Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 155
  Meniköhän tuo hassuttelu ihan nappiin? Vaikka teoksia olisi kuinka monta, niin osoitetietojen saatavuus on se, joka rajoittaa kirjeiden lähettelyä. Ei kirjettä voi lähettää jos ei tiedä kenelle sen lähettää.

  Ficomin mukaan osoitetietoja on kyselty viime vuonna 100.000 kpl kaikkien toimijoiden kesken. Tämä on yläraja, koska osa osoitteista voi kuulua kouluille, kirjastoille yms. jotka on helppo jättää pois laskuista. Osa voi olla päällekkäin, ja eri hakijoiden listoillakin voi olla samoja henkilöitä.
   
 2. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 155
  En tiedä mitä HP on sinulle väittänyt, mutta käsittääkseni perustelu ei ole että ne eivät olisi henkilötietoja, vaan että niitä ei paljasteta koska se haittaa rikostutkimusta. Tietosuojavaltuutetulle on useampikin valitus lähetetty aiheesta, katsotaan tuleeko muutosta. Lain mukaan IP-osoite on kuitenkin henkilötieto, jos sen pystyy yhdistämään yksittäiseen henkilöön tai samassa taloudessa asuviin, siis esimerkiksi kodin internet-laajakaistaan tai matkapuhelinliittymään.
   
 3. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  904
  hesarissa eivät kehdanneet mitään tommin anaalipornolistaa julkaista nähtävästi :D
   
 4. yrttipuu

  Rekisteröitynyt:
  30.01.2017
  Viestejä:
  76
  Ja mitenhän paljon siellä on lisää jonossa osoitetietojen kyselyjä.. Ellei MAO ole muuttanut kantaansa tästä hommasta. Vai meneekö edelleen liukuhihnalla läpi.
   
  Viimeksi muokattu: 10.03.2017
 5. juhanasta

  Rekisteröitynyt:
  12.01.2017
  Viestejä:
  85
  Kirjeeseen laitetaan esimerkiksi 10 väitettyä jaettua tiedostoa. Näistä yhteen tapahtumaan on haettu MAO päätös ja operaattorilta henkilötiedot. Loput 9 tiedostoa ja tapahtumaa on omilla teknisillä tutkimuksilla yhdistetty tuohon yhteen MAO hakemuksessa mainittuun tiedostoon. Lähetetään kirje ja maksuvaatimus siis 10 tiedostosta, yhden tiedoston operaattorin tiedoilla.

  Näiden lisäksi Hedman Partnersilla on 100 muuta tiedoston jakotapahtumaa siitä samasta IPstä esim. vuoden ajalta.

  Pyydät henkilötietorekisteritarkastuksen ja kun sen saat on siihen listattu ne 10 tiedostoa joista maksuvaatimus on tullut.

  Kun olet tietoinen että HPlla on myös 100 muun tiedoston väitetyt jakotapahtumat (sanotaan vaikka että HP itse kertonut) ja pyydät niistä tietoja niin HP kieltäytyy vedoten "ettei tiedot ole henkilöön, vaan IPn liittyvää teknistätietoa".

  Herää kysymys A. Miten ne 9 kirjeessä mainittua tiedostoa sitten on henkilöön yhdistettyjä kun MAO:lta haettu + operaattorisi on luovuttanut vain sen yhden tiedoston ja ajankohdan tiedot? B. Ainoa vaihtoehto on, että nuo 100 muuta HP mainitsemaa tiedostonnimeä evat sellaisia joihin HP:lla ei ole oikeutta esittää vaatimuksia ja näin ollen he säilyttävät niitä tietoja rekisterissä luvatta eikä heillä ole oikeutta kieltäytyä antamasta tiedoston nimiä sekä ajankohtia.

  Mutta nämähän on vain Hedman Partnersin mielestä teknistä jakohavaintojen taustatietoa.
   
 6. Hedarit

  Rekisteröitynyt:
  21.12.2015
  Viestejä:
  102
  Lista todennäköisesti jo vanhaa tietoa, koska kiristyskirjeet kys. teoksista jo lähteneet ja rahastukset rahastettu. Uskoisin, että uusia leffoja varten lähtee kumileimasimelle (MAO) tietopyyntöjä piakkoin, ellei jo lähtenyt. Valitettavasti.

  Näin ei siis Turre menetä mitään pestessään kilpeään vanhoilla nimikkeillä, eikä HP:llakaan ole mitään listan paljastamista vastaan. En usko, vaikka toivoisinkin, että tämä oli jo tässä.
   
 7. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 155
  Täyttä bullshittiä nuo HP:n selitykset. Odotan mielenkiinnolla mitä tietosuojavaltuutettu vastaa.
   
 8. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 155
  Listojen sijaan lienee vaan parempi olettaa että kaikki maksukanavien tuoreet sarjat sekä elokuvat on tarkkailulistalla, eikä kuvitella että jotkut sarjat ovat "turvallisia". Enemmänkin nimikkeitä voi tulla sitä mukaa kun trollit saavat sopimuksia oikeudenhaltijoiden kanssa.
   
 9. Goofy81

  Rekisteröitynyt:
  02.03.2017
  Viestejä:
  3
  Viime viikolla tuli filmialta kirje. Tänään kolahti HP:lta kirje koskien Yhden sarjan melkein koko kautta. Ei jaksais näitä.
   
 10. samsonki

  Rekisteröitynyt:
  11.02.2012
  Viestejä:
  390
  Mitäs tässä nyt tehdä kun HP:lta tuli kirje :rolleyes: maksaakko esim Turren avustuksella vaiko jättää vaan huomiotta?
   
  Viimeksi muokattu: 10.03.2017
 11. juhanasta

  Rekisteröitynyt:
  12.01.2017
  Viestejä:
  85
  Totta. Tuossa listassa on vain ne nimikkeet joista on jo lähetetty kiristyskirjeitä. Todellisuudessa kaikki avoin torrenliikenne seurataan ja tallennetaan. Voi vain kuvitella sitä datamäärää ja HP poikien innokkuutta kun operaattorilta saatujen henkilötietojen jälkeen copy/pasteavat IP osoitteen databaseen listaten kaikki tiedostot mitä se IP väitetysti on jakanut. Ei mitään väliä onko saman henkilön käytössä ollut IP vai ei.
   
 12. NiceMan

  Rekisteröitynyt:
  13.09.2003
  Viestejä:
  1 760
  Tiedät varmaan itse... ;-) Turha maksaa turhia laskuja.
   
 13. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 155
  Älä ainakaan Turren avustuksella mitään maksa. Jos kuumottaa ja haluat rahoistasi eroon, niin mieluummin voit vaikka tehdä tarjouksen jossa kiistät valvontakulut ja ehdotat maksavasi vain hyvitykset.

  Paras tietysti jättää kokonaan huomiotta, ellet usko että kuulut jostain syystä riskiryhmään (hyvätuloinen, yksin asuva, paljon jakava, sekä scanboxin elokuvia että starzin tv-sarjoja). HP muuten seuraa tätä palstaa ja osaa varmaan ajankohdan perusteella päätellä kuka olet jos kerrot täällä yhtään mitään.
   
 14. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  4 505
  Juurikin näin. Tässä on hyvin kiteytetty tämä toiminta.
  Toki nimimerkki @RouVix mielestä tämä on ok koska pitäähän oikeuksien omistajien saada lainmukainen korvaus oletetuista waretuksista. Mitä sillä nyt on niin väliä kun haulikolla ampuu vaikka suurin osa hauleista osuu syyttömiin.
   
 15. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  904
  miksi tekisit mitään toisella kirjeellä jos ekaankaan et vastannut?
   
 16. ?

  Rekisteröitynyt:
  20.06.2007
  Viestejä:
  7 305
  Ehdottomasti kannattaa maksaa.
   
 17. päästiäinen Banned

  Rekisteröitynyt:
  08.03.2017
  Viestejä:
  35
  Unohdit painottaa, että ehdottomasti kannattaa maksaa Turren kautta,näin Turre saa puolet, kaverille kans.
   
 18. Justin Case

  Rekisteröitynyt:
  23.04.2011
  Viestejä:
  483
  Huomauttaisin, että kyseessä ei ole lasku, vaan jonkinlainen maksupyyntö lähinnä.
   
 19. RouVix

  Rekisteröitynyt:
  08.01.2009
  Viestejä:
  1 423
  Nyt valoja tauluun taas. Se, että sinä et MAO:n päätöksistä pidä, ei tee niistä lainvastaisia.

  Miksi sen on täällä niin monelle niin käsittämättömän vaikeaa tajuta, että vaikka teidän oma tulkintanne laista eroaa MAO:n tulkinnasta, ei se tarkoita että MAO:n tulkinta olisi väärin tai lainvastainen? Laki ei säädä yhteystietojen luovutuspykälässä toimimaan pahimpien yksittäisten tekijänoikeuksien rikkojien rankaisemiseksi. On todella perseestä, että TaxiM levittää tätä täysin valheellista tietoa täällä. Ensinnäkään tekijänoikeuslain 60 a § ei ota mitään kantaa rangaistuksiin ja toisekseen TaxiM:än tulkinta pykälän tarkoituksesta on täysin erilainen, kuin MAO:n, eli viranomaisen jonka tehtävä nimenomaan on kyseistä pykälää tulkita.

  Niin kauan kuitenkin kuin nykyisellä lailla mennään, niin yhteystietoja saa MAO velvoittaa luvuotettavaksi tilanteissa jossa MAO katsoo että tekijänoikeuksien haltijalle on suotava mahdollisuus puuttua teoksen jakeluun. Eli ihan niinkuin lain löperö kirjoitusasu mahdollistaa tulkittavaksi. Näin laissa lukee ja sitä se tarkoittaa. Sitä ei voi keksimällä muuksi muuttaa ja sanoa sitä sitten jälkikäteen omaksi tulkinnaksi.

  Jos laki ei miellytä, niin luulisi jääräpäisimmänkin muroaivon tajuavan, ettei se täällä raivoamalla muutu. Kirjoita kirje kansanedustajallesi tai tee kansalaisaloite.

  Tässäpä taas malliesimerkki käyttäjästä joka ei, edelleenkään, ymmärrä mitä eroa yhteystietojen luovuttamisella ja vahingonkorvausoikeudenkäynneillä on. Kertauksen vuoksi:

  Yhteystietojen luovuttamisessa kukaan ei ole syyllinen ja ketään ei syytetä mistään eikä ketään tuomita korvauksiin.
   
  Viimeksi muokattu: 10.03.2017
 20. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  5 241
  Loistava kommentti taas kerran, ei muuta sanottavaa.

  Joo, tähänkään ei ole valittamista.

  Siis muistakaa hyvät ihmiset, maksamalla ylläpidät tätä yhteiskuntaamme rienaavaa sairautta.
   
 21. räätäli22

  Rekisteröitynyt:
  19.12.2015
  Viestejä:
  113
  Onko mitään suurempia ratkaisuja/kannanottoja tulossa puoleen tai toiseen, MAO tai joltain muulta taholta? Tiedotetaan kai jos tulee? Näistä ymmärtääkseni laitettu poliisille, ministeriöön jne...
   
 22. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  5 241
  Älä revi kirjettä, vaan ala toimimaan. Tilaa tietosi markkinaoikeudesta. Lisäksi jos haluat eteenpäin asiassa pyydä tietosi henkilötietorekisterin perusteella. Tee rikosilmoitus ja kantele oikeuskanslerille. Tee kaikkesi, jotta moinen kusetus saadaan ikiajoiksi loppumaan yhteiskunnastamme.

  Älä välitä vaikka sinua haukutaan. Se on näiden trollien agenda, koska ne yrittävät syyllistää sinua. Muista, että olet ihminen ja ansaitset ihmisarvoisen kohtelun. Kun olet köyhä, sinullla ei ole muuta kuin itsesi. Älä anna ihmisarvoasi menettää tämän kansainvälisen rikollisliigan avulla. Olet mies tai nainen, toimi.
   
 23. TaxiM Banned

  Rekisteröitynyt:
  12.12.2012
  Viestejä:
  1 652
  Hehehe. Kovasti sulla on tarvetta edelleen jankuttaa siitä että lakia voisi tulkita yhtään miksikään muuksi kuin miten se on kirjoitettu. Sun mukaan kaikki on näköjään vain tulkintaa eikä mikään ole kiveen hakattua faktaa. Sun mielipide siitä, että lauseeni alkavat isoilla kirjaimilla ja päättyvät pisteeseen on vaan sun tulkinta, eikö vaan? :D Ja kun joku muu väittää muuta niin se on ihan ok kun se on hänen tulkintansa? Mutta et saa itsesi mukaan sanoa että hän on väärässä, koska se on hänen oma tulkintansa asiasta... Melko Trumppilaista politiikkaa ;)

  Ei maksa vaivaa varmasti tämän enempää tuollaiselle jääräpäälle jankuttaa. Muut, normaalit ihmiset osaavat kyllä lukea kyseisen lainkohdan itse ja he ymmärtävät lukemaansa. Ilman että siitä pitäisi tehdä mitään tulkintoja, arvauksia tai muunnelmia. Miksiköhän sua muuten ottaa pattiin että me ihmiset ollaan huomattu MAO:n toimivan lainvastaisesti ja koko kiristyskirjebisnes kuihtuu kasaan kun isommat pamput pakottaa MAO:n toimimaan lanmukaisesti? Ei se mua ainakaan ota pannuun. Mua ketuttaa lähinnä vaan jokainen joka luulee että lakia voi taivuttaa, muuttaa tai arvata oman mielensä mukaan. Mut hei tsemiä sulle. Voit ottaa sit jonkun muun asian harmituksesi kohteeksi kun huomaat ettei MAO lähitulevaisuudessa enää yllättäen voikaan tehdä samoja vanhoja kumileimasin päätöksiä lakia rikkoen.

  Palstan muille lukijoille:
  On tasan kaksi porukkaa, jotka haluavat että tekijänoikeuslakia voisi taivuttaa sallimaan yhteystietojen luovutukset muissakin kuin yksittäisissä, merkittävissä tekijänoikeuden loukkauksissa: Kiristyskirjeillä tienaavat firmat sekä MAO:n virkamiehet, jotka eivät halua myöntää menneensä metsään. Heilläkin on onneksi ylempänsä, jotka tällä hetkellä pistävät sooloilevia markkinaoikeuden dumareita ruotuun.
   
 24. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  5 241
  Tämä on niin loistava kommentti, että se ansaitsee tulevan kerrattua. Vaikka TaxiM ei minusta henkilökohtaisesti pidäkään (mutta minä kyllä hänestä), haluan nostaa tämän kommentin kaikkien luettavaksi.

  Tällä tarkoitan sitä, että henkilökohtaiset mieltymyksemme eivät saa estää tämän asian eteenpäinviemistä kohti tavallisen kansalaisten oikeusturvan puolustamista.
   
 25. RouVix

  Rekisteröitynyt:
  08.01.2009
  Viestejä:
  1 423
  • 3.4 Pysytään aiheessa ja vähennetään kanssakeskustelijoista pulisemista
  En halua tästä asiasta TaxiM:än kanssa keskustella, koska se on monesti tämän ketjun aikana todettu ettei hän ymmärrä miten laki tai tuomioistuimet toimivat, eikä hän kuuntele järkipuhetta.

  On kuitenkin tärkeää, että mahdolliset palstan uudet lukijat osaavat suhtautua hänen kirjoituksiinsa oikein, eli jonkin höyrypään huuteluna. Hän haluaa esittää mielipiteensä faktoina, mutta faktoja ne eivät ole. Hän jostain syystä asettaa oman tulkintansa MAO:n tulkinnan ylipuolelle, kuten narsistilta voi odottaa.

  MAO ei ole tulkinnut tekijänoikeuslakia lainvastaisesti, vaan TaxiM:ää jostain syystä ottaa pannuun se, että hän tulkitsee sitä itse eri tavalla. Minä en ole tulkinnut tekijänoikeuslakia mitenkään, koska minun tulkinnallani asiasta ei ole väliä, kuten ei ole TaxiM:änkään. Olen arvaillut MAO:n tulkintaa ja nähtävästi osunut oikeaan. Kenties se tässä TaxiM:ää eniten vituttaa, kun sai huomata olevansa väärässä. Mut hei tsemiä sulle.

  Ja mikäköhän se on se "isompi pamppu" joka tulee MAO:n toimimaan lainmukaisesti? Eduskunnan oikeusasiamiestä ei tunnu kiinnostavan, ja MAO:n päätöksistä ei ole valitettu KKO:hon. Mitäs sen yläpuolella enää on? Ilmeisesti TaxiM kuvittelee, että TaxiM.

  KKO on kyllä ottamassa kantaa siihen, voivatko teleoperaattorit kieltäytyä yhteystietojen luovuttamisesta vedoten yhteiskuntakaareen, jonka mukaan niitä pitäisi säilyttää vain viranomaistarpeita varten. Tällä ei tosin ole merkitystä MAO tekijänoikeuslain tulkintaan. MAO voi edelleen samoin perustein määrätä yhteistiedot luovutettaviksi, operaattorit vaan voisivat "isomman pampun" päätöksellä kieltäytyä.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti