Hallitus laittaa työttömät "vapaaehtoistöihin"

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Nutcrackerr, 18.11.2016.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Nutcrackerr Banned

  Rekisteröitynyt:
  28.11.2014
  Viestejä:
  187
  http://www.iltasanomat.fi/taloussanomat/art-2000002239195.html

  Eli diskorahat jää tulevaisuudessa saamatta, jos ei tee "vapaaehtoistyötä". Mielestäni oikea suunta, etteivät veronmaksajat passaa ja hyysää työttömiä loputtomiin. Työttömät on saatava töihin, ja tämä on oikea suunta.

  Mitäs mietteitä?
   
 2. OrgaNik

  Rekisteröitynyt:
  19.01.2015
  Viestejä:
  770
  Näköjään myös opiskelu laskettaisiin vapaaehtoistyöksi. Tämähän tarkoittaa sitä, että työttömyys katoaa Suomesta kokonaan, kun listataan kaikki opiskelijoiksi, jotka eivät valmistu koskaan.
   
 3. Henkilö X

  Rekisteröitynyt:
  19.07.2001
  Viestejä:
  590
  Tämänkin olisit voinut laittaa siihen Työttömän elämää triidiin.

  Ajatuksena tämä on järjetön. Ei niitä vapaaehtoistöitä ole loputtomiin... tai no... niitähän voi keksiä aina lisää ja teettää orjilla työt, joista kukaan ei halua maksaa palkkaa. Ihan sama tilanne lopulta kuin nytkin. Ainoa vaan, että voidaan varmistaa se, että työtön on orja.
   
 4. Nutcrackerr Banned

  Rekisteröitynyt:
  28.11.2014
  Viestejä:
  187
  Tällä hetkellä veronmaksaja on työttömän orja, sillä veronmaksaja tekee työt, ja työtön nauttii veronmaksajan työn hedelmistä.
   
 5. Stowaway

  Rekisteröitynyt:
  11.06.2013
  Viestejä:
  50
  This. Ja kyllä niitä vapaaehtoistöitä riittää ihan jokaiselle työttömälle tässä maassa.
   
 6. Salaf

  Rekisteröitynyt:
  06.09.2016
  Viestejä:
  248
  Ihan hyvä homma, voidaan potkia matalapalkka-alan porukat kortistoon ja "palkata" uudestaan harjoittelijoina, tosin sehän taitaa olla maan tapa nytkin. Eipä tuosta kärsi kuin rehelliset työttömät, keinottelijat kyllä löytää loopholet vaikka sitten mielenterveyden kautta tai äärimmäisessä tapauksessa vankilan. Veronmaksajille tulee tottakai huomattavasti kalliimmaksi, mutta tärkeintä on, ettei kukaan makoile ihan muuten vain. Kaivaisi edes aamulla kuopan, perkele.
   
 7. Nutcrackerr Banned

  Rekisteröitynyt:
  28.11.2014
  Viestejä:
  187
  Minua ihmetyttää suuresti tämä asenne. Eikö olisi hyvä, että jokainen tekisi EDES JOTAIN oman elantonsa eteen? Nythän asenne on kovin binäärinen, eli jos joku ei saa kunnolla heti "oikeaa työtä", niin sitten on periaatteessa ihan ok, että hän ei tee mitään. Mikä vika on osallistavassa toiminnassa tai siinä, että työtön harjoittelee ja saa vastineeksi ruuan ja katon päänsä päälle?
   
 8. KameIeontti

  Rekisteröitynyt:
  25.05.2006
  Viestejä:
  1 765
  Kuinkahan paljon tulee lisää työttömiä kun työttömät tekevät työt ilman palkkaa. Kohta ei enää erota kuka on työtön ja kuka työssä käyvä. Kaikki käyvät töissä mutta vain osa saa työstä palkkaa.
   
 9. Kopernikus

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2003
  Viestejä:
  1 409
  Voiko työtön ilmoittautua työttömäksi uudelleen, kun niitä vapaaehtoishommiakaan ei löytynyt!?
   
 10. Hemek

  Rekisteröitynyt:
  07.05.2008
  Viestejä:
  1 480
  Miten vapaaehtoistöihin voi joutua jos ne nimensä mukaisesti ovat vapaaehtoista:think:
   
 11. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 818
  Ei se taida työttämäksi ilmoittautuimsita estää, mutta "osallistumistuloa" ei saisi, jos siihen vaadittavia juttuja ei touhua tai ei pääse touhuamaan
   
 12. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 818
  Uutisen mukaan vapaaehtoistyö ei ole pakollista.
  "osallistumistuloa" voi saada mm. tietyistä vapaaehtoistöistä.
   
 13. Nutcrackerr Banned

  Rekisteröitynyt:
  28.11.2014
  Viestejä:
  187
  Kyllä sulle kuule aina jotain hommaa keksitään. Ei tietenkään ehkä mitään siistiä sisätyötä, mutta jotain kuitenkin.
   
 14. Pezto

  Rekisteröitynyt:
  18.06.2008
  Viestejä:
  784
  Niin mites ne päivärahoilla olijat joita tämä ei muka koske. Niidenkö ei tarvitse tehdä mitään.
   
 15. Salaf

  Rekisteröitynyt:
  06.09.2016
  Viestejä:
  248
  Ongelma tulee siinä tilanteessa, kun tätä toimintaa aletaan harjoittaa järjestelmällisesti. Ja sehän tapahtuu, koska yksityisten yritysten ja elinkeinoharjoittajien tarkoitus ei todellakaan ole toimia joinakin yhteiskunnan yleishyödyllisinä toimijoina, vaan simppelisti maksimoida voitot. Jos lafka on listautunut pörssiin, niin silloin sillä on velvollisuus maksimoida voitot ja niin sen pitääkin mennä, omistajat haluavat sijoituksilleen tietysti tuottoa.

  Tässä vaiheessa yksilö on vain pelkkä resurssi koneessa, jos yksilön tuotto kääntyy negatiiviseksi niin ei muuta kuin kenkää ja uusi tekijä tilalle. Jos valtio vielä maksaa liksan, niin hyväksikäytöstä tulee maan tapa ja tuloerot kasvavat järjettömiin mittasuhteisiin. Tästä taas ei ole hyötyä kenellekään. Ehkä siinä vaiheessa herätään, kun kellään ei ole enää varaa kuluttaa paitsi välttämättömimpään eli sapuskaan ja lämpöön. Kukas tälläisestä taantumasta sitten hyötyy?

  Ja tottakai työssäkäyvää vituttaa, kun joku henkilö x vain makaa sohvalla päivästä toiseen. Toisaalta teknologinen kehitys ja yleinen ihmiskunnan kehitys mahdollistaa tämän; jokaisen yksilön ei tarvitse juosta metsässä ruoan ja klapien perässä. Tämä on sitten työssäkäyvien mielestä järkyttävää, koska olisihan se niin hupaisaa nähdä työttömiä metsässä marjoja poimimassa jotta saavat syödäkseen, eiks je :kahvi:
   
 16. rottah

  Rekisteröitynyt:
  02.10.2015
  Viestejä:
  674
  Eikö yritykset diilaamaan työttömiä vapaaehtoistyöhön... mitenköhän erottaa vapaaehtoistyön ja palkkatyön... Jos vapaaehtoistyö on 100 km päässä ...uuden karheella Toyota romulla 8 litraa satasella ...16 litraa päivässä ...yksi litra abaut 1.40 pohjoisessa enemmän...elikkä 22 egua mutta todellisuudessa 30-40 egua päivä ...siihen sitten auton ylläpito kustannukset päälle...Tämä tietenkin edellyttää että on auto...jos ei ole autoa ja eikä onnibussi kulje ...voi tietenkin yrittää liftata joka päivä vapaaehtoistyön.... viimeksi keinoksi jää polkupyörällä tai kävellen... perskutarallaa..,.miksi tähän on tultu.... Suomen kilpailukyky on surkea joka johtuu eusta,eurosta,venäjä pakotteista ,Virosta tulleista 100 000 työntekijöistä jotka vie kaikki työpaikat vähän koulutetuilta , liian kalliit vuokra asunnot jotka estää työntekijöiden liikkumisen ja näitä syitä on pilven pimein ....jos olet liiton päivärahoilla ....ja tiput työmarkkatuelle ....onneksi Olkoon
   
 17. Nutcrackerr Banned

  Rekisteröitynyt:
  28.11.2014
  Viestejä:
  187
  Parakkimajoitus Helsingin laidalla?
   
 18. jebou86

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2015
  Viestejä:
  965
  Jaahas, kokoomusbotit aktiivisina täälläkin foorumissa. Is uutisissa tuppaa niitä aina olemaan kanssa.

  Noh, tuo kannustaisisi vieläkin vähemmän työnhakuun, kun eihän tuolloin olisi edes järkeä käydä missään lyhytaikaisessa työsuhteessa, kun joutuisisi lähestulkoon satavarmasti toimeentulotuelle ja joutuisisi käyttämään kaikki massit, eli ei voi kertyä säästöä. Nostaisisi myös kustannuksia, kun toimeentulotuki on isompi kuin työmarkkinatuki sekä tarvittaisiin enemmän henkilöstöä vahtimaan näitä "vapaaehtoisia" työntekijöitä kun leikkivät tekevänsä jotain. Siinä menee kiinteistöverot ja arvokas kiinteistö joka olisi voinut olla jonkun oikean yrityksen paikka.
  Mutta eihän kokoomusta ja keskustaa koskaan ole kiinnostanutkaan julkisen sektorin tehokkuus tai säästöt, vaan he haalivat samalla tavalla julkista omaisuutta kavereilleen, niinkuin Putinikin. Ihan samanlaista touhua.
   
 19. Nutcrackerr Banned

  Rekisteröitynyt:
  28.11.2014
  Viestejä:
  187
  Jos tuo olisi ruuansaamisen ehto, että jos olet kykenevä tekemään töitä, niin sitten sinun pitää niitä tehdä, niin kyllä niitä töitä silloin aika moni tekisi.
   
 20. Karppuuna

  Rekisteröitynyt:
  15.07.2012
  Viestejä:
  1 532
  Toivottavasti mahdollisimman moni tätä uudistusta hehkuttava saa työkaverikseen todella motivoituneen pitkäaikaistyöttömän joka tienaa 0€ tunnissa :D
   
 21. Salaf

  Rekisteröitynyt:
  06.09.2016
  Viestejä:
  248
  Tämä. No, ainahan näitä huonosti motivoituneita voi alkaa ruoskimaan ihan fyysisesti, jos siitä sitten oppivat. Yhteiskuntarauha saattaa vähän järkkyä ja firmoissa työteho laskea, kun "kollegat" sabotoivat passiivisesti lafkan toimintaa, mutta aina voi palkata lisää turvallisuusalan henkilökuntaa taistelemaan tätä epäkohtaa vastaan ja sillähän saadaan taas työllisyys nousuun!
   
 22. =Jeppe=

  Rekisteröitynyt:
  22.05.2009
  Viestejä:
  294
  Tämä ajatus on suorastaan pelottava, tiedä minkälaista porukkaa sieltä pakotetaan töihin, voi parhaimmassa tapauksessa alkaa työpaikalta mystisesti tavaraa katoamaan ja hajoamaan, pahimmillaan ovat vanhusten, sairaiden tai lapsien kanssa tekemisissä.
   
 23. Stowaway

  Rekisteröitynyt:
  11.06.2013
  Viestejä:
  50
  Eli sun mielestä työttömät ovat lähtökohtaisesti rikollisia ja epärehellistä sakkia?
   
 24. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 818
  Tuossa ei kai pakoteta ketään ottamaan ketä vaan harjoitteluun, vapaaehtoistoimintaan, oppimaan jne. Tänä päivänäkin on organisaatioita jotka toimivat hyvinkin vaikeiden tapausten kanssa, ehkä jatkossa on enemmänkin. Tässä muuttuu myös se että ei työtäntä myöskään pakoteta nykymalliin jonnekkin.
  Tavoite ilmeisesti se ettei syrjäydy jolloin ekä jollakkin hitusen parempi mahdollisuus palata normaaliin työelämään.

  Jos tuolla tavoittelet sitä että eri ihmiset tutustuu erilaisiin ihmisiin, niin varmaan ihan hyvä juttu.

  Ja tässä kai idea oli se että se pitkäaikais työtän saa rahaa siitä että osallistuu vapaaehtoistoimintaan, harjoitteluun koulutukseen jne. Eli ei ihan 0€ korvauksella ole.
  Se ei selvinnyt voiko ylitsepääsemättön tapauksen harjoittelun ym keskeyttää, luulisi että voi jos ei kertakaikkiaan homma suju.
   
 25. Valojuova77

  Rekisteröitynyt:
  16.04.2013
  Viestejä:
  130
  Ja makoilevatkin vain sohvilla pitkin päivää, minun rahoillani perkele! :D
  Kaikkeen niistä mystisistä työttömistä onkin.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti