Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

 1. Satunnainen ohikulkija

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2016
  Viestejä:
  477
  Sen aivan saman neuvon kuin kaikille kirjeen saaneille, eli jäitä hattuun, kirje piironginlaatikkoon ja asia on hoidettu.

  @Dame Edna on sinänsä aivan oikein ohjeistanut viime aikoina aktiivisesti jokaista kirjeensaajaa tekemään rikosilmoituksia, pyytämään MAO:lta ne tiedot, jotka tämä on oikeudenhaltijoiden edustajille luovuttanut ja niin edelleen. Tämä on järkevää ja suotavaa, jos jaksamista asian suhteen löytyy. Jos taas aihe ahdistaa, bisneksen hankaloittaminen ei kiinnosta ja sen jättäisi mieluiten huomiotta, myös näin voi tehdä. Fakta on, että minkä tahansa tilaston valossa kirjeellä ei ole seuraamuksia, kunhan itse ei asiaansa sössi möläyttämällä esimerkiksi sähköpostitse jotain raskauttavaa, jota voitaisiin oikeudessa käyttää todisteena. Aivan hyväksyttävä ja toimiva ratkaisu on siis myös kerta kaikkiaan unohtaa koko asia.

  Ja sitten se pienellä präntätty vastuuvapauslauseke: Kyllä, riski saada Hedman Partnersilta haaste on olemassa. Aiemmin on tullut ilmi, että Hedman Partners on tietyissä tapauksissa myös jo etukäteen valinnut ne harvat eteenpäin vietävät keissit ja muun muassa palkannut yksityisetsivän mittaamaan jo hyvissä ajoin epäillyn tekijänoikeuden loukkaajan avoimia wlan-verkkoja. Riski on siis olemassa myös silloin, kun itse pysyttelee passiivisena. Täytyy kuitenkin ymmärtää, kuinka tolkuttoman pieni se mahdollisuus joutua tikunnokkaan on. Näiden kirjeensaajien määrään suhteutettuna aivan äärettömän harvojen (ja viime aikoina huonosti menestyneiden) oikeudenkäyntien ainoa tarkoitus on pitää yllä pelko siitä, että se riski tosiaan on olemassa. Rahat tulevat kuitenkin niiltä, jotka maksavat suosiolla vapaaehtoisesti kirjeessä pyydetyn summan.

  Eli jos nyt vain välttämättä haluaa sataprosenttisen varmuuden sille, ettei asia etene mihinkään, pitää kirjeessä vaadittu summa maksaa. Tämän jälkeen voi lähteä päiväkävelylle kypärä päässä, koska on kuitenkin mahdollista, että yliajavasta lentokoneesta laskeutuu laskuvarjohyppääjä päähän. Ja mennä valmiiksi kadulle makaamaan, ettei kaadu hengenvaarallisesti. Ja niin edelleen. Jos taas se 99,99% varmuus riittää, ei tarvitse tehdä mitään. Yksinkertaista.
   
 2. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 080
  HP luultavasti valitsee haastettavat tulojen perusteella. Hyvätuloisella todennäköisyys tulle haastetuksi on varmasti suurempi kuin 0,01% ja vastaavasti persaukisella pienempi ellei täysin olematon.

  Mitenhän saisi todistettua, että HP on tarkastanut verottajalta tai luottoluokittajalta omat tiedot? Tämä saattaisi olla MAO:n päätöksen vastaista sillä tuloilla ei pitäisi olla mitään tekemistä tekijänoikeusloukkausten tutkimisen kanssa.
   
 3. reynolds

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2011
  Viestejä:
  263
  Luulisi asian juurikin olevan päinvastoin. Hyvätuloisilla on varaa maksaa kunnon puolustuksesta jolloin trollien voiton todennäköisyys pienenee.
   
 4. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 249
  Tämä on käypä ohje niille, jotka haluavat vain unohtaa koko asian. Silloin kuitenkin vähintään tilata markkinaoikeudesta ne omat tietonsa ja liittää kirjeen kanssa sinne piironginlaatikkoon talteen mahdollista myöhempää tarvetta varten.

  Jos taas haluaa yhteiskunnallista muutosta, niin silloin olla aktiivinen. Ymmärrän kyllä, ettei kaikilla ole voimia taistella kuin oman itsensä puolesta, mutta kannattaa ajatella myös tulevia sukupolvia. Minä ainakin koen, että koska olen päässyt tästä epäkohdasta tietoisuuteen, minun velvollisuuteni on tehdä kaikkeni, jotta tämä vääryys saataisiin korjattua, eikä sen enää sallittaisi jatkuvan. Muutos tapahtuu vain markkinaoikeuden käytäntöjä muuttamalla. Uskon lisäksi, kun kirjeensaaja tilaa ne paperinsa markkinaoikeudesta ja näkee, miten hänen yhteystietonsa on määrätty luovutettavaksi, nousee viha ja epäusko, niin silloin markkinaoikeudesta kannattaa kannella oikeuskanslerille.
   
 5. Herskamonni

  Rekisteröitynyt:
  25.11.2015
  Viestejä:
  119
  https://www.asiakastieto.fi/omatieto/fi/ukk#ch2-q218
   
 6. Satunnainen ohikulkija

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2016
  Viestejä:
  477
  Tämä kaikki on aivan totta. Suuntasin tuon viestin lähinnä sellaisille lukijoille, jotka eivät välttämättä ole kuulleet kiristyskirjeistä aiemmin kuin mahdollisesti ohimennen jostakin lehtiartikkelista, ja Googlen kautta tähän ketjuun saapuessa se päällimmäinen ajatus on "mitä nyt tapahtuu, mitä pitää tehdä, viekö ulosottomies talon ja vaimon ja koiran." Ja tällöin se lyhyt ja yksinkertainen vastaus on, ettei mitään tarvitse tehdä, eikä mitään kaikella todennäköisyydellä tapahdu. Jos halua ja viitseliäisyyttä löytyy, voi asiaan paneutua tämän jälkeen rauhassa toki enemmänkin.
  Haasteen todennäköisyyteen vaikuttavat ilman muuta lukuisat eri asiat aina omasta lataushistoriasta, somekäyttäytymisestä, asuinmuodosta, elintasosta ja perheenjäsenten lukumäärästä alkaen. Tämänhetkisten tietojen valossa haasteen saaminen on kuitenkin äärimmäisen epätodennäköistä, vaikka kaikki "potentiaalisen haastettavan" kriteerit täyttyisivät. Tiedostin tuon prosenttiluvun kirjoittaessani, ettei lukujen heittely ole välttämättä kovinkaan mielekästä, koska asiassa on niin monta epäselvää muuttujaa jo lähetettyjen kirjeiden lukumäärästä alkaen. Oikeusjuttujen määrä ja mediassa esitetyt arviot kirjeensaajien summittaisesta määrästä ovat kuitenkin tiedossa, ja toki mukavana lisänä myös Pentti Viljakaisen "päämies on tyytyväinen jos 30% maksaa" -kommentti. Näitä tietoja yhdistelemällä jokainen voi toki tehdä omat johtopäätöksensä ihan vain pohdiskelemalla, kuinka paljon "hyviä haastettavia" niiden sadantuhannenkin kirjeensaajan joukkoon mahtuu.
  Siinä vain on se, ettei persaukiselta saa rahaa, vaikka keissi voitettaisiin. Hedman Partners laskuttaa päämiestään joka tapauksessa, eivätkä ne vastaajan korvattavaksi määrätyt oikeudenkäyntikulut silloin esim. Crystalista juurikaan lämmitä, jos näitä ei saada perittyä. Ja se päämieshän sen lopullisen päätöksen haasteesta tekee, ei asiaa hoitava lakitoimisto. Toki 150 000 euroa vuodessa tienaavan ja toimeentulotuella elävän ulosottovelkaisen väliin mahtuu varallisuudeltaan monenlaista hiihtäjää.
   
 7. Awer

  Rekisteröitynyt:
  22.01.2017
  Viestejä:
  8
  "Henkilöluottotietoja hankkivan on ilmoitettava tietojen käytöstä etukäteen kyselyn kohteelle, kun kysely tehdään"

  "Vain henkilö, jolla on luottotiedoissa merkintöjä saa laillista tarkastusoikeuttaan käyttämällä tietää kenelle hänen luottotietonsa on luovutettu. Asiakastiedon ei ole luvallista säilyttää luottotietorekisterissä tietoa kyselystä, joka on kohdistunut henkilöön, jolla ei ole luottotietomerkintöjä. Tietovahti-palvelun hankkinut henkilö saa ilmoituksen sähköpostiinsa häneen kohdistuneesta kyselystä"

  Siis jos henkilöllä on luottotietomerkintä, niin tuota kautta, mutta muuten ei taida olla mahdollista tietää ellei ole ottanut maksullista palvelua aikaisemmin.

  En sitten tiedä miten vakava rike on yritykseltä tarkastaa aiheettomasti ja ilmoittamatta yksityishenkilön luottotietoja. Verotietojen tilaamisesta ei kai jää merkintää mihinkään.
   
 8. twigman

  Rekisteröitynyt:
  01.08.2016
  Viestejä:
  198
  http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/a...rotiedot-mtv-neuvoo-katevimmat-niksit/6144762
  "julkisiksi tulevat myös "tavallisten pulliaisten" verotiedot. Voit vaikka selvittää, mitä itse tienasit, tai mitä puolisosi tienasi. Tarpeeksi utelias voi vaikka tarkistaa pomonsa tulot. Tämä ei kuitenkaan onnistu niin, että vain kirjoittaisit nettiselaimeen nimen ja verotiedot."

  Kenen vain tiedot saa selville kun tietää henkilön koko nimen, syntymävuoden ja maakunnan, missä hän on verovuoden asunut. Asia pitää hoitaa paikan päällä verotoimistossa.
   
 9. sirace

  Rekisteröitynyt:
  05.10.2009
  Viestejä:
  955
  Ja veikkaan että juuri tämän profiloinnin avulla HP valkkasi juuri ne heidän mielestään "varmimmat" jutut jotta peloitevaikutus suurelle yleisölle olisi mahdollisimman iso. Peli on 1-1 ja nyt pelataan pääsääntöisesti HP:n päädyssä 5 miehen ylivoimaa (oikeusministeriö, opetusministeriö, muro, oikeuskansleri ja poliisi).
   
 10. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  888
  tais lyödä aika pahasti näpeille jonia se aavian case, kun rahaa löytyikin itsensä puolustamiseen :D
   
 11. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 249
  Kyllä sitä oikeusapua saa varatonkin Suomessa. Tuossa on ohjeet, joten korkeintaan 600 euron nettokäyttövaroilla kuukaudessa saa ilmaisen oikeusavun ja omavastuu lisääntyy käytettävissä olevien tulojen mukaan. Lisäksi voit itse valita haluatko avustajaksesi valtion oikeusaputoimistossa työskentelevän julkisen oikeusavustajan vai asianajajan tai muun lakimiehen, jolla on lupa toimia oikeudenkäyntiavustajana. https://oikeus.fi/fi/index/esitteet/oikeusapu.html
   
 12. Awer

  Rekisteröitynyt:
  22.01.2017
  Viestejä:
  8
  Tiedän kyllä, että verotiedot voi kuka tahansa hakea - se nyt ei ole mikään uutinen... Kyse olikin siitä, että jääkö mihinkään rekisteriin merkintää siitä kuka niitä on hakenut - tässä tapauksessa jääkö merkintää mihinkään, että hp olisi tutkinut mahdollisten haastettavien verotietoja.
   
 13. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 080
  Pitäisikö palkata Ace Control vakoilemaan käykö Joni tai Jonin avustajat verotoimistolla visiitillä? :D
   
 14. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 249
  Nyt sain Adultian jutun päätöksen MAO 413/16.
   
 15. Ripu-Rapu

  Rekisteröitynyt:
  08.02.2017
  Viestejä:
  12
  Onko tietoa onko Adultia hakenut Soneralta ollenkaan yhteystietoja?
   
 16. reynolds

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2011
  Viestejä:
  263
  Taaskaan huijariyritys elisa ei ole vastustanut hakemusta.
   
 17. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 346
  Merkittävin jutun voittamisen todennäköisyyteen vaikuttava tekijä on lopulta se, mitä kaikkea dataa ja muuta informaatiota trollit ovat saaneet kohteestaan haalittua. Jos raskauttavaa tavaraa on heidän mielestään riittävästi, niin heitä tuskin paljoa kiinnostaa vaikka vastapuoli palkkaisi Johnnie Cochranin (mikä tietysti voisi olla nykyään jo vähän vaikeaa).

  Sen verran tosin pitää asiaa toisesta kulmasta katsoa, että eihän sitä tiedä vaikka trolleille olisi toissijaista, saavatko he niitä oikeuskuluihin uponneita joitakin kymppitonneja konkreettisesti takaisin taskuunsa. Pääasia kun voi hyvin olla sekin, että he saavat edes paperilla isokuluisen oikeusjutun, joka sitten toimii pelotteena. Oikeuskulut kun todennäköisesti ovat lopulta hiekanjyviä verrattuna niihin summiin, mitä kertyy kun säikähtäneet maksavat kirjeen kiltisti.
   
  Viimeksi muokattu: 06.03.2017
 18. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 249
  Muita Adultian päätöksiä en ole saanut, tämä oli ensimmäinen, jonka tuli sähköpostiini. Jos joku huomaa tämän kysymyksen, niin voisi laittaa niitä Adultian hakemia päätöksiä tulemaan.
   
 19. Käräjäoikeuden virkamies

  Rekisteröitynyt:
  11.09.2015
  Viestejä:
  107
  Tämä. Joni ei tajua, että laillisista lähteistä ei edelleenkään saa heti kaikkea tarjolle, vaikka kuinka haluaisi maksaa siitä. Nykymaailmassa se, että venaat jotain sarjaa 2-12kk ensiesityksestä voi olla sietämättömän kova osalle. Jos tuossa tapauksessa joutuu turvautumaan VPN:ään muutaman sarja takia, niin yhtä todennäköisestä tämä VPN:ää käyttävä lopettaa HBO:n/Flixin tilaamisen ja warettaa ne loputkin sarjat netistä, kun kerta jo maksaa warettamisesta muutenkin.

  Niin kauan, kun Hollywood ja Suomen mediatalot eivät saa tuotoksiaan näytille täällä järjellisessä ajassa, ihmisillä on edelleen tarvetta warettaa osa materiaalista. Eikä se, että Jenkki&Brittimarkkinoitten sisältö pirstaloituu täällä Suomessa 6 eri maksumuurin taakse ole mikään helpotus tilanteeseen. Amazon, Canal, NetFlix, HBO, ViaPlay ja Ruutu+.

  Joni voi toki yrittää selittää asiaa mukamas positiivisessa valossa, ehkä saa nukuttua sillä tapaa paremmin yöllä, mutta ei se muuta todellista tilannetta mihinkään.
   
 20. Hellahermanos

  Rekisteröitynyt:
  24.02.2017
  Viestejä:
  26
  Ai olen Trolli? Juuh, okei..

  Mielestäni paras keino lopettaa tämä kirjebisnes olisi KKO:n päätös joka kieltäisi MAO:a luovuttamasta henkilötietoja näin heppoisin perustein tai sitten EU:n painostuksesta operaattorit lopettaisivat tietojen säilytyksen noin pitkiksi ajoiksi.
  Ihmettelen ettei kukaan ministereistä tai kansanedustajista ole puhunut pihaustakaan tuosta Tele2 linjauksesta tai siitä että suomen laki on täysin ristiriidassa ko päätöksen kanssa. Ilmeisesti EU:n lakia seurataan vain jos se sattuu miellyttämään Hallitusta.
   
  Viimeksi muokattu: 06.03.2017
 21. peki55510

  Rekisteröitynyt:
  28.01.2017
  Viestejä:
  4
  Muistaakseni kirjaamossa käydessäni siellä oli myös soneralta luovutettu vuonna 2016.
   
 22. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 249
  Sain tämmöisen vinkin, että Adultia olisi Soneralta hakenut MAO: 435/16. En löytänyt tuota MAO:n sivuilta enkä Finlexistä, joten ketä asia koskee, niin kannattaa tilata se markkinaoikeudesta.
   
 23. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  888
  olihan suomessa laiton sokeriverokin pitkään :D vaikea EUun ruveta haastamaan koko suomea oikeuteen ;D trollibisnes on kaatumaan päin, mutta mitä tulee tilalle? eihän suomesta voi tulla "waremaata"
   
  Viimeksi muokattu: 06.03.2017
 24. mattdemon

  Rekisteröitynyt:
  18.01.2017
  Viestejä:
  34
  Onko Adultia/Filmia vielä tähänkään päivään mennessä vienyt asioita lähemmäs oikeussalia? Tuttavan mukaan hänelle on tullut Adultian kirjeitä ensimmäisen kirjeen jälkeen kaksi kirjettä, joiden väli on ollut noin viikko. Tämä on ilmeisesti huomattavasti aktiivisempaa pommitusta kuin aikaisemmin, jolloin noiden välissä on ollut edes se kuukausi?
   
 25. Satunnainen ohikulkija

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2016
  Viestejä:
  477
  Ei ole. Tässä ketjussa annettujen tietojen pohjalta Adultian kirjespämmäys ei noudata mitään tiettyä kaavaa, vaan osalle kirjeitä tulee enemmän, osalle vähemmän. Aiemmin kirjeiden lähetysajankohtiin on aika selkeästi vaikuttanut myös tulevat ja/tai menneet (Hedman Partnersin) oikeudenkäynnit yms. Eipä sen kirjeen noukkiminen postilaatikosta tai eteisen lattialta varmaankaan kovin suuri vaiva ole, joten eipä noilla kannata päätään turhaan sen enempää vaivata.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti