Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

 1. raspberry24

  Rekisteröitynyt:
  01.02.2017
  Viestejä:
  22
  Väittäisinpä, että jopa useimmat netinkäyttäjät eivät edes pysty 100% varmuudella sanomaan, onko se verkko ollut auki vai suojattu koko sen ajan, mikä kirjeessä ilmoitetusta tekohetkestä on kulunut kirjeensaamiseen. En tietenkään halua pätkääkään epäillä MAO:ssa olleiden väitteitä tietoisesta verkon avoimuudesta, mutta onhan sekin naurettava tilanne, jos joutuu väittämään pitäneensä verkon tarkoituksella auki vain siksi, että puolustus olisi vahvemmalla perustalla, vaikka totuus olisi se, ettei tiedä, onko se ollut auki hetkenä x. Tässä kohtaa Markkinaoikeudella onkin nyt erittäin suuri vastuu, mitä tulee syyllisyyden osoittamiseen. Jos vastaaja sanoo johdonmukaisesti, ettei tiedä mitä liittymällä on tehty, niin sen ei missään tapauksessa pidä olla yhtään heikompi puolustus, kuin että väittää koko ajan tienneensä verkon olleen auki tarkoituksella. Kantajan tehtävä on lyödä todisteet pöytään jos niitä kerran on.
   
  Viimeksi muokattu: 22.03.2017
 2. Teerex

  Rekisteröitynyt:
  23.01.2017
  Viestejä:
  57
  Voi vapaa Venäjä! Luinko oikein? 4200 euroa. Mistä hyvästä? Mikähän "lainvalvonta toimisto" nyt on kyseessä? Vauhti todellakin tuntuisi kiihtyvän.
   
 3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä
 4. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 484
  Operaattoria kannattaa tietenkin kovistella tästä, mutta kuten olemme nähneet, sieltä tulee aina vastauksena, että koska oikeus on määrännyt, niin olemme pakotettuja yhteystietojen luovutukseen.

  Kuka on asiallisesti hoitanut turvakieltonsa, niin kanteluiden lisäksi kannattaa myös poliisiin olla yhteyksissä. On tämä vaan melkomoinen soppa, joka paljastaa epäkohtia tavallisen kansalaisen yksityisyydensuojassa. Viranomaisetkaan eivät saa tietojasi, mutta trollit saavat..
   
 5. yannara

  Rekisteröitynyt:
  28.04.2003
  Viestejä:
  11 734
  Onko keillään muuten kokemusta siitä, että HP lasku tuleekin työantajalle, koska liittymä on työantajan nimissä? Minkälainen soppa siitä sitten syntyy? :D
   
 6. StepanDubov

  Rekisteröitynyt:
  18.01.2010
  Viestejä:
  48
  Tämä tuli tänään minulle

  Hyvitys
  38 jaksoa diipadaapa sarjaa 50e/kpl = 1900e

  Kulut
  Crystalis Entertainment UG
  valvonnan kustannukset 400e
  nimikkeiden kustannukset 38 x 50e = 1900e

  Maksettavaa yhteensä
  4200e

  Summat on jokaisella tasolla poskettomia...

  Ikinä en ole kyseistä diipadaapa sarjaa katsonut. En ole sitten napsterin aikoihin mitään ladannut koska viaplay + netflix + youtube. Avoin wlan mokkula eikä mulla ole kotona edes kiinteetä johdollista nettiä. Ja tuo mokkula on ollut minulla ties missä vielä menossa mukana. Tässä sohvalla istuessani voin yhdistää itseäni kymmeneen naapurin wlaniin kun asun suurehkossa kerrostalossa.

  Kannattaakohan mun vaivautua edes vastaamaan niille mitään? Esim tällä ”Koskien asiaanne teoksen luvattomasta jakelusta" viestillä vai jättää kokonaan omaan arvoonsa?
   
 7. ?

  Rekisteröitynyt:
  20.06.2007
  Viestejä:
  7 147
  Älä viitsi puhua paskaa täällä. Turvakieltoisen osoitteen ja tiedot saa luovuttaa, jos siihen on viranomaisen lupa. Suomen oikeuslaitos nimenomaan määrittelee miten toimitaan, ei minkään netin mutumiehen jutut.
   
  Viimeksi muokattu: 22.03.2017
 8. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 484
  Ei tietenkään kannata vastata mitään, ennen kuin olet selvittänyt asiaa omalta kohdaltasi. Tilaa [email protected] omat tietosi. Laita siihen kirjeessäsi oleva päätös- tai diaarinumero sekä IP-osoite, kellonaika, päivämäärä ja teos mistä hyvitystä vaaditaan. Tässä tapauksessa siis kirjaa nuo kaikki 38 jaksoa. Jos aiemmat merkit pitävät paikkaansa, niin tietojenluovutusta on haettu vain yhden kerran ja loput on sitten sitä teknistä profilointia.
   
 9. StepanDubov

  Rekisteröitynyt:
  18.01.2010
  Viestejä:
  48
  Mikäköhän tämä "diaarinumeron" on?

  Mitä tietoja käytännössä saan tuolta markkinaoikeudesta? Ja mitä sillä tiedolla teen?
   
 10. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 484
  Diaari- tai päätösnumero on numero, jolla saat omaa asiaasi koskevat tiedot markkinaoikeudesta. Se näkyy siellä kirjeessä jollakin sivulla.

  Jos haluat viedä asiaa eteenpäin viranomaiselle, kuten kannella tietojenluovutuksesta, tehdä rikosilmoituksen tms. tarvitset päätöksen itsellesi. Jos koet, ettet mitään näillä tiedoilla tee tai et ryhdy mihinkään toimenpiteisiin, niin silloin anna asian vain olla. Se on sinun asiasi, kuinka aktiivinen haluat tässä olla. Oletko lukenut tätä palstaa? Jos et, niin kannattaa lukea ensimmäisen sivun toinen kommentti. Siellä on lisätietoa ja hyviä linkkejä.
   
 11. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 084
  Mieti ensin, voitko todistaa että et itse ole vastuussa? Esim. missä olit väitettynä ajankohtana, asutko yksin, oletko valmis antamaan kovalevyjäsi tutkittavaksi tarvittaessa? Jos sinulla on vedenpitävä keissi, niin voit huoletta jättää vastaamatta. Jos tulee haaste niin palkkaat asianajajan jonka palkkion saat takaisin sitten kun voitat.

  Jos et ole syytön tai et usko että voit sitä oikeudessa todistaa, niin sitten kannattaa olla tarkkana että et mölise asiasta netissä omalla nimellä, etkä anna HP:lle mitään tietoja itsestäsi. Et kerro mistään avoimesta WLANista tai montako jäsentä perheessäsi asuu ja kenellä on pääsy verkkoon, etkä vastaa mitään heidän uteluihinsa. Ainoa asia mitä kannattaa sanoa on todeta että liittymän omistajana et ole vastuussa ja että vaatimukset on kohdistettava yksittäiseen käyttäjään.

  Markkinaoikeudelta voit hakea diaarinumerolla (se on se yyyy/xx muotoinen numero, jossa yyyy on vuosi ja xx juokseva numero) tai päätöksen numerolla (xx/yy) tietoja. Mukaan IP osoite ja kaikki väitetyt ajankohdat. Sieltä saat vastauksena päätöksen, ja osoituksen mistä ajankohdasta nuo tiedot on haettu.

  Lisäksi operaattorilta voit kysyä mitkä tiedot on luovutettu. Riippuu operaattorista miten, ainakin Elisalla on tähän tarkoitukseen oma lomake, kenties DNA:lla ja Sonerallakin. Näillä tiedoilla et luultavasti mitään tee, mutta aina kannattaa tarkistaa että ne ovat oikein.

  Kolmanneksi, voit tehdä HP:lle henkilörekisterin tarkastuspyynnön. HP kieltäytyy antamasta kaikkia tietoja, mutta heidän pitäisi ainakin luovuttaa lista teoksista ja tiedostoista joista havaintoja on. Tämä on kaikkein hyödyllisin tiedonhaku, koska HP:lla on tapana laskuttaa koko tuotantokaudesta, vaikka heillä olisi havaintoja vain muutamasta jaksosta. Tosin tämä tarkoittaa että joudut myöntämään HP:lle olevasi olemassa ja jos otat yhteyttä sähköpostitse niin ne saavat s-postiosoitteesi siitä. Tarkastuspyynnön voi tehdä myös postitse.

  Jos loppujen lopuksi kuumottaa niin että päätät maksaa, kiellä valvontakulut ja ehdota maksavasi vain 50€ per jakso niistä jaksoista, josta oikeasti on todisteita. Älä käytä mitään hiton Turrea neuvottelijana, jods haluat lakimiehen niin kannattaa ottaa yhteys Aaviaan.

  (Ei tietenkään pidä maksaa jos olet syytön, enkä yritä mitenkään syyllistää tai väittää sinua valehtelijaksi. Tämä vain siltä varalta että ehkä joku lukee foorumia joka on heikommilla kantimilla liikenteessä...)
   
  Viimeksi muokattu: 22.03.2017
 12. Trollitkuriin

  Rekisteröitynyt:
  04.02.2017
  Viestejä:
  87

  Eli valvonnan kustannukset ovat 400€ ja jaksoista 1900€ yhteensä 2300€ Mistä loput tulevat?

  Älä maksa.

  Aavian tapauksen jälkeen haaste on yhä epätodennäköisempi. Trollien täytyisi osoittaa, että juuri sinä olet latausten takana.

  En näe yhtään syytä miksi trolleihin kannattaisi olla yhteydessä, asian kiistämisellä ei saavuta mitään.

  Älä myöskään (ainakaan ilman lakimiehen apua) yritä sopia mitään maksusuunnitelmaa.

  Tällöin voit tahattomasti myöntää teon ja trollit voivatkin päättää hakea lisää korvauksia oikeusteitse.

  Heillä olisi kirjeenvaihtoa, jossa ehdotat itse maksamista alemmalla summalla.

  Tämä voitaisiin markkinaoikeudessa hyvinkin tulkita syyyllisyyden myöntämiseksi.
   
 13. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 084
  Hyvitykset 50€ per jakso, valvonnan kustannukset toiset 50€ per jakso, plus 400€ = 1900€ + 1900€ + 400€ = 4200€.

  Tuo on hyvä pointti. Mutta toisaalta, jos ehdottaa itse maksamista MAO:n linjaamalla summalla niin luulisi että eivät uskalla haastaa, koska jos MAO pitää linjauksensa niin sittenhän HP häviäisi keissin? Silloinhan kyse ei olisi enää korvausvelvollisuudesta vaan korvauksen määrästä.

  Ehkä kuitenkin on fiksumpaa hakea neuvotteluapua, jos siihen ratkaisuun päätyy, oikeilta lakimiehiltä kuin muron anonyymeiltä jankuttajllta.
   
  Viimeksi muokattu: 22.03.2017
 14. StepanDubov

  Rekisteröitynyt:
  18.01.2010
  Viestejä:
  48
  Niin siis hyvitys on 1900e yhteensä + kustannukset 400e + nimikkeiden kustannukset 1900e = 4200e

  Laitoin nyt ainakin tonne markkinaoikeuteen viestiä omista tiedoista. Katsotaan mitä sieltä tulee takaisin.
   
 15. sirace

  Rekisteröitynyt:
  05.10.2009
  Viestejä:
  960
  50 euroa valvonnan kustannuksia per jakso on täysin kohtuuton, todelliset kustannukset lähempänä 50€ per IP-osoite/vuosi. Tuo taksa tarkoittaa pontenttiaalista tuloa firmalle 50 000 000 €/päivä kun osoitteita tallennetaan yli miljoona joka päivä. There is no such a business like troll business.
   
 16. Pääsiäinen

  Rekisteröitynyt:
  23.03.2016
  Viestejä:
  678
  Tässä asiassa puhun koska tiedän asiasta enemmän kuin sinä. Älä itse puhu peetä asiasta mistä et tiedä mitään! Tietysti osoite luovutetaan jos on syyllistynyt riittävän vakavaan rikokseen, mutta se luovutetaan viranomaiselle, ei trollifirmalle. Tajuatko, ettei trollifirma ole viranomainen?


  Olen sen verran mutumies näissä asioissa, että itselläni on työni takia turvakielto ja hoidan työssäni muutekin turvakieltoihin liittyviä asioita. Siinä sulle mutuilua! Sen verran vielä, ettei suomalainen oikeuslaitos tule määräämään mitään tahoa luovuttamaan kenellekään yksityiselle taholle turvakiellon haltijan tietoja!

  Turvakielto on eri asia kuin suoramainontakielto.
   
  Viimeksi muokattu: 22.03.2017
 17. osmankäämi

  Rekisteröitynyt:
  19.01.2017
  Viestejä:
  3
  Heh, no joka tapauksessa sieltä ne kaikki osoitteet löytyvät. Osoitetiedot täytyy olla oikeat ja täsmätä väestörekisteriin jota kautta ne automaattisesti myös päivittyvät. Ja kannattaa ottaa huomioon myös esimerkiksi kiinteät laajakaistat, jotka toimivat juuri näissä osoitteissa joita turvakiellot saattavat koskea. Levollisin mielin asiakkaat ovat voineet oikeat osoitetiedot operaattoreille jättää sillä ei ne sieltä kenellekään välity. Tai siis ennen eivät välittyneet...
   
 18. yannara

  Rekisteröitynyt:
  28.04.2003
  Viestejä:
  11 734
 19. Pääsiäinen

  Rekisteröitynyt:
  23.03.2016
  Viestejä:
  678
  Sen verran vielä miten Internet-liittymän järjestetään turvakiellon haltioille:
  1) prepaid liittymä.
  2) työnantaja järjestää liittymän ja koska kyseessä on usein työn takia saatu turvakielto, niin ei ole huolta että työnantaja luovuttaisi turvakiellon omaavan tietoja muille kuin viranomaisille vaikka kyseessä olisi syytös tiedostojen laittomasta saataville asettamisesta, koska työnantaja tietää oikean menettelyn asiaan liittyvien pyyntöjen kanssa.

  Turvakiellon suojan purkamisesta päättää oikeus kuultuaan kumpaakin osapuolta ja tällöin on kyseessä käräjäoikeus, eikä markkinaoikeus koska turvakiellon suoja purkamisen taustalla täytyy olla rikos, ei mikään seliseli yksityisoikeudellinen näkemysero asioihin. Turvakielto myönnetään kun on tosiasiallinen huoli henkilön/perheen turvallisuudesta, eikä sitä vaaranneta minkä tahansa syyn perusteella ja varsinkaan vain toisen osapuolen vaatimuksesta, ellei kyseessä ole poliisiviranomainen joka tekee rikostutkintaa.
   
 20. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  900
  taitaa toi 4200€ olla suurin tähän mennessä tullut trollikirje :D siinä kyllä mielummin kävisi maossa kuin alkaisi lonkalta maksamaan....
   
 21. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 484
  On tämä taas niin järkyttävä juttu, että enää edes ei voi sanoa mitään. Ihminen, joka työnsä takia hakee turvakieltoa ja tekee kaikki mahdolliset asiaan kuuluvat ilmoitukset, on oikeuden päätöksellä trollien armoilla.

  Tämä henkilö, joka toi minulle asian esille, sanoo näin: "Tietojani ei saisi antaa mihinkään. Nyt ne on vuodettu asianajotoimistolle, jossa vastassa saattaa olla työstäni johtuen joku asiakkaistani."

  En tarkemmin tiedä mitä hän tässä tarkoittaa, enkä sitä kysele. Tulee mieleeni johonkin turvallisuusalaan liittyvää, mutta tämä on omaa spekulointiani.
   
 22. korot ja kulut

  Rekisteröitynyt:
  29.01.2017
  Viestejä:
  165
  "erikoista" : #vaadittava maksu määräytyy Joni Hatanmaan mukaan jaettujen elokuvien ja TV-sarjojen kappalemäärästä. Yksi jako maksaa 600 euroa ja seuraavat aina 200 euroa lisää. Kattona on 1500 euroa yhtä oikeudenomistajaa kohden. Oikeudessa summat nousevat Hatanmaan kertoman mukaan useisiin tuhansiin euroihin.#
  6.2.2016, http://www.oululehti.fi/uutiset/elokuvan-jakamisesta-600-euron-lasku-6.255.78995.2c62401969
   
 23. Fum

  Rekisteröitynyt:
  11.01.2017
  Viestejä:
  142
  Tämä taisi olla enemmänkin operaattorin virhe, ei markkinaoikeuden. Turvakielto tulee ilmi vasta operaattorin selvityksissä, eikä se näy markkinaoikeudelle mitenkään. Syyttävän sormen pitääkin tällaisessa tilanteessa osoittaa operaattorin suuntaan.
   
 24. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 484
  Ei pidä, kyllä MAO on tästä alunperin vastuussa. Esim. tuossa suoraan sanotaan sivulla 5(9), että salassapitosäännösten estämättä..http://123userdocs.s3-website-eu-we...106-b95c-459c-bfbb-6eaff0ecc20f/MAO+12_16.pdf
   
 25. Kala

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2000
  Viestejä:
  1 496
  Syy tässä on lainlaatijan, joka ei ole suorittanut riittävää lainvalmistelua, eikä ole ottanut huomioon riippumattomien tahojen varoituksia lain sisällöstä. Operaattorille ei varsinaisesti tässä anneta valtaa päättää siitä, kenen tietoja annetaan ja kenen ei. Selvyyden vuoksi menettelystä tällaisessa tilanteessa olisi pitänyt kirjata lakiin ja mahdollisesti lisäksi asetukseen. Kysehän on siitä, että laki valmisteltiin huonosti ja lähinnä yhden osapuolen asiantuntijoiden mukaisesti.
   
 26. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 484
  Oli miten oli, mutta järjen käyttö on edelleenkin sallittua. Markkinaoikeus olisi voinut tulkita lakia toisin, nyt se tulkitsi sitä trollimyönteisesti ja seuraukset ovat tuhoisia. Kansalaisten yksityisyydensuoja on tuhottu, samoin kuin luottamus oikeusjärjestelmään. Lakikirja on kuin raamattu, sitä voidaan tulkita ihmisten hyväksi tai heitä vastaan. Suomen markkinaoikeus on mennyt rahanvallan puolelle ja se on erittäin häpeällistä toimintaa Suomen oikeuslaitokselta. Ei ole ihme, että tämä muistuttaa satua "Keisarin uudet vaatteet".
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti