Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

 1. Doc Z-Weed

  Rekisteröitynyt:
  30.11.2016
  Viestejä:
  161
  Ratkaisevaa taitaa olla se sopimus mikä heillä on ollut yhteystietoja haettaessa, sitä ei palstan asiantuntijoiden mukaan voi takautuvasti laajentaa. Eli siinä tapauksessa jos kutsu oikeuteen tulee, olet oikeutettu saamaan salaisiksi määrätyt asiakirjat missä oikeudet on kerrottu. Jos Joni ei niitä kirjeen maksamista ennen paljasta, en minä ainakaan mitään maksaisi.
   
 2. KingLizard

  Rekisteröitynyt:
  05.08.2016
  Viestejä:
  58
  Just eilen huomasin. Mutte eikös 10.03 ollut kanssa joku case?
   
 3. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 080
  Hauska nimi. Pari riviä alempana hedarien Urmas Kiik, joka ilmeisesti oli hallituksessa jo viime vuonna. Kenties kauppakamarin suomalaisia ja miksei virolaisiakin jäsenyrityksiä voisi valistaa Hedman Partnersin kiristysbusineksesta.

  http://www.fecc.ee/fi/jaesenet
   
 4. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 249
  Pitäishän se näkyä siinä kirjeessä minkälaiset oikeudet on tai ainakin ennen näkyi, että Scanbox on pohjoismainen jakelija.
   
 5. Pääsiäinen

  Rekisteröitynyt:
  23.03.2016
  Viestejä:
  678
  Olen samaa mieltä.
   
 6. reynolds

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2011
  Viestejä:
  263
  Vielä kuukausi sitten puheenjohtajana oli elisan veijari. Elisan ja hedman partnersin läheisestä yhteistyöstä hallituksessa oli maininta tällä sivustolla.
   
 7. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 346
  MAO on nyt valinnut tietyn linjan noita hakemuksia koskien, eikä se voi alkaa ihan mielivaltaisesti muuttelemaan sitä, vaikka mieli tekisikin. Päästivät hengen pullosta silloin kun eivät vielä tajunneet, mikä riesa näistä voi tulla, mutta nyt sitä on vähän paha alkaa tilkitsemään, ainakaan kertarytinällä, kun tietynlainen johdonmukaisuus ratkaisujen suhteen kuuluu ihan oikeusvaltion perusperiaatteisiin.

  Joku saattaa nyt tulla sanomaan, että niin luulisi kuuluvan senkin, ettei ihmisille lähetellä mielivaltaisesti kiristyskirjeitä, ja olen samaa mieltä, mutta se ei ole kuitenkaan ihan rinnastuva asia.
   
 8. Satunnainen ohikulkija

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2016
  Viestejä:
  477
  Tälle päivälle alunperin päivätty istunto on siirretty muutamalla viikolla eteenpäin. Tuon 10.3. päivätyn keissin voisi olettaa olleen se samainen Turren sopima keissi, jossa Scanbox vetäytyi haasteesta ja maksoi vastaajan kulut. Mitään varmuutta tästä ei toki ole.
   
 9. evntr

  Rekisteröitynyt:
  07.08.2011
  Viestejä:
  150
  varmaan siirretty että saadaan M. "en hyödy tästä mitenkään" Patzer paikalle kertomaan että ohjelma toimii täydellisesti
   
 10. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  888
  eihän siihen tarvitse kuin chekata jaon määrä ja todeta että merkittävyyskynnys ei ylity. ei tarttee mitään lakeja alkaa vääntämään .
   
 11. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 346
  Kukaan ei ole puhunut mitään lakien vääntämisestä. Vain siitä, että MAOn voi olla henkisesti hankala ryhtyä toimiin, joiden myötä pitäisi ehkä myöntää, että aiemmin on tullut tehtyä virheitä.

  Jotain ulospääsyä kasvot säilyttäen siellä varmaan kuitenkin mietitään.
   
 12. taxman

  Rekisteröitynyt:
  16.01.2001
  Viestejä:
  3 149
  Ainakin omissa kirjoissani MAO voi säilyttää kasvonsa vain toteamalla, että ovat arvioineet merkittävyyskynnyksen ja yksittäistapauksen väärin (tai jättäneet arvioimatta). Muussa tapauksessa he eivät ole rehellisiä, vaan pyrkivät peittelemään tekemänsä mokan, mikä on tietenkin raskauttava teko.
   
 13. linuxisnotunix

  Rekisteröitynyt:
  21.05.2014
  Viestejä:
  442
  Onko MAO muuten syyllistynyt tässä mahdollisesti johonkin virheeseen ja mihin siitä voisi valittaa? Siellä nähtiin IP-osoitteet henkilötietoina, niin sen takia sensuroidaan, eikö se näin mennyt?
   
 14. finkbrau

  Rekisteröitynyt:
  06.02.2013
  Viestejä:
  24
  Sain markkinaoikeuden twigmanin skeptisyydestä huolimatta ylituomarilta ylläolevaan kysymykseen kuitenkin vastauksen. En sitten oikeastaan tiedä että tuliko tuosta hullua hurskaammaksi.

  Finbrau,

  Kiitos mielenkiinnostanne markkinaoikeutta kohtaan. Markkinaoikeuden tiedossa on, että muutamat toimistot ovat laajasti lähettäneet hyvitysvaatimuskirjeitä kansalaisille, ja että aiheesta käydään vilkasta keskustelua keskustelupalstoilla ja lehdistössäkin.

  Markkinaoikeuteen saapui vuonna 2016 yhteensä 217 hakemusta, joissa vaadittiin tekijänoikeuslain 60 a §:n tarkoittamien yhteistietojen luovuttamista. Yhdessä hakemuksessa on voitu pyytää satojen, jopa tuhansien yhteystietojen luovuttamista. Sen sijaan hyvitysvaatimuksen sisältäviä korvauskanteita on laitettu vireille vain viisi. Näistä markkinaoikeus on ratkaissut kaksi: toisessa kanne menestyi, mutta vaadittua hyvityskorvausta alennettiin huomattavasti, toisessa kannevaatimus hylättiin kokonaan.

  Tekijänoikeuslain 60 a §:n mukaisen hakemuksen yhteydessä pohditaan aina, täyttyvätkö säännöksen edellytykset vai eivät. Merkittävässä määrin -kriteeriä harkitaan säännöksen sanamuodon mukaisesti tekijän oikeuksien suojan kannalta.


  Ystävällisin terveisin,
  XX
   
  Viimeksi muokattu: 02.03.2017
 15. Pääsiäinen

  Rekisteröitynyt:
  23.03.2016
  Viestejä:
  678
  Hienosti vastattu kuitenkaan vastaamatta mitään! Lakimiehet osaa tuon homman.
   
 16. errconnclsd

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2017
  Viestejä:
  73
  Sama kun ei olisi vastattu mitään.
   
 17. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  888
  jaa-a että maon mukaankin se 1 kb jakaminen ylittää merkityskynnyksen? :facepalm: onko siellä nyt joku yhtä pihalla oleva henkilö kuin pentti viljakainen?
   
 18. twigman

  Rekisteröitynyt:
  01.08.2016
  Viestejä:
  198
  Tätä juuri tarkoitin. Sain lähes saman vastauksen 6kk sitten ylituomarilta. Copypaste-pohjaa on hieman muokattu lukijaystävällisemmäksi vain tuosta ja lisätty uusin päätös mukaan. Tosin ihan hienoa kuitenkin että edes jonkinlaista vastausta sieltä annetaan.
  "Markkinaoikeudessa tiedetään, että kuvaamianne kirjeitä on lähetetty runsaasti. Markkinaoikeuteen on laitettu vireille viisi kannetta, joissa vaaditaan hyvitystä luvattomasta levittämisestä. Markkinaoikeus on antanut yhden ratkaisun: siinä vaadittiin hyvityksenä 10 televisiosarjan jakson ja yhden elokuvateoksen luvattomasta yleisön saataviin saattamisesta 7.500 ja 1.000 euroa. Markkinaoikeus arvioi hyvityksen määriksi televisiosarjan jakson osalta 50 euroa eli yhteensä 500 euroa ja elokuvateoksen osalta 100 euroa.

  Ystävällisin terveisin, "
   
 19. Satunnainen ohikulkija

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2016
  Viestejä:
  477
  Itse olen yllättynyt siitä, että MAO:n ylituomari kommentoi päätöksiä ulkopuolisille ylipäätään millään tavalla - joskin sitten täysin tyhjänpäiväisesti.

  Käytännössähän se, mitä ainakin omasta mielestäni noista viesteistä voisi vähäisten rivien välistä lukea on: "Vaikka yhteystietoja on jaettu ja sen myötä hyvityskirjeitäkin lähetelty paljon, ei niistä oikeasti oikeuteen juuri mikään päädy ja siten niillä ei ole niin suurta merkitystä." MAO:n näkökulmasta asia lienee siten, että ongelma olisi ongelma vasta silloin, kun MAO ruuhkautettaisiin haastamalla kaikki kirjeensaajat oikeuteen. Tosiasiassahan asia on nimenomaan päinvastoin ja ongelma on se, ettei trolleilla ole minkäänlaista halua näihin oikeudenkäynteihin tai asian selvittelyyn muuten, vaan rahat tehdään vain oikeudenkäyntikuluilla uhkaamalla ja heikkohermoisia - syyllisiä tai syyttömiä - härnäämällä.

  Vaan kuten @DrVatanen tuossa aiemmin totesi, vaikea se on MAO:n lähteä itse vakiinnuttamaansa linjaa tietojenluovutuksia koskien yhtäkkiä muuttamaankaan.
   
 20. Pelihemmo

  Rekisteröitynyt:
  26.01.2017
  Viestejä:
  171
  Verkkoon lähetetyn datan määrä? Sitä kun ei trollit millään näe eivätkä markkinaoikeuteen voi ilmoittaa. Korkeintaan voitaisiin laskea teoreettinen kyky jakaa, mihin vaikuttaa liittymän kaistanleveys sekä torrent-sovelluksen asetuksissa suurin sallittu kaistanleveys ulospäin menevälle jaolle, ja rajoittaako sovellus jakoa jotenkin muuten. Tällaisella teoreettisella laskennalla saatu kyky jakaaa ei välttämättä korreloi sitten laisinkaan sen kanssa kuinka paljon on oikeasti jaettu. Lähes kaikki torrent-käyttäjät on törmänneet epätoivoiseen tilanteeseen jossa kukaan ei omista koko tiedostoa tai torrentiin joissa ei juuri lataajia ole kuin aniharvoin jos silloinkaan: vaikka riippuisit vuosia tuollaisessa parvessa kiinni, dataa ei kulje, joten teoreettinen laskenta ampuisi aivan metsäkukkia.

  Se kyvyttömyys mitata on yksi syy miksi trollit käyttää torrent-parvien kokoa selittämään jaon merkitystä, toinen syy on sitten tietysti se, että sillä saadaan jakaminen kuulostamaan suurelta sellaiselle henkilölle (kaiketi yli 90% ihmisistä), joka ei ymmärrä asiaa.

  Merkittävä jako olisi syytä vetää vähintään sinne, missä lähestytään sellaisia tekijänoikeusvahinkoja (ei siis "valvontakuluja" joita trollit kyllä mielellään velottaisivat), joita kannattaa viedä oikeuteen käsiteltäväksi, eli satoja tai mieluummin tuhansia euroja. Kuinka sitä vosi oikeasti mitata, minulla ei ole hajuakaan. Pelkkä jakoon käytetty aika ei tietysti kerro mitään aktiivisissakaan torrent-parvissa, koska jakoon sallituissa kaistanlevyksissä voi olla miljoonakertaisia eroja: 5kb/s on aivan eri juttu kuin 10Mb/s ja se on aivan eri kuin 100Gb/s. Operaattori voisi mitata liittymästä siirretyn datan määrää, mutta operaattorikaan ei varmaankaan pysty sanomaan, oliko siirretävä data juuri sitä, mitä tekijänoikeusloukkaus koskee.

  Uutta lakia ei tarvi välttämättä laatia, Lex Karpela suojaisi jo, jos sitä noudatettaisiin. Ja sellaisen viestinhän sieltä opetusministeriöstä olivat lähettäneet, että nykyisen lainsäädännön puitteissa muutetaan toimintaa.
   
  Viimeksi muokattu: 02.03.2017
 21. Pelihemmo

  Rekisteröitynyt:
  26.01.2017
  Viestejä:
  171
  Mutta harkitsevat sitä vain täysin väärillä kriteereillä, eli niillä torrent-parvilla ja "vuorokautisilla yleisöillä" joka on torrent-parvien yhdistelmä. Näillä kun ei ole mitään tekemistä teleliittymästä tehdyn jaon ja siten lain kanssa. Markkinaoikeus on selvästi mennyt hakemustenlaatijoiden vipuun. Kuinka sen saisi noille pahvipäille meneen ymmärrykseen?

  Edit: Ja vaikka ovatkin menneet edellä mainittuun vipuun, niin luulisi nyt herranjestas sytyttävän edes siinä vaiheessa, kun toimitetaan vain yksi sekunti ajaksi!
   
  Viimeksi muokattu: 02.03.2017
 22. finkbrau

  Rekisteröitynyt:
  06.02.2013
  Viestejä:
  24
  En tiedä vastailevatko yleensä, mutta laskin siviilityöni varaan tässä että vastaus voisi tullakin nopeasti. Se oli pettymys että kysymykseen ei vastattu.

  Tämä on se suurin ongelma. MAO:lle ei ole mikään ongelma luovuttaa noita yhteistietoja trolleille, vaikka juuri sille on määritelty laissa se mukamas "merkittävä kynnys". Nyt ip-osoitteiden omistajien yhteystietoja jaetaan käytännössä vain hakijan pyynnöstä. Ajattelevat markkinaoikeudessa tätä ihan väärin päin.
   
 23. NiceMan

  Rekisteröitynyt:
  13.09.2003
  Viestejä:
  1 657
  0€... ei ole otettu yhteyttä.
   
 24. Trollipena

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2016
  Viestejä:
  195
  Haasteen saamisen todennäköisyys on siis keskimäärin 0.005%.

  Eli haastetuksi on tullut noin yksi per kaksikymmentätuhatta kirjeen saajaa. Niistäkin epäonnisista trollisankarit on onnistuneet haastamaan puolet syyttömiä :facepalm:Luulisi että jopa ammattikoululainen osaisi valita varmat voitot MAOeen. Miksi Joni Hatanmaa ei ole onnistunut? :psmoke:
   
 25. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  888
  itsekkin neuvottelin summan 0 euroksi, hyvin on toiminut neuvottelijan nimeltä "älä ota yhteyttä" avustuksella :D joskus 4kk sitten (sekosin jo laskuissa monta kk ekasta ja ainoasta kirjeestä on) tuli kirje. ei kannata maksaa, mieluummin kannattaa mennä maoon ja aavia edustamaan jos saa haasteen (0.01% mahdollisuus)
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti