Guggenheim-museo Helsinkiin

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Renny Herlin, 15.01.2012.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. IhmeellinenJuttu

  Rekisteröitynyt:
  28.11.2008
  Viestejä:
  2 056
  Ei vittu ole mahdollista taas, veronmaksajia voi näköjään vedättää ihan miten vaan. Jos ei ekalla kerralla mene läpi, niin sitten toistetaan tarpeeksi monta kertaa kunnes penetraatio onnistuu.
   
 2. ZeiTsei

  Rekisteröitynyt:
  09.08.2005
  Viestejä:
  722
  Tulee mieleen lapsi, joka inttää karkkia niin kauan, kunnes vanhemmat hermot menevät ja kukkaron nyörit aukeaa.
   
 3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä
 4. Amiraali Isoroku

  Rekisteröitynyt:
  16.05.2016
  Viestejä:
  326
  Apulaiskaupunginjohtaja Viljasen kootut höpötykset ja harhakuvitelmat Guggenheimin osalta.

  "
  Kaupunki ja tukisäätiö esittävät uutta mallia Guggenheim-museon perustamiseksi


  Kaupunginhallitus saa maanantaina käsiteltäväkseen uuden ehdotuksen Guggenheim-museon perustamiseksi Helsinkiin.
  Sivun sisältö
  Ehdotusta on valmisteltu yhteistyössä Guggenheim Helsingin Tukisäätiön kanssa. Kaupungin puolelta valmistelua on johtanut sivistystoimen apulaiskaupunginjohtaja Ritva Viljanen.

  Uuden ehdotuksen valmisteluun ryhdyttiin sen jälkeen, kun hallitus oli syksyn budjettineuvottelujen yhteydessä ilmoittanut, ettei se rahoita museoinvestointia.

  ”Tavoitteena on ollut löytää toteuttamiskelpoinen malli, joka ei aseta kaikkea museorakentamisen taloudellista vastuuta Helsingin kaupungille, ja jossa kaupungin rahoitusvastuu pysyy samana kuin mitä se olisi ollut, jos valtio olisi ollut mukana”, toteaa Viljanen.

  ”Nyt on löydetty museon toteuttamismalli, joka mahdollistaa asian esittelyn kaupungin päättäjille.”

  Kaupungin investointi rakentamiseen 80 miljoonaa euroa

  Guggenheim Helsinki -museon arvioidut rakentamiskustannukset ovat 130 miljoonaa euroa. Kaupunki rahoittaisi museon rakentamista enintään 80 miljoonalla eurolla ja Guggenheim Helsingin Tukisäätiö 15 miljoonalla eurolla.

  Rakentamista varten perustettaisiin kiinteistöosakeyhtiö, josta Helsinki omistaisi 84 prosenttia ja tukisäätiö 16 prosenttia. Kiinteistöosakeyhtiö ottaisi 35 miljoonan euron lainan museon rakentamista varten. Lainanlyhennyksestä sekä lainanhoito- ja korkokuluista eli yhteensä 33 miljoonasta eurosta 20 vuoden sopimusaikana vastaisi Guggenheim Helsingin Tukisäätiö kiinteistöyhtiölle maksettavalla vuokralla. Kaupunki antaisi lainalle täytetakauksen.

  Uudessa mallissa Helsingin kaupunki olisi museorakennuksen pääasiallinen omistaja ja vastaisi sen tilakustannuksista, mutta kaupunki ei muuten rahoittaisi museon toimintaa.

  Tilakustannukset museosta olisivat vuodessa noin 6,5 miljoonaa euroa, mikä sisältää museoon sitoutuneen pääoman korot, poistot, sisäiset tontin ja rakennuksen vuokrat Helsingin kaupungille sekä kiinteistön ylläpitokustannukset.

  Museotoiminnasta vastaisi Guggenheim Helsingin Tukisäätiö tuloillaan, yksityisellä rahoituksella ja valtion myöntämällä vuotuisella museon käyttötaloustuella. Yksityisellä rahoituksella katetaan myös Solomon R. Guggenheim -säätiölle maksettavat lisenssi- ja hallintomaksut, 20 miljoonaa dollaria eli noin 18,4 miljoonaa euroa 20 vuodessa. Lisäksi Tukisäätiö investoi museorakennukseen 15 miljoonaa euroa ja suorittaa rakentamiseen otettavan lainan kulut vuokrina.

  Kaupungin rooli selkeämpi ja kustannukset pienemmät

  Aiempiin ehdotuksiin verrattuna Helsingin kaupungin rooli on nyt selkeämpi ja kaupungin kustannukset pienemmät. Uudessa esityksessä kaupungin omistusosuus museorakennuksesta olisi myös olennaisesti suurempi kuin valtion kanssa neuvotellussa mallissa, vaikka investoinnin rahallinen määrä olisi sama.

  Guggenheim Helsingin Tukisäätiön keräämää yksityistä rahoitusta on huomattavasti aiempaa enemmän, yhteensä 66,4 miljoonaa euroa.

  Viljanen kiittää yksityisiä tahoja näiden vahvasta tuesta museohankkeelle.

  ”Kyseessä on poikkeuksellinen hanke: mikään muu Helsingin kulttuurikohde ei ole saanut taakseen näin paljon yksityistä rahoitusta. Yksityisellä rahalla maksettaisiin investoinnista vähintään 66,4 miljoonaa euroa. Lämpimät kiitokseni museoon sitoutuneille yksityisille, jotka mahdollistavat sen, että Helsinki voi nyt viedä asiaa eteenpäin.”

  Uusi arvio korostaa museon positiivisia vaikutuksia talouteen

  Helsingin kaupungin laatiman arvion mukaan museo toisi Helsinkiin lisää matkailijoita ja vaikuttaisi matkailijoiden kulutukseen varovaistenkin arvioiden mukaan 16 miljoonaa euroa vuodessa.

  Rakentamisvaiheessa museon vaikutus verotuloihin olisi 24 miljoonaa euroa vuodessa ja vaikutus työllisyyteen noin 1 200 henkilötyövuotta. Museon toiminnan ja matkailun kautta syntyvä vaikutus verotuloihin olisi yhteensä 7 miljoonaa euroa vuodessa ja vaikutus työllisyyteen 400 henkilötyövuotta.

  ”On tärkeää, että taloudellisesti vaikeinakin aikoina tehdään investointeja, jotka tuovat tuloja ja matkailijoita kaupunkiin”, apulaiskaupunginjohtaja Viljanen painottaa.

  ”Kaupungin laatima arvio museon vaikutuksista todistaa, kuinka kulttuurinen investointi on hyvä tapa lisätä työpaikkoja ja kaupungin tuloja.”

  Tutkimusten mukaan Helsinki on jäänyt matkailun kasvussa selvästi jälkeen muista pohjoismaisista pääkaupungeista esimerkiksi hotelliyöpymisten määrällä mitattuna.

  ”Guggenheim-museo vahvistaisi Suomen ja Helsingin kansainvälistä tunnettuutta ja parantaisi meidän asemaamme matkakohteena. Museo olisi tärkeä lisä pääkaupunkiseudun taidetarjontaan. Tänne muodostuisi kansainvälisestikin tarkasteltuna poikkeuksellisen laaja nykytaidekeskus, joka nostaisi Helsinkiä entistä paremmin esiin taide- ja designkaupunkina”, Viljanen sanoo.

  Valmisteluryhmä toteaa, että museo olisi investointina kannattava ja siitä koituisi taloudellista hyötyä pääkaupunkiseudulle ja laajemminkin.

  Yhteistyötä muiden museoiden ja kulttuuritoimijoiden kanssa

  Valmistelun aikana Helsingin kaupunki on pitänyt tärkeänä, että museo on kaupunkilaisten käytössä julkisena tilana.

  ”Museon edustalla on avoin julkinen ranta. Myös rakennuksen sisällä oleva bulevardi ja sisäpiha on määritelty sopimusehdotuksessa avoimeksi ja ilmaiseksi kaupunkitilaksi”, Viljanen korostaa.

  ”Museon tulee ylläpitää ns. vapaan taiteen galleriaa ja tuoda näinkin uutta taiteen toimijoille Helsingissä. Guggenheim Helsinki toimisi tiiviissä yhteistyössä muiden Helsingin museoiden kanssa, osana Helsingin taidemuseokenttää. Yhteistyötä olisi myös muiden taide- ja kulttuuriorganisaatioiden kanssa Suomessa ja ulkomailla.”

  Helsingin kaupungin osalta valmistelu etenee siten, että kaupunginhallitus käsittelee uutta ehdotusta ja sen liitteenä olevaa sopimusta hankkeen toteuttamisesta kokouksessaan maanantaina 7. marraskuuta. Lopullisen päätöksen tekee kaupunginvaltuusto, jonne sopimusehdotus on asian merkittävyyden vuoksi tarkoitus viedä päätettäväksi.

  Mikäli valtuusto hyväksyy museohankkeen, vuosina 2017–2019 käsiteltäisiin tontin kaavamuutos ja laadittaisiin hankesuunnitelma. Museon rakentaminen voisi alkaa aikaisintaan vuonna 2019.

  Kaupunginhallituksen käsittelyyn tuleva päätösehdotus liitteineen julkaistaan torstaina iltapäivällä. "
   
 5. etusukunimi

  Rekisteröitynyt:
  21.01.2015
  Viestejä:
  3 630
  Niin tuossa areenan streamissa joku esitteli niitä visioita

  Kävijämääriä arvioitiin 350.000 - 650.000 vuodessa, jonka perässä sitten eri määrille laitettu arvioidut vero- ja lipputulot jne.

  Niin eli varovaisestikin arvioituna suomennettuna:

  Guggis on auki 08-20 joka päivä
  Joka ikinen päivä vierailee keskimäärin 1000-2000 ihmistä
  Eli joka tunti sisään menee 100 maksanutta asiakasta vähintään.
  Eli parkkipaikka on täynnä jokainen arkipäivä. Yhtä täynnä kuin lähi ostoskeskuksesi parkkipaikka ennen jouluaattoa.

  Kaksi isoa linja-autollista turisteja menee tunnin välein katsomaan Guggenheimiin miten joku feministi on levittänyt kuukautisvertaan ja paskaansa jollekin 40 neliömetrin kankaalle.

  Juu. Näinhän tässä tulee varmasti käymään.

  Todellisuudessa 2020 luvun lopulla on uusia otsikoita, joissa mietitään mitä tulemme tekemään 220 miljoonaa euroa maksaneelle konkurssin ja vesivahingon kärsineelle guggenheim rakennukselle joka on valittu pohjoismaiden rumimmaksi rakennukseksi.
   
 6. xyzzy30

  Rekisteröitynyt:
  25.12.2015
  Viestejä:
  41
  Helvetti sentään tämän korruption kanssa, hanke on torpattu vaikka kuinka moneen kertaan. Jok'ikinen Guggenheimia puoltava Helsingin kaupungin leivissä oleva henkilö pellolle, nyt eikä heti :mad:.
   
 7. Tonto-

  Rekisteröitynyt:
  30.03.2008
  Viestejä:
  4 310
  Koko Guggenheim-jankkaus on minustakin viety ihan periaatetasolle. Kyse on vallankäyttäjien, yksityisten poliittisten vaikuttajien sekä kansalaisten välisestä dynamiikasta, jota yksityiset poliittiset vaikuttajat tällä hetkellä yksityisellä rahalla dominoivat.
   
 8. Norsu^

  Rekisteröitynyt:
  11.08.2006
  Viestejä:
  471
  Juurikin näin. Arvioisin, että tässä pieni piiri haluaa jättää oman leimansa merkiksi omasta vallankäytöstään ja jääräpäisyydestä. Hyödyistä, kuluista tai muiden mielipiteistä viis - kunhan saadaan omat puumerkit tähän järkyttävään siltarumpuun tuleville sukupolville ihmeteltäväksi.
   
 9. c-64

  Rekisteröitynyt:
  16.11.2015
  Viestejä:
  298
  Mikä pakkomielle on saada Guggenheim Suomeen? Kuka on lahjonut ja kenet? Ei sellaista kallista paskakasaa kukaan lahjomaton voi kannattaa.
   
 10. Mörrimöykky

  Rekisteröitynyt:
  20.11.2003
  Viestejä:
  2 676
  Veroeurosi töissä: punaviherälymystö osoittelemassa tietäväisesti huoltomiehen esille unohtamaa työkalupakkia huokaillen kilpaa että kyllä on niin saatanan symbolista taidetta. Kiitos, maailman vähiten korruptoitunut maa.
   
 11. vinklubrulez

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2007
  Viestejä:
  11 828
  Missään muussa maailman maassa ei ole niin idiootteja ihmisiä veronmaksajina, että haluaisivat rakentaa jollekkin amerikkalaisenjuutalaisen säätiölle taidemuseon veronmaksajien rahoilla ja maksaa siitä vielä "lisenssiä" kyseiselle säätiölle.

  Voi vain kuvitella miten ne vaikkapa New Yorkissa suhtautuisivat kun joku suomalainen koijari menisi sinne esittämään paikallisille poliitikoille, että rakentaisivat sinne vaikka Alvar Aalto säätiölle museon hintaan 150 miljoonaa Yhdysvaltojen dollaria ja maksaisivat koijarille vielä 20 miljoonaa dollaria vuodessa siihen päälle rahaa nimenkäyttöoikeudesta.

  :rofl:

  Reagointi olisi todennäköisesti hillitön nauru kun luulisivat että kyseessä on joku piilokamera. Tai sitten sitten menisivät sanattomaksi kun ajattelisivat että kyseessä on joku mielenterveystapaus jonka lääkitys ei ole kunnossa ja painelisivat hädissään nappulaa jolla kutsutaan turvamies paikalle hakemaan hullu pois. Jos vakavasti ottaisivat ehdotuksen niin varmaan olisi täysi työ hillitä itseään ettei heitä moista kusettajaa suoraan pilvenpiirtäjän ikkunan läpi kadulle kun kehtaa moista edes esittää joku. Jos itsehillintä kestäisi niin vartijat kutsuisi paikalle höykkyttämään kusettajat mahdollisimman kovakouraisesti kadulle jonne todellakin kuuluisivatkin.
   
 12. JCSH

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2009
  Viestejä:
  10 284
  Mistäs sä ton 20 miljoonaa repäsit?

  Lisäksi on hauskaa että sä haukut tässä ketjussa veronmaksajia idiooteiksi mutta olet itse asiasta niin vitun kujalla että siitä huolimatta että melskaat täällä, et edes tiedä mitä tuo museo esittelisi :smoke:
   
 13. Tonto-

  Rekisteröitynyt:
  30.03.2008
  Viestejä:
  4 310
  Jää nähtäväksi, ymmärtävätkö helsinkiläiset itse vastustaa Guggenheim-hanketta. Eiköhän siellä jo jotain liikehdintää ole meneillään facebook-ryhmien kautta. Tuollainen viesti ei voi jäädä valtuustolta huomaamatta.

  Eikös ne meinaa pystyttää siihen museon pihalle jonkun naurettavan lukin? :D Ei tarvitse kuin näyttää minkälainen tuo "majakka" on niin luulisi vastustusta syntyvän.
   
 14. ilkka99

  Rekisteröitynyt:
  21.06.2001
  Viestejä:
  2 196
  http://yle.fi/uutiset/3-9271643
  soinihan voisi tehdä tuosta hallituskysymyksen. Henkilökohtaisesti soini on aika sitoutunut siihen että valtionrahaa tuohon ei käytetä
   
 15. rehu

  Rekisteröitynyt:
  14.07.2003
  Viestejä:
  2 768
  Soini ei tee mitään sellaista mikä voisi häätää hänet audin takapenkilt.
   
 16. ilkka99

  Rekisteröitynyt:
  21.06.2001
  Viestejä:
  2 196
  setähän jo puhui että ensi keväänä saattaisi hypätä pois persujen johdosta, eu:sta on jo uusi audi luvattu.
   
 17. Legokuppias

  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Viestejä:
  121
 18. Tonto-

  Rekisteröitynyt:
  30.03.2008
  Viestejä:
  4 310
  Hahahahah! Ja Guggenheim Helsinki tukisäätiön pj Ari Lahti vielä sanoi Yle uutisissa, että "suoraan sanottuna sanon, että olisi kohtuutonta tässä tilanteessa, jos valtio ei lähde mukaan omalla panoksellaan."

  Tämän parempaa diiliä ei siis ole luvassa. :O_o:
   
 19. vinklubrulez

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2007
  Viestejä:
  11 828
  "Yksityinen" raha on siis lainaa jonka Helsingin kaupunki takaa ja maksaa aikanaan takaisin. :D

  "Yksityistä" uutta rahaa on myös se kun Helsingin kaupunki pistetään maksamaan pytingin ylläpitokulut ja kaikki juoksevat menot vuokran nimellä. :rofl:

  Ei jumalauta. On sitä Gugge-rosvolla pokeria. :rofl:

  Kävijämäärät joihin "budjetti" perustuu on laskettu vielä yli puolen miljoonan vuosittaisen kävijän mukaan. :rofl:

  Kun rakennuskustannukset tuollaisissa projekteissa yleensä vähintään tuplaantuvat ja kävijämäärä lienee "arvioitu" kymmenen kertaa realistista suuremmaksi, niin riittääkö tuossa 500 miljoonaa euroa summaksi jonka Gugge-rosvo kusettaisi rahaa 20 vuoden aikana helsinkiläisiltä veronmaksajilta?

  :rofl:
   
 20. Mika!

  Rekisteröitynyt:
  27.03.2008
  Viestejä:
  557
  Tässä ei nyt muisteta ollenkaan niiden satojentuhansien vuosittaisten kukkisturistien tuomaa rahavirtaa helsinkiin + veroina valtiolle.

  :smoke:
   
 21. AHPU

  Rekisteröitynyt:
  01.02.2004
  Viestejä:
  287
  Mutta ollaanhan me helsinkiläiset veronmaksajat idiootteja kun ei olla vielä uitettu noita saatanan huijareita Kolera-altaassa. Tosin voihan sitä odottaa että vedet kylmenee.
   
 22. vinklubrulez

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2007
  Viestejä:
  11 828
  Siinä on Hesarin grafiikka uudesta 64 miljoonan euron "yksityisestä" rahoituksesta:


  [​IMG]


  Eihän tuossa ole tuota yksityistä rahaa kuin 15 miljoonaa euroa. Sekin on isolta osin peräisin veronmaksajien omistamilta yhtiöiltä eli käytännössä verorahaa. Ne kun jättää siitä pois niin yksityistä rahaa voisi olla luokkaa 10 miljoonaa euroa.

  Hankkeen museorakennuksen budjetti on 130 miljoonaa euroa. Sen voi kertoa vähintään kaksinkertaiseksi niin ollaan oikealla hehtaarilla jo sen suhteen miten näiden veronmaksajien maksamien pytinkien budjetille lähes aina käy. Voi olla todellinen kerroin kolme myös lähellä.

  Museon meno 11,6 miljoonaa euroa vuodessa. Eli kahdenkymmenen vuoden aikana 232 miljoonaa euroa. Tästä hyvällä tuurilla 20 prosenttia saa kerättyä lipputuloina ja yksityisiltä tukijoilta eli veronmaksajille jää maksattavaa 186 miljoonaa euroa. Itse rakennuksen rakentamisesta veronmaksajien osuus olisi luokkaa 250 miljoonaa euroa jos budjetti on 130 miljoonaa ja se käytännössä tuplaantuu ja yksityistä rahaa saavat 10 miljoonaa euroa kasaan. Loppulasku Helsingin ja Suomen veronmaksajille olisi kahdelta kymmeneltä vuodelta 436 miljoonaa euroa.

  20 vuoden jälkeen kun koko paskasta pääsisi veronmaksajat lopulta eroon kun sen voisi lopettaa, niin rakennus ja tontti jäisi luonnollisesti säätiölle ja voisivat pistää sen rahoiksi myymälle sen eniten maksavalle mihin tahansa käyttöön.

  Toki tuo voi olla turhankin optimistinen arvio että veronmaksajat selviäisivät 436 miljoonan euron laskulla. Jos homma menisi tyypilliseen tapaan niin koko paska olisi homeessa ja kosteusvaurioiden tuhoama alle 10 vuoden jälkeen koska rakentamisen laatu on ollut paskaa ja koska sattunut "pieniä" suunnitteluvirheitä. Niiden vikojen korjaaminen saattaisi maksaa esimerkiksi 250 miljoonaa euroa ja museo olla kiinni neljä vuotta ja koko henkilökunta sen ajan töissä täydellä palkalla tekemättä mitään. Luonnollisesti ne kaikki vähäiset tulotkin jäisivät sen remontin ajalta kokonaan saamatta.
   
 23. c-64

  Rekisteröitynyt:
  16.11.2015
  Viestejä:
  298
  Paljon fiksumpaa olisi perustaa Helsingin keskustaan maailman suurin huumeluola ja ilotalo. Se toisi Suomeen turisteja ja myös verorahoja. Von Guggenheim`s Sex, Drugs & Rock`n Roll Club.
   
 24. Kitionilainen

  Rekisteröitynyt:
  30.10.2015
  Viestejä:
  2
  Legendaarinen ninim. Team4Success laukoi aikoinaan Zinzino-ketjussa: " Näissä uusissa jutuissa kulkee vanha tuttu kaava, ensin epäillään, sitten vastustetaan, kolmannessa vaiheessa näistä tulee itsestäänselvyyksiä ja ne hyväksytään."
  Nyt ollaan kai j kakkosvaiheessa, kolmas ei toivottavasti toteudu.
   
 25. Albireo Banned

  Rekisteröitynyt:
  21.06.2007
  Viestejä:
  1 238
  Eiköhän ministeri Soini ole jo painavan sanansa sanonut. Valtion tukea kun ei tule, niin tuskin perustetaan. Harmi sinänsä, kun tästä pytingistä muslimit saisivat komean temppelin parinkymmenen vuoden kuluttua.
   
 26. Masterplan

  Rekisteröitynyt:
  16.03.2012
  Viestejä:
  2 449
  Hatunnosto Rydmanille, edustaa Suomessa uudenlaista poliittista kulttuuria, jossa totuudella on jotain arvoa. Toinen kokkari (Männistö) on sen sijaan samaa vanhaa paskaa, kuten myös Grahn-Laasonen. Rydmania ei pysty äänestämään, koska ääni menisi käytännössä niille, jotka rahoittavat guggen kaltaista paskaa.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti