Googlelta oma kamerasovellus Android-laitteille

Viestiketju alueella 'Tietotekniikka- ja mobiiliuutiset sekä artikkelit' , aloittaja Teemuhyn, 19.04.2014.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Teemuhyn

  Rekisteröitynyt:
  26.10.2013
  Viestejä:
  612
 2. Diaz\

  Rekisteröitynyt:
  14.03.2008
  Viestejä:
  17 972
  No oliko tämä nyt sitten tarpeellinen? Pari lelufiltteriä lisää taitaa olla mullistavin ominaisuus.
   
 3. jormapaappa1235

  Rekisteröitynyt:
  05.06.2010
  Viestejä:
  726
  Photo spheren mukanaolo on minusta kyllä ihan kiva asia. Nexus-laitteille ei tuo mitään uutta, mutta ainakin merkittävä osa Cyanogenmod-käyttäjistä kumartaa tälle sovellukselle. Kumartaisin varmaan itsekin, jos omassa puhelimessa olisi tarvittavat sensorit sille.
   
 4. rade

  Rekisteröitynyt:
  07.05.2007
  Viestejä:
  587
  @1

  Ennen tätä päivitystä etsinkuva oli rajattu 16:9 näytölle vaikka kamera ottaa 4:3 kuvia, eli et nähnyt mitä kuvasit.

  Nyt panoraama toiminto ottaa kuvia täydellä resolla, kun ennen tätä päivitystä valmis panoraama muistutti jotain VGA webcam kuvaa.

  Photosphere ottaa nyt edes siedettäviä kuvia kohteistä jotka ovat alle kolmen metrin päässä.

  Lens Blur on osottautunut hyväksi kikaksi. Varsinkin jos on joskus kuvannut järkkärillä suurella aukolla. Tosin valmis tuotos on rajummin pakattu ja resoluutioltaan paljon pienempi.
   
 5. Ademeion

  Rekisteröitynyt:
  20.12.2013
  Viestejä:
  285
  "Sen avulla kuviin on mahdollista tuoda järjestelmäkameroista tuttu efekti..."

  On kuitenkin hyvä muistaa, että syvyysterävyysalueen suuruus ei riipu siitä, onko kyseessä järjestelmäkamera vai ei, vaan kuvakennon koosta (eräät muutkin asiat toki vaikuttavat). On järjestelmäkameroita, joissa on pieni kuvakenno, ja on ei-järjestelmäkameroita, joissa on suuri kuvakenno. Toimittaja varmaankin tiesikin tämän, mutta täsmennän kuitenkin väärinkäsitysten välttämiseksi.

  "...jossa tausta sumenee kuvattavana olevan kohteen ympäriltä."

  Itse asiassa sekä tarkennusetäisyyden edessä että takana olevat kohteet sumenevat yhtä lailla. Myös tuo "ympärillä" on hiukan hämäävästi sanottu. Sumentuminen tapahtuu koko kuva-alalla, kun ollaan tarpeeksi paljon tarkennusetäisyyden etu- ja takapuolella. Syvyysterävyys ei siis erota kohdetta ympäristöstään, vaan eri etäisyyksiä toisistaan. Jos kuvauskohteen ympärillä on esineitä, jotka ovat samalla etäisyydellä kamerasta kuin kohde, niin ne myös näkyvät yhtä terävänä kuin kohde. Taustakin sumentuu vain silloin, jos sen syvyyssuuntainen etäisyys kuvauskohteeseen on riittävän suuri. Jos kännykän kuvausohjelma esimerkiksi muotokuvassa sumentaa henkilön ympäriltä sellaisetkin kohteet, jotka ovat hänen kanssaan samalla etäisyydellä kamerasta, niin tällöin efekti ei ole samanlainen kuin kameroiden optisesta syvyysterävyysalueesta johtuva sumeus.
   
 6. 5GHz

  Rekisteröitynyt:
  02.09.2011
  Viestejä:
  381
  Paras kamerasovellus olisi sellainen, jossa saisi valita ruudulta valotuksen mittauspisteen tai alueen. Sitten lukita valotuksen mieleiseensä kohtaan kameran fyysistä nappia painamalla ja sitten valita tarkennuspisteen koskettamalla ruutua.

  Ohjelmoikaa joku mulle sellanen.
   
 7. LaDeX

  Rekisteröitynyt:
  17.03.2007
  Viestejä:
  6 037
  Vieläkään ei saa valita kuvien tallennuspaikkaa.
   
 8. Ezzy

  Rekisteröitynyt:
  20.03.2001
  Viestejä:
  3 908
  Tolkuttoman huono, epäintuitiivinen ja yksinkertaistettu softa :( Toimivuudesta en sen enempää jaksa jauhaa, huolestuttaa vaan tää Androidin vakiosovellusten "dumbing down", jota Google on näemmä alkanu harrastamaan. Säätömahdollisuudet ja optiot hiiteen, kunhan on vaan kaikki ihanan helppoa...
   
 9. rade

  Rekisteröitynyt:
  07.05.2007
  Viestejä:
  587
  Nexus vitosella kun kuvaa HDR+ päällä ei valotuksesta tartte välittää. Mikään ei pala puhki ja varjot eivät mene tukkoon.

  Ja ei, tuo HDR+ ei tee kuvista sitä oksennusta mihin termi HDR mielletään.
   
 10. Diaz\

  Rekisteröitynyt:
  14.03.2008
  Viestejä:
  17 972
  Fyysisiä painikkeita ei ole, paitsi volume+ -napista voi tietysti räpätä sen kuvan. Mutta oisko tarpeeksi lähellä? Camera+ iOS:llä.
   
 11. mzaq

  Rekisteröitynyt:
  31.10.2010
  Viestejä:
  165
  Kuvakennon koko nimenomaan ei vaikuta syväterävyysalueeseen.
  Siihen vaikuttavat aukko, tarkennusetäisyys ja polttoväli.
   
 12. IsoAhven

  Rekisteröitynyt:
  18.04.2007
  Viestejä:
  1 313
  Jep, samaa olin tulossa sanoon. Kennoa isontamalla saadaan lähinnä häröjä vähennettyä. Kennohan vain tallentaa sen mitä linsseiltä tulee.
   
 13. Nippa_

  Rekisteröitynyt:
  07.01.2004
  Viestejä:
  697
  Kyllä se kennon koko vaikuttaa, järkkäreissä sitä ei vielä täyskennosen ja cropin välillä paljon huomaa. Täydellä kennolla kun on vaan 1.3 aukon verran kapeampi terävyysalue verrattuna 1.6x croppiin. Sitten kun mennään selvästi pienempiin kennoihin niin alkaa eroa syntymään.
   
 14. CryptoKid

  Rekisteröitynyt:
  27.02.2012
  Viestejä:
  145
  Kennon koko ei suoraan vaikuta, mutta pienemmällä kennolla täytyy käyttää lyhyempää polttoväliä jolloin terävyysalue kasvaa.
   
 15. jkaart

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2006
  Viestejä:
  4 833
  Panoraama kuvaus on ainakin loistava juttu jos toimii yhtähyvin kuin aikoinaan Nokia 6120 Classicissa.
   
 16. calm eric

  Rekisteröitynyt:
  12.10.2003
  Viestejä:
  481
  Olisi jäänyt koko Lens Blur löytämättä, jos en olisi nähnyt uutisen kuvaa valikosta. Harvinaisen paskoja nämä UI:t, joissa pitää vain tietää, että "pyyhkäisee täältä tuonne ja jotain saattaa tapahtua".
   
 17. LaDeX

  Rekisteröitynyt:
  17.03.2007
  Viestejä:
  6 037
  Kameran avatessa ne ikonit on hetken näkyvillä ja liukuvat sinne reunan taakse piiloon.
   
 18. TheThh Banned

  Rekisteröitynyt:
  10.02.2011
  Viestejä:
  7 266
  samoin sampalla
   
 19. Ademeion

  Rekisteröitynyt:
  20.12.2013
  Viestejä:
  285
  Tarkoitukseni ei ollut lähteä luotaamaan yksityiskohtaisemmin sitä, miksi pienikennoisissa kameroissa ei ole kapeaa syvyysterävyysaluetta, vaan vain korjata artikkelin hiukan harhaanjohtava maininta siitä, että syvyysterävyysalueen laajuus olisi kameratyypin ominaisuus (järjestelmäkamera/jokin muu). Halusin siis nähdä tämän virkkeen toisenlaisena:

  - Sen avulla kuviin on mahdollista tuoda järjestelmäkameroista tuttu efekti, jossa tausta sumenee kuvattavana olevan kohteen ympäriltä.

  Esimerkiksi tällaisena:

  - Sen avulla kuviin on mahdollista tuoda suuren kuvakennon omaavista kameroista tuttu efekti, jossa tausta sumenee kuvattavana olevan kohteen ympäriltä.

  En tiedä, miten tämän pituiseen, Googlen uudesta kamerasovelluksesta kertovaan lyhyeen artikkeliin olisi järkevästi sijoitettua kuvauksen siitä, mikä on kapean syvyysterävyysalueen ensisijainen tekninen syy (otan vastaan ehdotuksia).

  En näin jälkikäteen kyllä toisaalta ole tyytyväinen ensimmäisen kommenttini siihen kohtaan, jossa sanon, että "...syvyysterävyysalueen suuruus ei riipu siitä, onko kyseessä järjestelmäkamera vai ei, vaan kuvakennon koosta (eräät muutkin asiat toki vaikuttavat)". Olisi ollut oikeampaa sanoa vaikka niin, että "käytännössä suurikennoisilla kameroilla voi saavuttaa kapeamman syvyysterävyysalueen kuin pienikennoisilla kameroilla". Otan tältä osin kritiikin vastaan kumartaen.

  Teknisesti ensisijainen syvyysterävyysalueen määrittäjä ei tosiaankaan ole kenno, mutta ei parhaan ymmärrykseni mukaan myöskään objektiivin polttoväli, vaan aukon koko. Kun aukon koko lähestyy nollaa, niin kuvan syvyysterävyysalue lähestyy ääretöntä, oli kennon koko tai objektiivin polttoväli mikä tahansa. En lähde luotaamaan syvyysterävyysasiaa tämän syvemmin, enkä vähinten siksi, että en oikeastaan tiedä aiheesta paljoakaan enempää kuin mitä yllä olen sanonut :-)
   
 20. Daputti

  Rekisteröitynyt:
  11.12.2009
  Viestejä:
  2 409
  @18 ei kannata lähteä leikkimään photography snobia kun aina löytyy joku pahempi joka oikeasti tietää asioista.
   
 21. Diaz\

  Rekisteröitynyt:
  14.03.2008
  Viestejä:
  17 972
  Totta, mutta on sillä polttovälillä silti todella suuri merkitys. Kun näytät asiasta tosin tietävän niin lienee ihan turha sanoa että kokeile vaikka millä tahansa perus 18-50mm putkella, mutta ehkä joku muu innostuu kokeilemaan.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti