Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

 1. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 249
  Oliko siinä kirjeessä ainoastaan tuo yksi diaarinumero eikä mitään muita nimikkeitä? Laita markkinaoikeudelle semmoinen pyyntö, johon laitat yksitellen jokaisen kohdan sekunnilleen, niin sieltä saat sitten vastauksen, onko IP-osoitteesi haettu markkinaoikeudesta. Pitäisi löytyä ainakin yksi, jonka perusteella operaattorisi on tiedot luovuttanut. Jos ei löydy yhtäkään, niin sitten tietojasi ei ole saatu oikeuden päätöksellä.
   
 2. Nein

  Rekisteröitynyt:
  27.02.2017
  Viestejä:
  2
  1. Jostakin tuli aivopieru tuohon aikaisempaan mainitsemaani diaarinumeroon. Kirjeessä kyllä lukee tuo 2016/228, kiitos huomautuksesta!
  2. Tietojen luovutuksesta: Sitä en osaa sanoa. Veikkaan että jo maaliskuussa, kun kyseisen kuun lopussa muutin jo toiseen osoitteeseen.
  3. Pistin kyselyä MAOliin kyseisestä päätöksestä (drno 2016/228)
   
 3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä
 4. korot ja kulut

  Rekisteröitynyt:
  29.01.2017
  Viestejä:
  165
  Kirje on luultavasti osoitettu sinulle juuri siinä kirjoitusmuodossa, jonka olet joskus antanut operaattorille, puutteineen osoitetiedoissa? (tai sitten osoite on saatu muualta kuin operaattorilta)

  Saattaa olla että MAO:n päätöksen ajalle -31.2.2016 tiedoissa on jonkun kirjeessä mainitun jakson latauksen aloitus ja osoite siis on kuin onkin kysytty operaattorilta - kirjeessä sitten kaikki teokset ovat MAO:n päätöksen jälkeiseltä ajalta, koska kaikki lataukset ovat loppuneet vasta 31.2.2016 jälkeen (ensimmäinen 1.3.2016).

  Kirjeessä pitäisi kyllä lukea onko joku kirjeen kellonajoista kysytty operaattorilta, vai viitataanko pelkkään diaarinumeroon tai päätökseen.

  Flintin kirjeestä sivulta 1. voi saada vähän vertailupohjaa - siinä on mainittu peräti 5 operaattorin vahvistamaa kellonaikaa, mutta teoksia on kirjeessä 11.

  Flintin oikeudelle esitetyssä lokissa oli 82 merkintää (joista opertaattorilta kysytyt kellonajat oli valittu siten että todistelu saatiin tehtyä)) - ja jotain teosta oli jaettu peräti 4 päivää kirjeessä mainitun kellonajan jälkeen (elokuva 2.2 -> 5.2)

  -> itse veikkaisin että operaattorin varmistus on joltain ajalta olemassa, vaikka kirjeessä mainittujen ulkopuoliseltakin ajalta.

  HP:lla on ollut selvää ahnehtimista siinä että enää ei Flintin kirjeen tapaan ole otettu 5-6 varmistusta operaattorilta, vaan vain ehkä yksi - mutta toistaiseksi ei ole ilmennyt huijausta, että täysi n ilman operaattorin antamia tietoja oltaisiin liikenteessä.
   
  Viimeksi muokattu: 28.02.2017
 5. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 249
  Tässä onkin hyvä slogan kuvaamaan TOTin kirjeitä Piristyskirje. Kyllä ne alkaa olla sitä mallia, että lähinnä huvittavat, elleivät olisi totisinta totta. Luulen myös, että kaveri ei tajua mihin on kätensä iskenyt, harmittaa ihan, että on eläkepäivillään moiseen touhuun alkanut.
   
 6. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 249
  Kyllähän sinänsä Hedman Partners niitä lokeja muuttaa yhteystietoja markkinaoikeudelta hakiessaan. Ne eivät edes ole niitä alkuperäisiä lokitiedostoja, eivätkä anna niitä itselle edes pyydettäessä.
   
 7. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 080
  Se, että todisteiden väärentäminen on mahdollista, ei tarkoita että sitä säännönmukaisesti tehdään. Oikeudessa kun vastaajalla saattaa olla omat todisteet jotka kumoavat sen, ja jos kerran jää kiinni väärentämisestä niin rahastuspisnes kokee isomman takaiskun kuin yhden oikeusjutun häviäminen. Teoreettinen väärentämismahdollisuus voisi kuitenkin kenties toimia oikeudessa osana puolustusstrategiaa vähentämässä kantajan uskottavuutta.
   
 8. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 249
  Voipa muuten olla, että toimittaja olisi tämän asian halunnut mainita, muttei ole sitä saanut tehdä. Just sain luettua Harri Nykäsen muistelmat ja kyllä siellä valtaapitäviä suojeltiin Hesarin puolelta ja juttuihin puututtiin. Tuo asiavaltuuden puuttuminen voisi olla semmoinen juttu, ettei sitä haluta lehdessä mainostaa. Kannattaa siis ainakin täällä se tuoda esille mahdollisimman paljon.
   
 9. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 080
  Nyt ollaan jännän äärellä. Tarkennuksena, olihan 2016/120 nimenomaan se diaarinumero, joka oli kirjeessä mainittu? Laitoitko IP-osoitteen MAO:lle kun pyysit päätöstä, eli saitko sieltä myös sen "NARS-lokin" rivin jossa kyseinen IP-osoite oli?

  Kaikkia MAO:n päätöksiä ei ole netissä näkyvillä.
   
 10. mlackke

  Rekisteröitynyt:
  31.03.2004
  Viestejä:
  780
  Tuota väärentämistä tukee moni seikka, ei vain se että se on mahdollista.
   
 11. IT-Syväkurkku

  Rekisteröitynyt:
  17.02.2017
  Viestejä:
  5
  Käsittääkseni (tämä siis ihan puhdasta mutua, en ole seurannut ulkomailla olevia juttuja kovinkaan paljoa) yhteenkään oikeudenkäyntiin ei ole saatu alkuperäisiä tiedostoja ulkopuolisen puolueettoman tahon tarkistamana. Tässä Aavian tapauksessa KPMG: n asiantuntija sai pcapit ja totesi, että näyttää siltä, että ip-osoitteiden välillä on ollut kantajan väittämää liikennettä. Tuollaisen voi väärentää melko pienellä vaivalla ja jos tiedoston autenttisuutta ei ole varmennettu, niin asiantuntija kertoo sen, mitä tiedostosta näkee. Edelleenkään ei ole alkuperäisyydestä varmuutta. Ilmeisesti nämä virheettömän (maailmanhistorian ensimmäinen!) ohjelman tekijät eivät kuitenkaan ole muuta kuin puhuneet itsensä pussiin todistajanaitiossa ja vaihtaneet sitten vaan firman ja softan nimeä.

  Se, että jo yhdenkin tuollaisen puolueettoman tahon validoiman alkuperäistiedoston saaminen oikeudenkäyntiin on ollut näin pitkään näin vaikeaa soittaa kyllä hälytyskelloja, koska yksikin sellainen auttaisi uskomattoman paljon kantajia. Sellaista ei vaan ole saatu, nähtäväksi jää tuleeko sellaista ikinä.
   
 12. korot ja kulut

  Rekisteröitynyt:
  29.01.2017
  Viestejä:
  165
  Aavian tapauksessa oli uskomattoman monimutkainen valvontatieto - 2013-2016, 10 IP-osoitetta, harvinainen portti 9090, useita muita portteja, osaa porteista ei oltu aluksi laitettu seurantaan, liittymän käyttäytyminen oli muuttunut matkan varrella monta kertaa, pitänyt välillä 4 kk taukoa ...

  valvontatiedoissa oli lisäksi puutteita, "datan immigraatio", teosten määrät eivät täsmänneet eri papereissa ...

  -> aika vaikea keksiä vuosien kestoinen tarina ja selvitä kuulemisesta kuivin jaloin?, lisäksi vastaaja käytännössä vahvisti tarinasta ainakin 3 IP-osoitetta ja portin 9090 mahdolliseksi, eli ei ollut syytä epäillä valvontatietoa.

  -> markkinaoikeus totesi valvontatiedon luotettavaksi

  -> täytyisi löytää joku tapaus jossa valvontatietoa on ajalta joka ei ole mahdollista jne - jos liikenteessä on 100.000 tekaistua IP/kellonaika valvontatietoa -> löytyy helposti?
   
  Viimeksi muokattu: 28.02.2017
 13. mlackke

  Rekisteröitynyt:
  31.03.2004
  Viestejä:
  780
  Viittasin pcappien väärentämiseen, mutta kumminkin. Siis varmasti Excipio kerää IP-osoitteet, siitä ei ole epäilystäkään, koska pakko niiden on täsmätä samaan hakijaan kun haetaan tiedot operaattorilta.

  Esimerkiksi mitä on jaettu voidaan heittää randomina,..jaat yhtä leffaa, niin mikään estä samana syttyyn heittämästä 2-3 leffaa lisää ja 10 BS jaksoa. Ja kaikista näistä voidaan generoida omat excelit ja pcapit jälkikäteen jos oikeuteen mennään.

  Markkinaoikeus totesi valvontatiedon luotettavaksi, koska ei sitä kyllä kukaan edes kunnolla kiistänyt. Sen sijaan jenkeissä k.o Excipio NARS tjsp softa on kiistetty täysin epäluotettavaksi ja odotankin miten Excipio tulee perustelmaan softansa luotettavuutta.
   
 14. morgandoors

  Rekisteröitynyt:
  08.02.2017
  Viestejä:
  15
  Virheellisestä Googlen tai omasta käännöksestä johtuen seuraava voi sisältää virheitä. Suurin osa linkeistä on valmiiksi käännetty. Teksti ei sisällä omia näkemyksiäni tai mielipiteitäni, vaan heränneitä kysymyksiä ja irtisanoudun kaikesta väärän tiedon levityksestä. Lukemalla alla olevan tekstin tai osan siitä hyväksyt mainitut ehdot.

  Tekijänoikeustrollauksen pieni maailmanhistoria

  2016 Torrentfreak-sivustolla julkaistu juttu piratismista Sveitsissä, mistä kaikki sai alkunsa.

  Seuraava teksti löytyy kokonaisuudessaan täältä ja englanninkielinen käännös. Englanti toimii paremmin kuin suomi.

  Euroopan kuninkaiden klubi (European Kings Club, EKC) toimi Sveitsissä, Saksassa ja Itävallassa vuosina 1991-1994. Toimintaa organisoivat Damara Bertgesja Hans Gunther Shpahtholtsem. Helsingin Sanomien artikkeli aiheesta. Kyseessä oli perinteinen pyramidihuijaus eli ponzi.

  Osa EKC:n rahoista löysi tiensä levytehtaaseen Saksan Rödermarkiin. Der Spiegelissä 5/1996 ollut juttu kertoo, että musiikkituottaja Michael Berresheimin yrityksessä suoritettiin mm. rahanpesua. 16 000 piraatti-CD-levyä takavarikoitiin. Jutussa mukana myös IFPI Saksa (International Federation of the Phonographic Industry) sekä MPAA:n (Motion Picture Association of America) asianajajat.

  Tekstissä mainitaan myös Wilhelm F. Mittrich, joka oli osallisena erinäisissä hämäräbisneksissä (mm. piratismi) 80-luvulla Hampurissa. Saksan Dassow’ssa toimi Optical Disc Service GmbH, joka oli ainakin Euroopan suurin optisten levyjen valmistaja ja jonka johdossa Mittrich aloitti 1997-1998. Yritykseen kohdistui epäilyjä huijauksesta ja piratismista. Ilmeisesti CD-levyjä painettiin reilusti enemmän, mitä tekijänoikeuksien myötä alun perin piti painaa. Asiaa on hieman valotettu saksalaisessa klassisen musiikin keskustelupalstalla.

  Palataan blogitekstiin, josta jää mieleen seuraavan kappaleen alku, tiivistettynä näin: ”Piratismilla voi tehdä hyvin rahaa.” Mutta myös piratismin torjunnalla, kuten sveitsiläinen Logistep huomasi.

  Mennään ajassa hieman eteenpäin ja tekijänoikeuksiin.

  Vuonna 2005 videopelien kehittäjä Zuxxez Entertainment AG palkkasi saksalaisen lakifirman Schutt, Waetken haastamaan 18 000 saksalaista tiedostojen jakajaa tekijänoikeusrikkomusten vuoksi. Huomattiin, että Earth 2160 -pelin pelaajia oli palvelimilla enemmän, kuin mitä pelin kopioita oli myyty.

  Sveitsiläinen Logistep AG (Leszek Krzysztof Oginski, Martin Richard Schneider) tarjosi Zuxxezin tuottajalle Dirk Hassingerille pakettipalvelua, joka sisälsi oikeustoimia varten tarvittavan tiedon keruun sekä automaattisesti tietojen pohjalta luodut syytekirjeet ja niistä luodun digitaalisen esityksen Karlsruhen oikeusistuinta varten, jolle toimitettiin 13 700 syytettä CD-ROM -levyllä sekä painettuna versiona. Syytettyjen tuli maksaa 50 euroa, jotta syytteistä luovuttaisiin. Hassingerin asianajajat vaativat syytettyjä myös allekirjoittamaan sopimuksen, jossa luvattaisiin olla jakamatta enää ikinä tekijänoikeuden alaista materiaalia. Lisänä oli 200 – 500 euron lasku.

  Logistepin Euroopan valloituksesta kertoi Torrentfreak vuonna 2007. Vertaisverkko-ohjelma Shareazasta muokattu ”File Sharing Monitor” (ohjelman toimintaa kuvataan sivulta 6 eteenpäin) oli Logistepin ohjelman nimi. Ohjelma tarkkaili vain Gnutella- ja eDonkey-vertaisverkkojen käyttäjiä. Sveitsissä oikeus totesi tietojen keruun myöhemmin laittomaksi.

  Wilhelm F. Mittrichin yhteydessä mainitaan myös nimet Pius Boog ja Edgar Scagliola, sekä NicStic AG, jonka johtoportaassa Boog ja Scagliola toimivat, ja savuton tupakkaa. Tuotetta ei kuitenkaan ollut olemassa ja Sveitsin viranomaiset paljastivat huijauksen, jossa yksityisiä sijoittajia houkuteltiin ostamaan yrityksen osakkeita. Mukana myös Michael Berresheim.

  Seuraavaksi mainitaan asianajaja Adriano Viganò. Appenzeller Zeitungissa 1/2010 ilmestyneessä jutussa sanotaan:

  ”The other large antipiracy organization is called SAFE (Swiss Anti-Piracy Federation). She represents the interests of the film industry and also works with numerous investigators in an international network. How many? Adriano Viganò, lawyer of Safe, will not give any information about this. The lawyer speaks of hundreds of IP addresses and related data, which the "Fahnder" forward to him every year. Also, private people get involved when they discover that a movie that has just started in the cinema is offered on the Internet.”

  Google ei kääntänyt Fahnderia =etsijä, mutta voitaneen olettaa sen tarkoittavan Logistepia.

  Artikkeli julkaisussa Blick:

  ”The music and film industry collected the IP addresses of thousands of online exchange-exchange users who had copied and downloaded copyrighted material. To get to the real identity of download sinners, the pirate hunters filed criminal complaints. Peter Vosseler, President of the IFPI music industry association, said: ’It was not every internet pirate that had to be tinged, If we were talking about a single mother, minors or socially weak persons, we withdrew the ad and waived a comparison.’”

  Exchange-exchange users tarkoittaa peer-to-peer (p2p)- eli vertaisverkkojen käyttäjiä.

  Toinen artikkeli:

  "The Federal Data Protection Commissioner, Hanspeter Thür, complained against the company Logistep from Steinhausen ZG, which on behalf of copyright owners spies exchange-exchange users. In this way, the data protector wanted to prevent Logistep from putting pressure on people with high civilian claims who might not have committed any copyright infringement, "says Thür zu Blick.ch. On 21 April now the Federal Court decides whether the Internetpiratenjagd in its present form is still allowed. Peter Vosseler complains that IFPI, the IFPI, could no longer perceive his "social responsibility" since Thür's complaint: "The investigators do not give us any names."

  Logistepin työntekijät mainitaan myös Devis AG-nimisen yrityksen hallinnon yhteydessä. Yrityksellä oli Internet-osoite similar4u.com, jonka osoitteen omisti hetken Michael Spoenlein, NicStic AG:n toimitusjohtaja. Devis AG:n yhteydessä mainitaan musiikkibisneksessä toiminut Zomba, jonka hallinnossa toimi Juliette Born, joka on ollut myös IFPI:n ja Sony Musicin hallinnoissa. Sveitsin IFPI:n johtoryhmän Beat Höggeriä ja Ivo Sacchia epäiltiin verovilpistä. Torrentfreakissa juttu ja käsiteltävänä olevasta blogijulkaisusta toisaalla. Sacchi on Universal Music Sveitsin pomo.

  Tässä keskustelussa on mainittu Logistepin ohjelmasta, että sen grafiikat olisi varastettu/lainattu [email protected]äytönsäästäjästä, mutta kuka tietää… Täällä Logistepista lisää.

  Vuodesta 2007 on aiheellista mainita Iso-Britannia, Zuxxez/TopWare Interactiven Dream Pinball 3D -peli sekä lakifirma Daveport Lyons, artikkeli Torrentfreakissa. Lakifirman yhteydessä on mainittava myös tekijänoikeusrikkomuksia tarkkailevat DigiProtect (myöh. FDUDM2 GmbH) ja DigiRights Solutions.

  Vuonna 2009 mukaan tuli lakifirma ACS Law. Mainittavia ovat myös nimet MediaCAT ja Terence Tsang. Laittomien latausten sanottiin olevan tuottavampaa kuin laillinen myynti 2009. Lakifirma Davenport Lyonsista ja DigiProtectista tietoa WikiLeaks-sivustolla. ACS Law mukana. DigiProtect alkaa toimia myös USA:ssa.

  2010 Wired-lehden jutussa kiristyskirjebisneksestä melko kattava koonti. Sellaiset nimet, kuin US Copyright Group, Dunlap, Grubb, & Weaver sekä GuardaLey mainitaan. GuardaLeysta kertovassa kappaleessa oleva linkki IFTA:n dokumenttiin on siirtynyt tänne. Liitteessä D s.6 GuardaLey ja Benjamin Perino (PDF:n s. 19).

  2010 USA:ssa musiikkiteollisuus sai väistyä elokuvateollisuuden tieltä.

  Seuraava lakifirma astuu kehiin, v. 1841 perustettu Tilly Bailey & Irvine. Päämiehenä mm. Goldeneye. Media Protector GmbH:n ohjelma FileWatch mainitaan (tunnetaan myös nimellä FileWatchBT). Terence Tsangin ja Media Protector GmbH:n välistä sähköpostikeskustelua ACS Law:hin kohdistuneesta tietomurrosta. Mind map selventää henkilöiden välisiä yhteyksiä.

  2010 Puhutaan tekijänoikeustrollauksesta. Eräs varteenotettava valitus liittyen elokuvaan Far Cry, ja jossa mainitaan US Copyright Group, Dunlap, Grubb & Weaver ja GuardaLey, jonka Ben Perino on huomattavassa asemassa myös US Copyright Groupissa.

  2011 ACS Law ja MediaCAT lopettavat. ACS Law:lle kävi köpelösti.

  FileWatchista lisää. Yhteneväisyydet muiden tässä mainittujen tarkkailuohjelmien kanssa huomattavia.

  GuardaLey, ACS Law:n Andrew Crossley, Terence Tsang ja Patrick Achache, lisää pökköä pesään.

  GuardaLey:lla siis kumppaniyrityksiä p2p-liikenteen tarkkailua varten ja erilaisia tarkkailuohjelmia käytetään riippuen (kohdemaan?) lainsäädännöstä ja tarkkailtavasta tekijänoikeuden alaisesta materiaalista. Jokaisella kumppaniyrityksellä on oma asiantuntijansa, joka vahvistaa tietojen keräämisen toimivan - kirjallisena, kuten myöhemmin huomataan.

  Erään GuardaLeyn postilaatikkofirman asiantuntija Tobias Fieser kertoi 2013 International IP Trackerista näin.

  Jatketaan vuotta 2013. Elokuva Dallas Buyers Club ja MaverickEye UG:n (Stuttgart) käyttämästä tekniikasta täällä. Daniel Macekin todistus tarkkailuohjelmasta. Tekijänoikeuskirjeet lähtivät matkaan ennen elokuvan varsinaista julkaisua, ilmeisesti arvosteluja varten olemassa olevan ns. screenerin vuotamisen takia. IP-osoitteiden keräämisen hoiti MaverickEye. Linkissä myös Macekin todistajanlausunto.

  Nyt jokainen lusikka jokaiseen soppaan (selvityksiä Internet-osoitteista ja niiden haltijoista):

  DNS-tiedot osoitteesta http://www.michael-patzer.com/. Ihmettelin Googlen hakutuloksia, koska kuvauksessa vilahti Excipio GmbH. Välimuistitallenne valaisi asiaa. WHOIS Excipio.net johtaa Excipio Consulting LLC -firman sivuille, rekisteröity David J. Hutchisonille, Broken Arrow, Oklahoma, jolla ei vaikuttaisi olevan mitään tekemistä trollien kanssa. Monet trollaukseen osallistuvien yritysten nimet ovat kopioita olemassa olevista yrityksistä (esim. Crystal Bay Corporation-nimisiä on useita, mutta tärkein on mainittu tässä). Jos viimeksi mainitun linkin takaa löytyvässä jutussa mainittu on sama Patzer, LinkedIn-profiili kaipaisi hieman täydennystä.

  Texcipion (nykyinen tarkkailija) Thomas Flösserillä (Evidenzia GmbH:n toimitusjohtaja) on myös yksi tuttu fani, Timo Schutt lakitoimisto Schutt, Waetkesta. Patrick Achache on jättänyt muutaman firman pois työhistoriastaan. Ja se kuuluisa Filippiinien firma, joka on mainittu myös tämän tapauksen yhteydessä. Daniel Macekilla, Daniel M. Griffinillä ja Daniel Arheidt’lla eri oikeusjuttujen perusteella samanlainen tekninen osaaminen. Ja Patrick Achachella.

  Achache on mainittu myös Copyright Collections Ltd:n yhteydessä sittemmin Copyright Management Services Ltd, josta mainintaa täällä.

  Excipio-it.com taasen on rekisteröity Norbert Turbachille, johon liittyy myös osoite copyright-infringments.info. Turbach on ollut myös Copyright Defenders Inc.:ssä ja niin myös Matthias Scrhöder-Padewet. WHOIS Copyright Defenders Inc. Eri osoitteita, sama firma. Schroder-Padewet on ollut myös Excubitor UG:ssä (Karlsruhe), joka myös tarkkaili verkkoliikennettä 2012.

  2016 Daniel Arheidt todisti MaverikMon-ohjelmasta, kuten Daniel Macek 2014 ja ohjelman toiminnan vahvisti Dr. Simone Richter.Richterin tekstiä lukiessa tulee tunne, että on sen lukenut ennenkin, esim. Tobias Fieser 2014. Daniel Macek ja suomalainen MK Law mainittu.

  Sitten tuo Evidenzia ja sen ohjelma ePAC, Excipio mainittu myös 2011. Evidenzian yhteydessä nähdään myös WeSaveYourCopyrights ja Crystalis Entertainment UG. ePac tai Epac on mainittu jo 2010, kuten myös Davenport Lyons ja ACS Law. ePacista on myös eri versioita (saksaksi) ja käännös. ePacin, Copydefense UG:n, Thomas Flösserin, ohjelmistotalo Flösser und Knoppin (sittemmin Evidenzia GmbH), lakitoimisto Nümann+Langin, ja Karlsruhen välinen yhteys. Hakusanoilla Flösser und Knopp löytyi Googlella koko joukko materiaalia liittyen mm. Logistepiin. Korjatut linkit löytyvät tämän dokumentin lopusta.

  Evidenzia käyttää TokuDB:tä, aika siis puhua SQL:stä, eikös niitä IP-osoitteita johonkin tietokantaan ole säilötty?

  Ipoque GmbH:n ja GuardaLeyn välinen yhteys täällä. Ipoquen PACE-ohjelma (josta saa kyllä ePacin), mutta sitten on myös Internet Observatory. Tuon tarina onkin toinen juttu. Kaikki voi toki olla sattumaa. Ipoque, GuardaLey ja ohjelmisto nimeltä ”Observer” myös täällä.

  2016 tämän jutun perusteella mukaan tulee TCYK LLC (The Company You Know), Mircom, lakitoimisto Hatton & Berkeley sekä Ranger Bay Ltd. Miten Achache liittyy näihin? No näin.

  Tämän dokumentin Malibu Media vs John Doe 2014 sivulta 25 eteenpäin on varsin mielenkiintoista Achachen osalta, joka ilmeisesti työskenteli Logistep AG:ssa lokakuuhun 2008 asti sivu 34. Tapahtuiko ohjelmistovarkaus? Sivulla 37 mainitaan Ipoque GmbH ja elokuvan Antichrist screener.

  Tämän sivun mukaan, oletetaan, että 2009 IP-osoitteita loggasi MonitSoft UG Karlsruhesta, nykyinen Logistep Deutchland UG. Schutt & Waetke ja tekijänoikeudet. Mick Haig Productions mainittu, kuten myös Logistep, Excubitor ja Michael Schroeder Padewet.

  USA:n oikeusjutuista ei sen enempää. Niistä voi lukea tästä blogista.

  2016 löytyy yhteys yritysten WeSaveYourCopyrights ja Crystalis Entertainment UG välillä täällä. Mainittu on myös Suomessakin kiistan aiheena oleva Black Sails -tv-sarja. WeSaveYourCopyrights, Christian Weber, joka toimi aiemmin lakifirmassa Nümann + Lang (Karlsruhe) ja Evidenzia täällä.

  Weber, Nümann+Lang, ACS Law, Andrew Crossley ja Guardaley vuodetuissa sähköpostikeskusteluissa.


  Edit 3.3.2017: Tiivistetty ja poistettu joitain turhia osia. Muutettu Osa 1:ksi ja Osa 2 täällä.
   
  Viimeksi muokattu: 04.03.2017
 15. Taker

  Rekisteröitynyt:
  15.02.2007
  Viestejä:
  947
  Pahoittelut jos tähän on jo vastattu mutta asiaan.

  Eli ellet ole ladannut popcorn timeä utorrenttia tai muitakaan vastaavia ohjelmia xbox one pelikonsoliin. tai ladannut ja katsonut piraattisisältöä samaisella xbox one pelikonsolilla, niin ei ole mitään hätää.

  En toki kiistä etteikö periaatteessa olisi kympillä mahdollista microsoftin vakoilla tuohon tyyliin ja vaikka sitten raportoida kerran kuussa trolleille suomen tilastoja.

  Mutta tuo boldattu teksti koskee juurikin xboxeja ja varaa microsoftille oikeudet päivittää xboxeja etänä ja sillä tavoin esimerkiksi estää jonkin piraattipelien pelaamisen mahdollistavan 20€ usb tikun toiminnan.

  Eli mitään käytännön tekemistä tällä ei ole näiden trollipaskojen kanssa.
  nimittäin jos Microsoft myisi tuonkaltaista tietoa todistetusti Hedman partnersin tai texcibion kaltaisille yrityksille, niin etenkin yrityspuolella voisi olla aika äkkiä koneissa käyttöjärjestelmänä Linux tai MacOS.
   
 16. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 346
  Sen voi ainakin varmasti sanoa, ettei kyseisenä päivämääränä kukaan ole ladannut yhtään mitään. Siis kukaan. Edes joka neljäs vuosi.
   
 17. bloodgod

  Rekisteröitynyt:
  25.11.2015
  Viestejä:
  25
  Turre varmaan ainakin tarjoaa konsultaatiota asiassa pientä korvausta vastaan, ja neuvottelee summan pienemmäksi jos ei muuta ;)
   
 18. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 346
  Hmm. Vaikka tämä huumoria olikin, eikä Turren neuvottelija -verkkolomakkeeseen tarvitse syöttää skannia saadusta kirjeestä, yksi kentistä on kuitenkin "viitenumero". Joten Turren palvelukaan *ei* itse asiassa tässä asiassa auta.

  Mutta jos Turre jostain kumman syystä ottaa tuollaisen toimeksiannon pelkällä Pentin "hyvitys" -sanalla tai neuvoo lomakkeen täyttäjään yhteydessä oltuaan mitä tahansa muuta kuin olemaan maksamatta mokomaa kikkaretta, niin heitäkin vastaan voisi melkein sen petos-nimikkeisen rikosilmoituksen tehdä.
   
  Viimeksi muokattu: 28.02.2017
 19. Pääsiäinen

  Rekisteröitynyt:
  23.03.2016
  Viestejä:
  678
  Kukas Pentin kirjeen saanut testaa Turren neuvottelija palvelun mitä tekevät?
   
 20. bloodgod

  Rekisteröitynyt:
  25.11.2015
  Viestejä:
  25
  Legendaarisessa Helsingin Sanomien haastattelussa 19.1. "Viljakainen kertoo tehneensä sopimuksia kirjeitä saaneita verkkosovellutuksen avulla puolustavan Turre Legal -yhtiön kanssa".

  Olisi mielenkiintoista kuulla asianomaisten tuoreet kommentit asiasta. Jos sopimuksia on tehty tätä ennen, luulisi että yksi "hyvitys" sana ei paljon menoa haittaa?
   
 21. Kilin Kellit

  Rekisteröitynyt:
  16.11.2010
  Viestejä:
  241
  Hatanmaan markkinaoikeudelle tekemän hakemuksen mukaan Taken3:n "Sopimuksen kohdassa 5 (s.3) sopimuksen alueellista pätevyyttä kuvaava termi Territory on määritelty seuraavasti: -Sweden, Finland, Norway and Denmark."
   
 22. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 346
  Kyllä se saattaa haitata, koska Pentin aiemmissa kirjeissä on ollut se viitenumero.
   
 23. bloodgod

  Rekisteröitynyt:
  25.11.2015
  Viestejä:
  25
  Luulen että Turre tarvittaessa selvittää sen viitenumeron jos niikseen tulee. Olen varmaan ennenkin ihmetellyt mikä tekee Turren lähettämästä sovitteluehdotuksesta erilaisen kuin jos sen väsäisi itse.
   
 24. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 346
  Jos Turre lähtee omaehtoisesti selvittelemään noita yksilöintitietoja sen jälkeen kun Pentti itse ei niitä ole viitsinyt kohteelleen toimittaa, niin kyllä siinä Turrekin on silloin ainakin osallisena rikokseen.

  Ihan ensimmäiseksi Turren pitää kysyä täydentäviä tietoja toimeksiantajalta eikä Pentiltä. Ja jos selviää, ettei toimeksiantajalla niitä ole, kehottaa unohtamaan koko juttu ja värkkäämään rikosilmoitus. Mikä tahansa muu toimi siinä kohdassa menee todennäköisesti yli lain rajoista.
   
  Viimeksi muokattu: 28.02.2017
 25. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  3 808
  Uutinen.
  Korkein oikeus (KKO) aikoo tutkia onko teleoperaattoreilla mahdollisuus kieltäytyä luovuttamasta säilyttämiään tunnistetietoja tekijänoikeuden haltijalle. Markkinaoikeus on viimeiset pari vuotta määrännyt operaattorit luovuttamaan tunnistetietoja tekijänoikeuksien haltijoiden edustamien asianajotoimistojen pyynnöstä, koska liittymästä on saatettu jakaa luvattomasti elokuvia tai tv-sarjoja.
  Käytännössä kyse on siitä, että onko operaattorin pakko luovuttaa IP-osoitteen omistajan yhteystietoja tekijänoikeuksien haltijoita edustaville Hedman Partnersille tai Adultialle. Tietoyhteiskuntakaaren 157 pykälän mukaan operaattoreiden on säilytettävä tunnistetietoja viranomaisia varten.

  KKO kuvailee myöntämässään valitusluvassa tapausta seuraavasti:

  Kysymys siitä, oliko teleyrityksellä oikeus olla luovuttamatta sellaisia tietoja, joita se tietoyhteiskuntakaaren 157 §:n nojalla säilytti viranomaistarpeita varten, ja voiko teleyritys, joka ei ollut käyttänyt puhevaltaa markkinaoikeudessa, valituksessaan vedota tähän liittyviin seikkoihin.

  Tekijänoikeuslainsäädännön 60 a § tosin mahdollistaa, että "tekijällä tai hänen edustajallaan on oikeus tuomioistuimen määräyksellä -- saada -- yhteystiedot sellaisesta teleliittymästä, josta tekijän oikeuksien suojan kannalta merkittävässä määrin saatetaan yleisön saataviin tekijänoikeudella suojattua aineistoa ilman tekijän suostumusta."

  AfterDawn kysyi muutama viikko sitten markkinaoikeudelta, että miten se on käytännössä määritellyt laissa käytetyn ilmaisun "merkittävissä määrin". Markkinaoikeus ei koskaan vastannut viestiimme.


  lähde:http://fin.afterdawn.com/uutiset/artikkeli.cfm/2017/02/28/kko-hedman-partners-tekijanoikeus-kirje
   
  Viimeksi muokattu: 28.02.2017
 26. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 346
  Niin, tätähän puitiin jo jokunen päivä sitten. Mielenkiintoinen tapaus tosiaan, ja kieltämättä hieman odottamaton.

  Silloin arvuuteltiin mm. sitä, mikä teleyritys tämän valituksen KKOhon on tehnyt. Olen tässä koettanut vähän kaivella tätä(kin) asiaa. Sen verran on tullut kauttarantain ilmi, että korkein ei olisi ottanut asiaa tutkittavakseen ihan vähäpätöisestä kitinästä. Valituksen takana on ilmeisesti jonkun verran muskelia, mikä on aika vahva osoitus siitä, että sen on värkännyt joku kolmesta suuresta.

  Motiiveista pystyy tietysti sanomaan vielä vähemmän. Mutta kuten jo aiemmin totesin, en yllättyisi jos joku siellä on jo oikeasti katsonut jatkuvan lokienkaivelun ja viisinumeroisiin lukuihin nousseen asiakastietojen luovuttamisen haittaavan normaalia työntekoa.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti