GPU louhinta saunassa ja ilmanvaihto

Viestiketju alueella 'Jäähdytys' , aloittaja ignatius, 30.01.2018.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. ignatius

  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Viestejä:
  24
  Mulla on saunassa GPU-farmi altcoinien louhintaan. Sauna valikoitui melun ja ilmanvaihdon kannalta parhaaksi paikaksi louhinnalle. RIP löylyt ellen akkuvettä heitä näyttiksille sitten.

  Ongelma on tilan lämmönnousu yli kolmenkymmenen asteen vaikka on talvikausi. Kesän tulo tuskin helpottaa tilannetta. Aika ryhtyä luovaksi.

  Nyt suunnittelen siirtäväni näyttikset ja emon lauteilta itserakennettuun koteloon, joka olisi yhtäaikaa paloturvallinen, että ilmankierron kannalta tehokas.

  Suunnittelin ottavani vanhan roudarinlaatikon kehyksen ja peittäväni sivut saunasatulla/vanerilla/mdf:llä / muulla,millä?

  Laatikosta 120mm tuuletusreiät sisään ja ulos. Haitariputki laatikkoon tuloilman reiästä ja vastakkaiselta puolelta toinen alumiinihaitari poistoreikään.

  Talon katolla on koneellinen ilmanvaihto joka tuo raikasta ilmaa kiukaan yläpuolelta ja poisto ilmalle vastakkaisessa kulmassa.

  IV-ammattilaiset:

  sekoaako talon ilmanvaihto tästä? Painehan pysyy oletettavasti samana jos en lisää kanavapuhallinta väliin tehostamaan virtausta?

  Teen vielä piirroksen suunnitelmista ja otan kuvia rakennusprojektista tänne jos joku haluaa antaa ehdotuksia/palautetta/STUNTTI SEIS-kommentteja
   
 2. NusNus

  Rekisteröitynyt:
  16.03.2002
  Viestejä:
  229
  Itse en ainakaan viitsisi uhrata koko saunan ilmanvaihtoa tietokoneelle. Se on ihan terveellistä että saunakin tuulettuu...

  Yksi vaihtoehto on laittaa kotelon sisääntuloon muutama tehokas tuuletin puhaltaamaan kopan sisään ja poiston talon poistoon lämpöeristetyn putken kautta. Näin kuuma ei jäisi vangiksi saunaan.

  Toinen vaihtoehto on imeä kylmää ilmaa saunan oven ali kylppäristä (vai kuumeneeko kylppärikin?) ja katsoa jos se riittää.

  Sitten villikortti: Upotat koko koneen mineraaliöljyyn. Kylmän hanaveden ja lämmönvaihtimen avulla jäähdytät öljyä. Tähän en lähtisi mutta olisi mielenkiintoinen projekti (siis ainoastaan jos kämpässä on vesimittari ja maksat omasta käytöstä).
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti