Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. passat12

  Rekisteröitynyt:
  30.03.2017
  Viestejä:
  2
  Hei olen uusi täällä.
  Sain tuossa joulukuussa hedman partnersilta kirjeen jossa taken3 leffasta 550e lasku lataamisesta ja jakamisesta. Erä päiv oli joku tammikuussa ja en maksanut tänään tuli toinen kirje jossa vaadittiin että maksaa 550e määräpäivä oli heti jos ei maksa niin pistävät poliisin asialle ja markkinaoikeuteen. Mitä teen maksanko vai mitä teen onko kellekkään muulle tullut samanlaisia kirjetä?? Auttakaa hädässä??
   
 2. passat12

  Rekisteröitynyt:
  30.03.2017
  Viestejä:
  2
  Pitäisikö mun mennä huomenna poliisilaitokselle näyttää noi paperit mitä HP on lähettäny?
   
 3. taxman

  Rekisteröitynyt:
  16.01.2001
  Viestejä:
  3 149
  Lyhyesti: älä maksa, älä ota yhteyttä, säilytä kirje.

  Lue kuitenkin ensin tämän ketjun viesti numero 2 ja sen linkit sekä n. 10-50 sivua tästä taaksepäin. Tähän voi mennä viikonloppu - asialla ei ole kiire.

  Tämän jälkeen lue kirje uudelleen, ja pohdi pääsetkö lopputulokseen. Mikäli et pääse, nuku yön yli ja kertaa argumentit kirjoittaen ne paperille. Tällöin homman pitäisi viimeistään jäsentyä.
   
  Viimeksi muokattu: 30.03.2017
 4. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 086
  Poliisi luultavasti ei ota asiaa käsittelyyn, ellei ole muita perusteluja, sillä aiemmin on linjattu että "kyseessä on riita-asia laskutuksen perusteista". Mutta jos rikosilmoituksen aiot tehdä, kannattaa miettiä mitä korvauksia vaadit, koska ilman korvausvaatimuksia ei poliisi voi rikostutkimusta aloittaa. Laita mielipahallesi ja asiaan käytetylle ajalle hintalappu. Pistä vaikka muistiin kuinka monta tuntia minäkin päivänä käytät tämän asian vatvomiseen, ja onko kenties perheesi myös kärsimässä.
   
 5. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 086
  Tuo on oikea asenne.

  Ilmeisesti vaatimus on kokonaisista tuotantokausista. On yleisesti tiedossa, että trollit yrittävät huijata ja vaativat korvauksia kaikista tuotantokauden jaksoista, vaikka heillä ei itse asiassa olisikaan näyttöä kuin osasta tai vaikka vain yhdestä jaksosta, kunhan tuotantokaudet ovat vain saman torrentin sisällä. Tämän voi selvittää tekemällä HP:lle henkilörekisterin tarkastuspyynnön, jolloin saat listan tiedostoista joita väitetysti on jaettu. Jos niitä ei ole yhtä montaa kuin mitä on laskutettu, voi poliisille tehdä rikosilmoituksen petoksen yrityksestä.

  Markkinaoikeuden päätöksessä lienee seuraavanlainen kohta koskien laskutusyhteyshenkilön yhteystietoja:
   
  Viimeksi muokattu: 30.03.2017
 6. zack1

  Rekisteröitynyt:
  27.10.2015
  Viestejä:
  140

  Ei hyvää päivää vaan !!! Ei, kukaan muu ei ole saanut kirjettä. Taidat olla ensimmäinen.
  Et sitten jaksanut/viitsinyt lukea muutamaa viestiä taakse (Jankuttajan), joka sattuu olemaan vielä tällä sivulla ?
   
 7. nook1e

  Rekisteröitynyt:
  29.10.2003
  Viestejä:
  795
  Ehdottomasti viestiä medialle tästä, alkaa kulut olemaan jo aikamoisia.
   
  Viimeksi muokattu: 31.03.2017
 8. lucas34

  Rekisteröitynyt:
  26.02.2007
  Viestejä:
  137
 9. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 603
  Tosiaan tuo tiedote on nyt tuolla OKM:n sivuilla. http://minedu.fi/artikkeli/-/asset_publisher/tekijanoikeuden-valvontakirjeet-puhututtavat

  Anna Vuopala laittoi tarkentavaa sähköpostia, että kysymys ja vastaus-osio julkaistaan verkkosivuilla myöhemmin tänään ja lisäksi perustetaan työryhmä, jossa pyritään varmistamaan kirjeiden saajien oikeusturva muodostamalla hyviä käytäntöjä, joiden lisäksi työryhmä pohtii, onko oikeutta tiedonsaantiin rajoitettava, ellei epäkohtia muuten saada minimoitua.

  Vastasin hänelle oman mielipiteeni: "Huomasinkin jo tiedotteen sivuillanne ja silmään pisti tuo: "Suomessa tekijällä tai hänen edustajallaan on tekijänoikeuslakiin perustuva oikeus saada markkinaoikeudelta hakemuksesta ”yhteystiedot sellaisesta teleliittymästä, josta tekijän oikeuksien suojan kannalta merkittävässä määrin saatetaan yleisön saataviin tekijänoikeudella suojattua aineistoa ilman tekijän suostumusta”. Yhteystiedot saatuaan tekijä voi halutessaan ottaa yhteyttä liittymänhaltijaan tai ryhtyä muihin toimenpiteisiin.", eli merkittävässä määrin -kohta, koska markkinaoikeus ei ole näitä IP-osoitteita yksitellen tutkinut ja on hyväksynyt vuorokautisen keskiarvon kokonaisyleisöstä ja parvien koosta.

  Markkinaoikeuden pitäisi muuttaa omia käytäntöjään, niin silloin tämmöistä rahastusta ei edes pääsisi tapahtumaan. Laissa nimenomaan sanotaan, että sellaisesta teleliittymästä, ts. nämä pitäisi käsitellä liittymäkohtaisesti, eikä niin miten markkinaoikeus sen nykyisin tulkitsee. Olen kannellut asiasta mm. oikeuskanslerille, mutta käsittelyajat ovat pitkät, eikä vielä ole vastausta tullut."
   
 10. RouVix

  Rekisteröitynyt:
  08.01.2009
  Viestejä:
  1 423
  Turha tuota on ministeriölle kertoa. Vallan kolmijako-opin mukaisesti ministeriöllä on aika vähän (lue: ei ollenkaan) mahdollisuutta vaikuttaa tuomioistuimen päätöksiin.

  Muutenkin vähän saman vanhan jankkausta tuosta merkittävyydestä tai yksittäisyydestä. MAO:lla on oikeus, valta ja velvollisuus tulkita ne niin kuin parhaaksi katsoo ja niinhän se on tehnytkin ja ne on huomioitu päätöksissä.
   
  Viimeksi muokattu: 31.03.2017
 11. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 603
  Muistakaa, te kaikki voitte vaikuttaa tähän asiaan osallistumalla, kunhan kysymys ja vastaus -osio avataan!

  Mielestäni Anna Vuopala antoi tähän suuntaan jo viitteitä todetessaan sähköpostissaan, että kysymys ja vastaus -osio julkaistaan verkkosivuilla myöhemmin tänään ja lisäksi perustetaan työryhmä, jossa pyritään varmistamaan kirjeiden saajien oikeusturva muodostamalla hyviä käytäntöjä, joiden lisäksi työryhmä pohtii, onko oikeutta tiedonsaantiin rajoitettava, ellei epäkohtia muuten saada minimoitua.
   
 12. Yritysten tuki Banned

  Rekisteröitynyt:
  27.01.2017
  Viestejä:
  69
  Tuolla työryhmällä on yhtä paljon valtaa kuin Piraattipuolueella eli ei yhtään. Ja edelleenkään yhdelläkään kirjeellä ei ole ollut mitään merkitystä.
  Valta on siellä missä sitä osataan käyttää eli kirjeet tai huutoäänestykset ovat merkityksettömiä. Kansalaisaloitteista on hyvin jo saatu torpattua yli 500 ja yksi on armosta mennyt läpi.
   
  Viimeksi muokattu: 31.03.2017
 13. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  3 985
  Röllille luettavaa. Tämä taitaa olla jo linkattu mutta silti.
  https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/21...tietoa-pyydetty-suomessa-ministerio-huolestui
   
 14. Yritysten tuki Banned

  Rekisteröitynyt:
  27.01.2017
  Viestejä:
  69
  Tuo on kyllä jo nähty. Paalijärvi saa ihan vapaasti kirjoitella ja olla mitä mieltä tahansa. Kuten juuri nyt telkussa esiintyvä Piraattien puheenjohtaja. Heillä taitaa olla peräti kolme "ystävää" Arkadianmäellä. Eikä yhtään kansanedustajaa.
  Ei kannata nyt toivoa liikoja ettei tule lopulta tosi paljon harmittamaan.
   
 15. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  3 985
  Lehtikirjoitus ei ole Paalijärven tekstiä. Saat myös itse olla mitä mieltä tahansa kunhan pysyt faktoissa.
   
 16. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  904
  joo, piraattipuolue saa multa pointsit ainostaan ettei heidän mainonsiaan ole joka vitun kulman takana niinkuin muiden ehdokkaiden.... silti jätän äänestämättä kokonaan kun se on samaa paskaa eri roskiksesta joka vuosi....
   
 17. ilkkes

  Rekisteröitynyt:
  11.11.2004
  Viestejä:
  1 132
 18. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 603
  Kaikille kirjeensaajille edelleen, jäitä hattuun. Tilaa ne omat tietosi markkinaoikeudesta, niin näet miten tietosi on saatu, jonka jälkeen tenttaa operaattoriasi. Poliisille kiikuttaminen on aivan oikea reaktio.

  Toivotaan, että OKM saa sen kysymys- ja vastausosion, niin siellä voi sitten vastuunalaista ministeriötä hiillostaa, jotta tähän kirjebisnekseen saataisiin muutosta.
   
 19. Marrasq

  Rekisteröitynyt:
  11.03.2017
  Viestejä:
  3
  Anteeksi nyt vain,mutta mielestäni yhteiskuntamme lainopillisista epäkohdista voi ja pitää tuoda epäkohdat ilmi,jos siis kukaan ikinä mihinkään oikeusvaltioon vielä uskoo.
  Olet oikeassa siinä,että menneitä ei voi muuttaa,mutta uskon silti vielä kansalaisaktivismin voimaan ja siihen,että meistä jokainen
  voi vaikuttaa osaltansa vähintäänkin epäkohtien julki saattamiseksi.

  MAO:n oikeus,valta ja velvollisuus.......................

  No,oikeus ja velvollisuus kuulostavat ihan kivoilta aatteilta,mutta kun tuo valta.

  Jos vain minulla olisi valtaa,niin....:psmoke:
   
 20. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 603
  Tottakai jokainen voi vaikuttaa. Siksihän me olemme oikeusvaltio, että voimme valittaa ja kannella päätöksistä, jotka eivät ole oikeuskäsityksemme mukaisia.

  Jo nyt näemme, että virkamiehet ottavat meidät tosissaan ja yrittävät auttaa. Mielestäni tämä on erittäin hyvää kehitystä ja se kertoo sen, että kansalaisaktivismi kannattaa. :comp:
   
 21. constructor

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Viestejä:
  416
  "Kilpailu- ja kuluttajaviraston lakimies Jari Suurla toteaa, että kirjeen saajan kannattaa ottaa asiallisesti yhteyttä lähettäjään ja kertoa, miksi maksukehotus on hänen mielestään perusteeton. Kirjeissä on tarkka aika, jolloin koneelta on luvatta jaettu materiaalia."

  Tämä neuvo voi käydä kalliiksi jolle kulle...
   
 22. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 603
  Näkee, ettei tällä Suurlalla ole yhtään enempää BitTorrenteista käsitystä, kuin tällä Arvollakaan. "– Lähettäjälle kannattaa kertoa, jos on tuolloin ollut vaikkapa matkoilla, neuvoo Suurla."
   
 23. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 395
  Toivottavasti Arvo ei mene maksamaan. Mitään hätäähän miehellä ei ole, ihan lähtökohtaisesti jo sen takia, että lähettäjänä on Haaja, jonka kaverit eivät ole ketään haastaneet, ja tuskin haastavatkaan. Poliisilta ensimmäisen kirjeen myötä saatu neuvo pätee loppuihinkin kirjeisiin, ne ovat käytännössä kuin sähköpostiin tulevaa roskapostia, vaikka paperikirjeiden mukana postiluukusta tipahtavatkin.

  Suurlan neuvot ovat tosiaan sitten vähän kyseenalaisempia, koska trollit eivät korviaan lotkauta noille selittelyille, että oli muka jossain muualla teon tapahtuessa. Kirjeitä voi tulla siitä huolimatta. Oikeus voi niille tosin ja onneksi antaa vähän suurempaa painoarvoa, jos asiat sinne asti etenevät. Mutta tuskinpa ne etenevät, sillä ne harvat varoittavat esimerkit, jotka haastetaan, on valittu tarkalla seulalla jo pitkään ennen kuin ovat välttämättä saaneet sitä ensimmäistäkään kirjettä.
   
 24. Teerex

  Rekisteröitynyt:
  23.01.2017
  Viestejä:
  57
  Täällä Opetus- ja Kulttuuriministeriön kysymyksiä ja vastauksia sivulla (joka ilmestyi kait sinne perjantaina?) on "virallisia" ohjeita kirjeensaajille. Jokainen tehköön omat johtopäätöksensä niistä. Varsin haalea kannanotto vaikka onkin lupailtu muitakin toimia. Tämä oli vissiinkin se viikkoja mietitty tulos, jossa ei selvästikään haluta astua kenenkään varpaille. Toivottavasti muutakin on tulossa ettei jää tähän "rauhoitteluun". täältä löytyy, http://minedu.fi/tekijanoikeuksien-valvonta.
   
 25. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 603
  En huomannut tuota ainakaan aiemmin, mutta pienoinen pettymys on kylläkin, varsinkin kun me kirjeensaajat näemme asian toisin. Onko tosiaan pitänyt olla kieli keskellä suuta, ettei loukkaa ketään?

  Onhan siinä viitteitä ihan hyvään kehitykseen, mutta tuohon viimeiseen "Mistä saada lisätietoa?" on annettu huonot ohjeet. Missään nimessä ei kannata ensimmäiseksi olla yhteydessä kirjeen lähettäjään, vaan noudattaa Muron ohjeita ja selvittää itse ensin oma tilanteensa ja vasta sen jälkeen tehdä johtopäätöksiä.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti