GTA V

Viestiketju alueella 'Pelit ja konsolit' , aloittaja escalibur, 27.07.2010.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. slattie

  Rekisteröitynyt:
  13.07.2001
  Viestejä:
  1 082
  Nyt kun tullut tätä pelattua parikymmentä tuntia niin pakko antaa muutamat risut tuosta autojen ajettavuudesta. Samat risut kyllä annoin jo vanhemman sukupolven versiosta jossa kirosin samoja asioita, mutta muistin virkistämiseksi kirjoitetaan ne nytten uudestaan.

  Moni inhosi GTA IV:n autojen ajettavuutta. Olihan ne autot siinä aikamoisia joustinpatjoja ja liukuivat epäluonnollisen paljon, mutta oli se kyllä tätä V:tä valovuosia edellä hauskuudessa. GTA V:ssä autot kääntyvät ja käyttäytyvät kuin vanhan Colin McRae 3 rallin autot. Tuntuu että auton keskellä on seiväs ja auto kääntyy tuon seipään ympärillä. Vaikea kuvailla, mutta ehkä joku ymmärtää. Ajotuntuma on suoraan sanoen aivan perseestä ja ajelu on tästä johtuen helvetin tylsää. Ja ajaminen ei tässä todellakaan ole vaikeata, päinvastoin, eli kyse ei nyt ole siitä "etten vaan osaa". IV:ssä se oli hauskaa, epärealistista siinäkin, mutta hauskaa.

  Toinen iso valittamisen aihe on kameran käyttäytyminen käsijarrua käytettäessä, mikäli käyttää tuota auton takaa kuvattua kamerakulmaa. Why oh why kamera ei käsijarrukäännöksissä käänny "fiksattuna" auton mukana, vaan seuraa auton liikkeitä viiveellä? Käsijarrukäännökset on tuon kameran käyttäytymisen takia todella ärsyttäviä, siinä missä niitä IV:ssä oli hauska heittää mutkasta toiseen huvin ja urheilun vuoksi.

  Ja edelleenkin olisin toivonut, että sporttiautoilla ei vuoren rinteitä kiipeillä lähes pystysuoraan...

  Pidän tästä pelistä, ja tulee varmasti pelattua läpi sekä vietettyä tuntikaupalla online-puolella. Harmittaa silti tuo ajomallinnus kun se ei omaan makuuni osu ollenkaan ja ajaminen on kuitenkin erittäin suuressa osassa GTA-peleissä.
   
 2. Kratos

  Rekisteröitynyt:
  25.08.2012
  Viestejä:
  264
  Enpä enää kovin hyvin muista millaista tuo lentäminen oli alkuperäisessä, mutta kyllä tässä ainakin tuntuu hävittäjillä lentäminen olevan helppoa ja sulavaa. Hekon ohjaaminen sen sijaan sitten onkin vähän enemmän hakemista, tuntuvat tosiaan heiluvan kuin hullun "huilu" jatkuvasti. En sitten tiedä vaikuttaako PS4:n yliherkät tatit tuohonkin?
   
 3. Tabu

  Rekisteröitynyt:
  29.06.2014
  Viestejä:
  18
  Mulla on ollu sellanen kuvitelma että tuo värinä ja tärinä vähenee mitä parempi on lentoskilli?:O
   
 4. Anzeh

  Rekisteröitynyt:
  05.12.2011
  Viestejä:
  92
  Muilla ruennut pätkimään A_I_V_A_N perkeleesti pelin käynnistyessä alkuintro jossa poliisiauton pillit soi ja valot vilkkuu, uusimman pätsin jälkeen siis? Arvelin jo että mitähän muuta on mennyt vituiks.. :D
   
 5. vipe

  Rekisteröitynyt:
  20.07.2000
  Viestejä:
  8 045
  Taitaa mennä just noin. Tai sitten vaan omat taidot on mystisesti parantuneet todella nopeasti. Esim. hekon puikoissa pääsee nykyään aika millintarkasti lentelemään kun aluksi oli aikamoisia vaikeuksia ja hirveetä heilumista.

  Itellä on mennyt joku 25h nyt ja 45% pelistä takana (sen mittarin mukaan). Tässähän saa kyllä aikaa tapettua ihan hulluna, kun lähtee vaikka fillarilla/motocrossilla vuorille ajelemaan, veneellä painaa jonnekin ja sukeltelee, kadulla kävelee ja tappaa random tyyppejä jos alkavat aukomaan päätään, yms yms. Ite en ainakaan jaksa mennä suoraan tehtävästä toiseen, vaan yleensä vedän yhden tai kaks ja sitten tommosta freeroamingia.

  Vähän harmittaa toisaalta ettei ole ns. täydellisen avoin maailma. Olis aika huikeeta jos vaikka pääsis jokaiseen taloon sisälle, jokaisen rakennuksen saisi räjäytettyä maan tasalle, tai muuten vain hajoaisi osiin BF4-tyyliin yms. Mutta toki aika epärealistinen haave sinänsä, karmea vaiva olis varmaan tehdä tuommoista ja vain pieni osa pelaajista semmoista kaipaa. Mutta ehkä vielä joskus semmoinenkin nähdään.
   
 6. Vainamoinen

  Rekisteröitynyt:
  Viestejä:
  0
  Taitaa olla kaukainen haave vielä tällä hetkellä. Käsittääkseni tällaisessa pelissä voisi mennä scriptatut tapahtumat pahasti sekaisin jos ympäristö muuttuisi (ryöstäjä vaanii talon takana jota ei enää ole). Tai cut-sceneissä näkyisi eri ympäristöt, kuin pelissä (räjäyttäisit vaikka trevorin mökin, mutta seuraavassa cut-scenessä se onkin ehjä)
   
 7. splice

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2011
  Viestejä:
  11 940
  Aivan älyttömän hieno peli etenkin näillä uusilla konsoleilla. Ja kyllä aikaa menee mullakin ihan vain hiffaillessa ympäriinsä ja testaten kaikkea uutta. Eilen esim. rakensin bigfootin (se korkein lavari, musta) kokonaan uusiksi ja kiipeilin vuorille, aloitin rähinät ja pääsin vieläpä viiden tähden etsittynä karkuunkin. Auto kesti muuten melkoisen vapaapudotuksen kun rakenteita vahvistettu. Tekemistä niin paljon että kaikkea tuskin ehtiikään. GTA VI tulee kyllä räjäyttämään tajunnan kun alunperinkin suunniteltu näille uudemmille vehkeille, ison muistin käyttö paljon tehokkaampaa jne. Tosin tullee vasta n. 4 vuoden kuluttua tuo..
   
 8. Herra Hieno

  Rekisteröitynyt:
  05.05.2013
  Viestejä:
  337
  Sellanen kysymys, että tuossa edellisessä versiossa nuo missionin "tavoitteet" kultamitaliin pystyi suorittamaan useassa osassa, eli ensin vaikka aika tavoite ja sitten headshotit yms.

  Nyt ne ei näyttäisi enää kasaantuvan replay toiminnolla. Kaikki muut vaan sanovat että ne vieläkin kasaantuvat. Onko omassa pelissä bugi vai olenko missannut jotain ?

  Niille jotka pohtivat tuota 100% ja mitä siihen tarvitaan niin pelin valikosta löytyy 100% checklist. Strangers and Freaks tehtävät laskevat aina 1 per kokonaisuus ( tehtävässä voi olla esim. 5 osaa).
   
 9. lokkari

  Rekisteröitynyt:
  21.07.2009
  Viestejä:
  151
  Ei kyllä pidä paikkaansa, esim. niitä hinaustehtäviä on yhteensä 5, ja jokaisesta tulee suoritusmerkintä. Sen sijaan on olemassa Strangers and Freaks tehtäviä, jotka eivät kuulu 100% piiriin, eli näistä ei tule merkintää. Tehtäviä on yhteensä noin 40, ja 20 kuuluu 100% tehtäviin, loput ovat sitten että tee jos huvittaa
   
 10. Jezetus

  Rekisteröitynyt:
  04.07.2006
  Viestejä:
  1 746
  Eikös social clubista näe aika hyvin mitä pitää suorittaa ja mitä ei jotta saa 100%

  EDIT: Ja nyt kun tarkemmin muistelin niin kyllä ne kaikki stranger and freaksit pitää tehdä. Eli se menee noin kuin Herra Hieno aikaisemmin sanoi. Tsekkasin vanhoja PS3 statseja ja ei tule 20/20 täyteen ellei ole suoritettuna kaikkia 58 stranger and freaksia.
   
 11. vipe

  Rekisteröitynyt:
  20.07.2000
  Viestejä:
  8 045
  Totta, enemmän haaveilun puolelle menee tuo. Tosin sekin riittäisi, että saisi vaikka noita burgerimestoja, tehtaita yms. muita räjäytettyä ilmaan, lähinnä osakekurssien manipulointia ajatellen. Nehän voisi rakentua siitä pikkuhiljaa itsestään takaisinkin. :think:

  Itse asiassa kävin sitä "Pisswasser" tehdasta tutkailemalla sillä silmällä, heti kun ostin kilpailijan osakkeita, mutta eipä siellä ollut kuin muutama duunari. Koitin tuhota niitä niiden autojakin mutta enpä huomannut mitään eroa osakekurssissa. Höh.
   
 12. Herra Hieno

  Rekisteröitynyt:
  05.05.2013
  Viestejä:
  337

  Aijaa no pahoittelut sitten väärästä infosta. Oletin näin kun monet tehtävistä laskivat vasta, kun olin suorittanut koko tehtävä ketjun, mutta tuo kuulostaa ihan järkevältä.
   
 13. lokkari

  Rekisteröitynyt:
  21.07.2009
  Viestejä:
  151
  Strangers and Freaks - GTA 5 Wiki Guide - IGN
   
 14. SähköSimo

  Rekisteröitynyt:
  22.03.2012
  Viestejä:
  32
  .
   
  Viimeksi muokattu: 08.12.2016
 15. SgtTodd

  Rekisteröitynyt:
  08.07.2012
  Viestejä:
  397
  Löytyi muuten aika kiva autotalli mistä saa tarinamoodissa superautoja.

  Autotalli sijaitsee Vinewood Hills-kukkulan juuressa. Sinne löytää helposti jos aloittaa Michaelin talon luota ja lähtee ajamaan talon pohjoispuolella sijaitsevaa tietä itään.

  Pienehkön ajomatkan jälkeen vasemmalle tulee iso harmaa muuri. Autotallin löytää tekemällä U-käännöksen ja ajamalla länteen muurin vierellä kulkevaa sivutietä hyvin lyhyen matkan kunnes löytyy auton mentävä tie muurin sisäpihalle.

  Sisäpihalla on kaksi autoa vierekkäin heti edessä. Autojen takana vasemmalla aukeaa autotalli jonka perälle spawnaa silloin tällöin Super-luokan autoja.

  :D
   
 16. Zardon

  Rekisteröitynyt:
  21.02.2008
  Viestejä:
  5 673
  Itselläni tuo näkyy kartassakin, en edes tiedä kenelle tuo kuuluu(taitaa olla michelin, frankilinin garagesta sai vaan pari autoa)? Se on vaan jokin random talli josta voi käydä hakemassa kaikkia ihme vehkeitä.
   
 17. Spede

  Rekisteröitynyt:
  25.01.2000
  Viestejä:
  2 726
  Mites tuohon lentämiseen saisi vähän tuntumaa? Hitusen tuntuu haastavalta hommalta.
   
 18. lake79

  Rekisteröitynyt:
  28.09.2009
  Viestejä:
  429
  Los Santosin lentokentältä löytyy lentokoulu.
   
 19. Spede

  Rekisteröitynyt:
  25.01.2000
  Viestejä:
  2 726
  Kokeilin, mutta juuri nuo lentokoulun tehtävät on hieman haastavia.

  Kyllähän sillä koneella ilmassa pysyy ja kääntyilee mutta jos yrittää ylösalaisin maan pinnassa osua johonkin rinkulaan, niin lähes varmasti on maassa sen koneen kanssa.
   
 20. karik134

  Rekisteröitynyt:
  06.09.2008
  Viestejä:
  4 783
  Harjoittele sitä ylösalaisin lentämistä muuten vain, siinä nyt menee jonkin aikaa että aivot tottuu että ohjausliikkeet pitää tehdä päinvastoin kuin normaalista.
   
 21. Spede

  Rekisteröitynyt:
  25.01.2000
  Viestejä:
  2 726
  Joo, täytyypä tehdä tuolla tavalla.
   
 22. Zardon

  Rekisteröitynyt:
  21.02.2008
  Viestejä:
  5 673
  Paitsi että tässä pelissä ylösalaslentäminen on vajaasti tehty, et voi nousta ylöspäin, ainoastaan mennä alas. Ainakin näin PS3:lla.
   
 23. Raiggu

  Rekisteröitynyt:
  30.01.2006
  Viestejä:
  7 985
  Missä niitä Subaru Imprezan näköisiä autoja on? Kertaakaan en ole nähnyt.
   
 24. siffonen

  Rekisteröitynyt:
  03.05.2007
  Viestejä:
  2 115
  Kyllä pystyy ylösalaisin nousemaan sekä laskemaan, myös ps3 versiossa (muistaakseni) eihän tuossa olis mitään järkeä että pystyisi vain alas menemään.
   
 25. splice

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2011
  Viestejä:
  11 940
  Jep hyvin onnistuu nousu/lasku vaikka ylösalaisin. Kannattaa vain treenata sitä lentämistä kyllä se siitä, ja muistaa myös sen että lentokone "nousee" huomattavasti hitaammin kun on katto kohti mannerta. Toimii noin oikeastikin (harvaa konetta on suunniteltu lentämään väärinpäin). Itse sain heti kullalle nuo lentokoulun tehtävät, helikopteriosuuksia lukuunottamatta. Nekään nyt mahdottomia kunhan nyt tästä valveutuu..
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti