Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

 1. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 249
  Senhän tietää jo nyt. MAO:n tuomareiden palkkoihin ensisijaisesti, koska veronmaksajat ne maksavat. Siksi onkin aivan kestämätöntä, että meidän palkkalistoillamme olevat virkamiehet tekevät noin huonoa työtä. Missä tahansa firmassa tuommoiset leväperäiset työntekijät olisi lempattu ajat sitten pihalle ja vielä vaadittu korvauksia yhtiölle aiheutetuista vahingoista.
   
 2. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 249
  Hyvän yön toivotuksena. Markkinaoikeus on häpetahra koko Suomen oikeuslaitokselle. Missä tahansa muualla tuomioistuimessa ihminen saa ihmisarvoista kohtelua, jopa se pahin murhamies, mutta markkinaoikeus myöntää hakemuksesta yhteystietosi eteenpäin, eikä sinulla itselläsi ole mitään mahdollisuutta puolustautua. Missään vaiheessa sinua ei kuulla, vaan olet lainsuojaton henkipatto, jolla ei ole mitään merkitystä. Semmoinen on Suomen markkinaoikeus.
   
 3. reynolds

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2011
  Viestejä:
  263
  Markkinavääryys.
   
 4. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 346
  Jaaha, nyt täällä heitellään ilmoille jo salaliittoteorioita siitä, että MAOn tuomareita oltaisiin vallan lahjottu.

  Eiköhän se todennäköisempi selitys ole, että siellä ollaan vaan pikkuisen kassalla näistä parvijutuista, eli ei niinkään sopivasti voideltuja, vaan ihan muuten vaan hutiloivia. Varsinkaan kun sitä voitelua ei olla kuitenkaan niin hyvin tehty, etteivätkö voisi antaa myös haastetun kannalta myönteisiä tuomioita, ja käsitys kohtuullisesta hyvityksestäkin on rutkasti alempi kuin trollien vaatimat neli- ellei viisinumeroiset summat.
   
 5. meneelujaa

  Rekisteröitynyt:
  14.01.2017
  Viestejä:
  97
  Kyllä tässä välillä itselläni ainakin on naurussa pitelemistä, kun näitä viestejä lueskelee. Rahan pesut, tuomareiden lahjonnat, sun muut salaliittoteoriat lentelee täällä sitä rataa ettei väistämään meinaa keretä.
  Kovin suurena yllätyksenä tuskin tässä monellekaan, että niin Turre, kun HPkin toimii tässä bisneksessä rahan ansaitseminen pääasiallisena tarkoituksenaan. Se sitten toinen asia miten kenenkin moraalikäsitteet venyisivät vastaavaan. Lakimiehet, asianajajat yms. toki "tekevät vaan työtään", kuten varmasti itse sanoisivat. Samat kaverit mahdollisesti puolustavat murhamiehiä, raiskaajia jne. Voi olla ettei siihenkään monen moraali taipuisi.
  MAOn työntekijöiden pätevyydestä olen väärä mitään sanomaan, mutta ainakin siellä on sivujensa perusteella hoidettu monia asioita. Nämä eivät siis ole ainoita juttuja mitä siellä käsitellään ja uskoisin että jotkut pätevyysvaatimukset heilläkin on. Se sitten toinen juttu, että eivät ole oikein tuntuneet ymmärtävän että mikä on "merkittävässä määrin", mutta johtunee siitä yksinkertaisesta seikasta, että sitä ei ole (ainakaan tietääkseni) missään määritelty.
   
 6. Hellahermanos

  Rekisteröitynyt:
  24.02.2017
  Viestejä:
  26
  Aikamoista touhua kun tuomarit viis veisaa ihmisten yksityisyydestä ja luovuttelee satojen tuhansien suomalaisten henkilötietoja pitkin maailmaa jonkun paperilappusen takia.
  Osaan vain kuvitella miten paljon pahemmaksi tämä touhu tästä vielä äityy jos Hallitus onnistuu tuon massavakoilulakinsa lyötyä läpi.

  Harmi kun Karpoa ei enää ole.. olisi saanut edes jonkun mediatahon tukemaan ihmisiä tämän paskavyyhdin kanssa.
   
 7. satiainensimo

  Rekisteröitynyt:
  30.01.2017
  Viestejä:
  109
  Oikeasti?:eek::D

  Tässäkin ketjussa kirjoittelee varmasti iso lauma ihmisiä, jotka ovat silmää räpäyttämättä, moraalisen omantunnon kolkuttamatta syyllistyneet rikoksiin ja sinä jeesustelet laillisen liiketoiminnan moraalittomuudella:rolleyes:

  Tässäkin ketjussa on iso joukko ihmisiä, jotka olisivat valmiit ryhtymään samanlaiseen bisnekseen, jos vain olisi edellytyksiä. Autonasentajan tai rekkakuskin pätevyydellä ei kuitenkaan aleta lakimiehen hommiin, se kai tässä ketjussa suurinta katkeruutta herättää?
   
 8. ekvivalenssi

  Rekisteröitynyt:
  15.06.2013
  Viestejä:
  72

  Näinhän se on, epäeettisen toiminnan paheksumisen motiivina on katkeruus. Jep. Opiskelisit nyt edes laillisuuden ja epäeettisen toiminnan peruskäsitteet.

  Tässäkin ketjussa on iso lauma ihmisiä, jotka eivät ole valmiita syyllistymään rikoksiin tai rikkomuksiin, puhumattakaan trollien harjoittamasta bisneksestä. Vaikka trollien toiminta näyttääkin olevan laillista, heidän toiminta perustuu vahvemman aseman väärinkäyttämiseen ja koskee "isoa laumaa ihmisiä". Muun muassa, tästä syystä se on epäeettistä.
   
 9. RouVix

  Rekisteröitynyt:
  08.01.2009
  Viestejä:
  1 423
  Aihe on vakava ja pahoitteluni etukäteen, mutta pakko tulla brassailemaan että olinpahan edes jossain oikeassa. Tietysti olisin mieluummin väärässä.

  Mutta mutta, kyse on vain tietojen luovutuksesta. Vahingonkorvaus- ja hyvitysoikeudenkäynneissä pitää tietysti pystyä osoittamaan, että todellista vahinkoa (eli datan siirtoa) on tapahtunut.
   
 10. ilkkes

  Rekisteröitynyt:
  11.11.2004
  Viestejä:
  1 130
  Laissa mainitaan yksittäistapaus. Miten näissä päätöksissä tämä on huomioitu? Jos oikein ymmärrän, niin oikeus yhteystietoihin on yksittäistapauksessa, missä on saatettu merkittävässä määrin yleisön saataville. Eihän se ole mikään yksittäistapaus, kun haetaan 5-10 eri sarjan tai elokuvan jakajien tuhansien IP-osoitteiden yhteystietoja. Tästä voisi vielä kysäistä tarkentavan kysymyksen?
   
 11. AassiaKunnosha

  Rekisteröitynyt:
  27.01.2017
  Viestejä:
  25
  Kyyllä Karpo on vielä. Onko kukaan vinkannut. Tässä olisi sellanen keissi, että vois eläkepäiviltään innostuakin. :)
   
 12. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 080
  Satoja tuhansia kirjeitä, joista vireille laitettu viisi kappaletta oikeusjuttuja. Eipä ole häävi osumisprosentti.
   
 13. roqqa

  Rekisteröitynyt:
  11.02.2016
  Viestejä:
  43
  Olenkohan minä ainoa jota ihmetytti se, että yhdessä kohdassa MAO puhuu Elisasta ja sitten taas TeliaSonerasta...?

  No kun määrätään tuhansien ihmisten tietoja luovutettavaksi kerrallaan, niin ei kai se niin tarkkaa ole miltä operaattorilta niitä tietoja saadaan/pyydetään. MAO taitaa tehdä samalla sapluunalla kaikki nuo hakemusten hyväksynnät ja aina ei sitten muista vaihtaa kaikkiin kohtiin operaattorien nimiä.
   
 14. bloodgod

  Rekisteröitynyt:
  25.11.2015
  Viestejä:
  25
  Ja onko viidestä nyt kaksi joutunut maksumieheksi? Siitä voi laskea kuinka monta prosenttia kirjeistä mennyt syyttömille.
   
 15. ziltoid

  Rekisteröitynyt:
  09.08.2007
  Viestejä:
  553
  Tuskin pointtina on edes ketään haastaa oikeuteen. Kuhan kirjeillä saa lypsettyä rahaa trollien taskuihin.
   
 16. finnkiller

  Rekisteröitynyt:
  20.01.2008
  Viestejä:
  195
  RouVix... tässä se pointti onkin. Tietoja ei saa luovuttaa kuin yksittäistapauksissa joissa merkittävyyskynnys on ylittynyt. Tietojen luovuttaminen kolmannelle osapuolelle aiheuttaa tietosuojaongelman jossa henkilötietojen saaja (jota ei kukaan valvo) voi profiloida kaikkea internet-käyttäytymistäsi ja juurikin tämä on EU-tuomioistuimen päätöksen vastaista.

  Sinänsä kyllä MaO pakottaa luovuttamaan tiedot MUTTA juuri se aikaansaa ongelman jossa toimitaan laittomasti. Se on se oikea paikka pysäyttää prosessi ja selvittää yksittäistapauksien merkittävyys.
   
 17. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  3 808
  Tässä on tämän jutun ydin. Jos Viljakaiseen on uskominen että 30% maksaa, niin kyllä se aika iso siivu on. Oikeuteen haastaminen ei ole päätarkoitus. Siellä nimittäin voi joutua trolli itse maksumieheksi.
   
 18. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 080
  Tietenkään haastaminen ei ole homman pointti. Alhainen haastamisprosentti kertoo että kirjeitä on lähetetty iso kasa ilman mitään muuta tulosta kenellekään kuin vitutus kirjeen saamisesta.
   
 19. errconnclsd

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2017
  Viestejä:
  73
  Jos ne luuli siellä oikeudessa että se tarkoittaa yksittäistä luovutuspyyntöä :)
   
 20. RouVix

  Rekisteröitynyt:
  08.01.2009
  Viestejä:
  1 423
  Vähän tuntuu, että täällä takerrutaan lillukanvarsiin. Nyt kun on ylituomarin suulla saatu vahvistus siihen, että murokansan ja MAO:n tulkinnat tuosta "merkittävyydestä" on täysin erilaiset, niin siirrytään jankuttamaan, että yksittäistapaus, yksittäistapaus.

  Mitä se yksittäistapaus mielestänne tarkoittaa? Sitä, että kussakin hakemuksessa saa olla vain yksi IP? No, vaikuttaa siltä että MAO tulkinta siitäkin on erilainen, kuin murokansan. Ja sitäpaitsi, voi sen yksittäistapaus-tekstinkin lukea useammalla eri tavalla.

  "Tekijällä on oikeus tuomioistuimen määräyksellä saada palvelun tarjoajalta yhteystiedot sellaisesta teleliittymästä, josta saatetaan yleisön saataviin tekijänoikeudella suojattua aineistoa ilman tekijän suostumusta."

  Tuonne voi sitten parhaaksi katsomallaan tavalla tiputella sekaan puuttuvia sanoja. Sieltä puuttuu mm. se "tekijän oikeuksien suojan kannalta merkittävässä määrin" -pätkä, jota MAO tulkitsee siis niin, että merkittävyys liittyy tekijän oikeuksien suojaan, eikä jakamisen määrään. Samoin sieltä puuttuu se "salassapitosäännösten estämättä yksittäistapauksessa". Ehkäpä MAO tulkitsee senkin niin, että salassapitosäännökset eivät saa yksittäistapauksessa estää yhteystietojen luovuttamista. Ja kukin IP on yksittäistapaus.

  Ja kyllähän MAO on noissa päätöksissään perustellut, että kukin yksittäinen tapaus on ollut merkittävä. Toki se kokonaisyleisöön perustuva perustelu on vähän ontuna.
   
  Viimeksi muokattu: 03.03.2017
 21. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 080
 22. errconnclsd

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2017
  Viestejä:
  73
  Rouvix, ei Exceliin kyhätty lista silti voi olla mikään peruste määrätä tietojen luovutusta. Pitää ymmärtää tuollaisen listan luonne eli että siihen voi käsin kirjoitella mitä mieleen juolahtaa. Kyllä tämä olisi pitänyt kosahtaa siinä vaiheessa kun myönsivät että "emme voi tietää mikä on todellisuus"

  Jos ei todellisen maailman rajaa enää hahmota niin kysyy sitten apuja.
   
  Viimeksi muokattu: 03.03.2017
 23. RouVix

  Rekisteröitynyt:
  08.01.2009
  Viestejä:
  1 423
  Tätä aihetta on käsitelty ihan kivasti Jussi Karin blogissa ja sen kommenteissa.

  http://www.jussikari.fi/maallikot-eivat-ymmarra-todistelua-osa-2-3-todistetta-on-voitu-muokata/

  Mikä se peruste tietojen luovuttamiselle pitäisi sitten olla? Vai haetaanko tässä taas takaa sitä, että halutaan laki muokattua kuntoon jossa tekijänoikeuksien valvonta olisi käytännössä mahdotonta ja torrenteilla warettaminen de facto sallitua?
   
 24. errconnclsd

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2017
  Viestejä:
  73
  .
   
  Viimeksi muokattu: 03.03.2017
 25. Veetapiksi

  Rekisteröitynyt:
  02.11.2016
  Viestejä:
  31
  Epäily vakavasta rikoksesta, tai terrorismista, kuten EU päätti jo. Jakaminen kun ei ole edes rikos, paitsi ehkä alkujakajana toimiminen.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti