Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

 1. korot ja kulut

  Rekisteröitynyt:
  29.01.2017
  Viestejä:
  165
  Turre oli twiitannut linkin IS:n juttuun 50-vuotiaan sovitusta tapauksesta:

  http://www.iltasanomat.fi/digitoday/art-2000005101662.html

  - oli muutanut paikkakunnalta vasta väitetyn jakamisen jälkeen
  - paikalta ei löytynyt avointa wlania
  - miehen matkailu ei poistanut epäilyjä torrentien latailusta

  -> kuitenkin sovittiin, ei mitään järjellistä selitystä? (ilmeinen todellinen syy: lisenssin puute)

  Aasinsilta: Popcorn Time + Scanoxin elokuva -> mahdollinen Pohjoismaiden versio?

  En tiedä Popcorn Timesta mitään, oletin vain että ohjelma voisi sisältää jonkun asetuksen jolla etsii aina kielialueen omia versioita ja autotekstittää muita versioita?
   
  Viimeksi muokattu: 26.02.2017
 2. evntr

  Rekisteröitynyt:
  07.08.2011
  Viestejä:
  150
  ei, eiköhän ne poimi ne jostain avointen subien sivuilta... käsitykseni mukaan scamboxin oikeudet koskee vain jakeluita jotka on periaatteessa DVD/Bluray-rippejä noista niiden omista levyistä
   
  Viimeksi muokattu: 25.02.2017
 3. Hasturinpoika

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2011
  Viestejä:
  648
  Sopivasti tuota asiaa ei mainita jutussa.
   
 4. Ryland

  Rekisteröitynyt:
  07.09.2006
  Viestejä:
  748
  Tätä Grim Reaperin viestiä ei ole hetkeen mainittu.
  https://murobbs.muropaketti.com/thr...iristyskirje.1213329/page-421#post-1718172645

  Merkkejä on huomattavasti enemmän kuin 2000, mutta tuon pohjalta voisi jonkun lyhyemmän viestin kirjoitella.
   
 5. ishiguro

  Rekisteröitynyt:
  10.01.2017
  Viestejä:
  208
  Juu siltä näyttää. Tosin olisi kiva nähdä enemmän kirjeitä Filmialta. Siis ei omassa postilaatikossa, vaan täällä. Edelleen mielenkiintoisinta olisi nyt tietää perustuvatko esim. nämä Filmian kirjeet MAO-päätöksiin. Niin ja selvisikö tuo Njordin keissi jossa jakopäivä oli vain pari päivää ennen kirjeen tuloa?
   
 6. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  888
  mitä onko njordia haastanut jonkuk maoon? :D
   
 7. Haltzu

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2011
  Viestejä:
  172
  Tämä on kyllä hyvin epäilyttävää, että artikkelissa puhutaan "samantapaisesta" jutusta, jossa markkinaoikeus hylkäsi kanteen, mutta siinä ei kerrota syytä miksi kanne hylättiin Scanboxin osalta, joka toisaalta suostui sovitteluun tässä viimeisimmässä tapauksessa. Iltasanomien toimittaja on voinut jättää asian huomiotta pelkkää tietämättömyyttään, mutta jättiköhän Turre asiasta mainitsematta, koska muutoin Scanbox-kirisityskirjeen saaneet lopettaisivat sovittelumaksujen maksamisen heidän kauttaan?
   
 8. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 249
  Nuo ovat aivan totta, mutta on tuossa mielestäni positiivistakin: "OKM kutsui viranomaiset koolle asiasta virinneen keskustelun jälkeen. Vuopalan mukaan nyt kartoitetaan mitä laki sanoo, onko lakia noudatettu, ja onko jotain tehtävissä nykylain puitteissa. -Vasta sen jälkeen katsotaan, onko tarvetta tarkistaa lainsäädäntöä, Vuopala sanoo."

  Eli meidän "massakirjeistämme" oikeusministerille oli apua. Kuten sieltä vastattiinkin, asia kuuluu opetus- ja kulttuuriministeriölle. Katsoin, että elokuussa 2016 olen lähettänyt Sanni Grahn-Laasoselle kirjelmän, johon ei vastausta kuulunut, niin nyt kuitenkin jo järjestetään virkamiestapaamisia asian suhteen. Eteenpäin ollaan menty pienin askelin, nyt jo puhutaan, että olisiko tarvetta tarkistaa lainsäädäntöä.
   
 9. Teerex

  Rekisteröitynyt:
  23.01.2017
  Viestejä:
  57
  Pahaa pelkään, että pienet askeleet ei riitä auttamaan niitä, jotka jotenkin joutuvat kärsimään tästä bisneksestä. Suomessa riittää hölmöläisiä kaikkiin päättäviin elimiin ja vielä ylikin jää. Trollit yrittävät olla/ovat kokoajan pikkuaskeleen edellä muita. Tämän todistaa jo se Ruotsin uutinen. Sielläkin jo varmaan kerittiin huokaisemaan helpotuksesta, vaan kuinkas kävi.
   
 10. Teerex

  Rekisteröitynyt:
  23.01.2017
  Viestejä:
  57
  Voiko joku tarkentaa sitä edellämainittua Njord Law keissiä. Yksityiskohtaisemmin, jos tietää. Ehkä aasialainen ystävämme voisi ?
   
 11. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 249
  Tuossahan Vuopala sanookin, että nyt kartoitetaan mitä laki sanoo, onko lakia noudatettu, ja onko jotain tehtävissä nykylain puitteissa. Eli kyllä semmoinen tunne tulee, että nimenomaan Vuopala ymmärtää, että lakia olisi tulkittu väärin. Lisäksi mitä aiemmin on sanonut, että laki ei saa sallia lypsämistä, tuntuisi, että siellä on virkamies, joka haluaa tehdä tämän asian eteen jotakin nimenomaan kirjeensaajan näkökulmasta katsottuna.
   
 12. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 249

  Tässä on hyvä muistutus. Kuka ei ole vielä laittanut viestiä eteenpäin, voisi laittaa vaikka noille finkbraun listaamille henkilöille oman henkilökohtaisen viestinsä ja liittää siihen Grim_Reaperin kirjoituksen mukaan.
   
 13. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 249
  Onko sinulla sitten antaa keinoja tämän asian eteenpäin viemiseen, jotta trollitoiminta saadaan loppumaan Suomessa? Ongelma on tiedostettu jo päättävillä tahoilla ja kansalaisaktiivit kirjelmöivät ja tekevät kanteluja eri instansseihin. Media on herännyt ja KRP:ssä tiedostetaan ongelma.

  Oikeastaan nämä ovatkin mielestäni jo isoja askeleita, mutta valtion laiva kääntyy hitaasti, eikä muutokset tapahdu yhdessä yössä. Jokainen voi tehdä tässä asiassa valistustyötä, eli sanoo sille tuttavalleen, älä maksa, mutta hommaa kaikki itseään koskeva tieto, jolla voi puolustaa itseään.

  Kun Achache kertoo haastattelussaan, että he keräävät päivittäin 200 miljoonaa IP-osoitetta, niin tottakai he pyrkivät markkinoille maihin, joissa tähän löytyy ketkuja lakimiehiä asiaa ajamaan. Tässä ei siis ole muusta kuin ahneudesta eli rahasta kysymys.

  Vasta sitten kun löytyy kunkin maan oikeuksista riittävä määrä järjellä varustettuja tuomareita, homma ei enää etenekään. Lisäksi kun löytyy riittävä määrä järjellä varustettuja kansalaisia, jotka eivät maksa, niin homma kuivuu itsestään kannattamattomana.
   
 14. Pääsiäinen

  Rekisteröitynyt:
  23.03.2016
  Viestejä:
  678
  Luulisi, että silmukka alkaisi kiristyä Patrick Achachenin kaulan ympärillä ja mahdollisuus löytyä kellumasta jostain merestä on niin suuri, että lopettaisi trollauksen ja nauttisi kusettamisella saamistaan rahoistaan missä hyvänä onkaan. Mutta ilmeisesti ahneus ja ajoittain jopa helppo raha on sokaissut sen verran, ettei osaa enää ajatella asioita. Tai sitten kyseinen henkilö kärsii todella vakavista psyykkisistä ongelmista.

  Tämä liittyen tähän linkkiin: https://torrentfreak.com/swedish-internet-users-face-new-wave-of-piracy-cash-demands-170225/
   
  Viimeksi muokattu: 26.02.2017
 15. ekvivalenssi

  Rekisteröitynyt:
  15.06.2013
  Viestejä:
  72
  http://www.iltasanomat.fi/digitoday/art-2000005101662.html

  "Kyllähän huomio kiinnittyy tapaukseen, jossa meille ei kirjeiden jälkeen anneta mitään selvityksiä, ja silloin saatetaan henkilö haastaa, kertoo asianajaja Joni Hatanmaa Hedman Partnersilta."

  Joni jatkaa edelleen pelottelutaktiikkaa: jos et anna selvityksiä, henkilö saa haasteen. Kommentin perusteella voisi olettaa, että useat kirjeuhrit eivät ole olleet yhteydessä Joniin, mitä Joni ei tietenkään halua.
   
  Viimeksi muokattu: 26.02.2017
 16. peternorth

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2015
  Viestejä:
  300
  Ilmeisesti juu, on käynyt niin, että "älä maksa, älä ota yhteyttä"-toitotus alkaa tuottamaan hedelmää ja trollit jää nuolemaan yhä useammin näppejään. Internetin voimaa parhaimmillaan.:) Silti minua ihmetyttää miten Joni voi saada vieläkin noin paljon palstatilaa.
   
  Viimeksi muokattu: 26.02.2017
 17. Hasturinpoika

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2011
  Viestejä:
  648
  Täytyy muistaa että kaikkia haastettuja on Ace Ventura käynyt kyttäämässä ennen kuin ekaa kirjettä on edes tullut. Joten on yks ja sama on onko ollut yhteydessä vai ei, nämä tapaukset on valittu "teknisen profiilin" perusteella jo ennakkoon.
   
 18. Pääsiäinen

  Rekisteröitynyt:
  23.03.2016
  Viestejä:
  678
  Joni on kova lobbaamaan.
   
 19. Javeman

  Rekisteröitynyt:
  22.03.2015
  Viestejä:
  14
  Tuo Grimin kirjoitus vähän lyhyempään muotoon - tai voi se olla tuommoinenkin. Kun kerran kansalaisaktiivisuuden perään kysellään, niin laitan viestin kansalaisten asiaa ajavalle taholle. Jos kerran kiristetään HP:n taholta, niin kierretään ruuvia toiseenkin suuntaan :-)
   
 20. finkbrau

  Rekisteröitynyt:
  06.02.2013
  Viestejä:
  24
  Edelleenkin, on tietysti tärkeää että meistä jokainen lähestyy esim. noita listaamiani kansanedustajia (ja mieluusti myös heidän henkilökohtaisia avustajiaan myös) mutta koska kansanedustajat saavat niin paljon postia päivittäin, että viestin pitää olla selkeä ja ytimekäs. Tekstiseinä teknistä jargonia ei käy jos haluaa edustajan tämän ymmärtävän.

  Avustajille on siksikin tärkeää laittaa sama viesti, koska heille tulee viestejä vähemmän ja he suorittavat monesti aivotyötä edustajalle valmiiksi pureskeltuna.

  Avustaja löytyy jokaisen kansanedustajan omalta sivulta.
   
 21. Trollitkuriin

  Rekisteröitynyt:
  04.02.2017
  Viestejä:
  87
  Tuohan paljastaa, että suurin osa kirjeen saajista jättää maksamatta.

  HP laittaa luottavaisin mielin etsivät asialle tietäen etukäteen, että maksua tuskin tulee.

  Tämän lisäksi heidän pitää selvittää, että taloudessa asuu vain yksi henkilö?
   
 22. Javeman

  Rekisteröitynyt:
  22.03.2015
  Viestejä:
  14
  Ajattelin keskustella asiasta erään tutun kanssa, jolla on kohtuullisen hyvät mahdollisuudet vaikuttaa kirjetrollaukseen ns. Arkadianmäkeä myöten. Mutta ensin täytyy jututtaa kaveria ja tiedustella hänen tietämystään asiaan. Toivottavasti jotain irtoaa.

  Kun sain ensimmäisen kirjeen, niin palstan seuraamisen lisäksi soitin tutulle asianajajalle. Hän tuumi, että raskaanpuoleista kusetusta tuntuu kirjetoiminta olevan. Joten haetaan tälle stoppi. Siitä jonkin operaattorin(?) KKO-virityksestä ip-tietojen luovuttamisesta ei liene tietoa, että mikä operaattori kyseessä?
   
 23. MaZo

  Rekisteröitynyt:
  22.11.2002
  Viestejä:
  1 399
  Koko hommasta ihan pari kysymystä(on varmasti käsitelty jo, mutta pikaisesti vilkuillen ei tullut vastaan), onko kukaan saanut vastausta seuraaviin kysymyksiin.

  -Onko voitu luotettavasti todistaa nimenomaisen liittymänhaltijan koneen olleen levittäjänä, esim. HWID -jälki tai muuta vastaavaa?
  -Onko siirrettyjä datamääriä up/down tullut missään ilmi, lähinnä sitä silmällä pitäen ettei nyt tuomita kilosta kokaa kun olet gramman myynyt.
   
 24. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 080
  Ei. Miten tekisit sen edes teoriassa? Ei kai tuollaista HWID jälkeä torrent-liikenteestä voi selvittää?

  Ei. Texcipion menetelmillä ei voida sitä kovin luotettavasti selvittääkään. Markkinaoikeuden linjaus kohtuullisen hyvityksen määrästä nimenomaan otti "huomioon, ettei asiassa ole selvitetty, kuinka moneen IP-osoitteeseen kysymyksessä olevia tiedostoja on jaettu ja kuinka paljon dataa verkossa on kokonaisuutena jaettu vastaajan IP-osoitteesta."
   
  Viimeksi muokattu: 26.02.2017
 25. MaZo

  Rekisteröitynyt:
  22.11.2002
  Viestejä:
  1 399
  Ok, eli menee puhtaasti olettamuksien pohjalta koko homma.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti