Hallitus laittaa työttömät "vapaaehtoistöihin"

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Nutcrackerr, 18.11.2016.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. eli_porter

  Rekisteröitynyt:
  17.07.2008
  Viestejä:
  433
  Voihan vitu mitä trollausta taas.

  Sosiaalitukia leikkaamalla...ko... tulisi lisää työpaikkoja? Vai mitä tarkoitat.

  Mitä ihmettä, mielenterveysongelmatko ovat keksittyjä ja näitä esiintyy vain nuorilla? Mitä ihmettä selität. Mene nyt takaisin sinne suomi24
   
 2. eli_porter

  Rekisteröitynyt:
  17.07.2008
  Viestejä:
  433
  Niin puhumattakaan firman sisäisistä asioista ja liikesalaisuuksista ym.
  Aika rajallisiin hommiin pystyy tuollainen orjatyöntekijä, missä tahansa firmassa. Ei sellaista työtä ole nykyään Suomessa missä ei ole mitään vastuita.
  Ei tuollaisia ukkoja uskalla kukaan ottaa omaan firmaansa pyörimään. Kaippa tuossa on ideana pyöritellä rahaa näihin työpajoihin ym. Varmaan jatkossa noita alkaa vuokratyöfirmat ja vastaavat pyöritellä. Mukava bisnes tuohon varmaan kehittyy. Pitää sellaista päiväkerhoa työttömille.
   
 3. Teepee1

  Rekisteröitynyt:
  11.11.2014
  Viestejä:
  3 236
  Mä veikkaan että niin kävisi. Ehkäpä firmojen ei tarvitsisi palkata ulkomailta tekijöitä.Samalla suomeen jäävä rahamäärä kasvaisi joka taas lisäisi työpaikkoja palveluiden oston muodossa.
   
 4. c-64

  Rekisteröitynyt:
  16.11.2015
  Viestejä:
  298
  Työttömiä voisi palkata vastaanottokeskuksiin makailemaan. Lehdissähän on kerrottu, kuinka talouselämä piirstyi vastaanottokeskuksen myötä.Turvikset kun käyvät kaupassa ja näin tuovat fyrkaa paikallisten yrittäjien kassaan.

  Samalla tavallahan voidaan työttömät sijoittaa köyhiin kuntiin piristämään taloutta.
   
 5. etusukunimi

  Rekisteröitynyt:
  21.01.2015
  Viestejä:
  3 630

  Jotain raskaita "lapiohommia" nyt varmaan voi löytyä, mutta kuinka tehokkaasti sitten 0€ palkalla joku siellä mitään lapioi? mitä jos rikkoo selkänsä (jonka itse toki rikkoisin ensimmäisellä lapion iskulla aijjaijjai) niin kuka korvaa? Onko yrityksellä sitten korvausvastuuta, sairaslomapäivien suhteen vai mitenköhän se menee?

  Tupakkia varmaan palaisi paljon ja pitäisi akkupankki ottaa kännykkään että voisi murottaa päivät pitkät lapioon nojaillen.

  Purkuhommia vaikka raksalla? Tai siivoushommia? Niin... veikkaisin että menee sekajätteisiin kuparit ja metallit ja puulavalle kipsilevyt jne. Voi voi, tuleeko potkut?

  Purkuhommia, ne on helppoja. Oho meni runkopalkki puukkosahalla poikki ja tupakka putosi myös kutteripurujen sekaan kytemään. Aijjai, toivottavasti on vakuutukset kunnossa...
   
 6. Teepee1

  Rekisteröitynyt:
  11.11.2014
  Viestejä:
  3 236
  Hyvä asenne. Sehän olisi ihan kauheaa jos saisi kokemusta ja suhteita.. Siinähän saattaisi vaikka joutua ihan oikeisiin töihinkin joskus. Näitä juttuja kun lueskelee niin ei todellakaan yllätä joidenkin ihmisten työttömyys.
   
 7. etusukunimi

  Rekisteröitynyt:
  21.01.2015
  Viestejä:
  3 630

  Jos joku firma tarvitsee työntekijää niin sitten hän voi siitä maksaa palkankin.
  Kokemusta? Mistä? Vaikka koiran paskojen keräilystä tms? Sitten voi CV:hen lisätä taas yhden hyvän duunin lisää :)
   
 8. eli_porter

  Rekisteröitynyt:
  17.07.2008
  Viestejä:
  433
  Niin, valitettavasti nykyisellään noita työelämäharjoitteluja ja valmennuksia ei kehoiteta laittamaan cv:hen.
  Eli näitä ei voida laskea työkokemukseksi. Näin ainakin itselle kerrottiin muutama vuosi sitten työkkärin kautta järjestetyllä kurssilla. Olin tuola muuten vapaaehtoisesti.
   
 9. DDT

  Rekisteröitynyt:
  01.08.2002
  Viestejä:
  625
  Huvittavaa lueskella näitä ilmaisen pakkotyön puolustajia. Kukaan heistä ei vaan löydä yhtään järkevää argumenttia, jolla tuota hulluutta voisi perustella. Antakaa nyt edes yksi!

  On aika selvää, että mikäli voidaan pakottaa työttömiä työhön työttömyyskorvauksella, se lähtökohtaisesti luo työttömyyttä. Jos on mahdollisuus saada ilmainen työntekijä, miksi palkata joku? Tietysti tämä on enemmän teoreettista, koska eivät ainakaan "oikeat" työnantajat tule palkaamaan tällaisia. Suurin ongelma on varmasti kuitenkin se, että jokainen ihmisarvoa kunnioittava tajuaa että orjatyö ei ole oikein. Työstä on maksettava palkkaa, vaikka huonoakin. Tämän johdosta motivaatio on työllistetyllä olematon. Tämä taas takaa sen, että työnantaja ottaisi riskin jokaisen ilmaisen kohdalla.

  On ihan naurettavaa, että kuvitellaan tämän lisäävän työpaikkoja. Ongelman ydin kuitenkin on, että työpaikkoja ei ole tarpeeksi. Tietysti on myös osin ongelmaa työvoiman liikkuvuudessa (työt ovat kaukana, ei mahdollista muuttaa) ja pulaa tietynlaisesta osaamisesta. Työttömyysngelmaa voi hoitaa kestävästi vain työpaikkoja luomalla. Kaikenlainen muu temppuilu luo enemmän ongelmia, kuin ratkaisuja.

  Olen myös ihmetellyt näitä sopimuksia, joissa tarjotaan vain vähän tunteja. Miksi kukaan työnantaja tuollaisia tarjoa, mitä etua se saa siitä? Kertokaa nyt viisaammaat, en ole tuohon perehtynyt.
   
 10. etusukunimi

  Rekisteröitynyt:
  21.01.2015
  Viestejä:
  3 630
  jos sattuisin ilmaistyöpaikassa saamaan naarmunkin, vertavuotavasta haavasta puhumattakaan, haastaisin kyseisen firman oikeuteen pahoinpitelystä. ilmaistyö ei ole mitään työtä. Se on pakkotyötä jolloin siihen osallistuva yritys on syyllistynyt pahoinpitelyyn.
   
 11. pk#5

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2001
  Viestejä:
  606
  Paljonkohan joku 200k ihmisen puuhastelun järjetäminen maksaisi? Jo nyt kuullut että kaikki halukkaat ei edes pääse kuntouttavaan työtoimintaan kun ei ole fyrkkaa. Ainoot duunipaikat joissa ei ole pätevyysestettä, kuten vaikka lekuri tai rakennusmestari, joihin ei löydy tekijöitä on puhelinmyynti. Miksiköhän? Koska sillä ei elä kukaan, ehkä puuhastelijat voitais laittaa soitelemaan ihmisille, kyllä siinä pakkotyön puoltajiakin ottaisi päähän kun puhelin pirisisi jatkuvasti.
   
 12. etusukunimi

  Rekisteröitynyt:
  21.01.2015
  Viestejä:
  3 630

  Voisitko antaa sitten jotain konkreettisia järkeviä esimerkkejä mitä 0€ palkalla joku yrittäjä voisi ottaa ihmisiä töihin?
  Ja että heihin voisi luottaa. Olisiko yrittäjällä energiaa ja aikaa opastaa niihin hommiin.
  Miten nämä kaikki työtapaturmat sitten hoidetaan, kun mitään vakuutusmaksujakaan ei luonnollisesti ole kun ei palkkojakaan maksella?

  Jos olisit itse yrittäjä, niin minkälaista työtä tarjoaisit? Miten pitkään sitä pitäisi ilmaiseksi sitten tehdä? Montako tuntia kuukaudessa?

  Ikkunan pesua? Mitä jos ikkuna menee rikki? Mitä jos työntekijä kaatuu lasin läpi ja vammautuu tai kuolee, maksatko sinä korvaukset?

  Ylipäätään jos jokin yritys tarvitsee työntekijää niin miksi hän ei vain palkkaa työntekijää?
   
 13. Teepee1

  Rekisteröitynyt:
  11.11.2014
  Viestejä:
  3 236
  Kuten jo aiemmin kirjoitin tuo pakkotyö olisi oltava jotain mikä jää nyt tekemättä. Muuten tuhotaan jo olemassa olevia työpaikkoja. Tämän pitäisi olla erittäin selvää kaikille.. Jos nyt vaikka aloitettaisiin siitä että saadaan taas suomen työpaikat suomalaisille.. Tällä hetkellä noin 100 000 ulkomaalaista syö meidän leipää. Puhumattakaan kerrannollisuudesta montako syö suomalaisten leipää virossa ja venäjällä. Mistä sä muuten ajattelet johtuvan että suomalaiset firmat maksaa tes mukaista liksaa virolaisille? Bingo siitä syystä etteivät saa suomalaisia tekijöitä! Ja mistä tämä johtuu? Olisiko siitä syystä että suomalaisia ei kiinnosta kun elintaso ei noilla duuneilla juuri parane.
   
 14. Teepee1

  Rekisteröitynyt:
  11.11.2014
  Viestejä:
  3 236
  Jotain herättelyä tarvittaisiin työttömien suuntaan.. Aivan liian moni on hyväksynyt kohtalonsa ja ajattelee asioita erittäin kapeakatseisesti.. Hyi ilmaistyötä ennemmin poltan koko tehtaan kun yritän vaikka oppia tai luoda kontakteja.. Ihan samoin kuin puhelinmyynti on aina täyttä paskaa.. Joo ainut vaan että silläkin alalla moni pärjää. Lehtien myynnistä voi sitten vaikka päästä myymään vakuutuksia tai palveluja joissa palkkauskin on vähän eri luokkaa. Mutta ei niin ei. Kaikki on paskaa ja huijausta.. Ennemmin manaan koti sohvalla kun työttömiäkin on 500 000. Tuohon puoleen miljoonaan lasketaan muuten päihdeongelmaiset, työkyvyttömät, työhaluttomat ja kaiken kukkuraksi ihmiset joilla ei koskaan ole mahdollisuutta työllistyä. Todellinen työtä haluavien ja työhön pystyvien lukema on todella paljon pienempi.
   
  Viimeksi muokattu: 24.11.2016
 15. Griffin

  Rekisteröitynyt:
  29.11.1999
  Viestejä:
  17 160
  Itse en ole kyllä keneltäkään puhelinmyyntiin osallistuneelta, että olisi sillä pärjännyt Suomessa.
   
 16. Teepee1

  Rekisteröitynyt:
  11.11.2014
  Viestejä:
  3 236
  Okei. Itse tunnen useamman lehtipuolelta jotka elättävät itseään sillä. Tunnen myös vakuutus ja toimistotarvike myyjän jotka repivät aika hyvääkin liksaa.

  Molemmat noista jälkimmäisistä muuten pääsivät hommiinsa aloitettuaan lehtimyynnillä.

  Sen verran on kyllä myönnettävä että nuo hommat sopivat erittäin harvoille. Ja hyvin harva noissa pärjää, keskitulot kuitenkin pyörivät lehtimyynnissä jossain 600-800 kieppeillä. Sitä tosin selittää sekin että hyvin harva on noissa pidempään kuin muutaman kuukauden.
   
  Viimeksi muokattu: 24.11.2016
 17. Griffin

  Rekisteröitynyt:
  29.11.1999
  Viestejä:
  17 160
  Äkkiseltään tulee mieleen 5 tuttua / tuttua, joiden nykytilanteesta en tiedä enää, mutta jokainen totesi kokeiltuaan muutamasta kuukaudesta muutamaan vuoteen, jotta paska homma ja onneton palkka. (Siis puhelinmyyjinä kokopäiväisesti toimineita.)
   
 18. Teepee1

  Rekisteröitynyt:
  11.11.2014
  Viestejä:
  3 236
  Pisin ura mitä itse tiedän on 22v. Tunnen tosi paljon tuolta alalta henkilöstöä eräs kaverini on erään ketjun omistajia. Harvalle tuo sopii ehkä 1/ 50stä kykenee elättämään itsensä lehdillä. Ja tuotakin vaikeuttaa se että on toimistoja jotka maksavat erittäin huonosti.
   
 19. etusukunimi

  Rekisteröitynyt:
  21.01.2015
  Viestejä:
  3 630

  Rakennusalan TES minimi on muistaakseni hieman vajaa 10€/h (palkkaluokka 1) ja virolaisille ei todellakaan makseta edes sitä. Tiedän 100% faktaksi että aliurakoitsijoille on työvoimasta maksettu aasialaisille ukoille 1,50€/h palkkoja. Laskutuksella. Raksalla.

  Itse kuuluisin palkkaluokkaan 4 joka ulkomuistista on jotain 14€/h

  Miten me muka "saadaan työpaikat suomalaisille" sillä että suomalaiset pistetään keräämään koiranpaskaa puistoista ilmaiseksi?

  Ahaa siis tarkoitat sitä että kun tarpeeksi ilmaiseksi uhkailtuna sitä paskaa sieltä puistoista kerää, niin suomalaiset menevät esim sinne raksalle, alle oman lakisääteisen palkkaluokkansa?

  Ole hyvä ja aloita. Ole esimerkkinä muille, laske itse omaa palkkaasi nyt 40% ja esitä siitä todisteet tänne ja lakkaa tuo vitun jeesustelu.

  ps. ja taisi jossain MOT ohjelmassa paljastua että Olkiluodon ydinvoimalassa maksettu puolaisillekin työläisille 1,50€/h palkkoja.
   
 20. etusukunimi

  Rekisteröitynyt:
  21.01.2015
  Viestejä:
  3 630
  Puhun vaan faktoista.
  Jos olisin yrittäjä niin en missään nimessä uskaltaisi miljoonien eurojen firmaani/tehtaaseeni tuoda jotain pakotettua ilmaistyöntekijä kriminaalia jolloin riski sen tehtaan palamiseen voisi oikeasti konkretisoitua 10.000 kertaisella todennäköisyydellä varmemmin, kuin palkkaamalla sinne rehdisti työntekijän.
   
 21. Griffin

  Rekisteröitynyt:
  29.11.1999
  Viestejä:
  17 160
  1/50 on kyllä nykyään huomattavasti enemmän, kuin optimistinen arvio.
   
 22. Välihessu

  Rekisteröitynyt:
  28.05.2016
  Viestejä:
  222
  Tätä olen ihmetellyt, että miksi näin on. Varsinkin, jos henkilö on vapaaehtoisesti kurssilla ja hän tekee täysin samoja hommia kuin "oikeat" työntekijät. Mutta kai tässä taas tulee esiin työnantajien ja rekrytoijien tietynlainen tyhmyys ja kapeakatseisuus. Nykystatus on suurin asia ja sama henkilö on täysin eri valossa riippuen onko hän opiskelija, kurssilla, työttömänä vai (missä tahansa) töissä.
   
 23. Teepee1

  Rekisteröitynyt:
  11.11.2014
  Viestejä:
  3 236
  Hyvin vaikea tuota on arvioida. Tuokin ala kun kuitenkin vaatii oppimista ja suurin osa jengistä häipyy 3 kk sisällä.
   
 24. Griffin

  Rekisteröitynyt:
  29.11.1999
  Viestejä:
  17 160
  Lisäksi kannattaa huomioida, että KUN jotain sattuu, niin kuka maksaa esim sairaalalaskun ja tuhoutuneen omaisuuden?
  Kela 100%:sesti vai yrittäjä, joka otti työhön tuntemattoman tyypin, jolla ei ollut mitään pätevyyttä hommaan.
  Muutenkin kun tuollainen tyyppi ei ole juurikaan motivoitunut (on selkeää, että työ ei jatku ja palkka on selkeästi työkavereita huonompi) niin tuollaisen työntekijän työteho on yleensä onneton, puhumattakaan täälläkin mainituista riskeistä (esim firman omaisuuden lähtemisestä ko henkilön mukaan). Sitten taas jos on innokas ja pystyvä henkilö, niin firman vakituisten työpaikoista joku voi olla vaakalaudalla, joka taas aiheuttaa puolestaan huomattavaa nihkeyttä.
   
 25. Välihessu

  Rekisteröitynyt:
  28.05.2016
  Viestejä:
  222
  Täytyy toki muistaa, että mitä ollaan myymässä ja paljonko sedälle jää fyffeä kaupasta. Jos muutaman kympin akuankkoja myyt päivästä toiseen, niin siinä tulee tietyn ajan kuluttua motivaatio-ongelmiakin vs. vaikka miljoonien erp-järjestelmä.

  E: Monesti meinaan kuulee niitä puheita, että "minä kyllä myisin sitä akuankkaa vaikka kuinka (yhden päivän ajan), ei se ole niin vaikeata". Mutta kun tulee arki ja sitä pitäisi päivästä toiseen saada luukutettua, niin siinä vaiheessa vasta punnitaan jyvät akanoista.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti