Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

 1. errconnclsd

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2017
  Viestejä:
  73
  Iknowwhatyou- sivuston mukaan torrentit on F-Securen IP-osoitteista kuumana. Haastetta vaan niille nopeasti kun omistaja kerran vastaa siitä liikenteestä
   
 2. finamek

  Rekisteröitynyt:
  25.03.2016
  Viestejä:
  39
  Huomasin kanssa saman. Sovinto siis tehty tai jonkun muun syyn takia istuntoa sitten siirretty johonkin tulevaisuuteen. Mielenkiintoista olisi saada tietoja tuosta tapauksesta. Toivottavasti joku astuu julkisuuteen - kävi miten kävi.
   
 3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä
 4. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 080
  Jos Scambox saa tarpeeksi takkiin, se saattaa vaikka lopettaa koko homman. Scanboxin päätoimiala on kuitenkin muualla kuin trollauksessa ja Jörgensenin mukaan ovat vain Tecxipion ja HP:n "hiljainen kumppani".

  Crystaliksen kaltaiset pöytälaatikkofirmat jotka on perustettu trollausta varten ovat asia erikseen.
   
  Viimeksi muokattu: 01.03.2017
 5. Awer

  Rekisteröitynyt:
  22.01.2017
  Viestejä:
  8
  Väitetyn lataamisen/jakamisen aikaan oli käytössä taloyhtiön valokuitu, joka myös aika hyvin toimi väitetyillä nopeuksilla, mutta aika 24/7 olisi jako saanut olla täydellä kaistalla päällä, että yhtä jaksoa olisi kokonaisuudessaan jaettu 36 000 kertaa.

  Huomasin myös, että ensimmäisessä kirjeessä lukee "... olette IP-numerostanne lain vastaisesti jakaneet..." kun taas uusimmassa kirjeessä lukee "... teidän IP-numerostanne on ladattu...", mutta kuitenkin "edellä mainittu parven koko tarkoittaa, että IP-numerostanne on seurannan mukaan levitetty numeron osoittamia kertoja Z. Nation sarjaa."

  Että kumpi se nyt on mistä rahaa kinutaan, lataaminen vai jakaminen :D? Parven koko = jakokertoja väite on myös aivan absurdi :rolleyes:. Myöskään mainintaa jakson numerosta tai kaudesta ei ole ja miksi listassa on vain 3 jaksoa.

  Veikkaan, että hedmaneilla ja muilla trolleilla on suuremman vaivan takana lähteä vaatimaan VPN firmoilta mitään IP-listoja ja lokeja Suomessa tapahtuvan lataamisen ja jakamisen osalta vaikka VPN palveluntarjoaja pitäisikin lokeja. Palveluntarjoajia ei varmasti paljoa hetkauta trollien 16kt näytepalat ja väitetyt jakamiset muutaman sarjan jakson tai elokuvan osalta.

  Scanbox taitaa olla vain rahapussi, joka huonoimmassa tapauksessa maksaa vastaajankin oikeudenkäyntikulut. Hedarit "voittavat" joka tapauksessa kun saavat korvauksia kuluistaan tuloksesta huolimatta.
   
 6. JedinPaluu

  Rekisteröitynyt:
  06.05.2016
  Viestejä:
  34
  ""edellä mainittu parven koko tarkoittaa, että IP-numerostanne on seurannan mukaan levitetty numeron osoittamia kertoja Z. Nation sarjaa.""

  Tuohan ei yksiselitteisesti ole totta. Jos samassa kirjeessä vaaditaan rahaa ja perustellaan vaatimuksia valheilla, niin eikö se petos jo ole?
   
 7. reynolds

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2011
  Viestejä:
  263
  Näitä huonoimpia tapauksia on tänä vuonna ollut ainakin kaksi ellei jopa kolme, kun samaan aikaan parempia tapauksia, joissa vastaaja maksaa oikeudenkäyntikulut ei ole tiedossa ainuttakaan.
   
 8. Teerex

  Rekisteröitynyt:
  23.01.2017
  Viestejä:
  57
  Ohessa linkki muutamiin ajankohtaisiin testeihin. https://www.cogipas.com/is-my-vpn-working/. Tarkoitin edellä sitä, että jos nyt joku sattuisi (mikä on tietenkin hyvin epätodennäköistä ja tuomittavaakin) käyttämään jotakin torrent ohjelmaa VPN:n ollessa päällä niin siinä kyseisessä torrent ohjelmassa hänen oma alkuperäinen salaamaton IP-osoitteensa näkyy täysillä kaikille. Mahdollinen latamisen tarkkailija näkee siis hänen oman IP:nsä vaikka VPN posottaisi täysillä. Oheisessa linkissä on menetelmiä joilla voi todeta näkyykö torrentohjelmassa vpnIP vai oma alkuperäinen IP. Jos näkyy oma alkuperäinen se voidaan tietenkin yhdistää lataajan kuten nytkin tapahtuu ilman VPN:ää. On siis vain kuviteltu,että ollaan suojassa eikä todellisuudessa ollakkaan. Lisäksi on muitakin juttuja kuten DNS-vuoto ym. Moniin ongelmiin löytyy kyllä vastakeinoja. Ovat tarpeen jo kaikenmaailman hakkereiden varalta. Huolettomuuden aika internetissä on peruuttamattomasti ohi (ollut jo pitkään).
   
 9. Satunnainen ohikulkija

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2016
  Viestejä:
  477
  Pakko (jälleen kerran) nillittää sen verran, että eiköhän Murosta löytyisi myös ketju, jonka aiheena olisi nimenomaan VPN. Jos nyt aivan välttämättä haluaa lukea VPN:stä nimenomaan tästä ketjusta, löytyvät nämä samat asiat tästä ketjusta foorumin haulla jo aiemmina mainittuna useampaan otteeseen.
   
 10. jepulos

  Rekisteröitynyt:
  19.02.2017
  Viestejä:
  9
  no minusta voi ihan hyvin mainita vpn:n ja helpot ohjeet tässäkin ketjussa. Liittyy kuitenkin aika tiiviisti asiaan. Joku kyseli freedomesta, ainakin itsellä toimii hyvin ja läpäisee nuo yllä olevat testit.
   
 11. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  888
  tohon vpn palveluiden "ei ole lokeja" juttuun voi sanoa että ja paskat. oikeasti siellä ne lokit on vaikka kuinka hehkutettaisiin lokittomuutta. TOR on ainut johon voi luottaa ettei lokeja ole/niillä tee yhtään mitään.
   
 12. V10 Moderoija

  Rekisteröitynyt:
  28.12.2012
  Viestejä:
  341
 13. räätäli22

  Rekisteröitynyt:
  19.12.2015
  Viestejä:
  112
  TAAS OT. Ymmärrän kyllä pointin. Ihan vain näin teknisenä huomautuksena, ei 10 TB /kk ole paljon dataa mikäli palvelimia käyttää. Kotiyhteyksissä ei helposti onnistu moinen datamäärä, ainakaan ylöspäin. Tiedän ylösmenevän datavirran olevan n 10 TB / 24 h kun laittaa esim. OVH palvelimen jyskyttämään. Rajoittamattomalla 10Gbps yhteydellä saadaan alas sekä ylös (duplex) maksimissaan 1 GB/s tavaraa ladattua ja jaettua (esim. ladattua ja jaettua bluray leffa minuutissa), tunnissa noin 3.6 TB. Käytännössä ei näin nopeaa siirtoa ylöspäin ole kovinkaan usein.
   
 14. (A)Social justice warrior

  Rekisteröitynyt:
  28.01.2017
  Viestejä:
  60
  Kyllä ja ylitse jäävän ajan voi sitten käyttää vaikkapa siihen, että kirjoittaa esim Hbo:lle&Netflixille että kyseiset sarjat eivät enään tästä syystä maistu...ja kun on sitten kynän saanut vauhtiin, niin täältä löytyy kyllä vinkkejä kenelle kirjoitella seuraavaksi. Jokaiselle osallistumisen tasolle löytyy jotain :)
   
 15. soclose

  Rekisteröitynyt:
  17.12.2015
  Viestejä:
  55
  Montakohan sovintoa ovat tehneet automaattisella sovittelulla tarkistamatta vastapuolen oikeutta edes vaatia sitä. En tiedä millainen sopimus siinä on mutta tuskin se kovin hyvää asianajoa on tollaisen pienen yksityiskohdan unohtaminen.
   
 16. Pääsiäinen

  Rekisteröitynyt:
  23.03.2016
  Viestejä:
  678
  Varmaan kaikki sovinnot. Eihän Turrelle varmaan ole tullut mieleen tarkastaa onko vastapuolella oikeutta korvauksiin. Kysehän on "automaattipalvelusta", eikä sovinnon tekemiseen varmaan tehdä muuta kuin soitetaan HP:lle ja lyödään ennakkoon sovittu hinta paperiin.
   
 17. Trollipena

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2016
  Viestejä:
  195
  2.3. Oikeudenkäynti on myös saattanut siirtyä Michael "en hyödy tästä mitenkään" Patzerin Thaimaahan muuton takia.

  On se kumma kun maapallolta ei löydy ketään muuta pätevää henkilöä joka osaisi NARSista käydä tarinoimassa oikeudessa. Kuitenkin asiatuntijalausuntoja on lukuisat muutkin henkilöt kirjoitelleet mm. Darren M. Griffin, Danielit Macek, Susac sekä Arheidt :think:
   
 18. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 346
  Ihan näin tietoiskuna, että paha sitä asiavaltuutta on kyseenalaistaa, jos sitä ei oikeus vahvista. Ei Turre voi omavaltaisesti alkaa kahdenkeskisissä sopimusneuvotteluissa väittämään, etteivät nämä teidän lisenssit kata näitä teoksia. Sen voi vahvistaa vain tuomari.

  En tiedä, montako sopparia Turre on neuvotellut A Walk Among Tombstonesia* koskien sen jälkeen, kun se asiavaltuuden puute Aavian jutussa vahvistettiin. Koska siitä on vain kolme viikkoa, toivottavasti ei kovin montaa.

  *Ja huomautetaan sekin, että tällä hetkellähän se on vahvistettu vain tähän kyseiseen teokseen. Esimerkiksi Black Sails -diilit ovat ainakin tällä tietoa ihan korrekteja.

  Sitä voi tietysti ihmetellä, miksei Turre kyseenalaistanut asiaa Flintin jutun yhteydessä. Se oli näin jälkiviisasti ajateltuna moka, jota on paha puolustella.


  E: Ja itse asiassa tuomarihan *on* vahvistanut ne valtuudet tavalla, jonka pohjalta Turrella ei välttämättä ole ollut aihetta epäillä valtuuden puutetta... kun MAO on mennyt hyväksymään ne lukuisat tietojenluovutushakemukset. Vaikkei tämäkään tosin mikään vastuuvapautuslauseke ole. Kun edelleen on aiheellista kysellä, miksei Herkolle tullut siitä huolimatta mieleen sama kuin Jenni Tusalle. Mutta ehkä se hieman pehmentää.
   
  Viimeksi muokattu: 01.03.2017
 19. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 080
  Löytyyhän se: https://murobbs.muropaketti.com/threads/mikae-on-turvallinen-tapa-kaeyttaeae-torrenttia.1336028/
   
 20. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 218
  Kyseessä on täysin käsittämätön moka, että kummankaan asiavaltuutta ei riitautettu. Crystaliksen oikeudethan on ensimmäisiä asioita mitä täälläkin tuotiin esille. Samaan aikaan Turre kirjoitti omilla sivuillaan miten juttu on ihan fine ja kyseessä on vain osa keskieurooppalaista yritysrypästä valvomassa päämiehen oikeuksia. Tämä asenne, että kaikki on ihan ok ja mitäs tässä kyseenalaistamaan maksoi Flintille sievoisen summan rahaa.
   
 21. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 080
  Puhumattakaan niistä, jotka joko Turren edustamina sopivat asian ennen oikeudenkäyntiä, tai maksoivat scanboxin teoksista Turren "neuvottelijan" kautta.

  Youtubessa sattui silmään eilen tällainen SNL-sketsi, joka kuvaa hyvin tilannetta:

   
 22. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 346
  Tämä on vain osittain totta. On nimittäin paikallaan täsmentää, että jos joku on maksanut A Walk Among Tombstonesista Flintin jutun ratkaisun *jälkeen*, eli viimeiset puoli vuotta, ne ovat menneet aika lailla sen takia, että Turre pudotti pallon tämän kysymyksen osalta.

  Kyseistä ratkaisua edeltävältä ajalta sen sijaan ei ole kenellekään ollut aihetta epäillä valtuuden puutetta, koska sen voi edelleen vahvistaa vain tuomari - ja ensimmäinen mahdollisuus vahvistaa se olisi ollut Flintin jutun käsittelyn aikana. Koska sitä ennenhän tietojenluovutushakemukset - myös kyseistä Scanboxin tekelettä koskevat - ovat menneet MAOssa sukkana läpi.

  Eli jos haluaa jotain tahoa syyttää kirjeensaajien rahojen haaskaamisesta, niin kyllä se on melkein enemmän ollut MAO kuin Turre. Ainakin viime kesään asti.
   
 23. soclose

  Rekisteröitynyt:
  17.12.2015
  Viestejä:
  55
  Voisi silti olettaa, että lakimies haluaisi nähdä alkuperäiset lisenssisopimukset ym. tehdessään sovintoja. Mitään freepassia ei voi antaa lakifirmalle, joka väittää olevansa ip-asioiden asiantuntija. Olen myös aika pettynyt jos tehdyissä sopimuksissa ei ole purkuehtoa tms. tähän tilanteeseen. Turrehan väittää sopimuksen olevan sopijan edun mukaista. Onhan se tietysti mahdollinen mukava lisätodiste jos petoksen mahdollisuutta alkaa miettimään (en tarkoita tällä Turrea vaan 'oikeudenhaltijaa').
   
 24. nook1e

  Rekisteröitynyt:
  29.10.2003
  Viestejä:
  795
  Puhumattakaan siitä että he eivät tajunneet että ISON osan kiristyskirjeiden lisenssien olevan vääriä ja asiakkaat maksaneet tuhansia ja tuhansia aivan turhaan. En koskisi pitkällä tikullakaan tuohon firmaan.

  Sama kyllä Hedarien kanssa. He ovat profiloituneet tälläisen selkärangattoman kusetusbisneksen keulakuvaksi. Kuka haluaa nimensä tai firmansa liitettävän heihin enää tämän jälkeen.
   
 25. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 218
  Käsittääkseni ei menneet sukkana läpi myöskään yhteystietoja haettaessa, vaan Scanbox joutui hakemaan jonkinlaista lisäystä valtakirjaansa tän hakuprosessinkin osalta. Lisäys on kaiketi kuitenkin vain sen osalta mihin sillä on oikeus puuttua, koska eihän se takautuvasti voi omaa lisenssiänsä muuttaa. Nimimerkki korot ja kulut on tästä ainakin kirjoittanut täällä aiemmin, että hylkyjä tuli jo yhteystietoja haettaessa.

  http://www.markkinaoikeus.fi/fi/ind...atekijanoikeudellisetasiat/1421056585096.html

  Tossa yksi hylky 2014. Scanbox on hakenut jonkunlaisen lisäyksen lisenssiinsä helmikuussa 2015. Eli epäselvyyksiä oli jo tossa kohtaa.

  Tuolla näköjään todetaan myös: "Sopimus koskee elokuvaa "A Walk Among the Tombstones" ja hakija on ilmoittanut, että vastaavansisältöiset sopimukset on osapuolten välillä tehty myös muiden hakemuksessa mainittujen elokuvien osalta."

  Eli saman sisältöistä sopparia olis muidenkin Exclusive Media Distributionin leffojen osalta.
   
  Viimeksi muokattu: 01.03.2017
 26. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 346
  Mitään velvoitetta oikeuksienhaltijoilla ei ole esittää lisenssisopimuksiaan kirjeensaajan puolesta neuvotteleville lakimiehille. Ja edelleen, vaikka se on iso moka, pitäisin sitä edelleen sikäli inhimillisenä mokana, että jos kirje on tullut MAOn antaman tietojenluovutuspäätöksen pohjalta, niin voisi olettaa, että MAO olisi mokomat sopparit läpi syynännyt, eikä niitä tarvitse lakimiehen alkaa uudestaan syynäämään.

  Aavian juttu nyt osoitti, että ehkä olisi pitänyt silti yrittää edes vaatia niitä luettavaksi... ja sitten trolli olisi kuitenkin kieltäytynyt. Tässä vaiheessa sitten ehkä Turre olisi voinut ilmoittaa toimeksiantajalle, että ehkä tässä on nyt syytä epäillä tällaista, millään ei voida sitä kuitenkaan vahvistaa. Ja se on nyt teidän päätettävissänne, haluatteko sopia asian silti tällä neuvottelemallamme summalla - vai jättää sen roikkumaan. Eli käytännössä samat neuvot, jotka Turre antoi jo ennen kuin kukaan oli ehtinyt Neuvottelija -palveluun edes turvautua.

  Tämä on periaatteessa epärelevanttia, koska kirjeitähän ei ole lähtenyt - tai ainakaan ei saisi lähteä - minkään muiden kuin sellaisten hakemusten pohjalta, jotka MAO on hyväksynyt ja asiavaltaisiksi katsonut. Jos MAOssa on tullut epäselvyyksiä ja hylkyjä, niin niillähän nämä ketkut eivät ole saaneet haltuunsa yhtä ainutta osoitetta.

  Toki se on edelleen mahdollista, että ihmisten yhteystietoja on hankittu myös jotain muuta tietä. Minkä takia se on hyvä, että kuka tahansa voi tarkastaa MAOsta sen kirjeessä olevan diaarinumeron takaisen päätöksen, ja tarkistaa että asia on ainakin siltä osin kunnossa. Ja jos siellä on epäselvyyksiä tai kirjeessä ei koko diaarinumeroa edes ole, niin sitten on aihetta epäillä huijausta.
   
  Viimeksi muokattu: 01.03.2017

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti