HDMI-CEC dekooderi HTPC:lle RPi:stä

Viestiketju alueella 'Ohjelmointi' , aloittaja jaripetteri, 05.11.2016.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. jaripetteri

  Rekisteröitynyt:
  13.11.1999
  Viestejä:
  1 999
  Tälläinen pikku projekti tuli ajatus tehdä. Itsellä koodauskokemus loppupelissä aika vähäinen mutta HDMI-CEC:lle löytyy Pulse-Eightin tekemät kirjastot valmiina ja Raspbianin päälle tuo vaikuttaisi ihan tehtävältä hommalta.

  Idea siis lukea RPi:llä HDMI-CEC komentoja ja USB:n kautta niiden avulla ohjata Kodia HTPC:ssä. Eli juurikin sitä mitä tuo Pulse-Eightin adapteri tekee. Sattuu nyt vaan olemaan parikin ylimääräistä RPi:tä nurkissa ja tuo olisi mukavan oloinen pikku koodaus projekti ihan oppimismielessä. Halvemman hinnan takia tuota ei kannata tehdä.

  Käsittääkseni HDMI-CEC komennot kulkee kaikkiin HDMI-portteihin vahvistimessa joten mitään HDMI lisäjakajia ei tarvita kun nuo kuitenkin ovat vahvarissa kiinni.

  Senverran tuota tutkiskellut että RPi tarvii USB-sarjaportin jotta saan sen kytkettyä HTPC:hen USB:n kautta. RPi:n oma USB on masteri ja sitä ei näin ollen pysty hyödyntämään. Lisäksi sarjaportti on helpompi liityntä noin koodaus mielessä muutenkin. Sattuu olemaan myös FTDI:n USB TTL palikoita valmiina niin niitäkin pääsee hyödyntämään ja tuki löytyy sillekin Raspbianista valmiina. Pitäisi nuo vain pistää juttelemaan keskenään.
   
 2. StiNgeRWeb

  Rekisteröitynyt:
  07.09.2001
  Viestejä:
  3 034
  Eikö tuo HTPC osaa suoraan käsitellä CEC:iä? Kodi ainakin taitaa totella ihan suoraan CEC-komentoja eli miksi tuohon tarvitaan erillinen RPi?
   
 3. jaripetteri

  Rekisteröitynyt:
  13.11.1999
  Viestejä:
  1 999
  Nyt mulla on Openelec pohjainen RPi3 HTPC:nä ja se osaa CEC:n heittämällä mutta tarkoitus olisi kasata PC raudasta HTPC ja näyttikset eivät hanskaa HDMI-CEC:iä ollenkaan.

  Onhan tuohon olemassa tusina+ erillaista kännykkä/tabletti/kuukulkija kauko-ohjaus sovellusta mutta tuo TV:n oma kake on tuossa vaan niin hyvä.

  Tuo CEC tuki tarvitaan raudalta ja yksi harva sellainen telkkareiden ja soittimien lisäksi on RPi. Helpoin tuo olisi toteuttaa tuolla valmiilla palikalla mutta siinä ei taas oppisi mitään uutta... ;)
   
 4. StiNgeRWeb

  Rekisteröitynyt:
  07.09.2001
  Viestejä:
  3 034
  Okei, eli tuollainen syy. Telkarin kake tosiaan on erittäin hyvä tuossa hommassa. Muistelisin että jossakin on ollut projekti jossa näytönohjaimen HDMI:stä on luettu tuota CEC:iä mutta luultavasti sitten vaatii juuri jonkun tietyn valmistajan tietyn mallin että toimii, itse en ole niin perehtynyt näytönohjaimien sielunelämään.

  Tosiaan monet USB-Serial-palikat tuntuvat toimivan suoraan RPi:ssä, itse olen käyttänyt Profilicin piirillä varustettuja malleja, niitä kun jää duunissa yli ja menee roskiin viikottain. (tulee erään laitteen mukana ja meillä on jo joka jätkällä riittävästi.)

  CEC:stä näyttäisi olevan aika reippaasti juttua pitkin nettiä, joten eiköhän tuohon jostain löydy ohjeistusta. Niin, ja jos sulla on RPi ja HTPC verkossa keskenään niin sama se on siirtää ohjausdata verkon läpi niin ei tarvitse erillistä sarjaporttikaapelia.
   
 5. Zepi

  Rekisteröitynyt:
  26.08.2000
  Viestejä:
  10 294
  Jos USB-kikkailun sijaan laittaisi RPI:n työntämään HDMI-CEC-kaman lähiverkon kautta HTPC:lle? Välttyisit sarjaportti-usb hässäkältä ja voisin kuvitella, että HDMI-CEC ohjauspakettien työntämisestä kämpän sisäiseen lähiverkkoon voisi syntyä muitakin mielenkiintoisia käyttökohteita kuin pelkkä HTPC:n ohjaus.

  Tyyliin teet raspilla pyörivän linux-applikaation joka muuttaa HDMI-CEC paketit järkevään muotoon ja mahdollistaa helpon tavan käyttää tuota ohjausdataa muuhunkin kuin HTPC:n ohjaukseen. Tuollahan voi lähetellä jotain Philips Hue ohjauspaketteja ja vaikka mitä vastaavia lähiverkkoon...

  edit: Kappas, StiNgeRWeb ehti ensin verkkoehdotuksellaan.
   
 6. jaripetteri

  Rekisteröitynyt:
  13.11.1999
  Viestejä:
  1 999
  Joo tuosta verkko-ohjauksesta olikin jossain juttua kun noita USB hommia lueskelin. Kodin ohjaus verkon yli on hyvin dokumentoitu. Samallahan tuolle tekisi jonkun konffaus sivun webbipalveluna jne. FTDI:n USB-TTL palikka siksi ekana mielessä kun niitä tuossa on valmiina. Tarvii alkaa kötöstelee kun löytyy aikaa.

  Tuosta verkko-ohjauksesta olisi varmaan jatkossakin enemmän hyötyä kuin sarjaportti hommista. :)

  Edit: tätä hetken aikaa nakertelin mutta sitten tuli vastaan MiBox3 eli Mi:n AndroidTV purkki joka 70e hinnalla on aika lyömätön HTPC:n korvaaja itsellä. No toiseen kotiteatteriin on nyt kuitenkin PC menossa ja siihen löysin käytetyn USB HDMI-CEC kooderi purkin parilla kympillä niin tämä projekti tuskin tästä hiljattain enää etenee...
   
  Viimeksi muokattu: 21.05.2017
 7. StiNgeRWeb

  Rekisteröitynyt:
  07.09.2001
  Viestejä:
  3 034
  Sitten vaan pitää varoa ettei homma lähde lapasesta niinkuin mulla. Itselläni kulkee samassa verkossa muunmuassa DMX-valaistusdataa, rikkarin dataväylä, nettiyhteys (tavallista nettisurffausta) about 10 laitteelle, VoIPpia, mediastreamia DLNA:lla, erilaisia raspi-raspi -yhteyksiä erilaisten anturointien takia, pari dedikoitua audiostreamia huoneiden välillä, viihdelaitteiden nettihallinta jne ja koko ajan on about 10Mbps minimikuormitus verkossa.

  Tuo verkon läpi ohjaaminen on kiva juttu, itselläni on yhdessä RasPissa pääserveri joka tarjoaa nettisivustoa jolla pystyy muunmuassa ohjaamaan asunnon paria telkkaria, nettiradiota, osaa valaistuksesta (kaikki valot mitkä ei ole alkuperäisten kytkinten perässä), tarkkailemaan lämpötiloja, ylesiesti äänentoistoa, pienen virityksen kautta rikkarin vuosikelloa joka hoitaa esim jouluvalojen ohjauksen jne. Ja kaikki on jopa etähallittavissa mistä päin maapalloa tahansa eli voin vaikka laittaa jonkun biisin soimaan ja valot päälle ollessani töissä.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti