Gran Turismo 5 (Prologue demo tullut PS3'lle)

Viestiketju alueella 'Pelit ja konsolit' , aloittaja Nutcase, 23.10.2007.

 1. PekkaM

  Rekisteröitynyt:
  05.08.2001
  Viestejä:
  3 096
  En kyllä käsitä Lotus Elise 111R Tunedin kehujia ja vähän sama fiilis tuosta Amuse Hondasta. Erityisesti ensinmainitun pitäisi olla sairaan hyvä mutkissa ja muutenkin täysin "imbalanced" moninpelissä (kuulemma 80% ajaa vain sillä). Oma kokemukseni on, että se ei yksinkertaisesti pysy radalla. Kääntösädettä pienennetty vaikka kuinka, vaihteistoa säädetty parempaan kiihtyvyyteen tähdäten (lähinnä tuota S7-kisaa ajatellen), alustaa madallettu etc. mutta edelleen se spinnaa melkein asvaltillakin ja jarruttaminen saa sen totaalisesti menettämään ohjattavuutensa (ABS 2). Suoralla jää sitten niin pahasti, että imustakin tipahtaa. Jopa ne parjatut jenkkiautot ovat verrattain helppoja ajaa. Ne driftaa niin pirusti, mutta ei mene heti perä edellä toisin kuin nämä tunarit.

  Mine's Skyline on edelleen suosikkiautoni mutta sitä ei vaan saa kuristettua 630-sarjaan sopivaksi.

  Pitäisikö koittaa padilla? Moni sanoo, että selvästi helpommin pysyy autot hanskassa kuin G25:llä.
   
 2. T-O-W

  Rekisteröitynyt:
  03.07.2001
  Viestejä:
  25
  Hmm. Kyllähän tuon Elisen saa menemään kuin junan, kunhan säätelee downforcen taka-akselille täysille ja eteen vaikka minimiin. Jos ei vielä auta, niin heittää etuakselille vaikka pykälää heikommat kumit alle. Hienosäätöä voi suorittaa aurauskulmien säädöillä aika hyvin ( toe-in ). Etuakselin toe-in säädön laittaa -0.1 vaikka niin pitäisi jonkunverran vähentää yliohjaamista ja parantaa jarrutusta. Tosin nämä samat asiathan voit lukea siitä quicktunesta kun pysähdyt säädön kohdalle. :)
   
 3. PekkaM

  Rekisteröitynyt:
  05.08.2001
  Viestejä:
  3 096
  No miten ne muut sitten menee jos tämä on juna? Lähes jokainen muu kokeilemani auto pysyy paremmin tiellä :D
   
 4. T-O-W

  Rekisteröitynyt:
  03.07.2001
  Viestejä:
  25
  Eikös tuo S7 ole Fuji Speedway? Kyllä tuohon rataan täytynee ottaa joku nopeampi auto, jotta pärjäisi edes hieman suoralla. :)
  Itse ajelen kisat SIXAXIS pädillä realism moodissa kaikki muut avut pois paitsi ABS=1. Jotenkin vaan tuo Elise tuntuu taipuvan parhaiten keveytensä ja suuren downforcen takia. Siinä S-sarjan kisassa meinas hermot mennä, missä piti selviytyä sillä Corvetella se ovaali. Koko ajan tuntui että taka-akseli haluaa olla menosuuntaan päin. :)
   
 5. Artza

  Rekisteröitynyt:
  13.09.2001
  Viestejä:
  121
  Siis mistä te kaikki oikein puhutte, kun juttelette noista auto säädöistä? Missä ne on? Olen kahlannut pelin valikoita läpi, mutta en minä niitä löydä. En käsitä.
  [signature]Artza[/signature]
   
 6. ajak

  Rekisteröitynyt:
  18.09.2007
  Viestejä:
  204
  Säädöt aukeaa kun läpäisee a-luokan.
   
 7. bombjack

  Rekisteröitynyt:
  21.09.2004
  Viestejä:
  2 526
  "quick tune" säätövalikko aukeaa vasta kun olet ajanut c, b ja a sarjat läpi.
   
 8. Artza

  Rekisteröitynyt:
  13.09.2001
  Viestejä:
  121
  Just, eli toisin sanoen en saa ko. valikkoa koskaan näkyviin :(
  [signature]Artza[/signature]
   
 9. raka

  Rekisteröitynyt:
  Viestejä:
  0
  Kyl ne c, b ja a- luokan kisat saa läpi. Minulla ongelmia on tuottanut s-luokan 700 pojon kisa Suzukassa, sitä en varmaankaan saa padilla ikinä läpi. Toinen vittumainen on se skaba F40:llä. Noi kaks mulla siis ajamatta.
  [signature]Q6600, AsusP5K, 8800gt[/signature]
   
 10. kettunen

  Rekisteröitynyt:
  05.10.2006
  Viestejä:
  1 207
  edit: nissan gtr löytykin tallista
   
 11. Juginabi

  Rekisteröitynyt:
  07.07.2004
  Viestejä:
  10 213
  Arcade fysiikat vaan päälle ja kaikki avut niin kyllä se siitä. ;)
  [signature]Pelikone: OktaCore 3.2GHz (201GFLOPS) | PSN-id: Juginabi
  Pelejä: GT5:prologue | Warhawk | PAIN...
  E2180 @ 3330MHz | 1.46V | NH-U12P[/signature]
   
 12. Tribal_

  Rekisteröitynyt:
  08.10.2003
  Viestejä:
  3 511
  mites tässä on nyt nuo realismit vrt. gt5?`onko fysiikat ja kaikki muu realismii vaikuttava valmiina prologuessa?
   
 13. Jase

  Rekisteröitynyt:
  21.10.2000
  Viestejä:
  1 753
  Syssyllä tulee damaget ja säätäkin luvattiin aikoinaan, mutta eipä siitä ole mitään kuulunut. Fysiikkamoottoria tuskin muutetaan enää paljoa, sen verran tarkasti se on parametriensa osalta jo hiottu. (puuttuvat ominaisuudet ovat sitten erikseen)
  [signature]http://www.kumivene.org/
  PSN-id: Jasettaja[/signature]
   
 14. Omena

  Rekisteröitynyt:
  23.09.2001
  Viestejä:
  4 900
  Joutuu varmaan ostaa tän huomenna GTA kaveriks kaupasta. Taitaa mennä kännissä ajellessa vappulomat. :D
  [signature]Älkää viitsikö puhua paskaa! - Fiksut kysyvät neuvoa - Hard Rock Hallelujah![/signature]
   
 15. murmur

  Rekisteröitynyt:
  29.12.2001
  Viestejä:
  6 268
  Tuomio online moodille: toimii

  Olen pari päivää kokeillut GT5P ajelua netissä. Älyttömän koukuttava onlinessä ja High Speed Ring rataa yleensä. Se on toimiva rata kun baanalla hyvin tilaa ja ei koko aikaa hidasta mutkittelua. Yleensä niissä joku tulisi perästä päälle, mutta tuossa voi ylläpitää hyvää vauhtia, mutta mukana pari haastavaa mutkaa joissa amatöörit rökitetään. Osalla tosin sellaisia ihmeautoja ettei omalla Nissan GTR kaaralla mitään jakoa suoranopeuksilla.

  Kerran tekoäly sekosi pahasti radan alussa, jossa autot menee 5 sekuntia automaatilla. Laittoi mun auton lähtösuoralla valmiiksi spinnaamaan ja kun sain kontrollit oli auto täydessä vauhdissa pyörimässä ympyrää keskellä rataa. Ja muut tuli rytinällä päälle kun eiväthän ne ehtineet mitään tehdä täydessä vauhdissa. Olisi pitänyt saada talletettua nauhotus, oli lähtösuoralla aikamoinen rytinä :-)

  Onkohan tulossa onlineen pelimoodia, joissa voisi lukita kaikille saman auton. Nykyinen käyttää sitä autoa jonka omasta autotallista on aktivoinut.

  (ja OT kun jaksa ps3/MGO topikkiin: Metal Gear Online on aika hyvin tehty kun vähän enemmän pelaa, saatu hyvin hiiviskelytuntuma mukaan ja tiimissä parhaiten menestyy kun porukalla vyöryttää nurkka kerrallaan eteenpäin. Tiukkaa tekee haluaako pelata Warhawkin uutta lumikenttää vain MGO:ta kun sota kiinnostaa. Warhawk on kyllä eeppisesti laajempaa mättöä, kyl se taitaa edelleen viedä voiton online sodassa.)
   
 16. kautium

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2007
  Viestejä:
  17 393
  Pystyykös tätä pelaamaan irvistelemättä PS3:n perusohjaimilla, vai onko ratti välttämättömyys?

  Ratilla peli on ihan varmasti parempi, mutta kun ei sitä saa oikein mitenkään viriteltyä olohuoneeseen, joten käytännössä padilla pelaaminen on ainoa mahdollisuus. Jotenkin tuntuu kyllä aika perverssiltä ajatukselta ajaa autolla ristiohjaimella (tai tateilla), mutta ei kai tässä muu auta kun ei tätä kuitenkaan julkaista ikinä PC:lle (jossa olisi ratti käytettävissä).

  Entäs nettipeli, onko siellä mitään mahdollisuuksia pärjätä padilla, vai ajavatko kaikki rattiohjaimilla?
   
 17. Juginabi

  Rekisteröitynyt:
  07.07.2004
  Viestejä:
  10 213
  Kyllä tuolla padilla pelaa yllättävän hyvin. Pitää vaan kaasun ja jarrun liipasimissa ja ohjaa vasemmalla tatilla. Onlinessäkin on tullut muutama peli voitettua padilla, mutta kyllä sieltä ratti-PROt nousee esiin.
  [signature]Pelikone: OktaCore 3.2GHz (201GFLOPS) | PSN-id: Juginabi
  Pelejä: GT5:prologue | Warhawk | PAIN...
  E2180 @ 3210MHz | 1.4V | NH-U12P[/signature]
   
 18. Scaha

  Rekisteröitynyt:
  23.03.2001
  Viestejä:
  463
  Padilla tuota on itse tullut ajeltua (tateilla tottakai ettei ole mikään on-off tyyppinen ohjaus) ja läpi mentyä. Varmasti fiilistä olisi enemmän ratilla mutta kyllähän tuosta nautti. Pro-fysiikoilla lähes kaikki kisat, ainoastaaan lopussa tuli pari kisaa joissa piti antautua standardille.
  [signature]Mykkä kissa on mauton.[/signature]
   
 19. kautium

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2007
  Viestejä:
  17 393
  Nappasin tämän sitten kauppareissulla mukaan ja tunnin pelikokemuksella ei voi hirveästi kommentoida, mutta pari asiaa on silti sanottava -->

  1.) Valikoissa soiva pilipalijazzi on täysin perseestä eikä sovi autourheilutunnelmaan lainkaan. Olisivat ottaneet mallia vaikkapas PC:n GTR2:sta, siinä on tyyliä ja tunnelmaa. No, onneksi GT5:n valikkomusiikit saa pois päältä.
  2.) Grafiikat ovat kieltämättä aika onnistuneet, varsinkin replay-videoissa.
  3.) Valikoissa liikkuminen on jumalattoman hidasta ja "saving to hdd..." -ilmoitus kyllästyttää jo tässä vaiheessa. Ei tällaisia tarvitse PC:llä tuijotella, onko tämä siis normaalia konsolimaailmassa?
  4.) Padissa oli oletuksena päällä vähän ihmeelliset painikkeet, eli kaasutus tapahtui oikeasta tatista ja vaihteiden vaihtaminen liipasimista. Onneksi niitä pystyi muokkaamaan haluamallaan tavalla.
  5.) En ole ikinä pitänyt siitä että pelaajat pakotetaan ajamaan etuvetoisilla kauppakasseilla tuntikausia ennen kuin alle saa edes vähän kilpa-autoa muistuttavan menopelin jossa vetävät pyörät ovat oikeassa päässä ja sama linja näyttää jatkuvan tässäkin.
  6.) Vauriomallinnuksen puuttuminen on nykypäivänä aika naurettavaa, mutta tämähän onkin maksullinen demo, eli jospa se sieltä kokoversioon tulisi mukaan.
  7.) Ajotuntuma on simulaattorimainonnasta huolimatta hieman arcade-tyyppinen, ainakin padilla pelattaessa.
  8.) Autojen vertaileminen on aika hankalaa ja hidasta. Alussa rahaa on 35000cr ja sillä pitää ostaa joku auto. Ongelma on että käytännössä kaikki mallit pitää käydä läpi ennen kuin löytää jonkun niin halvan auton (joita taitaa olla kokonaista 2-3kpl, minä valitsin Focus ST:n). Löytyykö netistä jotain kunnollista listaa autojen hinnoista ja ominaisuuksista jatkoa varten?

  Mulla on PC:ssä musta Momo, toimisikohan se tässä? Ainakaan GT5:n asetusvalikoissa sitä ei ole valittavissa, mutta eipä siellä ollut kovin montaa muutakaan rattimallia.
   
 20. Warra

  Rekisteröitynyt:
  27.12.2003
  Viestejä:
  1 198
  5.) Tuo kuuluu vahvasti tällaisiin peleihin. Se tuo hieman tavoitettavaa ja osa pelaajista tästä pitää. Täydet simupelit ovat erikseen joissa ei tarvitse päätään vaivata yksinpeleihin eikä autojen keräilyyn ja paranteluun. Lopullisessa GT5:ssä varmasti tämä on vielä suuremmin näkyvillä kun uramoodi tulee olemaan kunnollinen eikä rampautettu kuten tässä prologuessa. Minusta on mukava että pelissä on muutakin kuin pelkkiä kisoja sillä suosikki autolla ja vain yhdessä luokassa kuin vaikkapa papyruksen nascarissa.
  6.) Tuota on lupailta mukaan jo prologueenkin päivityksenä, saa nähdä miten käy. Hyvä GT sarja on ollut ilman tuotakin vaikka kiva lisä se olisi.
  7.) Eipä Live For Speedikään padilla miltään ultra realistiselta tunnu, nimimerkillä kokemusta on. Ja eipä GT:n tarkoitus etukannesta huolimatta olekkaan olla se realistisin peli markkinoilla.
  8.) Tuo on täysin totta. Uskon vakaasti että GT5:ssa ollaan palattu edellisten osien tyyliseen autonselaukseen eikä tähän tuskaisen hitaaseen tapaan valikoita selata.

  Monien mukaan pc ratit toimivat melko hyvin prologuessa, pistä piuhat kiinni ja kokeile. Jonain logitechin rattina se todennäköisesti kuitenkin tunnistunee/asetuket toiminee.

  [signature]Nes > Sega MD2 > Ps1 > N64 > Ps2 > Pc > NGC > Xbox 360 > Ps3

  I don't give a fuck if ya hate me![/signature]
   
 21. Suffeli-Sergei

  Rekisteröitynyt:
  19.03.2007
  Viestejä:
  55
  Itse ajelen mustalla momolla tätä, toimii täysin ilman mitään sen kummempia säätöjä. Piuha kiinni ja toimii forceja myöten täydellisesti. Ainoa mitä en ole saanut toimimaan on toi stick-shifti, mutta paddlet toimii.
   
 22. Wishmaster

  Rekisteröitynyt:
  25.04.2003
  Viestejä:
  1 837
  Saako tota demoa enää mistään?
  [signature][size=0,5]MuroBBS Haku | Helsinki |
  ASUS A6Ja
  HTPC: E6300 | Gigabyte GA-73PVM-S2H | 2x 2gb DDR2 800MHz | Antec Fusion v2 Black | MX3100 |
  HDD 320gb+1tb+1tb | Samsung 46M87[/signature]
   
 23. Juginabi

  Rekisteröitynyt:
  07.07.2004
  Viestejä:
  10 213
  Edelleen sama meininki onlinessä, eli kylmästi kaasupohjassa mutkiin tullaan kylkeen ja suorilla jos pääsee peesiin niin jarrut lyödään pohjaan.
  [signature]Pelikone: OktaCore 3.2GHz (201GFLOPS) | PSN-id: Juginabi
  Pelejä: GT5:prologue | Warhawk | PAIN...
  E2180 @ 3210MHz | 1.4V | NH-U12P[/signature]
   
 24. Jase

  Rekisteröitynyt:
  21.10.2000
  Viestejä:
  1 753
 25. Juginabi

  Rekisteröitynyt:
  07.07.2004
  Viestejä:
  10 213
  Ikävästi särähti korvaan tuo että damagea nerffataan, koska suurin osa ihmisistä ei halua että auto menee ajokelvottomaan kuntoon vaikka vähän ajeleekin betonivalleihin vahingossa.
  [signature]Pelikone: OktaCore 3.2GHz (201GFLOPS) | PSN-id: Juginabi
  Pelejä: GT5:prologue | Warhawk | PAIN...
  E2180 @ 3210MHz | 1.4V | NH-U12P[/signature]
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti