Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 395
  Jos katuu, niin se ei välttämättä johdu pelkästä omantunnon kolkuttelusta...
   
 2. korot ja kulut

  Rekisteröitynyt:
  29.01.2017
  Viestejä:
  165
  Turren Herkko opiskeli ensin lakimieheksi, sitten kauppatieteiden tohtoriksi, ollessaan tietotekniikkayrityksen lakimiehenä ja henkilöstöpäällikkönä, opetteli iltaisin ohjemoimaan tasolle "junior koodaaja", jatkoi tietotekniikan opiskelua Aalto-yliopistossa, nyt: "Olen palkannut lakitoimistooni ohjelmistokehittäjiä ja teollisia muotoilijoita, jotta voimme tehdä uudenlaisia palveluita."

  Eli ei Turren liikevaihdon kasvu välttämättä johdu kirjeistä - henkilöstömäärä 2016 5 täysipäiväistä työntekijää.

  Vanha artikkeli jo:

  http://www.hs.fi/ura/art-2000002902042.html
   
 3. twigman

  Rekisteröitynyt:
  01.08.2016
  Viestejä:
  212
  Herkko on siis tämä nauravainen nappisilmä.. Jotenkin tuo kuva ei vastaa sitä mielikuvaa mikä on muodostunut itselle kun tuota toimintaa on tarkastellut. Ainakin yrittäjyyttä riittää. Ihan fiksustihan tuo on markkinaraon keksinyt, harmi vaan että tuntuu pelaavan enemmänkin kiristäjien laidalla.
  Herkko voisi kehittää samanlaisen digitalisoidun korvaus-generaattorin kiristäjien uhreille niin saisi vähän mainettaan putsailtua.
   
 4. Hasturinpoika

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2011
  Viestejä:
  672
  Työryhmä selvittämään sähköisen viestinnän välitystietojen säilytysvelvollisuutta

  https://www.lvm.fi/-/tyoryhma-selvi...-928464?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

  "Liikenne- ja viestintäministeriö on asettanut työryhmän arvioimaan lainsäädäntöä, joka koskee sähköisen viestinnän välittämiseen liittyvien tietojen säilytysvelvollisuutta."

  "- On tärkeää sovittaa yhteen viestinnän välittäjän vastuu yksityisyydensuojan toteutumisesta ja viranomaisten tarpeet saada yksittäistapauksessa tietoja vakavan rikoksen selvittämiseksi tai ehkäisemiseksi, toteaa liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner."
   
 5. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 086
  MAO:lta saatu tieto: tällä hetkellä vireillä on 82 kpl hakemuksia saada teleliittymän haltijoiden yhteystietoja (hakemukset jätetty markkinaoikeudelle 14.11 - 29.3). Aika hurja tahti.
   
 6. Hasturinpoika

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2011
  Viestejä:
  672
  Aivan kuin olisi kiire saada tietoja ulos ennen kuin laki pistää stopin hommalle, ainakin nykyisessä massaluovutus muodossa. Viime vuonna hakemuksia oli 217 kpl.
   
  Viimeksi muokattu: 30.03.2017
 7. Acehaseo

  Rekisteröitynyt:
  21.12.2010
  Viestejä:
  325
  Noniin, meikäläiselle tuli sitten myös tämä Hedman partnersin lappunen. Mitä tuota lappua nyt luki, niin ilmeisesti operaattori on luovuttanut siis kotiosoitteeni. Pienimuotoiseksi ongelmaksi syntyy se, että käytän taloyhtiön nettiä ja tämä kirje koskee liittymää jota maksan osana elatuksia exälleni. Siellä asuu ainakin kolme henkeä ja mahdollisia uusia sulhasia pyörii paikalla. Eihän mulla ole mitään velvotteita edes kertoa missä tämä liittymäboksi fyysisesti sijaitsee?? Ja vaikka kuinka kyselisi, en pysty vastaamaan kuka sitä nettiä käyttää. Asun kuitenkin toisella puolella kaupunkia. Tuleeko tästä ongelma minulle vai Hedmannille? Pitääkö mun raijata toi takansytyke nyt sitten exälleni vai painanko kylmästi roskiin?
   
 8. KingLizard

  Rekisteröitynyt:
  05.08.2016
  Viestejä:
  58

  Kannattaa säsäilyttää kirje mutta olla miteenkään muuten reagoimatta siihen. Etenkin jos et KO taloudessa asu.
   
 9. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 086
  Hedmannin ongelma. Liittymän omistaja ei ole vastuussa sen käyttäjien tekemisistä, ja sinulla ei ole mitään velvollisuutta selvitellä asiaa HP:n puolesta (ei edes kertoa missä tai ketä liittymän muut käyttäjät ovat). Voit joko:

  A) jättää vastaamatta, jolloin parin kuukauden päästä kolahtaa uusi kirje.

  B) vastata lyhyesti että et itse asu samassa osoitteessa etkä hallinnoi kuka liittymää käyttää. Ei kannata liikaa selitellä ja turhaan auttaa trolleja. Vastauksena saat varmaan uhkailuja että olet velvollinen auttamaan ja blaa blaa, mutta ne voi ignoroida. Uutta kirjettä tai haastetta tuskin tulee.

  Kirje kannattaa pitää tallessa vastaisuuden varalta. Itse asiassa operaattorin ei olisi pitänyt luovuttaa kotiosoitettasi, jos et edes asu samassa paikassa missä liittymä sijaitsee: päätöksissä on järjestään kielletty luovuttamasta laskunmaksajan yhteystietoja, ainoastaan liittymän käyttäjän tiedot. Jos innostusta riittää niin voit alkaa kaivelemaan operaattorilta, onko yhteystietosi on luovutettu väärin perustein. Diaarinumerolla ja IP-osoitteella saat luovutuspäätöksen markkinaoikeudelta.
   
 10. Acehaseo

  Rekisteröitynyt:
  21.12.2010
  Viestejä:
  325
  Kiitos vastauksista. Säilytän kirjeen nyt toistaiseksi. En tiedä lähdenkö edes vastaamaan kirjeeseen. Jos tulee sopivasti ylimääräistä aikaa, niin saatan vähän kysellä tuosta luovutuspäätöksestä. Maksamaan en kyllä ala, hakekoot vaikka tuon ukkosen raiskaaman läppärini tutkimuksiin. Pitää muistuttaa, että antaa vähän nyrkkiä. Muuten ei lähde päälle.

  Niin ja edit:

  Kyseessä on siis Spartacus sarja
   
  Viimeksi muokattu: 30.03.2017
 11. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 395
  Ei @Acehaseo lla ole tuossa tilanteessa mitään huolta, koska pystynee suhteellisen helposti osoittamaan, että liittymän haltija asuu ihan eri osoitteessa kuin sen käyttäjät. Jos trolli päättäisi hänet haasteen kohteeksi ottaa, ja siinä vaiheessa heille selviäisi tuo kuvio, niin eivät taatusti päästäisi sitä saliin asti.

  Vaikka tuosta tilanteesta voisi HP:lle huomauttaa, niin se on edelleen melkein suositeltavampaa olla vaan hiljaa ja antaa asian olla. Jos jatkoseuraamuksia ei tule (kuten useimmille ei tule), niin säästyvät nekin minuutit johonkin mukavampaan. Ja jos tulee, niin on aiheuttanut vastapuolelle toivottavasti edes hiukkasen potuttavaa pikku rahanmenoa, kun joutuvat maksamaan haasteen vireillepanosta joutuneet kulut ja haastetun oikeusavun siihenastiset kulut. Olemalla tuollaisessa tilanteessa yhteyksissä lähettäjän suuntaan tekee melkein enemmän palveluksen trollille kuin itselleen.
   
 12. Nasty76

  Rekisteröitynyt:
  27.03.2013
  Viestejä:
  173
  itse toivoisin kovasti että menis oikeuteen tollanen keissi. Sais ehkä julkisuutta että kirje business kusee ja syyttömät makselee
   
 13. Teerex

  Rekisteröitynyt:
  23.01.2017
  Viestejä:
  57
  Eikös Spartacus ole jo aika Jeesuksen aikainen tv sarja. Vai onko siitä jotakin tuoreempia versioita. Jos se on se alkuperäinen niin paljonkohan julkeavat vaatia tuommoisesta. Hiukan jo ihmeellistä, vai onko oikeudet saatu todella halvalla. Olihan se varmaan aikanaan suosittukin. Paljonko pyytävät?
   
 14. Reiska Salatieto

  Rekisteröitynyt:
  22.11.2016
  Viestejä:
  53
 15. Acehaseo

  Rekisteröitynyt:
  21.12.2010
  Viestejä:
  325
  En ole ikinä Spartacusta katsonut, enkä tiedä miltä aikakaudelta ovat.
  Hinnat ovat seuraavat:

  Edit: Pyydettiin poistamaan yksilöivät tiedot
   
  Viimeksi muokattu: 30.03.2017
 16. Teerex

  Rekisteröitynyt:
  23.01.2017
  Viestejä:
  57
  Mistähän ne repäisevät nuo "kulut"? On jo Amerikan meininkiä. Voidaan pyytää mitä vaan. Näin meillä "oikeusvaltio" Suomessa. "...jatkotoimista tiedotetaan lähitulevaisuudessa." Pelaako ministeriö vaan aikaa. Rahastuksessa on nyt pantu iso vaihde päälle. Moni kärsii vielä unettomia viikkoja/kuukausia ennenkuin koneisto todella reagoi, jos sitten todellisuudessa reagoi lainkaan. Taitaa olla tyhjiä lupauksia. Eivät vaan tiedä mitä voisivat tehdä. Ja trolleja naurattaa. Onko ministeriön pikkutytöt todellakin ylipuhuttu niinkuin joku vihjaisi jo pari kuukautta sitten?
   
 17. jone1

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2007
  Viestejä:
  294
  Epäilen etteivät jätä sinua rauhaan ennenkuin nettiliittymä on siirretty muijan nimiin ja hedareille toimitettu selvitys.
  Edit. Jos saat unenpäästä kiinni vaikka kirjeitä satelee niin älä reagoi mitenkään mutta sitähän ei voi tietää miten linjan käyttäjä siellä hölmöilee esim. seedaa päivä tolkulla spatacusta.
   
  Viimeksi muokattu: 30.03.2017
 18. peternorth

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2015
  Viestejä:
  313
  Kevyitä vaatimuksia on, kun tollaisia yli 4000€:n paukkuja noinkin huonosta sarjasta kun Spartacus. Ilmeisesti näitä isompien summien vaatimuksia on viime aikoina pistetty enemmänkin menemään. Enemmän pelotetta kun niissä pienemmissä summissa, joku voi vaikka erehtyä neuvottelemaan.
   
 19. Acehaseo

  Rekisteröitynyt:
  21.12.2010
  Viestejä:
  325
  Se nyt on se ja sama mitä hermannit käskee mun tekemään. Ei niillä ole minkään valtakunnan valtuuksia pakottaa meikäläistä siirtämään liittymää toisen nimiin. Taidanpa ihan vittuillakseni ottaa vielä 150km päässä asuvan pikkuveljenikin liittymän omiin nimiini ja vaikka siskonkin. Siinäpähän purnaavat.
   
 20. Trollitkuriin

  Rekisteröitynyt:
  04.02.2017
  Viestejä:
  87
  Ole ehdottomasti toimittajiin yhteydessä.

  Esim. [email protected] tai [email protected]

  Etenkin nuo valvontakulut on aivan hanurista repäistyjä.

  Tuo on aivan selvää rahastusta, eikä sillä ole tekijänoikeuksien valvonnan kanssa mitään tekemistä. Aivan päättömiä summia.

  Oma vankka mielipiteeni on, että trolleihin ei kannata olla yhteydessä. Heitä ei kiinnosta kuka on oikeasti väitettyjen tekojen takana.

  Vaikka antaisit minkälaisen selvityksen tahansa, olisi vastaus kuitenkin, "että liittymänhaltijana olet asialliseeen osallinen ja siksi vastuussa"

  Älä ole heihin yhteydessä. Älä maksa. Haasteen mahdollisuus on olematon.
   
  Viimeksi muokattu: 06.04.2017
 21. RouVix

  Rekisteröitynyt:
  08.01.2009
  Viestejä:
  1 423
  Äläs nyt, Spartacus oli erittäin hyvä sarja kunhan kärsi sen ensimmäisen kauden alta pois.

  Ei nyt ehkä ihan 4000€ arvoinen, mutta hyvä kuitenkin!

  Mutta säästäisitte itseltänne aika paljon vaivaa ja pahaa mieltä kun olisitte vain analysoimatta noita trollien vaatimuksia. Niistä on turha hakea mitään järkeä tai logiikkaa. Ne ovat pelottelua ja uhkailua sekä... no, trollailua. Trollia ei pidä ruokkia eikä sen toimista pidä etsiä logiikkaa.
   
 22. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  904
  onkohan HP huomannut että maksuprosentti on sama isoissa(3k+) ja pienissä (600e) kirjeissä ja lähettelee nyt isompia paukkuja isompien rahojen perässä? itselle tuli 1 kirje 6kk sitten ja 600e vaativat, sen jälkeen ei ole tullut mitään tiedotetta asiasta tai maon haasteisiin. En tehnyt mitään asialle, itsestään meni pois koko asia. sen verran olen huomannut hpeen toimitavasta jos on kirjeessä on yhdessä teoksessa pidempi aikaväli kuin 1 päivämäärä esim 30.4.2017-5.5.2017 jakoa niin tulee useampi kirje. voi olla että 1 havainto ei ylitä merkittävyyskynnystä edes HPeen silmissä ja maoon meno ei ole kyseessä.
   
 23. jone1

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2007
  Viestejä:
  294
  Asiaa , vanhan liiton meininkiä.
   
 24. NiceMan

  Rekisteröitynyt:
  13.09.2003
  Viestejä:
  1 672
  Toivottavasti ihmiset oppivat olla maksamatta näitä.
   
 25. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  904
  eiköhän siinä puhuta jo sadoista tuhansista euroista jotka joni on kussut tähän mennessä tämän keskustelualeen takia :D
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti