Johan_V:
Eihän ihmisen aivotkaan ole kuin hyvin monimutkainen neuroverkko? Lisäksi kertomasi syöte-tulostepareista pätee vain klassisiin 60-luvulla kehitettyihin feed-forward-verkkoihin. Tämän jälkeen on kehitetty lukuisia(lähinnä erilaisiin neuroverkkoihin perustuvia) algoritmeja, jotka eivät välttämättä tarvitse merkittyä opetusdataa, vaan etsivät tasapainotilaa, ongelman ratkaisua, ilman ulkoista syötettä.
Ongelmahan on lähes yksinomaan siinä, että nykyisenkaltaiset Von Neumann -arkkitehtuuriin perustuvat prosessorit ovat hyvin huonoja "emulaattoreita" biologisten aivojen kaltaisille järjestelmille. IBM on jo kehittänyt tällaisen "aivosirun": IBM Builds A Scalable Computer Chip Inspired By The Human Brain - Forbes
Ei tässä mitään kvantti- tai matikkamagiaa tarvita. Pitää vain tehdä raudalla se, mitä on softalla emuloitu jo vuosikymmeniä.
Mitä tällainen äly sitten tekisi päästessään internettiin? Hakkeroisiko se puolustusjärjestelmiin ja ampuisi siilot tyhjiksi? Tuskin. Luulen, että internetin loputtomassa tietotulvassa ja anonymiteetin turvassa se oppisi vaikuttamaan ihmisten mielipiteisiin ja ajatuksiin, luomaan itselleen tukijoukot, jotka pyrkivät kasvattamaan tämän entiteetin laskentatehoa. Kun jokaisen koti-PC:stä löytyy neurochippi, niin sitähän on tarjolla valtavasti. Lopulta meillä on internetin yli toimiva neuroverkko, jota ei tuhotakaan töpseliä seinästä vetämällä.
Viimeksi muokattu: 30.10.2014
Self-aware täysin ylivoimainen entiteetti meidän biosfäärissä. Ymmärräthän että ihmiset ovat pian muurahaisen tasolla vertailtaessa tekoälyyn. Äly joka kykenee lukemaan ja tajuamaan kaikki maailman tuottaman tieteellisen tiedon sekunneissa mitään unohtamatta, ilman ihmisen ajattelurajoituksia uskomuksia biaksia ym. Olisiko tekoälyllä myötätuntoa? Ajattelet että joku muurahainen asettelee sille tavoitteita mitä se aikoo ryhtyä tekemään? Heheh good luck with that.
Viimeksi muokattu: 03.06.2017