio että asiasta kysytään vaikka se olisi jo täältä forumilta luettu, kun saa vastauksen henkilökohtaisesti niin se hieman auttaa epävarmaan oloon minkä saa kun tällä hetkellä internet on suurin tietolähde tässä asiassa. Ymmärrän myös niitä jotka terveysongelmia näistä asioista saavat, joillekin saattaa tulla heikko olo ja paniikki jo kirjaston myöhästymismaksuista. Tässä kuitenkin uhkaillaan isoilla rahasummilla ja mediassa lähinnä on näitä isoja euromääriä paukuteltu kiristäjien eduksi.

  Nyt jos vielä ilmaantuu uusia "asiakkaita" kuten on jo ennustettu rytmistä päätellen niin:
  Älä maksa. Älä ota yhteyttä. Säilytä ensimmäinen kirje. Et ole yksin. Koita olla murehtimatta.
   
  Viimeksi muokattu: 07.04.2017
 10. TaxiM Banned

  Rekisteröitynyt:
  12.12.2012
  Viestejä:
  1 652
  Tahtooko Markkinaoikeuden ylituomari Kimmo Mikkola sanoa, että vaikka MAO tekisi miten räikeitä ja selvästi laittomia tai virheellisiä päätöksiä niin linjaa ei voi jatkossakaan muuttaa kuin korkein oikeus tai eduskunta? Epäilen vahvasti. Varmasti voivat ihan itse tai eduskunnan oikeusasiamiehen korvatillikan saatuaan, ihan sormia napsauttamalla tehdä jatkossa lainmukaisia päätöksiä.

  Siis tuohan on täyttä huuhaata että kun on kerran lipsahdettu väärälle polulle niin se automaattisesti linjaus tuleviinkin päätöksiin.
   
 11. Teerex

  Rekisteröitynyt:
  23.01.2017
  Viestejä:
  57
  Twigman, olet kyllä oikeassa siinä mielessä, että sadat ellei sitten tuhannet ihmiset menettävät yöunensa ja terveyskin kärsii. Ovat kyllä lukeneet psykologian kirjansa hyvin sen huomaa. Eikä ketään voi vaatiakaan satoja sivuja, jotta itseään koskevan neuvon löytäisi. Tätä palstaa pitäisi ehkä siivota jotenkin. Tarkoitan vähemmän tärkeän materiaalin postamista koskapa on turvonnut aivan mielettömästi. Mutta mistä sellaiset luottosiivoajat sitten löytyisi? Kysyy tietenkin myös aikaa. Uudet lukijat ovat kyllä kieltämättä hukassa kun tulevat tänne.
   
 12. Teerex

  Rekisteröitynyt:
  23.01.2017
  Viestejä:
  57
  Ongelma oli jo muinaisilla roomalaisilla. "Dura lex, sed lex". Väärä laki, mutta laki kuitenkin. En muista kuka tämän viisauden on joskus murjaissut. Tämä meilläkin näyttää olevan "ohjenuorana".
   
 13. rötösherra

  Rekisteröitynyt:
  06.04.2017
  Viestejä:
  3
  Tuosta Flintin keissistä ja siitä jossa Hedman hävisi näyttää löytyvän MAO:n pöytäkirjat, mutta löytyykö niistä muista mitään tietoa? Eikös niitä kuitenkin useampi ole mennyt oikeuteen ja nimenomaan vielä niin ettei kirjeen saaja ole ottanut mitään yhteyttä? Olen nyt pari sataa sivua kahlannut tätä keskustelua läpi sieltä täältä mutta ei ole osunut silmään.
   
 14. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 225
  Siksihän korvaoo onkin tehnyt palstan toisesta kommentista infopaketin, jotta uudet voi ohjata sinne. Sieltä löytyy mm. Grim_Reaperin hyvä kirjoitus, jonka hän teki palstalaisten kanssa, samoin löytyy Pelihemmon ohjeistuksia, ohjeet omien tietojensa tilaamisesta markkinaoikeudelta, viimeksi eilen sinne on lisätty Aavian tekijänoikeusviikot jne.
   
 15. Satunnainen ohikulkija

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2016
  Viestejä:
  477
  Muut tapaukset on sovittu ennen oikeudenkäyntiä tai heti sen alussa. Ilmeisesti lukuunottamatta aivan viimeisintä tapausta, jonka päätöstä saadaan odotella vielä hyvän aikaa. Ellei Scanbox tuostakin perääntynyt, tästä ei ole varmaa tietoa. Kyllä MAO näidenkin tapausten julkiset aineistot lähettää, kun sitä sähköpostitse pyytää.
   
 16. rötösherra

  Rekisteröitynyt:
  06.04.2017
  Viestejä:
  3
  Onko kukaan täällä pyytänyt? Pyydän tänään itse jos ei ole.
   
 17. Satunnainen ohikulkija

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2016
  Viestejä:
  477
  Tuo "infopaketti" on toisaalta vain hajanainen kokoelma linkkejä, joista osa johtaa jälleen uusiin linkkeihin ja näin edelleen. Yhä edelleen suurin osa suomalaisista ei ole millään tavalla tietoinen koko kirjebisneksestä, ja tällöin nuo "lue ensin tuo, sitten tilaa omat tietosi markkinaoikeudelta, seuraavaksi ole yhteydessä operaattoriin, lähetä tämän jälkeen sähköpostia tänne..." -tyyppiset ohjeet saattavat hämmentää hädissään olevaa kirjeensaajaa vain entisestään ja pahimmassa tapauksessa johtaa siihen, että ongelma hoidetaan helpommin maksamalla kirjeessä vaadittu summa vain pois.

  @DrVatanen kirjoitti aikanaan erinomaisen infotekstin aiheesta, jossa asia käytiin selkeästi alusta asti läpi juuri kirjeen saaneen näkökulmasta. Tuokin vain on jo tässä vaiheessa auttamatta vanhentunut.

  Ja painotettakoon vielä, etten minä pidä toimenpiteisiin ryhtymistä asian tiimoilta vääränä ratkaisuna - päin vastoin. Välillä vain tulee sellainen olo, että jonkun pitäisi nyt herran tähden kertoa varsinkin näille "en tiedä mitä teen, yöunet menee" -ihmisille, ettei tarvitse tehdä yhtään mitään. Ja kas näin, asia on hoidettu ja voi keskittyä mukavampiin asioihin.
   
 18. Satunnainen ohikulkija

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2016
  Viestejä:
  477
  Eiköhän useampikin, jossain vaiheessa muun muassa minä. Ei vain näemmä tullut koneen vaihdon yhteydessä siirrettyä noita talteen, kun aika lailla itseään nuo haasteet toistavat eivätkä sinänsä tarjoa hirveästi mitään uutta informaatiota. Julkisia asiakirjoja nuo toki ovat, eli jakoon laittamiselle ei ole minkäänlaista juridista estettä, jos joku näin haluaa toimia.

  Edit: Sovituista tapauksista ei siis luonnollisesti minkäänlaisia sen kummempia oikeuden pöytäkirjoja ole, ainoastaan haaste ja mahdollisesti vastine.
   
  Viimeksi muokattu: 07.04.2017
 19. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 340
  Kiitos tunnustuksesta. Vaikka eihän tuo tosin kauhean vanhentunut vieläkään ollut, koska trollauksen luonne (saatika käsitys sen luonteesta) ei ole viimeisen vuoden aikana muuttunut miksikään. Lisäämällä virkkeen sinne, toisen tänne, ja poistamalla viittaukset sellaisista käsittelyä odottavista oikeusjutuista, jotka on käsitelty, siitä sai aika helposti taas nykyhetkeenkin soveltuvan:

  https://murobbs.muropaketti.com/posts/1717181478/


  Levittää saa edelleen täysin vapaasti.
   
  Viimeksi muokattu: 07.04.2017
 20. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 225
  Mielestäni @korvaoo teki hienon eleen huomatessaan, että hän on säikeen toinen kommentoija ja alkoi keräämään sinne tietoa uusille kirjeensaajille. Mielestäni hän on onnistunut tässä oikein hyvin. Omilla sivuillani jo jo seitsemäs sivu menossa aiheesta ja sinne kerään myös tärkeää tietoa ja edelleen yksityisviesteillä tulee paljon kyselyjä, joten uskon, että infoa kirjeensaajat saavat riittävästi sitä halutessaan.

  Kun sinä suhtaudut asiaan niin, että unohtaa koko asia, niin se on mielestäni väärä menettely. Jos emme olisi järjestäneet "oikeusministerille kirje"-kampanjaa, emme olisi nyt tässä pisteessä. Mielestäni pään paneminen pensaaseen vaan ruokkii trollien toimintaa. Olemme nähneet, että uusia yrittäjiä on tulossa koko ajan markkinoille. Siksi asian unohtaminen ei aja kansalaisten etua mitenkään. Nyt on jokaisen tehtävä kaikkensa, jotta se oma asia tulee selvitettyä ja sitten myös viranomaisiin yhteyksissä niin paljon kuin mahdollista. Ilman omien tietojen hankkimista markkinaoikeudesta, ihmisellä ei ole faktaa käytettävissään.

  Murolaisten avustuksella on tulossa MOT-ohjelma, joten tietoisuus asiasta lisääntyy koko ajan, kiitos aktiivisten ihmisten!
   
 21. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 225
  @korvaoo Voisitko laittaa linkin tähän DrVatasen päivitettyyn ohjeeseen kakkoskommenttiisi, niin mahdollisimman moni huomaisi sen. Kiitos!:)
   
 22. korvaoo

  Rekisteröitynyt:
  19.03.2003
  Viestejä:
  4 345
  linkki ei johda mihinkään...
   
 23. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 225
 24. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 340
  Kas. Katsoin kopioineeni tuon lyhempimuotoisen linkin. Foorumin monta viestiä per sivu näytetään -asetuksesi ovat varmaan oletuksesta poikkeavat.
   
 25. Satunnainen ohikulkija

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2016
  Viestejä:
  477
  Kuten aika selkeästi sanoin, en pidä toimeenpiteisiin ryhtymistä vääränä ratkaisuna, vaan nimenomaan päin vastoin. Pointti oli siinä, ettei jokaisesta nyt vain välttämättä ole "kansalaisten edun ajamiseen" - ainakaan ennen kuin on saanut itsensä rauhoitettua ja pureskella asiaa rauhassa. Tällöin olisi hyvä ymmärtää heti alussa, ettei näihin kirjeisiin tarvitse reagoida millään tavalla, eikä jatkoseuraamuksia tule kuin aivan tolkuttoman harvoissa ääritapauksissa. Jos nyt sattuu olemaan vaikkapa niitä terveydellisiä ongelmia, tieto tästä riittää varmasti aivan hyvin, eikä tällaista ihmistä ole tarpeen väen vängällä värvätä mihinkään yhteiseen rintamaan trollien nujertamiseksi. Tällä hetkellä saattaa asiaan perehtymättömästä välillä vaikuttaa siltä, että kirjeen saajan täytyisi alkaa selvittää asiaa jollakin tavalla, tai muuten mennään oikeuteen ja niin edelleen. Mutta yhtä kaikki, jos viitseliäisyyttä ja halua löytyy, nostan toki hattua.
  Tottahan tuo. Näemmä korjailitkin jo tekstiä jonkin verran, tästä kiitokset. Tuon alusta löytyvän "... kuluvan vuoden aikana kirjeitä on postitettu tiettävästi ainakin nelinumeroiselle määrälle vastaanottajia" -kohdan voisi jossain vaiheessa korjata vielä kuusinumeroiseksi, kun tuota lukua näyttää MOT:kin ohjelmasivullaan käyttävän nimenomaan kirjeidensaajia koskien.
   
  Viimeksi muokattu: 07.04.2017

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti