Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

 1. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 249
  Tosi hyvä neuvo sekin.;) Mietin tässä vaan, kun eräs nimimerkki sanoi, että warettajat vaikuttavat tyhmiltä. Tavallaan hän oikeassa olikin, koska jos joku joka kymmenennen sivun jälkeen tulee kysymään apua, mitä teen, kirje tuli, niin itsehillintää sen verran, että ensin googlaa netistä mitä tästä bisneksestä sanotaan ja sitten tulee tänne Murolle ja lukee eka sivun toka kommentin, niin pääsee alkuun.

  Siksi suosittelen aktiivista toimintaa oman asiansa suhteen, koska kukaan ei aja omaa asiaansa paremmin kuin ihminen itse.
   
 2. satiainensimo

  Rekisteröitynyt:
  30.01.2017
  Viestejä:
  109
  Suomessa ei myöskään ole laitonta ladata itselleen elokuvia tai tekijänoikeuksien alaisia tuotteita, mutta niiden jakaminen on kiellettyä.
   
 3. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 346
  Vähän väärin. Kyllä se lataaminenkin on laitonta. Se vain ei ole rangaistavaa.
   
 4. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 249
  Mielestäni nimenomaan merkittävyyskynnys on tehty virheellisesti, koska käytettävissä ei ole ollut alkuperäisiä logitiedostoja tai edes alkuperäistä excel-taulukkoa, vaan on annettu päätös keinotekoisten vuorokautisten laskelmien perusteella kokonaisyleisöstä ja parvien koosta. Kuten tuossa sanotkin niin olisi pitänyt ottaa huomioon realistiset tapahtumat: mitä välitetty, aika, nopeus, datan määrä jne.

  Kyllä teleyrityksen mieltäkin voi yrittää muuttaa. Jankuttajan tekemä kirjelmä on oiva keino siihen. Olen ohjeistanut myös yksärillä näin tekemään TeliaSoneran tapauksessa, koska siinä on vielä valitusaikaa jäljellä.

  Eikä sinänsä ainoa mahdollisuus ole valittaminen noille mainitsemillesi tahoille. Ilman painostusta oikeusministeriin päin, tuskin olisimme edes näin pitkällä tässä asiassa. Samoin kirjelmät kansanedustajille ja muille päättäjille sekä mediaan, ovat aukaisseet ihmisten silmiä.

  Kaikille mahdollisille viranomaisille on valitettu. Ainoa konkreettinen asia, joka tietosuojavaltuutetulta on tullut, on Hedman Partnersille ohjeistus liian ison ikkunakuoren käytöstä viime syksynä. Nyt on asioita sisällä eri instansseissa, mutta ne ottavat aikaa, ennen kuin päätöksiä tulee. Siihen asti, jotta muutosta tähän saadaan, jokainen voi olla aktiivinen omassa asiassaan ja kirjelmöidä ahkerasti.
   
 5. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 249
  Lainsuojaton eli henkipatto on juuri oikea sana! Tosiaan murhamiehelläkin on paremmat oikeudet kuin oletetuilla tekijänoikeuden loukkaajilla. Paatuneinkin rikollinen saa oikeuteen puolustajakseen veronmaksajien kustannuksella lakimiehen, mutta missä meidän puolustajat ovat? Ei missään. Edes Suomen oikeuslaitos markkinaoikeuden tuomareineen ei puolusta tavallista kansalaista, vaan luovuttaa yhteystiedot silmää räpäyttämättä.

  Nyt ainakin 100.000 suomalaisen yhteystiedot on kansainvälisten rahastajien käytettävissä. Yhteystietoja ei saisi luovuttaa kuin vain rikosepäilyissä, terrorismin selvittämisessä tai muussa kansallista turvallisuutta vaarantavissa asioissa. Nyt tekijänoikeudet on laitettu näitä tärkeämpään asemaan ja tämä on todellakin kansallinen häpeätarha, johon pitää saada muutos.
   
 6. konukki

  Rekisteröitynyt:
  06.07.2006
  Viestejä:
  45
  Ensimmäisessä HP:n kirjeessähän on ilmoitettu diaarinumero ja IP-osoite josta "loukkaukset" on tapahtuneet. Ei taida olla mitään mahdollisuutta saada näitä tietoja selville, kun kirje ei ole enää tallessa? Toisessa kirjeessähän näitä tietoja ei enää ilmoiteta. Olisin voinut penkoa tuttavan puolesta, joka kuumottelee turhaan itseään.
   
 7. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  888
  joo, itseäkin vituttaa kun ei ole enää kirje tallessa.... 2 teoksestahan kyselivät 600e, 500e valvontakuluina.
   
 8. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 249
  Jos haluaa ensimmäisen kirjeen, jossa tiedot ovat, niin ei siinä auta muu kuin pyytää se lähettäjältä. Toisaalta samalla vaivalla voi alkaa selvittelemään itsestään kerättyjä tietoja, niin pyytää henkilötietolain 26 §:n mukaiseen rekisteritietojen tarkastuspyyntöön vedoten kaikki itsestään kerätyt tiedot, mukaan lukien alkuperäiset lokitiedostot sekä päätös- tai diaarinumero, jolla tietojenluovutusta on MAO:sta haettu.
   
 9. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 080
  Operaattorilta voi yrittää kysellä, jos kirjeessä on uudelleen mainittu tarkka ajankohta.
   
 10. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  888
  eipä tullut kuin 1 kirje 4kk sit.... josko se "kolmas" sattuisi tänne?
   
 11. NiceMan

  Rekisteröitynyt:
  13.09.2003
  Viestejä:
  1 657
  Kaikkien pitäisi pyytää tiedot itsestään kirjallisena.
   
 12. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 249
  Tästä olen sinänsä samaa mieltä, mutta laittaessaan viestiä, ilmoittaa samalla trollille saaneensa kirjeen. Lisäksi siinä helposti joutuu tikun nokkaan, joten jokaisen pitää harkita omalla kohdallaan, antaako asian olla toistaiseksi, vai mitä tekee.

  Tähän liittyen olen laittanut tietosuojavaltuutetulle, KRP:lle/poliisille ja oikeuskanslerille asiasta, koska ainakaan Hedman Partners ei luovuttanut kaikkia tietojani rikostutkintaan vedoten. Asia on siis jo monessa viranomaisessa vireillä ja informoin heti, kun jotakin kuuluu.
   
 13. MaZo

  Rekisteröitynyt:
  22.11.2002
  Viestejä:
  1 399
  Voisiko tuosta siis ymmärtää että poliisi tutkii asiaa, täällä ei taida rikostutkintaa muut suorittaa kuin viranomaiset.
  Erinäiset oikeusasteet ovat vain tutkintaa ohjaavia/avustavia -tahoja, tuomioiden jakamisen ohella.
   
 14. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 249
  KRP on ilmoittanut, että on ottanut viestini vastaan ja laittanut sen heillä eteenpäin, jonka lisäksi poliisille on asiasta mennyt rikosilmoitus.
   
 15. Pelihemmo

  Rekisteröitynyt:
  26.01.2017
  Viestejä:
  171
  Lisää siitä asiasta. Lähestyin sisäministeriötä ja poliisihallintoa kirjebisneksestä ja kysyin onko poliisin asenne tähän kuvioon paikallaan. Kerroin vähän tarkemmin kuin pelkän Suomen kuvion, eli kansainvälisen toiminnan rahastaa massoittain vertaisverkon käyttäjiä mahdollisimman suurilla summilla. Poliisihallinnolta tuli vastaus:

  "Poliisihallituksen näkemyksen mukaan ilmiössä on yleisellä tasolla kyse yksittäisistä yksityisoikeudellisista riita-asioista, joissa erimielisyyttä on ennen kaikkea tekijänoikeusloukkauksien johdosta maksettavien hyvitysten määräytymisen perusteista ja suuruudesta. Toiminta sellaisenaan ei täytä suoraan minkään rikoksen tunnusmerkistöä.

  Kyseinen ilmiö mahdollisine ongelmineen on niin Poliisihallituksen kuin myös muiden asiaan liittyvien viranomaisten tiedossa. Poliisihallitus toteaa, että esitutkinnan aloittamisen edellytykset arvioidaan kussakin yksittäistapauksessa aina tapauskohtaisesti tapaukseen liittyvät erityispiirteet huomioiden.
  "​

  Vastauksessa vain lyhyesti toistetaan entinen kanta. Hämmästyttää tämä näkemys. Ei haluta nähdä vieläkään sitä isoa kuvaa. Kyllä hyvä tavaton, kun 100 000 ihmistä on tällaisen kirjeen saanut, kyseessä ei ole enää yksittäinen riita-asia vaan suuren luokan kiristys. Tässä maassa siis saa kiristää hyvityksenä ihan niin paljon kuin lystää: niin kauan kun asian voi viedä vain markkinaoikeuteen, poliisi ei korvaansa lotkauta. Lainsuojaton tosiaan!
   
  Viimeksi muokattu: 05.03.2017
 16. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 249
  Nyt tuli viestiä tuosta Southpaw-elokuvasta eli tosiaan Scanbox on pohjoismaalainen jakelija. Huomattavaa tuossa kirjeessä on, että oletettu oikeudenloukkaus olisi tapahtunut jo 13.10.2015 ja kirje lähetetty vasta helmikuun alussa 2017, juuri ennen Aavian jutun päätöstä, eli niin varma Hedman Partners oli voitostaan.
   
  Viimeksi muokattu: 05.03.2017
 17. Trollipena

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2016
  Viestejä:
  195
  Kirjeen lähetyksen ajoitus oli varmasti pelkkää sattumaa. Vai voisiko olla niin että Hedman Partners kuitenkin viivyttelee kirjeiden lähettämistä jolla pyrkivät tekemään syyttömyyden osoittamisesta mahdotonta?

  Mielenkiintoista nähdä jatkaako Hedman Partners Scanboxin kirjeiden lähettelyä vai ottavatko vakavissaan mahdollisen esitutkinnan törkeän petoksen / petoksen yrityksen johdosta.

  Linkki poistettu ylläpidon toimesta!
   
  Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 06.03.2017
 18. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 249
  Ystäväni Pelihemmo, muista se, että joka aikakaudella on omat robin hoodinsa, jotka taistelevat mädännäisyyttä vastaan. Sitä me tehdään porukalla nyt. Muistan ikuisesti, kun köyhän yksinhuoltajaperheen tyttönä pikkuveljeni kanssa luettiin Robin Hoodin seikkailusta ja Nottinghamin sheriffi jyrsi tiriseviä kanankoipia ja muita herkkuja isoon mahaansa seurueineen, niin silloin jo päätin, että tulen aina puolustamaan heikompaa. Nyt tässä on taas yksi paikka.
   
 19. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 249
  Asia hoidettu.
   
  Viimeksi muokattu: 06.03.2017
 20. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 249
  Minä nyt en sattumiin usko laisinkaan. Jos oletetun tekijänoikeuden loukkauksen ja kirjeen välillä on yli 15 kuukautta eli reilusti yli vuosi, jokainen ymmärtää, että tässä on tahallisesta viivyttelystä kysymys. Jos joku oikeudenhaltija haluaisi tosissaan penätä oikeuksiaan, se ei todellakaan viivyttelisi asiassa vuositolkulla.
   
 21. satiainensimo

  Rekisteröitynyt:
  30.01.2017
  Viestejä:
  109
  Eikös MAO ripittänyt tuossa Avia päätöksessään sitä, että vastaajaan oltiin oltu yhteydessä vasta useiden kuukausien väitetyn oikeuden loukkauksen jälkeen? Se että lähetellään kirjeitä helmikuussa 2017 kun väitetty loukkaus on tapahtunut 2015 sotii kaikkea vastaan. Vastaajalle pitäisi saada tiedoksi asia mahdollisimman pian väitetyn loukkauksen jälkeen.

  Tuollaisilla kirjeet suoraan roskikseen, ei mikään tuomioistuin hyväksy tuollaista, että puolitoista vuotta väitetyn loukkauksen jälkeen lähetetään kirje jossa syytetään aiheutetusta vahingosta. Eihän tuollaiseen voi oikein mitenkään enää puolustautua.
   
  Viimeksi muokattu: 05.03.2017
 22. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 249
  Väärä neuvo, ei missään tapauksessa kirjettä roskikseen, vaan kopioida se varmaan talteeen, skannata se omalle koneelleen ja lähettää viranomaisille rikosilmoituksen tai kantelun liitteenä, että tämmöistä peliä.
   
 23. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 249
  Eikö ylläpito jo puutu tähän, että trolli yksityisviestejä levittelee yleisessä osiossa?
   
 24. satiainensimo

  Rekisteröitynyt:
  30.01.2017
  Viestejä:
  109
  Ylläpito voisi puuttua siihen, että joku narukäsireppana lähettelee minulle väkivallalla uhkailuja palstan yksityisviestitoiminnon avulla. Kun nyt aloiti nimitellä minua trolliksi, niin minunkin lienee soveliasta nimitellä sinua mielenterveystapaukseksi.

  10 pv tilattu, 10 pv toimitettu (3.4)! tth78
   
  Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 05.03.2017
 25. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 249
  Nyt seis. Nämä yksityisviestit eivät kuulu tänne ollenkaan ja jos sinulla on jotakin valittamista, niin tee se ylläpidolle. On todellakin raukkamaista, että panet ihmisen, joka on kirjeensaajan puolella, hänen ja sinun välisiä yksityisviestejä tänne. Häpeä.

  Olitkin lisännyt viestiisi jotakin. Minua saat aivan vapaasti nimitellä vaikka mielenterveystapaukseksi. Se onkin erittäin hyvä nimitys, nimittäin tässä härdellissä mielenterveyttä todellakin tarvitaan, jotta jotain järkeä tähän yhteiskuntaan saataisiin.
   
  Viimeksi muokattu: 05.03.2017

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti