Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

 1. Kenguruh

  Rekisteröitynyt:
  10.03.2008
  Viestejä:
  98
  Myönnettäköön.

  Nopeasti vaan luonnolisesti sivuutan viestit jotka ovat pääosin linkkejä muualle.
   
 2. G-MIES JERRY COTTON

  Rekisteröitynyt:
  20.03.2001
  Viestejä:
  10 629
  Se oli tutkintapyyntö jutun mukaan, ei rikosilmoitus. Jos homma on edelleen laillisella pohjalla, ainakin virallisesti, ei poliisilla ole mitään toimintavaltuuksia. Kansainvälinen pidätysmääräys tanskalaisesta juristinketkusta?
   
 3. Pääsiäinen

  Rekisteröitynyt:
  23.03.2016
  Viestejä:
  678
  No mitä sitten on tutkintapyynnön mukana jätetty poliisille. On se tutkintapyyntö tai rikosilmoitus, niin se muuta asiaa mitä sanoin.
   
 4. G-MIES JERRY COTTON

  Rekisteröitynyt:
  20.03.2001
  Viestejä:
  10 629
  Uskoisin, että poliisi on saanut samasta asiasta satoja yhteydenottoja saatteena "en minä eikä meiän pojat!" ja osaa vastata noihin ihan suoriltaan jo, että ei ole mitään heidän toimivaltuuksiensa puitteissa tehtävissä. Poliisi voisi sanoa toki epävirallisesti että revi ja unohda mutta mitä sitten jos kaikkia todennäköisyyksiä vastaan homma kusisi? Ei poliisi voi jaella mitään epävirallisia vinkkejä.
   
 5. häxäboy98

  Rekisteröitynyt:
  10.02.2017
  Viestejä:
  16
  Miten poliisin pitäisi mielestänne reagoida asiaan?
  1. Markkinaoikeus on tutkinut asian ja katsonut tietojen luovutuksen olevan lainmukainen.
  2. Lakimies, joka edustaa tekijänoikeudenhaltijaa lähestyy kirjeitse, jossa pyytää selvittämään asian - siviiliasian. AA-kerhon asiaajajan on näin pakko tehdä ennen oikeudenkäyntiä.
  3. Suomessa tekijänoikeus on lailla suojattu oikeus.
  Missä on se rikos, joka on tapahtunut? Mitä poliisin pitäisi tehdä asialle? Tutkia? Pidättää asianajaja? Lukea muropaketin mielipiteitä siitä miten tekijälakia tulisi soveltaa? Lähteä selvittämään riitaprosessia? Vai ohjeistamaan riidan osapuolia sopimaan asian keskenään?

  Näiden täällä ohjeistettujen rikosilmoitusten tekeminen ei tuo asiaa poliisin tietoon. Tai tuo. Poliisi tiedostaa "ai taas yksi näitä --> mappi-ö". Sitten kun joku tosissaan töppää ja tutkinnalle olisi paikka, poliisi saa hyvin muotoillun tutkintapyynnön "ai taas yksi näitä --> mappi-ö". Siksi jotta hölmöilyt ja rikolliset saadaan kuriin, säästetään ne ilmoitukset niihin tapauksiin, kun rikos on oikeasti tapahtunut.

  Lupaan Edna tarjota kaljat jos KRP tutkii ilmoituksesi.

  https://en.wikipedia.org/wiki/Cry_Wolf
   
 6. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 249
  Kiitos tarjouksestasi, mutta kaljaa en juo enkä anisviinaa toiste. Lounastreffejäkin on ehdoteltu, mutta niistäkin olen kieltäytynyt tähän asti. Tietenkin jos joku kohtelias herrasmies saa minut innostumaan, niin ehkä voisin ajatella. Siihen asti ostan itse omat juomani ja ruokani.;)
   
 7. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 249
  Tässä on hyvä linkki. Sieltä löytyy kantelulomake, jolla voi asiasta valittaa tai voi sen tehdä vapaamuotoisestikin.
   
 8. Just Ice

  Rekisteröitynyt:
  11.03.2017
  Viestejä:
  2
  Kaikki te ketkä olette joutuneet kiristyskirje petoksen takia taloudellisiin vaikeuksiin, joutuneet ottamaan lainaa, menettäneet omaisuuttanne, menettäneet myös luottotietonne jne. Pahimmassa tapauksessa olette menettäneet terveytenne. Yöunen laatu aivan varmasti kärsii jos pelotellaan oikeuteen joutumisella. On varmasti olemassa ihminen tai joukko ihmisiä joiden elämänlaatu on suoraan tästä kiristyskirje toiminnasta heikentynyt syystä tai toisesta. Tämä kiristyskirje saattaa tuhota ihmisen tulevaisuuden. Miten pienipalkkainen ihminen pystyy maksamaan kymmeniä tuhansia euroja?

  Mikäli kiristyskirjeet ovat heikentäneet elämäsi laatua ja olet menettänyt yöunesi, pelkäät mitä tulevaisuus tuo tullessaan kerro tarinasi [email protected]
   
  Viimeksi muokattu: 11.03.2017
 9. taxman

  Rekisteröitynyt:
  16.01.2001
  Viestejä:
  3 149
  Riippuu rikosilmoituksesta.

  Mikäli kyseessä on epäily törkeästä petoksestä tai sen yrityksestä perusteena Scanboxin puuttuva asiavaltuutus, niin poliisin pitää tutkia asia - sen verta selkeä petos tai sen yritys on tällöin kyseessä.
   
 10. juhanasta

  Rekisteröitynyt:
  12.01.2017
  Viestejä:
  85
  Voin sanoa että jutun tehnyttä toimittajaa ei kiinnostanut pätkääkään kunnon faktat kun ne on hänelle lähetetty.

  Toisaalta, toimittaja halusi vain sellaisen henkilön juttuun joka 100% varmuudella syytön ja näköjään kyseisen jutun Rouva sen kynnyksen ylitti ymmärrettävästä 4pv aikajananmyötä joka todennäköisesti vain Tanskalaisten normaali vakava virhe kirjeessä.

  Kuukausihan tuossa yli meni että uskalti juttunsa tehdä?
   
 11. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 249
  Nimenomaan. Rikosilmoitus pitää tehdä huolella. Ylen jutussa haastateltu nainen ilmoittaa: "Kirjeen lähettäjälle hän ei uskaltanut soittaa tai kirjoittaa.", mutta uskaltaa sitten kuitenkin julkisesti asiasta puhua.

  Kun asiassa tehdään rikosilmoitus, niin pitää perustella tarkasti, että poliisi voi siihen puuttua. Tässäkin tapauksessa olisi pitänyt ottaa yhteyttä Njord Lawiin ja pyytää se diaari- tai päätösnumero, millä ovat markkinaoikeudesta tietosi saaneet. Jos eivät ole hakeneet yhteystietojasi laillisia kanavia pitkin, niin silloin voi hyvällä syyllä petoksesta tai sen yrityksestä tehdä rikosilmoituksen.
   
 12. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 080
  Ei voida. Voit tietysti selittää asian HP:lle, mutta parempi jos laitat kirjeen talteen ja et vastaa mitään niin et auta trollien toimintaa millään tavalla. Parhaimmassa tapauksessa tulee haaste, jonka kantaja joutuu väkisinkin sopimaan kun faktat ladotaan pöytään, missä tapauksessa HP:n/Crystaliksen maksettavaksi menee sinun lakimiehesi palkkio sekä oikeudenkäyntimaksu.
   
 13. napakettu77

  Rekisteröitynyt:
  13.01.2011
  Viestejä:
  985
  Onko nämä "kiristykirjeen saaneet olleet kiinteän yhteyden omaavia vai onko joukossa ollu myös mobiililaajakaista omaavia
   
 14. Satunnainen ohikulkija

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2016
  Viestejä:
  477
  Lyhyesti: ei voida pitää millään lailla vastuullisena.
   
 15. Satunnainen ohikulkija

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2016
  Viestejä:
  477
  Tässä ketjussa myös mobiililiittymän haltijat ovat kertoneet saaneensa kirjeitä.
   
 16. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 249
  Tuolla ainakin ElisaMobili.
   
 17. meneelujaa

  Rekisteröitynyt:
  14.01.2017
  Viestejä:
  97
  Olen yrittänyt kysyä sitä muistini mukaan jo aiemminkin, mutta ilman vastausta. Koitetaan sitten taas, koska sinulla niin selkeä näkemys tuosta tulkinnasta.
  Siis miksi lakiin laitettu tuo "yksittäistapauksessa ja merkittävässä määrin", jos ne voidaan sivuuttaa ihan ilman mitään huomiota?

  Vaikka toki tiedostan pienuuteni teidän suurenmoisuutenne edessä, niin uskaltaisin kuitenkin nöyrästi ehdottaa että lopettaisit sen viestin "nostamisen", koska esim. tässäkin tapauksessa se viesti oli jokaisen luettavissa ihan siinä yläpuolella. Jatkuvasti myös itse esität että "trollit täyttää ketjut" ja kuten joku täällä taisi esittää, sinun osuutesi täällä noin 10n prosentin luokkaa kaikista ketjussa olevista viesteistä. Ehkä kun hieman jarruttaisit itsesi esille tuomista, niin täälläkin olisi enempi varsinaista asiaa.
   
 18. meneelujaa

  Rekisteröitynyt:
  14.01.2017
  Viestejä:
  97
  Juuri näin. Itseäni myös ihmetyttää tämä ihmisten usko toiseen, eli jos nainen lehtien sivuilla kertoo ettei ole ladannut, niin sitä uskotaan heti sumeilematta ja julistetaan trollien huijaamisen olevan varmaa. Nainen kertoo että "tenttasi koko perheen, eikä kukaan ollut ladannut". Okei, sillähän se sitten on selvää ja varmaksi todistettu.
  En nyt ota kantaa näihin päivämääriin, koska ne voinevat olla inhimillistä erehdystä, tahi nainen on oikeassa, ja kirje lähtenyt väärään osoitteeseen. Olen kuitenkin sitä mieltä että koko lailla naivia täällä julistaa kaikki muut huijareiksi, eikä kukaan ikinä ole warettanut, tahi sellaista olisi koskaan tapahtunut missään.

  Edelleenkään en puollusta trolleja, mutten myöskään kuulu Dame Edna-fanclubiin, enkä suostu uskomaan että MAOn jäsenet ovat mukana rahanpesussa ja korruptiossa, tahi käyvät HPn toimistolla saunomassa.


  Osallistun omalla panoksellani, ettei sinun tarvitse yksin. Toki kokolailla varma, että saamme juoda omat ostoksemme itse.
   
 19. Pääsiäinen

  Rekisteröitynyt:
  23.03.2016
  Viestejä:
  678
  Olisiko että osa täällä kirjoittavista on saanut kirjeen, mutta tietää etteivät he, eikä myöskään kukaan perheenjäsen ole ladannut/jakanut mitään ja on siitä huolimatta saanut kirjeen missä syytetään em. teosta? Tietty trollit puhuu totta ja Suomi on väkilukunsa nähden maailman johtava torrenttien levitysmaa. Tietty näin ja sinäkin olet torrenttien jakaja vaikket ole vain jäänyt siitä kiinni, etkä tietysti myönnä sitä.
   
 20. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 218
  Heitän tähän väliin. Jos mietitään ihan kirjaimellisesti lakia, niin toi yksittäistapaus taitaa olla noista se mielenkiintoisempi. Onko trollit/MAO ottaneet kantaa tohon mitenkään, että miten kyseessä on yksittäistapaus? IP-osoitteita on useita, teoksia voi olla useita, parvia on useita, jopa oikeudenhaltijoita saattaa olla useita -> loukkauksia on useita. Hakemuksia laitetaan vireille jatkuvalla syötöllä.

  Voiko asian kääntää niin, että loukkauksia ei tarvitse olla useita per teleliittymä, vaan yksittäistapaus riittää?

  Merkittävyyskynnys on sitten sitäkin enemmän tulkinnanvarainen, koska sitä ei ole määritelty millään tavalla. MAO voi käyttää siinä harkintaansa ihan miten haluaa, koska laki on paska. Eli vaikka olisivat miten mulkkuja, imbesillejä, vajaita ja epäisänmaallisia, niin heillä on valta määrittää mikä on merkittävää ja mikä ei -> hyväksyä hakijan selvitys siitä, että parven koko ratkaisee. Siis ilman sitä, että heitä voi laittaa vastuuseen siitä, että olisivat toimineet lain vastaisesti.

  --

  Niin ja se itse kysymys miksi ne on siellä laissa. Niin yksityisyyden suojan vuoksihan se merkittävyyskynnys siellä on, koska yhteystietoja luovutetaan yksityisille. MAO on sitten tulkinnut tekijän oikeuden suojan suuremmaksi kuin yksityisyyden suojan.
   
  Viimeksi muokattu: 11.03.2017
 21. Pääsiäinen

  Rekisteröitynyt:
  23.03.2016
  Viestejä:
  678
  Mikä tämä Dame Edna-fanclub on?? Olen lukenut siitä joistakin viesteistä, mutta muuten se on outo? Onko kyseessä joku sivujuonne tässä jutussa? :D
   
 22. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 249
  Hehheh.. Antaa näiden huudella. Kun halutaan asia pois itse asiasta, mennään henkilökohtaisuuksiin. Mieluummin valitsen itse seurani. Sinun kanssasi voisin lähteä drinksulle, mutta noin fiksu mies taitaa olla varattu?;)

  Tämä onkin kaikkein pahin asia. Markkinaoikeus voi käyttää harkintaansa miten haluaa.

  Tämä on erittäin huono juttu, että luottamus oikeuteen on mennyt. Toivon, että oikeuskansleri ottaa tähän kantaa voimakkaasti. Harmi vaan, että näissä kanteluissa menee niin pitkä aika. Jokainen on varmasti huomannut, kun katselee noita luovutuspäätöksen liitteitä, että miten voi olla mahdollista markkinaoikeuden toiminta.
   
 23. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 249
  Tämä oli hyvä lisäys. Miten tekijänoikeudet voivat mennä yksitysyyden suojan yli? Ei ymmärrä, varsinkin kun yhteystietoja on haettu tekaistujen liitteiden avulla. Prosessipetos alunalkaenkin ja toivon, että trollit joutuvat tästä vastuuseen.
   
 24. Marrasq

  Rekisteröitynyt:
  11.03.2017
  Viestejä:
  3
  Heips,
  Uutena murolaisena ajattelin tuoda tähän keskusteluun oman näkövinkkelini asiaan.
  Ensinnäkin:
  Olen seurannut suurella mielenkiinnolla tätä ketjua ja minua niin lämmittää kansalaisaktivismi tässä ketjussa.
  Itse en ole (ainakaan vielä) saanut kiristyskirjeitä ja jos sellaisen saan,se perätön.
  Hau evö,oli aika jollolin tämäkin "rikollinen" heebo lataili musiikkia,samalla
  lukien lehtijuttuja,joissa kerrottiin lataamisen aiheuttavan musiikkiteollisuuden
  tuhon ja johtavan levymyynnin tappioihin,jotka suhteessa latauksien määrään
  ja samalla näivettävän artistien&bändien tuloja.
  Jep,jep.
  Radioasemat toivat soittolistat,kunnon levykaupat lopettivat.Järkeviä kanavia ei ollut.
  Mikä avuksi?
  Netti+torrent palvelu mahdollistivat tutustumiseni musiikkiin ilmaiseksi,joka ei muuten olisi ollut
  mahdollista.
  Minulla tällä hetkellä n.1000 fyysistä levyä,joista monet olen löytänyt netin kautta.
  Myöskin ilosanomaa nettilöydöistäni levittänyt ystävilleni.
  Esim. Yksi yhtye,jonka musiikkia latasin netistä ja johon hullaannuin aikoinani sai aikaan sen,
  että tänä päivänä omistan kaikki kys.bändin levyt,bändipaidan ja parit keikat nähty.
  Ystävälleni jaoin myöskin aikonaan yhtyeen musiikkia ja hänestä tuli vieläkin kovempi fani.
  Omistaa myös koko katalogin fyysisessä muodossa,bändin tatuointi löytyy hänen ihollanasa ja
  jopa päässyt juttelemaa ihailemansa yhtyeen jäsenten kanssa.
  Olenko siis tehnyt haittaa musiikiteollisuudelle?
  Sama pätee elokuvalatauksiin.
  Ihmettellen suuresti sitä,että juuri nyt vaaditaan kohtuuttomia summia elokuvien/sarjojen katsomisesta&
  lataamisesta,kun vihdoin toimivat palvelut kuten Netflix,HBO yms. tulleet saataviksi
  Lypsämistä kuivuvilla utareilla,sanon minä:)

  Ja jos jollain esim.opiskelijalle ei varaa siihen tiettyyn leffaan&sarjaan,niin sen lataaminenhan
  ei tarkoita automaattisesti sitä,että se pois tekijöiden tuotoista,kun eihän hänellä välttämättä
  rahaa kunnolla edes ruokaan saatikka sitten leffalippuun.
  Ihmiset kyllä maksavat toimivista palveluista varmasti,kunhan valuuttaa riittävästi.
  Tappamalla harrastuksen ja intohimon,nuo iilimadot pitävät vain huolta siitä,että lypsettävää
  riittäisi vielä seuraavalle "kaudelle".
  Jos joku jaksoi lukea tänne asti,niin kiitos kärsivällisyydestänne:
  Peace&Love
   
 25. Trollitkuriin

  Rekisteröitynyt:
  04.02.2017
  Viestejä:
  87
  Liittyisiköhän sivistysvaltioon kuuluvaan syyttömyysolettamaan, eli ihminen on lähtökohtaisesti syytön, kunnes toisin todistetaan.

  Lisäksi vaikka perheenjäsen olisikin tekoon syyllistynyt, niin so what... Suomen lain mukaan liittymänhaltija vastaa vain omista teoistaan.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti