Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

 1. errconnclsd

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2017
  Viestejä:
  73
  Ilmeisesti siinä ei päde turvakiellot eikä ilmoitusvelvollisuus kohteen suuntaan jos tietoja määrää tämä "oikeus" luovuttamaan. Sehän on "viranomainen". Soitin eräälle operaattorille ja kysyin tiedottavatko he luovutuksen kohteelle, naureskeli ettei tarvitse jos oikeus määrää luovuttamaan.

  Tosin tiedothan luovutetaan sitten yksityiselle. Eikös nämä ole "yksityisiä" riita-asioita?
   
  Viimeksi muokattu: 22.03.2017
 2. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 484
  Sain henkilöltä, jota asia nyt koskee tämmöisen viestin: "Puhelinliittymän avaaminen tai laajakaistan avaaminen ei onnistu ellei turvakiellosta ole dokumenttia jonka maistraatti on antanut. Operaattori ottaa tästä kopion omiin tietoihinsa. Joten heillä on silloin tiedossa turvakiellon asettaminen."

  Olen laittanut henkilölle linkin tähän turvakieltokeskusteluun, joten kaikki informaatio asiasta on tervetullutta. Tuossa tapauksessa ainakin operaattori on laiminlyönyt velvollisuutensa selvästi.
   
 3. kepee

  Rekisteröitynyt:
  18.01.2017
  Viestejä:
  7
  On tainnu Porno-Keisari laittaa isomma vaihteen silmään kun joka toinen viikko muistaa kirjeellä
   
 4. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 379
  Siltähän tuo vähän tuon tiedon myötä näyttää. Ja nimimerkki @Itse_asiassa tuossa muutama viesti aikaisemmin antoi aika järkeenkäyvän selityksen sille, kuinka näin voi päästä käymään.

  Olisihan tosin jossain määrin huvittavaakin, jos operaattoreita alkaisi tämän seurauksena yhtäkkiä kiinnostaa pistää trolleille hanttiin. Puiseva IP-listojen tsekkaaminen kun muuttuisi vielä muutaman tuhat kertaa puuduttavammaksi, jos jokainen asiakasviite pitäisi erikseen tsekata turvakieltojen varalta.

  Joskin tuo voi lopulta olla niin, että mitään lainvastaista ei ole tapahtunut, koska oikeudella on valtuudet määrätä tiedot luovutettavaksi turvakiellosta huolimatta. Epäkohta se on toki silti, koska ei tunnu kohtuulliselta, että turvakiellon yli marssitaan suhteellisen vähäpätöisen tekijänoikeusrikkomuksen vuoksi. (Joskaan turvakielto tietenkään ei saisi myöskään toimia suojakilpenä sen enempää isoille kuin pienemmillekään rikkeille.)
   
  Viimeksi muokattu: 22.03.2017
 5. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 084
  MAO:n päätöksissä kuitenkin todetaan että "yhteystiedot tulee luovuttaa salassapitosäännösten estämättä". Eiköhän turvakielto kuulu tuohon samaan kategoriaan.
   
 6. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 484
  Eli tekijänoikeustrollaus menee yli kaiken yksityisyydensuojan, ennen kuin ihmistä on edes ehditty todeta syylliseksi mihinkään vakavaan rikokseen, terrorismiepäilyyn tai muuhun kansalliseen turvallisuuteen liittyvään.
   
 7. Yritysten tuki Banned

  Rekisteröitynyt:
  27.01.2017
  Viestejä:
  69
  Jokohan joillekkin alkaa jo selvitä että minkä tason rikoksista on nyt kyse? Ace Control saa kaikki salaiset numerot, osoitteet yms. tietoonsa koska niitä tarvitaan selvitystyössä ja tuo nyt on ihan selviö että noin pitääkin olla. He joutuvat tekemään jopa vuosien ajan työtä yhtä kiinnijäänyttä kohti ja on ihan oikein että tuota työtä ei mitenkään vaikeuteta.
   
 8. errconnclsd

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2017
  Viestejä:
  73
  Niin, mutta että yksityisellekin.. viranomaiselle selvitystä varten kyllä
   
 9. errconnclsd

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2017
  Viestejä:
  73
  .
   
  Viimeksi muokattu: 22.03.2017
 10. Pääsiäinen

  Rekisteröitynyt:
  23.03.2016
  Viestejä:
  678
  Yhteystietoja ei luovuteta missään vaiheessa MAO:lle vaan suoraan trollifirmoille MAO:n päätöksellä. Trollifirma ei ole viranomainen ja tällöin hänelle ei luovuteta turvakiellon suojaamia osoitteita. Tällöin trollin ainoa keino edetä asiassa on tehdä poliisille tutkintapyyntö/rikosilmoitus. Tällöin asia siirtyy poliisin tutkittavaksi joka toimii asiassa "välimiehenä". Mutta jokainen tietää miten käy kun trollifirma toimittaa näyttönsä väitetystä "rikoksesta" poliisille. Tästä syystä trollit eivät teekkään rikosilmoitusta vaan hoitavat asia riita-asiana MAO:ssa missä todisteeksi riittää se mikä riittää.
   
 11. Pääsiäinen

  Rekisteröitynyt:
  23.03.2016
  Viestejä:
  678
  Turvakiellon alaisia tietoja ei luovuteta kuin viranomaisille, eikä silloinkaan kaikissa tapauksissa, joten ei kuulu samaan kategoriaan. Edelleenkään trollifirma ei ole viranomainen.
   
 12. errconnclsd

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2017
  Viestejä:
  73
  Tarkoitatko ettei pitäisi luovuttaa? Nythän luovutetaan. Operaattorilta sanoivat että jos viranomainen määrää niin he luovuttavat
   
 13. Pääsiäinen

  Rekisteröitynyt:
  23.03.2016
  Viestejä:
  678
  Niitä ei luovuteta kuin viranomaisille. Pointti on se, että mikäli turvakiellon saanut on ilmoittanut operaattorille turvakiellosta, silloin operaattori ei ilmoita tietoja trolleille, vaan esim. kehottaa trollia olemaan tuon henkilön kohdalla yhteydessä poliisiin ja ilmoittaa samalla, että yhteystiedoilla on turvakielto, eikä sitä voida luovuttaa trolleille. Turvakieltoa ei saa kuka tahansa ja sen saamisen perusteena pitää olla todellinen uhka/vaara. Sitä ei saa perusteella, että "minusta tuntuu...".

  Mikäli operaattori luovuttaa turvakiellon alaisen tiedon, niin ovat kusessa. Rikosilmoitus poliisille kyseistä operaattorista jos on ilmoittanut operaattorille turvakiellosta ja siitä huolimatta luovuttaa tietoja eteenpäin.

  Kerrottakoon, että edes poliisi ei saa kaikissa tapauksissa turvakiellon omaavaan tietoja käyttöönsä, koska ne eivät ole saatavissa enää avoimesti maammekirjasta.
   
  Viimeksi muokattu: 22.03.2017
 14. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 484
  Kyllä operaattori pystyy luikertelemaan turvakiellon rikkomisesta tuomioistuimen päätökseen vedoten: "Tekijänoikeuslain 60 a §:n mukaan tekijällä tai hänen edustajallaan on oikeus tuomioistuimen määräyksellä salassapitosäännösten estämättä yksittäistapauksessa saada lähettimen, palvelimen tai muun sellaisen laitteen ylläpitäjältä taikka muulta välittäjänä toimivalta palvelun tarjoajalta yhteystiedot sellaisesta teleliittymästä, josta tekijänoikeuksien suojan kannalta merkittävässä määrin saatetaan yleisön saataviin tekijänoikeudella suojattua aineistoa ilman tekijän suostumusta. Tiedot tulee antaa ilman aiheetonta viivytystä."

  Tämän turvakiellon ylikävelemisen mahdollistaa markkinaoikeus, eli kyllä on hyvin lobattu trollaus kaiken kaikkiaan.

  Joka tämmöisen uhriksi on joutunut, niin pyytää ne tietonsa markkinaoikeudelta, sitten selvityspyyntö operaattorilta, jonka jälkeen voi miettiä lisätoimenpiteitä. Kantelu tietosuojavaltuutetulle ja oikeuskanslerille ovat ainakin paikallaan.
   
 15. G-MIES JERRY COTTON

  Rekisteröitynyt:
  20.03.2001
  Viestejä:
  10 629
  Rajoittaako turvakielto operaattoria tai muita tahoja kuin väestörekisteriä ylipäätään? Kuinka moni ihminen, jolla on turvakielto, joka rajoittaa jopa viranomaisten pääsyä hänen yhteystietoihinsa, antaa oikeasti sitä osoitettaan kaiken maailman markkinointipostia lähetteleville tahoille? "Tässä on mun osoite, ps mulla on turvakielto, joten ootte todella kusessa jos jollekin tän kerrotte".
   
 16. Pääsiäinen

  Rekisteröitynyt:
  23.03.2016
  Viestejä:
  678
  Turvakielto rajoitaa kaikkia, operaattoria ja jopa poliisiakin. Ihan yleinen ohje turvakiellon saajalle, on ettei anna/jaa osoitettaan enää missään, vaan hankkii ohjeiden mukaan muun osoitteen mihin voi ottaa vastaan postia. Miksi ihmeessä pitäisi ottaa turvakielto jota ei myönnetä kevyin perustein ja sitten levittää omaa osoitettaan kaikkialle??? Se olisi hellll.... tyhmää.

  Käytännön esimerkkinä ratsia missä poliisi tarkastaa maammekirjasta pitääkö henkilön antama osoite paikkansa. Vastaukseksi tulee partiolle, että henkilöllä on turvakielto ja tietoa ei ole saatavana, eli poliisikin tarvitsee vakavamman syyn kuin epäilty ylinopeus henkilön tietojen saamiseen.

  Mistäkö tiedän nämä turvakieltoasiat, työni kautta minulla on turvakielto ja olen muutekin näiden asioiden kanssa tekemissä, eikä yhteystietojani millä pystytään paikallistamaan asuinpaikkani löydy ns. maammekirjasta. Voin toki kertoa ne taholle johon luotan, mutta jos rupean hankalaksi, niin en kerro. Tietysti poliisi saa tietyn tyyppisten rikosten selvittämiseksi tiedot oikeuden määräyksellä ja korostan tässä VIRANOMAINEN SAA, muttei saa luovuttaa niitä siviileille.

  En käsitä miksi selvästä asiasta pitää vääntään? Jokainen voin yrittää saada turvakiellon ja katsoa miten helposti sen saa ja sitten pyytää vaikka poliisipartiota tarkastamaan omat tiedot koneelta :D
   
  Viimeksi muokattu: 22.03.2017
 17. Pääsiäinen

  Rekisteröitynyt:
  23.03.2016
  Viestejä:
  678
  Ei pysty operaattorikaan luikertelemaan, jos noudattaa lakia ja tietää että henkilöllä on turvakielto, millään perusteella turvakiellon rikkomisesta MAO:n tai muunkaan määräyksestä. Tosin ne joilla on turvakielto, ovat hoitaneet muutkin järjestelyt niin ettei tule ongelmia mahdollisista tietovuodoista, mm. käyttämällä prepaid nettiä tai hoitamalla netin järjestelyt muuta kautta.. Turvakieltoahan ei saa automaattisesti kuka haluaa, vaan sen saamisen perusteena on todellinen vaara, ei kuviteltu.

  Markkinaoikeus voi velvoittaa operaattoria luovuttamaan yhteystiedon koska ei tiedä turvakiellosta, mutta operaattorin ei pitäisi sitä luovuttaa jos on tietoinen turvakiellosta koska operaattorin lakiosasto on todennäköisesti ajantasalla mitä saa ja voi tehdä. Mikäli näin tekee, niin seuraava osoite turvakiellon omaajalla on lakimies joka hoitaa asian poliisin kautta eteenpäin.

  Mikäli MAO velvoittaa luovuttamaan turvakiellon suojaamat tiedot, niin silloin on todella paljon pielessä. Eräissä ammateissa turvakiellon tuoman suoja rikkominen huuhaa perustein aiheuttaa sellaisia toimia ja kustannuksia joita tuskin kukaan haluaa korvattavakseen.
   
  Viimeksi muokattu: 22.03.2017
 18. G-MIES JERRY COTTON

  Rekisteröitynyt:
  20.03.2001
  Viestejä:
  10 629
  No tätä juuri ajan takaa eli miten hitossa jossain operaattorin tietokannassa, jota saa mahdollisesti plärätä kuka tahansa toimihenkilötasolta ylöspäin, on jonkun turvakiellon omaavan oikea kotiosoite?

  Tuon lain määritelmät, jotka löydän, mainitsevat sen koskevan nimenomaan väestörekisterin luovutuksia. Oletko varma, että se ulottuu ihan keneen tahansa tahoon, joka tietää jonkun osoitteen ja tietää, että hänellä on turvakielto?
   
 19. Pääsiäinen

  Rekisteröitynyt:
  23.03.2016
  Viestejä:
  678
  Varmaan kuvittelee, että turvakielto toimii teki mitä teki, mutta kyllähän se vaatii asianomaiselta asioista selvillä olo ja tajua rajoittaa oman osoitteensa jakamista. Turvakiellon hakeminen tyhmää jos ei tajua miten pitää sen jälkeen toimia.

  Turvakielto on turvakielto ja taho joka käsittelee henkilötietoja täytyy olla osaamista asiaankuuluvaan henkilötietojen käsittelyyn. Kuka viitu tietää miten mikäkin taho käsittelee tietoja ei kukaan, ja sen takia turvakiellon omaava ei yleensä luovuta tietojaan millä voidaan henkilön "sijainti" paikantaa, vaan on antanut taholle tiedot joiden vuotaminen ei aiheuta vahinkoa. Mitä järkeä turvakiellossa on jos siitä huolimatta saat tiedot mistä tahansa. Pointti on, ettei turvakiellon omavaa luovuta tietojaan kenellekään, mutta jos jostain syystä luovuttaa, niin muistuttaa tahoa turvakiellosta ja mitä tietojen luovuttamisesta seuraa.

  Yleensä henkilöt jotka ovat saaneet turvakiellon, työskentelevät aloilla missä turvakiellon toimivuus on varmistettu muutenkin kuin vain hakemalla turvakielto.

  Yleensä operaattorit joilla on hallussaan turvakiellon suojaamia tietoja ja tietävät tämän, käsittelevät niitä asiantuntevasti.
   
  Viimeksi muokattu: 22.03.2017
 20. yannara

  Rekisteröitynyt:
  28.04.2003
  Viestejä:
  11 734
  En tunne lakia kovin hyvin, enkä seuraa tätä ketjua aktiivisesti, mutta pitääkö kyseinen väittämä paikkansa oikeasti, että nykyinen laki menee juuri noin? Jos näin on, niin jokainen kirjeen saanut voi pyyhkiä sillä perseensä ja oikeudessa kertoa, että WLAN ei ole aina suojattu jne bla bla. Ja koko topic voidaan sulkea tuolla väittämällä ;)

  Epäilen, että laki ei mene ihan noin kuten kuvattu. Jos ei ajatella warettamista ja torrentteja, vaan verrataan tietoliikenteen oikeuskäytäntöä oikeasti rikolliseen toimintaan, niin kyllä olen sitä mieltä että liittymän haltija pitäisi olla vastuussa siitä, mitä sillä liittymällä tapahtuu, oli se sitten hän vai ei - mutta tarkoitan tässä siis oikeata rikostoimintaa, en näitä ware rahastamis yrityksiä.

  ps. tuttu sai tänään 4200€ maksuvaatimuksen. Vissiin maksut vähän nousseet?
   
 21. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  3 890
  No mitäs luulet nettikahvilat, hotelli jne..? Liittymien haltijat eivät ole vastuussa näissä "piratismin vastaisissa" jutuissa.
   
 22. yannara

  Rekisteröitynyt:
  28.04.2003
  Viestejä:
  11 734
  Totta. Erona on vaan se, että nettikahvilat ja hotellit eivät ole yksityishenkilöitä. He varmaan pystyvät puolustautumaan oikeudessa paremmin, vaikka olisivatkin vastuullisia.

  Eli pitääkö tuo allekirjoittamani lainaus paikkansa?
   
 23. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  3 890
  Nettikahvilan omistaja voi kuitenkin olla yksityishenkilö jolloin nettiliittymän haltija on henkilö.
   
 24. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 484
  Laitetaan lainaus kokonaisuudessaan, niin asia selviää siitä tarkemmin, eli pelkkä IP-osoite ei yksilöi henkilöä.

  "Tässä vielä Oikeus ja kohtuus - kaikessa -blogista malliesimerkki, jolla voi tätä PornoAdultiaa lähestyä halutessaan:


  Koskien asiaanne teoksen luvattomasta jakelusta.

  Kiistän saattaneeni teoksia lainvastaisesti yleisön saataville omistamani internetliittymän kautta. Mikäli mainitsemanne kaltainen oikeudenloukkaus on tapahtunut, kyseisen teon on tehnyt joku muu. Kiistän sekä väitteen että hyvitysvaatimuksenne kokonaisuudessaan.

  Hallinnoimallani internetliittymällä on useita eri käyttäjiä samasta julkisesta IP –osoitteesta. Julkisesti näkyvä IP –osoite ei yksilöi henkilöä. IP -osoitetta ei voi pitää henkilötietona, eikä siten yhdistää yhteen luonnolliseen henkilöön. IP -osoite on kytketty tietokoneeseen, jolla voi olla useita eri käyttäjiä kuten on hallinnoimassani internetliittymässä.

  Keskeinen periaate verkossa tapahtuvassa tiedonsiirrossa on, että tiedosta vastaa aina sen lähettäjä. Vallitsevan oikeuskäytännön mukaisesti internet liittymän haltija ei vastaa muiden käyttäjien mahdollisesti tekemistä oikeudenloukkauksista. Teidän tulee kohdistaa vaatimuksenne väitteenne mukaisen teon tehneeseen henkilöön.

  En näe esittämässänne asiassa tarvetta jatkotoimenpiteisiin. Katson että asia on loppuunkäsitelty.

  Ystävällisin terveisin,

  omanimi

  http://oikeusjakohtuus.blogspot.fi/2016/01/hedman-partners-kiristyskirjeet-osa-3-3.html

  Tietenkin kaikkein parasta on, että jättää PornoAdultian omaan arvoonsa ja kerää ne kirjeet sinne piironginlaatikon pohjalle, niin voi sitten vuosien päästä tätäkin tapausta muistella."
   
 25. yannara

  Rekisteröitynyt:
  28.04.2003
  Viestejä:
  11 734
  Jep, sitten oikeuteen jokainen joutunut muro kertoo syyksi että "..juuh, WLAN reititin on reistaillut usein, olen joutunut resetoimaan sen toistuvasti, niin on varmaan jäänyt jossain vaiheessa suojaus pois.." :D
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti