Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. McPekki

  Rekisteröitynyt:
  22.06.2002
  Viestejä:
  59
  Laitoin erikseen koska en ollut koskaan kuullut mitään kyseisestä firmasta.
   
 2. Pääsiäinen

  Rekisteröitynyt:
  23.03.2016
  Viestejä:
  678
  Kommentti oli sarkasmia HP:n normitoimintaa kohtaan, mitä he pitävät oikeutettuna ja sallittuna.
   
  Viimeksi muokattu: 23.02.2017
 3. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 879
  Varsinkin kun ne tiedot on luovutettu TECXIPIO GmbH:lle ulkoistettua tietojärjestelmää varten eli siellä ne on vapaasti käytössä, kun kerran nimen ovat saaneet. Mielestäni nyt kaikkien, jotka ovat olleet yhteyksissä Hedman Partnersiin aiemmin, kannattaa tilata omat rekisteritietonsa ja pyytää kaikki lokitiedot nähtäväkseen. Niiden salaamiselle ei ole mitään perustetta, ainoastaan tällä Hedman Partners pyrkii pitämään kirjeensaajaa löysässä hirressä muka vedoten rikosten selvittelyyn.

  Mitään rikosta ei ole ainakaan näiden Scanboxin elokuvien osalta kirjeensaaja tehnyt, mutta kirjeenlähettäjä sitä vastoin on, kun on kerännyt suojelurahoja ihmisiltä perusteettomasti.
   
 4. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 222
  Onkohan tollainen Pohjoismaiseen versioon keskittyvä lisenssi halvempi kuin sellainen, joka sisältäisi oikeuden jakaa myös elokuvan alkuperäistä versiota?

  Nyt kun Scanboxilla todettiin olevan oikeus puuttua jakamiseen Exclusive Median puolesta, muttei oikeutta hyvitykseen jaetun version perusteella(kyseisen leffan kohdalla ainakaan), niin sillähän olisi oikeus lähettää huomautuskirjeitä ilman vaateita. Sillä olisi siis nyt halutessaan mahdollisuus seivata tilanne ja ryhtyä harrastamaan kirjetoimintaa astetta reilummin.

  "Hei, olemme panneet merkille, että teidän liittymänne käytössä ollut IP-osoite on ollut osana laajempaa kokonaisuutta, jossa on jaettu teosta sinä ja sinä aikana, jonka Pohjoismaiseen versioon olemme ostaneet oikeudet siltä ja siltä. Vaikka Sinulla hyvä kirjeensaaja ei henkilökohtaisesti olisi asian kanssa mitään tekemistä, niin haluamme huomauttaa teitä asiasta. Olemme esittäneet teosta/esitämme teosta maksullisessa palvelussa siellä ja siellä, josta se on kätevästi saatavilla myös ilman laittomaan palveluun turvatumista. Ohessa on pieni esittely liiketoiminnastamme sekä tietoa tulevasta materiaalistamme."
   
  Viimeksi muokattu: 23.02.2017
 5. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 879
  Pitää tästäkin vinkata KRP:lle, että pitävätkö laittomia rekistereitä. On kyllä isoja aukkoja kansalaisen oikeusturvassa, tietosi luovutetaan markkinaoikeuden päätöksellä pilipali-todistein kysymättä ihmiseltä mitään, jonka lisäksi ei edes olisi oikeutta nähdä itsestäsi rekisteröityjä tietoja.
   
 6. asiallista_toimintaa

  Rekisteröitynyt:
  23.02.2017
  Viestejä:
  1
  Hei kaikille,

  Ensimmäisenä haluaisin kiittää ja kannustaa kaikkia jotka jaksavat taistella tätä koneistoa vastaan, esimerkillistä toimintaa.

  Eräs tuttavani sai myös kiristyskirjeen, jolloin hän kysyi asiaa minulta. Neuvoin olemaan maksamatta, koska hän väitti (ja kyseisessä tapauksessa häneen uskon, hänellä ei ole edes tietokonetta) ettei hän ole moista ladannut. Hän on lyhyen ajan sisään saanut 2 uhkauskirjettä lisää koskien kyseistä tapausta, joissa neuvotaan maksamaan korvaussumma välittömästi.

  Onko yhä edelleen suositus olla maksamatta? Onko ns. enempi parempi, kun noita muistutuskirjeitä tulee useasti?

  Lisäksi, onko mahdollisuutta jostain tarkistaa onko vaativalla järjestöllä edes oikeuksia kyseiseen elokuvaan? Kyseisessä tapauksessa järjestönä toimii Adultia.

  Kiitos jo etukäteen.
   
 7. Wemps

  Rekisteröitynyt:
  08.01.2011
  Viestejä:
  2 158
  No siis jos ei omista edes tietokonetta ja tietää että ei ole warettanut niin mistäpä sitä maksaisi. Siinähän haastavat oikeuteen keksittyine todisteineen.

  Ja vaikka olisitkin warettanut niin älä silti maksa. Ole hiljaa ja odota että homma toivottavasti hajoaa tässä lähiaikoina.
   
 8. Trollipena

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2016
  Viestejä:
  195
  Olen samaa mieltä että Scanbox voisi lähetellä huomautuskirjeitä. Ja periaatteessa Hedmannihan voisi näistäkin vaatia "valvonnan kuluja" kirjeen saajalta. Siinä vaiheessa Hedmanni varmaan joutuu ilmoittamaan 100€ indeksikorotuksesta valvonnan kuluihin jotta saavat jälleen pyytää ~600€ maksuja :kippis:
   
  Viimeksi muokattu: 23.02.2017
 9. AassiaKunnosha

  Rekisteröitynyt:
  27.01.2017
  Viestejä:
  27
  Suosittelisin tuttavaasi ottamaan yhteyttä mediaan he varmasti tykkäisivät. Samanlaisia keissejä enemmänkin nyttemmin tullut ilmi, hyviltä vaikuttavat kirjeiden lähettäjien systeemit.

  Asian vierestä: En kyllä enää ihmettele miten jotkut menevät nigerialaiskirjeisiin ja muihin humpuukihuijauksiin nyt kun lukenut näitä kiristyskirjehommia. Miten jotkut ihmiset, jotka ovat 100% varmoja syyttömyydestään, miettivät kannattaisiko maksaa?!?!?
   
 10. Mikkos

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2004
  Viestejä:
  8 103
  Koska oikeudenkäyntipelko ja amerikkalaiset elokuvat. Tosin ei näissä kotimaisissakaan tuomioiden perusteissa ole ollu hurraamista..
   
 11. MikkD123

  Rekisteröitynyt:
  23.02.2017
  Viestejä:
  1
  Moi.
  Sorry i dont speak finnish that well so i will wright in english.
  Anyways.. my father got the letter today as well.. and i started looking into this.. soo far what i have is that the ip address on the letter is located somewhere in tamperer not in helsinki where he lives... soo that raises questsion stright away.. tomorrow i will visit sonera to make sure that the ip adress that on the letter for fact dont have any conectsion to my father.. and after that i will go to police if needed.. but this is bullshit.
   
 12. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 222
  "ps. Postitusfirmamme yritti periä tästä huomautuksesta 100e kuluja itselleen, joten irtisanoimme välittömästi sopimuksen kyseisten roistojen kanssa.

  Kunnioittavasti

  Scanbox"
   
 13. rapea

  Rekisteröitynyt:
  23.12.2014
  Viestejä:
  22
  noniiin, kolmas kirje toden sanoo ja otsikkona lukee " Varoitus markkinaoikeuteen haastamisesta" onko vertaustukea saatavilla?:D
  edit.
  "markkinaoikeus on antanu xx.xx.20xx tekijäoikeutta koskevassa asiassa tuomion, jonka mukaan tekijänoikeutta loukannutta velvoitettiin suorittavamaan hyvityksiä ja kuluja yhteensä 32.362 euroa korkoineen. lisäksi vastajaa joutuu maksamaan omat oikeudenkäyntikulunsa 21.714 euroa. tuomiosta löytyy tietoa markkinaoikeuden sivulta. toimisessa markkinaoikeuden marraskuussa käsittelemässä asissa on tehty sovinto, jonka mukaan tekijänoikeutta loukannut suorittaa 12.416 euron sovintosumman kuluista ja kohtuullisesta hyvityksestä.
   
  Viimeksi muokattu: 23.02.2017
 14. Trollitkuriin

  Rekisteröitynyt:
  04.02.2017
  Viestejä:
  87
  Oliko se Adultian kirje? Niissä lukee tuo " Varoitus markkinaoikeuteen haastamisesta"

  Ironista koska Adultia ei yhtäkään kannetta ole nostanut.

  Dame Ednan kotisivuilta näet esimerkin kirjeestä:

  http://www.ritvapuolakka.fi/433353914
   
 15. errconnclsd

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2017
  Viestejä:
  73
  .
   
  Viimeksi muokattu: 23.02.2017
 16. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 222
  Filmialla myös toi sama otsikko. Filmian päämieshän on jälleen Achachen firma Copyright Collections/Copyright Management Services, eli kyseinen mies/hänen firmansa on toiminut nyt suoraan ainakin kolmen kirjefirman kautta Suomen markkinoilla eli MK-Law, Njord Law ja Filmia.

  Filmia tosin tuskin on kolmea kirjettä ehtinyt postittaa.

  --

  Joku asiansa osaava voisi tutkia myös TOTin päämiehen taustat.

  https://beta.companieshouse.gov.uk/company/OC390088/filing-history
   
  Viimeksi muokattu: 23.02.2017
 17. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 119
  Ei kannata maksaa eikä tuhlata aikaa mokomaan. Koska "tuttavasi" on ilmeisen syytön niin ei ehkä ole haittaa siitä että reklamoi laskun lyhyesti ja vaatii heitä olemaan lähettämättä enempää roskapostia. Muuten Adultialta voi tulla kymmenenkin kirjettä, mutta eivät ne haasta oikeuteen. Reklamointi kannattaa tehdä kirjeitse, jotta Adultia ei saa käsiinsä puhelinnumeroa tai sähköpostiosoitetta.
   
 18. StudentOfIT

  Rekisteröitynyt:
  11.02.2017
  Viestejä:
  10
  Tässä latauslinkki: http://srv1.vstore.fi/Expert-Report.pdf
   
 19. rapea

  Rekisteröitynyt:
  23.12.2014
  Viestejä:
  22
  joo adultia on, sama kirje kuin ednan saamassa kirjeessä 2.
   
  Viimeksi muokattu: 23.02.2017
 20. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 119
  Ei tarvitse huolestua. Adultia / Filmia ratsastaa HP:n oikeusjuttujen maineella, mutta ei itse halua haastaa ketään koska siinähän voi vaikka hävitä. Sopivasti kirje jätti mainitsematta tuomiot jotka ovat menneet toiseen suuntaan, ja jossa trollit joutuivat maksamaan molempien osapuolien oikeudenkäyntikulut.
   
 21. rapea

  Rekisteröitynyt:
  23.12.2014
  Viestejä:
  22
  kiitos hetkellisestä mielenrauhasta!
   
 22. Satunnainen ohikulkija

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2016
  Viestejä:
  477
  Satunnaisille lukijoille kertauksena ihan noin yleisesti kaikkia kirjeitä lähettäviä firmoja koskien: Kiristyskirjebisnestä on eri tahojen toimesta harjoitettu nyt muutama vuosi. Missään vaiheessa millään foorumilla ei ole tullut esiin, että kukaan olisi saanut erilaisia kirjeitä, kuin ne tismalleen samat copypastet, jotka lähtevät jokaiselle kirjeen saajalle. Tästä esimerkkinä tuo "varoitus markkinaoikeuteen haastamisesta". Toki kirjeiden sanamuotoja ja vivahteita muokataan aika ajoin, mutta sisältö pysyy joka tapauksessa samana.

  Haasteita eivät ole tehtailleet mitkään muut tahot, kuin Hedman Partners päämiestensä puolesta joitakin tapauksia. Heilläkin haastettujen määrä on häviävän pieni kirjeen saaneiden määrään suhteutettuna ihan vain siitä syystä, että bisneksen lypsylehmiä eivät ole oikeuteen haastetut, vaan vapaaehtoiset kirjettä pelästyneet maksajat. Pelotevaikutuksen vuoksi joitakin haasteita on vain pakko tehdä, jotta uhkauksilla olisi edes jonkinlainen teoreettinen painoarvo. Hedman Partners toki varmasti mielellään kuittaisi asianajopalkkioita loputtomiin, mutta jos (viime aikoina kun) keissi hävitään, ne palkkiot menevät heidän päämiestensä maksettavaksi - samoin kuin vastapuolen oikeudenkäyntikulut. Ja jos kantaja (esimerkiksi Scanbox tai Crystalis) keissin voittaa, on hyvitys tällöinkin pelkkiä karkkirahoja kirjeistä saataviin tuloihin verrattuna. He kun eivät noista häviäjän maksettavaksi määrätyistä oikeudenkäyntikuluista kostu mitään. Ja vaikka bisnes henkilöityy helposti esimerkiksi Hedman Partnersiin, muistettakoon, etteivät he omin päin haasta markkinaoikeuteen yhtään ketään. Sen päätöksen tekee aina heidän päämiehensä.

  Kirjeitä tulee Hedman Partnersilta se 1-3 kappaletta, Adultialta/Filmialta 1-10 kappaletta ja TOT:lta satunnainen määrä riippuen vähän siitä, montako kertaa Viljakainen joutuu lähettelemään korjauksia edelliseen lähettämäänsä kirjeeseen.
   
 23. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 222
  http://www.filmikamari.fi/page.php?id=12&news_id=1029

  http://www.finnkino.fi/distribution/info

  Niin Scanboxhan on luovuttanut teatterilevityksen Suomessa Finnkinolle. Mahtaako sillä olla oikeutta hakea hyvitystä myöskään teatterilevityksen perusteella, vai olisko se Finnkinon asia?
   
  Viimeksi muokattu: 23.02.2017
 24. saumatonJouni

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2015
  Viestejä:
  100
  There's no need to react to the blackmailer's phishing letter. To put it simply do not pay anything and do not contact the blackmailers. You don't want to give any additional information about you or your family or your household's computing equipment to the blackmailers. The finnish end of the copyrighttrolls (Hedman Partners and friends) pussies already lost two juridicial processes.

  Edit:
  Read this:
  https://torrentfreak.com/accused-file-sharer-beats-copyright-trolls-in-finnish-court-170207/
   
  Viimeksi muokattu: 23.02.2017
 25. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 879
  Vastaan tähän suomeksi, jotta kaikki ymmärtävät.

  Jos kysymys on Hedman Partners -kirjeestä, jossa oikeudenomistajana on Scanbox, niin pyydä isääsi tekemään rikosilmoitus ja vaatimaan se summa, joka siinä petoksella yritettiin isältäsi saada. Scanboxilla ei ole asiavaltuutta näihin ja kunnollisen rikosilmoituksen tehneet ovat päässeet sopimuksiin, joissa molemmat osapuolet ovat luopuneet vaateistaan, mutta se sitten edellyttää salassapitoa, eli nämä henkilöt eivät enää voi kirjoittaa täällä tästä asiasta.

  Eli ne, jotka haluavat päästä tästä eroon, niin tehdä hyvä, perusteltu, asiallinen rikosilmoitus ja siihen hyvitysvaatimus. Ne, jotka haluavat jatkaa taistelua, jatkavat omalla tavallaan ilman suun tukkimisia.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti