Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

 1. satiainensimo

  Rekisteröitynyt:
  30.01.2017
  Viestejä:
  109
  Onko se sitten kiristystä, että HSL tai VR määräävät 100e tarkastusmaksun 3e lipun maksamatta jättämisestä? Eihän HSL tai VR menetä kuin 3e.
   
 2. nook1e

  Rekisteröitynyt:
  29.10.2003
  Viestejä:
  795
  Olen ollut hetken poissa niin onko viimeisen 1kk aikana tullut muita oikeuden päätöksiä?

  Viimeksihän HP oli taitavasti haastanut oikeuteen ihmisen joka oli jo muuttanut pois ajankohtana vai miten se olikaan. Onko tämän jälkeen mitään uusia tapauksia?
   
 3. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 084
  "Tarkastusmaksu" sisältyy jo MAO:n linjaamaan kohtuulliseen korvaukseen.
   
 4. Sabre_

  Rekisteröitynyt:
  30.12.2008
  Viestejä:
  11
  Tarkastusmaksu perustuu lakiin joukkoliikenteen tarkastusmaksusta (469/1979). Toisin kuin hedarin kulut.
   
  Viimeksi muokattu: 18.03.2017
 5. taxman

  Rekisteröitynyt:
  16.01.2001
  Viestejä:
  3 149
  Ja olennaista on myös se, että tarkastusmaksu on selvästi rangaistusluontoinen. Mikäli järjestelmä on hyvin tehty, niin lipun hinta menee HSL:lle ja loput valtiolle sakkona. (Tosin HSL on suunnilleen valtio ~ kaupunki, joten kovin paha virhe ei ole, mikäli tarkastusmaksuja ei tilitetä valtiolle).
   
 6. satiainensimo

  Rekisteröitynyt:
  30.01.2017
  Viestejä:
  109
  Tarkoitinkin oikeuden määrämiä korvauksia, eli 50e sarja ja 100e leffa, kun jotkut olivat sitä mieltä, että oikea korvaus olis 0,79e, loppu on kiristystä.

  Taxman, tarkastusmaksu ei ole sakko, vaan julkinen maksu. Tarkastusmaksu menee HSL:lle tai VR:lle. Helsingin seudun liikenne ei ole valtio:rolleyes:
   
  Viimeksi muokattu: 18.03.2017
 7. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 084
  Voiko HSL tai VR haastaa riita-asiana oikeuteen maksamattoman tarkastusmaksun, jolloin kymmenien tuhansien eurojen oikeudenkäyntikulut lankeavat vastaajalle? Käyttääkö VR tai HSL tätä uhkauksena niille, jotka eivät maksa?
   
 8. Cosmograph

  Rekisteröitynyt:
  03.03.2009
  Viestejä:
  36
  Ei tarvitse, koska yllämainitun lain 8§.ssä lukee näin:

  Tarkastusmaksu, jota ei ole suoritettu 3 momentissa tarkoitetussa määräajassa, voidaan periä matkustajalta ilman tuomiota tai päätöstä siinä järjestyksessä kuin verojen ja maksujen perimisestä ulosottotoimin säädetään.
   
  Viimeksi muokattu: 19.03.2017
 9. HC/K

  Rekisteröitynyt:
  08.12.2010
  Viestejä:
  2
 10. Teerex

  Rekisteröitynyt:
  23.01.2017
  Viestejä:
  57
 11. Teerex

  Rekisteröitynyt:
  23.01.2017
  Viestejä:
  57
  Anteeksi kirjoitusvirhe siis 28.2.2017 pidetyn....
   
 12. iNdo

  Rekisteröitynyt:
  09.07.2005
  Viestejä:
  4 339
  Siksipä vertaus kaupasta näpistämiseen tai sen yrittämiseen on käyttökelvoton.
   
 13. Trollitkuriin

  Rekisteröitynyt:
  04.02.2017
  Viestejä:
  87
  Olipas mielenkiintoinen juttu.

  Mitäköhän Hietanen tarkalleen ottaen tarkoittaa prosessin automatisaatiolla?
  IP-osoite ei ole minkäänlainen henkilötunnus, eikä pelkästään sen perusteella voi ketään vaatia maksamaan yhtään mitään.
   
 14. peternorth

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2015
  Viestejä:
  301
  Heitän villin arvauksen, jota olen tänne jo aiemminkin ennustellut. Nyt kun tämä trollaaminen on täällä jo alkanut näppärästi toimimaan ja Turrekin on siitä päässyt hyötymään, niin seuraava askel on luonnollisesti tehdä näistä samoista roistoista ne viralliset valvontaelimet tähän maahan. Sitä se tietysti meinaa. Jos tämä ei onnistu niin sittenhän rahahanat pistetään näiden ihmisjätösten kohdalta kiinni. Viimeistään varmaan sen jälkeen kun ruvetaan tutkiskelemaan mitä hämäryyksiä siellä Saksanmaalla oikein tapahtuu.
   
 15. SigmundFraud

  Rekisteröitynyt:
  15.12.2015
  Viestejä:
  19
  Onpahan kohtuullisen perverssi seminaari kun sekä kirjeenlähettäjää että kirjeensaajaa edustaa molempia tahot, joilla on merkittävä rahallinen intressi toiminnan pysymisessä tuollaisenaan. Hietanen haluaa tietenkin tehdä asiasta automatisoidun siten, että HP saisi suoraan osoitetiedot operaattoreilta ilman ikäviä ja hitaita MaO:n päätöksiä. Voi kun tieto lähtisi suoraan operaattorilta myös Turrelle, jotta lypsylehmä pääsee täyttämään lomakkeen ja rahoittamaan koko riistoketjua Turre-HP-Saksan mafia. Kaikki voittavat paitsi yksittäisen ihmisen oikeudet.

  Operaattoritkin suoltavat aikamoisen jäykkää tavaraa velmuilemalla sen suhteen mitä tietoa pitäisi pitää viranomaistarkoituksia varten ja mitä omaa liikentoimintaa varten. Ainoa järkevä vastaus tuohon olisi mitään informaatiota ei pitäisi säilyttää, koska todennäköisyys sen väärinkäytölle on aivan liian suuri. Vaan tuohon ei operaattori hevillä suostu kun profilointia auttavat tiedot ovat arvokkaita jälleenmyyntitarkoituksessa ja asiakkaat eivät osaa tuota vaatia.

  e: typo
   
  Viimeksi muokattu: 19.03.2017
 16. juhanasta

  Rekisteröitynyt:
  12.01.2017
  Viestejä:
  85
  Hatanmaa puhuu niin täyttä paskaa taas tuolla että huh huh.

  "Tarkoitus sopia asia kirjeillä" on täyttä bullshittiä. MAO päätöksessään sanoo, että tietoja käytetään ensisijaisesti selvittämään kuka teon on tehnyt niin Hedman Partners lähettää maksuvaatimuksen IP osoitteen silloiselle omistajalle ja vaatii maksua. Jos ilmoittaa HP:lle ettei ole tekoa tehnyt ja haluaa asian loppuvan syyttömyyteen vedoten HP ilmoittaa ettei käy vaan asian AINOA mahdollinen sovinto saavutetaan maksamalla suoraan tai sitten MAO:n kautta.

  Hedman Partnersilla ei ole minkäänlaisia intressejä sovitteluun muuten kuin kiristämällä maksu! Tästä on minulla parinkin ihmisen antamat tulosteet sähköposteista yms. joissa HP:n edustaja on kertonut asian näin olevan.
   
 17. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 379
  Koska seminaarissa puitiin paljon tuota lakiin kirjattua merkittävyyskynnystä ja sen ylittymistä, niin minulla olisi voisi olla ehdotus, joka ei välttämättä korjaisi kaikkia epäkohtia, mutta toivottavasti edes osan niistä.

  Eli: Kun tietojenluovutushakemus pannaan vireille, tuomari ei puisi teon merkittävyyttä millään yleisellä tasolla, vaan sitä, kuinka merkittävää haittaa teosta on aiheutunut luovutuspyynnön tekijälle. Käytännössä siis hakemukseen pitäisi sisällyttää perustelut siitä, mitä on se liiketoiminta, jota loukkaukset haittaavat.

  Tämän seurauksena oltaisiin tilanteessa, jossa sellaisissa hakemuksissa, joissa hakijan nimen kohdalla lukee esimerkiksi Starz tai Scanbox, perustelut löytyvät helposti, tuomari lyö leiman paperiin ja toteaa että Happy Hunting. Sen sijaan jos hakijana on joku Crystalis tai Interrallip LLP/LPP, ja perusteluina on epämääräistä lakijargonia ja käsien heiluttelua, hakemus lentää harkinnan päätteeksi mappi Ö:hön.

  Tekijänoikeuksien valvonta kun ei ole ongelma. Tekijänoikeustrollaus on ongelma. Tuolla pikku fiksillä pidettäisiin huolta siitä, että vaatimuksia esittävät vain rehelliset tuotantofirmat, eivät mitkään hyvän rahareiän haistaneet hämäräveikot - joita herra Hatanmaakin todennäköisesti tietää täysin hyvin edustavansa. Ja siinäkin tapauksessa, että rahat oikeasti lopulta päätyvät kuin päätyvätkin alkuperäisille sisällöntuottajille, niin ei sekään pahasta olisi, että nämä pistävät valvontapuuhiin ryhtyessään likoon oman nimensä ja maineensa, sen sijaan että piilottelevat bulvaanin takana. (Tästä pisteet Scanboxille, että on näin ollut pokkaa tehdä, vaikka firman nokkamies onkin käytännössä myöntänyt, että tuskin he olisivat touhuun lähteneet mukaan jos saksalainen hämäräveikko ei olisi tarjonnut ns. avaimet käteen -ratkaisua.)

  Tuo tulkinta ei olisi myöskään mitenkään ongelmallinen kansainvälisten tekijänoikeussopimusten ja vastaavien näkökulmasta. Silloin kun ei kiistettäisi mitenkään sitäkään, etteikö höpöhöpö-oikeudet omaava trollikin olisi laillinen oikeuksienhaltija. Meillä vain todettaisiin, etteivät teot ylitä trollin tapauksessa kansalliseen lakiin kirjattua merkittävyyskynnystä.
   
  Viimeksi muokattu: 19.03.2017
 18. Pääsiäinen

  Rekisteröitynyt:
  23.03.2016
  Viestejä:
  678
  https://www.iprinfo.com/verkkolehti/kaikki_artikkelit/2017/1_2017/fi_FI/kiristyskirjeita_vai_tekijanoikeuden_puolustusta/
  Seminaarin päätteeksi opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) johtaja Jorma Waldén piti kommenttipuheenvuoron, jossa hän nosti esiin joitakin epäkohtia tekijänoikeuskirjeiden osalta ja esitti toimenpide-ehdotuksia tilanteen parantamiseksi. Mainitut epäkohdat olivat osittain samoja, mitä seminaarissa oli aiemmin nostettu esille. Lisäksi Waldén totesi, etteivät kirjeet ole olleet niinkään asian selvityspyyntöjä, vaan niiden sisällössä on saattanut korostua loukkauksen epäily ja maksuvelvollisuus.

  Aivan näin...miksi siis puhua selvityspyynnöstä kun kyseessä on ihan muu. Toki näin voidaan selitellä julkisuuteen ja pyrkiä pehmentämään omaa imagoa.
   
 19. Pääsiäinen

  Rekisteröitynyt:
  23.03.2016
  Viestejä:
  678
  Hyvin sanottu :)
   
 20. WinCoffee

  Rekisteröitynyt:
  16.02.2016
  Viestejä:
  31
  Mitenkähän herkästi noita kirjeitä tuppaa tulemaan? Onko kyse enemmän torrentin jaosta kuin lataamisesta? Kiinnostaa sinällään, kun joskus aikoinaan tullut jotain elokuvia ladattua, ei ole kyseisiä kirjeitä tullut. Nykyään kun on Netflix jne. Ei oo tullu torrentoitua. Kuulin vaan, että kaverin isä oli yhden leffan latauksesta saanut kirjeen. Kuulemma jätti maksamatta. Ei vissiin sen jälkeen kuulunut mitään.
   
 21. korot ja kulut

  Rekisteröitynyt:
  29.01.2017
  Viestejä:
  165
  Lataaminen/jakaminen, sama se, vaikka mitään ei olisi jakanut, koelataus 16 Kt jos on onnistuttu tekemään valvotusta teoksesta niin kirje todennäköisesti tulee.

  IPR-University-Center artikkelissa TTVKRY kertoi Lyhty Ry:n teetättämästä barometristä, jonka mukaan waretus on vähenenmään päin ja viime-vuonna 6% suomalaisista osallistui laittomaan jakamiseen p2p-verkoissa, eli n. 330.000 suomalaista harrastaa waretusta.

  Aiemmin ministeriön järjestämässä tapaamisessa oli mainittu että viime-vuonna haettiin operaattoreilta 100.000:n IP-osoitteen yhteystiedot.

  -> n. 20-30 % warettajista jäi kiinni viime-vuonna! (aika hyvä saavutus isoveljeltä)

  Kirjettä ei tule, jos ei lataa Black Sailsia ja tiettyjä muita Crystaliksen valvomia sarjoja, Scanboxin elokuvia, Pentin päämiehen, Interrallip LLP:n Z-Nation -sarjaa, Atlantic Flim:sin elokuvia, Njord Law:n valvomia elokuvia, Adultian valvomia 272 aikuisviihde-elokvaa ... jne.

  Aika jännästi, luultavasti kaikki kiinnijääneet 20% ovat latailleet paljon muutakin kuin valvottuja sarjoaj, kun tuskin on mahdollista että esim pelkkää Z-Nationia on lataillut?
   
 22. juhanasta

  Rekisteröitynyt:
  12.01.2017
  Viestejä:
  85
  Esimerkiksi Hedman Partnersilla on jokaisesta kirjeen saajasta tiedossa kaikki lataukset monen vuoden ajalta joihin on valvonta kohdistettu. Eli jopa satoja tiedostonnimiä.

  Jos maksat, voit olla varma että joku päivä putkahtaa uusi kirje jostain toisesta tiedostosta joko Hedmanilta tai joltain toiselta kiristäjältä.
   
 23. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  900
  kyllä näitä tulee herkästi. ipsi on random ipeenä trackkerissa ja hpeeltä yms tulee jo kirjettä. toki niitä ei haasteta oikeuteen kun ei ole mitään kongreettista, mutta aina on se pieni mahdollisuus saada sieltä rahaa. itelle tuli joskus 6-5 kk sitten yks ja ainoa kirje HPeelta ja samana päivänä kaveri sai kanssa kirjeen. omassa oli vain yksi päivämäärä ja aika kahdessa teoksessa, kaverilla oli joku 1kk mittainen aika ja sai myös toisen kirjeen. kumpikaan ei maksanut ja mitään ei ole kuulunut HPeelta sen jälkeen. yhteyttä ei ole myöskään otettu.
   
  Viimeksi muokattu: 19.03.2017
 24. meneelujaa

  Rekisteröitynyt:
  14.01.2017
  Viestejä:
  97
  En minä oikeasti sitä epäilekään, etteikö joku olisi saanut kirjettä, vaikka syytön. Se mitä kuitenkin ihmettelen, on se, että miten kukaan voi ehdottomasti väittää jonkun tuntemattoman puolesta ettei se ole ainakaan ladannut. Varsinkaan jos perheessä teini-iässä olevia tenavia. Laitetaan nyt tähän vielä se, että minulle ei sillä ole merkitystä, onko syytön vai syyllinen väitettyyn lataukseen. Jokainen tekee omat syntinsä ja vastaa niistä.
  En ole mitään tilastoja nähnyt miten maamme sijoittuu tässä piratismissa, mutta ei se mikään tuntematon asia taida olla täällä. Trollien höpötyksiin en sen kummemmin osaa ottaa kantaa. Alussa kait kuvittelivat olevansa oikealla asialla, kenties joku luulee sitä vieläkin.
  Sitä ei täällä netissä oikein uskalla mitään myöntää, kun siitä voi olla huonoja seurauksia. Kirjeitä olen kuitenkin saanut, joten taidan olla potentiaalinen tekijänoikeusrikollinen pahimmasta päästä.
   
 25. usvi

  Rekisteröitynyt:
  31.05.2005
  Viestejä:
  37
  Hmm, joku henkilö ilmeisesti täältä oli laittanut kiristyskirjeosoitteeseen viestiä otsikolla "Muutama idea trollaukseen liittyen,.". Kun vastasin viestiin, sähköpostipalvelin totesi, että tunnus on poistettu. Jos lähettäjä haluaa vastauksen tuohon, kannattaa laittaa uudestaan. Tuo oli jäänyt vähän kauemmaksi inboxiin näin kuntavaalihärdellien keskellä.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti