Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

 1. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 080
  En ollut niinkään kiinnostunut mitä kannattaa tehdä, vaan kuinka neuvotteluhaluisia todellisuudessa ovat. Toisaalta luulisi että kaikki raha kelpaa, mutta toisaalta jos julkisuuteen tulisi huhuja että sopu syntyy murto-osalla pyydetystä summasta saattaisi sekä HP:n että Turren liiketoiminta kuihtua olemattomiin.
   
 2. meneelujaa

  Rekisteröitynyt:
  14.01.2017
  Viestejä:
  97
  Jos kirjeensaaja maksanut, eikä karhuajalla edes asiavaltuuksia, niin mielestäni on kyse jo rikosasiasta ja siitä sitten rikosilmoitus poliisille. Näin ainakin itse menettelisin.
   
 3. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 249
  Nythän niitä on ainakin käsitelty henkilötietona, muttei sillä mitään merkitystä ole, vaikka ne kosmetiikkaa tässä käyttävätkin. Tiedot on jo ympäri maailmaa menneet silloin, kun päätöksellään ovat operaattorit määränneet luovuttamaan tiedot trolleille.
   
 4. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 080
  Samoin. Rikosnimike on petoksen yritys tai petos.
   
 5. Kim Doe

  Rekisteröitynyt:
  17.10.2002
  Viestejä:
  117
  Nämä olivat ne varmimmat caset...
   
 6. Doc Z-Weed

  Rekisteröitynyt:
  30.11.2016
  Viestejä:
  161
  Mielenkiintoista lukemista tuo päätös, siitä nimittäin puuttuu asiakirjan salaamispäätös lisenssisopimuksen osalta. Toivottavasti markkinaoikeus toimittaa sen pian. Kiitos että toit sen taas esille.

  Päätöksessä on myös kohta:
  "Hakija on asiavaltuutensa osoittaakseen toimittanut markkinaoikeudelle 1.5.2014 päivätyn lisenssisopimuksen ... Sopimus koskee elokuvaa "A Walk Among the Tombstones" ja hakija on ilmoittanut, että vastaavansisältöiset sopimukset on osapuolten välillä tehty myös muiden hakemuksessa mainittujen elokuvien osalta."

  ja ""A Walk Among the Tombstones" ..., "And So It Goes" ..., "The Captive" ..., "The Homesman" ... sekä "What if" "  Mielenkiintoinen on myös DNA:n tekemä valitus korkeimpaan oikeuteen. Siinä nimittäin vedotaan samaan pykälään mistä täällä on ollut puhetta jo useaan otteeseen. Operaatorit tallettavat omien tarpeidensa mukaan asiakkaan tiedot 6 kuukaudeksi, mutta lain mukaan samat tiedot pitää säilyttää viranomaisia varten 9 kk. Markkinaoikeus ei ole heidän mielestään tarpeeksi tarkkaan määritellyt kummasta "säilöstä" tiedot pitää antaa, eikä viranomaisia varten talletettuja tietoja voi luovuttaa kuin rikoksen selvittämistä varten.

  Mielenkiintoinen yksityiskohta on myös se, että DNA on valittanut Adultia/Tommi Haajan tekemästä yhteystietopyynnöstä. On valittu selvästi helpompi vastustaja.

  Päätös josta valitus on tehty (MAO:566/16), on annettu 3.10.2016 ja sen valitusaika on mennyt umpeen 2.12.2016. Silti DNA on joutunut ulosottoviraston hampaisiin jo marraskuussa kun se ei ole toimittanut kaikkia pyydettyjä yhteystietoja. (Tässä muuten vastaus @ishiguro lle kuinka nopeasti operaattori tiedot luovuttaa päätöksen jälkeen.)

  Eli varsinaisesti ei olla lopettamassa yhteystietojen luovuttamista, mutta lyhentämässä aikaa jolta niitä on saatavissa.
   
  Viimeksi muokattu: 02.03.2017
 7. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 249
  Nyt sain Filmian kirjeeseen liittyvän päätöksen. Samalla sapluunalla suunnilleen kuin ennekin, mutta TeliaSonera on antanut lausumaa, eli olisiko tuossa nähtävissä muutosta parempaan? MAO 30_17 tuolta.
   
 8. finkbrau

  Rekisteröitynyt:
  06.02.2013
  Viestejä:
  24
  Ihana Dame, tuo linkki ei johda kuin sivulle yleisesti missä on monta linkkiä. Jos saisit linkatuksi juuri siihen juttuun niin helpottaisi!
   
 9. Doc Z-Weed

  Rekisteröitynyt:
  30.11.2016
  Viestejä:
  161
  Tämä liitty juuri siihen DNA:n valitukseen korkeimpaan oikeuteen.
  Edit: Ja päätöksen mukaan selvästi osoittaa että operaattorit ovat toimineet lain vastaisesti aiemmin.

  Edit2: Niiden olisi alunpitäen tietää velvollisuutensa vaikkei markkinaoikeus ole sitä heille kertonut, ja muutenkin pitänyt olla aktiivisempi yhteystietojen luovutuskäsittelyn yhteydessä, ei vain olla käsi ojossa.
   
  Viimeksi muokattu: 02.03.2017
 10. Doc Z-Weed

  Rekisteröitynyt:
  30.11.2016
  Viestejä:
  161
  Taas Murot ovat saaneet aikaan jotain operaattorien päässä, en usko että muutosta olisi tullut ilman palstan aktiivisuutta. Pieni naula lisää trollien arkkuun.
   
 11. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 249
  Ihana finkbrau, nuo on mun kotisivut ja siinä en ainakaan itse ole löytänyt ominaisuutta, että voisi suoraan linkata PDF-tiedostoon, eli paremman puutteessa, rullata sitä vaan alaspäin, niin löytää etsimänsä.:)
   
 12. sirace

  Rekisteröitynyt:
  05.10.2009
  Viestejä:
  955
  Kylläpä on puolueellinen kannanotto ylituomarilta! Todellakin kaikkea on tulkittu vain ja ainoastaan tekijän oikeuksien kannalta näin esimerkkinä Scanbox jolle on annettiin oikeudet pyytää tuhansien ihmisten liittymänomistajatiedot täysin perusteettomasti lukematta tai ajattelematta sekuntiakaan onko hakemukselle edes laillisia perusteita!

  Tuomiosistuinkin on itse toisess ettei ollut ja missä on vastuu tunaroinnista!??
   
 13. damu

  Rekisteröitynyt:
  20.12.2003
  Viestejä:
  998
 14. Doc Z-Weed

  Rekisteröitynyt:
  30.11.2016
  Viestejä:
  161
  Kun olet lisännyt tiedoston sivuillesi, mene linkin päälle ja hiiren oikealla näppäimellä valitse "kopioi linkin osoite", sitten lisää se tänne viestiisi.
   
 15. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 249
  Tuolla meni suoraan siihen linkkiin. Kerro vaikka yksärillä miten se tapahtuu.

  Ei antanut tuommoista. Tässä sen näette, pitäis aina olla oma kotinörtti. Tukiopetusta tarvitsee hän, apuva.;)
   
 16. Veetapiksi

  Rekisteröitynyt:
  02.11.2016
  Viestejä:
  31
  Miten operaattorit ovat toimineet lainvastaisesti? Kysymys on siitä noudattaakko vaiko ei markkinaoikeuden määräystä vai omaa tulkintaa laista. On kyllä täyttä paskaa että lista IP-osoitteista riittää. Ei ole edes torrent tiedostojen nimiä mukana.
   
  Viimeksi muokattu: 03.03.2017
 17. Doc Z-Weed

  Rekisteröitynyt:
  30.11.2016
  Viestejä:
  161
  Luovuttamalla yhteystiedot viranomaisille tarkoitetusta arkistosta. Niiden olisi pitänyt alunperin tietää ettei ne voi luovuttaa niitä, ja kertoa se markkinaoikeudelle heille varatussa tilaisuudessa jokaisessa yhteystietovaatimuskäsittelyssä. Nyt ne tekivät sen, ja oikeus antoi päätöksen sen mukaisesti.


  Edit: 0-6kk on operaattorin oman tarpeen takia tallennettua dataa, sen lisäksi 6-9kk viranomaisten rikosten selvittämiseen tarkoitettua. Uusi päätös velvoitti operaattorin luovuttamaan yhteystiedot omien tarpeiden vuoksi tallennetusta datasta.
   
  Viimeksi muokattu: 02.03.2017
 18. Doc Z-Weed

  Rekisteröitynyt:
  30.11.2016
  Viestejä:
  161
  Nyt tehty päätös ja korkeimmassa oikeudessa oleva valitus ovat selvästi muuttamassa käytännön, eli vain operaattorin omaa tarvetta varten tallennettua dataa voidaan luovuttaa.Trollit saavat hetken jatkoaikaa tekemällä pyyntöjään hieman tiuhempaan tahtiin. Seuraavaksi operaattoreiden pitää muuttaa omia tarpeitaan niin ettei ne tallenna ip-tietoja itselleen.

  EU-päätöshän kieltää kaikkien asiakkaiden tietojen viranomaisia varten tallentamisen ennen rikoksen tapahtumista, ja pakko sen Suomeakin on koskea kunhan vain kerkiävät muuttamaan lain.
   
 19. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 249
  Ok. Mutta vieläkin tässä ihmetyttää tuo, että eihän tyhmä ole se joka pyytää, vaan se joka antaa. Voihan kuka tahansa pyytää mitä tahansa, mutta miten meidän oikeuslaitos on voinut mennä tämmöiseen halpaan? Tämä tässä on se kysymys joka ihmetyttää. Onko lobattu tuomarit markkinaoikeudessa niin hyvin, että joo, tämä on hyvä juttu, kun näin tehdään, niin piratismi katoaa Suomesta kertaheitolla? Jotain hämärää tässä on ja kyllä nämä asianosaiset sen tietävät. Kysymys kuuluukin, kuka sen meille kertoo?
   
 20. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  888
  asia lakaistaan maton alle ja pikkuhiljaa tietojen luovutus loppuu. näin luultavasti tulee tapahtumaan, ei ketään mediassa kiinnosta asia sen kummemmin. ekat 2 viikkoa kirjeen saannista asiaa saatetaan seurata mutta sittenpä se loppuu monella.
   
 21. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 249
  Pessimisti ei tietenkään pety koskaan, mutta olen mieluummin optimisti tämän suhteen. Nyt on niin monet pyörät pantu pyörimään, että eiköhän me vielä tästäkin selvitä, sillä kuuluisalla suomalaisella sisulla. Ei kannata lannistua, ei meitä vielä ole voitettu lähestulkoonkaan!:)
   
 22. Trollipena

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2016
  Viestejä:
  195
  Samaa mieltä. Vaikka en nyt markkinaoikeuden tuomaristoa minään kaikkein pätevimpänä pidä niin luulisi nyt jollain sielläkin hälytyskellojen soivan kun yli 100.000 suomalaisen yhteystiedot on määrätty luovutettavaksi käsin tehtyjen excel taulukoiden perusteella.

  Itselle tulisi ensimmäisenä mieleen hylätä hakemukset samantien koska ymmärrän että itse tehtyyn excel taulukkoon voi syöttää ihan mitä tahansa tietoja.
  Miksi MAOn tuomarit eivät ole halunneet ymmärtää tätä?
  Miksi ylituomari laukoo suustaan että "kun tällainen pyyntö tulee meille niin harkinnan varaa ei jää. Emme pysty tietämään mikä on todellisuus"?
  Miksi hakemuksia ei ole hylätty jos MAO ei pysty varmistumaan siitä mikä on todellisuus?
  Hyötyykö joku MAOssa tästä rahallisesti henk koht?
   
 23. reynolds

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2011
  Viestejä:
  263
  Tätä itsekin miettinyt. Suomi on kuitenkin yksi korruptoituneimmista maista Euroopassa.
   
 24. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 249
  Erittäin hyviä kysymyksiä. Jatkoa voisi olla, miksi tekijänoikeusasiat siirrettiin markkinaoikeuteen? Kuka kaveraa kenenkin kanssa? Tämä kaveriporukoissa touhuaminen ei ole mitenkään uutta, näin on tehty aina. Pitää vaan katsoa ne kaverit, kuka kenenkin kanssa hengaa. Ollaanko sitä samalla golfklubilla tai saunaseurassa? Siellä ne päätökset on ennenkin tehty. Mutta onneksi on internet sekä hyvässä että pahassa.
   
 25. reynolds

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2011
  Viestejä:
  263
  Jep. Olisi mielenkiintoista tietää mihin kaikkiin taskuihin kiristysrahat loppujen lopuksi päätyvät.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti