Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

 1. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 484
  Todellakin erittäin huolestuttavaa!

  Ihmisen tulee ensin varmistaa oma selustansa, ennen kuin menee mitään tietoja itsestään antamaan. Siksi mielestäni Muron palstalla ei kannata moisia neuvoa jakaa, koska ne eivät ole mihinkään hyvään kirjeensaajan kannalta ennenkään johtaneet, vaan uusille taaskin ohjeeksi, lue tämän palstan ensimmäiseltä sivulta toinen kommentti linkkeineen ja tilaa ne omat tietosi markkinaoikeudesta, jotta näet miten tietosi on ensinnäkin haettu luovutettavaksi. Sen jälkeen voit olla operaattoriisi yhteyksissä ja halutessasi tehdä kanteluita markkinaoikeudesta ja rikosilmoituksia kirjeenlähettäjistä.

  Suden suuhun ei kannata missään nimessä valmistautumattomana mennä. Ihmettelen todellakin, että ministeriö antaa ohjeen, että ottaa yhteyttä kirjeenlähettäjään. Tuo on selvä moka.
   
 2. Mosu2016

  Rekisteröitynyt:
  05.02.2016
  Viestejä:
  256
  Onpas hauskaa, Anna Vuopala puhuu suoraan trollien suulla kun neuvoo ottamaan yhteyttä kiristäjiin. Jos kirjeensaaja siihen päätyy, kehotan olemaan erittäin varovainen.

  Muutama kysymys:

  1) Minkä takia ohjeissa ei mainita että kirjeitä lähetetään myös syyttömille? Miksei epäillä, että joukossa saattaisi olla epärehellisiäkin yrittäjiä? (vrt TOT, jonka "laskuissa"ei ollut edes viitenumeroa, jolloin "hyvityksen" maksaja ei edes selviä TOTille.)

  2) Minkä takia ministeriön ohjeissa ei mainita, että kirjeensaajan olisi järkevää varmistaa, että oikeudenhaltijaksi itseään väittävällä on todellisuudessa tekijänoikeudet väitettyihin teoksiin? mm. Hedman Partners vaatii edelleenkin hyvityksiä Scanboxin puolesta nimikkeisiin, joihin Scanboksilla ei ole oikeuksia.

  3) Minkä takia neuvotaan ottamaan yhteyttä kiristäjiin? Mitä hyötyä yhteydenotosta voisi olla liittymän tilaajalle? Mihin perustuisi kirjeensaajan velvollisuus toimittaa itsestään tai tuttavistaan raskauttavia todisteita taholle, jonka tiedetään haastavan ihmisiä oikeuteen noiden tietojen perusteella? Ainoassa oikeustapauksessa, joka päätettiin vastaajan vahingoksi, tuomio perustui osaltaan juuri yhteydenotossa annettuihin, viattomilta vaikuttaviin tietoihin.

  4) Miksi kirjeensaajia ei varoiteta, että yhteydenottopyynnön tarkoituksena on kalastella liittymän tilaajalta muuta raskauttavaa "todistusaineistoa"? Nimittäin Markkinaoikeus luovuttaa tiedot täysin ilman todisteita pelkän IP-osoiteluettelon perusteella, ja pelkän vertaisverkkovalvonnan perusteella ei voida saada kokoon näyttöä, joka riittäisi oikeudessa, edes MAOssa.

  5) Minkä takia ei mainita että suomalaiset kiristyskirjeet ovat osa laajempaa kansainvälistä järjestäytynyttä rikollisuutta? Suomessa tapahtuva toiminta on vain pieni osa lain harmaalla alueella liikkuvan valvontakoneiston toiminnassa. Organisaation toimintatapoihin kuuluu mm. asiakirjaväärennökset oikeusasteille sekä tekaistujen asiantuntijoiden ja -lausuntojen käyttö, pyötälaatikkofirmojen ketjuttaminen veroparatiisien kautta ja hämärien rahanahneiden lakitoimistojen värvääminen kirjeiden lähettelyyn. Valvontakoneisto osallistuu itse aktiivisesti tuhansien DHT-nodejen ylläpitäjänä kaikenlaisen laittoman materiaalin levittämiseen vertaisverkossa, jopa lapsipornon. Puhumattakaan siitä, että organisaatio ylläpitää laitonta henkilörekisteriä ja ettei mitään todisteita kirjeensaajien (Suomen) lain vastaisesta toiminnasta edes ole.

  6) Miten ja milloin Tekijänoikeuslaki 60a ja/tai sen tulkinta saataisiin vastaamaan voimassaolevaa EU-lainsäädäntöä, ts. milloin kiristyskirjetoiminta voitaisiin lopettaa Suomessa lainvastaisena?


  Oikeastaan eniten asiassa ihmetyttää, mikä panee suomalaisen ministeriön puolustamaan tällaista toimintatavoiltaan tunnettua ja vakiintunutta kansainvälistä juridista huijausta, joka toimii suoraan sekä kuluttajien että sisällöntuottajien etuja vastaan.
   
 3. felipe1

  Rekisteröitynyt:
  25.09.2016
  Viestejä:
  12
  Mullekkin tuli tänään kirje : Olemme havainneet, että olette jakaneet seuraavaa elokuvaa vertaisverkossa käyttäen bittorrent-teknologiaa : mechanic: resurrection. 05.10.2016 ; 03:27:11 UTCO
  jossa myöskin vaaditaan 600€ ja maksettuna pitäisi olla viimeistään 19.04.2017 ???
  Miten tässä oikein pitäisi toimia :O
   
 4. NiceMan

  Rekisteröitynyt:
  13.09.2003
  Viestejä:
  1 660
  Suosittelen maksamaan tuplana että on seuraava kirje maksettu valmiiksi, voin antaan myös oman tilinumeron johon voi maksaa noi.
   
 5. taxman

  Rekisteröitynyt:
  16.01.2001
  Viestejä:
  3 149
  Jankuttaja jo tuossa hyvin vastasikin. Yleisimmin ongelma on siinä, että valvontakustannusten tilaaja voi tilata ne vaikkapa itseltään (kuten HP itse asiassa tekee) ja laskuttaa tästä aivan mitä mieleen juolahtaa - vaikkapa yhden henkilötyötunnin á miljoona euroa. Valvojalla vain on hyvä liksa :)

  Osittain tämän estämiseksi yleistä oikeuksien valvontaa suorittaa poliisi, jonka maksaa kaikki veroja maksavat kansalaiset. Minusta tässä ei ole mitenkään omituista moraalia, vaan nimenomaan päinvastainen on täysin kestämätöntä moraalia.
   
 6. Purkk

  Rekisteröitynyt:
  18.08.2010
  Viestejä:
  1 050
  https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/21...tietopyyntoa-nain-ministerio-neuvoo-kirjeiden

  Uuden suomen artikkeli tuosta ylläolevasta. Tuolla kommenteissa lukee näin:

  Pitääkö tuo paikkansa?
   
 7. PePi

  Rekisteröitynyt:
  20.06.2015
  Viestejä:
  112
  http://www.jussikari.fi/tappoiko-eu-tuomioistuin-tekijanoikeuskirjeet/

  EDIT: Ihmettelinkin, kun Jussi Kari tuntui niin tutulta nimeltä. Eli Turren heppuja. Mutta tuon bloggauksen mukaan näyttäisi pitävän paikkaansa.
  Kari linkkasi myös tänne

  EDIT 2 : Tästäkin huolimatta kiristysbisnes vain porskuttaa.
   
  Viimeksi muokattu: 03.04.2017
 8. OikeusSekäKohtuus

  Rekisteröitynyt:
  28.02.2017
  Viestejä:
  9
  Viimeksi muokattu: 03.04.2017
 9. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 379
  Suomen laki on tällä hetkellä tuon päätöksen kanssa ristiriidassa, ja niin kauan kun asia on näin, noudatetaan kansallista lainsäädäntöä. Merkit ovat kuitenkin hyvät, koska todennäköisesti jossain vaiheessa meikäläinen lakikirja tullaan päivittämään EU-lain kanssa yhtenäiseksi. Mutta sitä odotellessa tuo päätös ei trolleja paljoa hidasta.
   
 10. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  900
  lue ketjun toinen viesti ( sivu 1, viesti 2 )

  taitaa olla taas jonin kevätkampanja menossa ja lähettelee tuhansia kirjeitä taas kerralla...
   
  Viimeksi muokattu: 03.04.2017
 11. Leopardi

  Rekisteröitynyt:
  17.09.2006
  Viestejä:
  6 808
  Eikös tuo viimeisin tapaus ole aika kova kolaus, jos liikevoitto oli jotain 13000€ ja korvaukset on tuplasti tuon? Nyt sitten äkkiä kirjeitä matkaan tappiot korvaamaan.
   
 12. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 084
  Tämä artikkeli ei liity kiristyskirjeisiin, mutta...

  Voi jumankauta. Siis virolaisten tölkkien palautus suomeen josta jää käteen pari euroa per kerta ylittää poliisin tutkimuskynnyksen "petoksena", eikä edes lievänä sellaisena. Mutta perusteettomien kirjeiden ja korvausten hakeminen ammattimaisen asianajotoimiston toimesta sadoille tuhansille ihmisill jätetään tutkimatta vaikka rikosilmoituksia on tehty tusinoittain.
   
 13. Sotnikka

  Rekisteröitynyt:
  11.12.2014
  Viestejä:
  156
  Jooh itselle tuli lasku kun vissiin kaveri tms. oli lataillut jotain. Soittelin firmaan ja sanoin, että en ole itse lataillut mitään vaan ehkä yksi kaveri nimeltään nönnönnöö, niin nyt myös se kaveri oli saanut laskun noilta ja väittää että tekee rikosilmoituksen minusta ja firmasta, kun olen antanut heille hänen yhteystietonsa. Mites tässä voi nyt toimia niin, että tuo lasku saadaan mitätöityä kaverilta ja minulta? Kumpikaan ei olla kyllä latailtu mitään mitä siinä laskussa lukee.
   
  Viimeksi muokattu: 04.04.2017
 14. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 084
  Kumpikaan ei tunnusta, niin kumpaakaan ei voida syyttää mistään. Juuri tämä takia trolleille ei kannata paljastaa yhtään mitään. Kaverisi voi vaatia hp:ta poistamaan nimensä rekisteristään koska se on saatu epäluotettavalta taholta... Mutta älkää enää ainakaan antako mitään selvityksiä näille kusipäille.

  Niin, ja hp tunnistaa sinut tämä viestin perusteella ja kaikkea mitään sanot täällä voidaan käyttää ja käytetään sinua tai kaveriasi vastaan. Puhelu jonka soitit on nauhoitettu.

  (edit: funking autocorrect)

  EDIT2: Kannattaa pitää mielessä, että kyseessä ei ole lasku. Sitä ei tarvitse maksaa eikä se tule perintään ennen oikeuden määräystä, ja on vaikea kuvitella että HP haastaisi kaveriasi tilanteessa, jossa ainoa todistaja että hän on saattanut käyttää liittymääsi olet sinä itse, tai sinua koska on selvää että liittymällä on useita käyttäjiä. Oikeustoimilla uhkailu todennäköisesti jatkuu, mutta haasteen saaminen ei ole todennäköistä (ellei jompi kumpi ole tunnustanut jo tekoa netissä mölyämällä tai muuten). Kaiken varalta kannattaa miettiä itsekseen ketkä kaikki muut liittymääsi ovat voineet käyttää (mitä useampi, sen parempi) ja miten voit todistaa että se et ollut ainakaan sinä (esim. avoin wlan, et omista kirjeessä mainittua torrent-ohjelmaa, mitä vaan tulee mieleen). HP:lle ei tule kertoa yhtään mitään, vaan kaikki mitä muistat tai todisteet joita sinulla voi olla pistät jemmaan sen pienen todennäköisyyden varalta että haaste kuitenkin tulee.
   
  Viimeksi muokattu: 04.04.2017
 15. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  900
  menikö jonille läpi että er ladannut? yleensä trolleille puhumimen on kuin tuuleen huutaisi
   
 16. juhanasta

  Rekisteröitynyt:
  12.01.2017
  Viestejä:
  85
  En tiedä onko tilapäinen häiriö mutta Chromella surffasin googleen niin ei näyttänyt "hedman partners" hakusanoilla mitään linkkiä enää tänne murobbs keskusteluun.

  Tilapäinen häiriö vai poistatettu hakutulos tms.?
   
 17. nook1e

  Rekisteröitynyt:
  29.10.2003
  Viestejä:
  795
  Sama mulla
   
 18. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 484
  Mielestäni liittyy oikein hyvin, koska tätä voi käyttää vertailukohteena, miten tässä maassa lakia luetaan!

  Kun kaksi laitapuolen kulkijaa keksii keinon yrittää saada vähän rahaa tehtailemalla viivakoodeja virolaisiin palautustölkkeihin, josta touhusta taloudellinen hyöty on muutamia euroja, poliisin mielestä kyseessä on petos, mutta kun lakimiehet keksivät keinon kiristää ihmisiltä tähtitieteellisiä summia keksittyjen lokimerkintöjen avulla, se onkin yksityinen riita-asia.

  Tässähän on täysin samasta asiasta kysymys. Toinen tehtailee viivakoodeja ja toinen lokimerkintöjä. Miksi toinen on petos ja toinen taas ei? Onko tässä maassa oikeasti noin tomppeleita virkamiehiä poliisista lähtien?
   
 19. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 484
  Onpa tosiaan mielenkiintoista. Kokeilin myös Firefoxilla ja sama tulos, ei ole MuroBSS ensimmäisenä. Koetaanko tämä palsta ja neuvot jo niin vaarallisiksi trolleille, että pitää hakutuloksiinkin puuttua?
   
 20. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 484
 21. bloodgod

  Rekisteröitynyt:
  25.11.2015
  Viestejä:
  26
  Jep, tämä klassikkojakso pitää aina mainita kun puhutaan MOTista http://yle.fi/aihe/artikkeli/2008/12/29/saatanalliset-savelet
   
 22. JimProfit

  Rekisteröitynyt:
  10.07.2003
  Viestejä:
  936
  Ei löydy "hedman partners murobbs" hakusanalla muutamalta ensimmäiseltä sivulta yhtään tänne linkkaavaa hakutulosta.

  Voiko tästä kysyä googlelta että onko murobbs poistettu hakutuloksista?
   
 23. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  900
 24. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 379
  Pelkkä hakusana "murobbs" tuottaa Googlesta näköjään kaikkea muuta kuin optimaalisesti priorisoituja osumia. Linkkejä palstalle löytyy tulosten seasta kyllä, eli koko domainia ei olla blokattu hakualgoritmeista, mutta painotusten kanssa on selvästi jotain häikkää nyt.

  Voi johtua siis ihan jostain muustakin kuin tästä säikeestä.
   
 25. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 484
  Taitaa herroilla olla vaan niin herkkä hipiä, että kun tästä palstasta on tullut imperiumin vastaisku trollitoiminnalle, niin on uhkailtu kunnianloukkaussyytteillä, jolloin google on nöyrtynyt ketkulakimiesten vaatimuksiin.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti