Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

 1. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  3 808
  Niin, liittymän haltija ei siis edelleenkään ole välttämättä syyllistynyt yhtään mihinkään.
   
 2. satiainensimo

  Rekisteröitynyt:
  30.01.2017
  Viestejä:
  109
  Nyt olisi aika avata simmut:)

  Kapitalismi ja markkinatalous perustuvat vahvemman aseman "väärinkäyttämiseen". Sinun logiikkasi mukaan lähes kaikki laillinen liiketoiminta on vahvemman aseman väärinkäyttämista. Suurin osa maailman työnantajista esimerkiksi käyttävät väärin vahvemman asemaansa.
   
 3. ekvivalenssi

  Rekisteröitynyt:
  15.06.2013
  Viestejä:
  72
  (Tuota kirjottaessasi varmasti huomasit, että sinun tuli lisätä tuohon nuo lainausmerkit, jotka kertovat siitä, ettei vertauksesi toimi. Kovasti yrität vääntää kapitalismin (yhteiskuntamallia) tai markkinatalouden (hinnanmuodostus) ideaa yksittäisen tahon hyväksyttäväksi toiminnaksi. Tutustu vaikka aluksi sopimusteorioihin ja jatketaan keskustelua jossakin muussa langassa...)

  Fakta: ihmiset kokevat trollien toiminnan epäeettiseksi. Ihmiset haluvat trollien toiminnan loppuvan. Oli trollitoiminta laillista tai ei.
   
 4. soclose

  Rekisteröitynyt:
  17.12.2015
  Viestejä:
  55
  Hyvä pointti kyllä, eli jos saatte Hedmannin tms. kiinni tarkistelemasta verotietoja on oikeuden päätöstä rikottu.
   
 5. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 218
  Ehkä räikein naurettavuus noissa yhteystietohakemuksissa on se, että se ajanjakso jolta parven koko lasketaan vaihtelee esim. vuorokaudesta kuukauteen. Jos nyt olisi MAO:ssa tekemässä noita päätöksiä, niin kyllähän siinä varmasti kahteen kertaan tulisi hieraistua silmiä, kun toisessa hakemuksessa syötetään vuorokausikohtaista parvea ja toisessa lasketaan IP:t kuukauden ajalta, vaikka kyseinen IP jolta luovutuspäätös haetaan olisi mahdollisesti vain käväissyt parvessa(luovutuspäätöksiä saa myös IP:t, joilla ei ole kokonaista teosta).

  Kaiken kaikkiaan perusteluthan kuulostaa siltä, että ensin on napattu IP ja sen jälkeen yritetty keksiä miten saataisiin se merkittävyyskynnys ylitettyä -> lasketaanpas kuukauden ajalta IP:eitä ja plussataan muutama parvi siihen vielä yhteen -> iso luku.

  Mutta kuten todettua, niin MAO on hyväksynyt hakijan tulkinnan silloin alkuunsa ja kun hakijat ovat nyt vain lisänneet osoitteiden määriä, niin hankala sen on enää muuttaa kantaansa.
   
  Viimeksi muokattu: 03.03.2017
 6. reynolds

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2011
  Viestejä:
  263
  Tekstiä TeliaSoneran konsernipolitiikkasta asiakkaidensa tietosuojan suhteen:

  "Me TeliaSonerassa ymmärrämme, että tietosuoja on tärkeä asiakkaille, ja olemme sitoutuneet kunnioittamaan ja turvaamaan asiakkaidemme yksityisyyden suojaa."

  Eli TeliaSoneran asiakkaat joutuvat anella TeliaSoneran johtoryhmää noudattamaan Teliasoneran konsernipolitiikkaa:facepalm:
   
 7. satiainensimo

  Rekisteröitynyt:
  30.01.2017
  Viestejä:
  109
  Olikos niin, että 2.3 käsiteltiin MAO;ssa kaksi uutta tapausta?
   
 8. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 080
  En ymmärrä mitä ajat takaa tällä kommentilla.
   
 9. Pääsiäinen

  Rekisteröitynyt:
  23.03.2016
  Viestejä:
  678
  Taisi olla siirretty myöhempään ajankohtaan
   
 10. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  3 808
  Siirretty 10.3
   
 11. korot ja kulut

  Rekisteröitynyt:
  29.01.2017
  Viestejä:
  165
  Satunnainen ohikulkija mainitsi: "siirretty useita viikkoja" ...
   
  Viimeksi muokattu: 03.03.2017
 12. Tohtori Tuho

  Rekisteröitynyt:
  05.10.2016
  Viestejä:
  14
  Tommi ei oo enää mun kaveri! :( En oo saanu yhtään kirjettä kuukauteen!

  Ainii mut sehän voi johtua siitä, että kirjettä pukkaa siihen vanhaan osoitteeseen ja jos posti kyllästy edelleenlähettämään niitä. :D

  Edelleen suosittelen seuraavaa toimitamallia, jos kirje kopsahtaa postiluukusta sisään:
  Älä maksa & älä ota yhteyttä!

  Toissapäivänä tuli kyllä taas kirjettä... Tällä kertaa poliisilta. Nyt jopa olin syypää suureen rötökseen, kun 46km/h hurjastelin 40 rajotuksella. Kirjallisella huomatuksella selvisin, joka kyllä tässä tekijänoikeushärdellissä pitäisi olisi se ensimmäinen askel, jos IP-osoitteen haltijalle noottia tulisi.
   
 13. morgandoors

  Rekisteröitynyt:
  08.02.2017
  Viestejä:
  15
  Muutettu ensimmäinen trollausta valottava viestini Osa 1:ksi ja Osa 2 täällä.
  Tuli muron merkkiraja vastaan joten tässä vain linkit.

  Linkitin myös viestit toisiinsa. Hieman muutin alkuperäistä, yritin avata linkkien sisältöä enemmän, mutta lainata saa miten tykkää ja jättää omasta mielestään turhat pois. Kehitysehdotuksiakin otetaan vastaan.

  Mukavaa viikonloppua trollauksesta huolimatta..
   
 14. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 218
  Olikohan tää Excubitor UG vähän kuin Excipion edeltäjä. Sen USA:n toimisto käytti samaa osoitetta Copyright Defenders Inc:in kanssa, jonka pressana hääri Excipion CEO:ksi merkattu Norbert Turbach.

  Vanha kommentti fightcopyrighttrollsin sivuilta:

  "Excubitor UG (haftungsbeschränkt)
  Kaiserstraße 132
  76133 Karlsruhe

  Excubitor USA, Inc.
  4550 W Oakey Blvd. #111H
  LAS VEGAS, NV 89102

  Whois Record Copyright-Defenders.com

  Registrant:
  Copyright Defenders Inc.
  4550 W Oakey Blvd. 111H
  Las Vegas, NV 89102-1506"

  Ja Norbert Turbach yhteys samalta sivulta:

  http://nvsos.gov/SOSEntitySearch/CorpDetails.aspx?lx8nvq=KkHawrZB%2fUk%2b%2fP15LO01Tw%3d%3d&nt7=0
   
 15. Uteliaisuus

  Rekisteröitynyt:
  16.02.2017
  Viestejä:
  8
  Tuttavalle tuli Filmialta kirje noin kuukausi sitten yhdestä teoksesta. Kerroin silloin että laittaa kirjeen säästöön ja koittaa unohtaa koko asia.

  Eilen samaiselle tuttavalle tuli Adultialta kirje kolmesta teoksesta. Teokset ovat yhden Yhdysvalloista tunnetun varsin kiivaasti oikeudessa kävijän tahon teoksia.

  Luulen ettei tuttava jonka nimellä kirjeet tulevat, ole harrastanut kyseistä toimintaa. Tuttavan on perheellinen, joten muista en voi olla varma. Vieläkö neuvon unohtamista, vai onko tilanne muuttunut koska lähettäjiä on nyt "2" (Haaja molemmissa, eri firma).

  Miten muuten kirjeessä mainitusta päätösnumerosta pääsee käsiksi siihen päätökseen? Nopealla haualla googlen ja markkinaoikeuden haulla en löytänyt kyseisiä päätöksiä. Tuttava haluaisi tarkistaa päätöksen tietojen luovuttamisesta, vaatiiko tämä jonkun muun kuin kirjeissä mainitun päätöksen numeron? Diaarinumero ilmeisesti ole sama asia?
   
 16. sosiaalipummija

  Rekisteröitynyt:
  21.03.2013
  Viestejä:
  3 209
  Mielipiteeni merkitsee tämän verran koska en ole poliittisesti vaikutusvaltainen henkilö. Lain noudattaminen on monissa tapauksissa omantunnon kysymys, koska kiinnijäämisriski ehkä henkirikoksia lukuun ottamatta liikkuu yleensä 0.01-10% välillä.

  Viranomaistoiminnan rajallisuus ei ole peruste ottaa lakia omiin käsiin. Toki kuka tahansa saa valvoa vaikka ja mitä ip-parvia missä vaan torrenteissa, mutta sikäli kun joku IP-osoite on operaattorin asiakastieto ja siten salassapidettävä, ei näitä tietoja pidä luovuttaa kolmansille osapuolille vaan ainoastaan viranomaiskäyttöön rikostutkintaa varten. Jos joku yksittäinen, lähes arvoton sarjanpätkä joutuu waretetuksi, ei se ole rikoksena yhtään sen pahempi kuin punaisia päin käveleminen tai joku viinin tilaaminen netistä. Jos kaikkia rikoksia ei ehditä tai pystytä selvittämään, niin voi voi.
   
 17. Hessi71

  Rekisteröitynyt:
  04.03.2017
  Viestejä:
  1
  pystyykö diaarinumerolle tekemään hakuja mao:n sivuilla kun haku kenttään kirjoittamalla ei löydy saamaani diaarinumeroa?
   
 18. sosiaalipummija

  Rekisteröitynyt:
  21.03.2013
  Viestejä:
  3 209
  Sama kuin edellisiin, eli unohda.
   
 19. Herskamonni

  Rekisteröitynyt:
  25.11.2015
  Viestejä:
  119
  Kaikkia päätöksiä ei ole Markkinaoikeiden internet-sivuilla. Kysy päätöksiä kirjaamosta sähköpostilla.
   
 20. selleri

  Rekisteröitynyt:
  24.04.2001
  Viestejä:
  404
  Nythän niitä osoitteita on pyydetty nippuna siten ettei tarvitse eritellä mikä kuuluu kenellekin ja tämä tosiaan vaikeuttaa merkittävyyden määrittelemistä.

  Mun ehdotus olisi että siirretään osa hommasta koneelle kun sen kerran pystyy siirtämään. Tekninen profilointi kuulemma trollien mielestä toimii oikein hyvin, joten hakemuksessa voisi pyytää erittelemään saman tekijän jaot niin merkittävyyttä on helpompi arvioida mittaushetkien määrän ja kokonaisajan perusteella. Jos MAO päätyy että tämä määrä "saman tekijän tekoja" aikavälillä X riittää, pitää operaattorin luovuttaa haltijan tiedot sillä ehdolla että nämä niputetut osoitteet kaikki osuvat samaan haltijaan. Jos "saman tekijän teot" sisältävät useamman kuin yhden liittymän IP-osoitteita, ei saa luovuttaa.
   
 21. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 249

  Hyvä, että olet kirjoittanut tietosuojavaltuutetulle!:) Tämä on juuri sitä kansalaisaktivismia, että saadaan viranomaiset ja päättäjät kiinnostumaan asiasta. Kun sinne menee riittävästi yhteydenottoja (ja varsinkin jos sielläkin on omaan lähipiiriin mennyt rahastuskirjeitä), niin mielenkiinto asian tutkimiseen lisääntyy. Jokaisen pitää muistaa, että virkamieskin on vain ihminen, jolla on kuorensa alla tunteet järjen lisäksi.
   
 22. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 249
  Tässä on juuri sitä, mitä itsekin olen alusta asti ajanut takaa, että vaikka olisikin syyllinen väitettyyn tekoon, ei hyvitysvaatimus voi olla satakertainen tehtyyn vahinkoon nähden. Nyt jos parvien ja kokonaisyleisöjen koot olisivat oikeasti noin suuria, mitä trollit markkinaoikeuteen toimittamissa hakemuksissaan ovat väittäneet, niin hyvitysvaatimukset olisivatkin niihin katsoen tuhatkertaisia!

  Sitten nämä kaikki inhimilliset kärsimykset, joita tämä kirjebisnes aiheuttaa, ovat aivan kohtuuttomia tavallisille kansalaisille. Moni kokee ahdistusta jo ennestään huonon talouden kanssa ja sitten miettivät keinoja millä tästä ulospäästään. Sen voin sanoa teille kaikille, että saan päivittäin sähköpostiini kansalaisilta viestejä (moni lähestyy keksityllä sähköpostilla, koska kokee aiheen niin araksi) ja kaikissa niissä kiitetään Muron porukkaa. Ihmiset siis lukevat tätä ja saavat lohtua siitä, että joku ajaa heidän asiaansa, vaikka he eivät itse elämäntilanteensa takia voi jostain syystä näin tehdä. Siksi onkin niin tärkeää, että me annamme toivoa ihmisille, että tästä tavallisesta kansaa kurjuuttavasta rahastusbisneksestä päästäisiin eroon.
   
 23. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 249
  Tässä on ihan konkreettinen malli, miten tekijänoikeuksiakin voisi valvoa. Ensin huomautus rikkeestä ja sitten jos ei usko, niin sanktiota. Suomen viranomaisten pitää nyt miettiä, miten yhteistyössä operaattoreiden kanssa tämän saisivat hoidettua. Ei lienee kovin vaikeaa pitäisi olla, jos muuallakin maailmassa on näin tehty.
   
 24. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 249
  Kiitos samoin sinulle!:)

  Oletkin tehnyt hyvää työtä tämän trollauksen taustoittamisessa, siitä erityiskiitos!
   
 25. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 249
  Muistutuksena taas kaikille uusille lukijoille, että ensimmäisen sivun toisesta kommentista löytyy ohjeita ja linkkejä. Lue ne ensin ja sitten tee syventäviä ja tarkentavia kysymyksiä, jos et sieltä löydä etsimääsi.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti