"Haluatko miljonääriksi" -TV-ohjelma

Viestiketju alueella 'TV-sarjat, elokuvat ja musiikki' , aloittaja TuomeRehu, 08.05.2007.

 1. Athos

  Rekisteröitynyt:
  14.12.2012
  Viestejä:
  2 362
  Ero on vaan se että kuolleet kuuluisat taidemaalarit säilyvät historiankirjoissa satoja vuosia (=yleistietoa). Koulussa tuskin 100v päästäkään käydään läpi "ensimmäisiä, uraa-uurtavia tubettajia".

  Tai no mistäpä sitä tietää...

  Linnan juhlissa nyt on kaikkea Almaa ym. tähdenlentoa ja väkisin tehtyä "tuotetta" kuten nämä tubettajat on. Oikeastaan koko Youtube meni pilalle kun sinne alkoi nämä miljoonia tekevät kaupalliset tuotannot tulla. Se tuskin oli alkuperäisen videonjulkaisu-sivuston idea.
   
  Viimeksi muokattu: 16.12.2017
 2. Athos

  Rekisteröitynyt:
  14.12.2012
  Viestejä:
  2 362
  Se blondi viime jaksossa luulisi että hävettäisi kun ei tiennyt Joukahaisesta mitään vaikka oli vielä jonkun lehden päätoimittaja. Eli kirjallisuus lähellä alas. Eikös Kalevala kuulu edelleen vielä koulujen opetussuunnitelmaankin. Sen verran merkittävä kulttuurishistoriallinen teos. Taisi olla virherekrytointi lehdeltä. Varmaan juuri saanut viran kun maha pystyssä mikä sekin työnantajaa harmittanee.

  Siihen poltti pari oljenkortta turhaan. Tosin siltikin George Michael oli pääteltävissä kun Princen ja jonkun muunkin pysty sulkee pois. Ois vaan arvannut. Kyllähän 10k kysymys kannattaisi vähän heikommallakin varmuudella arvata. Ei tosin kovin hyvä liksakaan jos 7 tonttua jo viitsii kotiuttaa.

  Eipä mennyt miltsi lähellekään tälläkään kaudella ulos. Ei edes 200k. Hyvin on hakuvideot scoutattu. Ei kai muuta järkevää perustetta voi ollakaan videon lähettämiselle. Kilpailijavalitsijalle sulka hattuun kun sai minimoitua ulosmaksun. Ja jaajolle bonus lässytyksestä. Kaikesta huolimata piti kysyä tubettajia tai mahdotonta nippelitietoa. Ei voi sanoa tuotannolle kuin SÄÄLITTÄVÄÄ.
   
 3. Tunkkix

  Rekisteröitynyt:
  02.03.2013
  Viestejä:
  1 513
  Olen katsonut viimeaikoina paljon Youtubesta vanhoja Who wants to be a millionaire:n USA ja brittiversiota.

  Kysymykset tuntuvat keskimäärin paljon helpommillta kuin suomalaisessa versiossa, ja lähetykset etenevät paljon nopeammin.

  Suomiversiossa kysymykset ovat vaikeampia, voittotaulukko on paljon helpompi sekä aikaa tuhlataan suhteessa ihan liikaa juontajan jaaritteluun ja tahalliseen hidasteluun.

  Ihan kuin Suomiversiossa ei haluttaisi että pelaajat voittavat muutamaa tonnia enempää.
   
 4. Tunkkix

  Rekisteröitynyt:
  02.03.2013
  Viestejä:
  1 513
  Lisäksi alkuperäisissä ei kompakysymyksiä ole, toisin kuin Suomessa
   
 5. Jezme

  Rekisteröitynyt:
  23.06.2010
  Viestejä:
  5 075
  Tuskin halutaankaan. Aina välillä jonkun pitää päästä toki pitkälle, että rahaa tulee mutta ei jokaiselle kilpailijalle ole varaa jaella viisinumeroisia summia. Kun vertaa tuotantoyhtiöiden ja maiden kokoihin niin onhan tuo ihan selkeätäkin, että esim. tuo pääpotti kirpaisee tuottajaa Suomessa ihan eri tavoin kuin USA:ssa.
   
 6. finnleo

  Rekisteröitynyt:
  13.07.2009
  Viestejä:
  664
  Miten sattuikaan että ohjelma-aikaa kauden viimeissä jaksossa 10 min yhteen kysymykseen ja sitten jää juuri siihen. Mitä oltaisiin tehty jos olisi päässyt pidemmälle? Muutenkin vaikutti vähän täytetyypiltä, jota ei näyttänyt edes harmittavan. Kysymyskin sitä luokkaa että saa olla tyhmä kuin saapas
   
 7. Tunkkix

  Rekisteröitynyt:
  02.03.2013
  Viestejä:
  1 513
  Tuommoisen takia tuota TV-ohjelmaa on ärsyttävä katsoa kun ei päästä itse asiaan ollenkaan, kulutetaan aikaa, jotta mahdollisiman vähän kilpailijoita ja jaettavaa rahaa ulos.
   
 8. Jezme

  Rekisteröitynyt:
  23.06.2010
  Viestejä:
  5 075
  Oli kieltämättä aika surkea tuo lopetusjakso. Koko jakson aikana kerettiin vissiin käymään se 5-6 kysymystä? Loppu ihan ihmeellistä turhaa täytettä, höpöttelyä ihan jonninjoutavista ja jotain kollaaseja menneistä. Siis kun sitä turhaa täytettä on aika paljon normaalistikin mutta tuossa vielä varmaan tuplat.
   
 9. Athos

  Rekisteröitynyt:
  14.12.2012
  Viestejä:
  2 362
  Mitäs Saara 6v siellä katsomossa, jännittääkö? Mites iskä tänään pärjää? Ostaako hän sinulle jäätelon jos tulee miljoona? Jostain syystä muiden maiden versioista tällaiset puuttuvat kokonaan.

  Youtuben "John Carpenter Who wants to be a millionaire" -jaksossa mennään vartissa tonnista miljoonaan. Jos Suomessa joku menisi päätyyn asti kestäisi se varmaan parin-kolmen jakson verran välihöpinöineen. Tuolla vaan "B, final answer?" ja 5 sekunnin päästä "That's correct" ja seuraava kysymys.

  Ja 250 tuhannen kysymys oli "Missä uskonnossa on enemmän kuin yksi jumala: islam, juutalaisuus, hinduismi, kristinusko" jonka kuka vaan peruskoulun käynyt tietää ilman oljenkorsia. Täällä 200t kysymys oli "minkä linnun latinankielinen nimi on urea allga".
   
  Viimeksi muokattu: 05.06.2018
 10. Auren

  Rekisteröitynyt:
  06.02.2002
  Viestejä:
  27
  Ts. Uria aalge. Minä jotain tiedän linnuista, mutta puhtaalla arvauksella meni oikein. Etelänkiisla. "Suomessa pesii noin 40-50 paria pääasiassa Suomenlahdella." Ihan helpoimmasta ja yleisimmästä päästä tämä otettiin.
   
 11. Tunkkix

  Rekisteröitynyt:
  02.03.2013
  Viestejä:
  1 513
  Ehkä jenkeissä perustiedon taso on niin huonoa, että jos on jotain hajua niin pärjää siellä todella hyvin.

  Suomessa tosiaan noi kaikki Athoksen mainitsemat liirumlaarumit vedetään maksihitaasti läpi, ettei yhtään rahaa jouduta jakamaan. Eikä katsojana mielestäni se että jaetaan rahaa on tärkeintä, vaan se että näkisi niitä kysymyksiä enemmän. Olisipa vielä edes suhteessa yhtä vaikeita kuin ulkomailla. Tuntuu että kompia kompien perään.

  Brittien versio tuntui vaikeammalta kuin USA:n, etenkin kun perustiedot tuolta alueelta heikommat kuten myös kuningaskunnan eri alueiden omat kielet, joista myös kysytään paljon. Etelä-Afrikan versio jossain tossa välillä, mutta sielläkin oli paljon kysymyksiä joita ei vaan voi tietää ellei tuolla asu.
   
 12. Athos

  Rekisteröitynyt:
  14.12.2012
  Viestejä:
  2 362
  Uudella kaudella tämä show on vedetty entistä enemmän lekkeriksi siten että mukana on radionjuontajia pareittain kilpailemassa rahaa hyvänteväisyyteen ja partiolaislapsia keräämässä rahaa ties mille seuralleen. Jaajo saa höpistä entistä enemmän kollegoidensa kanssa ja muistella menneitä tarinoita kysymyksiin kuluvan ajan kustannukselle. Ennakolta jo tietää että kysymykset on tehty siten että kaikille annetaan se kymppitonni hyvään tarkoitukseen ettei tulisi paha mieli kellekään ja hyvä tarkoitus saisi rahaa. Olisi aika noloa jos hyväntekeväisyyksiltä vedettäisiin kompilla matto alta ja kaikki rahat pois.

  Sen jälkeisissä kysmyksissä tubettajien nimet on korvattu esports-pelaajien nimillä. Ainoa "uudistus" siis on mahdottomien ja yleistietoon kuulumattomien kysymysten aihealue. Ja joka välissä sata mainosta ja "vastaus kerrotaan mainoskatkon jälkeen" jotta niistä saadaan kerättyä mainostajilta se pikkupotti kokoon kun katsojia ilmeisesti (?) ainakin vielä on. Oikeille kansalaisille jotka tuonne ovat ilmoitautuneet (ja joista viisaimmat karsitaan pois) annetaan aikaa muutaman jakson verran.

  Ihme että alkuperäinen ja suosittu formaatti antaa itseään raiskattavan Nelosen toimesta tällä tavoin. Etenkin kun tässä varmaan on jujuna alun perin on ollut se että "matti meikäläinen" on lähellä voittaa tai voittaa sen miljoonan ja katsojat voivat sen myötäelää. Ei se voittaako Jone Nikula kymppitonnin pelastakaa lapset RY:lle tai muulle vastaavalle. Näissä tapauksissa Nelonen (mainostajat) voisivat suoraan tehdä sen lahjoituksen sinne ja säästää kaikkien aikaa.
   
  Viimeksi muokattu: 04.09.2018
 13. ?

  Rekisteröitynyt:
  20.06.2007
  Viestejä:
  7 300
  Oli kyllä läppä se radiojuontajien, kuka oli laulamassa jalkapallon MM kisoissa kysymys. Varmaan 15min meni siinä jaaritellessa.

  Oli kyllä taas viimeinen kerta pitkään aikaan, että jaksaa katsoa tuota.
   
  Viimeksi muokattu: 05.09.2018
 14. EeTee80

  Rekisteröitynyt:
  26.03.2015
  Viestejä:
  104
  Ain't no business like show business. Tätähän se on nykyään, showta shown perään.
   
 15. Athos

  Rekisteröitynyt:
  14.12.2012
  Viestejä:
  2 362
 16. Athos

  Rekisteröitynyt:
  14.12.2012
  Viestejä:
  2 362
  Viime jaksossa äitinsä ja Jaajonkin fiksuksi haukkuma poika käytti kaikki(!) oljenkortensa 1000e kysymykseen mentäessä. Tulipa tämäkin nähtyä. Jonkinlainen ennätys ehkä? Tämän jälkeen hän sai muutaman sopivan/helpon kysymyksen ja pääsi kotiuttamaan muutaman tonnin. Ilman oljenkorsia olisi varmaan jäänyt tyhjin käsin sillä epäili eskimokäännöksen liittyvän autoiluun. :D Ehkä hän ajatteli että se on semmoinen että tuulilasi jäässä tehdään U-käännös.

  Muuten kysymykset oli tuttua huttua. Mieskisaajalta kysytään naisille suunnattujen tv-sarjojen tunnusmusiikkia ja seuraavalta jopa Britannian X-Factor kilpailijoista vuodelta 2010(?). Tämä on sama kuin vaikkapa Amerikassa kysyttäs että kuka voitti Suomen Idolsin a) Hanna Pakarinen, b) Antti Tuisku jne. Voisi melkoinen kohu tulla kusetuksesta toisin kuin täällä "väärät" kysymykset painetaan villaisella. Nämä tällaiset EIVÄT OLE yleistietoa, väittäkööt rahanpuutteessa kärvistelevät tuotantoyhtiöt mitä tahansa ettei "yleistietoa voi määritellä".
   
 17. Athos

  Rekisteröitynyt:
  14.12.2012
  Viestejä:
  2 362
  Tällä kertaa kisaamaan pääsi naiskilpailija joka käytti kaksi oljenkortta kolmeen ekaan kysymykseen. Ei voi pitkää "uraa" luvata hänelle ensi viikolla, eiköhän se tonniin jää. Ennätys ehkä tämäkin oljenkorsien polttaminen lasten vaikeustason kysymyksiin. Tällä kaudella kilpailijat on todella matalaa tasoa eli tuotantoyhtiön "scouttaus" on onnistunut täysin nappiin mikäli heillä tosiaan kassanpohja häämöttää. Tuttuun tapaan katselleen vielä 15 min myötähäpeää aiheuttavia hakuvideoita joita ei muiden maiden versioissa nähdä. Erik Toivanen päästettäisiin kisaamaan ja kysyttäs oikeaa yleistietoa niin siellä alkas hikoiluttamaan ja voitaisiin Suomeenkin saada miljonäärejä tässä ohjelmassa kun ideana on ja kuten muissa maissa on saatu. Onko suomalaiset muita tyhmempiä vai kusettaako kysymysten ja osallistujien valitsijat?

  "Espanja, tuo Monacon tunnettu rajanaapuri".
   
 18. Athos

  Rekisteröitynyt:
  14.12.2012
  Viestejä:
  2 362
  Kauden viimeisissä jaksoissa on selvästi teemana että 1-2 Suomen oloissa isompaa pottia jaetaan ulos. Ainakin 30k ehkä yksittäinen 60k myös. Budjettia on kaudelle reilusti jäljellä joten markkinointimielessä muutenkin suhteellisen tietäville tyypeille laitetaan sen verran helppoja kysymyksiä.

  Toki väliin liittyy sitä normimenoakin eli oljenkorret alussa polttavia tampioita ja turhaa lässytystä.

  On se outoa ettei Ilmari Kiannon keskeisin tuotanto ole suomalaisille jo yleissivistyksen kautta tuttua.
   
 19. Tuliko sulle yllätyksenä, että kyseessä on viihdeohjelma eikä mikään tietoviisaiden kokoontuminen?
   
 20. Athos

  Rekisteröitynyt:
  14.12.2012
  Viestejä:
  2 362
  Kyllä se muualla on enempi tietoviisaiden ohjelma kun katsoo jenkkiversiota että minkälaista vanhaa tietäjää sieltä on miljoonan saanut yleistiedollaan. Kysymyksestä toiseen siirrytään sekunneissa. Ei katsota hakuvideoita eikä lässytetä turhaa. Tietääkö formaatin myyjä sitten miten Suomessa se on raiskattu. Luulisi että ne ehdot sanelee sen että imago säilyy miljonääriohjelmana eikä haluatko max kymppitonnin. Eli voittamista ei saa huijaamalla vaikeuttaa liikaa. Ei voi olla niin että suomalaiset on vaan muita tyhmempiä kun muualla menee ulos useita päävoittoja.
   
 21. Athos

  Rekisteröitynyt:
  14.12.2012
  Viestejä:
  2 362
  Kuuluisan jalkapallovalmentajan vaimolta kysytään Christiano Ronaldosta. Siinä on jo tuotannolla iltapäivälehtien otsikot mielessä miten "valmentajamies tuskailee katsomossa". Konduktööriltä kysyttiin aikanaan kaupunkien joiden ohi hän on ajanut, ruotsinkielisiä nimiä. Viimeistään nyt on kaikille selvää että tuotantotiimi valitsee sopivan kysymyspatterin jokaiselle jotta saataisiin eniten viihdettä mutta jotta kukaan ei voittaisi "liikaa". Voisivat siis lopettaa valkoiset valheet siitä että "tietokone arpoo kysymykset".
   
  Viimeksi muokattu: 20.04.2019
 22. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 965
  Ohjelmat taitavat erota jossain määrin eripuolilla mailmaa, max voiton saaminen on ihan eriluokan panostus eri maissa, a. johtuen siitä paljonko ohjelman liikevaihto ja miten se syntyy. Jos budjetti on kymppitonneja per osa niin ei se kestä miljoona pottien toistuvaa jakoa.
  Miten niin ? En väitä etteikä käsin voisi valita, mutta miten alku osoittaa yhtää mitään moista.

  Se on ilmeisesti kerrottu että tietokone ei arvo yksittäisiä kysymyksiä ihan summa mutikasta jostain isosta massasta, vaan mm. kysymykset vaikeutuu.
   
 23. Athos

  Rekisteröitynyt:
  14.12.2012
  Viestejä:
  2 362
  Ei arvo laisinkaan mikään tietokone kysymyksiä. Jalkapallovalmentajan vaimolta kysytään Ronaldo-kysymyksiä ihan vaan siksi että saadaan otsikoita iltapäivälehtiin ja että Jaajo pääsisi heittämään tämän yleisössä istuvan ja myös kisaajan kanssa ylimääräistä läpändeerusta ja naureskelemaan "hehe mites sattuikin" ja kyselemään "miltäs tuntui siellä katsomossa tämä". Tai vaikka se että konduktööriltä kysytään paikkakuntien nimiä tyyliin Riihimäki-Kyrkslätt että taas naureskellaan "olen ajanut tuosta monta kertaa junalla, palautan verokortin jos en tiedä". Vai mikä olisi todennäköisyys että nämä olisi sattumalta arvottu juuri "oikeille" henkilöille isosta massasta? Eiköhän siellä tiimi valitse jokaisen kysymyksen kisaajan mukaan. Ja jos sattuu tietävämpi kaveri kuten kerran pari kaudessa niin hänelle lyödään paniikissa tubettaja-kysymyksiä ettei mene liikaa ulos kun oljenkorret palaa niihin. Liekö edes se 50-50 mikään arvonta? Jos olet isoa summaa pelaamasas ja aiot käyttää 50-50 mutta tiedät varmasti vain että yksi vaihtoehto on väärä niin kannattaa heittää ohjelmassa "Luulenpa että se saattaisi olla tuo mutten ole varma" niin veikkaan että tietokone (tuotanto) jättää sen jäljelle ja sitten vaan valitset sen toisen ja kysymys menee varmasti oikein.

  Se syö hommalta mielenkiinnon ainakin katsojilta kun se mikä on voittosumma ei riipu lainkaan kisaajan tietämyksestä vaan tyhmemmille annetaan helpommalla se n. kymppitonni mikä kaikille. Viisaammilta kysytään vaikeampia tai pudotetaan tubettajan vaimon etunimiä kyselemällä. Toki kaikilla on budjettinsa mutta jos tuo tosiaan on maailman katsotuin ohjelma niin se formaatti on todella arvokas, luulisi silloin et formaatin myyjä varjelee sen mainetta. Jos Suomessa on ollut liikaa jaksoja tilastollisesti ettei kukaan voita milliä niin on selvää että se on "estetty" ja formaatin omistajalta tulisi noottia että "kysymysten valinta ja manipulointi osallistujan mukaan kielletty".

  Hakulomakkeessa kysytään mm. mitä tekisit jos olisit näkymätön eli se jo kertoo millaista tonne haetaan, viihdyttävää porukkaa muttei mitään tietoviisaita.
   
  Viimeksi muokattu: 26.04.2019
 24. Athos

  Rekisteröitynyt:
  14.12.2012
  Viestejä:
  2 362
  Hienosti taas uuden kauden alkuun annettiin hyväntekeväisyyteen lapsellisen helpoilla kysymyksillä kymppitonni ja tarjottiin jopa 60 tonnia melko helpolla urheilukysymyksellä. Eivät sentään kehdanneet syöpälapsilta viedä rahoja tubettajia kysymällä, se ois ollu jo liian huonoa mainosta.

  Sitten seuraaville kisaajille taas max tonni kyselemällä marginaalimusiikin bändien solisteja ym. nippelitietoa. Ei sillä ettäkö ne pelaajat mitään terävimpiä kyniä olisivatkaan kun oljenkorret menee satasten kysymyksissä.
   
 25. siperiankuu

  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Viestejä:
  1 031
  MInusta on aika moraalitonta vetää syöpälapsia mukaan uhkapelaamiseen muutenkaan. Vaikkei tässä turhassa TV-visassa pelaajilta omia rahoja viedäkään, niin uhkapelaamista se silti on, jos hyväntekeväisyyteen luvattu rahasumma riippuu jonkin tuulipuvun onnesta tuuripelissä. Olisiko kulisseissa kuitenkin sovittu, että se maksimi menee jotain kautta lahjoitukseen joka tapauksessa? En tiedä, kuulostaa vaan hyvin sairaalta.
   
  Viimeksi muokattu: 04.10.2019

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti