Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

 1. evntr

  Rekisteröitynyt:
  07.08.2011
  Viestejä:
  150
  mikäs noissa nörd lawl:in kirjeissä on kun "havainnot" on aina poikkeuksetta sattunut keskiyöllä
   
  Viimeksi muokattu: 11.03.2017
 2. juhanasta

  Rekisteröitynyt:
  12.01.2017
  Viestejä:
  85
  Olipas paskasti kirjoitettu yle juttu. "valtaosa kuitenkin menee oikeaan osoitteeseen ja siitä on jaettu tekijänoikeudenalaista materiaalia"?

  Edelleen voi kyseenalaistaa koko valvonnan luotettavuuden.
   
 3. Kenguruh

  Rekisteröitynyt:
  10.03.2008
  Viestejä:
  98
  Hei,

  Koitin etsiä tietoa asiasta mutta en nopeasti löytänyt sitä tästä yli 1000 keskustelusivun joukosta.

  Sain joku aika tällaisen perintäkirjeen kotioni. Hetken aikaa ihmettelin asiaa kun minua syytettiin että olen ladannut laittomasti Black Sails sarjaa. Ihmettelin kun kirjeessä puhuttiin että liittymäntarjoajani on Sonera, vaikka se jo kahden vuoden ajan on ollut Elisa.

  Sitten tajusin että nimissäni on vielä Soneran internetliittymä opiskelijakämppäajoilta jota en ole tajunnut irtisanoa. Opiskelijakämpässä liittymä kuului kiinteästi vuokraan ja oli siis tavallaan ilmainen joten en edes muistanut/tiennyt sen olemassaolosta ennen tätä kirjettä, koska laskuja tai muutakaan asiaan liittyvää ei Soneralta ole itselleni juuri tullut.

  Ilmeisesti joku minun jälkeeni kämppään muuttanut opiskelija on käyttänyt luvatta minun nimiini rekisteröityä nettiliittymää.

  Ei kai minua voida tästä pitää millään lailla vastuullisena? Ensi kerralla muistan kyllä sulkea myös nettiliittymän ajoissa...
   
  Viimeksi muokattu: 11.03.2017
 4. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 249
  Luulisi, että kun heillä on käytettävissään asiantuntijuutta, niin jos ei tiedä jotakin asiaa, niin ottaa selvää. Parempi olisi myöntää oma tyhmyys, kuin sokeana uskoa kaikki mitä paperilla esitetään. Trollitoimistoja voisi syyttää prosessipetoksesta, koska ovat antaneet virheellistä tietoa, jonka perusteella päätökset on tehnyt. Se ei kuitenkaan mitenkään vähennä markkinaoikeuden osuutta, koska sen olisi pitänyt olla huolellisempi ihmisten tietojenluovutuksessa.
   
 5. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 249
  Ensimmäisen sivun toisessa kommentissa on toimintaohjeita, niin ei tarvitse koko ketjua lukea läpi.
   
 6. Just Ice

  Rekisteröitynyt:
  11.03.2017
  Viestejä:
  2
  Hei kaikille! Nyt mitta täyttyi ja oli pakko rekisteröityä. Tämä kiristyskirje toiminta on alhaisinta mitä toinen suomen kansalainen voi tehdä toiselle. Täytyy ihmetellä miten näiden kirjeiden lähettelijät voivat joka päivä nousta sängystään, kävellä peilin eteen ja tuijottaa peilistä mädäntyneitä silmäpalleroisiaan, miettien samalla miten ihana päivä onkaan kusettaa omaa rotuaan. Pukea päällensä vaatteet jotka on kudottu ihmisten tuskasta ja pelosta, ajaa toimistolle rikollisella toiminnalla hankitulla autolla ja syödä mafia lounaita opiskelijoiden, perheenäitien ja isien kustantamana. Hyi saatana että alan voimaan pahoin kun ajattelen miten tämä paskasakki elää. Munattomia, köyhien kiusaajia, tiukilla olevien perheiden varojen varastajia, rosvoja!!!

  Uskon vahvasti että tuo toiminta tulee loppumaan. Ajan kysymys. Miten voi olla mahdollista että ihmisiltä rosvotaan satoja, tuhansia euroja, kymmeniä tuhansia euroja? Miten oikeus antaa tällaisen tapahtua? Miten ihmisiä uhkaillaan ja pelotellaan? Miten köyhiä opiskelijoita, perheitä ja työttömiä ajetaan menettämään yöunensa? Luottotietojen menetys. Perintään joutuminen. Mitä täällä oikein tapahtuu?!? Miksi tällaisen toiminnan annetaan jatkua.

  Kehoitan kaikkia tarttumaan aseisiin ja pistämään loppu tälle toiminnalle. Kirjoittakaa asiasta, pitäkää kovaa ääntä! Tehkää rikosilmoituksia, kirjoittakaa lehtiin!

  OMAT OHJEENI KIRISTYSKIRJEIDEN SAAJILLE:

  1. ÄLÄ MISSÄÄN NIMESSÄ MAKSA.
  2. JOS TULEE TOINEN JA KOLMAS JNE. KIRJE, ÄLÄ MISSÄÄN NIMESSÄ MAKSA.
  3. ÄLÄ OTA YHTEYTTÄ KIRISTÄJIIN ÄLÄKÄ TURRE LEGALIIN
  4. KIRJOITTAKAA TARINANNE YLELLE ANONYYMISTI TMS. MUTTA KERTOKAA AHDINKONNE. TÄTÄ EI SAA LAKAISTA MATON ALLE!


  Ylen uusi juttu: http://yle.fi/uutiset/3-9503964?origin=rss
   
  Viimeksi muokattu: 11.03.2017
 7. G-MIES JERRY COTTON

  Rekisteröitynyt:
  20.03.2001
  Viestejä:
  10 629
  No mutta vastapainona samassa jutussa "ei meidän pojat" kortti :smoke:
   
 8. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 249
  Hyvä, oikea asenne, tästä pidän! Jokaisen suomalaisen tulee puolustaa omiaan, siksi on tärkeää nousta tämmöistä riistämistä vastaan. Se kannattaa muistaa, että vaikka olisikin kyseiseen tekoon syyllinen, ei missään tapauksessa hyvitys voi olla noin suuri mitä kirjeissä vaaditaan.
   
 9. G-MIES JERRY COTTON

  Rekisteröitynyt:
  20.03.2001
  Viestejä:
  10 629
  Ei tästä nyt mitään rotuasiaa kai tartte tehdä että voi olla kiristyskirjeitä vastaan?
   
 10. Kenguruh

  Rekisteröitynyt:
  10.03.2008
  Viestejä:
  98
  Kiitos avusta!

  Taidan ottaa vain rennon asenteen ja olla tekemättä mitään. Hyvä tietää että on paljon muitakin "samassa veneessä".
   
 11. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 249
  Sekin on jokaisen oikeus eli kukin etenee asiassa miten parhaaksi katsoo. Itse odottelen mielenkiinnolla mitä virkamiehet vastaavat. Ainakaan vielä ei ole tullut mitään bumerangina takaisin, niin se on jo hyvä merkki.
   
 12. Pääsiäinen

  Rekisteröitynyt:
  23.03.2016
  Viestejä:
  678
  "Asianajaja Clausen ei suostu keskustelemaan siitä, olisiko kirjeiden lähettämisessä tapahtunut jokin, esimerkiksi inhimillinen, virhe.
  Clausenin on myös vaikea uskoa, että heidän lähettämänsä vaatimuskirje olisi mennyt väärään osoitteeseen.
  ".

  Ai että kyr..i trollien asenne :mad: Virheitä eivät tee, eivätkä näin ollen keskustelu virheistä. On se kumma kun näiden trollien toimien puolustajia löytyy. Tekijänoikeuksien loukkaajien saattaminen vastuuseen on OK, mutta kun toimintaa tehdään silmät kiinni ja puhdas rahastaminen, sekä kiristäminen motiiveina, niin... on se kumma jos toimintaa ei saada loppumaan.

  "Perheenäiti Sirpa Laakkonen ei ole antanut asian vain olla. Hän teki poliisille tutkintapyynnön kirjeestä.
  – Poliisin asenne oli se, että minun pitää nyt vain sopia lähettäjän kanssa tästä laskusta, Laakkonen ihmettelee.
  ".

  Entäs tämä sitten...syytön kansalainen tekee sen mikä tulee ensimmäisenä mieleen, eli pyytää apua viranomasilta, eli tässä tilanteessa poliisilta ja vastaus on jotain käsittämätöntä!!! Vai pitäisi sopia laskusta lähettäjän kanssa, kun lähettäjä ei omasta mielestään tee virheitä eikä suostu sopimaan asiasta. Onko poliisilla neuvoa mitä tehdä seuraavaksi? Miten sovit asiasta ihmisen kanssa joka on ahne ja epärehellinen rosvo. Ei voi kun ihmetellä miten joku ei ole jo käynyt sopimassa asiaa kasvokkain trollien kanssa.
   
 13. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 249
  Tässä on myös oikeaa asennetta. Ihmetellä tosiaan täytyy niitä, jotka vielä puolustelevat trollia tai markkinaoikeutta. Tuo poliisin toiminta on erittäin huolestuttavaa. Oma rikosilmoitukseni ei ole tullut vielä takaisin. Vaikuttaisikohan siihen, että neuvostasi lähestyinkin KRP:tä?
   
 14. zizler

  Rekisteröitynyt:
  13.11.2016
  Viestejä:
  26
  Oli kyllä huonosti tehty juttu tosiaan. Tämäkö oli se Virpi Hukkanen joka on pyytänyt vinkkejä täältä muron ketjusta/käyttäjiltä? Vai muistanko väärin? Ei tosiaan ole paneuduttu valvontayhtiön taustoihin.. Jutun tasosta päätellen murosta ei ole tullut vinkkejä toimittajalle että mitä kannattee tonkia ja mistä. Jotenkin tuntuu ettei natsat nyt riitä tällä toimittajalla tämmösiin juttuihin.
   
 15. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 249
  Sama ihminen. On mennyt vinkkiä monelta tahoilta taustoista lähtien. Sitähän ei sitten voi tietää, että suojeleeko joku markkinaoikeutta, kun siihen ei oltu puututtu laisinkaan tietojenluovutuksesta. Samoin trollitoiminnan luonnetta ei avattu. Ei hyvä, toivottavasti jatkossa tulee parempaa ja nimenomaan tutkivaa journalismia. Tuo oli vain pintaraapaisu.
   
 16. korot ja kulut

  Rekisteröitynyt:
  29.01.2017
  Viestejä:
  165
  Yritän vastata, älä vastaa/kommentoi yksilöivillä tiedoilla, sillä "Ace Tai Joku" saattaa seurata ketjua.

  Jos kirjeen väitetyt jakamiset koskevat kevättä 2015 niin sinua voidaan hyvinkin pitää vastuullisena ... ei auta mitään jos olet vasta väitetyn jakamisen jälkeen muuttanut pois.

  Viimeisimmässä oikeustapauksessa, jossa vastaaja voitti kuitenkin sovinnolla, vastaaja oli väittänyt muttaneensa 2014, mutta Hedman Partners todisti väestörekisterillä että vasta 2015, vuosi väitetyn jakamisen jälkeen, vastaana oli väittänyt että hänellä oli avoin wlan, jonka Ace-Control etsivä todisti että sellaista ei löytynyt, sekä vastaaja oli väittänyt että oli matkustellut ja ei sen vuoksi ollut voinut warettaa, HP todisti kuitenkin että matkustelu ei ollut estänyt väitettyä waretusta.

  Scanboxilla ei ollut kuitenkaan oikeuksia vaatia hyvitystä vastaajalta, vastaaja voitti sovinnolla.

  Edellämainittu vain kuvasti yleisesti todistelua jota Hedman Partners yrittää vastaajan pään menoksi.

  Jos päivämäärät kirjeessä viittaavat muuttosi jälkeiseen aikaan ja voit osoittaa että muutit pois ennen väitettyä jakamista -> et voii olla syyllinen -> seuraava asukas olisi epäilty.

  Jos oppilasasunnossa on "kiinteä" IP-osoite, seurantatietoa voi olla helposti vuosienkin ajalta ja valvontatiedosta näkee milloin jakamisessa on ollut taukoa (loma, asukas vaihtuu, jne) ja onko latauskäyttäytyminen pysynyt samana tietyn aikaa (sama henkilö) ...

  Oikeustapauksista MAO 419/16 ja 55/17, jotka löytyvät MAO:n sovuilta, näkee millaisella valvontatiedolla ja todistelulla Hedman Partners on yrittänyt osoittaa nimenomaan kirjeensaajan olleen jakaja.
   
  Viimeksi muokattu: 11.03.2017
 17. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  888
  kohta alkaa olla niin että niitä on enemmän jotka ovat kuulleet kiristystoiminnasta kun niitä jotka ovat tiedottomia asiasta :D vielä kun saataiaisiin media uskomaan että selkeä ohje on: älä maksa älä puhu asiasta omalla nimellä somessa, älä ots yhteyttä kehenkään.
   
 18. Kenguruh

  Rekisteröitynyt:
  10.03.2008
  Viestejä:
  98
  Noiden postaamasi linkkien perusteella sain vähän sellaisen käsityksen että nämä ovat eräänlainen muoto ns. nigerialaiskirjeistä. Eli siis paras menettelytapa on olla tekemättä mitään.

  Vai olisiko minun kannattavampaa olla yhteydessä siis viranomaisiin?
   
 19. G-MIES JERRY COTTON

  Rekisteröitynyt:
  20.03.2001
  Viestejä:
  10 629
  No mitä ihmettä sä kuvittelet, että poliisi tuossa tilanteessa voisi tehdä? Parasta olisi antaa epävirallisesti linkki tähän ketjuun.
   
 20. Trollitkuriin

  Rekisteröitynyt:
  04.02.2017
  Viestejä:
  87

  Kyllä, toimittaja on samainen, joka on tässä palstassa mainittu. Olen itsekin viestitellyt hänen kanssaan.

  Minusta artikkeli oli ihan hyvä. Jutussa todettiin selkeästi, että kirjeitä menee myös täysin syyttömille.

  Pitää muistaa, että toimittajat pyrkivät puolueettomuuteen ja eivät varmaan halua antaa kuvaa, että piratismin pitäisi olla sallittua tai itse hyväksyisivät sen.

  Hukkanen vastaa kyllä asiallisiin viesteihin, eli mikäli jutussa oli mielestäsi puutteita, ole ihmeessä yhtyedessä häneen.


  Mikäli itse omaa teknistä asiantuntijuutta kannattaa valvonnan epäkohdista olla myös yhteydessä.

  Toimittajat eivät varmastikkaan lähde salaliittoteorioihin mielellään mukaan, joten todisteet ovat kovassa painoarvossa.

  Lisäksi kullanarvoisia juttuja ovat aritikkelin kaltaiset tapaukset, jossa kirje on selkeästi mennyt väärään osoitteeseen.

  Eli jos tietää tälläisen henkilön, joka on vielä valmis esiintymään omalla nimellään, ei muuta kun yhteyttä Hukkaseen!
   
 21. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  888
  jos oisit oikeasti edes yrittänyt etsiä niin olisit saanut kaiken tarvittavan tiedon tokasta threadin viestistä.... @Grim_Reaper :in teksti kertoo hyvin asian laidan.
   
 22. Kenguruh

  Rekisteröitynyt:
  10.03.2008
  Viestejä:
  98
  Moi,

  Kirjeeseen merkattu rikkeen päivämäärä oli helmikuussa 2016.

  Sillon olin jo pitkän aikaa asunut uudessa kämpässä, muutin pois 2015 kesällä.

  Todisteeni muuttopäivämäärästä yms. ovat pitävät.
   
 23. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 249
  Se on sinun asiasi, miten haluat jatkaa. Nigerialaiskirjeisiin tätä on verrattu, mutta se, mikä tekee eron niihin on, että oikeuden päätöksellä ovat yhteystietosi saaneet. Jos sinua ei haittaa se tosiasia, niin sitten vaan unohdat koko jutun.
   
 24. vinklubrulez

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2007
  Viestejä:
  11 801
  Kyseessä on selvä petoksen tai mahdollisesti törkeän petoksen yritys.

  Jos poliisi ei suorita asiasta edes esitutkintaa, niin poliisihan syyllistyy siinä itse rikokseen ja virkavelvollisuuksien rikkomiseen.

  Poliisista pitää tehdä silloin hallintokantelu:

  http://www.poliisi.fi/asiakaspalvelu/poliisin_toiminnasta_kanteleminen
   
 25. Pääsiäinen

  Rekisteröitynyt:
  23.03.2016
  Viestejä:
  678
  No se riippuu tietysti mitä rikosilmoituksen yhteydessä on poliisille toimitettu. Mutta jos poliisin automaattivastaus on ettei he voi asialle mitään, varsinkin kun asian todellinen luonne on poliisin tiedossa, niin ei voi kun edelleen ihmetellä. No kyllä se mielenkiinto herää kun ensimmäinen käy neuvottelemassa asiasta trollien kanssa kasvokkain.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti