Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

 1. Netti-Arska

  Rekisteröitynyt:
  20.03.2008
  Viestejä:
  24
  Rikosten selvittäminen on aina poliisin asia. Yksityisetsivät voivat toimia rikosten paljastamiseksi, jonka jälkeen heidän on ilmoitettava rikoksesta poliisille, joka asian sitten selvittää.
   
 2. *Nothingworth*

  Rekisteröitynyt:
  01.02.2003
  Viestejä:
  38
  turha postaus saa poistaa
   
  Viimeksi muokattu: 22.02.2017
 3. zack1

  Rekisteröitynyt:
  27.10.2015
  Viestejä:
  134
  Onko mulla mennyt joku ohi ? Missä sanotaan, että se Turre, joka on puolustanut "yli 50-vuotiasta"? Tivin tekstissähän sanotaan näin: "Miehen palkkaama lakiasiaintoimisto sopi tapauksen Scanboxin kanssa". Ei siinä sanota, että se oli Turre, joka oli sopinut tapauksen. Ainoastaan Turre kertoi tiedotteessaan. Vai mitä siinä tiedotteessa luki?
   
 4. Ripu-Rapu

  Rekisteröitynyt:
  08.02.2017
  Viestejä:
  12
  https://www.turre.com/tekijanoikeuskirjeen-saaja-voitti/ tuollahan se lukee
   
 5. zack1

  Rekisteröitynyt:
  27.10.2015
  Viestejä:
  134
 6. MikaSo

  Rekisteröitynyt:
  26.06.2013
  Viestejä:
  24
 7. korot ja kulut

  Rekisteröitynyt:
  29.01.2017
  Viestejä:
  165
  Afterdawnin artikkelissa: "Mies kiisti koskaan saaneensa kirjettä, jossa oikeustoimista uhattiin" ... ilmeisesti haasteen taustalla olvat taas jo perinteeksi muodostuneet Ace-Control mittaukset ja "tekninen profiili"?

  Scanbox joutuu varmaan pyytämään julkisesti anteeksi asiavaltuuden puuttumista ja periaatteessa jokaisen heiltä kirjeen saaneen pitäisi saada kuittaus: "Scanboxilla ei ole mitään vaatimuksia teitä kohtaaan.".

  Verottaja ja poliisi tutkimaan "hyvityksiä", laiton rahankeräys Scanboxin tapauksessa? Turre hoitamaan joukkkanteella rahojen palautusta maksaneille (vrt. Nokian Renkaat)?
   
 8. Pääsiäinen

  Rekisteröitynyt:
  23.03.2016
  Viestejä:
  678
  Rikosten paljastaminen tarkoittaa samaa siviilipuolella. Kauppaliike voi pyytää vartiomisliikettä selvittämään esim. kassahävikkiä, jolloin kyseessä on rikoksen selvittäminen, jolloin yksityisetsivän tekemät selvitys toimitetaan poliisille, joka suorittaa jatkotutkimuksen ja vie asian syyttäjälle.
   
 9. korot ja kulut

  Rekisteröitynyt:
  29.01.2017
  Viestejä:
  165
  "second thoughts" ... jos poliisi ja verottaja ryhtyy tutkimaan Scanboxin saamia "hyvityksiä", niin Hedman Partnersin hallussa oleva "henkilörekisteri" siirtynee viranomaisille ja sitten on viranomaisillakin tiedossa kuka on lataillut ja mitä?
   
 10. roqqa

  Rekisteröitynyt:
  11.02.2016
  Viestejä:
  43
  Kertookaas nyt tyhmälle miten Joni ja Excipio voivat varmistaa tuon ip:n omistajan kolmen vuoden ajalta? Jos he hakevat MAO:sta vaikkapa muutaman havainnon perusteella ip:n omistajan tiedot ja sitten yhdistävät ne muutamaa vuotta aikaisemmin tai myöhemmin tapahtuneisiin jakoihin "teknisellä profiililla" niin eikös tuossa ole aika iso mahdollisuus että kirje menee väärälle ip:n omistajalle?
   
 11. Pääsiäinen

  Rekisteröitynyt:
  23.03.2016
  Viestejä:
  678
  Näinhän siinä käy, tai siis mitä HP väittää ihmisten latailleen.
   
 12. evntr

  Rekisteröitynyt:
  07.08.2011
  Viestejä:
  150
  sama klientti ja portti = sama henkilö... Eli hevonpaskalla
   
 13. Doc Z-Weed

  Rekisteröitynyt:
  30.11.2016
  Viestejä:
  161
  Kuten olen jo sanonut, en usko huijaamisen mahdollisuuden todistamisen riittävän oikeudessa. Pitää löytyä oikeasti todisteita huijaamisesta.

  Keskity vaikka selvittämään mitkä ip:t ovat tällä hetkellä Tecxipio/Guardaley/jne käytössä, ja tee vastaava BT-clientti mikä heillä väitetysti on, eli joka ei jaa mutta yrittää ladata trollien "jaossa" olevia tiedostoja. Mikäli näin paljastuu heidän todella jakavan valvottavaa materiaalia, tee sama virallisemmin todisteiden luotettavuuden varmentamiseksi.

  Heidänhän on epäilty toimivan seedeinä mutta sitä ei ole vielä saatu todistettua. Taisi murot ensimmäisinä saada heidän käyttämät ip:t selville, nyt sama uudestaan mutta älä paljasta löydöksiä täällä ennen kuin olet saanut luotettavasti dokumentoitua ne ettei Joni vasikoi sinusta Karlsruheen;)

  En tosin tiedä olisiko tälläkään paljoa merkitystä Suomessa, sillä tietääkseni todisteiden hankinnan laillisuus ei vaikuta niiden arvoon, mutta muualla maailmassa se olisi iso juttu. Ja taitaisi se täälläkin viedä pari asiantuntijalausuntoa trolleilta.
   
 14. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 249
  "1) tiedon antaminen saattaisi vahingoittaa valtion turvallisuutta, puolustusta tai yleistä järjestystä ja turvallisuutta taikka haitata rikosten ehkäisemistä tai selvittämistä;"

  Melko kovilla paukuilla Hedman Partners ampuu yli.;) Vieläköhän asianajajaliitto katsoo, ettei toiminnassa ole moitittavaa? Kyseleepi näemmä yhteiskunnan vihollinen nro 1.
   
 15. mlackke

  Rekisteröitynyt:
  31.03.2004
  Viestejä:
  780
  Huijaus on hankala todistaa, mutta k.o tavalla pystyy näyttämään toteen että Expicion logit eivät ole luotettavia/kiistattomia ja ovat helposti väärennettävissä siinä missä excelitkin.*

  Myös NARS/yms softahan oli jenkeissä pistetty 74-dokkari pystyyn miksi softa ei ole luotettava.

  Jos MAO tuomari sanoo, että ovat luotettavia niin helvetti tehkään kaikki sitten omat pcapit ja excelit ja näyttäkään tuomarille "sori, mut *verkkoanalyysi softa ei näytä mitään tuollaisia tietoja mitä Expicion logit väittävät.".

  *tää tottakai salassapidettävä.
   
  Viimeksi muokattu: 22.02.2017
 16. korot ja kulut

  Rekisteröitynyt:
  29.01.2017
  Viestejä:
  165
  Luultavasti lähtee perusteista:

  - sama operaattori
  - sama paikkakunta
  - sama torrent-ohjelma
  - sama portti
  - samantyyppiset latailut, samaa sarjaa viikon välein jne
  - lataajan "lomat" toistuvat samanlaisina

  +

  - IP-osoite ei ole vaihtunut ollenkaan, tai on vahtunut tietyn vaihteluvälin sisällä (IP-osoitteen kierto tietyissä rajoissa)
  - userhash on ollut pitkiä aikoja muuttumaton ja seuranta on ollut sen vuoksi helppo
  - kaikkien tekijöiden yhdistelmänä saadaan "erehtymätön" profilointi

  Bongasin Pentti Viljakaisen listasta muutaman harvinaisen torrent-ohjelman pienellä paikkakunnalla ja ajattelin kyynisesti että helposti voisi saman latailijan yhdistää myös muihin latailuihin kun tietää operaattorin, paikkakunnan ja torrent-ohjelman .. -> voisihan se silti olla että naapurustossa kaikilla on sama ohjelma ja operaattori, katsovat samaa sarjaa jne ...

  Tecxipio ei ole julkistanut mitä "tekninen profiili" ja "henkilön profiili" sisältävät ja voi olla hyvinkin nerokkaasti suunniteltu profilointi.
   
  Viimeksi muokattu: 22.02.2017
 17. jepulos

  Rekisteröitynyt:
  19.02.2017
  Viestejä:
  9
  Tuota onkos selvillä
  1 jakaako trollit itse fileä ts jos oikeus teokseen ja laittaa jakopaikkaan niin vähän sama kuin veis torille kamoja kyltillä ota tästä ja kuvais noutajat.
  2 jos trollit taas ottaa pätkän jotain tiedostosta eivät he varmistu edes että sisältö on otsikon mukainen vaan voi sisältää jotain muuta
  3 jos trollit taas ottaa koko filen tulee varmaan huteja ts itsekin warettavat kamaa johon ei ole oikeutta

  Tuossa yöllisiä pohdintoja
   
 18. korvaoo

  Rekisteröitynyt:
  19.03.2003
  Viestejä:
  4 346
  1 tää höpsixcio jakanee itse vahtimiaan filuja (ns. honeypot) jopa suuressa määrin
  2 n. 16 kilon pätkä väitetysti ladataan jonka perusteella väittävät pystyvänsä varmistamaan teoksen oikeellisuuden. Tästä ei kait ole varmuutta että mikä tuo pätkä on vai onko tuo esimerkiksi joku tietty osa, jota en kuitenkaan usko, kun ei mahda torrent clientit taipua jonkun tietyn pätkän lataamiseen. Periaatteessa tuo 16 kilon pätkä siis voi olla esimerkiksi osa mustaa ruutua jollain resoluutiolla?
  3 tähän ei piisaa minkään maan valtakunna trollien serverikapasiteetti, lienee google niitä harvoja joilla edes teoriassa voisi olla tarpeeksi tilaa...
   
 19. Satunnainen ohikulkija

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2016
  Viestejä:
  477
  Ellen nyt aivan väärin muista, Flintin keississä oli kyllä tuota teknistä profiilia valotettu, ja se koostui juurikin noista mainitsemistasi seikoista. Siinä tapauksessa tärkeimpinä lähinnä IP-osoite, torrent-client ja -portti -yhdistelmä, joiden todistusarvoa vastaaja ei tainnut hirveästi kiistääkään. Toki Tecxipion työtä vielä helpottaa, jos jakaa tai ainakin roikkuu samassa parvessa vielä kuukausia lataamisen jälkeenkin, kuten yhdessä vastaajan tappioksi sovitussa tapauksessa.

  Eipä valvontaa suorittavalla taholla pahemmin muuta tietoa ole, joten teknisen profiilin perusteet voi päätellä aika helposti ihan maalaisjärjelläkin. Joissakin tapauksissa se on varmasti ihan uskottava todiste, joissakin väen vängällä kokoon kyhätty himmeli.
   
 20. korot ja kulut

  Rekisteröitynyt:
  29.01.2017
  Viestejä:
  165
  Tecxipion valvontaohjelman todistuksessa ja Michael Patzerin todistuksissa taitaa olla kerrottuna että Tecxipio kerää päämiesten teoksia mahdollisesti loukkaavien teosten nimiä eri lähteistä, Piratebay jne, automaattisesti - arvaavat että tietyn niminen teos saattaisi olla päämiehen teoksen luvaton kopio ... teos ladataan Tecxipiolle ja varmistetaan että teos on se mikä arveltiin, sekä sen jälkeen ko. teosta jakavilta aletaan ottaa koelatauksia.

  Niistä teoksista joita kukaan päämies ei edusta otetaan vain teosten nimet ja parveen osallistujat -> oikeudessa todistetaan että "teosten nimet viittasivat tekijänoikeuksien alaiseen materiaaliin".
   
 21. soclose

  Rekisteröitynyt:
  17.12.2015
  Viestejä:
  55
  En kyl itse kovin kummosena client/portti yhdistelmää pidä. Jostain syystä noissa oikeusjutuissa on aina puhuttu myös harvinaisesta clientistä, joka myös on aika huono todiste koska muutaman prosentinki osuus on helposti miljoonia asennuksia.

  Näin teoriassa kai jonkulainen tcp/ip fingerprint mahdollisesta routerista ja ehkäpä myös torrent ohjelman ollessa aktiivinen itse sen takana olevasta koneesta on mahdollista tehdä. Tosin se sitten vaatisi enemmän aikaa ja kaistaa per trakattava ip. Luulisin tosin, että kovin yksilöivää dataa ei tosta saa mitenkään.

  Kaikki datahan on kohtuu arvotonta koska mikään luotettava taho ei valvo firmaa joka dataa tuottaa tehdäkseen rahaa kirjeillä. Ainoa 'expert' lausunto jonka guardley/tecxipio mikälie on jakanu on kohtuu naurettava jossa laitetaan joku torrent jakoon, mutta ei validoida mitenkään itse prosessia.

  Edit: typos
   
  Viimeksi muokattu: 22.02.2017
 22. KingLizard

  Rekisteröitynyt:
  05.08.2016
  Viestejä:
  58
  Pistin tuosta uusimmasta jutusta vinkkiä iltapäivä-lehdille. Mitä laajemmalle ja useammin nämä jutut saadaan leviämään isoihin mediohin niin sitä parempi.
   
  Viimeksi muokattu: 22.02.2017
 23. korot ja kulut

  Rekisteröitynyt:
  29.01.2017
  Viestejä:
  165
  Esim. Flintin tapauksessa oli qBittorrent 3.3.1 ja paikkakunta Tampere, operaattori Sonera -> montako löytyy? ... varmaan muutama kuitenkin, mutta sitten operaattorin vahvistamat IP-osoitteet (6) lisäksi ja latausten profilointi saman henkilön tekemäksi, niin aika hataraa että useampi liittymä (Tampereenkaan kokoisessa kaupungissa) olisi ollut asialla?

  Simone Richterin todistuksessa taitaa olla niin että hän laittoi itse jonkun torrentin jakoon, lataili omaa torrentiaan mm. tabletilla (?!) ja tarkisti MaverickEye:n tallentamista tiedoista että olivat havainneet jakamisen tapahtuneen ja tiedot oli tallennettu oikein? (MaverickEye ei tiennyt tarkemmin Simone Richterin testistä)

  (edellämainittu on kylläkin ehkä väärä muistikuva raportista)
   
  Viimeksi muokattu: 22.02.2017
 24. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  888
  niin mutta jakomäärät eivät ylitä merkityskynnystä+hp on lähettänyt niin monta kirjettä syyttömille että ei siinä kannata kenenkään toisen alkaa lähetellä kirjeitä...
   
 25. korot ja kulut

  Rekisteröitynyt:
  29.01.2017
  Viestejä:
  165
  En tarkoittanutkaan, vaan tavallaan viittasin Turrenkin lupaamaan "maksajan tiedot eivät päädy viranomaisille tai julkisiin rekistereihin" -> kuitenkin tiedot nyt ilmeisesti päätyvät viranomaisille, oli maksanut tai ei ... eipä sillä ole kylläkään monellekkaan väliä ... kylläkin saattaa olla että juuri yli 50-vuotiailla on kunnian tuntoa sen verran että asia harmittaa, varsinkin jos ei ole edes jakanut mitään ...
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti