Hallitus laittaa työttömät "vapaaehtoistöihin"

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Nutcrackerr, 18.11.2016.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Akkorokamui

  Rekisteröitynyt:
  14.08.2016
  Viestejä:
  62
 2. Nutcrackerr Banned

  Rekisteröitynyt:
  28.11.2014
  Viestejä:
  187
  Mutta kyllähän varmasti jotkut työttömät ovat alkoholisteja, joten ei tuo vertauksesi ole tuulesta temmattu täysin.
   
 3. User-ID #1234

  Rekisteröitynyt:
  19.03.2009
  Viestejä:
  5 017
  Jaaha, näköjään pääse vähintään 4 kuukauden lomalle valtion ylläpitämään hotelliin! :D:psmoke::smoke::comp:
   
 4. Griffin

  Rekisteröitynyt:
  29.11.1999
  Viestejä:
  17 156
  Ihan hyvä, jos tuo ei aiheuta potkuja ja työttömillä töiden teettämistä valtion laskuun. Jos aiheuttaa, niin idea on kuollut jo syntyessään.
   
 5. Dr. Cox

  Rekisteröitynyt:
  25.08.2014
  Viestejä:
  492
  Ymmärtäisin tämän ehdotuksen ehkä silloin jos töitä oikeasti olisi kaikille. Nyt on yli 300 000 työtöntä ja n. 50 000 avointa työpaikkaa. Eli kaikille ei ole töitä jotka haluaisivat tehdä töitä. Onko oikein rankaista näitä työttömiä pakkotöillä, "vastikkeellisella sosiaaliturvalla", josta ei makseta palkkaa? Minun mielestäni ei ole. Lisäksi näistä "vapaaehtoistöistä" ei kerry veroeuroja ollenkaan. Eikö hallituksen olisi viisaampaa tehdä päätöksiä jotka toisivat lisää töitä Suomeen, eikä pakottaa työttömiä tekemään töitä joista ei makseta palkkaa? Vika ei ole työttömien, vaan poliitikkojen. Mutta poliitikot tykkäävät kyllä rankaista omista virheistään ja osaamattomuudestaan niitä jotka kärsivät heidän päätöksistään kaikista eniten muutenkin. Nyt vielä ehdotetaan orjatöitä ja 3kk väliset täysin turhat haastattelut on jo lyöty lukkoon. Eli tätä työttömyysongelmaa ratkaistaan täysin väärästä päästä. Ei työttömiä rankaisemalla mikään parane. Tarvitaan lisää töitä.
   
 6. Nomber

  Rekisteröitynyt:
  15.07.2002
  Viestejä:
  4 910
  Saako tuosta sitten niin paljon extraa kuitenkin että pystyy vapaaehtoishommia tekemään? Kumminkin voi mennä useita kymmeniä euroja päivässä matkalippuihin niin ei niitä välttämättä ole työttömyyskorvausrahalla mahdollista hankkia. Ja kuinka paljon työnhaku kärsii jos teet vapaaehtois hommia koko ajan. Ei ole aikaa käydä työhaastatteluissakaan. Ja jos et vapaaehtois työhön ilmesry paikalle niin olettaisin että aika pitkää karenssia pukkaa.
   
 7. Ekaros

  Rekisteröitynyt:
  26.12.2006
  Viestejä:
  1 933
  Mitäs sitten tehdään jos olet omaishoitajana ja joudut lähtemään tuon 80 km päähän haastatteluun julkisilla, mistä tuohon hankitaan luotettava tuuraaja?
   
 8. zacksa

  Rekisteröitynyt:
  07.03.2008
  Viestejä:
  644
  Kyllähän valtio voisi laittaa yli kk työttömänä olleet tekemään samoja töitä joita vangit tekevät. Vangit eivät ansaitse ajanvietettä. Talvisin sitten oman kunnan lumitöitä ja kesällä vaikka roskien keruuta puistoista. Marjojen poiminta ja niiden lahjoittaminen kouluille tai vanhainkoteihin olisi myös suotavaa. Jokaisen työtulosta valvottaisi ja jos ei vaadittavaa tulosta tule niin tuet loppuu kuin seinään.
   
 9. zacksa

  Rekisteröitynyt:
  07.03.2008
  Viestejä:
  644
  Tässä osuit naulan kantaan. työttömiä on varmaan lähemmäs puoli miljoonaa, mutta heistä työhaluisia on vain murto-osa. Juuri siksi olisi hyvä että sen tuen eteen olisi tehtävä jotain.
   
 10. ravene

  Rekisteröitynyt:
  30.01.2004
  Viestejä:
  1 019
  Yksi tuntemani yrittäjä sanoi tähän puoliksi vitsinä "En tiedä viitsinkö jatkossa ollenkaan palkata työntekijöitä, kerta ilmaiseksikin saa, heh". :) Kyseinen yrittäjä tälläkin hetkellä hyväksikäyttää aika törkeästi työkokeilu-järjestelmää.

  Toisesta päästä voidaan sitten myös kätevästi irtisanoa palkallista työvoimaa.
   
 11. Melbac

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2001
  Viestejä:
  10 375
  Taitaa olla avoimia työpaikkoja n30.000 ja tohon sisältyy kaikki puhelimyyjät yms.Työttömiä on jotain 290 000-325 000 laskutavasta riippuen.

  http://www.ksml.fi/talous/Avoimien-työpaikkojen-määrä-kasvoi/875632
   
 12. Melbac

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2001
  Viestejä:
  10 375
  Joops,helppo alkaa myös tinkimään palkasta/työajoista kun tietää että tyypit ei halua joutua työttömiksi juuri näiden kovennusten takia ja siellä oven takana on jo se >500 tyyppiä valmiina viemässä sen duunin.Juuri tiputtivat 100pv ansiosidonnaistakin ja noille tulee kai se joku 1pv kuukaudessa jossain juttu tms. :D
   
  Viimeksi muokattu: 18.11.2016
 13. DI-

  Rekisteröitynyt:
  29.08.2013
  Viestejä:
  161
  Erittäin hyvä ehdotus. Tämä olisi pitänyt toteuttaa jo aikoja sitten, mutta kun meillä on tämä vasemmisto, joka on aina torpannut jokaisen uudistuksen.

  Oma veikkaus on että työttömyysturvasta nykymuodossa luovutaan ja sen tilalle tulee vastikkeellinen perustulo. Tarkoittaa käytännössä sitä, että jokaisen työttömän on tehtävä töitä noin 6-8h per päivä, 5 päivää viikossa saadakseen sen noin 500 euron perustulon.

  Ehkä tällä saadaan se sohvalla laiskottelu loppumaan.
   
 14. sosiaalipummija

  Rekisteröitynyt:
  21.03.2013
  Viestejä:
  3 209
  No vastaisuudessa kaikki korvattavissa olevat työt teetetään osallistujilla. Tässä tulee narun pää vetävän käteen nopeasti, koska ostovoima lähtee hienoiseen laskuun, ja talous ei ota noustakseen, koska raha ei kierrä systeemissä enää entiseen tapaan. Näihin keskusteluihin ottaa osaa koko joukko porukkaa, jota ei oikeastaan kiinnosta koko asia ollenkaan, kunhan sitä ei hoideta heidän rahoillaan.

  Me venkulat sitten vastaisuudessakin haetaan juoksukaljat, kassilohet, rosvopaistit ja muut sapuskat kuten ennenkin ja käydään välillä puoskarilla vollottamassa masennuksesta ja nautiskellaan sängynpohjalla kun kaikki kohtaloonsa alistuvat ääliöt menevät tekemään muiden töitä ilman palkkaa. Tai no, suurin osa venkuloista ovat oikeasti päihdevammaisia luusereita ja roskasakkia joilla elämänhallinnan puute korreloi sosioekonomisen aseman kanssa suoraan.

  Mut noin niinku yleisesti ottaen, työnteko työttömyysturvan suuruista korvausta vastaan ei vaan kannata, jos riittää yhtään munaa esim. diilata huumeita tai varastella kamaa. Yhdellä helpolla keikalla saa tuon 500 euroa heti käteen, eikä tarvitse esittää rehellistä ahkeraa orjaa ja kuunnella muiden motkotusta.

  Viitsiikö sitten jatkossa maksaakaan enää yrittäjän tuotteista kerta ilmaiseksikin voi ottaa, heh? :p
   
  Viimeksi muokattu: 18.11.2016
 15. Nomber

  Rekisteröitynyt:
  15.07.2002
  Viestejä:
  4 910
  Vapaaehtoistyön hyvä puoli on kuitenkin se että mitään ei menetä jos saa potkut, joten ei ainakaan kauheasti kannata rehkiä. Yrittäjänkin on ehkä paha ottaa vapaaehtoistyöntekijöitä, koska monia homma harmittaa kuitenkin niin paljon että ihan vaan siksi tekee yrittäjälle mahdollisimman suuria tappioita että menee firma nurin.

  Saikuttaakkin voi huoletta ihan niinpaljon kun vaan viitsii koska edelleenkään ei ole mitään menetettävää, aina on pakko saada uusi työ tilalle jos työnteko on tuen saannin ehto. Tuskin niinkään voi mennä, että 300 000 työtöntä ja 1000 vapaaehtois paikkaa ja loput 299 000 menettää tuet kokonaan.
   
 16. hennpecked

  Rekisteröitynyt:
  15.12.2012
  Viestejä:
  1 254
  Luin jostakin jutun, jonka mukaan Suomessa on yli 600.000 työtöntä, kun virallisen työttömyyslukeman lisäksi huomioidaan työvoimapoliittisessa koulutuksessa olevat, ilmaisessa/puoli-ilmaisessa työharjoittelussa olevat, "työvoiman ulkopuolella olevat" ja työttömyyden jälkeen opiskelemaan lähteneet. Tämä ilmeisesti selviää TEM:n tilastoista.

  Mutta niin tai näin. Suomen ongelman ei ole työtä vieroksuvat ihmiset vaan se, ettei täällä ole töitä.

  Olen täällä sanonut monet kerrat aiemmin, että Suomen teollisuudella menee päin helvettiä. Tilanne ei ole muuttunut ja maan teollisuudella menee edelleen päin helvettiä. Turun telakan ja autotehtaan valopilkut eivät muuta sysimustaa kokonaiskuvaa yhtää paremmaksi.

  Miksi hemmetti Suomen valtiovalta ei tee tälle tosiasialle mitään?
   
 17. hunaja-muro

  Rekisteröitynyt:
  21.01.2004
  Viestejä:
  508
  Perustulo tai joku vastaava järjestelmä voisi toimia. Yrittäjä voisi palkata työttömän esim. lakaisemaan liikkeensä pihan kerran viikossa, tai tekemään liikkeensä kotisivut viikon projektina. Työtön voisi perustaa yrityksen ja alkaa myymään itse valmistamiaan tuotteita pienimuotoisesti, myydä itse kasvattamiaan vihanneksia, tai tehdä ihan mitä tahansa josta tienaa edes vähän rahaa.

  Sellaisesta toiminnasta syntyisi vähitellen paljon uusia yrityksiä ja työpaikkoja. Nykyisellä systeemillä työtön ei voi tehdä juuri mitään muuta kuin yrittää löytää niin hyväpalkkaisen työpaikan että siitä jää enemmän rahaa käteen kuin työttömänä nostaessa kaikenlaisia tukia.

  Työttömien pakottaminen ilmaisiin töihin hyödyttäisi vain niitä yrityksiä jotka saisi ilmaisia työntekijöitä, ja samalla vähentäisi palkattujen työntekijöiden tarvetta. Eli työttömyys lisääntyisi ennestään. Ajattele omalle kohdalle: Sinut irtisanotaan nykyisestä työstäsi, jäät työttömäksi etkä yrityksistä huolimatta löydä uutta työtä. Sitten sinut pakotetaan tekemään ilmaiseksi samaa työtä kuin olet aiemminkin tehnyt. Työkaverinasi voisi olla joku huonommin työn osaava, joka saisi täyttä palkkaa samasta työstä. Olisiko työmotivaatiosi kovin korkealla, ja yrittäisitkö jotenkin olla hankala tai tuottamaton jotta työnantaja haluaisi päästä sinusta eroon?
   
 18. kahvipena

  Rekisteröitynyt:
  10.05.2013
  Viestejä:
  173
  Sinällään tämä on mielestäni ihan hyvä ehdotus. Tulee vaan kaikenlaista käytännön ongelmaa. Kuten miten löydetään Työ/Harjoittelu/Vapaaehtoistyö kaikille ilman että hyväksikäyttöä ja kilpailun vääristymistä esiintyy. Ei se minusta väärin ole että tekee vaikka päivän viikossa jotakin, tutustuu ihmisiin samalla ja saa siitä pienen korvauksen. Ongelmat syntyy siitä että on olemassa firmoja jotka elää tällä.

  Itse olen ollut töissä yli puoltoista vuotta firmassa mikä ei oikein palkkaa muuta kuin näitä työttömiä (ja työharjoittelu, kuntoutustukea, jne jne). Toimivat silti ihan kilpaillulla markkinoilla. Ovat vaan ovelasti naamioineet toimintansa Ry:n nimiiin. Mutta käytännössä kaikki tekee töitä firmalle joka ei halua maksaa palkkaa. Ja jos maksavatkin niin silti valtio maksaa osan vaikka asumistuen muodossa tai soviteltuna päivärahana. Tulonsiirtoa yrityksille. Näistä niitä ongelmia syntyy.

  Ei kai siinä mitään jos välillä kävisi ihan oikeissa töissä tekemässä jotakin pikkuhommia/letkeilyä. Mutta kun nämä rahat menee yleensä omalla mutulla näille "orjapajoille".

  Muoks: Ja sosiaalipummijalle, Todellakin kannattaa varastaa näissä paikoissa. Itse olen vetänyt välistä aivan kaiken mikä irti lähtee. Firma vetää välistä valtiolta ja hyväksikäyttää ihmisiä niin näen oikeudeksini itse hyväksikäyttää näitä.
   
  Viimeksi muokattu: 18.11.2016
 19. ravene

  Rekisteröitynyt:
  30.01.2004
  Viestejä:
  1 019
  Tuli muuten yksi käytännön esimerkki mieleen, nimittäin kotona asuville vanhuksille ja muillekin yksityishenkilöille tarjottu ruohonleikkuupalvelu. Jos tämä ehdotus menee läpi, jatkossa näitä palveluita aletaan teettämään työttömillä ja esim. Postin ruohonleikkuu ja muut tätä palvelua tarjoavat yritykset menettävät asiakkaita. Tätä kautta tulee lisää työttömiä.

  Meillä on täälläpäin myös yksi yritys, joka tarjoaa maksusta vanhuksille palveluita, kuten käyvät pitämässä seuraa, tekemässä ruokaa, tarjoavat atk-opastusta jne. ja tämän yrityksen työntekijät saavat palkkaa tästä työstä. Jatkossa työttömät tekevät nämä ilmaiseksi ja tämä yritys menee konkkaan (tai sitten kyseinen yritys "palkkaa" ilmaiseksi työttömiä samaan työhön ja palkalliset potkitaan pois).
   
 20. hunaja-muro

  Rekisteröitynyt:
  21.01.2004
  Viestejä:
  508
  Jos työttömät laitetaan tekemään ilmaista työtä, tyhmempikin tajuaa että oikeat työpaikat vähenee ilmaisten työntekijöiden tehdessä työt, ja työttömyys lisääntyy. Hallituksen isopalkkaiset ministerit pitäisi korvata työttömillä jotka tekevät saman työn ilman palkkaa. Työttömistä löytyisi tilalle paljon sellaisia jotka ymmärtävät esim. että orjatyö lisää työttömyyttä, eikä vähennä sitä.

  Moni tulee menettämään työpaikkansa jos se toteutuu että kaikilta työttömiltä aletaan vaatimaan ilmaista työntekoa. Veikkaan että ainakin 200 000 työpaikkaa katoaa kahdessa vuodessa jos tämä toteutuu.
   
 21. Oriental

  Rekisteröitynyt:
  10.07.2008
  Viestejä:
  848
  Jos tuota pitää hyvänä ehdotuksena, niin on joko kusipää tai imbesilli. Tai molempia.

  Eli:
  A) olet työtön
  B) joudut tekemään nyt töitä
  C) saman verran kuin "oikeat työlliset"
  D) mutta et saa oikeasti palkkaa

  Kuulostaapa vitun typerältä ja epäreilulta :D

  Onko se noin vaikea ymmärtää, että jos työtön laitetaan tekemään 8h päivässä, 5 päivää viikossa töitä, niin eihän sen pitäisi enää olla työtön. Vaan tekee ihan normaalisti töitä, vaan eipäs saakkaan palkkaa?!

  Eli miksi teiltä työllisiltä ei myös oteta palkkaa pois ja 500e tuet tilalle?

  Mikä tekee teistä niin paljon parempia kuin siitä toisesta, että muka ansaitsisitte palkkaa siinä missä toiset ei, vaikka hommat/ajankäyttö on samaa luokkaa?

  Vastaus taitaa olla:
  Itserakkaus/kusipäisyys, josta seuraa harhaluulo ylemmyydestä ja siitä väärä kuvitelma, että teillä olisi oikeus alistaa toisia?

  Samoin tein siis kaikilta palkka pois, kommunismi tilalle.

  Tuskinpa monikaan teistä olisi valmis tekemään lopun ikäänsä normityöajalla työtä, mutta palkkana vaikka tuo 500€/kk.

  Jotenkin on vaan vaikea tajuta että miten jotkut voi olla noin kieroutuneita, ettei nähdä epäkohtaa että samaan aikaan pitäisi olla:
  Työtön, tehdä oikeita töitä, mutta ei silti saada palkkaa.

  Valitkaa siis joko
  A) ihminen on työtön, saa tukia
  B) ihminen on töissä, saa palkkaa.

  Eikä
  C) ihminen on töissä, ei saa palkkaa.

  Aivan eri asia, jos 100% "leikkityönsä" kunnialla tehneistä(esim max 6kk) palkattaisiin oikealla palkalla töihin, eikä niin että käytännössä ehkä 5% työllistyt ja loput on orjia.
   
 22. hunaja-muro

  Rekisteröitynyt:
  21.01.2004
  Viestejä:
  508
  Joillekin löytyy töitä ja joillekin ei vaikka mitä tekisi. Sanotaan että: "Kyllä kaikille töitä löytyy jos vaan haluaa töitä tehdä." Tai että: "Pätevänä kirurgian erikoislääkärinä minäkin löytäisin varmasti nopeasti uuden työn jos minut irtisanottaisi. Työttömät ei vaan halua tehdä töitä." Tai: "Ei ole aina minullekaan riittänyt töitä työssäni valokuvaajana. Silloin olen tehnyt töitä isäni maansiirtoliikkeessä, jossa työskentelin jo teini-ikäisenä. Muutkin työttömät voisi tehdä muita kuin oman alansa töitä jos omalla alalla ei ole töitä."

  Kuten hennpecked sanoi, oikeasti työttömiä on 600 000. Oikeita työpaikkoja on todella vähän. Esim. lähes joka kunta ja kaupunki hakee lääkäreitä ja hammaslääkäreitä, eikä niihin paikkoihin voi hakea kuin lääkärit, joiden määrä ei ylättäen lisäänny. Joku puhelinmyyntifirma voi hakea 10 työntekijää joka paikkakunnalla. Joku IT-yritys hakee työntekijöitä ihan älyttömin vaatimuksin, tarkoituksena vain parantaa mielikuvaa yrityksen osaamisesta. Haetaan franchicing yrittäjiä ties mihin kannattamattomiin bisneksiin. Haetaan jatkuvasti parturia "vuokratuoliin" niin korkealla vuokralla ettei kukaan hae, jne. jne..... Kaikki nämä lasketaan avoimiksi työpaikoiksi, ja tilastojen mukaan avoimia työpaikkoja on vaikka kuinka paljon.

  Suomen hallitus on ihan pihalla. Kohta ollaan kaikki työttömiä ja orjatyövoimaa.
   
 23. Griffin

  Rekisteröitynyt:
  29.11.1999
  Viestejä:
  17 156
  Ja työttömien, valtion tuilla tekemät työt olisivat pois noita tekeviltä yrityksiltä, jotka pistäisivät lapun luukulle ja siirtyisivät töihin työttöminä. Riskinä on kokoajan kasvava määrä työttömiä, sillä ei asiansa hoitava yrittäjä pysty tuollaista järjestelmää vastaan kilpailemaan.
   
 24. D`Walker

  Rekisteröitynyt:
  01.12.2002
  Viestejä:
  466
  Olisipa kerran edes hallitus joka ei pohtisi vain jatkokautta vaan vetäisi jotain radikaalia kuten perustulon kaikille (eikä vain jotain kokeilua kouralliselle onnekkaita). Katsotaan pari vuotta miten toimii ja sitten hienosäädetään suuntaan tai toiseen. Jos ei toimi niin voidaan ainakin sanoa että koitettiin edes tehdä jotain. Nykyinen järjestelmä ei kuitenkaan toimi joten mitä hittoa tässä on muka menetettävää kun velkaakin voidaan näemmä ottaa kokoajan lisää niin on sitä joustovaraa tehdä kokeiluja.
   
 25. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 567
  Eli
  A) Olet työtön
  B) Joudut tekemään töitä
  C) ??
  D) Saat minimi korvauksen

  500€/viikko ei ole lainkaan huono raha, siinä ongelma se että kuka tuon maksaa.

  Hän taisi ehdottaa tuota heille jotka eivät vapailta markkinoilta ole saaneet työpaikkaa, niin heille järjestetään puuhastelua, tätä puuhastelua vastaan saa korvauksen.

  Se sitten eri asia millä nimellä sitä puuhastelu ja korvausta kutsuu.

  500€/kk on ihan jotain muuta kuin 500€/viikko

  Ja ei uutisen, eikä myöskään lainaamasi kirjoituksessa ollut ajatuksena että loppueälämä pitäisi noin mennä.

  Uutisen ajatuksia en tyrmää, riippuu miten se ja muuta ajatellaan toetuttaa.

  Lainaamasi kirjoittajan 6h päivässä puuhasteluaikaa työttymyys(?) tukien ehtona, en suoraltakädeltä kannata, se ehdotus oli sen verran epämääräinen , vaikka hyvääkin on, niin mielikuvaksi jäi aika heikko ajatus.


  Jos halutaan että ihmiset pysyy elämänrytmissä ja heillä pysyy valmius työllistyä, niin tarvitaanko siihen 5pv viikossa/ 52 viikkoa, vai olisiko riittävää esim viikko (5pv) - kaksi kuussa, joustavasti, mutta niin että se on etukäteen suunniteltua ja suunnitelmaa noudatetaan. Olisi halvempaa ja en usko että 5päivää viikossa toisi parempia tuloksia.

  Kaikki ei tuohon omatoimisesti pysty, eli osa tarvitsee apuja, lapsenvahtia joka huolehtii että kaveri lähtee ja pääsee puuhasteleen. Siitä huolimatta osa ei tuohon pysty, onko heille sitten se perustulo/kanslaispalkka?

  Onko kumpikin sellaisia että muut tulot, työssäkäynti jne ei niitä pienenä, eli ns kannustinloukut pois ? ja lisää veroja, esim siirretään veroprosenttikäyrää jonkin verran vasemmalle.

  Jos lainaamallasi oli ajatus että työtön saa rahaa silloin kun käy puuhastelemassa, jos sen saisi päivän lopuksi tilille, ei mitään säätöä, lähinnä saavu paikalle, touhua, niin siinä olisi mielenkiintoinen ajatus, ehkä jopa kannatettava.

  Ei ehkä täytä kaikkia tavoitetita, mutta voisi olla kovasana, jos ei mieti miten rahoittaa. Sitä työkyvyn ylläpito voisi parantaa niin että jos tekee viikko-ohjelman ja sitä noudattaa, niin saisi paremman korvauksen.
   
  Viimeksi muokattu: 19.11.2016

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti