Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

 1. Riistinrauta

  Rekisteröitynyt:
  11.12.2015
  Viestejä:
  303
  Mitä jos jokainen kuitenkin ottaisi näppiksen kauniiseen käteen ja tarkistaisi asiat ennen kuin alkaisi kehittämään kauheimpia mielikuvia? Ihan kuin phishing puhelut olisi hirveän uusi ilmiö. Tuon intialaisenglantilaisen puhelun jälkeen tulee seuraavaksi puhelu tuntemattomasta numerosta Kanadalaiselta tyypiltä joka soittaa sijoitusasioissa. Illuminati busted?

  Kuitenkin jos edes vähän pysyttäisiin asiassa ettei mennä "Trollit valokuvaa mua soihtukulkueessa" linjalle... jookos?
  Miltä luulet uudesta lukijasta tuntuvan kun tietty jengi maalaa kauhukuvia siitä miten Muron ylläpito tekee töitä Hedman Partnersille ja yleisillä paikoilla vakoillaan kirjeen saaneita... liittymättä siis mitenkään WLAN verkkoon tai muuhun raskauttavaan netinkäyttöön.
   
 2. RouVix

  Rekisteröitynyt:
  08.01.2009
  Viestejä:
  1 423
  Siis onhan se selvää, että tämä Guardaley/Tecxipio/Texipio/mitänäitänyton myy IP-osoitteita. Ei Hedman tai tämä muut suomalaiset lakipuljut niitä torrentparvia tarkkaile. Eiköhän ne tarkkaile automatisoidusti suurta joukkoa (= Lähes kaikkia?) suosittuja torrentparvia ja sitten paketoi niistä keräämänsä tiedot valmiiksi maa- ja oikeudenhaltijaluokiteltuihin paketteihin joita sitten tarjoavat teosten tekijöille. "Tecxipiosta terve, meillä ois täällä 10 000 IP:tä joista on jaettu tätä teidän black sailsia. Juu kyllä, lajiteltu valmiiksi eri maiden operaattoreiden mukaan. Kiinnostaisiko lähteä trollailemaan?"

  Moraalitonta? Ehkä. Laitonta? Ei oikeastaan. IP on tietoverkoissa täysin julkinen. Saa joku tuolla tienposkessakin istua kirjoittamassa ohiajavien autojen rekisterinumeroita talteen.
   
 3. finnkiller

  Rekisteröitynyt:
  20.01.2008
  Viestejä:
  195
  Ja tähän liittyen... Nyt ollaan edellisessä RouVixin kirjoituksessa asian ytimessä. Dataa tulee ja dataa menee ja sitä kerätään - piste. Niin sitä tekevät kaikki. Joihinkin asioihin olemme ite profiloituneet mutta yleisesti emme.

  Tämän tietojenkeräämisen ongelmaksi muodostuu se että sen jälkeen kun nuo anonyymit ip-osoitteet voidaan yhdistää henkilötietoihin - voi tulla ja tulee ongelmia. Ja juurikin tämän takia on EU-tuomioistuin tämän kieltänyt (eli IP-osoitteiden tallentamisen operaattoreillta) koska silloin henkilöä voidaan profiloida muutenkin.

  Voisikohan joku fiksumpi muuten kertoa miksi (ainakin vaikuttaa siltä) juuri eilen vai edellispäivänä julkitullut EU-tuomioistuimen päätös siitä että voidaan kieltää huivien käyttö.... --> jotenkin tuntuu että päätös ikään kuin astui välittömästi voimaan ja noin voidaan toimia joka puolella...

  Kun taas EU-tuomioistuimen päätös että dataa (ip-tunnistetietoja) ei saa kerätä eikä luovuttaa kuin poikkeuksellisissa tilanteissa --> ei mitään merkitystä toimintaan... en ymmärrä...
   
 4. hoplot

  Rekisteröitynyt:
  13.02.2017
  Viestejä:
  13
  Riistinrauta enhän minä sanonut että asia olisi noin vaan että hyvinkin mahdollista. Mainitsin tuossa sinun lainauksessakin "jos haluaa löytää yhteyksiä trolleihin" ja monesti että spekulaatiota ja että on teoriaa. mutta kuten tuossa morgandoors jo sanoikin. Noita tietoja todennäköisesti myydään eteenpäin myös ja olisihan se rahallisesti erittäin tyhmää jos ei myytäisi.

  Ymmärrän että asian pitää olla ns. Asiallista ja foliohattuilut pois, mutta tuo mitä kirjoitin on aika aiheellista nykypäivänä. Henkilötiedot ovat valuuttaa ja valtaa.
  Ymmärrän kyllä että haluat puolustella järjestelmää ja luoda argumentteja. Tämä on hyvä. Kuitenkin pitäisi ymmärtää se että erilaisia näkökulmia asiaan kannattaa myös nostaa esille. moni ei varmasti ole miettinyt esim tuota tietojen myymistä. Etenkään päättäjien kesken.

  Eu:ssa on herätty ja säädetään aika paljon noita tiedonluovutukseen liittyviä lakeja ihan syystä.

  Noita puheluita tulee ja menee. ehkä liittyy asiaan tai sitten ei. Ei voi tietää. Siksi myös tyhmää jyrkästi kieltää asia ja puolustella tiettyä tahoa.

  olisi hyvä koittaa nähdä asiat aika neutraalisti ja avoimin mielin kunnes jotain todistetaan suuntaan tai toiseen.
   
 5. RouVix

  Rekisteröitynyt:
  08.01.2009
  Viestejä:
  1 423
  Ei se nyt ihan niinkään mene, että pitäisi "nähdä asiat neutraalisti kunnes todistetaan suuntaan tai toiseen" kun siihen alkuperäiseen suuntaan ei ole mitään muuta kuin liian kireän foliopipon narinaa.

  Ja muistakaa, että tekijänoikeuden haltija saa käyttää luovutettavia tietoja vain loukkauksen selvittämiseen ja vaatimusten esittämiseen ja hakija on ilmoittanut, ettei se luovuta henkilötietoja Euroopan unionin jäsenvaltioiden alueen tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle. Mikäli niitä luovutettuja yhteystietoja (ei siis IP:eitä) on oikeasti jonnekin myyty tai luovutettu, niin se on ihan ilmiselvästi lainvastaista.

  Käynnistäkää proggis missä selvitätte moniko kirjeensaaja on saanut niitä puheluita.

  Tehkää rikosilmoitus.

  Selvittäkää mikä pulju se Midas technologies on jolla on syystä tai toisesta on pääsy HP:n luovutettuja yhteystietoja sisältäviin henkilörekistereihin.

  Tai siis tehkää jotain produktiivista sen sijaan, että maalailette kauhukuvia täällä ilman mitään konkreettisia todisteita.
   
  Viimeksi muokattu: 16.03.2017
 6. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 249
  Laitoin nyt KRP:lle asiasta, koska heillä on työkalut tutkia tätä tarkemmin.

  "Hedman Partners ja Midas Technologies

  Tänään, 10:42
  [email protected]

  Rekisteriseloste 2017 Hedman Partners.pdf33 Kt

  Hei!

  Olen aiemmin ollut teihin yhteydessä Suomea piinaavista rahastus/kiristyskirjeistä, joita tekijänoikeuksien varjolla, markkinaoikeuden ja operaattoreiden suosiollisella avustuksella, kansalaisille lähetetään.

  Nyt tässä on tullut mielenkiintoinen sivujuonne esille. Tilasin Asianajotoimisto Hedman Partners Oy:ltä (Y-tunnus: 0999000-4) itseäni koskevat tiedot ja samalla rekisteriselosteen.

  Lukiessani rekisteriselostetta, silmiini pisti kohdassa 8 Rekisterin suojaus tämä: "Ainoastaan yksilöidyillä rekisterinpitäjän, Arvato Financen, Tecxipio GmbH:n ja Midas Technologiesin työntekijöillä on pääsy rekisterin sisältämiin tietoihin tai osaan siitä. Pääsy sähköisten tietojärjestelmien avulla ylläpidettäviin rekisterin tietoihin edellyttää henkilökohtaisen käyttäjätunnuksen ja salasanan antamista. Tietoja käsittelevillä rekisterinpitäjän, Arvato Financen, Tecxipio GmbH:n ja Midas Technologiesin työntekijöillä on rekisterinpitäjän myöntämä tarpeellisen laajuinen käyttöoikeus."

  Arvato Finance on tullut aiemmin tutuksi perintäkirjeitä lähettävänä ja Tecxipio GmbH taasen IP-osoitteita keräävänä trollitoimintaa harjoittavana yrityksenä, mutta tämä Midas Technologies oli täysin mysteeri. Googlettamalla löytyi http://midastechnologies.com.np/ ja omien kotisivujensa mukaan: "Welcome to MiDas Technologies (P.) Ltd. - A Nepal based professionally managed company offering IT solutions to local as well as overseas clients."

  Ihmetellä täytyy, mitä tekemistä henkilötiedoillamme on nepalilaisella yrityksellä, kun niitä ei edes saisi luovuttaa EU:n ulkopuolelle?

  MuroBBS-palstalla tuli esille, että ihmisille on tullut puhelinsoittoja englantia intialaisittain puhuvilta henkilöiltä, jotka ovat kyselleet perheen kokoa, taloustietoja tms. Lisäksi kun lehtitietojen mukaan, näitä on tullut runsaasti muillekin suomalaisille, niin tämä varmasti kannattaa tutkia vähän tarkemmin.

  Edellä kerrotun perusteella pyydän poliisia tutkimaan, onko Hedman Partners menetellyt laittomasti luovuttaessaan yhteystietomme Midas Techologiesille. Lisäksi tulisi selvittää, onko Midas Technologies myynyt tietojamme eteenpäin kaupallisiin tarkoituksiin tai käyttääko itse niitä kaupallisessa tarkoituksessa.

  Ystävällisin terveisin ja hyvän kevään toivotuksin,

  Vantaalla, 16.3.2017

  Allekirjoitus ja yhteystiedot"
   
 7. sirace

  Rekisteröitynyt:
  05.10.2009
  Viestejä:
  955
  Kysymys kuuluu että onko rekisterissä olevien henkilötietojen katselu EU:n ulkopuolelta tietojen luovuttamista EU-alueen ulkopuolelle?

  Työelämässä tämä raja on ollut veitsen terävä, kaikki teoreettiset vaihtoehdot on haluttu poissulkea mm. projektissa jossa asiakas toimii Suomessa ja EU-rajojen ulkopuolella, henkilötietojen vuotaminen "EU-rajan" yli on pitänyt varmistaa itsenäisellä järjestelmillä kohde maissa.
   
  Viimeksi muokattu: 16.03.2017
 8. Hasturinpoika

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2011
  Viestejä:
  648
  Tuore 75 sivun pituinen tutkimus trolleista, kirjoittajana professori Matthew Sag (a Law Professor at Loyola University Chicago School of Law and the Associate Director of the Institute for Consumer Antitrust Studies). Tutkimus toimii oppaana kun halutaan rakentaa vastine trolleille, paperi on kirjoitettu jenkki näkökulmasta, mutta toimii hyvänä oppaana niille joille tämä kuvio ei kovin tuttu:

  Defense Against the Dark Arts of Copyright Trolling

  https://papers.ssrn.com/sol3/papers.cfm?abstract_id=2933200

  https://fightcopyrighttrolls.com/20...one-in-the-fight-against-copyright-extortion/

  Kohokohtia:

  “Why Germany?’ is one question, ‘who exactly are these technical advisors is another.115 The corporations and people that comprise the black box (or boxes) form such a labyrinth that the only way to make sense of it is to pull on a thread and see where it leads. So, we begin with the Crystal Bay Corporation. In at least 485 cases, plaintiffs have relied upon evidence gather by Crystal Bay Corporation and its “software consultant,” Darren M. Griffin.116 However, this particular Darren M.
  Griffin does not appear to exist and Crystal Bay Corporation seems to be merely a shell corporation.117 Another figure associated with Crystal Bay Corporation is Daniel Macek.118 Daniel Macek is also apparently a consultant to MaverickEye UG, and his declarations in that capacity are almost identical to his ones on behalf of Crystal Bay Corporation.119 And yet he also works at IPP.120 We know that Mr. Macek exists, because he has been cross-examined in an Australian court, and during the course of that cross-examination, Macek admitted not preparing his own affidavit.121 Macek’s declarations are quite similar to those of Daniel Arheidt, who is also a consultant to
  MaverickEye UG122 and, at other times, IPP,123 and at other times he is the Director of Data Services for GuardaLey, International.124 One final puzzle: when a defense attorney in Elf-man, LLC v. Lamberson telephoned the number for Mr. Macek (who declared himself to be a consultant for Crystal Bay Corporation) provided in his Initial Disclosures, the phone was answered “GuardaLey.

  FCT kommenteista napattu:

  "The paper is several things: an empirical/analytical study, an urging of the federal judiciary to take a harder look at these lawsuits and, above all, a defense manifesto. The paper carefully examines copyright troll lawsuits and finds them lacking from an evidentiary and potentially fraudulent perspective. The footnotes, alone, are eye widening. Well worth a careful read."
   
  Viimeksi muokattu: 16.03.2017
 9. Pelihemmo

  Rekisteröitynyt:
  26.01.2017
  Viestejä:
  171
  No hieno juttu että Eeva-Maria Maijala on tehnyt asiasta kysymyksen Eduskunnassa. Tässäkin Maijalan kysymyksessä paistaa että hän on huolestunut vain syyttömistä: muilta ilmeisesti saa mafia kiristää mielensä mukaan.

  Itselläni kun on Facebook estetty (enkä halua estoa ottaa pois päältäkään), en kommentteja näe. Kyllä on sääli kuinka suomalainen massamedia on mennyt niin Facebook- ja Google- tunnusten kautta kommentoitavaksi. Sananvapaus on karsittu isolta osaa väestöä, varsinkin niiltä jotka eivät noista yrityksistä pidä.

  Ja Yhdysvalloissa kun näitä ohjelmiston toimivuudesta asiantuntijalausontaja kirjoittavia on uhattu tuoda oikeuteen, on kantaja luopunut tapauksista. Jotain salattavaa siis on. Muut ovat veikkailleet muun muassa ohjelmiston virheitä mahdolliseksi syyksi (olemattomien asiantuntijoiden luomiseksi), mutta oma veikkaukseni on että eivät ole lähteneet keksimään pyörää uudelleen: heidän ohjelmansa voi käyttää laittomasti koodia, tai jopa kokonaisia toisten tahojen tekemiä ohjelmia osana heidän valvonta-ohjelmaansa. Sellaista ei tietenkään voi tuoda näytille, koska koko bisnes kaatusi siihen. Ja olisihan se nyt noloa, kun itse markkinoivat toimintaansa tekijänoikeuksien puolustamisena.

  Eikä pelkästään Tecxipio/Excipio. Sama valvontaohjelmisto näillä on käytössä, oli sen valvontafirman nimi mikä hyvänsä. Hakkeroinnista vuotaineista sähköposteistakin kävi ilmi, että samaa ohjelmaa oli käyttäneet ainakin kaksi näistä tunnetuista valvontafirmoista. Ja samoja ihmisiäkin on ihan nimettynä useamman näiden valvontafirman johdossa, vaikka Guardaleyn toiminankuvauksesta kävi ilmi, että luodaan uusia tahoja valvomaan uusia oikeuksia ja maantieteellisiä alueita. (Edit: heh, Hasturinpoika näköjään just kirjoitti komentin samasta asiasta. Niin, nuo olemattomat-tai-ei asiantuntijatkin toimivat useammassa näistä valvontafirmoista.)
   
  Viimeksi muokattu: 16.03.2017
 10. Yritysten tuki Banned

  Rekisteröitynyt:
  27.01.2017
  Viestejä:
  69
  Ei kai syyllisiä kiristetä? Joutuvat vaan maksamaan korvaukset ja oikeudenkäynnistä sekä valvonnasta aiheutuvat kulut.
  Ihan normaalia tuo on. Oikeudenkäynnin kulutkin voi välttää maksamalla ennen sitä.

  KRP:n aika taitaa mennä matkusteluun tänä keväänä kun etsivät Midasta Karibialta, Filippiineiltä, Nepalista jne.
  Rentouttavia matkoja vaan heille ja toivottavast on hyvät hotellit ja muutenkin kivaa.
   
 11. Hammy

  Rekisteröitynyt:
  25.04.2001
  Viestejä:
  239
  Onhan se kiristämistä, jos sanotaan että "Maksa n € tai haastamme oikeuteen" jos oikeudessa on jo kertaalleen todettu, että kohtuullinen summa vaadittavaksi olisi kymmenesosa vaaditusta. Käytännössä siis Pera on lainannu Makelta 100 euroa, ja Make vaatii Peraa maksamaan 1000 euroa tai tulee turpaan, kiristystä tämäkin.
   
 12. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 080
  Ja paskat on. MAO:n linjaamat hyvitykset ovat murto-osa siitä mitä kiristäjät vaativat; oikeudenkäyntikustannusten uhkaa käytetään pelotteena jotta voidaan laskuttaa mielivaltaisia "valvontakuluja" ja tämä on ihan yhtä lailla kiristystä. Lisäksi ainakin HP lähettää laskun myös teoksista, joiden jakamisesta sillä ei ole edes todisteita.
   
 13. Pelihemmo

  Rekisteröitynyt:
  26.01.2017
  Viestejä:
  171
  Kansanedustajat Olli Parviainen ja Ville Vähämäki kysymyksessään Eduskunnan puhemiehelle pitävät pyydettyjä korvauksia kohtuuttoman korkeina ja jopa rangaistusluonteisina, vaikka markkinaoikeudessa pitäisi käsitellä vain korvauksia, ei rangaistuksia. Kansanedustaja Hanna Sarkkinenkin kysymyksessään Eduskunnan puhemiehelle tuo myös esiin perusteettoman korkeat korvaukset. Siinä mielessä nuo kysymykset olivat kyllä harkitumpia kuin Maijalan joka nosti esiin vain syyttömät, ja siksi sen otinkin esille. Muutoin toki hyvä että Maijalakin asiaa ajaa!

  Eli kyllä tässä kiristystä näkevät muutkin kuin kirjeen saajat, ja pitävät asiaa ongelmallisena. Tässähän käytetään hyväksi sitä, että häväjä joutuu maksamaan oikeuskulut, ja silloin voi karkkirahan hinnankin vetää tuonne tuhanteen euroon ja yli. Se, että nykyinen käytäntö sallii tällaiset (myöskin lainvastaiset) haasteet markkinaoikeuteen, on ongelma, johon toivottavasti saadaan korjaus.

  Kun kerran oikeat kohtuulliset hyvitykset on parin euron luokkaa, niin on aika selvää että eihän tuo päämies pysty siitä maksamaan asianajotoimistolle palkkiota. Siksi täytyy keksiä valvontakuluja ja hyvitykset paisutella kattoon, jotta toiminnasta saadaan kannattavaa. Koko bisnes toimii vain sillä että kiristetään kohtuuttomat hyvitykset. Valvontakuluja muuten ei ole mikään oikeudenkäynti myöntänyt Hedman Partnersille erikseen pyydettäviksi, vaikka HP antaa kirjeessään niin ymmärtää.

  Koska trollien ruokinta vain häirisee keskustelua josta hädissään olevat toivovat löytävänsä apua, joudut nyt minun puolestani nälkiintymään.
   
  Viimeksi muokattu: 16.03.2017
 14. Cutthroat

  Rekisteröitynyt:
  16.03.2017
  Viestejä:
  6
  Hei vaan kaikille! Olen itsekin jokuset kirjeet HP:n suunnalta saanut ja tätä ketjua hyvinkin alusta asti seuraillut. Päätin itsekin nyt rekisteröityä ja kirjoitella koska minua jäi kaivelemaan nuo soitot +44 alkusista numeroista. Olen saanut yhteensä kaksi soittoa, viimeisin viime kuun puolella ja ensimmäinen soitto arviolta vajaa vuosi sitten. Puhelimen päässä oli molemmilla kerroilla intialaisella aksentilla puhuva finanssialan(?) kaveri. Yritin tiukata mistä kaveri oli puhelinnumeroni saanut johon sain vastauksen tyyliin "olet todennäköisesti täyttänyt jotain nettilomakkeita ja unohtanut". Yritin myös selittää ettei kaverin asia kiinnosta minua nyt eikä tulevaisuudessa, ja jos voisivat poistaa yhteystietoni listoiltaan. Tähän molemmat kaverit suostuivat, mutta soitot nähtävästi ainakin ensimmäisen kerran jälkeen jatkuivat (todennäköisesti jatkuvat vielä vastaisuudessa).

  Minulla on salainen numero ja en saa puheluita/viestejä tuttujen lisäksi muualta kuin omilta operaattoreilta. Eri palveluihin rekisteröityessä en ikinä anna omaa numeroani mikäli se on vältettävissä. Muistelisin, että aikaisemmin ketjussa joku mainitsi/jossain luki, että operaattori luovuttaisi yhteystietoina lähinnä nimen ja kotiosoitteen, mutta puhelinnumerosta ei ollut mainintaa. Onko siis nyt niin, että markkinaoikeuden päätöksestä luovutettaviin yhteystietoihin sisältyy myös puhelinnumero?

  Iso kiitos kaikille tekijänoikeustrolleja vastaan aktiivisesti taisteleville!
   
 15. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 080
  Ainakaan omalla kohdallani HP:lla ei ole puhelinnumeroani henkilörekisterissään. Voi tietysti riippua operaattorista. Tee henkilötietojen tarkastuspyyntö HP:lle niin sillähän se selviää.
   
 16. hoplot

  Rekisteröitynyt:
  13.02.2017
  Viestejä:
  13
  Jos ollaan realistisia korvausten kohtuudesta niin ajatellaanpa vaikkapa näin;

  Olet vaikkapa kaupassa töissä ja saat kiinni henkilön joka koittaa näpistää DVD:n. Ensinnäkin asia koitetaan usein sovitella ja tällöinkin yleensä päästään sillä kun henkilö vain maksaa tuon DVD:n. Ei lähdetä sanomaan että noh... nyt kun otit tuon DVD:n niin ostappa 100 DVD:tä tai tuhoamme sinun elämäsi. vrt tuo 30 000+e uhkailut joka tarkoittaisi normaalituloiselle kansalaiselle velkavankeutta 5v+ (jos pystyisi jostain syystä maksamaan 500e/kk mitä hirveän moni ei pysty vuokrien ja muiden maksujen jälkeen. Jos haluaa siis elää kohtuullista elämää. Tähän lisäyksenä olisi se, että tuo 30 000e+ ei kasvaisi yhtään korkoa) Elät kituuttamalla erittäin ala-arvoista elämää. Todennäköisesti terveys kärsii ja samalla heität tuon 5v+ elämästäsi kankkulan kaivoon muutaman euron tuotteen takia. Tämäkin ideaalisti jos sinulla on pysyvä työ tuon 5v ajan ja pystyt siis maksamaan sen 500e+ joka kuukausi. Mikä on aika epärealistista.

  missä kohtuus? Tuo tekijänoikeusloukkaus olisi realistisesti ajateltuna verrattavissa näpistykseen.

  Jos vedetään ihan yli homma niin verrataan että pääset "helpommalla" jos kävisit vaikkapa tappamassa jonkun tai jokin muu vakava rikos vaikka aseellinen ryöstö. Tämänhän voisit melkeinpä tehdä vaikka istuntojen aikana ja pääsisit "helpommalla". Etenkin jos kohde on vastapuolella, tällöin hommahan kaatuisi jo siihenkin.

  Jos noin kärjistetysti vääntää asian niin näetkö siinä mitään vikaa? Karkkirahan takia uhkaillaan "tuhota" yksilön elämä. Tällä verukkeella voidaan sitten kiristää 10-1000 kertainen hinta itse oikeasta tuotteesta. Samalla "näpistyksestä" väännetään pahempi "rangaistus" kuin oikeasti vakavista rikoksista.

  Tiedän. Tosi kärjistettyä ja yli vedettyä, mutta jos ajatellaan realistisesti, että vaikka olisitkin syyllistynyt tuohon rikkeeseen niin verraten rikkeen vakavuutteen joutuisit tietenkin maksamaan kohtuullisen summan mikä on oikein tekijänoikeuksien omistajaa kohtaan. Näissä tapauksissa kohtuullinen olisi verrattavissa itse tuotteen hintaan (esim kaupassa myytävän dvd:n hinta tai leffalippu) Tai vaikkapa 10-50e per tuote. Tuossa jälkimmäisessäkin hyvä muistaa tuo kohtuus.

  Tekijänoikeuksia on hyvä ja kuuluu suojella, mutta on silti eri asia rahastaa ja kiristää sillä.

  Tässä tuo homma kusee kun kiristetään ja vaaditaan kohtuuttomia summia.

  Moni kyllä varmasti myöntäisi asian ja maksaisi pois jos summa olisi kohtuullinen eikä kirjeissä uhkailla/kiristetä.
  Esim jos tuotteen arvo olisi n 5e ja saat laskuttaa siitä 20e niin saat siitä silti voittoa. Et vain pysty rahastamaan sillä niin hyvin. Tosin jos miettii, että jos 100 000 henkilön tiedot on luovutettu ja jokaisesta tulisi 20e niin se olisi jo 2miljoonaa euroa ja jos tuotteen arvo on n. 5e kpl niin se on jo silloinkin 1.5miljoonaa euroa voittoa verraten siihen, että nuo henkilöt olisivat ostaneet tuotteen. Tämä olisi kohtuullista, sekä puhtaasti tekijänoikeuksia puolesta ja piratismia vastaan ajavaa ja silti kannattavaa. Vaikka tuote maksaisi tuon 10e niin 20e maksun mukaan se olisi jo 1miljoonan voitot menetettyyn verrattuna. Todellisuudessa olisi se 2miljoonaa voittoa. Tämä vain yksi esimerkki.
   
 17. Hammy

  Rekisteröitynyt:
  25.04.2001
  Viestejä:
  239
  Tässähän ei ole kyse siitä, että olisi ladannut jotain verkosta, vaan nimenomaan jakanut. Lataaminen voidaa (teoriassa) laskea näpistämiseksi vaikka periaatteessa kasettimaksun vuoksi voi esim. kopioida kaikki kirjastosta löytyvät musiikit ja elokuvat itsellesi. Esimerkkinä toimisi ehkä paremmin, että haet kirjastosta levyn jonka kopioit ja sen jälkeen myyt kopion kaverillesi.
   
 18. errconnclsd

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2017
  Viestejä:
  73
  [
  Myymisessä taitaa raha vaihtaa omistajaa
   
 19. hoplot

  Rekisteröitynyt:
  13.02.2017
  Viestejä:
  13
  Tavallaan puhut totta. Tuossa esimerkissä kuitenkin myyt ja raha vaihtaa omistajaa (hyödyt siis siitä jakamisesta).

  Kuitenkin rikkeen vakavuutta voi olla vaikeaa ajatella tuolta kantilta ja on helppoa verrata rikkeen vakavuutta esim. tuohon näpistykseen. Se oli vain esimerkki mihin olisi "helppo" verrata vakavuutta.

  Tuossa kirjaston tapauksessakin todennäköisesti maksaisit tuotteen hinnan tai kohtuullisen kiinteän summan per tuote.
   
  Viimeksi muokattu: 16.03.2017
 20. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 080
  Näpistys on kuitenkin seuraamuksiltaan suurin piirtein samaa luokkaa pienimuotoisen tekijänoikeusloukkauksen kanssa.

  Näpistysesimerkkiä venyttääkseni, nämä "valvontakulut" joita trollit yrittävät laskuttaa olisi verrannollinen siihen, että sen pöllityn DVD:n hinnan lisäksi kauppias myös jyvittäisi myymäläetsivän, kameravalvonnan ja vartioliikkeen kustannukset kiinni jääneiden näpistelijöiden kesken. Eli siis että sen lisäksi että kauppias tekee voittoa, laitettaisiin varkaat maksamaan koko valvontakoneiston ylläpito.
   
  Viimeksi muokattu: 16.03.2017
 21. Teerex

  Rekisteröitynyt:
  23.01.2017
  Viestejä:
  57
  Cutthroatille tiedoksi, että ainakin Sonera luovuttaa nimen, osoitteen, puhelinnumeron ja sähköpostiosoitteen. Näin se vaan pelaa.
   
 22. Cutthroat

  Rekisteröitynyt:
  16.03.2017
  Viestejä:
  6
  Härskiä touhua. Sen mitä selaillut läpi noita markkinaoikeuden yhteystietojen luovuttamismääräyksiä niin niissä puhutaan vaan pyöreästi yhteystiedoista. Joissakin tais olla lisämainintana, että yhteystietojen pitää olla riittävät henkilön tavoittamiseen.
   
 23. Hammy

  Rekisteröitynyt:
  25.04.2001
  Viestejä:
  239
  Niin no, tuon valvontakoneiston ylläpidonhan maksavat toki kaikki kaupan asiakkaat, eli siinä mielessä olisi loogista, että valvontakulut maksaisivat kaikki laillisesti valvottavia elokuvia ostaneet.
   
 24. juhanasta

  Rekisteröitynyt:
  12.01.2017
  Viestejä:
  85
  sähköpostiosoitetta ja puhelinnumeroa ei luovuteta. Ei ole luovutettu minun tapauksessa, eikä soneran mukaan luovuteta muutenkaan. Vain nimi ja osoitetieto.
   
 25. Teerex

  Rekisteröitynyt:
  23.01.2017
  Viestejä:
  57
  Näin ne sieltä vaan ilmoittivat tehdyn.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti