Handan DVB-C 6000 powerivikaa

Viestiketju alueella 'Elektroniikka ja HW-modifiointi' , aloittaja Mictian, 05.02.2010.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. LassiVV

  Rekisteröitynyt:
  28.12.2001
  Viestejä:
  2 150
  Tuossa pari viestiä taaksepäin kuvia powerista lähemmin, jos niistä apuja. Nuo arvot otettu sen takia, kun jonkun myymä: konkka korjaussarja sisälsi tollaset ja oletin että olis oikeat arvoiltaan :)

  Index of /~lassivv/maxi8000

  Verkkoelko näyttää olevan surullisen kuulusa luxon ett kyllähän sekin samalla vaihtuis.. Tänään ehkä puran vielä boksin kun vaihdan sinne kovalevyy voin vielä tarkistella noit jotain konkka arvoja ja verkkoelkon arvon. Onkos viel muuta mitä kannattaa vilasta, mitä noist kuvista ei näy?

  edit: Verkkoelko näytti olevan 400v 82uf LUXON.
   
  Viimeksi muokattu: 13.09.2012
 2. LassiVV

  Rekisteröitynyt:
  28.12.2001
  Viestejä:
  2 150
  Päivitetty osalista:

  Tuossa päivitetty osalista, purin boksia sen verran että pääsin tarkastamaan nuo lukemat. Velleri olit oikeassa tuon 47uf 100v konkan kanssa oikeasti laitteessa oli 47uf 50v konkat. Mahtaako olla jotain tekemistä sillä että yksi noista konkist on ihan kiinni jäähdytys siilissä verkkoelkon lähettyvillä fetin vieressä. (kuva: http://koti.kapsi.fi/~lassivv/maxi8000/untitled-3896.jpg )

  Olisko tuolla jännikestolla yritetty saada pitempää käyttöikää halvemmalla, kun ottamalla laadukkaampi konkka? Tuo 100volttinen kun oli siinä jossain valmiissa powerin korjaus konkka paketissa.

  Verkkoelkolla jonkun verran hintaa, mutta liekkö tuo Luxon niin paskaa että se kannattais nyt samalla vaihtaa? Vai voiko tuohon verkkoelkoksi pistää jotain halvempaa kun 5€ panasonicci. Tuntuu jotenkin ylilyönniltä hinnaltaan verrattuna noihin muihin.
   
 3. velleri

  Rekisteröitynyt:
  27.02.2005
  Viestejä:
  14 247
  Minä en pidä sitä ylilyöntinä ollenkaan. Jos katsot jonkun paskimman mahdollisen 1000h @ 85C purkin, niin lähes samanhintainen se on. Lisäksi tuossa pansussa on se hyvä puoli, että kun boksi lopulta leviää, voi elkon kierrättää seuraavaan katiskaan, joka sellaisen tarvitsee...

  Minulle on tietenkin ihan sama, että miten teet. Itse tulee tavallisesti tehtyä viimeisen päälle hyvin, jos johonkin hommaan ryhtyy. Sen verran usein saanut poikki menneen verkkoelkon takia räjähtäneitä powereita kasaan parsia, että en mielellään jätä paskavalmistajien elkoja vaihtamatta.
   
 4. LassiVV

  Rekisteröitynyt:
  28.12.2001
  Viestejä:
  2 150
  Tämä selvä, kiitoksia tiedosta asian suhteen. Toki mielelläni kunnolla korjaan nyt kun muutkin konkat kerran vaihdan. Tuntuu vaan olevan netissä vähän ristiriitaista tietoa tarviiko tän tyylisissä powereissa murehtia tuosta verkkoelkosta ollenkaan, mutta hyvä saada tietoa että verkkoelkotkin näistä on pettänyt.

  Sitten laitetaan ehdottomasti panasonicci jos hinta jakautuma on tollanen. Pitää laitella nuo tilaukseen, kiitokset neuvoista jälleen.
   
 5. StiNgeRWeb

  Rekisteröitynyt:
  07.09.2001
  Viestejä:
  3 034
  Juu, varsinkin jos itselle korjaa eikä enää halua kyseistä katiskaa uudestaan availla niin suosiolla se verkkoelkokin vaihtoon. Se ei tietenkään ole se yleisin vikakohde mutta kyllä se sylettää kun muut konkat ensin vaihtaa ja kuukauden päästä verkkoelko porsii ja joutuu taas kaivamaan rakkineen huoltopöydälle.

  Ensimmäisen verkkoelkon koiven syöpymisongelman jälkeen olen kyllä senkin suosiolla vaihtanut aina samalla kun muutkin, ei se nyt niin suuri kustannuserä kuitenkaan ole. Ja tosiaan kuten vellerikin asian ilmaisi, sitten kun se kiinahalpiskikkare kypsyy jostain muualta kuin powerista eikä jaksa korjata niin voi sen laadukkaamman verkkoelkon kaivaa irti ja pistää seuraavaan kiinakuraan jota korjailee.
   
 6. LassiVV

  Rekisteröitynyt:
  28.12.2001
  Viestejä:
  2 150
  Nyt tuli tilattua tuo edellä oleva lista elkoiksi Maximumiin kiitokset vielä vinkeistä, myös verkkoelko siis otettu. Tuossa selailin kahvitunnilla huvikseni erästä foorumia liittyen samaan asiaan ja siellä oli otettu puheeksi että pitäisi olla kaikki konkat mahdollisimman tarkasti ripperivirroiltaan, esr lukemiltaan yms samoja kun alkuperäiset tai muuten hakkurin toiminta voi muuttua niin että sieltä tulee vielä huonompaa sähköä kun alunperin tai pahassa tapauksessa jopa tulipalon vaara on laitteen käytössä.

  Tiedä sitten onko nämä ihan ääritapauksia vai onko sitten virtalähteiden toteutus tavalla niin iso merkitys ettei tässä maximumissa ole niin tarkkoja nuo lukemat. Kyseiset tarinoinnit koskivat siis Topfieldin virtalähdettä.
   
 7. velleri

  Rekisteröitynyt:
  27.02.2005
  Viestejä:
  14 247
  Ei se nyt niin älyttömän tarkkaa sentään ole, mutta ongelmia tulee helposti, jos korvaa esim. normielkon polymeerillä.

  Tosiaan ainakaan takaisinkytketyissä linjoissa ei kannata ESR:ää pudottaa murto-osaan alkuperäisestä. Elkon mainitulla rippelivirrankestolla ei tietenkään ole muuta merkitystä, kuin että se on ainakin sama, kuin alkuperäisessä.
   
 8. LassiVV

  Rekisteröitynyt:
  28.12.2001
  Viestejä:
  2 150
  Konkat tulee varmaan tällä viikolla, tossa huvikseni mittailin tän hetkiset jännitetasot, niiden puolesta ei omasta mielestäni mitään hätää mutta ehkä se on turvallisempi silti vaihtaa nuo, kun tuo yksin g-luxon sieltä jo pullahti 2kk sitten, oikosiin ilmeisesti meni kun koko laite enään startannut. Ilmeisesti nykyinen 120mm tuuletin on korjannut sekoilu ongelmat pois tai sitten tuo pullahtanut g-luxon on kiekutellu siel ensioireitaan.

  Tän hetkiset tasot 4vuotta vanhoilla g-luxoneilla, 12v linjassa tuo philipsin elko.
  Koodi:
  3.3v 3.31v
  5v 4.94v
  12v 11.95v
  -28v -28.2v
  30v 30.2v
  
   
 9. hynkel

  Rekisteröitynyt:
  11.01.2002
  Viestejä:
  412
  Ei nämä Handanin paskat jätä vieläkään rauhaan. Nyt ois käsissä yksi onneton laatikko, josta pitäisi videot saada siirrettyä koneelle. Poweri vetelee viimeisiään, mutta kun levylle antaa virtaa ulkopuolisella virtalähteellä niin videoita pystyy boksilla katselemaan. Boksin aikakauden tietokoneita ja käyttöjärjestelmiä löytyy, eli se puoli lienee reilassa, mutta se helkkarin softa. Sattuuko keneltkäkään löytymään handan 6000 tai 7700 USB-siirto-ohjelmaa? Welho-DNA:n sivuillta sitä ei yllättäen ole tainnut pariin vuoteen enää olla.

  Toinen vaihtoehto olisi heittää levy kiinni mikrotietokoneeseen, mutta mikähän tiedostojärjestelmä siinä mahtaa olla? Tarvitaanko linux?
   
 10. velleri

  Rekisteröitynyt:
  27.02.2005
  Viestejä:
  14 247
  Eikös niitä lukusoftia ollut ties mille paskapoksin omalleen tiedostojärjestelmälle? WinsoossiXP:lle enimmäkseen ainakin kai.n

  Mitä niin tarpeellista siellä on, ettei moista netistä löydy?

  Mutta yksi on ainakin varmahkoa; rikkonet levyn kaikenmaailman purkkapatenteilla, joten ehjää poweri ja ota sillä kullanarvoiset tallenteesi johonkin itse kurapoksilla, mutta korjaa powa ensin.
   
 11. hynkel

  Rekisteröitynyt:
  11.01.2002
  Viestejä:
  412
  Eipä se siitä ole hajoamassa, jännitelähde on kelluva ja laitteella voi kyllä toistaa materiaalia, mutta ei viitsisi analogikuvasta lähteä kaappausta tekemään. Siellä on muutama kotimainen ohjelma jotka varmaan olisi isolla rahalla mahdollista saada yleisradion arkistostakin, mutta ajattelin nyt ottaa pienellä rahalla.

  Suurin ongelma on se, että softaa ei tunnu löytyvän mistään.
   
 12. Tina Silta

  Rekisteröitynyt:
  18.03.2003
  Viestejä:
  3 738
 13. velleri

  Rekisteröitynyt:
  27.02.2005
  Viestejä:
  14 247
  Ylenannon antiikiikista kun kyse, niin itse tuikkaisin levyn lekalla litteäksi. Mitäpä sitä VMP:aa tuijottaa? Ei oikein järkevältä vaikuta esim. siihen verrattuna, että koko yle lopetettaisiin täytenä turhuutena.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti