Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

 1. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 249
  Luultavasti silloin kun tämä kirjerumba on alkanut, niin ei olla tajuttu tämän laajuutta, siksi ollut tuo ohje. Nyt kaikki jo ymmärtävät, että kirjeen säästäminen kannattaa. Sen avulla saat selvitettyä monta asiaa. No, ei siinä mitään, jos kirjeen on heittänyt menemään, ne tiedot saa viimeistään jos kutsu markkinaoikeuteen kuuluu. Jos siinä kirjeessä oli näitä Scanboxin "A Walk Among the Tombstones" tai "Taken 3", voit olla rauhassa, koska ne eivät tule menestymään. Lisäksi jos IP on haettu noiden perusteella ja siellä on sitten lisänä "Black Sails" tms., niin ne on pantu kirjeeseen lisukkeeksi, eikä niistä ole markkinaoikeudelta haettu tietojenluovutusmääräystä, elikkä nykytietojen valossa kirjeet ovat edelleenkin lähinnä vessapaperiksi kelpaavia, mutta toki siihen käyttöön huonolaatuista (kuten muutenkin sisällöllisesti), joten don´t worry.

  Lue viimeisimmät käänteet täältä ja hoida perhettäsi. Siinä sitä on elämäntehtävää onkin. Me täällä tehdään hartiakaupalla töitä ja nämä kiitokset antavat lisää intoa, että teemme hyvää tälle yhteiskunnalle ja sen ihmisille, jotka eivät oman elämäntilanteensa takia voi tai kykene. Kaikkea hyvää ja pidä itsestäsi huolta!:)
   
 2. kauralaura

  Rekisteröitynyt:
  25.02.2017
  Viestejä:
  1
  Yhdyn Bäärynän sanoihin.
  Sain Filmialta kirjeen ja täytyy sanoa että takana muutama huonosti nukuttu yö.
  Mieli kylläkin nyt Paljon parempi kun lukenu tätä ketjua!
  Kiitos :)
   
 3. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 249
  Tämä on juuri semmoinen asia, johon jokainen voi vaikuttaa. Eli sinä olet tätä asiaa jo miettinyt, niin tee semmoinen kooste tai kerää ryhmä, jossa yhdessä mietitte tätä asiaa. Minulla on nyt teon alla oikeuskanslerille kantelu sekä markkinaoikeudesta että Hedman Partnersista ja ne vievät aikaa. Mietittävää on tosi paljon ja keskityn siihen, että kanteluista tulee hyvät, ettei ne tule bumerangina takaisin.
   
 4. finkbrau

  Rekisteröitynyt:
  06.02.2013
  Viestejä:
  24
  Voin vedota noihin kansanedustajiin, mutta tarvitsen palstalaisilta apua kun en ole tämän aiheen asiantuntija ollenkaan. Kirjoittakaa joku tästä "Suomalainen trollibisnes for dummies 1-2-3 ja kuinka markkinaoikeutta käytetään väärin", max 2000 merkkiä. Viesti minulle yksityisesti tai tähän ketjuun, niin laitan edustajille ja avustajille sen viestin. Avustajille tosiaan siksi, siellä on toiset aivot miettimässä mistä tässä onkaan kyse.
   
 5. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 249
  Hyvä, että helpottaa. Kaikille uusille tosiaan muistutuksesi, lukekaa tämä ja tämä, niin pääsette alkuun ja siellä on sitten toimintaohjeita myös.
   
 6. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  3 808
  @finkbrau Edna on täällä profiloitunut tämän trollibisneksen toiminnan lopettamisen ProMoottoriksi ja hän on tehnyt yksinään paljon tämän asian eteen. Jokainen voi vaikuttaa tähän ja tehdä asian eteen oman osansa. Mitä useampi kansalainen ottaa itsenäisesti yhteyttä eri tahoihin, sitä suurempi vaikutus ja paine sillä on muunmuassa päättäjiin ja lainsäätäjiin. Sinulla tuossa olikin hyvä lista joille kannattaa laittaa postia.
   
 7. Pääsiäinen

  Rekisteröitynyt:
  23.03.2016
  Viestejä:
  678
  Taisi olla ensimmäinen kerta kun Elviksen kappale sai hyväksynnän täällä? :) Helppo valinta muistaen Ednan musiikkimaku :)
   
 8. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 249
  Hyvää toimintaa!:) Ottakaa finkbrauhin yhteyttä, niin tehkää kunnon paketti jaettavaksi eteenpäin ja julkaistavaksi täällä.

  ------

  Sain sähköpostiini Lapin kansan artikkelin. Se löytyy PDF-tiedostona tuolta. http://www.ritvapuolakka.fi/433652356
   
 9. Pääsiäinen

  Rekisteröitynyt:
  23.03.2016
  Viestejä:
  678
  Kiitos artikkelista :) Voi että sieppaa tuo kun puhutaan tekijänoikeuksien valvonnasta :mad: No siltähän se näyttää, mutta kun kirjeitä lähetetään kenelle sattuu, jne. jutut jotka varmaan ketjun vakiseuraajat tietävät, niin siitähän siinä ei ole kyse. Nyt ei tarvita kuin riittävän "limainen" lakimieslobbari ja viranomaisille on myyty, että kyseessä on hyvä juttu ja siinä ei ole mitään väärää.

  Ja tietysti Turrekin mainittu.
   
  Viimeksi muokattu: 25.02.2017
 10. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  3 808
  Hyvää tuossa uutisessa oli ainoastaan otsikko.
   
  Viimeksi muokattu: 25.02.2017
 11. tuntematon kotilo

  Rekisteröitynyt:
  17.01.2017
  Viestejä:
  113
  Jep melkosta shaipaa

  E: noh jos jotain hyvää hakee niin mainitaan tuossa että kirjeitä menee väärille ihmisille, virheitä sattuu koska operaattori hakee tiedot käsin. Ja vielä inffona että tammikuussa haettu yhdeltä operaattorilta 7000 ip osoitteen tiedot ja joulukuussa 10000....
   
  Viimeksi muokattu: 25.02.2017
 12. Obscuralogist

  Rekisteröitynyt:
  23.01.2017
  Viestejä:
  59
  Suhteellisen neutraali sisällöltään. Selkeästi tuotiin esille ministeriön ja viranomaisten kanta. Itselleni särähti korvaan tuo tekijänoikeuden professorin Taina Pihlajarinteen vastaus.

  "Professori Taina Pihlajarinne kertoo, että asianajajilla on hyvää asianajotapaa koskevien ohjeiden nojalla velvollisuus selvittää sovinnon mahdollisuus ennen käräjöintiä. Kirjeet palvelevat osin tätä tarkoitusta, mutta kyse on myös massapostitukseen perustuvasta liiketoimintamallista, eikä valtaosaa asioista ole välttämättä tarkoituskaan viedä oikeuteen. Pihlajarinne toteaakin, että kirjeisiin liittyy paljon ongelmia. - Mutta jos asiaa halutaan valvoa, on vaihtoehtoja aika vähän. Positiivisena asiana voi mainita, että ihmiset havahtuvat, että piratismilla voi olla seurauksensa."

  Käytäisiinkin käräjillä asian tiimoilta, niin yksittäisellä ihmisellä olisi enemmän oikeusturvaa ja sellainen pieni tekijä kuin syyttömyysolettama. Markkinaoikeudessa näitä asioita puidaan yksin siitä syystä, että syyttömyysolettamaa ei ole, syyllisyyden osoittaminen on huomattavasti kevyempää ja asiantuntijalausuntotodistelulla päästään pitkälle.

  Professori toteaa kyseessä olevan liiketoimintamalli, mutta on sitä mieltä, että syyttömienkin pelottelu ja ahdistelun hopeareuna on piratismin seuraamuksien esilletuominen massapostituksella? Olen nähnyt läheltä, kuinka ahdistavaa tällaisen kirjeen saaminen voi olla, jos oma henkilökohtainen Internetin käyttö perustuu käytännössä pankin käyttöön ja uutisten lukemiseen. Erittäin virallisella ja auktoriteettimaisella ulkoasulla pelotellaan markkinaoikeudella ja kymmenientuhansien eurojen oikeudenkäyntikuluilla. Sovitteluhalukkuutta vastapuolella ei ole, eikä liiemmälti halua selvittää asiaa muutoin. Koska vastapuolella on vain muuri, jää jäljelle joko maksaminen tai löysässä hirressä roikkuminen.

  Nykyinen "valvontatapa" on kenties huonoin mahdollinen ja parempia tapoja olisi tarjolla. Jos jäljet johtavat kaikissa tapauksissa yhden yksityisen valvontayhtiökollektiivin jäljille ja kymmeniin pöytälaatikkofirmoihin, miten tämä voi olla millään tapaa professorin mielestä hyvä tapa valvoa tekijänoikeuksia. Scanboxia lukuun ottamatta en tiedä yhtään tapausta näiltä saksalaisilta, joissa hyvitystä hakisi varsinaisesti tahot, joilla on oikeaa jakelutoimintaa ja Scanboxinkin tapauksessa asiavaltuutta hyvityksiin ei ollut. Pornonkin tapauksessa kaikki lisenssit on keskitetty yhtiölle, jonka ainoa tehtävä on toimia kirjebisneksen tukijalkana.

  Luulisi tekijänoikeuden professorin olevan tietoinen omalla alallaan tapahtuvista asioista. Näitä kun on käsitelty ympäri maailmaa yli puolivuosikymmentä ja sylttytehdas on aina samalla pihalla.
   
 13. kiristys

  Rekisteröitynyt:
  04.02.2017
  Viestejä:
  91
  Sen verran isoja numeroita, että tuskinpa on MaO:ssa on edes luettu noita exceleitä, eikä takuulla ole arvioitu onko yksittäisen IP:n kohdalla ylittynyt merkittävyyskynnys.
   
 14. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  888
  maailmassa on ehkä yhteensä 10 000 torrenttien massajakajaa(ETTV, EZTV, YIFY, KILLERS, DIMENSIN, LOL, XviD-FUM yms yms) miten voisi olla mahdollista että suomessa olisi pelkästään 60 000+ "merkittävää" jakajaa....
   
 15. Pääsiäinen

  Rekisteröitynyt:
  23.03.2016
  Viestejä:
  678
  Trollien laskuopilla, missä maksimoidaan kusetuksesta saatavat tulot, varmaan 10% suomalaisista on merkittäviä jakajia.
  Eiköhän trollien kirjeen lähettely tahdilla olla kohta 100 000 lähetetyssä kirjessä ja jo nykyisellä kirjeiden lähetysmäärällä täytyy ihmetellä miten paljon suomen kokoisessa maassa jaetaan merkittävissä määrin elokuvateoksia ja muutakin torrent kamaa. Ikäjakaumakin taitaa olla 0v - 100v.
   
 16. Trollipena

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2016
  Viestejä:
  195
  Aika onneton artikkeli jälleen tuo lapin kansan kirjoitelma. "Ihmiset huomaavat että piratismilla on seurauksia" ynnä muuta paskaa. Jälleen maalataan kuvaa siitä että piratismin kitkeminen olisi näiden puhtoisten pyhäkoulupoikien tavoite numero 1. Miksi kirjeitä lähetellään poikkeuksetta yli vuoden viiveellä? Ei näillä trolleilla oikeasti niin montaa päämiestä ole että valvottujen teosten kirjeiden lähettelyssä menisi paria kuukautta kauempaa.

  Muistakaa tämä: "No sane businessman wants the source of income to dry out." Suomennettuna ei yksikään täysijärkinen businessmies halua että rahantulon lähde kuivuu. Joka on siis täyttä totta. Lisäksi trollien (APMC business proposal) kirjeessä kertovat päämies ehdokkailleen että idea on lähetellä "kalliita mutta kohtuu edullisia 'parkkisakko'- tyylisiä" kiristyskirjeitä tekijänoikeuden loukkaajille hinnaltaan esim $1500. Kaikki ymmärtänevät että KOHTUULLINEN hyvitys on kaukana näistä.

  Tässä ei ole kyse mistään muusta kuin häikäilemättömästä rahastuksesta jossa mm perusteettomalla viivyttelyllä pyritään tekemään syyttömyyden osoittaminen mahdottomaksi. Kaiken kukkuraksi kehtaavatkin vielä uhkailla poliisilla ja oikeudenkäynneillä "jossa poikkeuksetta sinut tullaan tuomitsemaan syylliseksi ja joudut maksamaan 30 tonnia".

  Onneksi KRP on herännyt
   
 17. peternorth

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2015
  Viestejä:
  300
  Pisti kyllä suoraan sanottuna vituttamaan tämä tieto. Toivottavasti vittu yksikään noista ei tule maksamaan sentin latia. Mietityttää myös sekin, että miten trollit voitelee lehdistöä, vai onko journalismin taso tässä maassa oikeastikin niin paskaa kun kuvittelen sen olevan.
   
  Viimeksi muokattu: 25.02.2017
 18. Pääsiäinen

  Rekisteröitynyt:
  23.03.2016
  Viestejä:
  678
  Artikkeli osoittaa jälleen kerran, että tarvitaan asiansa osaava ja taustatyönsä hyvin tehnyt toimittaja kirjoittamaan asiasta, eikä toimittajaa joka uskoo kaikkeen mitä lukee ja kuulee. Valitettavasti enemmistö ihmisistä uskoo sokeasti mitä media sanoo ja sitten ihmetellään peloissaan kusetusmaksun maksaneiden määrää. :(
   
 19. Pääsiäinen

  Rekisteröitynyt:
  23.03.2016
  Viestejä:
  678
  Sen valossa mitä jutusta on pääasiassa kirjoitettu, niin taitaa valitettavasti olla :( Onneksi siihen on (toivottavasti) tulossa nyt parannusta :)
   
 20. ekvivalenssi

  Rekisteröitynyt:
  15.06.2013
  Viestejä:
  72
  Nyt kannattaa lähettää Lapin Kansalle palautetta ja oma vastine mielipideosastolle.
   
 21. Hasturinpoika

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2011
  Viestejä:
  648
  Viimeksi muokattu: 25.02.2017
 22. peternorth

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2015
  Viestejä:
  300
  No perkele, uskottava kait se sitten on. Ensinnäkin voisivat ottaa selvää miten torrentti toimii ja mikä oikeasti on merkittävää jakamista. Ja sen jälkeen, että kelle ne rahat pääosin menee. Toimittajille tiedoksi jos nyt edes ikinä täällä pyöritte, ilmeisesti sitten ette.
   
 23. Doc Z-Weed

  Rekisteröitynyt:
  30.11.2016
  Viestejä:
  161
  Eli ei ainakaan vielä ole loppunut yhteystietojen jako eu-tuomiosta huolimatta. Päätös tosin saattaa olla viime vuoden puoleltakin, ja tässä tarkoitetaan operaatorille lähetettyä pyyntöä. Operaattorithan ovat kertoneet noudattavansa tällä hetkellä voimassa olevaan Suomen lakia, eikä sitä ole muutettu tuomion perusteella.

  Joku linkkasi jo tänne uutisen Ruotsista, jossa kerrottiin Telian kieltäytyvän estämästä pääsyä torrentsivuille. Sitten oli se valitusluvan myöntäminen jollekin operaattorille korkeimpaan oikeuteen. Olisiko Sonera Suomessakin lähtemässä vastarintaan ihan vain asiakkaista kilpaillakseen? Tässä olisi nyt se tilaisuus jota hain aiemmin ehdottamalla yhtä (Elisa) operaattoria boikottiin jotta saataisiin heidän luottamus asiakkaiden pysymisestä horjutettua, ja pakotettua operaattorit jo yhteystietojen luovutusvaiheessa vaatimaan muutakin kuin rahaa "vaivoistaa". Omat liittymät satuin siirtämään juuri Soneralle, toivottavasti meni oikein.
   
 24. Doc Z-Weed

  Rekisteröitynyt:
  30.11.2016
  Viestejä:
  161
  Ainakin TOT:n hakemusta käsiteltäessä oikeus tuntui perustavan merkittävyyskynnyksen lähinnä parven kokoon. Ja ehkä Viljakaisen ydinfyysikko tason laskelmat yhden havainnon mukaisista "menetyksistä" saatoi vaikuttaa. Oikeus kuitenkin poisti jonkun onnellisen havainnon, kun parvessa ei ollut hänen lisäkseen muita. Eli kyllä ne on tutkittu, ja viimeisen päälle täikammalla.
   
 25. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  888
  lapinmedialle sähköpostia pistetty :) ja @peternorth kyllä media aika paska on kaikkialla, jos vaikka otetaan esimeksiksi viimeaikainen pewdiepie ja wallstreet journal.... väittivät naziksi vitsien takia ja itse jutun toimittaja kirjoitti twitterissä miten juutalaiset palaa.... suomessakin puhuttiin asiaa niinkuin WSJ olisi ollut oikeassa....
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti